ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Συνέδριο για τις νέες προεγχειρητικές τεχνικές στη θεραπεία του καρκίνου

Υπηρεσίες Υγείας
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Συνέδριο για τις νέες προεγχειρητικές τεχνικές στη θεραπεία του καρκίνου
Στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται 6ο πανελλήνιο εξειδικευμένο Ογκολογικό Συνέδριο, «Προεγχειρητικές Συστηματικές Θεραπείες σε Καρκίνο - Πως και πόσο βελτιώνονται τα χειρουργικά αποτελέσματα»
Σάββατο, 24/02/2024 - 00:11
News4Health Team News4Health Team

Στην ομιλία του ο παθολόγος - ογκολόγος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Χρήστος Εμμανουηλίδης, επισήμανε πως «έχουμε σημαντική αύξηση του ποσοστού ίασης των ασθενών μας. Σήμερα έχουμε πολλές διαφορετικές μεθόδους και πολλούς διαφορετικούς τρόπους να βλάψουμε το καρκινικό κύτταρο, µε καινούργια φάρμακα, καινούργιες θεραπείες και καινούργιες τεχνικές χειρουργικές. Ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών που πριν δεν μπορούσαμε να τους εγχειρήσουμε και να τους θεραπεύσουμε σήμερα μπορεί να θεραπευτεί και αυτό αφορά σε πλειάδα καρκίνου».

Στη συνέχεια ο εξειδικευμένος επιστήμονας τόνισε ότι «ο καρκίνος στα αρχικά στάδια είναι γνωστό πως θεραπεύεται, αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι στη σημερινή εποχή τα ποσοστά ίασης μπορούν να αυξηθούν σημαντικά εάν πριν την αγωγή, την εγχείρηση δηλαδή, προηγηθεί μια συστηματική θεραπεία από τους ογκολόγους, παθολόγους, που αποφασίζεται από το ογκολογικό συμβούλιο», και διευκρίνισε πως «η ανάπτυξη νέων θεραπευτικών τεχνικών, όπως για παράδειγμα η ανοσοθεραπεία, μας επιτρέπουν περιπτώσεις που παλιά δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν, άρα να μην ιαθούν, σήμερα να μπορούν».

Κλειδί της σύγχρονης θεραπείας η εξατομίκευσή της

Ο ομότιμος καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Παύλος Νικολαϊδης από την πλευρά του τόνισε τα εξής: «Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ο θεράπων γιατρός ενός ασθενούς και υποτίθεται ότι αυτός είχε και τη γνώση και το δίκαιο και το άδικο. Στα σύγχρονα χρόνια, αυτό έχει εγκαταλειφθεί και υπάρχει πλέον συνεργασία των ειδικοτήτων που τουλάχιστον σχετίζονται με την νόσο αυτή, τον καρκίνο και πολλές φορές και με τον άρρωστο, γιατί ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του». Ο ίδιος στη συνέχεια σημείωσε πως «τα ογκολογικά συμβούλια καθορίζουν την ανάγκη της συνεργασίας των διαφόρων ειδικοτήτων πριν αποφασιστεί, είτε μια θεραπεία, προεγχειρητική, χειρουργική, φαρμακευτική ή και τα δύο μαζί. Επίσης σημαντικό είναι να συνεργάζονται με αυτές τις ειδικότητες και οι γιατροί που μέχρι τώρα δεν τους θεωρούσαμε ότι έχουν σχέση με τον καρκίνο. Όπως είναι οι βιολόγοι και οι γενετιστές διότι ένα από τα κλειδιά της σύγχρονης θεραπείας του καρκίνου είναι η εξατομίκευση της θεραπείας».

Όπως επισήμανε ο κ. Νικολαΐδης, «οι θεραπείες είναι γνωστές, αυτές υπάρχουν. Το θέμα είναι πώς χειρίζεται κανείς αυτές τις θεραπείες και δεν εννοώ ιατρικά. Υπάρχουν ιατρικοί κανόνες, αλλά πώς τις χειρίζεται ανάλογα με τον άρρωστο που έχει απέναντί του, αυτό που λέμε εξατομίκευση θεραπείας που διεθνώς πλέον είναι το ότι πιο σύγχρονο υπάρχει και βέβαια εφαρμόζεται και στη χώρα μας, εδώ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό και στα ελληνικά νοσοκομεία, με την έννοια του καθορισμού της γονιδιακής ταυτότητας του ασθενούς με βάση τον καρκίνο του, το δικό του γενετικό υλικό. Έχοντας αυτά τα στοιχεία πλέον ένα ογκολογικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν όλοι, αποφασίζει την καταλληλότερη θεραπεία και αυτό έχει οδηγήσει ήδη μέχρι τώρα σε πολύ θεαματικά αποτελέσματα».

OGKOLOGIKO

Ο παθολόγος ογκολόγος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Χαράλαμπος Ανδρεάδης τόνισε στην ομιλία του: «Αυτή τη στιγμή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μπορούμε να πούμε επισήμως ότι θεραπεύονται τα 60-65% των καρκίνων. Αυτό το ποσοστό συνεχώς βελτιώνεται, διότι έχουμε καινούργια φάρμακα, καινούργιες στρατηγικές. Έχουμε αναπτύξει πολύ μεγάλες τακτικές πρόληψης. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον πληθυσμό για απλές τροποποιήσεις, της καθημερινότητάς τους, που θα τους βοηθήσουν να μην εμφανίσουν καρκίνους, τους ενθαρρύνουμε για εμβόλια τα οποία απομακρύνοντας ογκογόνους ιούς, αποφεύγουμε την καρκινογένεση και όλα αυτά μαζί και με την καλή ενημέρωση μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά ίασης των καρκινοπαθών».

Η συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων

Ο χειρουργός ογκολόγος- ουρολόγος Νικόλαος Δημάσης, τόνισε με τη σειρά του πως «η συνεργασία και η συμμετοχή της χημειοθεραπείας ή των ανοσοθεραπειών τα τελευταία χρόνια, μας έφτασε στο σημείο, πρώτον, όγκοι οι οποίοι δεν ήταν δυνατό να αφαιρεθούν, αφαιρούνται και δεύτερον, εκπλαγήκαμε όταν είδαμε όγκους που μετά τη χημειοθεραπεία όταν χειρουργήσαμε, δεν υπήρχε όγκος. Αυτοί οι ασθενείς θεραπεύτηκαν, είχαν το καλύτερο προσδόκιμο. Έτσι λοιπόν, αυτή η συνεργασία προσφέρει τα καλύτερα και τα μέγιστα, στη θεραπεία των συμπαγών κύριος όγκων».

«Το σημερινό Συνέδριο είναι ένα πολύ σπουδαίο συνέδριο, καθώς προσπαθεί να δείξει πόσο σημαντική είναι η προεγχειρητική χημειοθεραπεία στους καρκίνους, προκειμένου να είναι πιο επιτυχής και πιο αποτελεσματική η εγχειρητική θεραπεία. Έχει γίνει πιο πολύπλοκη η σημερινή αντιμετώπιση των νεοπλασμάτων και έτσι πρέπει κανείς να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τους συναδέλφους ιατρούς, το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ολιστικά μια νεοπλασματική νόσο, μέσω της προεγχειρητικής χημειοθεραπείας, της εγχειρήσεως και της εγχειρητικής μετεγχειρητικής αγωγής αν χρειάζεται», εξήγησε ο γενικός χειρουργός, χειρουργός ήπατος και χειρουργός μεταμοσχεύσεων Γιώργος Ίμβριος.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές στόχος του συνεδρίου είναι να συνεισφέρει στη σημαντική επικαιροποίηση των γνώσεων για τον ιάσιμο καρκίνο. Η ανάπτυξη της ανοσοθεραπείας σε συνδυασμό με την χημειοθεραπεία έχει καταστήσει τον καρκίνο πολύ περισσότερο εγχειρήσιμη νόσο, με συνέπεια την αύξηση του ποσοστού ίασης μετά την εγχείρηση. Το 6ο επιστημονικό ογκολογικό συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης.

Στο συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και αύριο Σάββατο 24 του μηνός στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες που ενημερώνουν το κοινό για την προεγχειρητική θεραπεία σε πολλές καρκινικές νόσους, που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των ογκολογικών αποτελεσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις 23/02/2024 - 20:27
  • ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«CHLOE OQ»: Επανάσταση στη διατήρηση της γονιμότητας από το Institute of Life - IASO
«CHLOE OQ»: Επανάσταση στη διατήρηση της γονιμότητας από το Institute of Life - IASO 22 Φεβρουαρίου 2024
Η Affidea εισάγει την Τεχνητή Νοημοσύνη για την διάγνωση του Αλτσχάιμερ 26 Φεβρουαρίου 2024
Η Affidea εισάγει την Τεχνητή Νοημοσύνη για την διάγνωση του Αλτσχάιμερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χολαγγειοκαρκίνωμα: Μονοκλωνικό αντίσωμα κατορθώνει συρρίκνωση όγκου στο 50% των ασθενών
Υγεία
28/07/2026 - 16:04

Χολαγγειοκαρκίνωμα: Μονοκλωνικό αντίσωμα κατορθώνει συρρίκνωση όγκου στο 50% των ασθενών

Ένα απλό υγρό μπορεί να σταματήσει την τερηδόνα στα παιδιά χωρίς τροχό και αναισθησία
Υγεία
28/07/2026 - 13:00

Ένα απλό υγρό μπορεί να σταματήσει την τερηδόνα στα παιδιά χωρίς τροχό και αναισθησία

Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση -ΧΑΠ: Ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή φέρνει πιο κοντά τη θεραπεία
Υγεία
27/07/2026 - 16:24

Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση -ΧΑΠ: Ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή φέρνει πιο κοντά τη θεραπεία

Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050
Υγεία
27/07/2026 - 10:00

Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050

Κορυφαίοι επιστήμονες συζήτησαν το μέλλον της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής
Υγεία
25/07/2026 - 00:06

Κορυφαίοι επιστήμονες συζήτησαν το μέλλον της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής

Κινητά και κίνδυνος καρκίνου: Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
20/07/2026 - 14:00

Κινητά και κίνδυνος καρκίνου: Τι δείχνει νέα έρευνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΕΕΣ εκπαίδευσε 117 στελέχη των ΕΤΑΚ του Στρατού Ξηράς για «διασώστες γενικών καθηκόντων»
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 17:29
Ο υγιής ύπνος προσθέτει χρόνια ζωής - Οι κρίσιμοι δείκτες για άνδρες και γυναίκες
Υγεία
28/07/2026 - 17:03
Συνήθεις ουρολογικές παθήσεις το καλοκαίρι: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Health Talk
28/07/2026 - 16:39
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
Χολαγγειοκαρκίνωμα: Μονοκλωνικό αντίσωμα κατορθώνει συρρίκνωση όγκου στο 50% των ασθενών
Υγεία
28/07/2026 - 16:04
Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της πιο πρόσφατης επιδημίας Έμπολα
Υγεία
28/07/2026 - 15:46
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Σπάνια μεταδοτική μορφή καρκίνου εντοπίστηκε σε ψάρια
Pet
28/07/2026 - 14:00
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
Ένα απλό υγρό μπορεί να σταματήσει την τερηδόνα στα παιδιά χωρίς τροχό και αναισθησία
Υγεία
28/07/2026 - 13:00
Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15
Έμπολα: Ελπίδες για προστασία από το υπερμεταδοτικό στέλεχος Bundibugyo με ήδη εγκεκριμένα εμβόλια
Υγεία
28/07/2026 - 12:00
Σαλμονέλα: Κρούσματα και στην Αττική - Μεταξύ τους οικογένεια με δύο μικρά παιδιά
Υγεία
28/07/2026 - 11:19
Η Ευρώπη χάνει τον στόχο για την εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 11:00
"Μπλόκο" σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων στην Αττική – Εντοπίστηκαν σε 20 επιχειρήσεις τροφίμων
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 10:35
Η εντατική εκτροφή πουλερικών επιταχύνει τη διάδοση βακτηρίων που προκαλούν διάρροια
Υγεία
28/07/2026 - 10:00
UNAIDS: Κίνδυνος αναζωπύρωσης της επιδημίας HIV μετά το "ψαλίδι" στη χρηματοδότηση
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 09:00
Βίντεο και εικόνες από τη δράση του ΕΕΣ στο Φάληρο για την ασφάλεια στο νερό
Υγεία
28/07/2026 - 07:26
Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 03:46
ΓτΚ: Πρόγραμμα για την ενεργό και υγιή γήρανση μετά τα 60 - Ανθεκτικότητα, συμπερίληψη και κοινωνικής ένταξης
Υγεία
28/07/2026 - 00:11
Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 23:26
Τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους μείωσαν στο 36,4% τα ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ
Υγεία
27/07/2026 - 22:07
Νέα μελέτη για τις επιπτώσεις των διαταραχών ύπνου στη δομή και τη λειτουργία τους εγκεφάλου
Υγεία
27/07/2026 - 21:21
Ιταλία: Πρώτη μεταμόσχευση ωχράς κηλίδας σε 67χρονη τυφλή γυναίκα
Υγεία
27/07/2026 - 20:39
AtmoHub: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 20:17
Ποιους κινδύνους κρύβει το καλοκαίρι για την ανδρική υγεία
Health Talk
27/07/2026 - 19:44
Συμφωνία συνεργασίας με τη Σαουδαραβική Halal με ορίζοντα τις εξαγωγές ελληνικών φαρμάκων στις χώρες του Κόλπου
Pharma Policy
27/07/2026 - 19:18
Θλίψη στον χώρο της ψυχικής υγείας για την απώλεια του Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου
Ψυχική Υγεία
27/07/2026 - 18:23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo