ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημερωτικές δράσεις του BE-LIVE για την υπογονιμότητα σε Σάμο και Ικαρία

Επικαιρότητα
BE-LIVE
Ενημερωτική εκδήλωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση και τις δράσεις του στα νησιά Σάμο και Ικαρία πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Be-Live.
Τρίτη, 03/10/2023 - 15:09
— Photo: BE-LIVE
News4Health Team News4Health Team

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Νομό Έβρου στην οποία συμμετέχει η Be-Live με το έργο της.

Την εκδήλωση της Σάμου χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος ο οποίος ευχαρίστησε την Be-Live και την Eurobank για τη στήριξη των νέων οικογενειών. Στην εκδήλωση παρέστη επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδου, και πλήθος πολιτών του νησιού. Στην εκδήλωση της Ικαρίας παρέστη ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Φίλιππος Τσαντές και κάτοικοι του νησιού.

Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το όραμα, τους στόχους και τις δράσεις της Be-Live αλλά και να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους τις δύο εκδηλώσεις για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του Σωματείου, που απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη για ανάδειξη της σοβαρότητας του δημογραφικού ζητήματος και για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Επιπλέον, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της προσφοράς της Be-Live σε οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ακριτικές περιοχές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια». Ήδη μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, γεννήθηκαν με την υποστήριξη της Eurobank τα πρώτα τέσσερα μωρά στη Σάμο.

Ο κ. Κελλάρης δήλωσε: «Στην Be-Live προσπαθούμε μέσω της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο απόκτησης παιδιού, ακόμη και για τα ζευγάρια που νόμιζαν ότι το όνειρο έχει χαθεί. Διανύοντας τον 5ο χρόνο λειτουργίας, το Σωματείο μας μπορεί να παρουσιάσει αποτελέσματα που ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες και δικαιώνουν τις δεσμεύσεις μας».

Ο κ. Χηνιάδης από την πλευρά του συμπλήρωσε τα εξής: «Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους χορηγούς μας που στηρίζουν έμπρακτα το έργο μας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Eurobank που τα τελευταία χρόνια εκτιμά το έργο μας και στηρίζει τις δράσεις του Σωματείου μας σε ακριτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση στα μέσα αλλά και στην απαραίτητη πληροφόρηση είναι δύσκολη και ελλιπής. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες και κίνητρα σε οικογένειες από όλες τις περιοχές της χώρας, ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας».

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank Μιχάλης Βλασταράκης, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Συμπληρώνοντας δύο χρόνια δράσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, η θερμή ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών επιβεβαιώνει τις βασικές αρχές της πρωτοβουλίας μας, γεγονός που μας δίνει χαρά και μας εμπνέει ακόμα περισσότερο. Μένουμε πιστοί στο στόχο μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και διερευνούμε συνεχώς νέους τρόπους για να τους προσφέρουμε τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που τους αξίζουν».

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, Παναγιώτης Καρδάσης, ο οποίος παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία διετίας για το πρόγραμμα σημείωσε ότι: «Η προσφορά της Eurobank και των έγκριτων συνεργαζόμενων ΜΚΟ μέσα από το πρόγραμμα «Μπροστά για την Οικογένεια» είναι πολυεπίπεδη και ουσιαστική. Καθώς οι τοπικές κοινωνίες των ανατολικών συνόρων αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, εστιάζουμε στο να τους εξασφαλίζουμε προσβάσεις σε επαγγελματίες και υποδομές πολύ υψηλού επιπέδου, κάνοντας τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη, με αισιοδοξία και περισσότερη σιγουριά για το μέλλον».

Τα στελέχη της Eurobank ευχαρίστησαν θερμά τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη στην Πρωτοβουλία, καθώς επίσης και τα τοπικά στελέχη της τράπεζας για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

  • BELIVE
  • ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
  • ΣΑΜΟΣ
  • ΙΚΑΡΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το instacar στηρίζει τους συνδρομητές του στη Θεσσαλία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Το instacar στηρίζει τους συνδρομητές του στη Θεσσαλία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 03 Οκτωβρίου 2023
Παύθηκε η διοίκηση του «Αγία Όλγα» μετά τις καταγγελίες - Βαρτζόπουλος: «Εικόνες που μας προσβάλλουν» 03 Οκτωβρίου 2023
Παύθηκε η διοίκηση του «Αγία Όλγα» μετά τις καταγγελίες - Βαρτζόπουλος: «Εικόνες που μας προσβάλλουν»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί το «ταξίδι» της τεκνοποίησης πρέπει να ξεκινά τον χειμώνα!
Health Talk
24/02/2026 - 16:42

Γιατί το «ταξίδι» της τεκνοποίησης πρέπει να ξεκινά τον χειμώνα!

Υπογεννητικότητα: Γιατί οι πολιτικές παρεμβάσεις δεν έχουν αποτελέσματα
Πολιτική Υγείας
13/01/2026 - 18:00

Υπογεννητικότητα: Γιατί οι πολιτικές παρεμβάσεις δεν έχουν αποτελέσματα

Έξι μύθοι και αλήθειες για την ανδρική υπογονιμότητα
Health Talk
29/12/2025 - 17:02

Έξι μύθοι και αλήθειες για την ανδρική υπογονιμότητα

Ο ΠΟΥ έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα κατευθυντήριες γραμμές για την υπογονιμότητα
Πολιτική Υγείας
28/11/2025 - 11:47

Ο ΠΟΥ έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα κατευθυντήριες γραμμές για την υπογονιμότητα

Ενημέρωση της Be-Live για την υπογεννητικότητα και την υπογονιμότητα στην Αλεξανδρούπολη
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 18:24

Ενημέρωση της Be-Live για την υπογεννητικότητα και την υπογονιμότητα στην Αλεξανδρούπολη

Η AVIS δίνει σε εργαζόμενούς της τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Be-Live
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 17:34

Η AVIS δίνει σε εργαζόμενούς της τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Be-Live

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12
ΕΟΠΕ: Αισιόδοξες οι εξελίξεις στη σύγχρονη ογκολογία, απαιτείται υπεύθυνη ενημέρωση
Υγεία
04/06/2026 - 11:47
Αναπνευστικές διαταραχές: Η «σιωπηλή επιδημία» που επηρεάζει εκατομμύρια Έλληνες
Υγεία
04/06/2026 - 11:28
Ένα μικρόβιο του εντέρου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των κιλών μετά από δίαιτα
Υγεία
04/06/2026 - 11:11
Πόνος στον αντίχειρα: Πρακτικές συμβουλές για την ανακούφισή του
Health Talk
04/06/2026 - 10:28
ΠΟΥ: Τα μολυσμένα τρόφιμα προκαλούν 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο
Διατροφή
04/06/2026 - 10:09
Νέο φάρμακο αλλάζει το κλινικό τοπίο στη θεραπεία του καρκίνου παγκρέατος
Υγεία
04/06/2026 - 09:51
Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12
Πρόπτωση πυελικών οργάνων: Συμπτώματα και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Health Talk
03/06/2026 - 15:51
Ενημερωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Υγεία
03/06/2026 - 15:27
Ρεκόρ θανάτων λόγω καύσωνα σημειώθηκε τον Μάιο στην Ισπανία
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 15:03
Δώδεκα ώρες στο νερό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Patient Talk
03/06/2026 - 14:27
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
BrainReGain: Νέο μοντέλο διασύνδεσης της πατρίδας μας με το παγκόσμιο ελληνικό ταλέντο
Επικαιρότητα
03/06/2026 - 13:21
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ είναι καλύτερο επί των ημερών μας»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 11:18
Κομισιόν: Σε τρεις πυλώνες η (σταδιακή) κατάργηση των δοκιμών χημικής ασφαλείας σε ζώα
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 12:57
Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η επέκταση του «Προσωπικού Βοηθού» και η στήριξη των ΑμεΑ
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 14:04
Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08
Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Το ενδιαφέρον στους πολίτες άνω των 60 ετών
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 16:14
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo