ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτόνομη οδήγηση και ρομποτική ιατρική μερικά (μόνο) από τα οφέλη του 5G

Digital Health
Αυτόνομη οδήγηση και ρομποτική ιατρική μερικά (μόνο) από τα οφέλη του 5G
Απαραίτητο όσο το νερό και το ρεύμα στα κτίρια το υπερσύγχρονο δίκτυο σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ημερίδας «Be Connected, Grow Smart - Elevate your Business» από την Vantage Towers.
Πέμπτη, 16/11/2023 - 14:11
News4Health Team News4Health Team

Τα οφέλη από την εξάπλωση του 5G και της συνδεσιμότητας για αυτόνομη οδήγηση, προστασία απέναντι στις φυσικές καταστροφές, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε επιχειρήσεις και κτιριακές υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών σε τηλεϊατρική και ρομποτική ακόμη και στον πολιτισμό τόνισαν ειδικοί και φορείς κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Be Connected, Grow Smart - Elevate your Business», που διοργάνωσε η Vantage Towers Greece στο ξενοδοχείο The MET Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account & BD Manager, Vantage Towers, τόνισε ότι: «Αποστολή της Vantage Towers Greece είναι να ενισχύσει το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να επιταχύνει την εισαγωγή και την επέκταση προηγμένων υπηρεσιών, όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση, η ρομποτική ιατρική, η Βιομηχανία 4.0 και άλλες. Παράλληλα, το δίκτυο της αποτελεί στην ουσία έναν πολύ μεγάλο ιδεατό (virtual) αισθητήρα φιλοξενώντας λύσεις για το περιβάλλον, τις έξυπνες πόλεις και την πολιτική προστασία», ανέφερε.

Επίσης, σημείωσε ότι «το 5G έχει έρθει» προσφέροντας δύο επιπλέον σημαντικά πλεονεκτήματα εκτός από την πολύ μεγάλη ταχύτητα και χωρητικότητα, που είναι η συνδεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο, απαραίτητη προϋπόθεση για εφαρμογές, όπως η αυτόνομη οδήγηση καθώς και η διασφάλιση ότι οι δισεκατομμύρια αισθητήρες που μπαίνουν στη ζωή μας θα λειτουργούν απρόσκοπτα και δεν θα καταναλώνουν γρήγορα την μπαταρία τους. Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα στο εσωτερικό των κτιρίων ανέφερε ότι πλέον είναι το ίδιο απαραίτητη όπως το νερό και το ρεύμα.

O Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για τη Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως είπε, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα κέντρο νέων τεχνολογιών. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι αναχωρεί για την πόλη Σεντζέν, τη Silicon Valley της Κίνας, προκειμένου στην επόμενη Beyond, τη μεγάλη κλαδική έκθεση τεχνολογίας, να υπάρξει εθνική αποστολή από την Κίνα.

Για το Private 5G μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Χαβούζης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα το δούμε σύντομα να αναπτύσσεται πολύ. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματά του σημείωσε ότι δίνει τη δυνατότητα δικτύωσης σε ιδιωτικό περιβάλλον με ασφάλεια και ευελιξία. Επισήμανε ότι μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές, αναφέροντας ενδεικτικά την τηλεϊατρική, ακόμα και τον χώρο της διασκέδασης.

Στις προοπτικές που έχει ανοίξει το 5G στην αυτόνομη οδήγηση αναφέρθηκε ο ερευνητής του ΕΚΕΤΑ, Χοσέ Σαλανόβα. Όπως είπε, με τις υψηλές ταχύτητες ξεπεράστηκε το πρόβλημα της καθυστέρησης στη λήψη των δεδομένων, ενώ διασφαλίζονται δύο βασικές προϋποθέσεις για τα αυτόνομα οχήματα που είναι η μεγάλη ακρίβεια της θέσης και η άμεση επικοινωνία με τα άλλα οχήματα, καθώς το μέλλον είναι τα συνεργατικά αυτοκίνητα που θα επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους.

Ο Ευάγγελος Αγγελόπουλος, CEO και συνιδρυτής της Fuelics, εστίασε στις λύσεις που παρέχονται για μέτρηση της κατανάλωσης σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ρεύμα, νερό κλπ. σε πραγματικό χρόνο με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους χρήστες. Ειδική αναφορά έκανε στις εφαρμογές που υπάρχουν για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, για τις οποίες υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα.

Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση των εφαρμογών του 5G στον πολιτισμό από τον CEO της EXEO, Κωνσταντίνο Νάσια. Ο κ. Νάσιας επισήμανε ότι η νέα τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή σε έξι τομείς, την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα, τις διαδραστικές περιηγήσεις, την πολιτιστική εκπαίδευση, το δίπτυχο τουρισμός και πολιτιστική κληρονομιά και τις εκδηλώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Ο κ. Γιόβας της Vantage Towers, σε συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με την αναγκαιότητα και τα οφέλη της ασύρματης συνδεσιμότητας σε εσωτερικούς χώρους, ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα του DAS (Distributed Antenna System)δηλαδή της υπηρεσίας εσωτερικής τηλεπικοινωνιακής κάλυψης που μπορεί να παρέχει αξιόπιστη κάλυψη σε όλες τις μεγάλες κτιριακές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, logistics και δημόσια κτήρια. Όπως εξήγησε, δεν είναι ανταγωνιστικό αλλά συμπληρωματικό με το WiFi και καλύπτει τις ελλείψεις αυτού ειδικά στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων. «Η Vantage Towers, σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, προσφέρει στους συνεργάτες της ένα πολύ ελκυστικό πακέτο υπηρεσιών με «το κλειδί στο χέρι» που εξασφαλίζει το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και την υποστήριξη σε βάθος δεκαετίας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ανώτερος Τεχνικός Σύμβουλος της ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ, Παύλος Περπερίδης, εξήγησε ότι εφαρμογές όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα απαιτούν σε εσωτερικούς χώρους αποτελεσματική κάλυψη πέμπτης γενιάς. Ανέφερε επιπρόσθετα πως το DAS διασφαλίζει τη χωρητικότητα και τις ταχύτητες που απαιτούνται, ώστε αυτές να λειτουργούν σωστά.

«Τα δίκτυα νέας γενιάς και οπτικών ινών είναι οι λεωφόροι πάνω στις οποίες θα πατήσει όλη η τεχνολογία. Είναι όμως και η ασφάλεια της πληροφορίας, γιατί σε κάποιες εφαρμογές δεν υπάρχει περιθώριο λάθους», τόνισε ο κ. Γιώργος Καλανδρέας, Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και CEO της ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ. Ο κ. Καλανδρέας υπογράμμισε επίσης ότι τα συστήματα αυτά δεν είναι νεωτερισμός, αλλά επένδυση με ουσιαστικά οικονομικά οφέλη και ασπίδα προστασίας της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εταιρείες – κολοσσοί που κάποτε κυριαρχούσαν στην τεχνολογία, πλέον αποτελούν παρελθόν γιατί δεν ακολούθησαν έγκαιρα τις τεχνολογικές εξελίξεις. Τέλος, ανάφερε ότι ενώ σε ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλου κτιρίου το «έξυπνο» κομμάτι κυμαίνεται από 5% έως 8% του συνόλου του προϋπολογισμού, στην πράξει συνεισφέρει άμεσα και αποφασιστικά στην τελική εξοικονόμηση ενέργειας.

  • ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
  • 5G

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πρόσωπα του νέου διοικητικού σχήματος της Johnson & Johnson MedTech
Τα πρόσωπα του νέου διοικητικού σχήματος της Johnson & Johnson MedTech 15 Νοεμβρίου 2023
Τσανάκας: Ο ρόλος της τηλεϊατρικής στον σχεδιασμό της κατ' οίκον φροντίδας βαρέως πασχόντων 18 Νοεμβρίου 2023
Τσανάκας: Ο ρόλος της τηλεϊατρικής στον σχεδιασμό της κατ' οίκον φροντίδας βαρέως πασχόντων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόδειξη επαγγελματικής αριστείας ο τίτλος Master Surrgeon
Υπηρεσίες Υγείας
14/11/2025 - 14:28

Απόδειξη επαγγελματικής αριστείας ο τίτλος Master Surrgeon

Metropolitan General: Ρομποτική χειρουργική για αντιμετώπιση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος
Υπηρεσίες Υγείας
29/10/2025 - 20:26

Metropolitan General: Ρομποτική χειρουργική για αντιμετώπιση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος

Θεσσαλονίκη: Ρομποτική χειρουργική, γονιδιακές θεραπείες και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο σεμιναρίου Οφθαλμολογίας
Health Talk
25/09/2025 - 19:52

Θεσσαλονίκη: Ρομποτική χειρουργική, γονιδιακές θεραπείες και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο σεμιναρίου Οφθαλμολογίας

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Επιτυχημένη ρομποτική μαστεκτομή και αποκατάσταση
Υπηρεσίες Υγείας
24/09/2025 - 15:53

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Επιτυχημένη ρομποτική μαστεκτομή και αποκατάσταση

Εταιρεία έφτιαξε ρομπότ που καταστρέφει καρκινώματα με υπέρηχους
Digital Health
17/09/2025 - 22:04

Εταιρεία έφτιαξε ρομπότ που καταστρέφει καρκινώματα με υπέρηχους

Ρομποτική αρθοπλαστική ισχίου: Γιατί υπερτερεί ως μέθοδος
Health Talk
23/07/2025 - 19:04

Ρομποτική αρθοπλαστική ισχίου: Γιατί υπερτερεί ως μέθοδος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ECDC: Πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αναστρέψει την πορεία της μικροβιακής αντοχής
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 21:14
Mediterraneo Hospital: Επιτυχημένη σύνθετη χειρουργική επέμβαση ενδομητρίωσης σε ασθενή από την Ιρλανδία
Υπηρεσίες Υγείας
18/11/2025 - 20:46
Παπαθεοδωρίδης: «Αδιάκοπη άνοδος στον αριθμό των δοτών οργάνων»
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 20:27
Παιδιά: Πρόληψη και αντιμετώπιση εγκαυμάτων στο σπίτι
Health Talk
18/11/2025 - 19:44
Νεογιλά δόντια: Πώς το άγχος της μητέρας επηρεάζει την οδοντοφυΐα των μωρών
Υγεία
18/11/2025 - 18:58
Elitour: Κοστολογημένος τριετής οδικός χάρτης για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας - Οι τέσσερις πυλώνες του σχεδίου
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 18:39
Metropolitan Hospital: Επιτυχημένο χειρουργείο στη σπονδυλική στήλη παιδιού με σοβαρά τραύματα από γυαλί
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 18:21
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήρθε στα ΤΕΠ χωρίς σημεία ζωής
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 18:08
ΕΟΦ: «Οι ελλείψεις φαρμάκων προσθέτουν πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης»
Pharma Policy
18/11/2025 - 17:47
Η συμβολή της ανοσοθεραπείας στην αντιμετώπιση των καρκίνων πνεύμονα και μαστού
Pharma News
18/11/2025 - 17:29
ΧΑΠ: Τα έξι εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς - Οι πρωτοβουλίες της ΕΠΕ
Υγεία
18/11/2025 - 16:56
ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή κατά της άσκοπης κατανάλωση αντιβιοτικών
Pharma Policy
18/11/2025 - 16:41
Έλον Μασκ: Το Optimus της Tesla θα έχει υπεράνθρωπες χειρουργικές ικανότητες
Digital Health
18/11/2025 - 15:00
Γεωργιάδης στο Action 24: «Πότε θα μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις στους νοσηλευτές»
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 14:39
Η θεραπεία της νόσου του κινητικού νευρώνα μπορεί να έρθει από το Διάστημα
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 14:00
ΕΦΕΤ: "Καμπανάκι" για αύξηση της περιεκτικότητας αλατιού στο ψωμί
Διατροφή
18/11/2025 - 13:00
Σύγκρουση Λονδίνου–Βρυξελλών για την απαγόρευση καπνίσματος βάσει χρονολογίας γέννησης
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 12:16
Βακτηριοφάγοι: Η λύση στη μικροβιακή αντοχή; - Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
18/11/2025 - 12:00
Μέχρι το 2060 το 34% των πολιτών στην Ελλάδα θα είναι άνω των 65 ετών - Η σημασία της υγιούς γήρανσης
Επικαιρότητα
18/11/2025 - 10:51
"Πρωταθλήτρια" στη μικροβιακή αντοχή η Ελλάδα - Ο ρόλος του CLEO στην αντιμετώπιση του προβλήματος
Υγεία
18/11/2025 - 10:30
Οι πάσχοντες από χρόνιο πόνο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν υπέρταση
Υγεία
18/11/2025 - 10:00
Η απονεύρωση μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Υγεία
18/11/2025 - 09:00
7o Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας: Η Tεχνητή Nοημοσύνη στην ανάπτυξη νέων θεραπειών
Pharma News
17/11/2025 - 21:00
Γιατί τα ζώα αναπτύσσουν τις ίδιες χρόνιες ασθένειες με τους ανθρώπους;
Pet
17/11/2025 - 20:00
ΕΟΠΥΥ: Πρόσκληση για σύναψη σύμβασης με προσωπικούς ιατρούς- Αύξηση της αμοιβής ζητά ο ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
17/11/2025 - 19:00
Κορτιζόλη: Ποια είναι τα -πραγματικά- συμπτώματα όταν οι τιμές της είναι υψηλές
Υγεία
17/11/2025 - 18:29
Σωματική άσκηση: Το απαραίτητο συμπλήρωμα της φαρμακευτικής αγωγής στη διαχείριση του Πάρκινσον
Υγεία
17/11/2025 - 15:00
Σύλλογος «Αρμονία»: Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαλόγου το 1ο Συνέδριο Πρωτοπαθούς Ανοσοανεπάρκειας
Patient Talk
17/11/2025 - 14:38
Τα ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τελικού σταδίου από τον φόβο θανάτου
Ψυχική Υγεία
17/11/2025 - 14:00
ECDC: Χαμηλά επίπεδα διάγνωσης ηπατίτιδας στην Ε.Ε - Τα ποσοστά στην Ελλάδα
Υγεία
17/11/2025 - 12:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα από τα πιο παλιά αντιυπερτασικά φάρμακα καταπολεμά όγκους στον εγκέφαλο
Υγεία
17/11/2025 - 12:00
Τα ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τους ασθενείς τελικού σταδίου από τον φόβο θανάτου
Ψυχική Υγεία
17/11/2025 - 14:00
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έσωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ζωές σε φτωχές χώρες
Υγεία
17/11/2025 - 08:00
Ιαπωνία: Η πρωθυπουργός καυχιέται ότι κοιμάται μόνο δύο ώρες εν μέσω αυτοκτονιών λόγω υπερεργασίας
Επικαιρότητα
16/11/2025 - 10:33
Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας μέσα στο 2026: Πρεμιέρα σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Ίλιον
Πολιτική Υγείας
16/11/2025 - 08:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo