ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΝ: Έκλεισε ο 7ος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων σε Σπάρτη, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή για τα τρία νέα νοσοκομεία

Επικαιρότητα
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διατηρεί ανοιχτό τον διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες της Σπάρτης, της Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης των έργων κατασκευής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ αντίστοιχα.
Παρασκευή, 24/05/2024 - 10:34
— Photo: ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
News4Health Team News4Health Team

Στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τρεις ανοιχτές συναντήσεις, στις 13 Μαΐου στο Πάρκο Γουδέ και ακολούθησαν οι συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη στις 16 και στην Κομοτηνή στις 17 Μαΐου, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου και το Τσανάκλειο Μέγαρο αντίστοιχα. Στο πάνελ των συναντήσεων συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας, του διαχειριστή του έργου – Hill International και του αναδόχου κατασκευής – Ομίλου ΑΒΑΞ, καθώς και εκπρόσωποι της ομάδας μελέτης, συγκεκριμένα του συνεργαζόμενου αρχιτεκτονικού γραφείου στην Ελλάδα BETAPLAN και του γραφείου μελέτης περιβάλλοντος χώρου H. PANGALOU AND ASSOCIATES, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

ISN SPARTH

Τις συναντήσεις παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κατοίκων των τριών περιοχών, εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι των τοπικών υγειονομικών περιφερειών και διοικήσεων, καθώς και επαγγελματίες υγείας. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων που επικεντρώθηκαν στην πρόοδο των εργασιών κατασκευής, εξοπλισμού και ανάπτυξης των νοσοκομείων, μέλη από το κοινό είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ανοιχτά τα ερωτήματά τους, που αφορούσαν κατά κύριο λόγο το οργανόγραμμα, τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και τη στελέχωση των υπό κατασκευή νοσοκομείων, τα οποία απαντήθηκαν από τους εκάστοτε αρμοδίους.

Ο κ. Δρακόπουλος ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στις συναντήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αλλά και των παρεμβάσεων από το κοινό, εξέφρασε την ικανοποίησή του του σχετικά με τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών, καθώς και της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία ανάπτυξης των έργων, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι συζητήσεις για την ανάπτυξη των τριών νέων νοσοκομείων στην περιφέρεια της χώρας ξεκίνησαν το 2017, σε συνέχεια της παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από το ΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, με γνώμονα την ενίσχυση, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών της χώρας στον πολιτισμό και την υγεία, δεδομένου ότι αμφότερες αποτελούν βασικές παραμέτρους μιας υγιούς, ελεύθερης δημοκρατίας και κοινωνίας. Πεποίθησή μας είναι ότι θα ολοκληρωθεί εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας η άρτια στελέχωση των νοσοκομείων με το σύνολο του προσωπικού, καθώς η καρδιά ενός πλήρως εξοπλισμένου, υπερσύγχρονου νοσοκομείου βρίσκεται στους ανθρώπους που το στελεχώνουν».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε: «Οι σπουδαίες δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Ανδρέα Δρακόπουλου αποτελούν φάρο για την εξέλιξη και την πρόοδο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός των νέων νοσοκομείων σε Σπάρτη, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή αποτελούν τα εμβληματικότερα έργα που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία, τα οποία θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους τους συμπολίτες μας.
Ήδη βρισκόμαστε σε τροχιά υλοποίησης των τριών νοσοκομείων και μέλημα μας, ως Πολιτεία, είναι να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία τους και την πλήρη στελέχωσή τους από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη προκηρύξει νέες θέσεις για τη στελέχωση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και συνεχίζουμε με προσήλωση και συνέπεια για τα Νοσοκομεία σε Σπάρτη και Κομοτηνή τηρώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Δρακόπουλο για τη διαχρονική συνεισφορά του στον τομέα της Υγείας και για την εξαιρετική μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια».

ISN SALONIKA

Η ανάπτυξη των τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων ΙΣΝ στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη αντανακλά το κοινό όραμα του ΙΣΝ και του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Renzo Piano, για τη δημιουργία πρότυπων νοσοκομείων του μέλλοντος τα οποία θα βασίζονται σε μια ουσιαστικά ανθρωποκεντρική προσέγγιση και θα ενσωματώνουν πρωτοπόρες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Η δωρεά για τον σχεδιασμό, την ανέγερση και τον εξοπλισμό των τριών νοσοκομείων ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) που υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου.

ISN KOMOTHNH

Μάθετε περισσότερα για τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ.

Παρακολουθήστε διαδικτυακά τις κατασκευαστικές εργασίες των τριών νέων, δημόσιων Νοσοκομείων ΙΣΝ

  • ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • ΣΠΑΡΤΗ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μόλις δύο θάνατοι από κορονοϊό και 6 διασωληνωμένοι - Μειωμένη και η θετικότητα στη γρίπη
Μόλις δύο θάνατοι από κορονοϊό και 6 διασωληνωμένοι - Μειωμένη και η θετικότητα στη γρίπη 23 Μαϊος 2024
Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς για τεράστιες ποσότητες μαϊμού ιατρικών μασκών και test covid 24 Μαϊος 2024
Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς για τεράστιες ποσότητες μαϊμού ιατρικών μασκών και test covid

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»

Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική δράση της ΧΑΝΘ και της ΤΙΤΑΝ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 21:34

Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική δράση της ΧΑΝΘ και της ΤΙΤΑΝ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Περισσότεροι από 12.500 πολίτες συμμετείχαν σε δράσεις του ΑΠΘ για την παιδική παχυσαρκία στη Βόρεια Ελλάδα
Υγεία
27/05/2026 - 20:12

Περισσότεροι από 12.500 πολίτες συμμετείχαν σε δράσεις του ΑΠΘ για την παιδική παχυσαρκία στη Βόρεια Ελλάδα

Καρκίνος πνεύμονα: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα ελληνικής κλινικής μελέτης με την υποστήριξη του ΙΣΝ
Υγεία
26/05/2026 - 17:54

Καρκίνος πνεύμονα: Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα ελληνικής κλινικής μελέτης με την υποστήριξη του ΙΣΝ

Καταδίκη νοσηλευτή για σωματική βλάβη κατά ανηλίκου σε παιδοψυχιατρική κλινική
Επικαιρότητα
26/05/2026 - 15:17

Καταδίκη νοσηλευτή για σωματική βλάβη κατά ανηλίκου σε παιδοψυχιατρική κλινική

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία (και όχι μόνο) των νησιών
Πολιτική Υγείας
25/05/2026 - 19:49

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία (και όχι μόνο) των νησιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12
Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Συμπτώματα και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Health Talk
03/06/2026 - 15:51
Ενημερωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Υγεία
03/06/2026 - 15:27
Ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα σημειώθηκε τον Μάιο στην Ισπανία
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 15:03
Δώδεκα ώρες στο νερό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Patient Talk
03/06/2026 - 14:27
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29
Κοζάνη: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ποιμενικών σκύλων
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 12:06
Διαδικτυακή ημερίδα του ΕΕΣ στις 5 Ιουνίου με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Αστικoί κήποι»
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 11:42
Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 11:09
Pilates και ήπια άσκηση σε άτομα με μυοσκελετικές ευαισθησίες: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Fitness
03/06/2026 - 10:47
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: 40 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 13–15 ετών «παίζουν» με νικοτίνη ή καπνό
Υγεία
03/06/2026 - 10:21
Νέα δεδομένα για τη χορήγηση τεστοστερόνης σε ασθενείς με ιστορικό καρκίνου προστάτη
Υγεία
03/06/2026 - 09:54
Nέα έρευνα συνδέει τη λήψη φαρμάκων GLP-1 με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
Υγεία
03/06/2026 - 09:33
«Ένας παράλληλος κόσμος»: Όταν η ονειροπόληση αντικαθιστά την πραγματικότητα
Ψυχική Υγεία
03/06/2026 - 09:18
Νέα ψηφιακή εποχή στο Νοσοκομείο «Μεταξά»: Το πρώτο στην Ελλάδα με πληροφοριακό σύστημα σε Cloud υποδομή
Digital Health
02/06/2026 - 16:46
Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 16:14
Παχυσαρκία: Σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες για την κλινική διαχείρισή της
Health Talk
02/06/2026 - 15:48
ΠΟΥ: Στα 321 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Έμπολα στο Κονγκό και 41 θάνατοι
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 15:29
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζει οδοντιατρεία σε τέσσερα σωφρονιστικά καταστήματα
Ομορφιά
02/06/2026 - 14:43
Imperial Brands Hellas: Σε νέα φάση η πρωτοβουλία «είμαστε μαζί» για την προστασία των ανηλίκων
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 14:22
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 1.250 φυτά διανεμήθηκαν στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Επικαιρότητα
02/06/2026 - 13:44
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
W4O Hellas: Η πρόληψη μιλάει τη γλώσσα των νέων και ανοίγει τη συζήτηση για το άτμισμα
Patient Talk
02/06/2026 - 12:01
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την έξαρση του Έμπολα στην Αφρική
Πολιτική Υγείας
01/06/2026 - 18:06
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo