ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη μάχη κατά του κορονοϊού νέα πρότυπη Κινητή ΜΕΘ Νεογνών & Παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού

Υπηρεσίες Υγείας
Eurokinissi
Παραδόθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών & Παιδιών. Παρόν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Πέμπτη, 24/12/2020 - 11:42
— Photo: Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

Στην ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 αναμένεται να συμβάλλει η νέα πρότυπη Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών και Παιδιών, η οποία θα αξιοποιηθεί στην Βόρεια Ελλάδα για τη διακομιδή νεογνών και παιδιών, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η νέα κινητή μονάδα παραδόθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ το παρών έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός και τις νέες πρωτοβουλίες του, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη του Οργανισμού και σε δηλώσεις του επισήμανε: «Είμαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να παραδίδω με μεγάλη υπερηφάνεια την ολοκλήρωση ενός έργου μέσω του προγράμματος INTERREG και του έργου «INTERSYC II» του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης προς το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όταν μας ετέθη η πρόταση, την αγκάλιασα προσωπικά με πολύ μεγάλη θέρμη και έτσι σήμερα φτάσαμε να παραδίδουμε στο Χαμόγελο του Παιδιού, για να ενταχθεί στο ΕΚΑΒ και να είναι σε χρήση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών, παιδιών, αλλά και ενηλίκων με κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας, με κινητές θερμοκοιτίδες και με τηλεϊατρική. Με την δυνατότητα ακόμα και μέσα σε αυτή τη συμφορά που διανύουμε τώρα, να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ελάχιστη ανακούφιση και να κερδίζουμε και τα ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα οποία όμως μπορεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Θέλω να συγχαρώ «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και προσωπικά τον πρόεδρό του, κύριο Γιαννόπουλο, και γιατί έχουν πάντα ωραίες ιδέες, αλλά και γιατί τις υλοποιούν με ταχύτητα και με διαφάνεια, πράγμα το οποίο επιτρέπει και σε εμάς να προτείνουμε προγράμματα που εγκρίνονται και υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα, όπως αυτό.

Δεσμεύομαι ότι είμαστε στη διάθεσή τους για να υλοποιήσουμε και πολλά άλλα στο μέλλον, γιατί ο στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων Πολιτών. Εύχομαι σε όλες και όλους «Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι σήμερα γιατί το ΕΚΑΒ, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα νεογνά και τα παιδιά αποκτούν μια υπερσύγχρονη μονάδα μέσω του INTERREG και του «INTERSYC II», το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται το Υπουργείo Ανάπτυξης και χαιρόμαστε που είναι εδώ σήμερα ο κύριος Υπουργός, για να μας το παραδώσει και εμείς στη συνέχεια να το θέσουμε σε λειτουργία κάτω από τις εντολές του ΕΚΑΒ που υπηρετούμε και στηρίζουμε ειδικότερα αυτές τις δύσκολες στιγμές γιατί το ΕΚΑΒ πρέπει να λειτουργεί και να λειτουργεί καλά.


Με έδρα την Θεσσαλονίκη η μονάδα θα καλύψει όλη τη Βόρειο Ελλάδα μαζί με τις άλλες μονάδες και αυτό είναι σημαντικό, γιατί δίνει τη δυνατότητα στα νεογνά και τα παιδιά, να μεταφέρονται διασωληνωμένα, με τη μονάδα εντατικής θεραπείας που υπάρχει, από τη μια περιοχή στην άλλη, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και τανάπαλιν, από τη Λάρισα, από όλη την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από όλες τις περιοχές που πρέπει να μεταφερθούν νεογνά και παιδιά.

Είναι ό,τι το τελειότερο υπάρχει από πλευράς τεχνολογίας και αξιοποίησης και σε λίγο καιρό θα έχει και τηλεϊατρική, ήδη λειτουργεί, αλλά είναι στα πλαίσια της καινούριας προσπάθειας που κάνουμε, πιλοτικά, προκειμένου από το ασθενοφόρο, από τη μονάδα, να μπορεί ο γιατρός της μονάδας ή οι διασώστες να επικοινωνούν με το νοσοκομείο και να παίρνουν συμβουλές και όταν θα φτάνει το μωρό ή το παιδί στο νοσοκομείο, να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει με τα καρδιογραφήματα και όλα αυτά. Ευχαριστούμε, λοιπόν για την καλή συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα αρμόδια τμήματα, με την διαφάνεια που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει όλα αυτά τα χρόνια πιστοποιημένη.

Εδώ βρίσκεται κι ένα βραβείο, το οποίο πήραμε στο προηγούμενο πρόγραμμα, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στο Λουξεμβούργο. Σ’ αυτό συνέβαλε και η επιλογή του Καραγκιόζη για να παρουσιάσει με την οικογένειά του την λειτουργία και τις θέσεις του προγράμματος μέσω της διαδικασίας της χρήσης του INTERREG. Τους άρεσε. Είδαν το πρόγραμμα ότι είναι καλό και έτσι προέκυψε αυτό το βραβείο, το οποίο τιμάει το πρόγραμμα, τιμάει το Χαμόγελο, τιμάει το Υπουργείο, τιμάει την Ελλάδα και ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που συνέβαλαν για να έχουν τα παιδιά αυτή τη δυνατότητα, που δεν πολυτέλεια, είναι ανάγκη».



Πρότυπο για τη χώρα η νέα Μονάδα

Η νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών αποτελεί πρότυπο για τη χώρα καθώς οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών παιδιών και νεογνών με προβλήματα υγείας και είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα.

Επισημαίνεται ότι όλες οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ενταγμένες στο ΕΚΑΒ και στελεχώνονται από διασώστες του Οργανισμού, πιστοποιημένους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

Η απόκτησή της έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) - INTERSYC II» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-A “Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Στόχος του INTERSYC II είναι η ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά. Το έργο αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύνολο δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών σε διασυνοριακές περιοχές.

  • ΕΝΤΑΤΙΚΗ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΜΕΘ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μια φορά κι έναν κορονοϊό»: Ένα βιβλίο από τα παιδιά για τα παιδιά
«Μια φορά κι έναν κορονοϊό»: Ένα βιβλίο από τα παιδιά για τα παιδιά 23 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων 26 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγαπηδάκη: «Με τις αποφάσεις μας για τα σχολικά κυλικεία προστατεύουμε την υγεία των παιδιών»
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 16:26

Αγαπηδάκη: «Με τις αποφάσεις μας για τα σχολικά κυλικεία προστατεύουμε την υγεία των παιδιών»

Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 13:51

Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη

Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA
Υγεία
17/09/2026 - 21:12

Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA

Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 20:34

Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών

Πότε ο βήχας του παιδιού κρύβει κάτι σοβαρότερο από μια απλή ίωση
Υγεία
17/09/2026 - 19:52

Πότε ο βήχας του παιδιού κρύβει κάτι σοβαρότερο από μια απλή ίωση

Lancet: Τα ποσοστά εμβολιασμού στην παιδική ηλικία μειώνονται σε αρκετές χώρες της ΕΕ
Υγεία
17/09/2026 - 13:15

Lancet: Τα ποσοστά εμβολιασμού στην παιδική ηλικία μειώνονται σε αρκετές χώρες της ΕΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεραπευτική απόφαση για τον καρκίνο του μαστού από τα πρώτα «ίχνη» αίμα
Υγεία
18/09/2026 - 18:07
Υπερφόρτωση σιδήρου: Το τσάι, ο καφές, το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ επηρεάζουν την απορρόφηση
Διατροφή
18/09/2026 - 17:41
Παγώνη: «Με το Medwatch ο καθένας θα μπορεί να ξέρει ποιος είναι ο γιατρός του και την εξειδίκευσή του»
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 17:09
Αγαπηδάκη: «Με τις αποφάσεις μας για τα σχολικά κυλικεία προστατεύουμε την υγεία των παιδιών»
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 16:26
Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Η λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου μείωσε σημαντικά τις αεροδιακομιδές
Υγεία
18/09/2026 - 16:04
«Μικρές Ιφιγένειες»: Συμπόσιο στην Αθήνα για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν σιωπηλά τον καρκίνο
Υγεία
18/09/2026 - 15:38
Ερευνητές του Stanford ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος αποτελείται από δύο ξεχωριστά όργανα
Υγεία
18/09/2026 - 15:12
Η Anthropic στήνει αθόρυβα εργαστήριο βιολογίας, ενισχύοντας το πρόγραμμα ανάπτυξης φαρμάκων με AI
Digital Health
18/09/2026 - 14:36
Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 13:51
Μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αλληλεγγύης στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 13:16
Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ: Τα νεότερα δεδομένα για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της άνοιας
Υγεία
18/09/2026 - 12:53
Πέθανε ήσυχα στο σπίτι της σε ηλικία 103 ετών η Μαργαρίτα Παπανδρέου
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 12:34
Εγκαινιάστηκε στο Γ.Ν. και Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» η δεύτερη Στέγη Γονέων στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 12:12
Υπ. Υγείας: Με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης πλήρης έλεγχος σε ιατρεία και γιατρούς
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 11:55
Σωρεία παραβάσεων αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της ΕΑΔ σε ιδιωτικές μονάδες υγείας
Επικαιρότητα
18/09/2026 - 11:34
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Κάλεσμα συμμετοχής στην ευρωπαϊκή δράση «Know Your Numbers»
Patient Talk
18/09/2026 - 11:03
Στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία - Οι βασικές διατάξεις
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:37
Καμπανάκι από το Ευρωκοινοβούλιο και προτάσεις για τις ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 10:18
Μύκητες νυχιών: Ο «υπόγειος πόλεμος», οι μύθοι και τα νέα όπλα της επιστήμης
Health Talk
18/09/2026 - 09:26
Η επάρκεια σιδήρου και βιταμίνης D είναι το κλειδί για πιο ομαλή επιστροφή στη ρουτίνα
Υγεία
18/09/2026 - 08:49
«Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα»: Ενημερωτική εκδήλωση στην Κέρκυρα από την ομοσπονδία «ΡευΜΑζήν»
Patient Talk
18/09/2026 - 07:28
Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026
Pharma News
18/09/2026 - 03:47
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων HIV και κατάσταση εθνικής κρίσης στα νησιά Φίτζι
Υγεία
18/09/2026 - 00:03
Στη Σκύρο η Β' ΩΡΛ Κλινική του ΑΠΘ σε δράση πρόληψης, ενημέρωσης και εξειδικευμένης φροντίδας
Υγεία
17/09/2026 - 23:36
Και τρίτος νεκρός από ελονοσία στην Φρανκφούρτη - Ο θάνατος δεν σχετίζεται με το αεροδρόμιο
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 23:08
Ο ΕΟΦ άναψε «κόκκινο» στην πώληση συμπληρωμάτων κρεατίνης
Pharma Policy
17/09/2026 - 22:43
Θεσσαλονίκη: Η πρώτη συνεδρία ασθενούς στον νέο υψηλής τεχνολογίας γραμμικό επιταχυντή του ΑΧΕΠΑ
Υγεία
17/09/2026 - 22:13
Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29
Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA
Υγεία
17/09/2026 - 21:12
Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 20:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιστρέφουν οι «Ράμπο της Υγείας»; Τι εξετάζει το υπουργείο
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 18:14
ΠαΣΟΝοΠ: «Το ΕΣΥ δεν μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με ανακαινίσεις κτηρίων και νέο εξοπλισμό»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 23:28
Θάνατος Μαζωνάκη: Έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 12:21
Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 09:00
ΙΣΑ: Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια σε ιατρεία
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 10:31
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo