ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας: 23 προτάσεις για το μέλλον του ΕΣΥ στην Ελλάδα

Υπηρεσίες Υγείας
Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας: 23 προτάσεις για το μέλλον του ΕΣΥ στην Ελλάδα
Με διεπιστιστημονική προσέγγιση θα αναλυθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας στο φετινό Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022. Το συνέδριο υποστηρίζεται από 19 επιστημονικούς ερευνητικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Τετάρτη, 07/12/2022 - 13:25
— Photo: Φωτογραφία από Gustavo Fring
News4Health Team News4Health Team

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022, με τίτλο «Βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα: Διασφαλίζοντας το μέλλον των συστημάτων υγείας», ξεκινάει τις εργασίες του την Τρίτη στις 13 Δεκεμβρίου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) και την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (Ε.Ε.Ε.Ο.Π.Υ.), με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την υποστήριξη πολλών επιστημονικών φορέων όπως ο ΕΟΠΥΥ, η ΗΔΙΚΑ, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, το Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Εργαστήριο Οικονομικών & Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και το Health Policy Institute.

Δεκαεννέα επιστημονικοί ερευνητικοί εκπαιδευτικοί (κρατικοί ή ιδιωτικοί) οργανισμοί υποστηρίζουν το κορυφαίο συνέδριο στο πεδίο των επιστημών της υγείας και της έρευνας υπηρεσιών υγείας.

Φέτος για πρώτη φορά μετά την πανδημία, γίνεται με φυσική παρουσία, από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα με προσυνεδριακά φροντιστήρια που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 12 Δεκεμβρίου.

Η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας έχει αναδειχτεί μέσα από τις διαδοχικές κρίσεις ένα μείζον θέμα, το οποίο πλέον απασχολεί την κοινωνία στο σύνολό της, από τους επαγγελματίες της υγείας και τους πολιτικούς μέχρι τους τελικούς αποδέκτες των υπηρεσιών, τους πολίτες.

Οι νέες συνθήκες για την αντιμετώπιση των μεταδιδόμενων ασθενειών, της μετακίνησης αλλά και της γήρανσης των πληθυσμών σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική και την οικονομική κρίση, επιβάλλουν μια αλλαγή στις προτεραιότητες για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη των συστημάτων υγείας ώστε να καλύψουν τις αναδυόμενες ανάγκες, αλλά και να θωρακιστούν απέναντι σε αυτές που θα προκύψουν στο μέλλον.

Η πολυπαραγοντική αυτή εξίσωση επιβάλει μια διεπιστημονική προσέγγιση και στο πλαίσιο αυτό η επιδίωξη του Συνεδρίου δεν είναι απλώς να θέσει ερωτήματα και να συζητήσει τα θέματα, αλλά να προσφέρει μια διεπιστημονική πλατφόρμα για τη δημιουργία, ανάδειξη και κριτική αποτίμηση των παρεμβάσεων και πολιτικών για το σύστημα υγείας και τη δημόσια υγεία.

Να προσδιορίσει ακόμη, μέσα από την ανάλυση των εμπειριών και των μαθημάτων από την επιδημιολογία και τη δημόσια υγεία, την υγειονομική ασφάλεια, τις επιπτώσεις στην υγεία και την κοινωνία, την ψυχική υγεία, αλλά και τις ανισότητες, την ανάγκη για κοινωνική υποστήριξη των μειονοτήτων και των ειδικών πληθυσμών, το ρόλο της ιατροφαρμακευτικής καινοτομίας και των ψηφιακών τεχνολογιών

Στην προοπτική αυτή, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει: την αποτίμηση και τον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για τα συστήματα υγείας, τη δημόσια υγεία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα από δράσεις και εθνικές πολιτικές, τις βέλτιστες πρακτικές από επιστήμονες από τον Ευρωπαϊκό χώρο, τις απόψεις επαγγελματιών της υγείας, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ανεξάρτητων αρχών, εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας, ενώσεων ασθενών και της κοινωνίας των πολιτών.

Εκατόν είκοσι ομιλητές μεταξύ των οποίων 8 υπουργοί και υφυπουργοί συμμετέχουν στο συνέδριο. Από το Υπουργείο Υγείας συμμετέχουν ο Υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Ζωή Ράπτη και οι Γενικοί Γραμματείς Ειρήνη Αγαπηδάκη, Μάριος Θεμιστοκλέους και Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και νυν σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα καινοτομίας Βασίλης Κοντοζαμάνης μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη θα μιλήσουν για το πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων στη βιοτεχνολογία.

Άλλοι κορυφαίοι Υπουργοί είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας που θα μιλήσει για το αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την αύξηση της χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, ένα ζήτημα που για πολλά χρόνια απασχολεί τον υγειονομικό τομέα καθώς και ο Άκης Σκέρτσος που θα αναφερθεί στα διδάγματα από τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19, στο πως διαμορφώνεται η διατομεακή πολιτική των κυβερνήσεων σε συνθήκες κρίσης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης θα μιλήσει για την ενσωμάτωση της λειτουργικής διάστασης του πολιτισμού στις πολιτικές δημόσιας υγείας, το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης.

Εικοσιδύο ομιλίες από εκπροσώπους όλων των φορέων, με τον João Breda από τον World Health Organisation,την Anne Moen από το Gravitate Health, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα της IMI στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα μαζί με άλλες 14 χώρες και την Sabine Vuik από τον OECD, ανάμεσα σε όλους τους διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Τριάντα τέσσερα στρογγυλά τραπέζια από το Partnership for Health System Sustainability and Resilience (LSE), το Unicom, το Gravitate Health και το Connecting Health, Ελληνικούς οργανισμούς όπως ο ΕΟΠΥΥ, η ΗΔΙΚΑ Α.Ε, και ο Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε. καθώς και πανεπιστήμια θα αποτυπώσουν το μέλλον για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, μέσα από τις βέλτιστες πρακτικές προσαρμοσμένες στην Ελληνική πραγματικότητα.

Προεξάρχοντα ζητήματα αποτελούν η αναδιάρθρωση της δημόσιας υγείας, η μεταρρύθμιση του προσωπικού ιατρού, η πρόληψη με αναφορά στο πρόγραμμα «Απόστολος Δοξιάδης» και διαχείριση του καρκίνου και των χρόνιων νοσημάτων, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλά και νέα πρότυπα φροντίδας όπως η Νοσοκομειακή φροντίδα κατ’ οίκον για ογκολογικούς ασθενείς με το Πιλοτικό πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ», που φιλοδοξία του Υπουργείου υγείας είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω και για άλλα νοσήματα. Η παχυσαρκία, η επιδημία του 21ου αιώνα και οι αναδυόμενες πολιτικές αντιμετώπισης της θα αναδειχθούν μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου.

Όπως κάθε χρόνο τα χρονίζοντα ζητήματα της αυξανόμενης φαρμακευτικής δαπάνης του νοσοκομειακού claw back θα αναλυθούν, ενώ θα συζητηθούν η ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας η πρόσβαση στην καινοτομία στο φάρμακο, ζητήματα ψυχικής υγείας αλλά και άλλα τεχνικά θέματα όπως η αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας.

Παράλληλα 85 επιστημονικές εργασίες θα παρουσιαστούν, πάνω στις θεματικές: Επιδημιολογία / Δημόσια Υγεία, Έρευνα Υπηρεσιών Υγείας, Ιστορία και Φιλοσοφία της Υγείας, Οικονομικά της Υγείας, Οικονομική Αξιολόγηση Φαρμάκου και Τεχνολογίας Υγείας, Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Πληροφορική της Υγείας, Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας, Πολιτικές Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας.

Στα προσυνεδριακά φροντιστήρια θα αναλυθούν επίκαιρα θέματα όπως: Πρόσβαση των φαρμάκων στην αγορά (Market Access), Εργαλεία μέτρησης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας. Ψηφιακή διακυβέρνηση του φαρμάκου 2022-2030, Εργαλεία και δείκτες για την αξιολόγηση της διοίκησης των νοσοκομείων, Οι κατευθύνσεις του Ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκου (EMA) για το φάρμακο: νέα μοντέλα κωδικοποίησης (idmp, epi).

Στις εργασίες του Συνεδρίου, συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, όλοι οι φορείς του υγειονομικού τομέα, καθώς επίσης και επαγγελματίες υγείας, κλινικοί και ερευνητές, επιστήμονες από τις κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές σπουδές, δημόσιοι λειτουργοί, εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημονικών φορέων και πανεπιστημίων.

Στη σκιά της απουσίας του εμπνευστή του Συνεδρίου Καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου, οι μαθητές και οι συνεργάτες του συνεχίζουν την κληρονομιά του έργου που εκείνος ξεκίνησε, με την πεποίθηση ότι η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας. Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στη λήξη των εργασιών της ημέρας έχει προγραμματιστεί μια ειδική συνεδρία εις μνήμη του Καθηγητή Γιάννη Κυριόπούλου ανοιχτή σε όλους.

Δείτε επίσης: Βουλή: «Πέρασε» με 156 «ναι» το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη

Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2022 - 14:24
  • ΕΣΥ
  • ΕΟΠΥΥ
  • ΗΔΙΚΑ
  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ)
Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) 07 Δεκεμβρίου 2022
Πυροβολισμός κατά 16χρονου Ρομά - ΟΕΝΓΕ : Γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του 07 Δεκεμβρίου 2022
Πυροβολισμός κατά 16χρονου Ρομά - ΟΕΝΓΕ : Γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 11:22

ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη

Με ιδιαίτερο συμβολισμό το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών το διήμερο 30 & 31 Οκτωβρίου
Patient Talk
27/10/2026 - 16:52

Με ιδιαίτερο συμβολισμό το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών το διήμερο 30 & 31 Οκτωβρίου

Διεθνές συνέδριο στα Χανιά για τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκίνου
Υγεία
26/10/2026 - 20:36

Διεθνές συνέδριο στα Χανιά για τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκίνου

Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 18:09

Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων

Δίκτυο Κέντρων Μαστού σε 7 νοσοκομεία του ΕΣΥ: Το στοίχημα της ολοκληρωμένης φροντίδας
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 09:00

Δίκτυο Κέντρων Μαστού σε 7 νοσοκομεία του ΕΣΥ: Το στοίχημα της ολοκληρωμένης φροντίδας

Οι ψυχολόγοι του ΕΣΥ καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από την κοινοβουλευτική ακρόαση
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 03:49

Οι ψυχολόγοι του ΕΣΥ καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από την κοινοβουλευτική ακρόαση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ο πόνος στο στήθος κατά την άσκηση δεν είναι... έμφραγμα - Η «άγνωστη» πάθηση που τον προκαλεί
Υγεία
29/10/2026 - 20:57
Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για τα ζώα συντροφιάς από τον ΕΕΣ
Pet
29/10/2026 - 20:12
Γιατί πολλές γυναίκες έχουν καλύτερο σώμα στην εμμηνόπαυση απ’ ό,τι όταν ήταν νεότερες
Health Talk
29/10/2026 - 19:19
Υποτροφίες ύψους 70.000 ευρώ για 14 πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής από τον ΙΣΑ
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από Covid-19 και 182 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
29/10/2026 - 18:34
Το σχήμα των γλουτών δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για τις ορμόνες μας
Υγεία
29/10/2026 - 18:12
Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ ενέκρινε νέες γνωμοδοτήσεις για τα νοσήματα από κουνούπια
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:54
Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε επιδόρπια με βάση το γάλα - Καταναλωτής εντόπισε κομμάτια γυαλιού
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 17:03
Η ζωή κοντά σε μολυσμένα νερά ίσως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νευροεκφυλιστικής νόσου
Υγεία
29/10/2026 - 16:48
Τα αποτελέσματα διεθνούς συνάντησης για την ασφαλή διακίνηση φυτικών προϊόντων
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 16:22
Αγαπηδάκη: «Έως οκτώ δόσεις φαρμάκων για την παχυσαρκία σε 43.500 δικαιούχους»
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 16:04
«Δώσε ζωή, γίνε μέρος της ελπίδας», το μήνυμα της ΠΟΝ για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων
Patient Talk
29/10/2026 - 15:42
Ημικρανία: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα viral «κόλπα» ανακούφισης από τον πόνο
Υγεία
29/10/2026 - 15:24
Η ΕΙΝΑΠ ζητάει αύξηση των θέσεων ειδικότητας και κατάργηση των εμποδίων για τους νέους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 15:01
«Διαδρομές στην πόλη»: Έκθεση έργων τέχνης των καταρτιζόμενων του ΕΟΠΑΕ Αθήνας
Ψυχική Υγεία
29/10/2026 - 14:38
Εργονομία στον χώρο εργασίας: Δεν αποδεικνύεται ότι μειώνει τον πόνο και τις αναρρωτικές
Υγεία
29/10/2026 - 14:18
Σπονδυλική στήλη: Η σιωπηλή γήρανση και τα «αντίδοτα» ανά δεκαετία
Health Talk
29/10/2026 - 13:51
Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και Microsoft στην κλινική έρευνα μέσω ΑΙ
Pharma News
29/10/2026 - 13:36
Αμυλοείδωση: μια ύπουλη νόσος με πολλά πρόσωπα αλλά και με πολλές θεραπευτικές επιλογές
Υγεία
29/10/2026 - 13:00
Μικροπλαστικά: Πώς η επαφή τους με το νερό μπορεί να προκαλεί βλάβες στον οργανισμό
Υγεία
29/10/2026 - 12:00
ΕΣΥ: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες έχουν θετική ή μάλλον θετική γνώμη
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 11:22
Πώς η πολιτική Τραμπ μπορεί να στερήσει νέα θεραπεία για τη νόσο Sjögren από την Ευρώπη
Pharma Policy
29/10/2026 - 11:00
Έλλειψη σιδήρου: Νέα όρια φερριτίνης για έγκαιρη διάγνωση – Τι αλλάζει στις οδηγίες
Υγεία
29/10/2026 - 10:00
Προειδοποίηση για παγκόσμια εξάπλωση του Έμπολα - Τι φοβάται ο επικεφαλής του Αφρικανικού CDC
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 09:00
Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον ξεχωριστό παράγοντα που καθορίζει την ευτυχία
Ψυχική Υγεία
28/10/2026 - 13:19
ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητούν μεγαλύτερη υποστήριξη των ατόμων με Διαβήτη Τύπου 1
Patient Talk
28/10/2026 - 12:48
«Μανιφέστο» ειδικών για την κλιματική αλλαγή: Ζητούν να κηρυχθεί παγκόσμια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης
Υγεία
28/10/2026 - 12:23
ECDC: Η ανοσοποίηση των νεογνών για τον RSV μπορεί να μειώσει σημαντικά τις νοσηλείες
Υγεία
28/10/2026 - 11:28
28η Οκτωβρίου: Οι νοσηλεύτριες που έγραψαν ιστορία – Η πρώτη Ελληνίδα αλεξιπτωτίστρια
Επικαιρότητα
28/10/2026 - 08:11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία δείχνει να βοηθάει στην αναγέννηση των μυών
Υγεία
27/10/2026 - 10:00
Χειμερινή κόπωση και πεσμένη διάθεση: Πώς επηρεάζει το λιγότερο φως τον οργανισμό
Ψυχική Υγεία
27/10/2026 - 12:00
Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Τα ηλικιακά όρια και τα μεγάλα διλήμματα της βιοηθικής
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 16:00
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής ζητεί την θεσμική κατοχύρωση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
28/10/2026 - 03:48
Bayer: Ο ρόλος της σύγχρονης απεικόνισης στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 03:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo