ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ

Υπηρεσίες Υγείας
Σε λειτουργία η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ
Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ στο Συγκρότημα του Αιγινήτειου και Αρεταίειου Νοσοκομείου.
Πέμπτη, 22/12/2022 - 14:15
News4Health Team News4Health Team

Η νέα δομή λειτουργεί με την προσθήκη 3 ορόφων και την ανακατασκευή του ισογείου για την εγκατάσταση κλινικών και άλλων τμημάτων για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης νευρολογικού και ψυχιατρικού αντικειμένου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και τη διαμόρφωση του υπογείου χώρου για την εγκατάσταση του πρώτου σε Δημόσιο Νοσοκομείο Συστήματος Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας (Cyberknife).

Η τελετή εγκαινίων λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Πρύτανη, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο την 20η Δεκεμβρίου.

Στην τελετή συμμετείχαν ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Εμμανουήλ Πικουλής, και ο Πρόεδρος της Εφορείας του Αρεταιείου και του Αιγινητείου Νοσοκομείου, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ο Διευθυντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής, καθηγητής Λεωνίδας Στεφανής, ο Διευθυντής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, καθηγητής Νικόλαος Στεφανής, η Διευθύντρια του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας, καθηγήτρια Λία-Ευαγγελία Μουλοπούλου, η αναπλ. καθηγήτρια κ. Άννα Ζυγογιάννη, μέλη ΔΕΠ της Σχολής και ιδιαιτέρως των 2 ιστορικών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και ο Διευθυντής της ΤΥΠΑ κ. Ιωάννης Μπαρμπαρέσος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τελετή εγκαινίων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που κατά τη διάρκεια της θητείας μου ολοκληρώθηκε η κατασκευή και η λειτουργία 3 ορόφων και η ανακατασκευή του ισογείου για τις υπηρεσίες του Αιγινητείου Νοσοκομείου, καθώς και η διαμόρφωση του υπογείου χώρου για την εγκατάσταση του Συστήματος Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας (Cyberknife).

Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) του Αιγινητείου Νοσοκομείου και το ΠΔΕΕΚΠΑ και για αυτό έχουμε την τιμή να έχουμε την Υπουργό Παιδείας ανάμεσά μας».

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επεσήμανε τον μείζονα ρόλο του νοσοκομείου, τόσο στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών όσο και στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πανεπιστημίων αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων.

«Στεκόμαστε σταθερά αρωγοί στο έργο σας και προχωράμε στην αναβάθμιση υποδομών εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των ΑΕΙ της χώρας, καθώς και των πανεπιστημιακών μας νοσοκομείων», επεσήμανε η κ. Κεραμέως. Η ίδια αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σημειώνοντας ότι «το 2020 εντάχθηκαν επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και τη μελέτη για ανέγερση νοσοκομειακών δομών στο Αρεταίειο».

Η προμήθεια του συστήματος Cyberknife έγινε με την ευγενική δωρεά της μεγάλης Ευεργέτιδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου την οποία τίμησε δημόσια για την πολύτιμη προσφορά της ο Πρύτανης.

«Η κ. Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου», ανέφερε, «συνεχίζει τη σημαντική παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για το Έθνος».

Το Cyberknife έχει τεράστια ευελιξία λόγω του ρομποτικού βραχίονα στον οποίο είναι προσαρτημένος ο γραμμικός επιταχυντής (6MV, 1000MU/λεπτό).

Διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια στην στόχευση των όγκων καθώς η μηχανική στόχευση του ρομπότ έχει σφάλμα μικρότερο από ±0.06χιλιοστά.

Διαθέτει μοναδική δυνατότητα παρακολούθησης (tracking) του στόχου σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, σε όλη την διάρκεια της θεραπείας.

Μπορεί, επίσης, να αντιμετωπίσει κακοήθεις και καλοήθεις όγκους του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης για τους οποίους απαιτείται εξαιρετική ακρίβεια στην στόχευση και την ακτινοβόληση επειδή βρίσκονται κοντά σε κρίσιμες περιοχές που πρέπει να προστατευθούν από την ακτινοβολία.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν εκτός από την προσθήκη των 3 ορόφων για την εγκατάσταση των κλινικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και τη διαμόρφωση του υπογείου για την εγκατάσταση του CyberKnife, περιλαμβάνουν επίσης την προμήθεια εξοπλισμού, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της νέας τριώροφης πτέρυγας και την προμήθεια επιγραφής, επίπλων και συστημάτων σκίασης μέσω του ΠΔΕ.

Παράλληλα, με τη συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΚΠΑ, την οποία ευχαρίστησε ο κ. Πρύτανης και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της κ. Μπαρμπαρέσο, έχει δρομολογηθεί η επισκευή και ανακαίνιση του διατηρητέου κεντρικού κτηρίου του Αιγινητείου Νοσοκομείου, η συντήρηση, διαμόρφωση και ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στα οποία λειτουργούν παραρτήματα του Αιγινητείου Νοσοκομείου και οι επισκευές ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κεντρικού κτηρίου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και των παραρτημάτων αυτού.

Το αίτημα για την ανέγερση του κτηρίου ξεκίνησε, βεβαίως, αρκετά χρόνια πίσω. Πολλά ήταν τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπερασθούν σε διάφορες φάσεις του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανέγερση έγινε σε οικόπεδο που αγόρασε το ΕΚΠΑ για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε σχετικά, καταλήγοντας στον χαιρετισμό του: «Σημαντική υπήρξε η συμβολή του Καθηγητή Δημήτρη Βασιλόπουλου, καθώς και των καθηγητών Γεωργίου Παπαδημητρίου, Ελευθέριου Σταμπουλή, Ιωάννη Ευδοκιμίδη, Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, Λεωνίδα Στεφανή και Νικόλαου Στεφανή. Ιδιαίτερα θέλω να τονίσω τη συμβολή του αείμνηστου Καθηγητή Δημήτρη Βασιλόπουλου ο οποίος αφιέρωσε σημαντικό μέρος από την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στη ριζική ανακαίνιση του Αιγινήτειου και ήταν αυτός που οραματίστηκε και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανέγερση αυτού του κτιρίου τη λειτουργία του οποίου εγκαινιάζουμε σήμερα.

Ως Πρόεδρος της Εφορείας του Αιγινητείου, με τον Καθηγητή Βασιλόπουλο Αντιπρόεδρο, ενθυμούμαι τις άοκνες προσπάθειές μας, πρώτα από όλα για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της μελέτης και στη συνέχεια της κατασκευής του Κτιρίου και για να πάρουμε την άδεια οικοδόμησης.

Η προσωπική μου σχέση τόσο με το Αιγινήτειο όσο και με το Αρεταίειο είναι πολύ στενή δεδομένου ότι διετέλεσα για 4 χρόνια (2007-2011) Πρόεδρος της Εφορείας των δύο Νοσοκομείων. Συνεργάστηκα στενά με τους Αντιπροέδρους και τα μέλη της Εφορείας, όλους τους συναδέλφους, το Διοικητικό και Τεχνολογικό προσωπικό για όλα τα έργα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη των 2 ιστορικών Νοσοκομείων μας.

Με σταθερότητα, συνέχεια και συνεργασία συνεχίζουμε στο Πανεπιστήμιό μας. Όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν, όπως και όσα είναι σε εξέλιξη, καθώς και οι προγραμματιζόμενες προμήθειες εξοπλισμού, ενισχύουν, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης, δομές, υποδομές και λειτουργίες, έτσι ώστε να στηρίζεται σταθερά η εξωστρέφεια του Ιδρύματος και κυρίως το διδακτικό, το ερευνητικό έργο και το ευρύτερα κοινωνικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς για τις άοκνες προσπάθειές σας με τη στενή μας συνεργασία να κάνουμε το Πανεπιστήμιό μας καλύτερο».

Δείτε επίσης: Το Κέντρο που «μάχεται» τα εγκεφαλικά: Πως το Κέντρο Επεμβατικής Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων έσωσε τη ζωή μιας 26χρονης μητέρας

Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2022 - 13:41
  • ΕΚΠΑ
  • ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ
  • ΑΡΕΤΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απεικονιστική εξέταση βοηθά στη διάγνωση παθήσεων του προστάτη
Νέα απεικονιστική εξέταση βοηθά στη διάγνωση παθήσεων του προστάτη 22 Δεκεμβρίου 2022
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International 22 Δεκεμβρίου 2022
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
30/07/2026 - 16:34

Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους
Υγεία
29/07/2026 - 19:49

Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους

Καρκίνος μαστού: Ώριμα δεδομένα από την παρακολούθηση μελετών για την καταστολή της ωοθηκικής λειτουργίας
Υγεία
24/07/2026 - 19:43

Καρκίνος μαστού: Ώριμα δεδομένα από την παρακολούθηση μελετών για την καταστολή της ωοθηκικής λειτουργίας

Νέος διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ο Θεόκλης Ζαούτης
Υγεία
20/07/2026 - 19:53

Νέος διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ο Θεόκλης Ζαούτης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακουφιστική φροντίδα για παιδιά στο Αρεταίειο
Υγεία
20/07/2026 - 08:09

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακουφιστική φροντίδα για παιδιά στο Αρεταίειο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε από τα ράφια καραμέλες-ζελέ
Επικαιρότητα
05/08/2026 - 16:28
Κατέρρευσε κομμάτι της ψευδοροφής στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της Κορίνθου
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 16:16
Γιατί κοκκινίζουμε όταν ντρεπόμαστε; Οι ειδικοί εξηγούν γιατί είναι ωφέλιμο
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 16:00
Καλοκαιρινές διακοπές: Γιατί ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος για την ψυχική υγεία των παιδιών
Digital Health
05/08/2026 - 15:00
Προϊόντα για τα χείλη: Τα "τυφλά σημεία" στους ελέγχους της ασφάλειας τους για την υγεία
Ομορφιά
05/08/2026 - 14:00
Ποια σκευάσματα οδήγησαν στα κέρδη και ποια «πλήγωσαν» τους φαρμακευτικούς κολοσσούς
Pharma Policy
05/08/2026 - 13:00
Μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τις εκτεταμένες πυρκαγιές
Υγεία
05/08/2026 - 12:00
Νέο εμφύτευμα για τον καρκίνο των ωοθηκών χορηγεί θεραπεία και "κατασκοπεύει" τον όγκο
Υγεία
05/08/2026 - 11:00
Φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γλαυκώματος
Υγεία
05/08/2026 - 10:00
Τρέξιμο και αρθρώσεις: Τι δείχνουν οι νέες έρευνες και οι εναλλακτικές
Fitness
05/08/2026 - 09:00
ΟΗΕ: Επιδεινώνεται η κρίση παιδικού υποσιτισμού στο Αφγανιστάν
Επικαιρότητα
05/08/2026 - 07:12
«Προλαμβάνω» κατά της παχυσαρκίας: Νέο μέτωπο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και υπουργείου υγείας
Pharma Policy
05/08/2026 - 07:00
ΨΝΑ: Εργαζόμενοι κατά Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη φωτιά στο Ποικίλο Όρος
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 03:37
Εκδήλωση της μονάδας τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ στο Καστελλόριζο
Ψυχική Υγεία
05/08/2026 - 00:06
Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους - Πώς θα προστατευτείτε
Health Talk
04/08/2026 - 21:06
Γερμανία: Καμπάνια για το «δικαίωμα στη λήθη» για επιζώντες καρκίνου σε ασφάλειες και δάνεια
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 20:00
Ζέστη και πόνος: Πώς οι υψηλές θερμοκρασίες επιβαρύνουν το σώμα και αυξάνουν τη σωματική δυσφορία
Υγεία
04/08/2026 - 19:00
Νέα δράση 850.000 ευρώ για την δημόσια υγεία στην Κρήτη, με έμφαση στην ΠΦΥ
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 18:03
Πυρκαγιές: Οδηγίες για ασφαλή καθαρισμό των κατοικιών
Υγεία
04/08/2026 - 17:43
Ειδικός ζητά επανεξέταση του φάσματος του αυτισμού: «Έχει γίνει υπερβολικά ευρύ»
Υγεία
04/08/2026 - 17:00
"Δεν αλλάζει ο άνθρωπος!" - Κι όμως αλλάζει! Τι έδειξε νέα έρευνα
Ψυχική Υγεία
04/08/2026 - 16:00
ΠΟΥ: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τις δοκιμές θεραπειών για το σπάνιο στέλεχος Έμπολα στο Κονγκό
Υγεία
04/08/2026 - 15:00
Eli Lilly: Πρώιμη πρόσβαση στο πειραματικό της φάρμακο κατά της παχυσαρκίας για περιορισμένο αριθμό ασθενών
Pharma News
04/08/2026 - 14:00
Κυκλοσπορίαση: Με υποκείμενα νοσήματα οι δύο πρώτοι νεκροί στις ΗΠΑ - 17.000 κρούσματα
Επικαιρότητα
04/08/2026 - 13:35
Βίντεο με 10 σημαντικές οδηγίες του ΕΕΣ για την προστασία μετά από πυρκαγιά
Υγεία
04/08/2026 - 13:19
Εξώδικα της ΠΟΕΡΓΙ σε ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ: «Δεν μπορεί η προστασία της δημόσιας δαπάνης να βασίζεται στο clawback»
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 12:34
Πόνος στο πόδι: Πότε πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό;
Health Talk
04/08/2026 - 11:58
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λαπαροσκοπική ωοθηκεκτομή σε αρκούδες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Pet
04/08/2026 - 11:31
Τι προκαλεί πρήξιμο στην κοιλιά και πότε κρύβει υποκείμενο νόσημα - Τα «ναι» και τα «όχι» στη διατροφή
Διατροφή
04/08/2026 - 11:04
Influencers, γιατροί AI και παραπληροφόρηση: Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσετε τον ψηφιακό κομπογιανιτισμό
Υγεία
04/08/2026 - 10:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΟΥ: Ο θηλασμός σώζει ζωές – Τα οφέλη του για μητέρα και παιδί
Πολιτική Υγείας
03/08/2026 - 09:00
AstraZeneca και Bristol Myers Squibb συζητούν πιθανή συγχώνευση ύψους 400 δισ. δολαρίων
Pharma News
03/08/2026 - 12:15
ΕΟΠΑΕ: Θεσμοθετούνται μονάδες «Safe Haven» για άτομα με εξαρτήσεις και αστεγία
Πολιτική Υγείας
03/08/2026 - 12:57
Πρωτεΐνη: Η μικρότερη κατανάλωση μπορεί να συνδέεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Διατροφή
03/08/2026 - 14:00
Tο Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ δώρισε δύο απινιδωτές στο Λιμεναρχείο Μυκόνου
Pharma News
03/08/2026 - 15:31
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo