ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη μάχη κατά του κορονοϊού νέα πρότυπη Κινητή ΜΕΘ Νεογνών & Παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού

Υπηρεσίες Υγείας
Eurokinissi
Παραδόθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών & Παιδιών. Παρόν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Πέμπτη, 24/12/2020 - 11:42
— Photo: Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

Στην ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 αναμένεται να συμβάλλει η νέα πρότυπη Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών και Παιδιών, η οποία θα αξιοποιηθεί στην Βόρεια Ελλάδα για τη διακομιδή νεογνών και παιδιών, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η νέα κινητή μονάδα παραδόθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ το παρών έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός και τις νέες πρωτοβουλίες του, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη του Οργανισμού και σε δηλώσεις του επισήμανε: «Είμαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να παραδίδω με μεγάλη υπερηφάνεια την ολοκλήρωση ενός έργου μέσω του προγράμματος INTERREG και του έργου «INTERSYC II» του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης προς το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όταν μας ετέθη η πρόταση, την αγκάλιασα προσωπικά με πολύ μεγάλη θέρμη και έτσι σήμερα φτάσαμε να παραδίδουμε στο Χαμόγελο του Παιδιού, για να ενταχθεί στο ΕΚΑΒ και να είναι σε χρήση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών, παιδιών, αλλά και ενηλίκων με κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας, με κινητές θερμοκοιτίδες και με τηλεϊατρική. Με την δυνατότητα ακόμα και μέσα σε αυτή τη συμφορά που διανύουμε τώρα, να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ελάχιστη ανακούφιση και να κερδίζουμε και τα ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα οποία όμως μπορεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Θέλω να συγχαρώ «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και προσωπικά τον πρόεδρό του, κύριο Γιαννόπουλο, και γιατί έχουν πάντα ωραίες ιδέες, αλλά και γιατί τις υλοποιούν με ταχύτητα και με διαφάνεια, πράγμα το οποίο επιτρέπει και σε εμάς να προτείνουμε προγράμματα που εγκρίνονται και υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα, όπως αυτό.

Δεσμεύομαι ότι είμαστε στη διάθεσή τους για να υλοποιήσουμε και πολλά άλλα στο μέλλον, γιατί ο στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων Πολιτών. Εύχομαι σε όλες και όλους «Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι σήμερα γιατί το ΕΚΑΒ, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα νεογνά και τα παιδιά αποκτούν μια υπερσύγχρονη μονάδα μέσω του INTERREG και του «INTERSYC II», το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται το Υπουργείo Ανάπτυξης και χαιρόμαστε που είναι εδώ σήμερα ο κύριος Υπουργός, για να μας το παραδώσει και εμείς στη συνέχεια να το θέσουμε σε λειτουργία κάτω από τις εντολές του ΕΚΑΒ που υπηρετούμε και στηρίζουμε ειδικότερα αυτές τις δύσκολες στιγμές γιατί το ΕΚΑΒ πρέπει να λειτουργεί και να λειτουργεί καλά.


Με έδρα την Θεσσαλονίκη η μονάδα θα καλύψει όλη τη Βόρειο Ελλάδα μαζί με τις άλλες μονάδες και αυτό είναι σημαντικό, γιατί δίνει τη δυνατότητα στα νεογνά και τα παιδιά, να μεταφέρονται διασωληνωμένα, με τη μονάδα εντατικής θεραπείας που υπάρχει, από τη μια περιοχή στην άλλη, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και τανάπαλιν, από τη Λάρισα, από όλη την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από όλες τις περιοχές που πρέπει να μεταφερθούν νεογνά και παιδιά.

Είναι ό,τι το τελειότερο υπάρχει από πλευράς τεχνολογίας και αξιοποίησης και σε λίγο καιρό θα έχει και τηλεϊατρική, ήδη λειτουργεί, αλλά είναι στα πλαίσια της καινούριας προσπάθειας που κάνουμε, πιλοτικά, προκειμένου από το ασθενοφόρο, από τη μονάδα, να μπορεί ο γιατρός της μονάδας ή οι διασώστες να επικοινωνούν με το νοσοκομείο και να παίρνουν συμβουλές και όταν θα φτάνει το μωρό ή το παιδί στο νοσοκομείο, να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει με τα καρδιογραφήματα και όλα αυτά. Ευχαριστούμε, λοιπόν για την καλή συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα αρμόδια τμήματα, με την διαφάνεια που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει όλα αυτά τα χρόνια πιστοποιημένη.

Εδώ βρίσκεται κι ένα βραβείο, το οποίο πήραμε στο προηγούμενο πρόγραμμα, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στο Λουξεμβούργο. Σ’ αυτό συνέβαλε και η επιλογή του Καραγκιόζη για να παρουσιάσει με την οικογένειά του την λειτουργία και τις θέσεις του προγράμματος μέσω της διαδικασίας της χρήσης του INTERREG. Τους άρεσε. Είδαν το πρόγραμμα ότι είναι καλό και έτσι προέκυψε αυτό το βραβείο, το οποίο τιμάει το πρόγραμμα, τιμάει το Χαμόγελο, τιμάει το Υπουργείο, τιμάει την Ελλάδα και ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που συνέβαλαν για να έχουν τα παιδιά αυτή τη δυνατότητα, που δεν πολυτέλεια, είναι ανάγκη».



Πρότυπο για τη χώρα η νέα Μονάδα

Η νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών αποτελεί πρότυπο για τη χώρα καθώς οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών παιδιών και νεογνών με προβλήματα υγείας και είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα.

Επισημαίνεται ότι όλες οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ενταγμένες στο ΕΚΑΒ και στελεχώνονται από διασώστες του Οργανισμού, πιστοποιημένους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

Η απόκτησή της έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) - INTERSYC II» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-A “Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Στόχος του INTERSYC II είναι η ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά. Το έργο αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύνολο δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών σε διασυνοριακές περιοχές.

  • ΕΝΤΑΤΙΚΗ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΜΕΘ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μια φορά κι έναν κορονοϊό»: Ένα βιβλίο από τα παιδιά για τα παιδιά
«Μια φορά κι έναν κορονοϊό»: Ένα βιβλίο από τα παιδιά για τα παιδιά 23 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων 26 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαταραχή αναπνοής στον ύπνο: Ο φυσιολογικός ορός βελτιώνει τα συμπτώματα σε 1 στα 3 παιδιά
Υγεία
03/02/2026 - 09:00

Διαταραχή αναπνοής στον ύπνο: Ο φυσιολογικός ορός βελτιώνει τα συμπτώματα σε 1 στα 3 παιδιά

Δύο ακόμα μικρά παιδιά στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» με γρίπη
Επικαιρότητα
02/02/2026 - 15:54

Δύο ακόμα μικρά παιδιά στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» με γρίπη

"Αγία Σοφία" : Δύο παιδιά με ανακοπή μέσα σε ένα 24ωρο - Κοριτσάκι μόλις επτά ημερών κατέληξε
Υγεία
28/01/2026 - 12:11

"Αγία Σοφία" : Δύο παιδιά με ανακοπή μέσα σε ένα 24ωρο - Κοριτσάκι μόλις επτά ημερών κατέληξε

Το αντίσωμα-«ετικέτα ασφαλείας» που «γεννάει» ελπίδα στον αγώνα κατά της ελονοσίας
Υγεία
26/01/2026 - 20:26

Το αντίσωμα-«ετικέτα ασφαλείας» που «γεννάει» ελπίδα στον αγώνα κατά της ελονοσίας

Τι είναι ο πνευμονιόκοκκος και ποιοι κινδυνεύουν - Οι επιπλοκές
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 09:00

Τι είναι ο πνευμονιόκοκκος και ποιοι κινδυνεύουν - Οι επιπλοκές

Γρίπη: Δύο παιδιά, 6 και 3 ετών στη ΜΕΘ του "Αγία Σοφία" - Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Υγεία
23/01/2026 - 11:22

Γρίπη: Δύο παιδιά, 6 και 3 ετών στη ΜΕΘ του "Αγία Σοφία" - Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις 30 και 31 Μαρτίου το 6ο διεθνές συνέδριο για τα σπάνια νοσήματα με κορυφαίους ομιλητές
Patient Talk
04/02/2026 - 07:51
Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΑΕ: «Να αποσυρθεί το διαφημιστικό σποτ του οργανισμού»
Ψυχική Υγεία
04/02/2026 - 03:27
Έκκληση ΠΟΥ για εισφορές ενός δισ. δολάρια ώστε να αντιμετωπιστούν οι υγειονομικές κρίσεις του 2026
Επικαιρότητα
04/02/2026 - 00:04
Τραγωδία στη Χίο με 14 νεκρούς από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με πλοιάριο γεμάτο μετανάστες
Επικαιρότητα
03/02/2026 - 23:39
ΕΕΧΟ: «Να αναγνωριστεί επίσημα η Χειρουργική Ογκολογία ως ιατρική εξειδίκευση»
Health Talk
03/02/2026 - 22:02
Γεωργιάδης από Πάτρα: «Μία πραγματική υγειονομική κρίση στην πόλη έλαβε σήμερα τέλος»
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 21:26
Ευρωπαϊκή πατέντα σε συμπλήρωμα διατροφής της UNI-PHARMA για ασθενείς με λιπώδες ήπαρ
Pharma News
03/02/2026 - 20:59
Ο πέντε προτεραιότητες του ΣΕΙΒ για την καινοτομία και τον μετασχηματισμό της υγειονομικής φροντίδας
Επικαιρότητα
03/02/2026 - 20:27
ΕΜΕΔΙΠ: Νέα επιστημονικά δεδομένα για το διαβητικό πόδι - Κλειδί η πρόληψη κατά των ακρωτηριασμών
Health Talk
03/02/2026 - 19:53
ΠΟΥ: Το 37% των περιπτώσεων καρκίνου παγκοσμίως μπορούν να προληφθούν
Υγεία
03/02/2026 - 19:19
Αφυδάτωση: Ο αόρατος κίνδυνος πίσω από γαστρεντερίτιδες και ιώσεις
Pharma News
03/02/2026 - 18:34
Θεμιστοκλέους: «Προγραμματίζονται 8.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ το 2026»
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 18:17
ΕΙΝΑΠ: «Απαράδεκτες οι συνθήκες εφημέρευσης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
03/02/2026 - 17:53
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Οι 14 συστάσεις για την πρόληψη και τη βελτίωση της υγείας
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 17:18
Αλλεργία στο κρύο: Όχι μόνο είναι αληθινή αλλά μπορεί να γίνει και θανατηφόρα
Υγεία
03/02/2026 - 16:51
Νέα ελπίδα για τον καρκίνο του παγκρέατος: Tριπλή θεραπεία εξάλειψε τη νόσο σε ποντίκια
Υγεία
03/02/2026 - 16:42
ΕΟΘΑ-ΕΣΑμεΑ.: Δραματική η ανεπάρκεια αίματος στη χώρα και αναβολές στις μεταγγίσεις σε ασθενείς
Patient Talk
03/02/2026 - 16:23
Bayer Ελλάς: Παρουσίασε στο Innovation Greece 7.0 τις στρατηγικές της προτεραιότητες σε υγεία και διατροφή
Pharma News
03/02/2026 - 15:56
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Επικαιρότητα
03/02/2026 - 15:31
Ετεροταξία: Όταν τα εσωτερικά όργανα είναι... ανάποδα
Υγεία
03/02/2026 - 15:00
Επίσημη ένταξη του Εθνικού Πρωτοκόλλου Παχυσαρκίας στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 14:00
Γιατί κοιμόμαστε άσχημα σε ένα νέο περιβάλλον; Το εγκεφαλικό κύκλωμα που μάς κρατάει σε εγρήγορση
Υγεία
03/02/2026 - 13:00
Ανοσοθεραπεία: Μέχρι ποια ώρα της ημέρας είναι πιο αποτελεσματική στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
03/02/2026 - 12:00
Γεωργιάδης για καθηκοντολόγιο μαιών – μαιευτών: Δεν πρόκειται να αλλάξει
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:19
Βρεφικό γάλα: Ευρωπαϊκή οδηγία μειώνει στο ήμισυ το επιτρεπόμενο όριο της τοξίνης κερεουλίδη
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:00
GSΚ: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
Pharma News
03/02/2026 - 10:57
Έξι χρόνια από τον παγκόσμιο συναγερμό για την Covid-19: Είναι ο κόσμος έτοιμος για την επόμενη πανδημία;
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 10:00
Την παραγωγή κυτταρικών θεραπειών κατά του καρκίνου σε δημόσιες δομές σχεδιάζει το Υπ. Υγείας
Pharma Policy
03/02/2026 - 09:58
Διαταραχή αναπνοής στον ύπνο: Ο φυσιολογικός ορός βελτιώνει τα συμπτώματα σε 1 στα 3 παιδιά
Υγεία
03/02/2026 - 09:00
Το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ζητεί αύξηση 30% στην κοστολόγηση των απεικονιστικών εξετάσεων
Επικαιρότητα
02/02/2026 - 22:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ενήλικη παχυσαρκία και νεφρική δυσλειτουργία στην "ομπρέλα" του Προλαμβάνω
Πολιτική Υγείας
02/02/2026 - 08:00
Chia: Το αντίδοτο στη ζημιά που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στο μεταβολισμό
Διατροφή
02/02/2026 - 09:00
Συγκλονιστικά στοιχεία για την παχυσαρκία στη χώρα: Νέες υπηρεσίες και εξετάσεις για νεφρική δυσλειτουργία στο «Προλαμβάνω»
Πολιτική Υγείας
02/02/2026 - 12:56
Σπάνια νοσήματα: Η Ευρώπη εγκρίνει καινοτόμο θεραπεία για την πρόληψη του κληρονομικού αγγειοοιδήματο
Pharma News
02/02/2026 - 12:12
Διήμερο προληπτικών εξετάσεων στα Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων
Υπηρεσίες Υγείας
02/02/2026 - 14:46
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo