ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ

Υπηρεσίες Υγείας
Σε λειτουργία η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ
Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ στο Συγκρότημα του Αιγινήτειου και Αρεταίειου Νοσοκομείου.
Πέμπτη, 22/12/2022 - 14:15
News4Health Team News4Health Team

Η νέα δομή λειτουργεί με την προσθήκη 3 ορόφων και την ανακατασκευή του ισογείου για την εγκατάσταση κλινικών και άλλων τμημάτων για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης νευρολογικού και ψυχιατρικού αντικειμένου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και τη διαμόρφωση του υπογείου χώρου για την εγκατάσταση του πρώτου σε Δημόσιο Νοσοκομείο Συστήματος Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας (Cyberknife).

Η τελετή εγκαινίων λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Πρύτανη, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο την 20η Δεκεμβρίου.

Στην τελετή συμμετείχαν ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Εμμανουήλ Πικουλής, και ο Πρόεδρος της Εφορείας του Αρεταιείου και του Αιγινητείου Νοσοκομείου, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ο Διευθυντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής, καθηγητής Λεωνίδας Στεφανής, ο Διευθυντής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, καθηγητής Νικόλαος Στεφανής, η Διευθύντρια του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας, καθηγήτρια Λία-Ευαγγελία Μουλοπούλου, η αναπλ. καθηγήτρια κ. Άννα Ζυγογιάννη, μέλη ΔΕΠ της Σχολής και ιδιαιτέρως των 2 ιστορικών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και ο Διευθυντής της ΤΥΠΑ κ. Ιωάννης Μπαρμπαρέσος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τελετή εγκαινίων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που κατά τη διάρκεια της θητείας μου ολοκληρώθηκε η κατασκευή και η λειτουργία 3 ορόφων και η ανακατασκευή του ισογείου για τις υπηρεσίες του Αιγινητείου Νοσοκομείου, καθώς και η διαμόρφωση του υπογείου χώρου για την εγκατάσταση του Συστήματος Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας (Cyberknife).

Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) του Αιγινητείου Νοσοκομείου και το ΠΔΕΕΚΠΑ και για αυτό έχουμε την τιμή να έχουμε την Υπουργό Παιδείας ανάμεσά μας».

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επεσήμανε τον μείζονα ρόλο του νοσοκομείου, τόσο στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών όσο και στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πανεπιστημίων αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων.

«Στεκόμαστε σταθερά αρωγοί στο έργο σας και προχωράμε στην αναβάθμιση υποδομών εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των ΑΕΙ της χώρας, καθώς και των πανεπιστημιακών μας νοσοκομείων», επεσήμανε η κ. Κεραμέως. Η ίδια αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σημειώνοντας ότι «το 2020 εντάχθηκαν επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και τη μελέτη για ανέγερση νοσοκομειακών δομών στο Αρεταίειο».

Η προμήθεια του συστήματος Cyberknife έγινε με την ευγενική δωρεά της μεγάλης Ευεργέτιδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου την οποία τίμησε δημόσια για την πολύτιμη προσφορά της ο Πρύτανης.

«Η κ. Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου», ανέφερε, «συνεχίζει τη σημαντική παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για το Έθνος».

Το Cyberknife έχει τεράστια ευελιξία λόγω του ρομποτικού βραχίονα στον οποίο είναι προσαρτημένος ο γραμμικός επιταχυντής (6MV, 1000MU/λεπτό).

Διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια στην στόχευση των όγκων καθώς η μηχανική στόχευση του ρομπότ έχει σφάλμα μικρότερο από ±0.06χιλιοστά.

Διαθέτει μοναδική δυνατότητα παρακολούθησης (tracking) του στόχου σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, σε όλη την διάρκεια της θεραπείας.

Μπορεί, επίσης, να αντιμετωπίσει κακοήθεις και καλοήθεις όγκους του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης για τους οποίους απαιτείται εξαιρετική ακρίβεια στην στόχευση και την ακτινοβόληση επειδή βρίσκονται κοντά σε κρίσιμες περιοχές που πρέπει να προστατευθούν από την ακτινοβολία.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν εκτός από την προσθήκη των 3 ορόφων για την εγκατάσταση των κλινικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και τη διαμόρφωση του υπογείου για την εγκατάσταση του CyberKnife, περιλαμβάνουν επίσης την προμήθεια εξοπλισμού, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της νέας τριώροφης πτέρυγας και την προμήθεια επιγραφής, επίπλων και συστημάτων σκίασης μέσω του ΠΔΕ.

Παράλληλα, με τη συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΚΠΑ, την οποία ευχαρίστησε ο κ. Πρύτανης και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της κ. Μπαρμπαρέσο, έχει δρομολογηθεί η επισκευή και ανακαίνιση του διατηρητέου κεντρικού κτηρίου του Αιγινητείου Νοσοκομείου, η συντήρηση, διαμόρφωση και ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στα οποία λειτουργούν παραρτήματα του Αιγινητείου Νοσοκομείου και οι επισκευές ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κεντρικού κτηρίου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και των παραρτημάτων αυτού.

Το αίτημα για την ανέγερση του κτηρίου ξεκίνησε, βεβαίως, αρκετά χρόνια πίσω. Πολλά ήταν τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπερασθούν σε διάφορες φάσεις του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανέγερση έγινε σε οικόπεδο που αγόρασε το ΕΚΠΑ για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε σχετικά, καταλήγοντας στον χαιρετισμό του: «Σημαντική υπήρξε η συμβολή του Καθηγητή Δημήτρη Βασιλόπουλου, καθώς και των καθηγητών Γεωργίου Παπαδημητρίου, Ελευθέριου Σταμπουλή, Ιωάννη Ευδοκιμίδη, Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, Λεωνίδα Στεφανή και Νικόλαου Στεφανή. Ιδιαίτερα θέλω να τονίσω τη συμβολή του αείμνηστου Καθηγητή Δημήτρη Βασιλόπουλου ο οποίος αφιέρωσε σημαντικό μέρος από την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στη ριζική ανακαίνιση του Αιγινήτειου και ήταν αυτός που οραματίστηκε και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανέγερση αυτού του κτιρίου τη λειτουργία του οποίου εγκαινιάζουμε σήμερα.

Ως Πρόεδρος της Εφορείας του Αιγινητείου, με τον Καθηγητή Βασιλόπουλο Αντιπρόεδρο, ενθυμούμαι τις άοκνες προσπάθειές μας, πρώτα από όλα για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της μελέτης και στη συνέχεια της κατασκευής του Κτιρίου και για να πάρουμε την άδεια οικοδόμησης.

Η προσωπική μου σχέση τόσο με το Αιγινήτειο όσο και με το Αρεταίειο είναι πολύ στενή δεδομένου ότι διετέλεσα για 4 χρόνια (2007-2011) Πρόεδρος της Εφορείας των δύο Νοσοκομείων. Συνεργάστηκα στενά με τους Αντιπροέδρους και τα μέλη της Εφορείας, όλους τους συναδέλφους, το Διοικητικό και Τεχνολογικό προσωπικό για όλα τα έργα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη των 2 ιστορικών Νοσοκομείων μας.

Με σταθερότητα, συνέχεια και συνεργασία συνεχίζουμε στο Πανεπιστήμιό μας. Όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν, όπως και όσα είναι σε εξέλιξη, καθώς και οι προγραμματιζόμενες προμήθειες εξοπλισμού, ενισχύουν, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης, δομές, υποδομές και λειτουργίες, έτσι ώστε να στηρίζεται σταθερά η εξωστρέφεια του Ιδρύματος και κυρίως το διδακτικό, το ερευνητικό έργο και το ευρύτερα κοινωνικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς για τις άοκνες προσπάθειές σας με τη στενή μας συνεργασία να κάνουμε το Πανεπιστήμιό μας καλύτερο».

Δείτε επίσης: Το Κέντρο που «μάχεται» τα εγκεφαλικά: Πως το Κέντρο Επεμβατικής Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων έσωσε τη ζωή μιας 26χρονης μητέρας

Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2022 - 13:41
  • ΕΚΠΑ
  • ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ
  • ΑΡΕΤΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απεικονιστική εξέταση βοηθά στη διάγνωση παθήσεων του προστάτη
Νέα απεικονιστική εξέταση βοηθά στη διάγνωση παθήσεων του προστάτη 22 Δεκεμβρίου 2022
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International 22 Δεκεμβρίου 2022
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρκίνος μαστού: Ώριμα δεδομένα από την παρακολούθηση μελετών για την καταστολή της ωοθηκικής λειτουργίας
Υγεία
24/07/2026 - 19:43

Καρκίνος μαστού: Ώριμα δεδομένα από την παρακολούθηση μελετών για την καταστολή της ωοθηκικής λειτουργίας

Νέος διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ο Θεόκλης Ζαούτης
Υγεία
20/07/2026 - 19:53

Νέος διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ο Θεόκλης Ζαούτης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακουφιστική φροντίδα για παιδιά στο Αρεταίειο
Υγεία
20/07/2026 - 08:09

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακουφιστική φροντίδα για παιδιά στο Αρεταίειο

Νέα γενιά θεραπειών για τον καρκίνο του πνεύμονα - Ελπίδες από τους αναστολείς KRAS
Health Talk
13/07/2026 - 14:00

Νέα γενιά θεραπειών για τον καρκίνο του πνεύμονα - Ελπίδες από τους αναστολείς KRAS

Γεωργιάδης από Κόρινθο: «Επιλέξαμε διεθνές πρότυπο για τα νέα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της πόλης»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 20:13

Γεωργιάδης από Κόρινθο: «Επιλέξαμε διεθνές πρότυπο για τα νέα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της πόλης»

Σύμπραξη HACRO και ΕΚΠΑ για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών της κλινικής έρευνας
Υγεία
07/07/2026 - 07:23

Σύμπραξη HACRO και ΕΚΠΑ για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών της κλινικής έρευνας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15
Έμπολα: Ελπίδες για προστασία από το υπερμεταδοτικό στέλεχος Bundibugyo με ήδη εγκεκριμένα εμβόλια
Υγεία
28/07/2026 - 12:00
Σαλμονέλα: Κρούσματα και στην Αττική - Μεταξύ τους οικογένεια με δύο μικρά παιδιά
Υγεία
28/07/2026 - 11:19
Η Ευρώπη χάνει τον στόχο για την εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 11:00
"Μπλόκο" σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων στην Αττική – Εντοπίστηκαν σε 20 επιχειρήσεις τροφίμων
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 10:35
Η εντατική εκτροφή πουλερικών επιταχύνει τη διάδοση βακτηρίων που προκαλούν διάρροια
Υγεία
28/07/2026 - 10:00
UNAIDS: Κίνδυνος αναζωπύρωσης της επιδημίας HIV μετά το "ψαλίδι" στη χρηματοδότηση
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 09:00
Βίντεο και εικόνες από τη δράση του ΕΕΣ στο Φάληρο για την ασφάλεια στο νερό
Υγεία
28/07/2026 - 07:26
Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 03:46
ΓτΚ: Πρόγραμμα για την ενεργό και υγιή γήρανση μετά τα 60 - Ανθεκτικότητα, συμπερίληψη και κοινωνικής ένταξης
Υγεία
28/07/2026 - 00:11
Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 23:26
Τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους μείωσαν στο 36,4% τα ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ
Υγεία
27/07/2026 - 22:07
Νέα μελέτη για τις επιπτώσεις των διαταραχών ύπνου στη δομή και τη λειτουργία τους εγκεφάλου
Υγεία
27/07/2026 - 21:21
Ιταλία: Πρώτη μεταμόσχευση ωχράς κηλίδας σε 67χρονη τυφλή γυναίκα
Υγεία
27/07/2026 - 20:39
AtmoHub: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 20:17
Ποιους κινδύνους κρύβει το καλοκαίρι για την ανδρική υγεία
Health Talk
27/07/2026 - 19:44
Συμφωνία συνεργασίας με τη Σαουδαραβική Halal με ορίζοντα τις εξαγωγές ελληνικών φαρμάκων στις χώρες του Κόλπου
Pharma Policy
27/07/2026 - 19:18
Θλίψη στον χώρο της ψυχικής υγείας για την απώλεια του Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου
Ψυχική Υγεία
27/07/2026 - 18:23
Γεωργιάδης: Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ - Πρόεδρος η Ματίνα Παγώνη
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 17:43
Κοινές θέσεις ΠΣΦ και ΟΣΕΔΑΕ για την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας των κέντρων ευεξίας
Υγεία
27/07/2026 - 16:57
Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση -ΧΑΠ: Ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή φέρνει πιο κοντά τη θεραπεία
Υγεία
27/07/2026 - 16:24
Συναγερμός στο Νοσοκομείο Νίκαιας με εννέα περιστατικά σαλμονέλας στα επείγοντα
Υγεία
27/07/2026 - 16:11
Παγκόσμια ημέρα Ιογενούς ηπατίτιδας: «Σιωπηλή» απειλή για τη δημόσια υγεία
Υγεία
27/07/2026 - 15:48
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
Φωτιά στα Εξαμίλια: Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Κορίνθου
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 15:12
Ενέσεις για απώλεια βάρους: Οι σημαντικές προκλήσεις για το δέρμα
Health Talk
27/07/2026 - 15:00
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
Σαλαμίνα: Στο νοσοκομείο 15χρονη μαθήτρια από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 14:14
Νέο ενέσιμο βιοϋλικό δίνει ελπίδες για την αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
Υγεία
27/07/2026 - 14:00
Γιατί οι πτήσεις μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό - Τα μέτρα πρόληψης
Υγεία
27/07/2026 - 13:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo