ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

WeAct: Εκδήλωση για την υγεία, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία

Υπηρεσίες Υγείας
CHIESI HELLAS
Η Chiesi Hellas φέρνει στο προσκήνιο τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Υγεία & τα οφέλη της βιώσιμης ανάπτυξης στη διαχείριση της Κλιματικής Κρίσης.
Παρασκευή, 15/12/2023 - 15:23
— Photo: CHIESI HELLAS
News4Health Team News4Health Team

Το σημαντικό ζήτημα των επιπτώσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Υγεία καθώς και η συμβολή της βιώσιμης ανάπτυξης στη δημιουργία αξίας τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους ασθενείς, αναδείχθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης, που διοργάνωσε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Επαγγελματίες Υγείας, ειδικοί σε θέματα Περιβάλλοντος καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας και της φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να γίνει σαφές το μήνυμα ότι το κλίμα και η υγεία είναι αλληλένδετα και ότι πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα πολιτικές και δράσεις για την αντιστροφή της κλιματικής κρίσης με την υποστήριξη και την προσπάθεια όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Η Chiesi υποστηρίζει πλήρως τις στρατηγικές για την απαλλαγή από τον άνθρακα των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, με τελικό στόχο να συμβάλει στην υγεία και την ευημερία αλλά και στη διασφάλιση της δυνατότητας ελεύθερης επιλογής θεραπείας των ασθενών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δέσμευσης είναι ότι ήδη από το 2019 ο Όμιλος ανακοίνωσε επενδυτικό πλάνο (πρόγραμμα «Carbon Minimal Inhaler») κόστους 350 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή του πρώτου pMDI (δοσιμετρική συσκευή εισπνοής υπό πίεση), με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα για τη θεραπεία του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) έως το 2025, αντικαθιστώντας το τρέχον προωθητικό υδροφθοράνθρακα (HFA 134a) με νέο προωθητικό (HFA 152a). Η Chiesi αναπροσαρμόζει τις δραστηριότητές της με σκοπό να μειώσει τις έμμεσες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 90%. Στις δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνεται και η επένδυση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευές pMDI.

Την εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος, Νίκη Λυμπεράκη, χαιρέτισε ο κ. Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Ελλάδας και Κύπρου.

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Γιάννης Μανιάτης, Καθηγητής του Πανεπιστηµίου Πειραιά & πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιµατικής Αλλαγής, αναλύοντας τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα του ΟΗΕ (COP28) για την σταδιακή εγκατάλειψη των ορυκτών καυσίμων αλλά και στη μεγάλη πρόκληση που αποτελεί η Πράσινη Μετάβαση για την Ελλάδα, όχι μόνο με εισαγωγές έτοιμων προϊόντων αλλά και με παραγωγή και εξαγωγές πράσινων ελληνικών.

Στο πρώτο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Υγεία και Βιωσιμότητα», ο λόγος δόθηκε στους Επαγγελματίες Υγείας, προκειμένου να συζητηθεί η συσχέτιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και άλλων επιβαρυντικών παραγόντων, όπως το κάπνισμα, με την επιδείνωση της αναπνευστικής υγείας και την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Ο κ. Στυλιανός Λουκίδης, Καθηγητής Πνευµονολογίας & Πρόεδρος της ΕΠΕ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η επιστημονική εταιρεία συντάσσεται πλήρως με την εν εξελίξει αναθεώρηση της Οδηγίας για την ποιότητα του αέρα του περιβάλλοντος και την πλήρη ευθυγράμμιση των νέων οριακών τιμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης βάσει των πρόσφατων σχετικών κατευθυντήριων γραμμών του ΠΟΥ και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Την ίδια στιγμή, καλεί τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο να λειτουργήσουν ως «πρότυπα» για την προστασία του πλανήτη και της υγείας των ανθρώπων που ζουν και εξαρτώνται από αυτόν.

Η κυρία Παρασκευή Κατσαούνου, Αν. Καθηγήτρια Πνευµονολογίας & Μέλος ∆.Σ. της ΕΠΕ, επισήμανε ότι το κάπνισμα παύει πλέον να αφορά μόνο το άτομο και γίνεται «πρόβλημα υγείας» του πλανήτη, παραθέτοντας στοιχεία που καταδεικνύουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση από το κάπνισμα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός καπνιστή, που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα για 50 έτη, το οποίο αφορά 5,1 τόνους εκπομπών ισοδύναμων με διοξείδιο του άνθρακα, κατανάλωση 1.355m3 νερού και κατανάλωση ενέργειας ισοδύναμης με την ηλεκτροδότηση ενός νοικοκυριού στην Ινδία για 15 έτη.

Στις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει στα παιδιά και τους εφήβους με αλλεργικό άσθμα η υπερθέρμανση του πλανήτη - με την επακόλουθη παράταση των εποχών γυρεοφορίας-, αναφέρθηκε ο κ. Εµµανουήλ Παρασκάκης, Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής & Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοπνευµονολογικής Εταιρείας, ο οποίος σημείωσε ότι οι παιδίατροι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή και την προώθηση στρατηγικών για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και την παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά και τους φροντιστές τους.

Η συζήτηση κατά τη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης με θέμα «Καινοτομία και Βιωσιμότητα» επικεντρώθηκε στην ανάγκη απαλλαγής των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης από τον άνθρακα, τη συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας μέσω της καινοτομίας, πάντα με επίκεντρο τη διασφάλιση της υγείας και ποιότητας ζωής των ασθενών.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Δρ. Στέλιος Κυµπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος & μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τα φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου (F-Gases), η οποία επικυρώθηκε πρόσφατα με ψήφο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη για πολιτικές και πρωτοβουλίες, που λαμβάνουν υπόψη ένα ολοκληρωμένο όραμα βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας ότι διατηρείται η ποιότητα της φροντίδας των ασθενών και ότι οι πόροι χρησιμοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας και του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το αποτύπωμα των εκπομπών προωθητικών αερίων που χρησιμοποιούνται στις συσκευές pMDI στην Ελλάδα, η οποία ανατέθηκε από την Chiesi Hellas στο Εργαστήριο Ατμοσφαιρικών αιωρούμενων Σωματιδίων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σύμφωνα με την έρευνα, οι εκπομπές αυτών των προωθητικών αερίων σε εθνικό επίπεδο αντιπροσωπεύουν το 0,05% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό είναι μικρό, δράσεις, όπως η αντικατάσταση των χρησιμοποιούμενων αερίων με αέρια περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, έχει ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση των εκπομπών, έως και 95%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο κ. Μιχάλης Λαζαρίδης, Καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Κλιματικών Αλλαγών του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπογράμμισε ότι οι δράσεις για τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου θα έχουν και παράπλευρα οφέλη εκτός από το κλίμα, καθώς για παράδειγμα η μείωση των συγκεντρώσεων των αέριων ρύπων, θα έχει άμεση θετική επίδραση στη δημόσια υγεία. Από την πλευρά του, ο ∆ρ. Θόδωρος Γλυτσός, Ερευνητής στα Εργαστήρια Ατμοσφαιρικών Αιωρούμενων Σωματιδίων & Δομημένου Περιβάλλοντος-Διαχείρισης Ενέργειας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανέλυσε περισσότερο το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που σχετίζεται με τις ανθρωπογενείς εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, όπως είναι τα F-gases, στην κατηγορία των οποίων ανήκουν και τα προωθητικά αέρια που χρησιμοποιούν οι - σημαντικές για τη θεραπεία και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άσθμα και ΧΑΠ - συσκευές pMDI.

Ο MSc ∆ηµήτρης Κοντοπίδης, Πρόεδρος του European Lung Foundation, ιδρυτής του “Patients Hub” & Υπεύθυνος Ψηφιακής Υγείας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, τόνισε και εκείνος με τη σειρά του ότι οι πολιτικές Υγείας, η προστασία του περιβάλλοντος, η καινοτομία και η βιωσιμότητα είναι αξίες αλληλένδετες. Υπογράμμισε δε, ότι για να επιτευχθεί η συμμόρφωση του ασθενή και κατά συνέπεια η καλύτερη αξιοποίηση των πεπερασμένων πόρων στην Υγεία, με όρους αποδοτικότητας και δικαιοσύνης χρειαζόμαστε patient driven πολιτικές, με τους ασθενείς να συμμετέχουν ως experts στον σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση των υπηρεσιών Υγείας.

Κλείνοντας τη συζήτηση, η κυρία Sara Panigone, Sustainable Device Transition Leader του Chiesi Group, υπογράμμισε ότι η Chiesi ως εταιρεία Benefit Corporation, στοχεύει, όσον αφορά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στην επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών αερίων έως το 2035. Για την επίτευξη του στόχου αυτού υιοθετεί συγκεκριμένες και μετρήσιμες δράσεις, όπως είναι το πρόγραμμα «Carbon Minimal Inhaler» ενώ παράλληλα εξακολουθεί να επενδύει σε εναλλακτικές συσκευές εισπνοής και να υποστηρίζει πλήρως τις στρατηγικές για την απαλλαγή από τον άνθρακα των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Η Chiesi υποστηρίζει πλήρως τις στρατηγικές για την απαλλαγή από τον άνθρακα των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, ενώ παράλληλα καλεί τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να διασφαλίσουν ότι αυτές δεν περιορίζουν τις θεραπευτικές επιλογές και δεν εμποδίζουν την έγκαιρη πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα των θεραπειών. Η ποιότητα της περίθαλψης του ασθενούς και η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής θεραπείας δεν πρέπει να διακυβεύονται.

Δείτε εδώ όλες τις ομιλίες

Τελευταία τροποποίηση στις 15/12/2023 - 17:42
  • CHIESI HELLAS
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • WEACT

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Prevention Promoters και Dyonmed σε εκπαιδευτική δράση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Prevention Promoters και Dyonmed σε εκπαιδευτική δράση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου 14 Δεκεμβρίου 2023
Διπλή χρυσή διάκριση για τη Siemens Healthineers στα Healthcare Business Awards 2023 15 Δεκεμβρίου 2023
Διπλή χρυσή διάκριση για τη Siemens Healthineers στα Healthcare Business Awards 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου
Pharma News
09/07/2026 - 00:07

Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου

Η Chiesi Hellas στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες για εργασία στην Ελλάδα
Pharma News
24/06/2026 - 15:22

Η Chiesi Hellas στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες για εργασία στην Ελλάδα

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς
Ψυχική Υγεία
08/06/2026 - 13:14

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς

Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 22:17

Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη

Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 19:27

Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»

H Gnomon Informatics στο HIMSS Europe, την κορυφαία εκδήλωση για την ψηφιακή υγεία
Digital Health
28/05/2026 - 20:42

H Gnomon Informatics στο HIMSS Europe, την κορυφαία εκδήλωση για την ψηφιακή υγεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντής Κ.Υ Αρεόπολης: Και γιατρός και οδηγός ασθενοφόρου για να σωθούν ζωές
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 13:00
Καύσωνες: Πάνω από 16.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη τον Ιούνιο – Οι νέες συστάσεις
Πολιτική Υγείας
31/07/2026 - 12:00
Έμπολα: Η επιδημία στη χώρα είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ
Υγεία
31/07/2026 - 11:48
Η φρουκτόζη μπορεί να ευνοεί την εξάπλωση του καρκίνου των ωοθηκών μετά τη χημειοθεραπεία
Υγεία
31/07/2026 - 11:00
Άσκηση το καλοκαίρι: Ποιες ώρες είναι ασφαλείς και τι πρέπει να προσέχουν παιδιά και ηλικιωμένοι
Fitness
31/07/2026 - 10:00
Η δημιουργική δύναμη της βαρεμάρας - Πώς μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο
Ψυχική Υγεία
31/07/2026 - 09:00
ΟΣΑ: Δέκα χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της στοματικής υγείας το καλοκαίρι
Υγεία
31/07/2026 - 07:54
Μαζί για το Παιδί: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 03:32
Έκτακτη δράση υποστήριξης των αστέγων του Πειραιά υλοποίησε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 00:07
Παπαθεοδωρίδης: «Στόχος μας μέχρι το 2030 να αξιοποιούμε τουλάχιστον 200 αποβιώσαντες δότες οργάνων»
Υγεία
30/07/2026 - 21:09
Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34
Ιδρώτας και διατροφή: Πώς σαμποτάρουν το δέρμα μας το καλοκαίρι
Health Talk
30/07/2026 - 20:13
ΠΟΥ: Το πιο υποσχόμενο εμβόλιο μίας δόσης κατά του Έμπολα θα αναπτυχθεί από όμιλο της Σιγκαπούρης
Pharma News
30/07/2026 - 19:46
Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09
Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ: «Έντονη η κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική»
Υγεία
30/07/2026 - 18:14
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα στα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο, Άνδρο, Κάλυμνο και Πάρο
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 17:49
Λίγη σκόπιμη δυσκολία στην καθημερινότητά μας βγάζει τον εγκέφαλο από τον «αυτόματο πιλότο»
Υγεία
30/07/2026 - 17:27
Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση το καλοκαίρι: Πότε χρειάζονται, σε ποιες τροφές και υγρά βρίσκονται
Διατροφή
30/07/2026 - 17:01
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
30/07/2026 - 16:34
«Λουτρό δάσους»: Μόλις 20 λεπτά στη φύση μειώνουν το στρες και ωφελούν την υγεία
Ψυχική Υγεία
30/07/2026 - 16:00
Ανάκληση παρτίδας νευρολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ
Pharma Policy
30/07/2026 - 15:28
Τα αποδημητικά πουλιά κινδυνεύουν: Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία του οικοσυστήματος του πλανήτη
Pet
30/07/2026 - 15:09
Καφεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα: Η σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα
Health Talk
30/07/2026 - 14:44
Χιλιάδες θάνατοι σε Βρετανία και Γερμανία συνδέονται με τον καύσωνα
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 14:18
Χρόνια νεφρική νόσος στην εγκυμοσύνη: Ο χυμός παντζαριού δείχνει να προσφέρει προστασία
Διατροφή
30/07/2026 - 14:00
Καμπανάκι από το ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τις λοιμώξεις - Οι βασικότερες απειλές
Υπηρεσίες Υγείας
30/07/2026 - 13:00
10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε νερό
Διατροφή
30/07/2026 - 12:00
Έμπολα: Νέο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Bundibugyo μπαίνει σε τροχιά κλινικών δοκιμών
Pharma News
30/07/2026 - 11:00
Έκζεμα: Τα αντιισταμινικά δεν προσφέρουν ουσιαστικό όφελος και ενδέχεται να αυξάνουν τις παρενέργειες
Υγεία
30/07/2026 - 10:00
Σάουνα: Μπορεί η "προπόνηση στη ζέστη" να κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στον καύσωνα;
Υγεία
30/07/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
Vegan, vegetarian και διατροφικές διαταραχές: Ανάμεικτα ευρήματα από νέα μελέτη για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
28/07/2026 - 19:38
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo