Αισιόδοξα είναι τα νεότερα για τη 13χρονη μαθήτρια που τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από πτώση από τον πρώτο όροφο του 7ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου, καθώς έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της.
Οι γιατροί κάνουν λόγο για ένα πραγματικό ιατρικό επίτευγμα, καθώς η κατάσταση της ανήλικης ήταν εξαιρετικά κρίσιμη από την πρώτη στιγμή.
Η μαθήτρια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες την προηγούμενη Δευτέρα 20 Απριλίου, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή.
Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου υπέστη επανειλημμένες ανακοπές, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», παρέμεινε σε ανακοπή για περίπου 50 λεπτά, πριν καταφέρουν οι γιατροί να την επαναφέρουν.
Πτώση στο διάλειμμα
Το ατύχημα σημειώθηκε στο 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου περίπου στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.
Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίστηκε εξ αρχής ιδιαίτερα κρίσιμη, με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την κρατήσουν στη ζωή.
{https://twitter.com/flashgrofficial/status/2046203357421879569}
Μαρτυρίες από συμμαθητές της 13χρονης και εκπαιδευτικούς συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ατύχημα.
Η 13χρονη διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Αττικόν» και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου και χειρουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα.





