ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτόνομη οδήγηση και ρομποτική ιατρική μερικά (μόνο) από τα οφέλη του 5G

Digital Health
Αυτόνομη οδήγηση και ρομποτική ιατρική μερικά (μόνο) από τα οφέλη του 5G
Απαραίτητο όσο το νερό και το ρεύμα στα κτίρια το υπερσύγχρονο δίκτυο σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην ημερίδας «Be Connected, Grow Smart - Elevate your Business» από την Vantage Towers.
Πέμπτη, 16/11/2023 - 14:11
News4Health Team News4Health Team

Τα οφέλη από την εξάπλωση του 5G και της συνδεσιμότητας για αυτόνομη οδήγηση, προστασία απέναντι στις φυσικές καταστροφές, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε επιχειρήσεις και κτιριακές υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών σε τηλεϊατρική και ρομποτική ακόμη και στον πολιτισμό τόνισαν ειδικοί και φορείς κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Be Connected, Grow Smart - Elevate your Business», που διοργάνωσε η Vantage Towers Greece στο ξενοδοχείο The MET Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account & BD Manager, Vantage Towers, τόνισε ότι: «Αποστολή της Vantage Towers Greece είναι να ενισχύσει το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να επιταχύνει την εισαγωγή και την επέκταση προηγμένων υπηρεσιών, όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση, η ρομποτική ιατρική, η Βιομηχανία 4.0 και άλλες. Παράλληλα, το δίκτυο της αποτελεί στην ουσία έναν πολύ μεγάλο ιδεατό (virtual) αισθητήρα φιλοξενώντας λύσεις για το περιβάλλον, τις έξυπνες πόλεις και την πολιτική προστασία», ανέφερε.

Επίσης, σημείωσε ότι «το 5G έχει έρθει» προσφέροντας δύο επιπλέον σημαντικά πλεονεκτήματα εκτός από την πολύ μεγάλη ταχύτητα και χωρητικότητα, που είναι η συνδεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο, απαραίτητη προϋπόθεση για εφαρμογές, όπως η αυτόνομη οδήγηση καθώς και η διασφάλιση ότι οι δισεκατομμύρια αισθητήρες που μπαίνουν στη ζωή μας θα λειτουργούν απρόσκοπτα και δεν θα καταναλώνουν γρήγορα την μπαταρία τους. Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα στο εσωτερικό των κτιρίων ανέφερε ότι πλέον είναι το ίδιο απαραίτητη όπως το νερό και το ρεύμα.

O Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες για τη Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως είπε, έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα κέντρο νέων τεχνολογιών. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι αναχωρεί για την πόλη Σεντζέν, τη Silicon Valley της Κίνας, προκειμένου στην επόμενη Beyond, τη μεγάλη κλαδική έκθεση τεχνολογίας, να υπάρξει εθνική αποστολή από την Κίνα.

Για το Private 5G μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Χαβούζης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα το δούμε σύντομα να αναπτύσσεται πολύ. Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματά του σημείωσε ότι δίνει τη δυνατότητα δικτύωσης σε ιδιωτικό περιβάλλον με ασφάλεια και ευελιξία. Επισήμανε ότι μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές, αναφέροντας ενδεικτικά την τηλεϊατρική, ακόμα και τον χώρο της διασκέδασης.

Στις προοπτικές που έχει ανοίξει το 5G στην αυτόνομη οδήγηση αναφέρθηκε ο ερευνητής του ΕΚΕΤΑ, Χοσέ Σαλανόβα. Όπως είπε, με τις υψηλές ταχύτητες ξεπεράστηκε το πρόβλημα της καθυστέρησης στη λήψη των δεδομένων, ενώ διασφαλίζονται δύο βασικές προϋποθέσεις για τα αυτόνομα οχήματα που είναι η μεγάλη ακρίβεια της θέσης και η άμεση επικοινωνία με τα άλλα οχήματα, καθώς το μέλλον είναι τα συνεργατικά αυτοκίνητα που θα επικοινωνούν άμεσα μεταξύ τους.

Ο Ευάγγελος Αγγελόπουλος, CEO και συνιδρυτής της Fuelics, εστίασε στις λύσεις που παρέχονται για μέτρηση της κατανάλωσης σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ρεύμα, νερό κλπ. σε πραγματικό χρόνο με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους χρήστες. Ειδική αναφορά έκανε στις εφαρμογές που υπάρχουν για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, για τις οποίες υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα.

Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση των εφαρμογών του 5G στον πολιτισμό από τον CEO της EXEO, Κωνσταντίνο Νάσια. Ο κ. Νάσιας επισήμανε ότι η νέα τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή σε έξι τομείς, την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα, τις διαδραστικές περιηγήσεις, την πολιτιστική εκπαίδευση, το δίπτυχο τουρισμός και πολιτιστική κληρονομιά και τις εκδηλώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Ο κ. Γιόβας της Vantage Towers, σε συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με την αναγκαιότητα και τα οφέλη της ασύρματης συνδεσιμότητας σε εσωτερικούς χώρους, ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα του DAS (Distributed Antenna System)δηλαδή της υπηρεσίας εσωτερικής τηλεπικοινωνιακής κάλυψης που μπορεί να παρέχει αξιόπιστη κάλυψη σε όλες τις μεγάλες κτιριακές υποδομές, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, logistics και δημόσια κτήρια. Όπως εξήγησε, δεν είναι ανταγωνιστικό αλλά συμπληρωματικό με το WiFi και καλύπτει τις ελλείψεις αυτού ειδικά στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων. «Η Vantage Towers, σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, προσφέρει στους συνεργάτες της ένα πολύ ελκυστικό πακέτο υπηρεσιών με «το κλειδί στο χέρι» που εξασφαλίζει το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και την υποστήριξη σε βάθος δεκαετίας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ανώτερος Τεχνικός Σύμβουλος της ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ, Παύλος Περπερίδης, εξήγησε ότι εφαρμογές όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα απαιτούν σε εσωτερικούς χώρους αποτελεσματική κάλυψη πέμπτης γενιάς. Ανέφερε επιπρόσθετα πως το DAS διασφαλίζει τη χωρητικότητα και τις ταχύτητες που απαιτούνται, ώστε αυτές να λειτουργούν σωστά.

«Τα δίκτυα νέας γενιάς και οπτικών ινών είναι οι λεωφόροι πάνω στις οποίες θα πατήσει όλη η τεχνολογία. Είναι όμως και η ασφάλεια της πληροφορίας, γιατί σε κάποιες εφαρμογές δεν υπάρχει περιθώριο λάθους», τόνισε ο κ. Γιώργος Καλανδρέας, Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και CEO της ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ. Ο κ. Καλανδρέας υπογράμμισε επίσης ότι τα συστήματα αυτά δεν είναι νεωτερισμός, αλλά επένδυση με ουσιαστικά οικονομικά οφέλη και ασπίδα προστασίας της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εταιρείες – κολοσσοί που κάποτε κυριαρχούσαν στην τεχνολογία, πλέον αποτελούν παρελθόν γιατί δεν ακολούθησαν έγκαιρα τις τεχνολογικές εξελίξεις. Τέλος, ανάφερε ότι ενώ σε ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλου κτιρίου το «έξυπνο» κομμάτι κυμαίνεται από 5% έως 8% του συνόλου του προϋπολογισμού, στην πράξει συνεισφέρει άμεσα και αποφασιστικά στην τελική εξοικονόμηση ενέργειας.

  • ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
  • 5G

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πρόσωπα του νέου διοικητικού σχήματος της Johnson & Johnson MedTech
Τα πρόσωπα του νέου διοικητικού σχήματος της Johnson & Johnson MedTech 15 Νοεμβρίου 2023
Τσανάκας: Ο ρόλος της τηλεϊατρικής στον σχεδιασμό της κατ' οίκον φροντίδας βαρέως πασχόντων 18 Νοεμβρίου 2023
Τσανάκας: Ο ρόλος της τηλεϊατρικής στον σχεδιασμό της κατ' οίκον φροντίδας βαρέως πασχόντων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Νέο τοπίο στη ρομποτική χειρουργική με το μοναδικό στην Ελλάδα Da Vinci 5
Υπηρεσίες Υγείας
24/06/2026 - 20:27

Ερρίκος Ντυνάν: Νέο τοπίο στη ρομποτική χειρουργική με το μοναδικό στην Ελλάδα Da Vinci 5

Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49

Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Ρομποτική χειρουργική Da Vinci για ήπαρ, χοληφόρα αγγεία, πάγκρεας και ανώτερο πεπτικό
Υπηρεσίες Υγείας
25/05/2026 - 17:28

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Ρομποτική χειρουργική Da Vinci για ήπαρ, χοληφόρα αγγεία, πάγκρεας και ανώτερο πεπτικό

Λαπαροσκοπική-Ρομποτική κυστεκτομή: Λιγότερος πόνος, ταχύτερη ανάρρωση
Health Talk
19/05/2026 - 08:11

Λαπαροσκοπική-Ρομποτική κυστεκτομή: Λιγότερος πόνος, ταχύτερη ανάρρωση

Πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Μεταξά» η πρώτη ρομποτική επέμβαση θωρακοχειρουργικής στο ΕΣΥ
Υγεία
01/05/2026 - 12:13

Πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Μεταξά» η πρώτη ρομποτική επέμβαση θωρακοχειρουργικής στο ΕΣΥ

Metropolitan General: Πρώτη εφαρμογή ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με το ρομποτικό σύστημα Rosa
Υπηρεσίες Υγείας
24/04/2026 - 17:34

Metropolitan General: Πρώτη εφαρμογή ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με το ρομποτικό σύστημα Rosa

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο κανιβαλισμός βλάπτει σοβαρά την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη
Υγεία
08/07/2026 - 20:17
ΕΟΦ: Σήμα κινδύνου για «ενδοφλέβιες θεραπείες» που προωθούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής
Pharma Policy
08/07/2026 - 19:21
Οι τραυματισμοί στον ώμο από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες και πώς θα τους αποφύγουμε
Health Talk
08/07/2026 - 18:59
Ποιος είναι ο ιδανικός καρδιακός ρυθμός και τι μπορούν να αποκαλύψουν οι τιμές του για την υγεία
Υγεία
08/07/2026 - 18:32
O ΕΦΕΤ ανακάλεσε παρτίδα συσκευασμένου κοτόπουλου γνωστής εταιρείας - Εντοπίστηκε σαλμονέλα
Υγεία
08/07/2026 - 17:26
Βίντεο από τις επιχειρήσεις των εθελοντών του ΕΕΣ στα ερείπια του σεισμού της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 16:52
Εγκρίθηκε νέα συνδυαστική θεραπεία από την ΕΕ για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Pharma Policy
08/07/2026 - 16:26
Νέο «έξυπνο» επίθεμα ενισχύει τον ύπνο REM χωρίς φάρμακα ή χειρουργείο
Υγεία
08/07/2026 - 16:00
Καταγγελίες Γιαννάκου για βίαια επεισόδια στο ΚΥ Σπάτων και στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 15:33
ΠΟΥ: Σχεδόν διπλασιασμός των νέων περιστατικών καρκίνου έως το 2050 – Έκκληση για άμεση δράση
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 15:07
Διαβητικό πόδι: Πρόοδος στις θεραπευτικές εξελίξεις για την αντιμετώπισή του
Health Talk
08/07/2026 - 14:44
Κατάλογος με ιούς που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για μια νέα πανδημία
Υγεία
08/07/2026 - 14:00
Healing Roots: Νέες λύσεις για την ψυχική υγεία προσφύγων που βρίσκονται διαρκώς σε μετακίνηση
Ψυχική Υγεία
08/07/2026 - 13:07
Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η ψυχική υγεία των νέων μπορεί να κοστίσει στην ΕΕ 1,68 τρισ. ευρώ έως το 2033
Ψυχική Υγεία
08/07/2026 - 12:00
Πρώιμη εμμηνόπαυση: Η εκπαίδευση και η καθυστέρηση τεκνοποίησης προστατεύουν
Υγεία
08/07/2026 - 10:55
Νέα τεχνική διατήρησης του ήπατος στο σώμα του δότη μπορεί να αυξήσει θεαματικά τις μεταμοσχεύσεις
Υγεία
08/07/2026 - 10:00
Μελέτη: Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες έχουν μειωθεί κατά 54% τα τελευταία 50 χρόνια
Υγεία
08/07/2026 - 09:00
Ο ΕΕΣ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στις φωτιές που ξέσπασαν σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Οινόη Αττικής
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 07:34
Εθελοντική αιμοδοσία του ΕΚΕΑ στις 13 και 14 Ιουλίου στο Σύνταγμα
Υγεία
08/07/2026 - 03:44
Στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου από την ΠΟΕΔΗΝ για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 00:07
ΕΕΣ: Ψυχοκοινωνική στήριξη και είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 23:21
Ο σχεδιασμός για τα μέτρα ενίσχυσης του ζωικού κεφαλαίου από τις ασθένειες
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 22:47
Παρέμβαση καρδιοπαθών στο Υπουργείο Υγείας για τις προσωποπαγείς θέσεις στο Δημόσιο
Patient Talk
07/07/2026 - 22:14
ΑΒ Βασιλόπουλος: Δώδεκα χρόνια στήριξης στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 21:48
Αόρατοι νάρθηκες στην οδοντιατρική: Η σύγχρονη λύση σε ένα συχνό πρόβλημα
Health Talk
07/07/2026 - 21:21
Νέα δεδομένα για τον διακοπτόμενο ορμονικό αποκλεισμό στον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
07/07/2026 - 20:49
Σε κλινική μελέτη ελληνικός βιοαισθητήρας για την έγκαιρη ανίχνευση του εμφράγματος
Digital Health
07/07/2026 - 20:02
Γιατί τα δάχτυλα των χεριών έχουν διαφορετικό μήκος και ποιος ο ρόλος του καθενός στις κινήσεις
Υγεία
07/07/2026 - 19:26
Το ΕΚΑΒ Αθήνας επισκέπτεται την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 18:38
Οφθαλμολογικά επείγοντα: Στις οξείες παθήσεις του αμφιβληστροειδούς κάθε λεπτό είναι κρίσιμο
Health Talk
07/07/2026 - 18:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 08:30
Θεμιστοκλέους: Οι δύο αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο ζήτησαν ταυτόχρονα άδεια και στη συνέχεια παραιτήθηκαν
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 10:30
Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19
Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:50
ΕΟΟ: Έκκληση για εθνική στρατηγική στη στοματική υγεία και διαμαρτυρία για το τέλος του «DentistPass»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 12:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo