ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Συνέδριο για τις νέες προεγχειρητικές τεχνικές στη θεραπεία του καρκίνου

Υπηρεσίες Υγείας
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Συνέδριο για τις νέες προεγχειρητικές τεχνικές στη θεραπεία του καρκίνου
Στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται 6ο πανελλήνιο εξειδικευμένο Ογκολογικό Συνέδριο, «Προεγχειρητικές Συστηματικές Θεραπείες σε Καρκίνο - Πως και πόσο βελτιώνονται τα χειρουργικά αποτελέσματα»
Σάββατο, 24/02/2024 - 00:11
News4Health Team News4Health Team

Στην ομιλία του ο παθολόγος - ογκολόγος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Χρήστος Εμμανουηλίδης, επισήμανε πως «έχουμε σημαντική αύξηση του ποσοστού ίασης των ασθενών μας. Σήμερα έχουμε πολλές διαφορετικές μεθόδους και πολλούς διαφορετικούς τρόπους να βλάψουμε το καρκινικό κύτταρο, µε καινούργια φάρμακα, καινούργιες θεραπείες και καινούργιες τεχνικές χειρουργικές. Ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών που πριν δεν μπορούσαμε να τους εγχειρήσουμε και να τους θεραπεύσουμε σήμερα μπορεί να θεραπευτεί και αυτό αφορά σε πλειάδα καρκίνου».

Στη συνέχεια ο εξειδικευμένος επιστήμονας τόνισε ότι «ο καρκίνος στα αρχικά στάδια είναι γνωστό πως θεραπεύεται, αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι στη σημερινή εποχή τα ποσοστά ίασης μπορούν να αυξηθούν σημαντικά εάν πριν την αγωγή, την εγχείρηση δηλαδή, προηγηθεί μια συστηματική θεραπεία από τους ογκολόγους, παθολόγους, που αποφασίζεται από το ογκολογικό συμβούλιο», και διευκρίνισε πως «η ανάπτυξη νέων θεραπευτικών τεχνικών, όπως για παράδειγμα η ανοσοθεραπεία, μας επιτρέπουν περιπτώσεις που παλιά δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν, άρα να μην ιαθούν, σήμερα να μπορούν».

Κλειδί της σύγχρονης θεραπείας η εξατομίκευσή της

Ο ομότιμος καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Παύλος Νικολαϊδης από την πλευρά του τόνισε τα εξής: «Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ο θεράπων γιατρός ενός ασθενούς και υποτίθεται ότι αυτός είχε και τη γνώση και το δίκαιο και το άδικο. Στα σύγχρονα χρόνια, αυτό έχει εγκαταλειφθεί και υπάρχει πλέον συνεργασία των ειδικοτήτων που τουλάχιστον σχετίζονται με την νόσο αυτή, τον καρκίνο και πολλές φορές και με τον άρρωστο, γιατί ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του». Ο ίδιος στη συνέχεια σημείωσε πως «τα ογκολογικά συμβούλια καθορίζουν την ανάγκη της συνεργασίας των διαφόρων ειδικοτήτων πριν αποφασιστεί, είτε μια θεραπεία, προεγχειρητική, χειρουργική, φαρμακευτική ή και τα δύο μαζί. Επίσης σημαντικό είναι να συνεργάζονται με αυτές τις ειδικότητες και οι γιατροί που μέχρι τώρα δεν τους θεωρούσαμε ότι έχουν σχέση με τον καρκίνο. Όπως είναι οι βιολόγοι και οι γενετιστές διότι ένα από τα κλειδιά της σύγχρονης θεραπείας του καρκίνου είναι η εξατομίκευση της θεραπείας».

Όπως επισήμανε ο κ. Νικολαΐδης, «οι θεραπείες είναι γνωστές, αυτές υπάρχουν. Το θέμα είναι πώς χειρίζεται κανείς αυτές τις θεραπείες και δεν εννοώ ιατρικά. Υπάρχουν ιατρικοί κανόνες, αλλά πώς τις χειρίζεται ανάλογα με τον άρρωστο που έχει απέναντί του, αυτό που λέμε εξατομίκευση θεραπείας που διεθνώς πλέον είναι το ότι πιο σύγχρονο υπάρχει και βέβαια εφαρμόζεται και στη χώρα μας, εδώ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό και στα ελληνικά νοσοκομεία, με την έννοια του καθορισμού της γονιδιακής ταυτότητας του ασθενούς με βάση τον καρκίνο του, το δικό του γενετικό υλικό. Έχοντας αυτά τα στοιχεία πλέον ένα ογκολογικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν όλοι, αποφασίζει την καταλληλότερη θεραπεία και αυτό έχει οδηγήσει ήδη μέχρι τώρα σε πολύ θεαματικά αποτελέσματα».

OGKOLOGIKO

Ο παθολόγος ογκολόγος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Χαράλαμπος Ανδρεάδης τόνισε στην ομιλία του: «Αυτή τη στιγμή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μπορούμε να πούμε επισήμως ότι θεραπεύονται τα 60-65% των καρκίνων. Αυτό το ποσοστό συνεχώς βελτιώνεται, διότι έχουμε καινούργια φάρμακα, καινούργιες στρατηγικές. Έχουμε αναπτύξει πολύ μεγάλες τακτικές πρόληψης. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον πληθυσμό για απλές τροποποιήσεις, της καθημερινότητάς τους, που θα τους βοηθήσουν να μην εμφανίσουν καρκίνους, τους ενθαρρύνουμε για εμβόλια τα οποία απομακρύνοντας ογκογόνους ιούς, αποφεύγουμε την καρκινογένεση και όλα αυτά μαζί και με την καλή ενημέρωση μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά ίασης των καρκινοπαθών».

Η συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων

Ο χειρουργός ογκολόγος- ουρολόγος Νικόλαος Δημάσης, τόνισε με τη σειρά του πως «η συνεργασία και η συμμετοχή της χημειοθεραπείας ή των ανοσοθεραπειών τα τελευταία χρόνια, μας έφτασε στο σημείο, πρώτον, όγκοι οι οποίοι δεν ήταν δυνατό να αφαιρεθούν, αφαιρούνται και δεύτερον, εκπλαγήκαμε όταν είδαμε όγκους που μετά τη χημειοθεραπεία όταν χειρουργήσαμε, δεν υπήρχε όγκος. Αυτοί οι ασθενείς θεραπεύτηκαν, είχαν το καλύτερο προσδόκιμο. Έτσι λοιπόν, αυτή η συνεργασία προσφέρει τα καλύτερα και τα μέγιστα, στη θεραπεία των συμπαγών κύριος όγκων».

«Το σημερινό Συνέδριο είναι ένα πολύ σπουδαίο συνέδριο, καθώς προσπαθεί να δείξει πόσο σημαντική είναι η προεγχειρητική χημειοθεραπεία στους καρκίνους, προκειμένου να είναι πιο επιτυχής και πιο αποτελεσματική η εγχειρητική θεραπεία. Έχει γίνει πιο πολύπλοκη η σημερινή αντιμετώπιση των νεοπλασμάτων και έτσι πρέπει κανείς να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τους συναδέλφους ιατρούς, το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ολιστικά μια νεοπλασματική νόσο, μέσω της προεγχειρητικής χημειοθεραπείας, της εγχειρήσεως και της εγχειρητικής μετεγχειρητικής αγωγής αν χρειάζεται», εξήγησε ο γενικός χειρουργός, χειρουργός ήπατος και χειρουργός μεταμοσχεύσεων Γιώργος Ίμβριος.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές στόχος του συνεδρίου είναι να συνεισφέρει στη σημαντική επικαιροποίηση των γνώσεων για τον ιάσιμο καρκίνο. Η ανάπτυξη της ανοσοθεραπείας σε συνδυασμό με την χημειοθεραπεία έχει καταστήσει τον καρκίνο πολύ περισσότερο εγχειρήσιμη νόσο, με συνέπεια την αύξηση του ποσοστού ίασης μετά την εγχείρηση. Το 6ο επιστημονικό ογκολογικό συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης.

Στο συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και αύριο Σάββατο 24 του μηνός στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες που ενημερώνουν το κοινό για την προεγχειρητική θεραπεία σε πολλές καρκινικές νόσους, που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των ογκολογικών αποτελεσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις 23/02/2024 - 20:27
  • ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«CHLOE OQ»: Επανάσταση στη διατήρηση της γονιμότητας από το Institute of Life - IASO
«CHLOE OQ»: Επανάσταση στη διατήρηση της γονιμότητας από το Institute of Life - IASO 22 Φεβρουαρίου 2024
Η Affidea εισάγει την Τεχνητή Νοημοσύνη για την διάγνωση του Αλτσχάιμερ 26 Φεβρουαρίου 2024
Η Affidea εισάγει την Τεχνητή Νοημοσύνη για την διάγνωση του Αλτσχάιμερ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα Θεοδωρικάκου προς τους ασφαλιστές: «Σεβασμός στους συνανθρώπους μας που νίκησαν τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 18:42

Μήνυμα Θεοδωρικάκου προς τους ασφαλιστές: «Σεβασμός στους συνανθρώπους μας που νίκησαν τον καρκίνο»

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ
Pharma Policy
09/10/2026 - 12:23

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ

«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας
Υγεία
08/10/2026 - 23:33

«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας

Καρκίνος του μαστού: Η μετάλλαξη ESR1 αλλάζει τη θεραπευτική στρατηγική στον μεταστατικό καρκίνο
Υγεία
08/10/2026 - 14:00

Καρκίνος του μαστού: Η μετάλλαξη ESR1 αλλάζει τη θεραπευτική στρατηγική στον μεταστατικό καρκίνο

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Ελάχιστα επεμβατική τεχνική προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση
Υγεία
07/10/2026 - 15:00

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Ελάχιστα επεμβατική τεχνική προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση

Καρκίνος: Ανησυχητική αύξηση σε 7 μορφές στους κάτω των 50 ετών
Υγεία
06/10/2026 - 10:00

Καρκίνος: Ανησυχητική αύξηση σε 7 μορφές στους κάτω των 50 ετών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απινιδωτές σε τρία σχολεία και δύο ποδοσφαιρικές ομάδες παρέδωσε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 00:03
Πρόληψη και θεραπεία γαστρεντερολογικών παθήσεων με την ενδοσκόπηση πεπτικού συστήματος
Health Talk
14/10/2026 - 23:16
Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε ράντζα στους διαδρόμους μέσα σε 40 ημέρες
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 22:47
Γεωργιάδης: «Το Κέντρο Υγείας της Ελασσόνας μετονομάζεται σε "Γεώργιος Γεννηματάς"»
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 22:24
Τα 12 πιθανά σημάδια που δείχνουν ότι καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα ζάχαρης
Διατροφή
14/10/2026 - 22:01
Νέες πτώσεις σοβάδων από οροφές καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 21:24
Οδηγίες πρόληψης και διαχείρισης λοιμωδών νοσημάτων σε νηπιαγωγεία και σχολεία
Υγεία
14/10/2026 - 20:58
Γιατί αυξάνονται οι διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα σε μη καπνιστές και νεότερους ανθρώπους
Υγεία
14/10/2026 - 20:04
Πουλής: «Προτεραιότητα η πρόληψη και η διαφάνεια στην Υγεία»
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 19:16
Από τα υψηλότερα στην Ευρώπη τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα - Η γυμναστική περιορίζει τους κινδύνους
Υγεία
14/10/2026 - 18:49
Γ. Νάτσης: «Δεν μπορείς να δίνεις λευκή επιταγή» για τα κίνητρα στη φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
14/10/2026 - 18:34
Πως η ενσυναίσθηση μπορεί να αλλάξει τις συνθήκες φροντίδας των γυναικών στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό
Υγεία
14/10/2026 - 17:53
Γεωργιάδης: Οι παρεμβάσεις στο ΕΣΥ και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για την υγεία
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 17:08
18 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τους κιρσούς των κάτω άκρων
Health Talk
14/10/2026 - 16:44
Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή νέας ογκολογικής μονάδας στο νοσοκομείο της Τρίπολης
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 16:23
Γιατί το διάβασμα παραμυθιών και το παιχνίδι με τους γονείς κάνει τον παιδικό εγκέφαλο να "ανθίσει"
Υγεία
14/10/2026 - 15:30
ΠΙΣ: Τον Ιανουάριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 15:05
Καρύδια: Πόσα γραμμάρια την ημέρα βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής
Διατροφή
14/10/2026 - 14:30
Πλημμύρες: Ένας νεκρός στη Ρόδο -Τι πρέπει να κάνετε όταν είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο
Επικαιρότητα
14/10/2026 - 14:00
Νέος ενδοφακός για τον καταρράκτη μπορεί να αντιμετωπίζει και το γλαύκωμα
Υγεία
14/10/2026 - 13:30
Άσκηση και πρόληψη προστατεύουν τις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση
Υγεία
14/10/2026 - 12:31
Ατροπίνη: Πώς επηρεάζει τον οργανισμό και ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την τοξική έκθεση
Υγεία
14/10/2026 - 11:30
Ρετατρουτίδη: Απώλεια βάρους έως 18,8% με νέο φάρμακο για την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2
Υγεία
14/10/2026 - 10:30
Αυτοάνοσα νοσήματα: Οι γυναίκες έχουν έως και 74% περισσότερες πιθανότητες να λάβουν λανθασμένη διάγνωση
Υγεία
14/10/2026 - 09:28
Αδενοκαρκίνωμα πνεύμονα: Τα συμπτώματα και η θεραπεία του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε ο πάπας Λέων
Υγεία
14/10/2026 - 08:30
Νέα ενημερωτική εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού από το «Άλμα Ζωής»
Patient Talk
14/10/2026 - 07:32
Διάκριση για συμπλήρωμα διατροφής της ITF Hellas στα Best in Pharmacy Awards 2026
Pharma News
14/10/2026 - 03:47
Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ «ταξιδεύει» στο Ηράκλειο με μια διαφορετική προσέγγιση στην παχυσαρκία
Pharma News
14/10/2026 - 00:07
Ικανοποίηση στον ΠΟΥ για την υιοθέτηση από τον ΟΗΕ της πολιτικής διακήρυξης PPPR
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 23:23
Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού από τον ΕΕΣ
Υγεία
13/10/2026 - 22:36

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

"Κόφτης" στα social media για τους ανήλικους: 1η Ιανουαρίου η εφαρμογή του - Πώς θα λειτουργεί
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 11:50
Η νέα πενταετής στρατηγική του ΠΟΥ για τις πανδημίες: Εντοπισμός νέων επιδημικών εξάρσεων σε ένα 24ωρο
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 15:26
Ερρίκος Ντυνάν: «Γέφυρα ζωής» για έξι ασθενείς με τα όργανα 29χρονου που κατέληξε στη ΜΕΘ
Υπηρεσίες Υγείας
12/10/2026 - 16:04
Ενημερωτική εκστρατεία της MSD Ελλάδος για την υγεία των παιδιών και των εφήβων
Pharma News
12/10/2026 - 16:21
Πώς θα εφαρμοστεί ο "κόφτης" στα social media για τα παιδιά: Είκοσι οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 12:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo