ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ

Υπηρεσίες Υγείας
Σε λειτουργία η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ
Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ στο Συγκρότημα του Αιγινήτειου και Αρεταίειου Νοσοκομείου.
Πέμπτη, 22/12/2022 - 14:15
News4Health Team News4Health Team

Η νέα δομή λειτουργεί με την προσθήκη 3 ορόφων και την ανακατασκευή του ισογείου για την εγκατάσταση κλινικών και άλλων τμημάτων για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης νευρολογικού και ψυχιατρικού αντικειμένου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και τη διαμόρφωση του υπογείου χώρου για την εγκατάσταση του πρώτου σε Δημόσιο Νοσοκομείο Συστήματος Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας (Cyberknife).

Η τελετή εγκαινίων λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Πρύτανη, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο την 20η Δεκεμβρίου.

Στην τελετή συμμετείχαν ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Εμμανουήλ Πικουλής, και ο Πρόεδρος της Εφορείας του Αρεταιείου και του Αιγινητείου Νοσοκομείου, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ο Διευθυντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής, καθηγητής Λεωνίδας Στεφανής, ο Διευθυντής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, καθηγητής Νικόλαος Στεφανής, η Διευθύντρια του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας, καθηγήτρια Λία-Ευαγγελία Μουλοπούλου, η αναπλ. καθηγήτρια κ. Άννα Ζυγογιάννη, μέλη ΔΕΠ της Σχολής και ιδιαιτέρως των 2 ιστορικών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και ο Διευθυντής της ΤΥΠΑ κ. Ιωάννης Μπαρμπαρέσος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τελετή εγκαινίων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που κατά τη διάρκεια της θητείας μου ολοκληρώθηκε η κατασκευή και η λειτουργία 3 ορόφων και η ανακατασκευή του ισογείου για τις υπηρεσίες του Αιγινητείου Νοσοκομείου, καθώς και η διαμόρφωση του υπογείου χώρου για την εγκατάσταση του Συστήματος Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας (Cyberknife).

Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) του Αιγινητείου Νοσοκομείου και το ΠΔΕΕΚΠΑ και για αυτό έχουμε την τιμή να έχουμε την Υπουργό Παιδείας ανάμεσά μας».

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επεσήμανε τον μείζονα ρόλο του νοσοκομείου, τόσο στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών όσο και στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πανεπιστημίων αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων.

«Στεκόμαστε σταθερά αρωγοί στο έργο σας και προχωράμε στην αναβάθμιση υποδομών εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των ΑΕΙ της χώρας, καθώς και των πανεπιστημιακών μας νοσοκομείων», επεσήμανε η κ. Κεραμέως. Η ίδια αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σημειώνοντας ότι «το 2020 εντάχθηκαν επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και τη μελέτη για ανέγερση νοσοκομειακών δομών στο Αρεταίειο».

Η προμήθεια του συστήματος Cyberknife έγινε με την ευγενική δωρεά της μεγάλης Ευεργέτιδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου την οποία τίμησε δημόσια για την πολύτιμη προσφορά της ο Πρύτανης.

«Η κ. Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου», ανέφερε, «συνεχίζει τη σημαντική παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για το Έθνος».

Το Cyberknife έχει τεράστια ευελιξία λόγω του ρομποτικού βραχίονα στον οποίο είναι προσαρτημένος ο γραμμικός επιταχυντής (6MV, 1000MU/λεπτό).

Διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια στην στόχευση των όγκων καθώς η μηχανική στόχευση του ρομπότ έχει σφάλμα μικρότερο από ±0.06χιλιοστά.

Διαθέτει μοναδική δυνατότητα παρακολούθησης (tracking) του στόχου σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, σε όλη την διάρκεια της θεραπείας.

Μπορεί, επίσης, να αντιμετωπίσει κακοήθεις και καλοήθεις όγκους του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης για τους οποίους απαιτείται εξαιρετική ακρίβεια στην στόχευση και την ακτινοβόληση επειδή βρίσκονται κοντά σε κρίσιμες περιοχές που πρέπει να προστατευθούν από την ακτινοβολία.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν εκτός από την προσθήκη των 3 ορόφων για την εγκατάσταση των κλινικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και τη διαμόρφωση του υπογείου για την εγκατάσταση του CyberKnife, περιλαμβάνουν επίσης την προμήθεια εξοπλισμού, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της νέας τριώροφης πτέρυγας και την προμήθεια επιγραφής, επίπλων και συστημάτων σκίασης μέσω του ΠΔΕ.

Παράλληλα, με τη συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΚΠΑ, την οποία ευχαρίστησε ο κ. Πρύτανης και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της κ. Μπαρμπαρέσο, έχει δρομολογηθεί η επισκευή και ανακαίνιση του διατηρητέου κεντρικού κτηρίου του Αιγινητείου Νοσοκομείου, η συντήρηση, διαμόρφωση και ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στα οποία λειτουργούν παραρτήματα του Αιγινητείου Νοσοκομείου και οι επισκευές ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κεντρικού κτηρίου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και των παραρτημάτων αυτού.

Το αίτημα για την ανέγερση του κτηρίου ξεκίνησε, βεβαίως, αρκετά χρόνια πίσω. Πολλά ήταν τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπερασθούν σε διάφορες φάσεις του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανέγερση έγινε σε οικόπεδο που αγόρασε το ΕΚΠΑ για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε σχετικά, καταλήγοντας στον χαιρετισμό του: «Σημαντική υπήρξε η συμβολή του Καθηγητή Δημήτρη Βασιλόπουλου, καθώς και των καθηγητών Γεωργίου Παπαδημητρίου, Ελευθέριου Σταμπουλή, Ιωάννη Ευδοκιμίδη, Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, Λεωνίδα Στεφανή και Νικόλαου Στεφανή. Ιδιαίτερα θέλω να τονίσω τη συμβολή του αείμνηστου Καθηγητή Δημήτρη Βασιλόπουλου ο οποίος αφιέρωσε σημαντικό μέρος από την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στη ριζική ανακαίνιση του Αιγινήτειου και ήταν αυτός που οραματίστηκε και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανέγερση αυτού του κτιρίου τη λειτουργία του οποίου εγκαινιάζουμε σήμερα.

Ως Πρόεδρος της Εφορείας του Αιγινητείου, με τον Καθηγητή Βασιλόπουλο Αντιπρόεδρο, ενθυμούμαι τις άοκνες προσπάθειές μας, πρώτα από όλα για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της μελέτης και στη συνέχεια της κατασκευής του Κτιρίου και για να πάρουμε την άδεια οικοδόμησης.

Η προσωπική μου σχέση τόσο με το Αιγινήτειο όσο και με το Αρεταίειο είναι πολύ στενή δεδομένου ότι διετέλεσα για 4 χρόνια (2007-2011) Πρόεδρος της Εφορείας των δύο Νοσοκομείων. Συνεργάστηκα στενά με τους Αντιπροέδρους και τα μέλη της Εφορείας, όλους τους συναδέλφους, το Διοικητικό και Τεχνολογικό προσωπικό για όλα τα έργα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη των 2 ιστορικών Νοσοκομείων μας.

Με σταθερότητα, συνέχεια και συνεργασία συνεχίζουμε στο Πανεπιστήμιό μας. Όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν, όπως και όσα είναι σε εξέλιξη, καθώς και οι προγραμματιζόμενες προμήθειες εξοπλισμού, ενισχύουν, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης, δομές, υποδομές και λειτουργίες, έτσι ώστε να στηρίζεται σταθερά η εξωστρέφεια του Ιδρύματος και κυρίως το διδακτικό, το ερευνητικό έργο και το ευρύτερα κοινωνικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς για τις άοκνες προσπάθειές σας με τη στενή μας συνεργασία να κάνουμε το Πανεπιστήμιό μας καλύτερο».

Δείτε επίσης: Το Κέντρο που «μάχεται» τα εγκεφαλικά: Πως το Κέντρο Επεμβατικής Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων έσωσε τη ζωή μιας 26χρονης μητέρας

Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2022 - 13:41
  • ΕΚΠΑ
  • ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ
  • ΑΡΕΤΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απεικονιστική εξέταση βοηθά στη διάγνωση παθήσεων του προστάτη
Νέα απεικονιστική εξέταση βοηθά στη διάγνωση παθήσεων του προστάτη 22 Δεκεμβρίου 2022
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International 22 Δεκεμβρίου 2022
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου «σκοτώνει» στην ηλικία των κάτω των 50 στις ΗΠΑ
Υγεία
29/01/2026 - 22:04

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου «σκοτώνει» στην ηλικία των κάτω των 50 στις ΗΠΑ

Σημαντική υποτροφία σε διδακτορική φοιτήτρια που ωθεί την έρευνα των βιοδεικτών για τον καρκίνο
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 19:04

Σημαντική υποτροφία σε διδακτορική φοιτήτρια που ωθεί την έρευνα των βιοδεικτών για τον καρκίνο

ΕΚΠΑ: Οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 10:11

ΕΚΠΑ: Οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Καρκίνος προστάτη: Το κρίσιμο ερώτημα για τον ανδρογονικό αποκλεισμό σε συνδυασμό με την οριστική ακτινοθεραπεία
Υγεία
16/01/2026 - 19:13

Καρκίνος προστάτη: Το κρίσιμο ερώτημα για τον ανδρογονικό αποκλεισμό σε συνδυασμό με την οριστική ακτινοθεραπεία

Άγιος Σάββας: Στα εγκαίνια εννέα ανακαινισμένων χειρουργικών κλινών ο Μητσοτάκης
Πολιτική Υγείας
08/01/2026 - 18:16

Άγιος Σάββας: Στα εγκαίνια εννέα ανακαινισμένων χειρουργικών κλινών ο Μητσοτάκης

Εγκαινιάστηκαν οι ανακαινισμένες χειρουργικές αίθουσες στον «Άγιο Σάββα»
Πολιτική Υγείας
08/01/2026 - 12:11

Εγκαινιάστηκαν οι ανακαινισμένες χειρουργικές αίθουσες στον «Άγιο Σάββα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ζητεί αύξηση 30% στην κοστολόγηση των απεικονιστικών εξετάσεων
Επικαιρότητα
02/02/2026 - 22:44
Σύμπραξη ΠΕΦ-Υπουργείου Παιδείας για την πρώτη δημόσια σχολή στον τομέα του φαρμάκου
Pharma Policy
02/02/2026 - 22:07
CoDIET: Μικρές αλλαγές στη διατροφή μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά στα μεταβολικά νοσήματα
Υγεία
02/02/2026 - 21:23
Και η Πορτογαλία ετοιμάζεται να απαγορεύσει τα social media στους κάτω των 16 ετών
Επικαιρότητα
02/02/2026 - 20:57
Το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας για τη φροντίδα των ογκολογικών ασθενών και τη δύναμη της τέχνης
Patient Talk
02/02/2026 - 20:19
ΕΠΕΠΑΔΙΕ: Υπολειτουργούν δομές που αφορούν τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη
Health Talk
02/02/2026 - 19:53
Ισπανία: Μεταμόσχευση προσώπου με δότρια γυναίκα που υποβλήθηκε σε υποβοηθούμενη ευθανασία
Επικαιρότητα
02/02/2026 - 19:11
Άγχος: Πώς μπορεί να επηρεαστεί από την διατροφή μας – Τα «ναι» και τα «όχι»
Διατροφή
02/02/2026 - 18:43
Καμπάνια της ΕΔΑΕ για εφήβους και γυναίκες: «Λύση για την ακμή έχει μόνο ο δερματολόγος»
Health Talk
02/02/2026 - 18:06
Η Medochemie επενδύει σε ένα βιώσιμο μέλλον - Tα εργοστάσιά της λειτουργούν με πράσινη ενέργεια
Pharma News
02/02/2026 - 17:39
ΕΟΠΑΕ: Ξεκινά και στην Ελλάδα το πρόγραμμα CHAMPS για τις εξαρτήσεις και την παραβατικότητα των νέων
Ψυχική Υγεία
02/02/2026 - 17:16
Νέες κινητοποιήσεις για ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ - Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη
Επικαιρότητα
02/02/2026 - 16:32
Αναλογία μέσης–γοφών: Ένας πιο αξιόπιστος δείκτης υγείας από τον ΔΜΣ;
Υγεία
02/02/2026 - 16:17
Δύο ακόμα μικρά παιδιά στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» με γρίπη
Επικαιρότητα
02/02/2026 - 15:54
Αντίθετοι οι Σύλλογοι Επιστημόνων Μαιών Ελλάδος με το υπό έγκριση καθηκοντολόγιο
Health Talk
02/02/2026 - 15:36
Νέος διευθυντής πωλήσεων στη Sanoptis Ελλάδας ο Βέλης Παππάς
Υπηρεσίες Υγείας
02/02/2026 - 15:21
Astra Zeneca: Επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων στην Κίνα και εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Pharma News
02/02/2026 - 15:03
Διήμερο προληπτικών εξετάσεων στα Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων
Υπηρεσίες Υγείας
02/02/2026 - 14:46
Η κληρονομικότητα "αποφασίζει" κατά 50% πόσο θα ζήσουμε
Υγεία
02/02/2026 - 13:00
Συγκλονιστικά στοιχεία για την παχυσαρκία στη χώρα: Νέες υπηρεσίες και εξετάσεις για νεφρική δυσλειτουργία στο «Προλαμβάνω»
Πολιτική Υγείας
02/02/2026 - 12:56
Σπάνια νοσήματα: Η Ευρώπη εγκρίνει καινοτόμο θεραπεία για την πρόληψη του κληρονομικού αγγειοοιδήματο
Pharma News
02/02/2026 - 12:12
Δυσκολεύεστε σε μια σχέση σας; Αλλάζοντας τακτική μπορεί να αλλάξει η δυναμική
Ψυχική Υγεία
02/02/2026 - 12:00
Αύξηση των ψυχωτικών διαταραχών στις νεότερες γενιές: Τι έδειξε έρευνα στον Καναδά
Ψυχική Υγεία
02/02/2026 - 11:00
Φάρμακα για τον διαβήτη και την παχυσαρκία: Μπορούν να επιβραδύνουν την εκδήλωση πολλαπλού μυελώματος
Υγεία
02/02/2026 - 10:00
Chia: Το αντίδοτο στη ζημιά που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στο μεταβολισμό
Διατροφή
02/02/2026 - 09:00
Ενήλικη παχυσαρκία και νεφρική δυσλειτουργία στην "ομπρέλα" του Προλαμβάνω
Πολιτική Υγείας
02/02/2026 - 08:00
Αναβλητικότητα: Δεν είναι απλώς τεμπελιά! Ο ρόλος του εγκεφάλου και των γονιδίων
Ψυχική Υγεία
31/01/2026 - 10:00
Τρόποι και τροφές για τον καθαρισμό εντέρου με φυσικό τρόπο
Διατροφή
30/01/2026 - 23:41
Γιατί δακρύζουν τα μάτια μας στο κρύο και πως θα τα προστατεύσουμε
Health Talk
30/01/2026 - 23:17
Σύσταση από τον EMA για έγκριση έξι φαρμάκων - Και εμβόλιο κατά της γρίπης ανάμεσά τους
Pharma Policy
30/01/2026 - 22:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρόποι και τροφές για τον καθαρισμό εντέρου με φυσικό τρόπο
Διατροφή
30/01/2026 - 23:41
Ενήλικη παχυσαρκία και νεφρική δυσλειτουργία στην "ομπρέλα" του Προλαμβάνω
Πολιτική Υγείας
02/02/2026 - 08:00
Chia: Το αντίδοτο στη ζημιά που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στο μεταβολισμό
Διατροφή
02/02/2026 - 09:00
Συγκλονιστικά στοιχεία για την παχυσαρκία στη χώρα: Νέες υπηρεσίες και εξετάσεις για νεφρική δυσλειτουργία στο «Προλαμβάνω»
Πολιτική Υγείας
02/02/2026 - 12:56
Σπάνια νοσήματα: Η Ευρώπη εγκρίνει καινοτόμο θεραπεία για την πρόληψη του κληρονομικού αγγειοοιδήματο
Pharma News
02/02/2026 - 12:12
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo