ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα παιδιά δεν είναι άτρωτα στον κορονοϊό

Υγεία
Τα παιδιά δεν είναι άτρωτα στον κορονοϊό
Έρευνα για τον αντίκτυπο του κορονοϊού στα παιδιά απέδειξε ότι αν και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, δεν είναι άτρωτα στον ιό.
Πέμπτη, 30/07/2020 - 11:19
— Photo: PEXELS
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Κατά την εξέταση του ρόλου των παιδιών σε αυτή την πανδημία, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι αν μπορούν να μολυνθούν, και αν ναι, πόσο συχνά.

Από τις 149.082 αναφερόμενες περιπτώσεις COVID-19 στις ΗΠΑ από τα τέλη Απριλίου, μόνο 2.572 - 1,7% - ήταν παιδιά, παρά τα παιδιά που αποτελούν το 22% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Με βάση την τρέχουσα έρευνα και τις δικές μας εμπειρίες, φαίνεται ότι τα παιδιά 17 ετών και νεότερα αντιμετωπίζουν μικρό κίνδυνο από τον κορονοϊό. Σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν ασυμπτωματική, πολύ ήπια ή ήπια νόσο,αλλά ένα μικρό ποσοστό των παιδιών αρρωσταίνουν πολύ. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία ότι τα παιδιά μπορούν να διαδώσουν τον ιό σε άλλους. Υπό το φόβο για δεύτερο κύμα, πάντως, σοβαρές ανησυχίες εγείρονται σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Μικρότερος κίνδυνος, ίδιες πιθανότητες μόλυνσης για τους νέους

Η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά είναι φυσιολογικά εξίσου πιθανό να μολυνθούν με SARS-CoV-2 με τους ενήλικες. Αυτή η διαφορά μεταξύ των αριθμών περιπτώσεων και της βιολογικής ευαισθησίας μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά γενικά έχουν ελάχιστα έως ήπια συμπτώματα όταν έχουν μολυνθεί με τον κορονοϊό και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να υποβληθούν σε εξετάσεις. Μπορεί επίσης να οφείλεται στο ότι τα παιδιά γενικά είχαν λιγότερη έκθεση στον ιό σε σύγκριση με τους ενήλικες. Τα παιδιά δεν πρόκειται να εργαστούν, πηγαίνουν πιθανώς έξω στα καταστήματα λιγότερο από τους ενηλίκους, και στα κράτη που είχαν πιο αυστηρά μέτρα καραντίνας, δεν πηγαίνουν έξω στα μπαρ ή τα γυμναστήρια.

Ακόμα κι αν τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν από τον κορονοϊό, σίγουρα δεν είναι άτρωτα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους και τα παιδιά με υποκείμενες παθήσεις είναι τα πιο πιθανό να νοσηλεύονται. Αυτά τα παιδιά συνήθως βιώνουν την αναπνευστική δυσχέρεια που συνήθως συνδέονται με COVID-19 και συχνά χρειάζονται οξυγόνο και υποστήριξη εντατικής θεραπείας. Από τις 11 Ιουλίου, 36 παιδιά 14 ή νεότερα είχαν πεθάνει από τον ιό.

Εκτός από τις τυπικές περιπτώσεις COVID-19, πρόσφατα υπήρξαν κάποιες τρομακτικές αναφορές του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών θα haywire αφού εκτίθενται σε SARS-CoV-2.

Αξιοσημείωτες είναι οι αναφορές της νόσου Kawasaki. Κανονικά, η νόσος Kawasaki επηρεάζει τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, προκαλώντας παρατεταμένο υψηλό πυρετό, εξάνθημα, ερυθρότητα των ματιών, πρήξιμο του στόματος και πρήξιμο των αρτηριών στην καρδιά. Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που παίρνουν τη νόσο Kawasaki επιβιώνουν όταν δίνονται θεραπείες αλλά δυστυχώς, μερικά παιδιά έχουν πεθάνει από αυτό, καθώς η έκθεση τους στον κορονοϊό οδήγησε στην ασθένεια. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι προκαλεί την ασθένεια Kawasaki κανονικά ή γιατί μια μόλυνση κορονοϊού θα μπορούσε να την προκαλέσει.

Κατά τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν επίσης αναφορές για ορισμένα παιδιά, αφού μολύνθηκαν με τον κορονοϊό, που εμφάνισαν πυρετό και εξανθήματα μαζί με μια απειλητική για τη ζωή πτώση της αρτηριακής πίεσης και ξαφνική σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια. Τα παιδιά και οι έφηβοι με αυτό το σύνδρομο που σχετίζεται με το COVID-19 – που τώρα ονομάζεται πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά, ή MIS-C – είναι μεγαλύτερα από αυτά που συνήθως βλέπουν οι γιατροί με τη νόσο Kawasaki. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτές οι δύο ασθένειες δεν είναι το ίδιο, παρά το γεγονός ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και παρόμοιες θεραπείες.

Πόσο μεταδοτικά είναι τα παιδιά;

Αν τα παιδιά νοσήσουν από τον κορονοϊό, το επόμενο σημαντικό ερώτημα είναι: Πόσο εύκολα μπορούν να το διαδώσουν; Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν ηπιότερα συμπτώματα, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα παιδιά δεν είναι πιθανώς οι οδηγοί της πανδημίας COVID-19. Επιπλέον, πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι τα περισσότερα παιδιά που νοσούν, έχουν κολλήσει από τους γονείς τους καιόχι από άλλα παιδιά.

Τα μικρά παιδιά μπορεί να έχουν ασθενέστερο βήχα και ως εκ τούτου θα απελευθερώσουν λιγότερα μολυσματικά σωματίδια του ιού στο περιβάλλον τους. Μια πρόσφατη μελέτη από τη Νότια Κορέα διαπίστωσε ότι ενώ τα μικρά παιδιά φαίνονται λιγότερο σε θέση να διαδώσουν την ασθένεια σε σύγκριση με τους ενήλικες, τα παιδιά 10 έως 19 ετών διαδίδουν τον ιό τουλάχιστον το ίδιο όσο οι ενήλικες . Η έλλειψη στοιχείων ότι τα παιδιά είναι σημαντικές πηγές μετάδοσης μπορεί απλά να οφείλεται στο γεγονός ότι η οδός της μόλυνσης διακόπηκε λόγω του εθνικού κλεισίματος των σχολείων την άνοιξη. Καθώς τα παιδιά συνεχίζουν περισσότερες από τις συνήθεις καθημερινές δραστηριότητές τους – όπως το σχολείο και τον αθλητισμό μπορεί να βρούμε την απάντηση στο πόσο εύκολα τα παιδιά διαδίδουν αυτόν τον επικίνδυνο ιό.

ΠΗΓΗ: theconversation

Τελευταία τροποποίηση στις 30/07/2020 - 11:41
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΚΙΝΔΥΝΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόνος στον ώμο: Όλες οι σύγχρονες θεραπείες
Πόνος στον ώμο: Όλες οι σύγχρονες θεραπείες 30 Ιουλίου 2020
Πώς θα απολαύσεις τον ύπνο σου χωρίς κλιματιστικό 30 Ιουλίου 2020
Πώς θα απολαύσεις τον ύπνο σου χωρίς κλιματιστικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιγότερα πρέπει, λιγότερο στρες: Πως να είναι πιο χαρούμενο το 2026 με λιγότερα
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 12:10

Λιγότερα πρέπει, λιγότερο στρες: Πως να είναι πιο χαρούμενο το 2026 με λιγότερα

Unicef: Επτάχρονος πνίγηκε κατά τη διάρκεια πλημμύρας σε καταυλισμό στη Γάζα
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 11:00

Unicef: Επτάχρονος πνίγηκε κατά τη διάρκεια πλημμύρας σε καταυλισμό στη Γάζα

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη «Φλόγα»: «Η Πολιτεία να δίνει οξυγόνο και φτερά σε σπουδαίες πρωτοβουλίες για τα παιδιά»
Επικαιρότητα
30/12/2025 - 16:34

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη «Φλόγα»: «Η Πολιτεία να δίνει οξυγόνο και φτερά σε σπουδαίες πρωτοβουλίες για τα παιδιά»

Θεσσαλονίκη: Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που διδάσκουν δύναμη και χαμόγελο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 21:03

Θεσσαλονίκη: Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που διδάσκουν δύναμη και χαμόγελο

ΑΡΣΙΣ: Αυξάνονται τα παιδιά που επαιτούν στις γιορτές - «Μη δίνετε χρήματα, βοηθήστε με εναλλακτικούς τρόπους»
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 07:24

ΑΡΣΙΣ: Αυξάνονται τα παιδιά που επαιτούν στις γιορτές - «Μη δίνετε χρήματα, βοηθήστε με εναλλακτικούς τρόπους»

Η ιδιοφυΐα δεν κρίνεται απαραίτητα από την παιδική ηλικία - Τι έδειξε έρευνα
Ψυχική Υγεία
23/12/2025 - 13:00

Η ιδιοφυΐα δεν κρίνεται απαραίτητα από την παιδική ηλικία - Τι έδειξε έρευνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΛΑΣ: Δέκα νεκροί σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα στην Αττική, τον Δεκέμβριο!
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 18:39
«Dry January»: Πόσο χρόνο χρειάζεται για να «καθαρίσει» το ήπαρ από το αλκοόλ των εορτών
Διατροφή
02/01/2026 - 18:21
Οι Πρωτοχρονιές που βάφτηκαν με αίμα τα τελευταία 25 χρόνια
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 17:48
Ελβετία: Τα «σπινθηροβόλα κεριά» η προφανής αιτία της φονικής πυρκαγιάς - Ταυτοποιήθηκαν 113 τραυματίες
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 17:24
Κλιματική κρίση: Οι περιοριστικές πολιτικές αποδυναμώνουν την δημόσια στήριξη, σύμφωνα με νέα μελέτη
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 17:03
Μήνυμα Σιάσου για το 2026: «Επένδυση στην άριστη εκπαίδευση, την καινοτόμο έρευνα και τη διαρκή εξωστρέφεια»
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 16:39
Ο Elon Musk σχεδιάζει «μαζική παραγωγή» των εγκεφαλικών τσιπ Neuralink
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 16:17
Kύστη κόκκυγoς: Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία - Γιατί είναι γνωστή και ως «νόσος του Jeep»
Health Talk
02/01/2026 - 15:51
Επιστολή ΙΣΑ προς Εξαδάκτυλο για την έκτακτη συνεδρίαση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 15:36
Μεθεόρτια κατάθλιψη: Πώς να την ξεπεράσετε με συνοπτικές διαδικασίες
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 15:12
Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στη Γάζα σε 37 διεθνείς ΜΚΟ
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 14:48
Χανιά: Ενισχύεται η προσβασιμότητα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο με νέο σύστημα για ΑμεΑ
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 14:19
Οι φαρμακευτικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές 350 φαρμάκων στις ΗΠΑ παρά τις πιέσεις Τραμπ
Pharma Policy
02/01/2026 - 14:00
Θεσσαλονίκη: Επτακόσιοι τόνοι σκουπίδια μαζεύτηκαν από τα πάρτι της Πρωτοχρονιάς
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 13:43
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Ώρες αγωνίας για τη 15χρονη Ελληνίδα που αγνοείται - Έκκληση από τους γονείς
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 13:22
Λιγότερα πρέπει, λιγότερο στρες: Πως να είναι πιο χαρούμενο το 2026 με λιγότερα
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 12:10
Μια έντονη προπόνηση 10 λεπτών μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου του εντέρου
Υγεία
02/01/2026 - 11:00
Νευροεπιστήμονας υποστηρίζει ότι είναι εφικτό να «σβήνουν» οι κακές αναμνήσεις και να αντικαθιστώνται με καλύτερες
Ψυχική Υγεία
02/01/2026 - 10:00
Επίσκεψη Μητσοτάκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»
Πολιτική Υγείας
02/01/2026 - 09:14
Volume eating: Η λύση για να είστε συνεπείς στην απώλεια βάρους το 2026;
Διατροφή
02/01/2026 - 09:00
«Η απορρόφηση κονδυλίων δεν ισοδυναμεί με λειτουργικό ΕΣΥ – Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Υπουργό Υγείας»
Πολιτική Υγείας
31/12/2025 - 20:12
Μητσοτάκης: «Στα ορόσημα του 2025 η ανακαίνιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας»
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 19:33
Κρήτη: Παρατείνονται έως και τις 7 Ιανουαρίου τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 19:12
Πρόληψη από την παιδική ηλικία: Οι συνήθειες που προστατεύουν την καρδιά μας
Health Talk
31/12/2025 - 18:09
Αποκαταστάθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμών των ιατρών στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων
Πολιτική Υγείας
31/12/2025 - 17:24
Χειμώνας και δέρμα: Τρεις απλές και πρακτικές συμβουλές για τη διατήρηση της υγείας του
Health Talk
31/12/2025 - 17:02
Πρωτοβουλία για αθόρυβα εορταστικά πυροτεχνήματα από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς
Pet
31/12/2025 - 16:34
Επιτραπέζια παιχνίδια: Έρευνα μελετά πόσο μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με νευροδιαφορετικότητα
Ψυχική Υγεία
31/12/2025 - 16:00
Γιατί τα κράνμπερις δεν είναι μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων - Τα πολλαπλά οφέλη τους
Διατροφή
31/12/2025 - 15:06
ΣτΕ: Τα τρία αυστηρά κριτήρια διαφάνειας για τη μονομερή αύξηση ασφαλίστρων υγείας
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 14:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι προκαλεί η υπερφαγία των γιορτών στον εγκέφαλο - Ο ρόλος της διάρκειας της
Διατροφή
31/12/2025 - 12:00
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Ώρες αγωνίας για τη 15χρονη Ελληνίδα που αγνοείται - Έκκληση από τους γονείς
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 13:22
Μητσοτάκης: «Στα ορόσημα του 2025 η ανακαίνιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας»
Επικαιρότητα
31/12/2025 - 19:33
Μια έντονη προπόνηση 10 λεπτών μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου του εντέρου
Υγεία
02/01/2026 - 11:00
Πρωτοβουλία για αθόρυβα εορταστικά πυροτεχνήματα από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς
Pet
31/12/2025 - 16:34
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo