ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη μάχη κατά του κορονοϊού νέα πρότυπη Κινητή ΜΕΘ Νεογνών & Παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού

Υπηρεσίες Υγείας
Eurokinissi
Παραδόθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών & Παιδιών. Παρόν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Πέμπτη, 24/12/2020 - 11:42
— Photo: Eurokinissi
News4Health Team News4Health Team

Στην ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 αναμένεται να συμβάλλει η νέα πρότυπη Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών και Παιδιών, η οποία θα αξιοποιηθεί στην Βόρεια Ελλάδα για τη διακομιδή νεογνών και παιδιών, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η νέα κινητή μονάδα παραδόθηκε στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ το παρών έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλο για το έργο που επιτελεί ο οργανισμός και τις νέες πρωτοβουλίες του, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη του Οργανισμού και σε δηλώσεις του επισήμανε: «Είμαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να παραδίδω με μεγάλη υπερηφάνεια την ολοκλήρωση ενός έργου μέσω του προγράμματος INTERREG και του έργου «INTERSYC II» του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης προς το Χαμόγελο του Παιδιού.

Όταν μας ετέθη η πρόταση, την αγκάλιασα προσωπικά με πολύ μεγάλη θέρμη και έτσι σήμερα φτάσαμε να παραδίδουμε στο Χαμόγελο του Παιδιού, για να ενταχθεί στο ΕΚΑΒ και να είναι σε χρήση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το πιο σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών, παιδιών, αλλά και ενηλίκων με κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας, με κινητές θερμοκοιτίδες και με τηλεϊατρική. Με την δυνατότητα ακόμα και μέσα σε αυτή τη συμφορά που διανύουμε τώρα, να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ελάχιστη ανακούφιση και να κερδίζουμε και τα ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα οποία όμως μπορεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

Θέλω να συγχαρώ «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και προσωπικά τον πρόεδρό του, κύριο Γιαννόπουλο, και γιατί έχουν πάντα ωραίες ιδέες, αλλά και γιατί τις υλοποιούν με ταχύτητα και με διαφάνεια, πράγμα το οποίο επιτρέπει και σε εμάς να προτείνουμε προγράμματα που εγκρίνονται και υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα, όπως αυτό.

Δεσμεύομαι ότι είμαστε στη διάθεσή τους για να υλοποιήσουμε και πολλά άλλα στο μέλλον, γιατί ο στόχος μας είναι να αξιοποιούμε τους Ευρωπαϊκούς πόρους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων Πολιτών. Εύχομαι σε όλες και όλους «Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι σήμερα γιατί το ΕΚΑΒ, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα νεογνά και τα παιδιά αποκτούν μια υπερσύγχρονη μονάδα μέσω του INTERREG και του «INTERSYC II», το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται το Υπουργείo Ανάπτυξης και χαιρόμαστε που είναι εδώ σήμερα ο κύριος Υπουργός, για να μας το παραδώσει και εμείς στη συνέχεια να το θέσουμε σε λειτουργία κάτω από τις εντολές του ΕΚΑΒ που υπηρετούμε και στηρίζουμε ειδικότερα αυτές τις δύσκολες στιγμές γιατί το ΕΚΑΒ πρέπει να λειτουργεί και να λειτουργεί καλά.


Με έδρα την Θεσσαλονίκη η μονάδα θα καλύψει όλη τη Βόρειο Ελλάδα μαζί με τις άλλες μονάδες και αυτό είναι σημαντικό, γιατί δίνει τη δυνατότητα στα νεογνά και τα παιδιά, να μεταφέρονται διασωληνωμένα, με τη μονάδα εντατικής θεραπείας που υπάρχει, από τη μια περιοχή στην άλλη, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και τανάπαλιν, από τη Λάρισα, από όλη την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από όλες τις περιοχές που πρέπει να μεταφερθούν νεογνά και παιδιά.

Είναι ό,τι το τελειότερο υπάρχει από πλευράς τεχνολογίας και αξιοποίησης και σε λίγο καιρό θα έχει και τηλεϊατρική, ήδη λειτουργεί, αλλά είναι στα πλαίσια της καινούριας προσπάθειας που κάνουμε, πιλοτικά, προκειμένου από το ασθενοφόρο, από τη μονάδα, να μπορεί ο γιατρός της μονάδας ή οι διασώστες να επικοινωνούν με το νοσοκομείο και να παίρνουν συμβουλές και όταν θα φτάνει το μωρό ή το παιδί στο νοσοκομείο, να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει με τα καρδιογραφήματα και όλα αυτά. Ευχαριστούμε, λοιπόν για την καλή συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα αρμόδια τμήματα, με την διαφάνεια που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει όλα αυτά τα χρόνια πιστοποιημένη.

Εδώ βρίσκεται κι ένα βραβείο, το οποίο πήραμε στο προηγούμενο πρόγραμμα, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στο Λουξεμβούργο. Σ’ αυτό συνέβαλε και η επιλογή του Καραγκιόζη για να παρουσιάσει με την οικογένειά του την λειτουργία και τις θέσεις του προγράμματος μέσω της διαδικασίας της χρήσης του INTERREG. Τους άρεσε. Είδαν το πρόγραμμα ότι είναι καλό και έτσι προέκυψε αυτό το βραβείο, το οποίο τιμάει το πρόγραμμα, τιμάει το Χαμόγελο, τιμάει το Υπουργείο, τιμάει την Ελλάδα και ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που συνέβαλαν για να έχουν τα παιδιά αυτή τη δυνατότητα, που δεν πολυτέλεια, είναι ανάγκη».



Πρότυπο για τη χώρα η νέα Μονάδα

Η νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών αποτελεί πρότυπο για τη χώρα καθώς οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών παιδιών και νεογνών με προβλήματα υγείας και είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα.

Επισημαίνεται ότι όλες οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ενταγμένες στο ΕΚΑΒ και στελεχώνονται από διασώστες του Οργανισμού, πιστοποιημένους από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

Η απόκτησή της έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) - INTERSYC II» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-A “Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Στόχος του INTERSYC II είναι η ανάπτυξη μέσων για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και η βελτίωση του επιπέδου των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας για τα παιδιά. Το έργο αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύνολο δραστηριοτήτων που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών σε διασυνοριακές περιοχές.

  • ΕΝΤΑΤΙΚΗ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΜΕΘ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μια φορά κι έναν κορονοϊό»: Ένα βιβλίο από τα παιδιά για τα παιδιά
«Μια φορά κι έναν κορονοϊό»: Ένα βιβλίο από τα παιδιά για τα παιδιά 23 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων 26 Δεκεμβρίου 2020
Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι και πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ινστιτούτο Prolepsis: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της επικοινωνίας
Ψυχική Υγεία
24/09/2026 - 00:09

Ινστιτούτο Prolepsis: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της επικοινωνίας

Φαρμακευτική κάνναβη: Η Ελλάδα στην επόμενη φάση - Από το δικαίωμα πρόσβασης στην θεραπεία των ασθενών
Health Talk
22/09/2026 - 21:18

Φαρμακευτική κάνναβη: Η Ελλάδα στην επόμενη φάση - Από το δικαίωμα πρόσβασης στην θεραπεία των ασθενών

Αγαπηδάκη: «Με τις αποφάσεις μας για τα σχολικά κυλικεία προστατεύουμε την υγεία των παιδιών»
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 16:26

Αγαπηδάκη: «Με τις αποφάσεις μας για τα σχολικά κυλικεία προστατεύουμε την υγεία των παιδιών»

Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη
Πολιτική Υγείας
18/09/2026 - 13:51

Ανακοινώθηκε η δημιουργία δομής πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη

Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA
Υγεία
17/09/2026 - 21:12

Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA

Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 20:34

Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χημικά που χρησιμοποιούνται σε φυτοφάρμακα συνδέονται με αύξηση κίνδυνου για καρκίνο του μαστού
Υγεία
24/09/2026 - 20:56
Ερωτήματα για το MedWatch θέτει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 20:11
Η ΕΣΑΕ στην παρουσίαση του πρότυπου απτικού χάρτη για άτομα με οπτική αναπηρία στο Σύνταγμα
Patient Talk
24/09/2026 - 19:37
EFPIA-ΣΦΕΕ: Ετήσια οικονομική επιβάρυνση 3,4 δισ. ευρώ από την παχυσαρκία στην Ελλάδα - Συστάσεις πολιτικής
Pharma Policy
24/09/2026 - 18:44
Ανδρική υγεία: Οι τέσσερις βασικές εξετάσεις που πρέπει να γίνονται μετά τα 30
Health Talk
24/09/2026 - 18:12
Μείωση των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ κατά 35%
Υγεία
24/09/2026 - 17:58
Γεωργιάδης: «Νέο ΕΣΥ με σύγχρονους χώρους, καλύτερο εξοπλισμό και περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό»
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 17:24
Κοινωνική συνταγογράφηση: Τι είναι και τι δείχνει η βρετανική εμπειρία της εφαρμογής της
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 17:03
Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο ΣΕΙΒ και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Υγεία
24/09/2026 - 16:28
Καμπανάκι από την ΕΟΕ για τις επικίνδυνες ψευδοδιαγνώσεις και «θεραπείες» παθήσεων των ματιών
Υγεία
24/09/2026 - 15:58
Το κοινωνικό και οικονομικό φορτίο της ημικρανίας στην Ελλάδα
Patient Talk
24/09/2026 - 15:26
Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί αυξάνει κατά σχεδόν 1 δισ. δολάρια τις δαπάνες των ασφαλιστικών υγείας στις ΗΠΑ
Digital Health
24/09/2026 - 15:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ δήλωσε υποστήριξη της κατηγορίας κατά των δύο γιατρών
Επικαιρότητα
24/09/2026 - 14:21
Αρώματα: Τρεις λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε όσους τα μυρίζουν
Υγεία
24/09/2026 - 14:00
Γήρανση: Η θετική στάση απέναντι της μπορεί να χαρίσει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Υγεία
24/09/2026 - 13:00
Γνωρίζετε τους αριθμούς της καρδιάς σας; Εβδομάδα μετρήσεων και συμβουλευτικής από την ΕΚΕ
Υγεία
24/09/2026 - 12:15
51 μονάδες παραγωγής και 31 κέντρα R&D στην Ελλάδα ενισχύουν την ευρωπαϊκή φαρμακευτική ασφάλεια
Pharma Policy
24/09/2026 - 12:00
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Κίμωλο
Υπηρεσίες Υγείας
24/09/2026 - 11:04
Σημαντική αύξηση εγκεφαλικών επεισοδίων στους νέους ενήλικες στις ΗΠΑ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες
Υγεία
24/09/2026 - 11:00
Κάτι μπήκε στο μάτι σας; Τι πρέπει να κάνετε και πότε χρειάζεται γιατρός
Υγεία
24/09/2026 - 10:00
Συνομοσπονδία Ιδιωτών Ιατρών: Καμία ιατρική διαφήμιση, από κανέναν και με κανένα πρόσχημα
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 09:31
Χάρτης γονιδιακής δραστηριότητας στον εγκέφαλο ρίχνει νέο φως σε Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και σχιζοφρένεια
Υγεία
24/09/2026 - 09:00
Εγκαινιάστηκε στη Ρώμη το Mediterranean Network for Haemoglobinopathies
Patient Talk
24/09/2026 - 07:27
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: «Περιφέρεται στα κανάλια και παραδέχεται ότι υπήρχε διάτρητο καθεστώς ελέγχων»
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 03:51
Ινστιτούτο Prolepsis: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της επικοινωνίας
Ψυχική Υγεία
24/09/2026 - 00:09
Νέες δομές ψυχικής υγείας σε Κω και Σύρο με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 22:19
Καρδιακές αρρυθμίες: Πότε το «φτερούγισμα» είναι ύποπτο
Health Talk
23/09/2026 - 21:24
Κύπρος- Mountain Games 2026: Σωματική δραστηριότητα, μεσογειακή διατροφή και συμπερίληψη για πιο υγιή γήρανση»
Υγεία
23/09/2026 - 20:43
Επιστολή ΙΣΑ για τον προσδιορισμό των ιατρικών πράξεων και τον επιτρεπόμενο εξοπλισμό στους φορείς της ΠΦΥ
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 19:58
Αντιμέτωποι με άγχος, κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό οι πάσχοντες από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς
Patient Talk
23/09/2026 - 19:32

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γενιά που μεγάλωσε με τσιγάρο αλλάζει σελίδα – και μιλά για το TOKOVYS
Pharma News
22/09/2026 - 13:43
Ζάχαρη στα πρώτα χρόνια της ζωής: Πώς μπορεί να επηρεάζει το άγχος στην ενήλικη ζωή
Διατροφή
22/09/2026 - 13:00
Κρεατίνη: Προστατεύει το μυϊκό σύστημα και την αντοχή κατά την απώλεια βάρους
Διατροφή
22/09/2026 - 14:00
Θερμιδικός περιορισμός, θρεπτικά συστατικά και υγιής γήρανση - Τι δείχνουν οι μελέτες για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
22/09/2026 - 18:14
«Αναγνώρισε το SOS»: Ειδική εκδήλωση της Boehringer Ingelheim Ελλάς για την υγεία νεφρών και καρδιάς
Pharma News
22/09/2026 - 18:47
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo