ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Affidea ο μοναδικός στην Ελλάδα αξονικός τομογράφος με Τεχνητή Νοημοσύνη

Υπηρεσίες Υγείας
ΟΜΙΛΟΣ AFFIDEA
Η χρήση του γίνεται σε όλα τα στάδια της εξέτασης Revolution Ascend της GE HealthCare - Επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής που ανοίγουν νέους δρόμους στη διάγνωση
Δευτέρα, 18/11/2024 - 14:19
— Photo: ΟΜΙΛΟΣ AFFIDEA
News4Health Team News4Health Team

Ο Όμιλος Affidea επενδύει σταθερά στην τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας, δίνοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα Αξονικής Τομογραφίας με Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλα τα στάδια της εξέτασης, Revolution Ascend της GE HealthCare. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και περιλάμβανε ξενάγηση στην Affidea Γενική Απεικονιστική (Πανόρμου) στην Αθήνα, όπου έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ο πρωτοποριακός αξονικός τομογράφος 128 τομών, εξοπλισμένος εξ’ ολοκλήρου με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Το σύστημα αυτό, που προάγει την ακρίβεια και την ταχύτητα στις ιατρικές διαγνώσεις, υπερέχει σε ποιότητα εικόνας, ασφάλεια και άνεση. Επιπροσθέτως, έχει εντελώς εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα σφαλμάτων, καθώς και πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας (μείωση κατά 82% σε σχέση με τις συμβατικές αξονικές τομογραφίες).
Προσφέρει κατά 21% ταχύτερη σάρωση και βελτιώνει κατά 66% την ταχύτητα της ροής εργασίας. Με τις παραπάνω λειτουργίες επιτρέπεται η αποτελεσματική διάγνωση σε κάθε εξέταση, χωρίς συμβιβασμούς από εξετάσεις ρουτίνας έως και εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως η αξονική στεφανιογραφία. Επιπλέον, διαθέτει εξειδικευμένα πρωτόκολλα για τη διενέργεια αξονικών τομογραφιών πνεύμονα, υποστηρίζοντας Low-Dose Lung Cancer Screening για τον προληπτικό έλεγχο ομάδων υψηλού κινδύνου στην εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα. Παράλληλα, ενσωματώνει παιδιατρικά πρωτόκολλα και τεχνικές που προστατεύουν ευαίσθητα όργανα.

Στην παρουσίαση του κορυφαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που έλαβε χώρα στο Deos Athens, παρευρέθηκαν εξέχοντες ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν στις τεχνολογικές δυνατότητες και τα οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία στους ασθενείς και στους επαγγελματίες υγείας, αλλά και στις επενδύσεις στο χώρο της υγείας και τη σημασία τους.

«Η επένδυση αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες μέσω των πιο εξελιγμένων τεχνολογιών. Ο πρωτοποριακός εξοπλισμός προσφέρει αξεπέραστη διαγνωστική ακρίβεια και βελτιωμένη εμπειρία για τους εξεταζόμενους, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματός μας για καινοτομία και επιστημονική πρωτοπορία», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος.

AFFIFDEA KAROYTZOS

Ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου της GE HealthCare, Σπυρίδων Γκίκας, σημείωσε: «Δέσμευσή μας είναι παρέχουμε καινοτόμες λύσεις με εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης που δίνουν νέες προοπτικές και δυνατότητες στην ακριβή και ασφαλή στη διάγνωση. Είμαστε χαρούμενοι που βελτιώνουμε τις υπηρεσίες υγείας μέσα από την καινοτομία και τις ισχυρές συνεργασίες οι οποίες επιτρέπουν να φτάσουν αυτά τα εργαλεία στα χέρια των κλινικών ιατρών και στους εξεταζόμενους».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Ακτινολογίας ΕΚΠΑ & Επίτιμος Πρόεδρος Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Δρ. Κυριάκος Στριγγάρης, κάποτε για κάθε τομή του αξονικού τομογράφου χρειαζόμασταν 4 λεπτά σε κάθε τομή, ενώ σήμερα χρειαζόμαστε 20 δευτερόλεπτα για πλήρη σάρωση του εξεταζόμενου από κορυφής μέχρι ονύχων, και το μηχάνημα, αφού σαρώσει τον ασθενή μόνο του, επιλέγει τις καλύτερες εικόνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις ποιότητας για τον Όμιλο Affidea, αναβαθμίζοντας τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και την κουλτούρα της εξεταστικής διαδικασίας.

AFFIDEA STRIGGARHS

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Εβίνα Βαρδαλάκη, CT Product Specialist SE Europe GE HealthCare, η οποία επισήμανε ότι οι πολλαπλές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στον νέο αξονικό τομογράφο εξασφαλίζουν την πλέον εξατομικευμένη στις ανάγκες του ασθενούς εξέταση με σταθερή ποιοτική απεικόνιση, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ταυτόχρονα τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας, καταργώντας ουσιαστικά τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους.

Ο Θεοδόσης Αλεξόπουλος, Ιατρός Ακτινολόγος, Υπεύθυνος Ακτινοδιαγνώστης Αξονικής Στεφανιογραφίας της Affidea, υπογράμμισε ότι ο νέος αξονικός τομογράφος διαθέτει την ικανότητα να προσαρμόζει αυτόματα τις παραμέτρους σάρωσης στις καρδιολογικές εξετάσεις με βάση τον καρδιακό ρυθμό και το μέγεθος της καρδιάς του ασθενούς, και με αυτόν τον τρόπο έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και επομένως την ακριβέστερη διάγνωση.

«Σήμερα, στην Affidea σε όλη την Ευρώπη, πάνω από το 93% των εξετάσεων διενεργούνται με τη βέλτιστη δυνατή δόση και με το κατάλληλο πρωτόκολλο αξονικής τομογραφίας. Η χρήση σύγχρονου εξοπλισμού καθώς και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλη τη διαδικασία της εξέτασης δίνουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης της εξέτασης αλλά και μείωση της δόσης, διατηρώντας υψηλή την ποιότητα της ακτινολογικής εικόνας», τόνισε η Χρύσα Παρασκευοπούλου, Group Dose Management & Radiation Protection Manager του Ομίλου Affidea. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Dose Excellence της Affidea είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα βελτιστοποίησης δόσης αξονικής τομογραφίας στον κόσμο, εγκατεστημένο σε 158 συστήματα αξονικής τομογραφίας σε 13 χώρες, μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει τη δέσμευση της Affidea στην ασφάλεια των εξεταζόμενων.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής της Affidea Ελλάδος, Δημήτριος Δαραβίγκας, σχολίασε: «Από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα, η Affidea παραμένει στην πρωτοπορία των ιατρικών εξελίξεων, με αφοσίωση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, κάνοντας πράξη καθημερινά τις αξίες που υποδηλώνει το όνομά της: αμοιβαιότητα στις σχέσεις, αξιοπιστία στη διάγνωση, καινοτομία στις πρακτικές».

Σκοπός του Ομίλου Affidea είναι όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τα τελευταία επιτεύγματα της ιατρικής τεχνολογίας, με γνώμονα την αρτιότερη και ταχύτερη απεικόνιση σε ένα ασφαλές περιβάλλον ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας. Σημειώνεται μάλιστα ότι ο εξοπλισμός της Affidea είναι ο νεότερος στην Ευρώπη, με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους.

  • AFFIDEA
  • ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήνας πρόληψης για την ανδρική υγεία από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ο Νοέμβριος
Μήνας πρόληψης για την ανδρική υγεία από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ο Νοέμβριος 15 Νοεμβρίου 2024
Ευρωκλινική Παίδων: Μαζική προσέλευση και υψηλού επιπέδου εισηγήσεις στην 20ή Επιστημονική Ημερίδα 19 Νοεμβρίου 2024
Ευρωκλινική Παίδων: Μαζική προσέλευση και υψηλού επιπέδου εισηγήσεις στην 20ή Επιστημονική Ημερίδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21

Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»

Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56

Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες

Νέο μοντέλο της OpenAI έχει 78% ποσοστό ακρίβειας στις διαγνώσεις - Ο ρόλος του γιατρού
Health Talk
02/06/2026 - 10:54

Νέο μοντέλο της OpenAI έχει 78% ποσοστό ακρίβειας στις διαγνώσεις - Ο ρόλος του γιατρού

Νέο καινοτόμο σύστημα ενδοστεφανιαίας απεικόνισης με Τεχνητή Νοημοσύνη από τη Y-Logimed στο ΥΓΕΙΑ
Digital Health
26/05/2026 - 23:16

Νέο καινοτόμο σύστημα ενδοστεφανιαίας απεικόνισης με Τεχνητή Νοημοσύνη από τη Y-Logimed στο ΥΓΕΙΑ

Η Affidea αναλαμβάνει την πρόληψη και τη φροντίδα των εργαζομένων που δίνουν ζωή στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
Υπηρεσίες Υγείας
22/05/2026 - 00:11

Η Affidea αναλαμβάνει την πρόληψη και τη φροντίδα των εργαζομένων που δίνουν ζωή στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Siemens Healthineers: Νέα σειρά επεμβατικών συστημάτων με τεχνολογία Optiq AI
Digital Health
21/05/2026 - 21:59

Siemens Healthineers: Νέα σειρά επεμβατικών συστημάτων με τεχνολογία Optiq AI

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36
Δύο ερευνήτριες της Οξφόρδης δουλεύουν στα πρότυπα του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον Έμπολα
Υγεία
05/06/2026 - 14:01
Βραβείο «γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας» στην Ιουλία Τσέτη από το ΕΒΕΑ
Pharma News
05/06/2026 - 13:46
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 13:28
«Δεν είναι ντροπή»: WinCancer και ΕΥΔΑΠ φέρνουν την πρόληψη στους χώρους εργασίας
Patient Talk
05/06/2026 - 12:54
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Οστεοπόρωση στους άνδρες: Επιπτώσεις και πρόληψη
Health Talk
05/06/2026 - 11:22
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Νέο αντιανδρογόνο στη θεραπευτική φαρέτρα για τον μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
05/06/2026 - 09:36
Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινητοποίηση των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο για την υποστελέχωσή του, την Πέμπτη 4 Ιουνίου
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 11:09
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί από την Κομισιόν προσλήψεις 1 εκατ. επαγγελματιών στον χώρο της Υγείας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 12:29
Συνεργασία Affidea-Novo Nordisk για τα μεταβολικά νοσήματα με πέντε βασικούς πυλώνες
Υπηρεσίες Υγείας
03/06/2026 - 12:56
Mέλι: Η φυσική πηγή ενέργειας που χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας άσκηση
Διατροφή
03/06/2026 - 13:54
Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo