ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ

Υπηρεσίες Υγείας
Σε λειτουργία η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ
Σε πλήρη λειτουργία είναι πλέον η νέα νοσοκομειακή εγκατάσταση του ΕΚΠΑ στο Συγκρότημα του Αιγινήτειου και Αρεταίειου Νοσοκομείου.
Πέμπτη, 22/12/2022 - 14:15
News4Health Team News4Health Team

Η νέα δομή λειτουργεί με την προσθήκη 3 ορόφων και την ανακατασκευή του ισογείου για την εγκατάσταση κλινικών και άλλων τμημάτων για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης νευρολογικού και ψυχιατρικού αντικειμένου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και τη διαμόρφωση του υπογείου χώρου για την εγκατάσταση του πρώτου σε Δημόσιο Νοσοκομείο Συστήματος Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας (Cyberknife).

Η τελετή εγκαινίων λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Πρύτανη, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο την 20η Δεκεμβρίου.

Στην τελετή συμμετείχαν ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητής Εμμανουήλ Πικουλής, και ο Πρόεδρος της Εφορείας του Αρεταιείου και του Αιγινητείου Νοσοκομείου, καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ο Διευθυντής της Α’ Νευρολογικής Κλινικής, καθηγητής Λεωνίδας Στεφανής, ο Διευθυντής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, καθηγητής Νικόλαος Στεφανής, η Διευθύντρια του Α’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας, καθηγήτρια Λία-Ευαγγελία Μουλοπούλου, η αναπλ. καθηγήτρια κ. Άννα Ζυγογιάννη, μέλη ΔΕΠ της Σχολής και ιδιαιτέρως των 2 ιστορικών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και ο Διευθυντής της ΤΥΠΑ κ. Ιωάννης Μπαρμπαρέσος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τελετή εγκαινίων:

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που κατά τη διάρκεια της θητείας μου ολοκληρώθηκε η κατασκευή και η λειτουργία 3 ορόφων και η ανακατασκευή του ισογείου για τις υπηρεσίες του Αιγινητείου Νοσοκομείου, καθώς και η διαμόρφωση του υπογείου χώρου για την εγκατάσταση του Συστήματος Ρομποτικής Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας (Cyberknife).

Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) του Αιγινητείου Νοσοκομείου και το ΠΔΕΕΚΠΑ και για αυτό έχουμε την τιμή να έχουμε την Υπουργό Παιδείας ανάμεσά μας».

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επεσήμανε τον μείζονα ρόλο του νοσοκομείου, τόσο στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών όσο και στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πανεπιστημίων αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων.

«Στεκόμαστε σταθερά αρωγοί στο έργο σας και προχωράμε στην αναβάθμιση υποδομών εξοπλισμού και εκσυγχρονισμού των ΑΕΙ της χώρας, καθώς και των πανεπιστημιακών μας νοσοκομείων», επεσήμανε η κ. Κεραμέως. Η ίδια αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σημειώνοντας ότι «το 2020 εντάχθηκαν επτά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και τη μελέτη για ανέγερση νοσοκομειακών δομών στο Αρεταίειο».

Η προμήθεια του συστήματος Cyberknife έγινε με την ευγενική δωρεά της μεγάλης Ευεργέτιδας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κας Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου την οποία τίμησε δημόσια για την πολύτιμη προσφορά της ο Πρύτανης.

«Η κ. Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου», ανέφερε, «συνεχίζει τη σημαντική παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για το Έθνος».

Το Cyberknife έχει τεράστια ευελιξία λόγω του ρομποτικού βραχίονα στον οποίο είναι προσαρτημένος ο γραμμικός επιταχυντής (6MV, 1000MU/λεπτό).

Διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια στην στόχευση των όγκων καθώς η μηχανική στόχευση του ρομπότ έχει σφάλμα μικρότερο από ±0.06χιλιοστά.

Διαθέτει μοναδική δυνατότητα παρακολούθησης (tracking) του στόχου σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, σε όλη την διάρκεια της θεραπείας.

Μπορεί, επίσης, να αντιμετωπίσει κακοήθεις και καλοήθεις όγκους του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης για τους οποίους απαιτείται εξαιρετική ακρίβεια στην στόχευση και την ακτινοβόληση επειδή βρίσκονται κοντά σε κρίσιμες περιοχές που πρέπει να προστατευθούν από την ακτινοβολία.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν εκτός από την προσθήκη των 3 ορόφων για την εγκατάσταση των κλινικών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και τη διαμόρφωση του υπογείου για την εγκατάσταση του CyberKnife, περιλαμβάνουν επίσης την προμήθεια εξοπλισμού, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της νέας τριώροφης πτέρυγας και την προμήθεια επιγραφής, επίπλων και συστημάτων σκίασης μέσω του ΠΔΕ.

Παράλληλα, με τη συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΚΠΑ, την οποία ευχαρίστησε ο κ. Πρύτανης και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της κ. Μπαρμπαρέσο, έχει δρομολογηθεί η επισκευή και ανακαίνιση του διατηρητέου κεντρικού κτηρίου του Αιγινητείου Νοσοκομείου, η συντήρηση, διαμόρφωση και ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στα οποία λειτουργούν παραρτήματα του Αιγινητείου Νοσοκομείου και οι επισκευές ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κεντρικού κτηρίου του Αιγινητείου Νοσοκομείου και των παραρτημάτων αυτού.

Το αίτημα για την ανέγερση του κτηρίου ξεκίνησε, βεβαίως, αρκετά χρόνια πίσω. Πολλά ήταν τα προβλήματα που έπρεπε να ξεπερασθούν σε διάφορες φάσεις του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανέγερση έγινε σε οικόπεδο που αγόρασε το ΕΚΠΑ για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε σχετικά, καταλήγοντας στον χαιρετισμό του: «Σημαντική υπήρξε η συμβολή του Καθηγητή Δημήτρη Βασιλόπουλου, καθώς και των καθηγητών Γεωργίου Παπαδημητρίου, Ελευθέριου Σταμπουλή, Ιωάννη Ευδοκιμίδη, Χαράλαμπου Παπαγεωργίου, Λεωνίδα Στεφανή και Νικόλαου Στεφανή. Ιδιαίτερα θέλω να τονίσω τη συμβολή του αείμνηστου Καθηγητή Δημήτρη Βασιλόπουλου ο οποίος αφιέρωσε σημαντικό μέρος από την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στη ριζική ανακαίνιση του Αιγινήτειου και ήταν αυτός που οραματίστηκε και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανέγερση αυτού του κτιρίου τη λειτουργία του οποίου εγκαινιάζουμε σήμερα.

Ως Πρόεδρος της Εφορείας του Αιγινητείου, με τον Καθηγητή Βασιλόπουλο Αντιπρόεδρο, ενθυμούμαι τις άοκνες προσπάθειές μας, πρώτα από όλα για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της μελέτης και στη συνέχεια της κατασκευής του Κτιρίου και για να πάρουμε την άδεια οικοδόμησης.

Η προσωπική μου σχέση τόσο με το Αιγινήτειο όσο και με το Αρεταίειο είναι πολύ στενή δεδομένου ότι διετέλεσα για 4 χρόνια (2007-2011) Πρόεδρος της Εφορείας των δύο Νοσοκομείων. Συνεργάστηκα στενά με τους Αντιπροέδρους και τα μέλη της Εφορείας, όλους τους συναδέλφους, το Διοικητικό και Τεχνολογικό προσωπικό για όλα τα έργα, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη των 2 ιστορικών Νοσοκομείων μας.

Με σταθερότητα, συνέχεια και συνεργασία συνεχίζουμε στο Πανεπιστήμιό μας. Όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιήθηκαν, όπως και όσα είναι σε εξέλιξη, καθώς και οι προγραμματιζόμενες προμήθειες εξοπλισμού, ενισχύουν, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης, δομές, υποδομές και λειτουργίες, έτσι ώστε να στηρίζεται σταθερά η εξωστρέφεια του Ιδρύματος και κυρίως το διδακτικό, το ερευνητικό έργο και το ευρύτερα κοινωνικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς για τις άοκνες προσπάθειές σας με τη στενή μας συνεργασία να κάνουμε το Πανεπιστήμιό μας καλύτερο».

Δείτε επίσης: Το Κέντρο που «μάχεται» τα εγκεφαλικά: Πως το Κέντρο Επεμβατικής Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων έσωσε τη ζωή μιας 26χρονης μητέρας

Τελευταία τροποποίηση στις 22/12/2022 - 13:41
  • ΕΚΠΑ
  • ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ
  • ΑΡΕΤΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απεικονιστική εξέταση βοηθά στη διάγνωση παθήσεων του προστάτη
Νέα απεικονιστική εξέταση βοηθά στη διάγνωση παθήσεων του προστάτη 22 Δεκεμβρίου 2022
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International 22 Δεκεμβρίου 2022
ΥΓΕΙΑ: Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης από το Joint Commission International

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο των ωοθηκών με δυσμενή πρόγνωση
Υγεία
06/05/2026 - 16:39

Νέα θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο των ωοθηκών με δυσμενή πρόγνωση

Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας
Υγεία
30/04/2026 - 13:34

Εμβολιασμοί ενηλίκων: Τα πιο απλά και αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και προστασίας

Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με καρκίνο παγκρέατος σε νεαρή ηλικία
Υγεία
24/04/2026 - 22:46

Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με καρκίνο παγκρέατος σε νεαρή ηλικία

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας
Υγεία
23/04/2026 - 16:51

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας

Μπορούν οι αγωνιστές GLP-1 να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου;
Υγεία
22/04/2026 - 22:13

Μπορούν οι αγωνιστές GLP-1 να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου;

Υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» για ακόμη μία χρονιά
Pharma News
21/04/2026 - 22:27

Υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» για ακόμη μία χρονιά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ζωή μετά τον καρκίνο και ο κίνδυνος ενός νέου καρκίνου
Ψυχική Υγεία
07/05/2026 - 17:00
Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών
Υγεία
07/05/2026 - 16:00
Χανταϊός: Ο υγειονομικός κίνδυνος για τους Ευρωπαίους είναι χαμηλός επιμένει η Κομισιόν
Υγεία
07/05/2026 - 15:08
Φάρμακα πρόληψης της ημικρανίας δείχνουν να μειώνουν και τον κίνδυνο γλαυκώματος
Υγεία
07/05/2026 - 15:00
Χανταϊός: Παγκόσμιος συναγερμός για τον εντοπισμό επιβατών του MV Hondius - Αεροσυνοδός της KLM νοσηλεύεται με ύποπτα συμπτώματα
Υγεία
07/05/2026 - 14:04
Αναβρασμός στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα για τους κινδύνους των deepfakes
Digital Health
07/05/2026 - 14:00
Αξιολόγηση νοσοκομείων ΕΣΥ: Ικανοποίηση 4/5 από τους ασθενείς – Τα ισχυρά σημεία και οι αδυναμίες
Πολιτική Υγείας
07/05/2026 - 13:18
Αγαπηδάκη: Στην Ελλάδα αποφασίσαμε να απαντήσουμε στα καρδιαγγειακά προβλήματα
Πολιτική Υγείας
07/05/2026 - 13:05
Γιατί η επάρκεια μελισσών στον πλανήτη κρίνει την επάρκεια των δικών μας τροφίμων αλλά και την υγεία μας
Υγεία
07/05/2026 - 13:00
Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία: Μαγειρέψτε περισσότερο στο σπίτι σας για να θωρακίσετε την καρδιά σας
Διατροφή
07/05/2026 - 12:00
Επιχείρηση «Pangea XVIII»: Κατασχέσεις παράνομων και επικίνδυνων φαρμάκων αξίας 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων
Pharma Policy
07/05/2026 - 10:44
Μπίλι Άιλις: Η ζωή με το σύνδρομο Τουρέτ και η μάχη της με τα τικ
Υγεία
07/05/2026 - 10:00
Χανταϊός: Το παράδειγμα της Αργεντινής και ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής
Υγεία
07/05/2026 - 09:00
Θεσσαλονίκη: Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και φωτιά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Επικαιρότητα
07/05/2026 - 07:18
Ποια πεδία ωφελούνται καθοριστικά από τις εξελίξεις στην ιατρική γενετική
Health Talk
07/05/2026 - 03:34
Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από τη «Δωδώνη»
Επικαιρότητα
07/05/2026 - 00:09
Λήμνος: «Καμία προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρών από το 2025 για το νοσοκομείο του ακριτικού νησιού»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 22:47
Πέθανε στα 87 του ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ που έπασχε από άνοια με σωμάτια Lewy
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 21:44
ECDC: Ταυτοποιήθηκε ο χανταϊός των Άνδεων στο κρουαζιερόπλοιο
Υγεία
06/05/2026 - 21:06
Εργατικά ατυχήματα στην ΕΕ: Το ευρωκοινοβούλιο ζητάει μέτρα πρόληψης και ασφάλειας στις επιχειρήσεις
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 20:38
Αγγελής: «Πρωτοβουλίες για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού τήρησης φυσικών αποθεμάτων φαρμάκων»
Pharma Policy
06/05/2026 - 19:54
Δέσμη μέτρων από την Κομισιόν κατά της φτώχειας και για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 18:38
Το «σούπερ μικροβίωμα» 77χρονης επιζήσασας «έδειξε» θεραπεία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Pharma News
06/05/2026 - 18:11
Θεμιστοκλέους: «Επενδύουμε πάνω απ’ όλα στο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 17:17
Αγαπηδάκη: Σε τρεις πυλώνες η ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα
Πολιτική Υγείας
06/05/2026 - 16:57
Νέα θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο των ωοθηκών με δυσμενή πρόγνωση
Υγεία
06/05/2026 - 16:39
Αρθροπλαστική γόνατος: Οι φόβοι των ασθενών και πόσο βάσιμοι είναι
Health Talk
06/05/2026 - 16:14
«Από την κάμπια στην πεταλούδα»: Πως η αναπηρία μπορεί να εξελιχθεί σε ψυχική ανθεκτικότητα
Patient Talk
06/05/2026 - 15:47
Έξι συμβουλές αρμονικής και φιλικής προς το Μορφέα συνύπαρξης στο κρεβάτι
Υγεία
06/05/2026 - 15:13
GEP: Ξεκινάει η πανελλήνια έρευνα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία
Υπηρεσίες Υγείας
06/05/2026 - 14:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο χυμός του κράνμπερι μπορεί να ενισχύσει τη δράση των αντιβιοτικών κατά των ουρολοιμώξεων
Διατροφή
05/05/2026 - 11:00
Φαρμασέρβ-Λίλλυ: «Κανονικά η κυκλοφορία και η διάθεση των ινσουλινών μας στην Ελλάδα»
Pharma News
05/05/2026 - 16:34
Νέα κορυφαία διάκριση για την AbbVie: Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα Best Workplaces 2026
Pharma News
05/05/2026 - 17:34
Μακροζωία και διαχείριση χρόνιων νοσημάτων στις παρεμβάσεις της Affidea στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Υπηρεσίες Υγείας
05/05/2026 - 20:01
Ομιλος IMITHEA: Στρατηγική συνεργασία με τη Roche Diagnostics
Υπηρεσίες Υγείας
05/05/2026 - 21:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo