ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας: 23 προτάσεις για το μέλλον του ΕΣΥ στην Ελλάδα

Υπηρεσίες Υγείας
Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας: 23 προτάσεις για το μέλλον του ΕΣΥ στην Ελλάδα
Με διεπιστιστημονική προσέγγιση θα αναλυθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας στο φετινό Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022. Το συνέδριο υποστηρίζεται από 19 επιστημονικούς ερευνητικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Τετάρτη, 07/12/2022 - 13:25
— Photo: Φωτογραφία από Gustavo Fring
News4Health Team News4Health Team

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022, με τίτλο «Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα: Διασφαλίζοντας το μέλλον των συστημάτων υγείας», ξεκινάει τις εργασίες του την Τρίτη στις 13 Δεκεμβρίου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) και την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (Ε.Ε.Ε.Ο.Π.Υ.), με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη πολλών επιστημονικών φορέων όπως ο ΕΟΠΥΥ, η ΗΔΙΚΑ, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, το Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Εργαστήριο Οικονομικών & Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και το Health Policy Institute.

Δεκαεννέα επιστημονικοί ερευνητικοί εκπαιδευτικοί (κρατικοί ή ιδιωτικοί) οργανισμοί υποστηρίζουν το κορυφαίο συνέδριο στο πεδίο των επιστημών της υγείας και της έρευνας υπηρεσιών υγείας.

Φέτος για πρώτη φορά μετά την πανδημία, γίνεται με φυσική παρουσία, από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα με προσυνεδριακά φροντιστήρια που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 12 Δεκεμβρίου.

Η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας έχει αναδειχτεί μέσα από τις διαδοχικές κρίσεις ένα μείζον θέμα, το οποίο πλέον απασχολεί την κοινωνία στο σύνολό της, από τους επαγγελματίες της υγείας και τους πολιτικούς μέχρι τους τελικούς αποδέκτες των υπηρεσιών, τους πολίτες.

Οι νέες συνθήκες για την αντιμετώπιση των μεταδιδόμενων ασθενειών, της μετακίνησης αλλά και της γήρανσης των πληθυσμών σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική και την οικονομική κρίση, επιβάλλουν μια αλλαγή στις προτεραιότητες για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των συστημάτων υγείας ώστε να καλύψουν τις αναδυόμενες ανάγκες, αλλά και να θωρακιστούν απέναντι σε αυτές που θα προκύψουν στο μέλλον.

Η πολυπαραγοντική αυτή εξίσωση επιβάλει μια διεπιστημονική προσέγγιση και στο πλαίσιο αυτό η επιδίωξη του Συνεδρίου δεν είναι απλώς να θέσει ερωτήματα και να συζητήσει τα θέματα, αλλά να προσφέρει μια διεπιστημονική πλατφόρμα για τη δημιουργία, ανάδειξη και κριτική αποτίμηση των παρεμβάσεων και πολιτικών για το σύστημα υγείας και τη δημόσια υγεία.

Να προσδιορίσει ακόμη, μέσα από την ανάλυση των εμπειριών και των μαθημάτων από την επιδημιολογία και τη δημόσια υγεία, την υγειονομική ασφάλεια, τις επιπτώσεις στην υγεία και την κοινωνία, την ψυχική υγεία, αλλά και τις ανισότητες, την ανάγκη για κοινωνική υποστήριξη των μειονοτήτων και των ειδικών πληθυσμών, το ρόλο της ιατροφαρμακευτικής καινοτομίας και των ψηφιακών τεχνολογιών

Στην προοπτική αυτή, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει: την αποτίμηση και τον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για τα συστήματα υγείας, τη δημόσια υγεία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα από δράσεις και εθνικές πολιτικές, τις βέλτιστες πρακτικές από επιστήμονες από τον Ευρωπαϊκό χώρο, τις απόψεις επαγγελματιών της υγείας, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ανεξάρτητων αρχών, εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας, ενώσεων ασθενών και της κοινωνίας των πολιτών.

Εκατόν είκοσι ομιλητές μεταξύ των οποίων 8 υπουργοί και υφυπουργοί συμμετέχουν στο συνέδριο. Από το Υπουργείο Υγείας συμμετέχουν ο Υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Ζωή Ράπτη και οι Γενικοί Γραμματείς Ειρήνη Αγαπηδάκη, Μάριος Θεμιστοκλέους και Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα καινοτομίας Βασίλης Κοντοζαμάνης μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη θα μιλήσουν για το πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων στη βιοτεχνολογία.

Άλλοι κορυφαίοι Υπουργοί είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας που θα μιλήσει για το αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την αύξηση της χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, ένα ζήτημα που για πολλά χρόνια απασχολεί τον υγειονομικό τομέα καθώς και ο Άκης Σκέρτσος που θα αναφερθεί στα διδάγματα από τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, στο πως διαμορφώνεται η διατομεακή πολιτική των κυβερνήσεων σε συνθήκες κρίσης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης θα μιλήσει για την ενσωμάτωση της λειτουργικής διάστασης του πολιτισμού στις πολιτικές δημόσιας υγείας, το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης.

Εικοσιδύο ομιλίες από εκπροσώπους όλων των φορέων, με τον João Breda από τον World Health Organisation,την Anne Moen από το Gravitate Health, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα της IMI στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με άλλες 14 χώρες και την Sabine Vuik από τον OECD, ανάμεσα σε όλους τους διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Τριάντα τέσσερα στρογγυλά τραπέζια από το Partnership for Health System Sustainability and Resilience (LSE), το Unicom, το Gravitate Health και το Connecting Health, Ελληνικούς οργανισμούς όπως ο ΕΟΠΥΥ, η ΗΔΙΚΑ Α.Ε, και ο Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε. καθώς και πανεπιστήμια θα αποτυπώσουν το μέλλον για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, μέσα από τις βέλτιστες πρακτικές προσαρμοσμένες στην Ελληνική πραγματικότητα.

Προεξάρχοντα ζητήματα αποτελούν η αναδιάρθρωση της δημόσιας υγείας, η μεταρρύθμιση του προσωπικού ιατρού, η πρόληψη με αναφορά στο πρόγραμμα «Απόστολος Δοξιάδης» και διαχείριση του καρκίνου και των χρόνιων νοσημάτων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλά και νέα πρότυπα φροντίδας όπως η Νοσοκομειακή φροντίδα κατ’ οίκον για ογκολογικούς ασθενείς με το Πιλοτικό πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ», που φιλοδοξία του Υπουργείου υγείας είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω και για άλλα νοσήματα. Η παχυσαρκία, η επιδημία του 21ου αιώνα και οι αναδυόμενες πολιτικές αντιμετώπισης της θα αναδειχθούν μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου.

Όπως κάθε χρόνο τα χρονίζοντα ζητήματα της αυξανόμενης φαρμακευτικής δαπάνης του νοσοκομειακού claw back θα αναλυθούν, ενώ θα συζητηθούν η ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας η πρόσβαση στην καινοτομία στο φάρμακο, ζητήματα ψυχικής υγείας αλλά και άλλα τεχνικά θέματα όπως η αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας.

Παράλληλα 85 επιστημονικές εργασίες θα παρουσιαστούν, πάνω στις θεματικές: Επιδημιολογία / Δημόσια Υγεία, Έρευνα Υπηρεσιών Υγείας, Ιστορία και Φιλοσοφία της Υγείας, Οικονομικά της Υγείας, Οικονομική Αξιολόγηση Φαρμάκου και Τεχνολογίας Υγείας, Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Πληροφορική της Υγείας, Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας, Πολιτικές Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας.

Στα προσυνεδριακά φροντιστήρια θα αναλυθούν επίκαιρα θέματα όπως: Πρόσβαση των φαρμάκων στην αγορά (Market Access), Εργαλεία μέτρησης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας. Ψηφιακή διακυβέρνηση του φαρμάκου 2022-2030, Εργαλεία και δείκτες για την αξιολόγηση της διοίκησης των νοσοκομείων, Οι κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκου (EMA) για το φάρμακο: νέα μοντέλα κωδικοποίησης (idmp, epi).

Στις εργασίες του Συνεδρίου, συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, όλοι οι φορείς του υγειονομικού τομέα, καθώς επίσης και επαγγελματίες υγείας, κλινικοί και ερευνητές, επιστήμονες από τις κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές σπουδές, δημόσιοι λειτουργοί, εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικών φορέων και πανεπιστημίων.

Στη σκιά της απουσίας του εμπνευστή του Συνεδρίου Καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου, οι μαθητές και οι συνεργάτες του συνεχίζουν την κληρονομιά του έργου που εκείνος ξεκίνησε, με την πεποίθηση ότι η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας. Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στη λήξη των εργασιών της ημέρας έχει προγραμματιστεί μια ειδική συνεδρία εις μνήμη του Καθηγητή Γιάννη Κυριόπούλου ανοιχτή σε όλους.

Δείτε επίσης: Βουλή: «Πέρασε» με 156 «ναι» το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη

Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2022 - 14:24
  • ΕΣΥ
  • ΕΟΠΥΥ
  • ΗΔΙΚΑ
  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ)
Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) 07 Δεκεμβρίου 2022
Πυροβολισμός κατά 16χρονου Ρομά - ΟΕΝΓΕ : Γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του 07 Δεκεμβρίου 2022
Πυροβολισμός κατά 16χρονου Ρομά - ΟΕΝΓΕ : Γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς οικονομική συμμετοχή η περίθαλψη των εγκαυματιών
Πολιτική Υγείας
14/08/2026 - 10:58

ΕΟΠΥΥ: Χωρίς οικονομική συμμετοχή η περίθαλψη των εγκαυματιών

Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για το Ψηφιακό Αποθετήριο ζητεί και ο ΙΣΠ
Πολιτική Υγείας
13/08/2026 - 13:38

Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για το Ψηφιακό Αποθετήριο ζητεί και ο ΙΣΠ

Εξώδικα της ΠΟΕΡΓΙ σε ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ: «Δεν μπορεί η προστασία της δημόσιας δαπάνης να βασίζεται στο clawback»
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 12:34

Εξώδικα της ΠΟΕΡΓΙ σε ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ: «Δεν μπορεί η προστασία της δημόσιας δαπάνης να βασίζεται στο clawback»

Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09

Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ

Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06

Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρόμπι Γουίλιαμς: «Έχω και λίγο αυτισμό και πραγματικά το αγαπώ...»
Επικαιρότητα
14/08/2026 - 15:08
ΠΟΥ: Αυξήθηκαν και το 2026 οι επιθέσεις σε δομές υγείας και υγειονομικούς σε Γάζα και Ουκρανία
Επικαιρότητα
14/08/2026 - 14:23
Ο ΕΕΣ στην πρώτη γραμμή της φωτιάς στη Σίβηρη της Χαλκιδικής
Επικαιρότητα
14/08/2026 - 13:08
Η «ερωτική βαλίτσα» κάθε ζευγαριού που πάει διακοπές - Μικρά αντικείμενα που μπορούν να ανανεώσουν μια σχέση
Ψυχική Υγεία
14/08/2026 - 12:42
Οι ακραίες θερμοκρασίες δυσχεραίνουν τις συνθήκες εργασίας - Η περίπτωση της Βρετανίας
Υγεία
14/08/2026 - 11:48
ΕΟΠΥΥ: Χωρίς οικονομική συμμετοχή η περίθαλψη των εγκαυματιών
Πολιτική Υγείας
14/08/2026 - 10:58
Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου
Πολιτική Υγείας
14/08/2026 - 10:17
ΕΚΑΒ: Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την πυρκαγιά στη Χαλκιδική
Επικαιρότητα
13/08/2026 - 18:02
Το αίσθημα της αδικίας και η συσχέτισή του με τις θεωρίες συνομωσίας
Ψυχική Υγεία
13/08/2026 - 17:46
Βουλωμένα αυτιά από τις καλοκαιρινές βουτιές: Πως συμβαίνει και ποια η αντιμετώπιση
Υγεία
13/08/2026 - 16:39
Νόσος των Λεγεωνάριων: Διαχρονική απειλή για τη δημόσια υγεία – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
Υγεία
13/08/2026 - 16:01
Αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ στην πειθαρχική δίωξη της προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου
Πολιτική Υγείας
13/08/2026 - 15:18
Τα ζώα και οι ασυνήθιστες συμπεριφορές τους σε μια ολική έκλειψη Ηλίου
Pet
13/08/2026 - 14:43
Καθημερινό χάπι GLP 1 για την απώλεια βάρους έλαβε έγκριση χρήσης στην Βρετανία
Pharma News
13/08/2026 - 14:16
Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για το Ψηφιακό Αποθετήριο ζητεί και ο ΙΣΠ
Πολιτική Υγείας
13/08/2026 - 13:38
Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για την εξέλιξη των θυελλωδών ανέμων
Επικαιρότητα
13/08/2026 - 13:04
Αποχή από το σεξ: Γιατί είναι ταμπού και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει
Ψυχική Υγεία
13/08/2026 - 12:38
Διατροφικές «βόμβες» στα ράφια: Επτά προϊόντα που δεν πρέπει να αγγίζουμε
Διατροφή
13/08/2026 - 11:49
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να «ξεκλειδώσει» τα μυστικά των βακτηριοφάγων
Υγεία
13/08/2026 - 11:04
ΕΟΔΥ: 45 νέα κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου και 9 θάνατοι
Υγεία
13/08/2026 - 10:19
«Ο πρόεδρος δεν δείχνει καλά»: Κορυφαίος καρδιολόγος άνοιξε συζήτηση για την υγεία του Τραμπ
Επικαιρότητα
13/08/2026 - 09:52
Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει ο χρόνιος βήχας και ποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει
Health Talk
12/08/2026 - 17:59
Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας: Ο ΕΕΣ καλεί νέους και εφήβους να ενταχθούν στις δράσεις του τομέα
Επικαιρότητα
12/08/2026 - 17:33
Επαναστατικό ψηφιακό «τεστ» χαρτογραφεί την έκθεσή μας στις χημικές ουσίες
Digital Health
12/08/2026 - 17:11
Θερμική εξάντληση ή θερμοπληξία; Η γνώση των διαφορών τους μπορεί να σώσει ζωές
Υγεία
12/08/2026 - 16:41
Κλειστοί οι λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου για τον κίνδυνο φωτιάς
Επικαιρότητα
12/08/2026 - 15:48
ΕΛΛΟΚ: Σημαντικό βήμα για την ογκολογική φροντίδα στη Δυτική Μακεδονία η αναβάθμιση του «Μποδοσάκειου»
Patient Talk
12/08/2026 - 15:26
Αντίδραση του ΠΟΥ για το νέο διάταγμα Τραμπ σχετικά με τα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
12/08/2026 - 14:44
Θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών και σήμερα σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία
Επικαιρότητα
12/08/2026 - 14:08
Τα... πιάτα μας γίνονται όλο και πιο φτωχά σε ποικιλία φρέσκων λαχανικών
Διατροφή
12/08/2026 - 13:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το BBQ αλλιώς: Επτά καλοκαιρινές και φιλικές προς την καρδιά συνταγές για... σχάρα
Διατροφή
11/08/2026 - 17:12
Μετάθεση της πλήρους έναρξης του Ψηφιακού Αποθετηρίου για την 1η Ιανουαρίου ζητεί ο ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
11/08/2026 - 16:39
Ο ΙΣΑ ζητεί αμοιβή για τους ιατρούς που συμμετέχουν στις επιτροπές ελέγχου της περιφέρειας
Πολιτική Υγείας
12/08/2026 - 10:21
Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής αύξησε κατά 30% τις δράσεις κατά των κουνουπιών»
Πολιτική Υγείας
12/08/2026 - 13:03
Τα... πιάτα μας γίνονται όλο και πιο φτωχά σε ποικιλία φρέσκων λαχανικών
Διατροφή
12/08/2026 - 13:34
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo