ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Κουτσούμπα στον Ευαγγελισμό: «Διεκδικούμε μαζί σας τα δίκαια αιτήματά σας»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου συναντήθηκε με το Σωματείο των εργαζομένων και συζήτησε με τους εκπροσώπους του για τα προβλήματα στο νοσοκομείο.
Τρίτη, 28/05/2024 - 00:13
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Φερεντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του προσωπικού και συνολικά στις σοβαρές ελλείψεις του δημοσίου συστήματος Υγείας.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή περισσότερο που βρίσκομαι μαζί σας. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στον "Ευαγγελισμό", σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σας τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν παρόντες παντού όπου χρειάζεται να διεκδικούμε μαζί σας τα δίκαια αιτήματά σας» ανέφερε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει πλήρη συνείδηση της τεράστιας ηρωϊκής μάχης που δίνει το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών, για τους ασθενείς.

«Την ίδια στιγμή, ξέρουμε, ότι αυτή τη μάχη τη δίνετε μόνοι σας, μακριά από αυτό που θα έπρεπε να είναι το δημόσιο νοσοκομείο, χωρίς επαρκές ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ενώ όσοι καλύπτουν κάποιες ανάγκες είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να κρατούν όμηρους τους εργαζόμενους, λείπει βοηθητικό προσωπικό, λείπουν νοσηλευτές, λείπουν σύγχρονες και επαρκείς υποδομές και μηχανήματα και βέβαια όλα αυτά γίνονται με συνεχόμενες εφημερίες, χωρίς να έχει στοιχειώδη ξεκούραση ο γιατρός, και βεβαίως με κουτσουρεμένες μισθολογικές απολαβές από τα χρόνια της κρίσης που συνεχίζονται από όλες τις κυβερνήσεις, από όλα τα κόμματα, όποιες κι αν είναι οι διοικήσεις» τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Αυτά πρέπει να τα ξέρει και να τα θυμάται ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνάνθρωποί μας που έρχονται εδώ για να γιατροπορευτούν και να φτιάξουμε ένα μέτωπο, μια κοινωνική συμμαχία ώστε να απαιτήσουμε πραγματικά δημόσιο δωρεάν νοσοκομείο και όχι τη συνεχή απαξίωσή του που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια όποιος κι αν είναι στη κυβέρνηση, όποιος κι αν είναι στην αντιπολίτευση με τις τεράστιες ελλείψεις και ανεπάρκειες που βάζουν σε κίνδυνο και τη ζωή των εργαζομένων στο νοσοκομείο, αλλά και τη ζωή των ανθρώπων που έρχονται εδώ για να γιατρευτούν».

«Είμαστε σταθερά εδώ στους αγώνες σας»

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «για όλα αυτά, επειδή είμαστε και προεκλογικά αν και εμάς δεν μας ξέρετε μόνο σε προεκλογικές περιόδους είμαστε σταθερά εδώ στους αγώνες σας όλους τους μήνες του χρόνου, πρέπει να πούμε ότι τεράστια ευθύνη βρίσκεται στην ίδια την ΕΕ με τις οδηγίες, τις κατευθύνσεις και τα μέτρα που δίνει τα οποία υλοποιούνται μετά από τις κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη, στα κοινοβούλια, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα φέρνει εδώ από το ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν και τα υλοποιεί ως αντεργατικούς νόμους».

«Ήταν προαπαιτούμενο τα απογευματινά χειρουργεία, το "νόμιμο φακελάκι", σε τελευταία ανάλυση, με τον εργαζόμενο και τη λαϊκή οικογένεια να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώνει προκειμένου να χειρουργηθεί, και βάζει τον γιατρό να είναι σε αντίθεση με τον ασθενή. Αυτό το νοσοκομείο θέλουν και η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Όλα αυτά φαίνονται στις κατευθύνσεις όπου μιλούν για "αυτοχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία", μιλάνε για το φάρμακο εμπόρευμα, μιλάνε για τη λογική και τη ζυγαριά του "κόστους - οφέλους", όπου τα πάντα είναι κόστος για τον εργαζόμενο λαό, γι' αυτόν που θα πρέπει να απολαμβάνει, αλλά είναι όφελος για την εθνική οικονομία, που - παρεμπιπτόντως, να πούμε ξανά - πάει ως ζεστό χρήμα μόνο σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Η ΕΕ και η κυβέρνηση δεν λένε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό το ζεστό χρήμα που δίνεται απ' τον ιδρώτα των φορολογουμένων της χώρας μας, πάει για χρηματοδότηση των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, και στον τομέα της Υγείας. Είδαμε τον ρόλο που έπαιξαν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου τα νοσοκομεία μας έγιναν νοσοκομεία μιας νόσου, του covid, και στέλνανε για τις υπόλοιπες ασθένειες στα ιδιωτικά νοσοκομεία για να θησαυρίζουν οι λίγοι έμποροι, αυτοί οι μεγάλοι έμποροι των ιδιωτικών μεγαθηρίων στην Υγεία» συμπλήρωσε.

Πράσινη μετάβαση και δημόσια υγεία

Αναφερόμενος στην «πράσινη μετάβαση» επισήμανε ότι «η ΕΕ έχει να δώσει χρήματα για την "πράσινη" μετάβαση και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, όμως δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για να φτιαχτεί ένα δημόσιο νοσοκομείο, για να φτιαχτεί μια υποδομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να προσληφθούν γιατροί σε όλες τις ειδικότητες, να προσληφθούν νοσηλευτές» και έφερε ως παράδειγμα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με τα ράντζα στους διαδρόμους και την έλλειψη προσωπικού. Πολύ σωστά έγινε η αναφορά γι' αυτήν την κατάπτυστη εγκύκλιο του υπουργείου σχετικά με τους VIP και την προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση τους, ενώ το σωστό και δίκαιο είναι να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, είτε είναι γνωστές προσωπικότητες, είτε είναι απλός εργαζόμενος, απλός υπάλληλος, ένας αγρότης, ένας επαγγελματίας, μια γυναίκα, ένας φοιτητής να εξυπηρετούνται με βάση την προτεραιότητα του περιστατικού. Σ' αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι» τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «τα ζητήματα της Υγείας, η αναγκαιότητα ενός δημόσιου πραγματικά δωρεάν συστήματος υγείας που θα είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να γίνουν κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές. Για το τι έκανε η ΕΕ και το τι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις, η ΝΔ και όλα τα κόμματα της υπόλοιπης αντιπολίτευσης σχετικά με το δημόσιο τομέα Υγείας. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα γιατί από κοντά και μαζί έρχεται η ακρίβεια, η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις και οι υπέρογκοι φόροι είτε άμεσοι, είτε έμμεσοι».

«Θυμόσαστε τότε που έλεγαν οι κρατικοί παράγοντες, οι υπουργοί εν μέσω πανδημίας covid να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για τον ηρωικό αγώνα που δίναν εκείνες τις δύσκολες ημέρες και τώρα να απευθύνονται σε εσάς και να σας λένε "κάφρους" και "ανθρωπάκια". Λέξεις απαράδεκτες που πρέπει να επιστραφούν στον ίδιο το σημερινό υπουργό Υγείας» τόνισε.

«Να ζούμε με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά»

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ «για να δυναμώσει η φωνή που και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, αλλά κυρίως στους δρόμους του αγώνα, να δυναμώσει αυτή η δύναμη που θα παλέψει μαζί σας για να γίνουν πράξη όλα τα οράματα, όλες οι διεκδικήσεις, όλα αυτά που έχουμε ανάγκη σαν λαός και σαν χώρα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, με το κεφάλι ψηλά. Χωρίς το άγχος για το πώς θα πάω στο νοσοκομείο και τι θα γίνει εκεί, τι θα χρειαστεί να πληρώσω αν θα βρω τον γιατρό, πότε θα μου βάλει το ραντεβού γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, να περιμένω εξάμηνο και χρόνο».

«Δυναμώστε τη δύναμη που θα είναι μαζί σας και την επόμενη ημέρα, το ΚΚΕ. Γιατί μετά τις 9 του Ιούνη υπάρχει και η 10η του Ιούνη και νέα αντιλαϊκά μέτρα υπάρχουν στα συρτάρια και της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων» κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Κουτσούμπας.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Λουίζα Ράζου και Θοδωρής Χιώνης.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανω των 1.000 οι συμμετέχοντες στους 2ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Θεσσαλονίκης
Ανω των 1.000 οι συμμετέχοντες στους 2ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Θεσσαλονίκης 27 Μαϊος 2024
Επιστημονική Ημερίδα: «Προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα στα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας» 28 Μαϊος 2024
Επιστημονική Ημερίδα: «Προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα στα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνατος16χρονης έξω από κλαμπ στο Γκάζι: Η αστυνομία ειδοποιήθηκε λέει ο «Ευαγγελισμός»
Επικαιρότητα
23/10/2025 - 09:20

Θάνατος16χρονης έξω από κλαμπ στο Γκάζι: Η αστυνομία ειδοποιήθηκε λέει ο «Ευαγγελισμός»

Γεωργιάδης: 7 εκατομμύρια επιπλέον διαθέσιμα ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω του 1566
Πολιτική Υγείας
22/09/2025 - 12:52

Γεωργιάδης: 7 εκατομμύρια επιπλέον διαθέσιμα ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω του 1566

Διακεκριμένοι επιστήμονες στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ημέρες Καρδιολογίας: Τελευταίες Εξελίξεις»
Health Talk
18/09/2025 - 00:06

Διακεκριμένοι επιστήμονες στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Ημέρες Καρδιολογίας: Τελευταίες Εξελίξεις»

ΠΟΝ: «Δέσμευση Θεμιστοκλέους για προκήρυξη θέσης Συντονιστή Διευθυντή στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του "Ευαγγελισμού"»
Patient Talk
31/07/2025 - 12:53

ΠΟΝ: «Δέσμευση Θεμιστοκλέους για προκήρυξη θέσης Συντονιστή Διευθυντή στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του "Ευαγγελισμού"»

ΠΟΝ: Κραυγή αγωνίας για τη Μονάδα Μεταμόσχευσης του «Ευαγγελισμού»
Patient Talk
14/07/2025 - 15:57

ΠΟΝ: Κραυγή αγωνίας για τη Μονάδα Μεταμόσχευσης του «Ευαγγελισμού»

Επίσκεψη Γεωργιάδη-. Κεραμέως στον «Ευαγγελισμό» για την πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 12:32

Επίσκεψη Γεωργιάδη-. Κεραμέως στον «Ευαγγελισμό» για την πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοινή Ημερίδα των Νοσοκομείων Μεταξά και Τζανείου: Απαραίτητος ο οδοντιατρικός έλεγχος σε ογκολογικούς ασθενείς
Υγεία
08/11/2025 - 00:13
Ακτινοβολία με ευθύνη: Η Affidea πρωτοπορεί στην ασφαλή ιατρική απεικόνιση
Υπηρεσίες Υγείας
07/11/2025 - 22:59
Η ΕΙΝΑΠ διαμαρτύρεται για την έλλειψη ειδικευόμενων παθολόγων στο «Γ. Γεννηματάς»
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 22:33
ΠΣΕΥ: «Ο κλάδος ΠΕ25 καταλαμβάνεται ισότιμα από νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας στην Ειδική Αγωγή»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 21:49
Θεσσαλονίκη: Σχολείο-κόμβος Υγείας για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 21:22
Ένωση Ασθενών Ελλάδας: «Θεσμική θωράκιση του ρόλου μας η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας»
Patient Talk
07/11/2025 - 20:56
Η Υγεία στο επίκεντρο της COP30: Η ανθρωπότητα απαιτεί συντονισμένες δράσεις
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 20:31
Ελληνικό και διεθνές ορόσημο: Δεύτερη εγκυμοσύνη και τοκετός έπειτα από μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού
Υπηρεσίες Υγείας
07/11/2025 - 19:57
Η καφεΐνη με μέτρο μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των πονοκεφάλων
Υγεία
07/11/2025 - 19:22
Γεωργιάδης: «Μέτρα για το clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια - Κάτω από το 15% στο πρώτο τρίμηνο του '26»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 18:27
Στις 14 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση - Έως και 800 τα voucher
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 17:46
Εγκαινιάστηκε το νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Κωνσταντοπούλειο Γ. Ν. «Αγία Όλγα»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 17:22
Η συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων screening σώζει ζωές από τον καρκίνο
Υγεία
07/11/2025 - 16:54
Πώς να μαγειρέψετε τα τέλεια ζυμαρικά – H επιστήμη πίσω από το ιδανικό πιάτο σπαγγέτι
Διατροφή
07/11/2025 - 16:32
Μέτρα του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Κεφαλλονιά
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 16:09
Επιμορφωτικό πρόγραμμα «HPV: Closing the Gap» από την ΕΛΛΟΚ για τα μέλη της
Patient Talk
07/11/2025 - 15:51
Project E.L.E.N.I.: Αφιερωμένο στη μνήμη μιας γυναίκας ψυχολόγου που ονειρεύτηκε τα πάντα αλλά δεν... πρόλαβε
Ψυχική Υγεία
07/11/2025 - 15:33
Όραση των παιδιών: Γεωμετρική αύξηση της μυωπίας - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς
Υγεία
07/11/2025 - 15:11
ΣΦΕΕ: Αυξάνεται η ζήτηση για θεραπείες από πλάσμα αίματος - Ανάγκη νέου πλαισίου συλλογής στην Ελλάδα
Pharma Policy
07/11/2025 - 14:47
«Πράσινο» από τον EMA σε επικουρική θεραπεία για το πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος
Pharma News
07/11/2025 - 14:24
Οι ράτσες σκύλων που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από επιθετικό καρκίνο
Pet
07/11/2025 - 14:00
Γιατί τα εμβόλια “δουλεύουν” λιγότερο στις μεγαλύτερες ηλικίες – Οι πιθανές λύσεις
Υγεία
07/11/2025 - 13:00
Εντοπίστηκαν επικίνδυνα μικροπλαστικά σε αστακούς
Διατροφή
07/11/2025 - 12:00
RSV: Δεν είναι απλώς ένα κοινό κρυολόγημα - Μελέτες δείχνουν τη σοβαρότητά του και τον αντίκτυπό του μακροπρόθεσμα στην υγεία
Υγεία
07/11/2025 - 11:00
Συμφωνία του Λευκού Οίκου με Novo Nordisk και Eli Lilly για να μειωθεί η τιμή των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 10:00
Γυναίκες προσοχή: Προπόνηση και ισορροπία, το «κλειδί» για μαραθώνιο χωρίς τραυματισμούς
Health Talk
07/11/2025 - 09:43
Ετοιμάζεστε για τον Μαραθώνιο ή ζηλεύετε τους μαραθωνοδρόμους; Γνωρίστε το jeffing!
Fitness
07/11/2025 - 09:00
Δεύτερη μέρα απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών - Κλειστά σήμερα και τα ιδιωτικά εργαστήρια
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 08:23
Τι προσφέρει η αισθητική φλεβολογία στις φλεβικές παθήσεις
Health Talk
06/11/2025 - 22:02
Νέα μελέτη για το σεξ στην εμμηνόπαυση: Δεν μειώνονται ο οργασμός και η ικανοποίηση
Υγεία
06/11/2025 - 21:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nέο τζελ υπόσχεται αποκατάσταση του σμάλτου των δοντιών - Ελπίδα για τη μάχη κατά της τερηδόνας
Υγεία
05/11/2025 - 14:00
Πιστεύετε ότι η μελατονίνη είναι ασφαλής; Νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν κρυφό κίνδυνο για την καρδιά
Υγεία
05/11/2025 - 15:00
Σε 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6 και 7 Νοεμβρίου – Τι καταγγέλλουν και τι ζητούν
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 07:13
Ο διαλογισμός έχει παρενέργειες - Τι έδειξε έρευνα
Ψυχική Υγεία
06/11/2025 - 13:00
Σόγια, βρώμη, αμύγδαλο, ρύζι: ποιο εναλλακτικό γάλα είναι πιο υγιεινό;
Διατροφή
05/11/2025 - 08:13
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo