ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Aς δώσουμε τέλος στον καρκίνο που προκαλεί ο ιός HPV"

Υπηρεσίες Υγείας
"Aς δώσουμε τέλος στον καρκίνο που προκαλεί ο ιός HPV"
O ρόλος του ιού ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV καθώς και οι θεαματικές εξελίξεις στην πρόληψη και την αντιμετώπισή του αναδείχθηκαν στην διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, στις 15 Απριλίου.
Τετάρτη, 21/04/2021 - 14:06
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Η Ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΕΛΛΟΚ για την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη των καρκίνων που προκαλεί ο Ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV), και περιλαμβάνει τη δημοσίευση σχετικού ενημερωτικού & εκπαιδευτικού υλικού, στο διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τύπο, την χρήση ενός έξυπνου QUIZ γνώσεων και πληροφόρησης, την προβολή ενός ειδικού ενημερωτικού video, καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλίας της ΕΛΛΟΚ για την Πρόσκληση σε Δράση προς αντιμετώπιση του Ιού Ανθρωπίνων Θηλωμάτων με στόχο την υιοθέτηση εκ μέρους της Πολιτείας βιώσιμων συστάσεων πολιτικής για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του HPV. Η Ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της σελίδας του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων οι οποίοι προσέγγισαν το ακανθώδες ζήτημα της σχέσης του ιού HPV με διάφορα είδη καρκίνων καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες πρόληψης που μας παρέχουν οι εξελίξεις της επιστήμης μέσω του εμβολιασμού και της υιοθέτησης προγραμμάτος προσυμπτωματικού ελέγχου. Την Ημερίδα συντόνισε ο Γραμματέας της ΕΛΛΟΚ, κος Γιώργος Καπετανάκης.

Στην εναρκτήρια εισήγησή του, ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Α.Π.Θ. & Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας, κος Θεόδωρος Αγοραστός, αναφέρθηκε στα είδη καρκίνου που μπορούν να αναπτυχθούν ως απόρροια της μόλυνσης με τον ιό HPV καθώς και τις ανοδικές τάσεις που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια κάποιοι εξ’ αυτών. Ο κος Αγοραστός υπογράμμισε τις τεράστιες δυνατότητες που μας παρέχονται πλέον τόσο στην πρωτογενή (εμβόλια) όσο και στην δευτερογενή πρόληψη (HPV test) εναντίον των καρκινογόνων τύπων του ιού HPV, καθώς και τα θεαματικά αποτελέσματα που έχουν επιτύχει άλλες χώρες από την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Στην Ελλάδα, παρά την ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας από το 2008, ο εμβολιασμός κατά του HPV παραμένει εν πολλοίς ευκαιριακός και συγκυριακός, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να θεωρεί ότι αποτελεί «υποχρέωση» μόνο των κοριτσιών/γυναικών. Τέλος, ο κος Αγοραστός αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Στρατηγική του Π.Ο.Υ για την Εξάλειψη του Καρκίνου της Μήτρας έως το 2030 (Στρατηγική «90-70-90») αλλά και στο γεγονός ότι το νέο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου (Φεβ. 2021) συμπεριλαμβάνει τον εμβολιασμό νεαρών αγοριών και κοριτσιών κατά του HPV στις βασικές στρατηγικές πρόληψης εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου.

Ο καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Αλέξανδρος Ροδολάκης, παρουσίασε στην εισήγησή του τις απειλές που ενέχει ο ιός HPV για την γυναικεία υγεία, αναφέροντας ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθιστά σχεδόν αδύνατη την αποφυγή επαφής των νέων γυναικών με τον ιό, 12 στελέχη του οποίου ευθύνονται για το 70% των λοιμώξεων από HPV. Ο μαζικός εμβολιασμός σε νεαρές ηλικίες (τόσο των κοριτσιών όσο και των αγοριών) αποτελεί την καλύτερη πρωτογενή πρόληψη αφού καλύπτει το 90% των περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνων σχετιζόμενων με τον ιό, ενώ σε συνδυασμό με το Τεστ ΠΑΠ και το νέο HPV DNA test δύναται να προλάβει την συντριπτική πλειοψηφία περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνων προερχόμενων από τον HPV, με εξαιρετικά ανά περιπτώσεις αποτελέσματα όπως καταδεικνύεται από την μέχρι τώρα διεθνή εμπειρία.

Τα εμπόδια και τους τρόπους αντιμετώπισης στην προσπάθεια εξάλειψης των σχετιζόμενων με τον εμβολιασμό προβλημάτων, παρουσίασε στην εισήγησή του ο καθηγητής Παιδιατρικής & Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, κος Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σημείωσε την μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης στην χώρα μας, ως αποτέλεσμα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και της κρίσης του κορονοϊού, της συνεχούς παραπληροφόρησης σχετικά με την ασφάλεια τους, αλλά και της έλλειψης σχετικής εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας. Ο κος Κωνσταντόπουλος, σε σύμπλευση με τους υπόλοιπους ομιλητές υπογράμμισε την τεράστια αξία των εμβολιασμών κοριτσιών και αγοριών σε προεφηβικές και εφηβικές ηλικίες, κατά τις οποίες επιτυγχάνεται καλύτερη ανοσολογική απόκριση και προφύλαξη σε διπλάσιο βαθμό από ενδεχόμενες μελλοντικές προκαρκινικές καταστάσεις.

Την επιδημιολογία, συμπτωματολογία και τα κλινικά δεδομένα του στοματοφαρρυγγικού καρκίνου σε σχέση με τον HPV παρουσίασε η Αναπλ. Καθηγήτρια Παθολογίας-Ογκολογίας & Υπεύθυνη του Ογκολογικού Τμήματος του Αττικού Νοσοκομείου κα Αμάντα Ψυρρή. Τα περιστατικά καρκίνου του στοματοφάρυγγα έχουν σημειώσει αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια στον δυτικό κόσμο, με δύο υποτύπους του ιού HPV (16 & 18) να σχετίζονται με το 80% των περιστατικών. Ο εμβολιασμός νεαρών κοριτσιών και αγοριών σε ηλικίες 11-12 ετών αποτελεί σύμφωνα με την υπάρχουσα εμπειρία την αποτελεσματικότερη πρόληψη, ενώ ενδείκνυται και για άτομα ηλικίας έως και 45 ετών αν προηγουμένως δεν είχαν εμβολιαστεί.

Στις σημαντικές επιπτώσεις του HPV στα οικονομικά των συστημάτων υγείας εστίασε κατά την διάρκεια της εισήγησής του ο Οικονομολόγος Υγείας, κος Κώστας Αθανασάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η αποτρεπτή θνησιμότητα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα δεν μειώνεται, όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με τον προσυμπτωματικό έλεγχο να παραμένει περιστασιακός και όχι οργανωμένος, ενώ τα Τεστ ΠΑΠ στον γυναικείο πληθυσμό, αν και σε υψηλό επίπεδο κάλυψης, εξαρτώνται σημαντικά από κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες (εισόδημα, εκπαίδευση, βιοτικό επίπεδο, κτλ.). Το κόστος θεραπείας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σχετίζεται άμεσα με το στάδιο ανίχνευσης του, ενώ το φορτίο νοσηρότητας του συγκεκριμένου καρκίνου στην χώρα μας παραμένει αξιοσημείωτα υψηλό, με την Ελλάδα να είναι, σύμφωνα με τον κο. Αθανασάκη, «απούσα» από ολοκληρωμένα προγράμματα προσυμπτωματικών ελέγχων κατά το επιτυχημένο παράδειγμα δεκάδων χωρών του πλανήτη. Η στροφή του συστήματος υγείας σε πολιτικές πρόληψης (εμβολιασμός, οργανωμένοι προσυμπτωματικοί έλεγχοι) είναι όχι μόνο απαραίτητη, αλλά εμφανίζεται πλέον ως μία εξαιρετική ευκαιρία υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η μέχρι τώρα εμπειρία του εμβολιασμού κατά του HPV στην Ελλάδα ήταν το αντικείμενο της εισήγησης της παιδιάτρου-λοιμωξιολόγου και Προϊσταμένης της Διεύθυνση Έρευνας, Μελετών και Τεκμηρίωσης του Ε.Ο.Δ.Υ. Δρ. Έλενας Μαλτέζου, η οποία παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό μέσης εμβολιαστικής κάλυψης κατά του HPV είναι μόλις στο 48%, δεκατρία χρόνια μετά την ένταξη του εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Η κα Μαλτέζου ανέφερε τις δυσχέρειες και τις επιφυλάξεις μεγάλου μέρους του πληθυσμού σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, το πρόβλημα της ελλιπούς εκπαίδευσης αρκετών επαγγελματιών υγείας, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στους τρόπους επίτευξης ευρύτερης αποδοχής των εμβολίων (καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με τον HPV, καλύτερη εκπαίδευση παιδιών και εφήβων, δυνατότητα παροχής εμβολίου δωρεάν).

Με το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε σχολιασμός και συζήτηση καθώς και απαντήσεις των ομιλητών σε ερωτήσεις συμμετεχόντων από το κοινό.

Την Ημερίδα έκλεισε η Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ κα Καίτη Αποστολίδου η οποία παρουσίασε την πρωτοβουλία της ΕΛΛΟΚ σχετικά με την Πρόσκληση σε Δράση προς την Πολιτεία με στόχο την εξάλειψη των καρκίνων που προκαλεί ό ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων, η οποία συμπεριλαμβάνει τις παρακάτω συστάσεις :

· Κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου για τον Έλεγχο του Καρκίνου, το οποίο θα περιλαμβάνει ειδική

μέριμνα για την πρόληψη μορφών καρκίνου σχετιζόμενων με τον ιό HPV

· Πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό HPV με ουδέτερα προγράμματα εμβολιασμού

· Έγκαιρη διάγνωση με τεστ HPV, εγκεκριμένο και αποζημιούμενο από τον ΕΟΠΥΥ

· Βελτίωση της θεραπείας του καρκίνου που προκαλεί ο Ιός HPV

· Βελτίωση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας

Η ημερίδα ήταν ανοιχτή για το ευρύ κοινό, μεταδόθηκε ζωντανά (livestreaming) μέσω του διαδικτύου από τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook και μπορεί να την παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Η επιστημονική ημερίδα για τον Ιό Ανθρωπίνων Θηλωμάτων, πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα των:

· Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Κεφαλής & Τραχήλου (ΕΕΚΚ&Τ)

· Ελληνική Εταιρεία Έρευνας & Αντιμετώπισης του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV)

Και με την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη της Εταιρείας:

Επίσημος Χορηγός : ROCHE Diagnostics (Hellas)

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για την Ημερίδα της 15ης Απριλίου, με τίτλο «Aς δώσουμε τέλος στο καρκίνο που προκαλεί ο ιός HPV» και την εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τους καρκίνους που σχετίζονται με τον Ιό HPV μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ

  • ΗΜΕΡΙΔΑ
  • HPV
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία: Είναι δυνατή η νεκροψία σε σορούς θανόντων από COVID-19
Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία: Είναι δυνατή η νεκροψία σε σορούς θανόντων από COVID-19 21 Απριλίου 2021
Το μοριακά τεστ του Ε.ΚΕ.Α αναδεικνύουν τη σφοδρότητα του 3ου κύματος 21 Απριλίου 2021
Το μοριακά τεστ του Ε.ΚΕ.Α αναδεικνύουν τη σφοδρότητα του 3ου κύματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεραπεία με CAR-T κύτταρα στοχεύει δύσκολα θεραπεύσιμους συμπαγείς όγκους
Υγεία
05/03/2026 - 10:59

Θεραπεία με CAR-T κύτταρα στοχεύει δύσκολα θεραπεύσιμους συμπαγείς όγκους

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας: Όταν το λίπος "ταΐζει" τον καρκίνο
Υγεία
04/03/2026 - 15:14

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας: Όταν το λίπος "ταΐζει" τον καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον HPV: Έγκαιρος εμβολιασμός και προσυμπτωματικός έλεγχος τα ισχυρότερα όπλα
Υγεία
04/03/2026 - 08:53

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον HPV: Έγκαιρος εμβολιασμός και προσυμπτωματικός έλεγχος τα ισχυρότερα όπλα

Παγκόσμια ημέρα κατά του HPV: Κλειδί ο εμβολιασμός για τη μείωση των σχετιζόμενων καρκίνων
Health Talk
04/03/2026 - 08:01

Παγκόσμια ημέρα κατά του HPV: Κλειδί ο εμβολιασμός για τη μείωση των σχετιζόμενων καρκίνων

Έξυπνο τσιρότο παρακολουθεί με ανώδυνο τρόπο το ανοσοποιητικό
Υγεία
03/03/2026 - 09:00

Έξυπνο τσιρότο παρακολουθεί με ανώδυνο τρόπο το ανοσοποιητικό

Η εγγύτητα σε σταθμούς πυρηνικής ενέργειας συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα από καρκίνο
Υγεία
02/03/2026 - 09:00

Η εγγύτητα σε σταθμούς πυρηνικής ενέργειας συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα από καρκίνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παχυσαρκία: Απαραίτητες η ιατρική αξιολόγηση, η εξατομικευμένη θεραπεία και η μακροχρόνια παρακολούθηση
Υγεία
05/03/2026 - 17:00
Το ΑΙ μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού τα επόμενα τέσσερα χρόνια
Digital Health
05/03/2026 - 16:00
Αρώματα: Οι αλλεργικές αντιδράσεις και τα "συνήθη" θύματα
Ομορφιά
05/03/2026 - 15:00
Μετά τα 65 μπορεί κανείς να ξανανιώσει! - Τι δείχνει έρευνα του Yale
Υγεία
05/03/2026 - 14:00
Εμφύτευμα υδρογέλης μπορεί να φέρει επανάσταση στην αποκατάσταση των οστών
Υγεία
05/03/2026 - 13:00
Νέο φάρμακο μειώνει κατά 91% τις επιληπτικές κρίσεις σε παιδιά με σύνδρομο Dravet
Υγεία
05/03/2026 - 12:00
Θεραπεία με CAR-T κύτταρα στοχεύει δύσκολα θεραπεύσιμους συμπαγείς όγκους
Υγεία
05/03/2026 - 10:59
Γιατί ο οργανισμός μπορεί να επιβαρυνθεί περισσότερο μετά την παύση των ενέσεων απώλειας βάρους
Υγεία
05/03/2026 - 10:00
Η απώλεια φαιάς ουσίας στην εγκυμοσύνη θολώνει το μυαλό αλλά βοηθάει το δεσμό μαμάς- παιδιού
Υγεία
05/03/2026 - 09:00
Θεσσαλονίκη: Το έλκος που ξηραίνει τα πλατάνια εμφανίστηκε στον ποταμό Λουδία
Επικαιρότητα
05/03/2026 - 07:23
ΙΣΠ: Ωρολογιακή «βόμβα» η παχυσαρκία για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
05/03/2026 - 03:38
Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»
Επικαιρότητα
05/03/2026 - 00:04
Ποιες ανασφάλειες οδηγούν σε κατάθλιψη και πώς αντιμετωπίζονται
Ψυχική Υγεία
04/03/2026 - 22:49
FairLife LCC: Πρωταγωνιστής ο Γιώργος Καραμίχος στο νέο τηλεοπτικό της μήνυμα για τον καρκίνο του πνεύμονα
Patient Talk
04/03/2026 - 22:04
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» για την υποστελέχωση των (ανακαινισμένων) ΤΕΠ
Επικαιρότητα
04/03/2026 - 21:37
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας: Φάρμακα ή χειρουργείο για την αντιμετώπισή της;
Health Talk
04/03/2026 - 21:03
Τα κατάφερε το βρέφος με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα: «Μια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
04/03/2026 - 20:24
Προσφυγή στο ΣτΕ από την ΕΑΕ κατά της απόφασης για την ειδικότητα της «Νευροεπεμβατικής Ιατρικής»
Πολιτική Υγείας
04/03/2026 - 19:19
Johnson & Johnson MedTech: Νέα εποχή στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής με την πλατφόρμα VARIPULSE
Digital Health
04/03/2026 - 18:32
Ελληνικό Κέντρο Συναισθημάτων: Οδηγός διαχείρισης της αβεβαιότητας που δημιουργεί ο πόλεμος
Ψυχική Υγεία
04/03/2026 - 18:09
Είναι τα συμπληρώματα NAD «η πηγή της νεότητας»; Έρευνες και επιφυλάξεις των επιστημόνων
Υγεία
04/03/2026 - 17:24
Ικανοποίηση στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την παρουσίαση της πλατφόρμας Quality-for-All
Patient Talk
04/03/2026 - 16:51
Servier Hellas: Νέα, ανανεωμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα για ασθενείς με χρόνια νοσήματα
Pharma News
04/03/2026 - 16:24
Η GE HealthCare στο ECR 2026 με επτά καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον της απεικόνισης
Digital Health
04/03/2026 - 15:56
Ο ΠΣΦ υπέγραψε ανοιχτή επιστολή καταδίκης της βίας κατά των υγειονομικών στα πεδία των συγκρούσεων
Επικαιρότητα
04/03/2026 - 15:32
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας: Όταν το λίπος "ταΐζει" τον καρκίνο
Υγεία
04/03/2026 - 15:14
Φεστιβάλ True Blue: Και η Χάρις Αλεξίου στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών
Επικαιρότητα
04/03/2026 - 14:49
Ποιά είναι η βέλτιστη διάρκεια ύπνου για την αποφυγή του διαβήτη τύπου 2
Υγεία
04/03/2026 - 14:00
Πώς να θωρακίσετε την ψυχολογία σας εν μέσω ενός (ακόμα) πολέμου
Ψυχική Υγεία
04/03/2026 - 13:00
Τα επίπεδα γύρης μπορούν να σαμποτάρουν τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων στα σχολεία
Υγεία
04/03/2026 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ευρηματική η νέα καμπάνια της UNI-PHARMA για γνωστό βλεννολυτικό σκεύασμά της
Pharma News
02/03/2026 - 18:41
Τιμητική διάκριση για την UCB Ελλάδας: Παράσημο από το Βελγικό Στέμμα στον Λεωνίδα Ισσόπουλο
Pharma News
03/03/2026 - 07:16
Οι προσδοκίες μας αλλάζουν τη γεύση: Πώς ο εγκέφαλος κάνει διακρίσεις μεταξύ ζάχαρης και γλυκαντικών
Διατροφή
03/03/2026 - 10:00
Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Το πρώτο Weight Talk Media Summit στο Λονδίνο από τη Novo Nordisk
Pharma News
03/03/2026 - 10:29
Θεμιστοκλέους: «Άνοιξε η πλατφόρμα για 1.696 διορισμούς στο ΕΣΥ από προκήρυξη του 2025»
Πολιτική Υγείας
03/03/2026 - 15:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo