ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είναι τα λεμφώματα Non-Hodgkin και ποιες οι θεραπευτικές εξελίξεις

Υγεία
UNSPLASH
Τα λεμφώματα αποτελούν μια ετερογενή ομάδα κακοηθών αιματολογικών νεοπλασιών και χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: στα Hodgkin (HL) και στα non-Hodgkin λεμφώματα (NHL).
Τετάρτη, 03/07/2024 - 14:53
— Photo: UNSPLASH
News4Health Team News4Health Team

Τα non-Hodgkin λεμφώματα προκύπτουν από 2 διαφορετικά είδη λεμφοκυττάρων, τα Β ή τα Τ λεμφοκύτταρα, και κατηγοριοποιούνται περαιτέρω σε επιθετικές και ηπιότερες μορφές. Τα υψηλής κακοήθειας επιθετικά Β-λεμφώματα αποτελούν το συχνότερο τύπο λεμφωμάτων. Περιλαμβάνουν τα διάχυτα λεμφώματα από μεγάλα Β-κύτταρα (DLBCL), που αποτελούν μακράν το συχνότερο υπότυπο και θα πρέπει να διαχωρίζονται από άλλους τύπους λεμφωμάτων από μεγάλα Β-κύτταρα, όπως το πρωτοπαθές λέμφωμα μεσοθωρακίου, και άλλες σπανιότερες οντότητες. Επίσης περιλαμβάνουν και οντότητες με αλληλεπικαλυπτόμενα χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία μάλιστα εντάσσονται πλέον στα υψηλής κακοηθείας επιθετικά Β-λεμφώματα (High grade B cell lymphomas), μια διακριτή γενική κατηγορία. Είναι πάντα απαραίτητη η ιστολογική τεκμηρίωση με βιοψία λεμφαδένα ώστε να τεθεί η σωστή διάγνωση από εξειδικευμένα αιμοπαθολογοανατομικά εργαστήρια.

Ραγδαίες εξελίξεις και θεραπευτικοί συνδυασμοί

Τα τελευταία χρόνια, το θεραπευτικό τοπίο για τα non-Hodgkin λεμφώματα συνολικά αλλά και για τα επιθετικά Β-λεμφώματα εξελίσσεται ραγδαία με πολλές υποσχόμενες νέες θεραπείες. Εισάγονται νέοι και αποτελεσματικότεροι συνδυασμοί στην πρώτη γραμμή, η θεραπεία προσαρμόζεται στη μοριακή υπογραφή του λεμφώματος για τον κάθε ασθενή και έχουμε εγκρίσεις φαρμάκων με νέους μηχανισμούς δράσης μέσω του ανοσοποιητικού για τους ασθενείς με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό λέμφωμα. Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής (Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Δρ. Δέσποινα Φωτίου (Αιματολόγος) και Θάνος Δημόπουλος (τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Θεραπευτικής – Ογκολογίας – Αιματολογίας, Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα για την θεραπεία των non-Hodgkin λεμφωμάτων όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας.

Το σχήμα R-CHOP (Rituximab, cyclophosphamide, vincristine, prednisone, doxorubicin) παραμένει πυλώνας για τη θεραπεία του DLBCL, το οποίο τροποποιείται όμως πλέον με βάση το προφίλ του ασθενούς.

Σε ασθενείς με νέα διάγνωση ενδιάμεσου και υψηλού κινδύνου DLBCL πλέον επιλέγεται το σχήμα POLA-R-CHP (Polatuzumab, Rituximab, cyclophosphamide, prednisone, doxorubicin) με βάση τα δεδομένα της τυχαιοποιημένης μελέτης φάσης ΙΙΙ POLARIX. Το polatuzumab, είναι ένα σύζευγμα αντισώματος-φαρμάκου που στοχεύει το CD79b αντιγόνο των λεμφοκυττάρων. H μελέτη ανέδειξε σημαντικό όφελος στην επιβίωση ελεύθερης νόσου (PFS) έναντι του R-CHOP στους ασθενείς με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά υψηλού κινδύνου όπως υψηλό σκορ IPI, νόσο σταδίου ΙΙΙ και IV και κύτταρο λεμφώματος προερχόμενο από ενεργοποιημένα Β-κύτταρα (ABC). Στους ασθενείς όπου το κύτταρο του λεμφώματος προέρχεται από το βλαστικό κέντρο (GCB) οι οποίοι θεωρούνται λιγότερο υψηλού κινδύνου, το όφελος δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

Οι αναστολείς BTK

Ένας άλλος πολλά υποσχόμενος συνδυασμός με ενθαρρυντικά προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις μελέτες φάσης ΙΙΙ που είναι σε εξέλιξη είναι αυτός του συνδυασμού του R-CHOP με τους αναστολείς του BTK, όπως το ibrutinib και το acalabrutinib, οι οποίοι χορηγούνται από του στόματος. Η μελέτη PHOENIX, μια τυχαιοποιημένη μελέτη φάσης ΙΙΙ, αξιολόγησε τον συνδυασμό R-CHOP με ibrutinib, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της επιβίωσης ελεύθερης νόσου σε ασθενείς με νέα διάγνωση DLBCL με κύτταρο λεμφώματος που δεν προέρχεται από το βλαστικό κέντρο.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δεν ανέδειξαν όφελος συνολικά. Μια υποομάδα ασθενών που έχει τις μεταθέσεις c-myc και bcl-2 φαίνεται να ωφελείται από τον συνδυασμό. Αντίστοιχα, η μελέτη ESCALADE αξιολογεί τον συνδυασμό R-CHOP με acalabrutinib σε ασθενείς ≤ 65 ετών με νέα διάγνωση DLBCL με κύτταρο μη προερχόμενο από το βλαστικό κέντρο (non-GCB) και τα αποτελέσματα αναμένονται. Οι δύο αυτοί αναστολείς του BTK, έχουν ήδη ένδειξη σε ένα άλλο NHL, το λέμφωμα από κύτταρα του μανδύα σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική νόσο. Φαίνεται πλέον ότι έρχονται να βρουν τη θέση τους και στην πρώτη γραμμή θεραπείας, σε συνδυασμό με το σχήμα Rituximab-Bendamustine (BR), το κλασσικό σχήμα χημειο-ανοσοθεραπείας που επιλέγεται σε ασθενείς με νέα διάγνωση λεμφώματος από κύτταρα μανδύα. Συγκεκριμένα, μια μελέτη φάσης Ιb αξιολογεί τον συνδυασμό BR με acalabrutinib με ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Επίσης, το pirtobrutinib, ένας BTK αναστολέας νέας γενιάς, έλαβε πρόσφατα έγκριση για χορήγηση σε ασθενείς με υποτροπιάζον/ανθεκτικό λέμφωμα από κύτταρα μανδύα που έχουν λάβει τουλάχιστον δύο γραμμές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένου ενός BTK αναστολέα. Η έγκριση βασίστηκε στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της μελέτης BRUIN.

Η δυσμενέστερη έκβαση των ασθενών με DLBCL με ενεργοποιημένο Β-κύτταρο (ABC) φαίνεται ότι σε ένα βαθμό μπορεί να βελτιωθεί με έναν άλλο συνδυασμό, αυτόν του R-CHOP με lenalidomide (R), έναν ανοσοτροποιητικό παράγοντα που χορηγείται από του στόματος, στην πρώτη γραμμή θεραπείας. Το R2CHOP φαίνεται να είναι ένας καλά ανεκτός συνδυασμός με διαχειρίσιμες παρενέργειες που βελτιώνει την επιβίωση χωρίς εξέλιξη νόσου έναντι του R-CHOP.

Η μελέτη ViPOR

Πολύ πρόσφατα δημοσιεύθηκαν δεδομένα και από τη μελέτη ViPOR η οποία αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια ενός συνδυασμού με τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες φαρμάκων, χωρίς χημειοθεραπεία, σε ασθενείς με ανθεκτικό/υποτροπιάζον DLBCL. Ο συνδυασμός περιλαμβάνει τρία φάρμακα από του στόματος: lenalidomide, ibrutinib και venetoclax (έναν αναστολέα της bcl-2 πρωτεΐνης) μαζί με το μονοκλωνικό αντίσωμα έναντι του CD20, obinutuzumab, και κορτιζόνη. Παρατηρήθηκαν συνολικές ανταποκρίσεις 70% και πλήρεις υφέσεις στο 50% των ασθενών με διαχειρίσιμο προφίλ ασφαλείας.

Η μεγάλη πρόοδος που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία έτη στη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με υποτροπιάζον/ανθεκτικό λέμφωμα υψηλής κακοηθείας από Β-κύτταρα, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εισαγωγή των νεότερων ανοσοθεραπειών όπως τα Τ-λεμφοκύτταρα που φέρουν χιμαιρικό αντιγονικό υποδοχέα (chimeric antigen receptor – CAR) και τα αμφι-ειδικά αντισώματα (bispecific).

Οι εγκρίσεις από το 2018

Τρία διαφορετικά CAR T-cells έχουν λάβει έγκριση από το 2018 και μετά για τη θεραπεία ασθενών με υποτροπιάζον και ανθεκτικό λέμφωμα υψηλής κακοήθειας από Β-κύτταρα (DLBCL, λέμφωμα από μεγάλα Β-κύτταρα, πρωτοπαθές λέμφωμα του μεσοθωρακίου):

  • το Lisocabtagene Maraleucel (liso-cel, Breyanzi),
  • το Axicabtagene Ciloleucel (axi-cel, Yescarta) και
  • το Tisagenlecleucel (Kymriah).

Η έγκριση αφορά ασθενείς με τουλάχιστον δύο προηγούμενες γραμμές θεραπείας, με εντυπωσιακά ποσοστά ανταπόκρισης. Ωστόσο, η χορήγησή τους απαιτεί νοσηλεία σε εξειδικευμένα κέντρα με κατάλληλες υποδομές, καθώς οι κυριότερες παρενέργειες της θεραπείας είναι το σύνδρομο απελευθέρωσης κυτταροκινών, νευρολογική τοξικότητα, αιματολογική τοξικότητα και λοιμώξεις που μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή. Πλέον το Yescarta και το Kymriah έχουν έγκριση και για ασθενείς με ηπιότερες μορφές NHL, όπως το λεμφοζιδιακό λέμφωμα, που έχουν λάβει τουλάχιστον δύο προηγούμενες γραμμές θεραπείας. Υπό μελέτη βρίσκεται επίσης η χορήγηση των CAR-T cells και μετά την πρώτη υποτροπή, σε ασθενείς με επιθετικά λεμφώματα από Β-κύτταρα που είναι χημειο-ανθεκτικοί, δηλαδή δεν ανταποκρίνονται στην πρώτη γραμμή θεραπείας ή υποτροπιάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, ένα άλλο CAR T-cell, το brexucabtagene autoleucel (Tecartus), φαίνεται πως σύντομα θα λάβει έγκριση για χορήγηση σε ασθενείς με υποτροπιάζον/ανθεκτικό λέμφωμα μανδύα, καθώς στη μελέτη ZUMA-2 πέτυχε ORR 93%.

Το προφίλ τοξικότητας

Τα αμφι-ειδικά αντισώματα φαίνεται να έχουν βρει τη θέση τους σε ασθενείς με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό DLBCL ή λέμφωμα από μεγάλα Β-κύτταρα. Τα αντισώματα αυτά ονομάζονται αμφι-ειδικά, καθώς προσδένονται αφενός με τα Τ-λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και αφετέρου με τα κύτταρα του λεμφώματος. Το προφίλ τοξικότητας είναι παρόμοιο με αυτό των CAR-T cells και απαιτείται νοσηλεία σε νοσοκομείο για τις πρώτες χορηγήσεις του φαρμάκου, το οποίο χορηγείται υποδορίως.

Το glofitamab (Columvi), το οποίο στοχεύει το CD3 στα Τ-λεμφοκύτταρα και το CD20 στα Β-λεμφοκύτταρα, έχει λάβει έγκριση για χορήγηση στην 3η γραμμή από το 2021, βάσει των αποτελεσμάτων μιας μελέτης φάσης Ι/ΙΙ όπου παρατηρήθηκαν συνολικές ανταποκρίσεις στο 56% και πλήρεις υφέσεις στο 43% των ασθενών. Το epcoritamab (Tepkinly) (επίσης CD3/CD20) ενδείκνυται επίσης για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό διάχυτο λέμφωμα από μεγάλα Β κύτταρα (DLBCL) μετά από δύο ή περισσότερες γραμμές συστηματικής θεραπείας. Τον Ιούνιο του 2024 έλαβε έγκριση και για τη θεραπεία ασθενών με υποτροπιάζον/ανθεκτικό λεμφοζιδιακό NHL, μετά από δύο τουλάχιστον γραμμές θεραπείας.

Το θεραπευτικό πεδίο για τους ασθενείς με non-Hodgkin λεμφώματα εξελίσσεται συνεχώς. Οι κυτταρικές θεραπείες που δρουν μέσω του ανοσοποιητικού έχουν εδραιωθεί ήδη για τους ασθενείς με υποτροπιάζουσα νόσο ενώ στην πρώτη γραμμή θεραπείας επιλέγονται στοχευμένοι συνδυασμοί φαρμάκων με βάση τη μοριακή υπογραφή των λεμφωμάτων, αυξάνοντας σημαντικά την επιβίωση των ασθενών αυτών.

  • ΛΕΜΦΩΜΑ
  • NON HODGKIN
  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
  • ΕΚΠΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Q&A: Σαφείς απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη λεύκη
Q&A: Σαφείς απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τη λεύκη 03 Ιουλίου 2024
Η Long Covid «χτυπάει» το ανοσοποιητικό και αφήνει υπολείμματα του SARS-CoV-2 στο έντερο 04 Ιουλίου 2024
Η Long Covid «χτυπάει» το ανοσοποιητικό και αφήνει υπολείμματα του SARS-CoV-2 στο έντερο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESMO 2026: Οι σημαντικότερες εξελίξεις που αλλάζουν το τοπίο την αντιμετώπιση του καρκίνου
Υγεία
02/11/2026 - 19:54

ESMO 2026: Οι σημαντικότερες εξελίξεις που αλλάζουν το τοπίο την αντιμετώπιση του καρκίνου

Έλλειψη σιδήρου: Νέα όρια φερριτίνης για έγκαιρη διάγνωση – Τι αλλάζει στις οδηγίες
Υγεία
29/10/2026 - 10:00

Έλλειψη σιδήρου: Νέα όρια φερριτίνης για έγκαιρη διάγνωση – Τι αλλάζει στις οδηγίες

Αμυλοείδωση: μια ύπουλη νόσος με πολλά πρόσωπα αλλά και με πολλές θεραπευτικές επιλογές
Υγεία
29/10/2026 - 13:00

Αμυλοείδωση: μια ύπουλη νόσος με πολλά πρόσωπα αλλά και με πολλές θεραπευτικές επιλογές

Μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα: Νέος συνδυασμός ανοσοθεραπείας μειώνει κατά 58% τον κίνδυνο θανάτου
Υγεία
26/10/2026 - 14:54

Μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα: Νέος συνδυασμός ανοσοθεραπείας μειώνει κατά 58% τον κίνδυνο θανάτου

H ανοσοθεραπεία ως θεραπευτική επιλογή ανεξάρτητα από τον τύπο του καρκίνου
Υγεία
22/10/2026 - 17:33

H ανοσοθεραπεία ως θεραπευτική επιλογή ανεξάρτητα από τον τύπο του καρκίνου

Ο αναβαθμισμένος ρόλος των εξετάσεων αίματος στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου
Υγεία
21/10/2026 - 12:00

Ο αναβαθμισμένος ρόλος των εξετάσεων αίματος στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Βιωματική εκπαίδευση μαθητών στην οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων
Επικαιρότητα
03/11/2026 - 00:07
Στους 15 οι νεκροί από τροχαία τον Οκτώβριο, μόνο στην Αττική
Επικαιρότητα
02/11/2026 - 23:23
«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεάν δύο διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς μέσα στον Νοέμβριο
Ψυχική Υγεία
02/11/2026 - 22:47
Δωρεά 40.000 ευρώ από το «Άλμα Ζωής» στον σύλλογο «Πνοή Αγάπης»
Patient Talk
02/11/2026 - 22:12
Κλιμακτήριος και αλλαγές στην περίοδο: Πότε χρειάζεται ο γυναικολογικός έλεγχος!
Health Talk
02/11/2026 - 20:53
Δαβάκης: «Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2026 η καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 20:17
ESMO 2026: Οι σημαντικότερες εξελίξεις που αλλάζουν το τοπίο την αντιμετώπιση του καρκίνου
Υγεία
02/11/2026 - 19:54
Διαισθητική διατροφή: Πως πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά από τα γλυκά, χωρίς να τους τα απαγορεύουμε εντελώς
Διατροφή
02/11/2026 - 19:21
Θεσσαλονίκη: Μαγνητική τομογραφία σε ασθενείς υπό αναισθησία με μηχάνημα που δωρήθηκε στο ΑΧΕΠΑ
Υγεία
02/11/2026 - 18:37
Motor Oil και Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με επίκεντρο την υγεία και τη στήριξη ευάλωτων ομάδων
Επικαιρότητα
02/11/2026 - 18:12
Movember 2026: Από τον Πειραιά ξεκίνησε η ενημερωτική εκστρατεία για τον καρκίνο του προστάτη της Europa Uomo Hellas
Patient Talk
02/11/2026 - 17:46
Ο προγραμματισμός της οργάνωσης Bloode για τις εθελοντικές αιμοδοσίες του Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα
Υγεία
02/11/2026 - 17:22
Η ΕΠΕ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημασία της πρόληψης μέσω εμβολιασμού
Υγεία
02/11/2026 - 16:56
ΕΛΛΟΚ για την απάτη με τις δωρεές: «Ο πόνος ενός παιδιού δεν είναι εμπόρευμα»
Patient Talk
02/11/2026 - 16:33
Καρκίνος του ενδομητρίου: Νέα εξέταση με κολπικό επίχρισμα θα μπορούσε να περιορίσει τις βιοψίες
Υγεία
02/11/2026 - 16:07
Νέο καμπανάκι από τον ΠΟΥ για τις πανδημίες με αφορμή τον Έμπολα
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 15:43
Πότε ο χρόνιος βήχας είναι καμπανάκι κινδύνου και πώς αντιμετωπίζεται
Health Talk
02/11/2026 - 15:17
Πρώτες Βοήθειες για σκύλους και γάτες: Τα σεμινάρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα
Pet
02/11/2026 - 14:54
Γιατί η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος έχει πέσει τα τελευταία 150 χρόνια – Τι δείχνουν οι μελέτες
Υγεία
02/11/2026 - 14:17
Γεωργιάδης: Με το Ταμείο Ανάκαμψης ανακαινίστηκαν 170 κέντρα υγείας και 93 νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 13:56
Οι παρεμβάσεις Βιλδιρίδη στην 76η Σύνοδο του ΠΟΥ για την Ευρώπη - Στο επίκεντρο το «Προλαμβάνω»
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 13:34
Η ΕΕΜΗ φέρνει την πρόληψη του καρκίνου του ήπατος στην καθημερινότητά μας
Υγεία
02/11/2026 - 13:17
Vegan διατροφή: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την υγεία του εντέρου και τον ρόλο της πρωτεΐνης
Διατροφή
02/11/2026 - 13:00
Παιδιατρικό χαμηλόβαθμο γλοίωμα: Οι εξελίξεις και οι ανάγκες των ασθενών
Υγεία
02/11/2026 - 12:00
Γεωργιάδης: Μην δίνετε χρήματα σε διαδικτυακούς εράνους για θεραπείες στο εξωτερικό
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 11:30
Πώς θα κόψετε μια κακή συνήθεια: 11 βήματα για να τα καταφέρετε
Ψυχική Υγεία
02/11/2026 - 11:00
«Μην αφήσεις τον RSV να διακόψει τις στιγμές σου»
Pharma News
02/11/2026 - 10:48
Πάρκινσον: Η πρώτη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων σε ασθενή
Pharma News
02/11/2026 - 10:00
Δωρεά οργάνων: Πώς γίνεται η διαδικασία, τι ισχύει για τους δωρητές και ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας
Health Talk
02/11/2026 - 09:00
Κίτρινη Κάρτα: Γιατί είναι σημαντικό να αναφέρουμε τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων - Η διαδικασία
Pharma Policy
02/11/2026 - 08:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Μην αφήσεις τον RSV να διακόψει τις στιγμές σου»
Pharma News
02/11/2026 - 10:48
Vegan διατροφή: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την υγεία του εντέρου και τον ρόλο της πρωτεΐνης
Διατροφή
02/11/2026 - 13:00
Διαισθητική διατροφή: Πως πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά από τα γλυκά, χωρίς να τους τα απαγορεύουμε εντελώς
Διατροφή
02/11/2026 - 19:21
Πάρκινσον: Η πρώτη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων σε ασθενή
Pharma News
02/11/2026 - 10:00
Δαβάκης: «Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2026 η καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 20:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo