Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε και το τρίτο παιδί της οικογένειας που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της υπόθεσης του νεκρού βρέφους σε σπίτι της Κυψέλης, με αποτέλεσμα πλέον να φιλοξενούνται στη δομή, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τρία ανήλικα. Πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι, το οποίο είναι έγκυο, ένα αγόρι 12 ετών και ένα ακόμη αγόρι 9 ετών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το 12χρονο αγόρι έφτασε πριν από λίγο στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το 15χρονο κορίτσι και το 9χρονο αγόρι έχουν διαγνωστεί με σύφιλη, ενώ στο 12χρονο παιδί πραγματοποιούνται αυτή την ώρα οι απαιτούμενες εξετάσεις.
Τα τρία παιδιά φέρεται να βρίσκονται σε κακή κατάσταση, ενώ οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν και τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί για πιθανή σεξουαλική κακοποίησή τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν για ιατροδικαστική εξέταση. Τα δύο αγόρια θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, ενώ για το 15χρονο έγκυο κορίτσι προβλέπεται παράλληλα γυναικολογική εκτίμηση στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».





