ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Συμμαχία για τον HPV: «Η επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης στο επίκεντρο για την αντιμετώπιση του ιού»

Υπηρεσίες Υγείας
Ελληνική Συμμαχία για τον HPV: «Η επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης στο επίκεντρο για την αντιμετώπιση του ιού»
Η Ελληνική Συμμαχία για τον HPV παραχώρησε σήμερα Συνέντευξη Τύπου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των Φορέων Υγείας σχετικά με τον ιό HPV και τα σχετιζόμενα με αυτόν νοσήματα.
Πέμπτη, 09/12/2021 - 14:32
News4Health Team News4Health Team

Η σημασία της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης τηςHPV λοίμωξης, καθώς και η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή θεραπευτική αντιμετώπιση των σχετιζόμενων με την HPV λοίμωξη νοσημάτων δεν έλειψαν από την ατζέντα των ομιλιών.

H Ελληνική Συμμαχία κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), είναι σύμπραξη τριών Συλλόγων Ασθενών: του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ» και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών. Φέτος, η Συμμαχία συστρατεύεται στην προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την επίτευξη τριών στόχων μέχρι το 2030:

  • Να έχει εμβολιαστεί το 90% των κοριτσιών ηλικίας κάτω των 15 ετών
  • Να εξεταστεί το 70% των γυναικών ηλικίας 35-45 ετών με HPV testing
  • Να τύχει σωστής θεραπευτικής αντιμετώπισης το 90% των γυναικών με προκαρκινικές αλλοιώσεις ή καρκίνο τραχήλου της μήτρας.

Με την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου, χαιρετισμό απεύθυναν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, η κα Γραμματόγλου Ζωήμεταξύ άλλων ανέφερε «Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία προγράμματος εμβολιασμού για τον ιό HPV για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας που βρίσκεται στην εφηβική και πρώιμη ενήλικη φάση της ζωής του (αγόρια και κορίτσια),καθώς και ο προ συμπτωματικός έλεγχος των γυναικών με HPV testing σε ηλικία 35 και 45 ετών, σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να υπάρξει σε ορατό χρονικό διάστημα εξάλειψη της εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου που οφείλονται στον ιό HPV, όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και τύποι καρκίνου κεφαλής και τραχήλου. Στη μάχη κατά του καρκίνου οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε στενά, ώστε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια».

Έπειτα η κα Κουκουγιάννη Μένια είπε χαρακτηριστικά «Η πρόληψη είναι το μεγάλο στοίχημα για την εξάλειψη του καρκίνου. Οι καρκίνοι που ο ιός HPV προκαλεί, μπορούν να προληφθούν, ο καρκίνος τραχήλου της μήτρας μπορεί να εξαλειφθεί. Αυτό είναι το μήνυμα και ο στόχος της Ελληνικής Συμμαχίας για τον HPV. Ευχαριστούμε τους φορείς που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Είμαστε 18 φορείς ενωμένοι ενάντια στον ιό HPV και καλούμε ακόμη περισσότερους να στηρίξουν την Ελληνική Συμμαχία για τον HPV».

Στη συνέχεια, η κα Πασακοπούλου Αναστασία δήλωσε: «Έχουμε σήμερα τη χαρά να βρισκόμαστε στην επετειακή αυτή εκδήλωση διεκδικώντας τα αυτονόητα! Τη στήριξη της πολιτείας με σκοπό την καταπολέμηση του ιού HPV με αποτέλεσμα την εξαφάνιση όλων των καρκίνων που προκαλούνται από αυτόν. Ευχαριστούμε θερμά τους Επιστημονικούς Φορείς και Υποστηρικτές μας που έχουν συστρατευτεί μαζί μας με τον κοινό αυτό στόχο».

Συνολικά, έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, αλλά και επιστημονικών και πολιτικών φορέων του τομέα Υγείας, αναφορικά με τους σκοπούς της Ελληνικής Συμμαχίας για τον HVP, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης έναντι του ιού HPV σε αγόρια και κορίτσια, η δωρεάν ένταξη του εμβολιασμού των αγοριών έναντι του ιού HPV στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων, η εκπόνηση και εφαρμογή Εθνικού Προγράμματος Πληθυσμιακού Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και η υιοθέτηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής του Π.Ο.Υ. για την επιτάχυνση της εξάλειψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ως προβλήματος δημόσιας υγείας.

Ο κ. Θεόδωρος Αγοραστός, Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας HPV, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε στατιστικά δεδομένα σχετικά με τη νόσο. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «Στην Ευρώπη η επίπτωση του Καρκίνου Τραχήλου Μήτρας (ΚΤΜ) ανέρχεται σε 11,2/100.000 γυναίκες/έτος με θνησιμότητα 3,8/100.000 γυναίκες/έτος, ενώ διαγιγνώσκονται ετησίως 413.977 περιπτώσεις προκαρκινικών αλλοιώσεων. Στην Ελλάδα η επίπτωση του ΚΤΜ ανήλθε το 2018 στις 8,1/100.000 γυναίκες και η θνησιμότητα στις 2,1/100.000.Ο ΚΤΜ αποτελεί τον δεύτερο συχνότερο καρκίνο σε νέες γυναίκες 15-44 ετών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς γονιμότητας, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής, ψυχολογικών και οικονομικών επιπτώσεων. Όπως αναφέρει ο Π.Ο.Υ., έχουμε τις γνώσεις και τα εργαλεία για να σταματήσουμε το να υποφέρουν και να πεθαίνουν γυναίκες από ΚΤΜ, μια νόσο που μπορεί να προληφθεί. Η εξάλειψη του ΚΤΜ είναι δυνατή σε όλες τις χώρες, έτσι ώστε τα κορίτσια που γεννιούνται σήμερα να ζήσουν σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από αυτή την ασθένεια».

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Χαϊδόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΕΚΠΑ, ανέφερε: «Η λοίμωξη από τον ιό HPV είναι ο αιτιολογικός παράγοντας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο συγκεκριμένος καρκίνος αποτέλεσε την αιτία θανάτου για εκατομμύρια γυναίκες όχι μόνο των αναπτυσσόμενων αλλά και των ανεπτυγμένων χωρών για αρκετά χρόνια. Οι ευεργετικές προστατευτικές ικανότητες του εμβολίου απέναντι στα οξυτενή κονδυλώματα και τις δυσπλασίες (δηλαδή τις προκαρκινικές αλλοιώσεις) του τραχήλου της μήτρας έχουν ήδη καταγραφεί και δημοσιευθεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες. Αυτό το οποίο μένει τώρα είναι να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς και η σταδιακή ένταξη των αγοριών στα εμβολιαστικά προγράμματα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στα επόμενα χρόνια ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ενώ ο στόχος θα πρέπει να είναι η πλήρης εξάλειψή του τις επόμενες δεκαετίες».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, Παιδίατρος – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων δήλωσε «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων έχει την τιμή και την χαρά να συμμετέχει μαζί με τους άλλους φορείς, στην πολύ μεγάλης σημασίας για την υγεία των παιδιών, προσπάθεια καταπολέμησης του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για να δούμε τις αυριανές γενιές των παιδιών μας να μην προσβάλλονται πλέον από τον επικίνδυνο αυτόν ιό. Να εξαφανίσουμε τους καρκίνους που προκαλεί σε αγόρια και σε κορίτσια».

Έπειτα η κα Ζαχαρένια Σαριδάκη, Παθολόγος – Ογκoλόγος, MDPhD, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος Ασκληπιός,Κλινική «Ασκληπειόν Κρήτης», Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας Ε.Ο.Π.Ε, κατά την διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε «Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η στιγμή να τροποποιήσουμε τις πρακτικές απέναντι στον εμβολιασμό κατά του HPV στα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους ενήλικες στη χώρα μας, σε 3 άξονες: 1. Διεύρυνση του πληθυσμού στόχου· 2. Διεύρυνση του ηλικιακού φάσματος· 3. Ενίσχυση της γνώσης του γενικού πληθυσμού της χώρας μας. Όλοι εμείς οι ογκολόγοι στην ΕΟΠΕ δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για τα παραπάνω μέχρι να επιτύχουμε τον στόχο μας σε συνεργασία με όλους τους επιστήμονες και τους αρμόδιους φορείς».

Τέλος, οκ. Λεωνίδας Γαλερίδης, AdvocacyAssistant, EuropeanParliamentaryForumforSexual&ReproductiveRights (EPF),μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Ελλάδα επιτυγχάνει βαθμολογία 70,7% στον Άτλαντα του EPF σχετικά με την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, για παράδειγμα, η Ελλάδα θα μπορούσε να επεκτείνει το εθνικό της πρόγραμμα εμβολιασμού και στα αγόρια και έτσι να ακολουθήσει τις πρόσφατες οδηγίες του ΠΟΥ καθώς και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, η διοργάνωση του προσυμπτωματικού ελέγχου σε όλο τον πληθυσμό θα αποτρέψει ακόμη περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και θα σώσει ζωές. Τέλος, ο Άτλαντας αναφέρει πως υπάρχει ανεπαρκή παροχή πληροφοριών από το κράτος. Ως εκ τούτου, καλούμε τις ελληνικές αρχές να παρέχουν ακριβείς επιστημονικές πληροφορίες στους πολίτες και να καταπολεμήσουν πιθανούς μύθους που εμποδίζουν τους πολίτες να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει η σημερινή επιστήμη».

Η Συνέντευξη Τύπου υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών MSDκαι Roche.

  • HPV
  • ΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Metropolitan General: Πρωτοποριακή τεχνική διόρθωσης εκτεταμένης κύφωσης
Metropolitan General: Πρωτοποριακή τεχνική διόρθωσης εκτεταμένης κύφωσης 08 Δεκεμβρίου 2021
Νέες συνεργασίες της GE Healthcare για την καλύτερη πρόσβαση στη θεραπεία του καρκίνου 09 Δεκεμβρίου 2021
Νέες συνεργασίες της GE Healthcare για την καλύτερη πρόσβαση στη θεραπεία του καρκίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο να το πιεις στο ποτήρι; Αμερικανός ιολόγος λέει ότι μπύρα μπορεί να θωρακίσει το ανοσοποιητικό
Υγεία
14/04/2026 - 12:00

Εμβόλιο να το πιεις στο ποτήρι; Αμερικανός ιολόγος λέει ότι μπύρα μπορεί να θωρακίσει το ανοσοποιητικό

Μηνιγγίτιδα: Νεκρός εργαζόμενος σε πυρηνικό εργοστάσιο, στη Νορμανδία
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 14:36

Μηνιγγίτιδα: Νεκρός εργαζόμενος σε πυρηνικό εργοστάσιο, στη Νορμανδία

Συστάσεις του ΕΟΔΥ για ταξιδιώτες προς την Ινδία - Προσοχή σε συγκεκριμένο αντιλυσσικό εμβόλιο
Υγεία
19/03/2026 - 07:21

Συστάσεις του ΕΟΔΥ για ταξιδιώτες προς την Ινδία - Προσοχή σε συγκεκριμένο αντιλυσσικό εμβόλιο

Ο εμβολιασμός κατά του HPV μειώνει τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Υγεία
18/03/2026 - 12:46

Ο εμβολιασμός κατά του HPV μειώνει τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Πειραματικό εμβόλιο κατά των οπιοειδών δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης εθισμού
Υγεία
13/03/2026 - 10:00

Πειραματικό εμβόλιο κατά των οπιοειδών δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης εθισμού

Κοσμοιατρική: Εκδήλωση για την παρουσίαση νέου ερευνητικού προγράμματος πρόληψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Υπηρεσίες Υγείας
12/03/2026 - 17:09

Κοσμοιατρική: Εκδήλωση για την παρουσίαση νέου ερευνητικού προγράμματος πρόληψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 22 Απριλίου η επίσημη παρουσίαση του ιστορικού αρχείου του ΙΣΘ
Επικαιρότητα
15/04/2026 - 23:07
«Αποφασίζω γιατί γνωρίζω»: Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού από το «Άλμα Ζωής»
Patient Talk
15/04/2026 - 22:29
Εγκυμοσύνη: Τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν τη διαφορά από την πρώτη μέρα
Pharma News
15/04/2026 - 21:08
«Αόρατη» απειλή το ανεύρυσμα: Ο μηχανισμός ανάπτυξης στα αγγεία και τις αορτές, τα συμπτώματα και τα ποσοστά θνησιμότητας!
Υγεία
15/04/2026 - 20:11
«Δύσκολες οι επόμενες 10 ημέρες» για τον Γιώργο Μυλωνάκη - «Πρέπει να ξεπεραστούν κάποιοι κίνδυνοι»
Επικαιρότητα
15/04/2026 - 19:36
Νέο φάρμακο έρχεται να αντιμετωπίσει τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
Health Talk
15/04/2026 - 19:11
ΕΟΔΥ: Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα της πικροδάφνης - Συμπτώματα και αντιμετώπιση της δηλητηρίασης
Υγεία
15/04/2026 - 17:59
Νέα μελέτη: Έλλειψη ύπνου και καθιστική ζωή αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας
Υγεία
15/04/2026 - 17:22
Στη λίστα «The Most Sustainable Companies in Greece 2026» η Chiesi Hellas
Pharma News
15/04/2026 - 16:59
Τις πρώτες 100 επεμβάσεις με το Da Vinci SP ολοκλήρωσε το Metropolitan Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
15/04/2026 - 16:37
Τι προκαλεί στο ανθρώπινο σώμα μια έκρηξη ακόμα και όταν δεν προκαλείται θάνατος
Υγεία
15/04/2026 - 16:21
ΣΦΕΕ: Το επενδυτικό clawback για το 2026-2027 αφήνει εκτός την καινοτομία και τους ασθενείς
Pharma Policy
15/04/2026 - 15:48
Πειραματικό φάρμακο επιτυγχάνει σταθερή αύξηση τριχοφυΐας σε άνδρες με κοινή μορφή φαλάκρας
Pharma News
15/04/2026 - 15:00
9 διατροφικές συνήθειες για την υγεία της καρδιάς και τη μακροζωία
Διατροφή
15/04/2026 - 14:00
Μυλωνάκης: Υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης του ανευρύσματος
Επικαιρότητα
15/04/2026 - 14:00
Αλλαγή ηγεσίας στη Pfizer Hellas- Νέος πρόεδρος ο Βασίλης Τζινιέρης
Pharma News
15/04/2026 - 13:01
Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βαρνάβα για τον ΠΙΣ: Καταγγελίες για «ρουσφέτια» και παρέμβαση στις εκλογές
Πολιτική Υγείας
15/04/2026 - 12:55
Οι καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία των αρθρώσεών σας
Υγεία
15/04/2026 - 12:00
Γιατί η σειρά γέννησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αυτισμού ή ημικρανίας
Υγεία
15/04/2026 - 11:00
Οι σημάνσεις θερμίδων στα μενού πιο βοηθητικές σε ανθρώπους με υπερφαγία
Διατροφή
15/04/2026 - 10:00
Πώς επιδρά τελικά η μοναξιά στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων; Ανατροπή από νέα δεδομένα
Υγεία
15/04/2026 - 09:00
6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις: Ευκαιρίες και αδυναμίες στην ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες!
Patient Talk
14/04/2026 - 21:58
Τι προσφέρουν οι φαρμακευτικές και οι εναλλακτικές θεραπείες για την παχυσαρκία
Health Talk
14/04/2026 - 21:21
Έφτασαν στο Ιράν τα πρώτα φορτία με την έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 20:24
Πως ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να αποκαλύψει αν έχουμε άγχος ή κατάθλιψη
Ψυχική Υγεία
14/04/2026 - 19:51
Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09
Υπερκύφωση: Πώς μπορούμε να την αποφύγουμε καθώς μεγαλώνουμε
Υγεία
14/04/2026 - 18:33
Οι Αθηναίοι περνούν σχεδόν έξι μέρες τον χρόνο στα μποτιλιαρίσματα
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 17:38
«Όχι» στην ενσωμάτωση του EU4Health σε ένα ευρύτερο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανταγωνιστικότητας
Patient Talk
14/04/2026 - 16:53
Άμεση έκδοση αποτελεσμάτων από τα κτηνιατρικά εργαστήρια του ΥΠΑΑΤ ζήτησε ο Λαζαρίδης
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 16:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου: Σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 10:32
Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέο φάρμακο υπόσχεται διπλάσιο χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς τελικού σταδίου
Pharma News
14/04/2026 - 13:00
Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 15:41
Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων
Pharma News
14/04/2026 - 14:00
Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo