ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη μάχη κατά του κορονοϊού νέα πρότυπη Κινητή ΜΕΘ Νεογνών & Παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού

Υπηρεσίες Υγείας
Eurokinissi
Παραδόθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών & Παιδιών. Παρόν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Πέμπτη, 24/12/2020 - 11:42
— Photo: Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

Στην ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 αναμένεται να συμβάλλει η νέα πρότυπη Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών και Παιδιών, η οποία θα αξιοποιηθεί στην Βόρεια Ελλάδα για τη διακομιδή νεογνών και παιδιών, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η νέα κινητή μονάδα παραδόθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ το παρών έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός και τις νέες πρωτοβουλίες του, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη του Οργανισμού και σε δηλώσεις του επισήμανε: «Είμαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να παραδίδω με μεγάλη υπερηφάνεια την ολοκλήρωση ενός έργου μέσω του προγράμματος INTERREG και του έργου «INTERSYC II» του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης προς το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όταν μας ετέθη η πρόταση, την αγκάλιασα προσωπικά με πολύ μεγάλη θέρμη και έτσι σήμερα φτάσαμε να παραδίδουμε στο Χαμόγελο του Παιδιού, για να ενταχθεί στο ΕΚΑΒ και να είναι σε χρήση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών, παιδιών, αλλά και ενηλίκων με κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας, με κινητές θερμοκοιτίδες και με τηλεϊατρική. Με την δυνατότητα ακόμα και μέσα σε αυτή τη συμφορά που διανύουμε τώρα, να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ελάχιστη ανακούφιση και να κερδίζουμε και τα ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα οποία όμως μπορεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Θέλω να συγχαρώ «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και προσωπικά τον πρόεδρό του, κύριο Γιαννόπουλο, και γιατί έχουν πάντα ωραίες ιδέες, αλλά και γιατί τις υλοποιούν με ταχύτητα και με διαφάνεια, πράγμα το οποίο επιτρέπει και σε εμάς να προτείνουμε προγράμματα που εγκρίνονται και υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα, όπως αυτό.

Δεσμεύομαι ότι είμαστε στη διάθεσή τους για να υλοποιήσουμε και πολλά άλλα στο μέλλον, γιατί ο στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων Πολιτών. Εύχομαι σε όλες και όλους «Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι σήμερα γιατί το ΕΚΑΒ, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα νεογνά και τα παιδιά αποκτούν μια υπερσύγχρονη μονάδα μέσω του INTERREG και του «INTERSYC II», το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται το Υπουργείo Ανάπτυξης και χαιρόμαστε που είναι εδώ σήμερα ο κύριος Υπουργός, για να μας το παραδώσει και εμείς στη συνέχεια να το θέσουμε σε λειτουργία κάτω από τις εντολές του ΕΚΑΒ που υπηρετούμε και στηρίζουμε ειδικότερα αυτές τις δύσκολες στιγμές γιατί το ΕΚΑΒ πρέπει να λειτουργεί και να λειτουργεί καλά.


Με έδρα την Θεσσαλονίκη η μονάδα θα καλύψει όλη τη Βόρειο Ελλάδα μαζί με τις άλλες μονάδες και αυτό είναι σημαντικό, γιατί δίνει τη δυνατότητα στα νεογνά και τα παιδιά, να μεταφέρονται διασωληνωμένα, με τη μονάδα εντατικής θεραπείας που υπάρχει, από τη μια περιοχή στην άλλη, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και τανάπαλιν, από τη Λάρισα, από όλη την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από όλες τις περιοχές που πρέπει να μεταφερθούν νεογνά και παιδιά.

Είναι ό,τι το τελειότερο υπάρχει από πλευράς τεχνολογίας και αξιοποίησης και σε λίγο καιρό θα έχει και τηλεϊατρική, ήδη λειτουργεί, αλλά είναι στα πλαίσια της καινούριας προσπάθειας που κάνουμε, πιλοτικά, προκειμένου από το ασθενοφόρο, από τη μονάδα, να μπορεί ο γιατρός της μονάδας ή οι διασώστες να επικοινωνούν με το νοσοκομείο και να παίρνουν συμβουλές και όταν θα φτάνει το μωρό ή το παιδί στο νοσοκομείο, να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει με τα καρδιογραφήματα και όλα αυτά. Ευχαριστούμε, λοιπόν για την καλή συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα αρμόδια τμήματα, με την διαφάνεια που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει όλα αυτά τα χρόνια πιστοποιημένη.

Εδώ βρίσκεται κι ένα βραβείο, το οποίο πήραμε στο προηγούμενο πρόγραμμα, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στο Λουξεμβούργο. Σ’ αυτό συνέβαλε και η επιλογή του Καραγκιόζη για να παρουσιάσει με την οικογένειά του την λειτουργία και τις θέσεις του προγράμματος μέσω της διαδικασίας της χρήσης του INTERREG. Τους άρεσε. Είδαν το πρόγραμμα ότι είναι καλό και έτσι προέκυψε αυτό το βραβείο, το οποίο τιμάει το πρόγραμμα, τιμάει το Χαμόγελο, τιμάει το Υπουργείο, τιμάει την Ελλάδα και ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που συνέβαλαν για να έχουν τα παιδιά αυτή τη δυνατότητα, που δεν πολυτέλεια, είναι ανάγκη».



Πρότυπο για τη χώρα η νέα Μονάδα

Η νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών αποτελεί πρότυπο για τη χώρα καθώς οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών παιδιών και νεογνών με προβλήματα υγείας και είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα.

Επισημαίνεται ότι όλες οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ενταγμένες στο ΕΚΑΒ και στελεχώνονται από διασώστες του Οργανισμού, πιστοποιημένους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

Η απόκτησή της έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) - INTERSYC II» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-A “Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Στόχος του INTERSYC II είναι η ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά. Το έργο αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύνολο δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών σε διασυνοριακές περιοχές.

  • ΕΝΤΑΤΙΚΗ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΜΕΘ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μια φορά κι έναν κορονοϊό»: Ένα βιβλίο από τα παιδιά για τα παιδιά
«Μια φορά κι έναν κορονοϊό»: Ένα βιβλίο από τα παιδιά για τα παιδιά 23 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων 26 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Υγεία
12/06/2026 - 19:09

Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Νέες δυνατότητες με τη δωρεά γεννητικού υλικού από γνωστό δότη
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 10:42

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: Νέες δυνατότητες με τη δωρεά γεννητικού υλικού από γνωστό δότη

Σουηδία: Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν πρέπει να έχουν smartphone
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 21:54

Σουηδία: Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν πρέπει να έχουν smartphone

Άσθμα: Η συγκατοίκηση με γάτες δεν φαίνεται να οξύνει το πρόβλημα στα παιδιά
Υγεία
10/06/2026 - 12:00

Άσθμα: Η συγκατοίκηση με γάτες δεν φαίνεται να οξύνει το πρόβλημα στα παιδιά

Ο FDA ενέκρινε φάρμακο της Pfizer για την αιμορροφιλία σε παιδιά
Pharma News
09/06/2026 - 15:57

Ο FDA ενέκρινε φάρμακο της Pfizer για την αιμορροφιλία σε παιδιά

Η κακή ποιότητα ύπνου στην παιδική ηλικία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στην εφηβεία
Ψυχική Υγεία
09/06/2026 - 09:00

Η κακή ποιότητα ύπνου στην παιδική ηλικία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στην εφηβεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι 13 τρόποι με τους οποίους το fast food βλάπτει την υγεία σας
Διατροφή
13/06/2026 - 16:34
Μητσοτάκης: Κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω και αξιοποίηση του παλιού στη Ρόδο
Πολιτική Υγείας
13/06/2026 - 16:14
Ηλεκτροπόρωση: Μία παλιά μέθοδος ανοίγει νέους δρόμους για ανεγχείρητους καρκίνους του πεπτικού
Υγεία
13/06/2026 - 15:44
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα του Νοσοκομείου Χανίων
Υγεία
13/06/2026 - 08:14
Η Novo Nordisk και η «ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ» στο BeWell Festival με το μήνυμα «για μια ανάλαφρη ζωή»
Patient Talk
13/06/2026 - 03:41
Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον Έβρο για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ELPEN
Pharma News
13/06/2026 - 00:13
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη: Η επιστήμη αλλάζει τους κανόνες της πρόληψης
Health Talk
12/06/2026 - 22:43
«The Lancet»: Οι πολιτικές που μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 22:18
Μελέτη για νέο φάρμακο κατά του μεταστατικού καρκίνου του μαστού ανακοινώθηκε στο ASCO 2026
Υγεία
12/06/2026 - 21:46
Ικανοποίηση στον ΙΣΑ για τη συνέχιση του προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 21:18
Αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συνεχίζεται η επιτήρηση στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 20:47
Κομισιόν: Πρόοδος και προκλήσεις στους ελέγχους της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων στην ΕΕ
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 19:31
Το πρώτο κέντρο θεραπείας πρωτονίων για ογκολογικούς ασθενείς σχεδιάζει το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Υγεία
12/06/2026 - 19:09
Τον Οκτώβριο ο 4ος κύκλος του προγράμματος διατροφικής αγωγής για άτομα τρίτης ηλικίας του δήμου Αθηναίων
Διατροφή
12/06/2026 - 18:37
Σκληραίνοντας το σώμα μας: Η επιστήμη πίσω από την προπόνηση στις πολεμικές τέχνες
Fitness
12/06/2026 - 18:14
Ο ΕΕΣ βραβεύει 467 μαθητές που διακρίθηκαν στους πανελλαδικούς διαγωνισμούς
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 17:38
3ο ΣΦΕΕ Summit: Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για να γίνει κόμβος φαρμακευτικής καινοτομίας
Pharma Policy
12/06/2026 - 17:06
Λαμπερά εγκαίνια για το νέο κέντρο γυναικολογίας και γονιμότητας Prolific
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2026 - 16:32
Υπογεννητικότητα: Οι ερευνητές εστιάζουν στον ρόλο των έξυπνων κινητών
Υγεία
12/06/2026 - 16:11
Νέες συστάσεις από τον EMA για το βαλπροϊκό οξύ και το εμβόλιο κατά του chikungunya
Pharma Policy
12/06/2026 - 15:47
Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ για τον Έμπολα: Η επιδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται στο Κονγκό
Υγεία
12/06/2026 - 15:32
Οι καρδιοπαθείς ζητούν μείωση της συμμετοχής σε φάρμακα για προχωρημένη ανεπάρκεια
Patient Talk
12/06/2026 - 15:17
Καρκίνος του μαστού στους άνδρες: Η συχνότητα, τα συμπτώματα και οι παράγοντες κινδύνου
Υγεία
12/06/2026 - 15:00
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο 3ο SFEE SUMMIT: «Σημαντικό βήμα προόδου το "Προλαμβάνω" αλλά πρέπει να συνεχίσουμε»
Patient Talk
12/06/2026 - 14:37
IQ Genomix και Ομάδα Αιγαίου σε ακριτικά νησιά δωρεάν προληπτικούς ελέγχους καρκίνου του παχέος εντέρου
Επικαιρότητα
12/06/2026 - 14:14
Αγγούρι: 8 λόγοι που αξίζει να το βάζετε καθημερινά στο πιάτο σας
Διατροφή
12/06/2026 - 14:00
Αγαπηδάκη: Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» συνεχίζεται έως το 2030 – Νέα φάση από την 1η Σεπτεμβρίου 2026
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 13:48
Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους
Υγεία
12/06/2026 - 13:00
Γεωργιάδης: Σύνδεση MyHealth app με το «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» μέσα στον Ιούνιο
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 12:00
Γιαννάκος: Διπλασιάζονται οι μισθοί των ιεραρχών και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ τίποτα!
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 11:50

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος
Διατροφή
11/06/2026 - 13:00
Έκκληση του ΠΟΥ για καλύτερη προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από τη ζέστη
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 12:29
Δωρεά 120 απινιδωτών και ισάριθμων κιτ πρώτων βοηθειών στο ΕΚΠΑ από τη UNI-PHARMA
Pharma News
11/06/2026 - 16:21
Θεμιστοκλέους: Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για τις νέες μονάδες ανακουφιστικής φροντίδας
Πολιτική Υγείας
11/06/2026 - 16:38
Με τη χρυσή διαπίστευση του JCI και την επόμενη τριετία το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»
Υπηρεσίες Υγείας
11/06/2026 - 17:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo