Το νέο κτίριο δημιουργήθηκε με επένδυση 8 εκατομμυρίων ευρώ, σε διάστημα 18 μηνών, στη θέση ενός βιομηχανικού χώρου και για την κατασκευή του εργάστηκαν 500 επαγγελματίες 150 ειδικοτήτων. Διαθέτει 5 υψηλών προδιαγραφών χειρουργικές αίθουσες, 17 πλήρως εξοπλισμένους εξεταστικούς και διαγνωστικούς χώρους με προηγμένο οφθαλμολογικό εξοπλισμό, 3 ειδικές αίθουσες θεραπειών, εκπαιδευτικά σημεία εκδηλώσεων για επαγγελματίες υγείας, αισθητικά «ζωντανούς» χώρους υποδοχής και αναμονής ασθενών, χώρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, καθώς και ένα μικρό εκθετήριο με οφθαλμολογικά εργαλεία και μηχανήματα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica επισημάνθηκε ότι πρόκειται για ένα έξυπνο και βιώσιμο κτίριο με βιοκλιματικό σχεδιασμό και πράσινο ενεργειακό αποτύπωμα, και ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στα Βαλκάνια.
Ο όμιλος Sanoptis
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, οφθαλμίατρος χειρουργός Αθανάσιος Βακάλης ανέφερε ότι το Ophthalmica ιδρύθηκε το 2013, σε μία εποχή κρίσης και σήμερα απασχολεί 70 εργαζόμενους, με προοπτική ο αριθμός αυτός σε λίγα χρόνια να αυξηθεί στους 90, ενώ το management το έχει αναλάβει ο όμιλος Sanoptis, ο οποίος από το 2023 είναι ο στρατηγικός επενδυτής με μερίδιο 60%.
«Μετά από 12 έτη επιτυχημένης πορείας, το νέο Ινστιτούτο Ophthalmica μπαίνει στον χάρτη των πιο ολοκληρωμένων οφθαλμολογικών μονάδων ημερήσιας νοσηλείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμικής υγείας σε ένα μοναδικό περιβάλλον υπέρτατης ασφάλειας, τεχνολογικής υπεροχής και επιστημονικής αρτιότητας. Σε ένα χρονικό σημείο - ορόσημο και με το βλέμμα σταθερά στη νέα εποχή, είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους ασθενείς και τους συνεργάτες μας στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις» πρόσθεσε ο κ. Βακάλης.
Επένδυση 8 εκατ. ευρώ
Το σχέδιο της μετεγκατάστασης του Ινστιτούτου Ophthalmica παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του Περικλής Μαρκούσης, τονίζοντας ότι οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούν μια επένδυση 8 εκατομμυρίων ευρώ, ότι δημιουργήθηκαν σε 18 μήνες, για την ολοκλήρωσή τους εργάστηκαν 500 επαγγελματίες από 150 ειδικότητες, και ότι περιλαμβάνει 5 χειρουργικές και 17 διαγνωστικές αίθουσες.
«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του πλάνου μεταστέγασης του Ινστιτούτου Ophthalmica πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τις ανάγκες του ασθενή. Οραματιστήκαμε έναν υπερσύγχρονο χώρο, που θα ανταποκρινόταν στις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και τεχνολογίας, χαράσσοντας μια αισθητή διαφορά στα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το νέο μας σπίτι, στη Θεσσαλονίκη, είναι καρπός και αποτέλεσμα συλλογικής και ομαδικής προσπάθειας. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον, που σηματοδοτεί τη συνεχή μας δέσμευση στην καινοτομία, την αριστεία και την ανθρώπινη προσέγγιση στη θωράκιση της όρασης, μέσα από υπηρεσίες οφθαλμολογίας πολύ υψηλής εξειδίκευσης» πρόσθεσε ο κ. Μαρκούσης.
«Η νέα έδρα του Ινστιτούτου Ophthalmica αποτελεί σημείο αναφοράς για τον οφθαλμολογικό κλάδο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η υλοποίηση μιας τόσο φιλόδοξης επένδυσης επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου Sanoptis στο να ενισχύει στρατηγικά τα κορυφαία ιατρικά κέντρα σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται. Στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και την τεχνογνωσία της ιατρικής ομάδας του Ophthalmica, καθώς και την ηγετική του παρουσία στη χώρα, αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην ανάπτυξη νέων, σύγχρονων και βιώσιμων υποδομών, που συνδυάζουν την ιατρική καινοτομία με την άριστη εμπειρία του ασθενή, αντικατοπτρίζοντας τη φιλοσοφία του Ομίλου, δηλαδή να επενδύει μακροπρόθεσμα σε ξεχωριστές ιατρικές υποδομές με επίκεντρο τον άνθρωπο», δήλωσε η co-Country Head της Sanoptis Greece, Irmi Huber.