ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδηγίες για οικογένειες με παιδιά και εφήβους με διαταραχή φάσματος αυτισμού εν καιρώ COVID-19

Υγεία
Οδηγίες για οικογένειες με παιδιά και εφήβους με διαταραχή φάσματος αυτισμού εν καιρώ COVID-19
Το Εθνικόν και Καπποδιστιρακόν Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέδωσε οδηγίες για παιδιά με Αυτισμό εν καιρώ covid 19.
Σάββατο, 18/04/2020 - 17:05
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Η πανδηµία έχει φέρει σαρωτικές αλλαγές στην καθηµερινότητα και απρόβλεπτες καταστάσεις καθώς δεν µπορεί να εκτιµηθεί ακόµα µε ακρίβεια η διάρκεια και η έκταση της πανδηµίας, οι επιπτώσεις της σε ανθρώπινες ζωές, το προσωπικό και κοινωνικό κόστος.

Τα άτοµα µε ΔΦΑ επηρεάζονται µε διαφορετικό τρόπο και µε ποικίλο βαθµό επειδή:

  • δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα συµβατικά «κοινωνικά σήµατα» και «κοινωνικούς κανόνες» συµπεριφοράς
  • αντιλαµβάνονται τα νοήµατα κυριολεκτικά, συχνά δε µπορούν να ερµηνεύσουν τα λεγόµενα, τις πράξεις και τα συναισθήµατα των άλλων, να φανταστούν εναλλακτικά κοινωνικά σενάρια και να προβλέψουν µια πιθανή εξέλιξη στο µέλλον
  • επιµένουν σε συγκεκριµένες ρουτίνες και προτιµούν να ακολουθούν ένα προκαθορισµένο πρόγραµµα, έτσι απρόβλεπτη αλλαγή µπορεί να προκαλέσει αίσθηµα ανησυχίας.
  • συχνά µπορεί να αναπτύξουν έντονα ή εµµονικά ενδιαφέροντα και µπορεί να αγχωθούν αν εµποδιστούν να κάνουν αυτό µε το οποίο οι ίδιοι έχουν επιλέξει να ασχοληθούν.
  • συχνά παρουσιάζουν δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας π.χ. σε ασυνήθιστες αλλαγές του περιβάλλοντος (δυνατοί θόρυβοι, έντονα φώτα, οσµές, ασυνήθιστες υφές) µε αποτέλεσµα να τα οδηγούν σε αναστάτωση και τελικά στην εκδήλωση δυσπροσαρµοστικών συµπεριφορών

Πρακτικές οδηγίες και συμβουλές

Εξηγήστε τους

  • ότι τα σχέδια όλων των ανθρώπων ακυρώθηκαν αλλά αυτό θα διαρκέσει για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα και όχι για πάντα και ότι όλα θα πάνε καλά αφού η πολιτεία κάνει αυτό που πρέπει.
  • µε σαφήνεια σε σχέση µε τα συµπτώµατα του κορωνοϊού, για ποιο λόγο έκλεισαν τα σχολεία και γιατί είναι σηµαντική η αποµόνωση στο σπίτι. Μπορείτε να συγκρίνετε την κατάσταση µε κάτι γνώριµο όπως µε µια θύελλα όπου θα πρέπει να µείνετε όλοι εντός σπιτιού για να προστατευτείτε.
  • όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να µένουν σπίτι, να απολυµαίνουν τους χώρους, να πλένουν τα χέρια τους και να κρατούν αποστάσεις από τους άλλους στην βόλτα και το σουπερ µάρκετ.
  • χρειάζεται προσοχή ώστε το παιδί να εκπαιδευτεί σωστά χωρίς να εγκατασταθούν νέες εµµονές, όπως µε το πλύσιµο των χεριών. Ο έφηβος µπορεί να ενηµερωθεί απευθείας και από τον οικογενειακό γιατρό.
  • Δύο τεχνικές της Carol Gray: οι κοινωνικές ιστορίες και τα comic strip conversations µπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικές ώστε να εξηγηθεί το «πως» και τα «γιατί». Επίσης µπορείτε να κατασκευάσετε κατάλληλες ιστορίες σε συνεργασία µε τους ειδικούς που ήδη γνωρίζουν το παιδί σας ή να αναζητήσετε δωρεάν υλικό στο διαδίκτυο.

Συζητήστε με το παιδί με ΔΦΑ αλλά και με άλλα μέλη της οικογένειας

  • για τα γεγονότα µε τρόπο προσαρµοσµένο ανάλογα µε την ηλικία του και το επίπεδο χρήσης του λόγου ώστε να µπορεί σίγουρα να κατανοήσει αυτό που συµβαίνει. Τα µικρότερα παιδιά δεν µπορούν να κατανοήσουν πολύπλοκες πληροφορίες.
  • τις σκέψεις και τα συναισθήµατά του και περιγράψτε τα δικά σας συναισθήµατα. Απαντήστε στις ερωτήσεις του όσες φορές κι αν χρειαστεί καθώς αυτός είναι ένας τρόπος για να µπορέσει να επεξεργαστεί και να κατανοήσει ότι του συµβαίνει.
  • είναι σηµαντικό να αισθάνεται ότι αναγνωρίζετε τις ανησυχίες του και κατανοείτε τις αντιδράσεις του όσο περίεργες και αν φαίνονται. Η αβεβαιότητα σε σχέση µε το πότε θα τελειώσει η παρούσα κατάσταση ώστε να µπορέσουν να επιστρέψουν πάλι στην «φυσιολογική» ζωή αποτελεί µεγάλη πηγή άγχους και ανασφάλειας.
  • Φροντίστε για τον περιορισµό της υπερβολικής έκθεσης στη πληροφόρηση που οδηγεί σε ένταση, σύγχυση και ανησυχία. Να λαµβάνουν νέα µόνο από επίσηµες πηγές και συγκεκριµένη ώρα µέσα στην ηµέρα. Δώστε χρόνο για τις νέες πληροφορίες έτσι ώστε να µπορεί να τις οργανώσει για να τις απορροφήσει. Αλλάξτε το θέµα συζήτησης όταν αυτή οδηγείται σε ανούσιες υπερβολές.
  • Η ένταση και οι δυνατές φωνές µπορεί να οδηγήσουν σε αισθητηριακή υπερφόρτωση και εκρήξη.

Δημιουργήστε μία σταθερή ρουτίνα

  • «σχολικής ημέρας » στο σπίτι που να ακολουθεί τις δραστηριότητες που συνήθως κάνει το παιδί σας στο σπίτι , στο σχολείο, στην τάξη . Ντύστε το παιδί κανονικά το πρωί και διαµορφώστε τις ίδιες δραστηριότητες µάθησης στο σπίτι µ ε την ίδια σειρά.

  • ένα νέο ηµερήσιο πρόγραµµα προσαρµοσµένο στις νέες συνθήκες. Η κρίση οδήγησε σε απότοµη διακοπή της «καθηµερινής ρουτίνας» και τα άτοµα µε ΔΦΑ χρειάζονται περισσότερο χρόνο να προσαρµοστούν στις αλλαγές και τις νέες καταστάσεις.

  • είναι σηµαντικό στην καραντίνα να µην δηµιουργηθούν λάθος συνήθειες και δυσπροσαρµοστικές συµπεριφορές.

  • Η χρήση τεχνικών και υλικών για δόµηση και οπτικοποίηση όπως περιγράφονται από το πρόγραµµα TEACCH (πίνακες, οδηγοί, προγράµµατα, ρολόγια, χρονόµετρα, ηµερολόγια) θα σας είναι απαραίτητα.

  • να συμπεριλάβετε µικρές κινητικές δραστηριότητες ( π.χ. περίπατο ), για να ενθαρρύνετε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική ευεξία τη δική σας αλλά και του παιδιού σας . Δώστε επιπλέον χρόνο για σωματική άσκηση.

Να οργανώνετε

  • προγραµµατισµένες εξόδους σε ανοικτούς χώρους µε τα πόδια ή το αυτοκίνητο. Υπάρχει πρόβλεψη της πολιτείας για εξαιρέσεις όσον αφορά τις εξόδους κατά την καραντίνα ώστε να προστατευτούν τα δικαιώµατα των παιδιών µε αυτισµό. ü οικογενειακές διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως µια βόλτα µε ποδήλατο γύρω από τη γειτονιά ή µια προπόνηση στο σπίτι (αναζητήστε το YouTube µαθήµατα για οικογενειακές προπονήσεις) διαµορφώνοντας µια συνήθεια τακτικής καθηµερινής άσκησης.
  • τον επιπλέον χρόνο στο σπίτι µαζί, έτσι ώστε να επιδείξετε και να διδάξετε πιο ανεξάρτητες ικανότητες διαβίωσης και να προσφέρετε άφθονο έπαινο και ενίσχυση για επιτυχίες.
  • πολλές και διαφορετικές (αλλά χωρίς υπερβολή) δραστηριότητες µέσα στο σπίτι ώστε να µην βαριέται, να µην κάνει δυσάρεστες σκέψεις και να εκτίθεται σε άγχος. Μπορείτε να ασχοληθείτε µε την µαγειρική, κηπουρική, ζωγραφική, διακοσµητική, επιτραπέζια παιχνίδια, να επισκεφτείτε τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα µοιραστείτε ιδέες από την κοινότητα, να διαβάσετε βιβλία, να δείτε µαζί ταινίες ή ντοκιµαντέρ έχοντας την ευκαιρία να µάθετε µαζί καινούργια πράγµατα. ü τρόπους διατήρησης της κοινωνική επαφής του παιδιού σας µε φίλους και συµµαθητές µε τη χρήση τηλεφώνου και διαδικτύου (whatsup, viber, skype κα).
  • τρόπους υποστήριξης του παιδιού και του εφήβου σε δεξιότητες τηλεµατικής ώστε να µπορεί να συνεχίσει την παρακολούθηση από απόσταση του σχολικού προγράµµατος και των συνεδριών µε τους θεραπευτές του. Πολλά παιδιά συναντούν δυσκολία στη χρήση βιντεοκλήσεων και την παρακολούθηση on line µαθηµάτων. Η οργάνωση της εκπαίδευσής τους µέσω βίντεο και email µπορεί να κάνει την όλη διαδικασία περισσότερο προβλέψιµη και να περιορίσει το άγχος που βιώνουν κατά την έκθεση.
  • την φροντίδα του παιδιού µε τέτοιο τρόπο ώστε αν είναι δυνατό να µπορούν να ασχολούνται διαφορετικά άτοµα µε το παιδί ώστε να µπορείτε να έχετε χρόνο να κάνετε οτιδήποτε σας ξεκουράζει και ευχαριστεί.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ:

  • Χρειάζεται να σκεφτείτε από πριν ποιός θα φροντίσει το παιδί αν κάποιος από την οικογένεια σας νοσήσει.
  • Ο πιο ουσιαστικός τρόπος να υποστηρίξετε το παιδί σας είναι πρώτα να φροντίσετε τον εαυτό σας, ώστε να µπορείτε να παραµείνετε ήρεµοι και καθησυχαστικοί εάν κάτι σας προβληµατίζει σε σχέση µε την δική σας ψυχική υγεία επικοινωνήστε µε ειδικό. Τα άτοµα µε αυτισµό επηρεάζονται ιδιαίτερα από την συναισθηµατική ένταση στο περιβάλλον τους και καταστάσεις ενδοοικογενειακής βίας.
  • Να ενθαρρύνετε και να διατηρείστε τη δική σας στενή συνεργασία µε εκπαιδευτικούς και θεραπευτές από τους οποίους θα λάβετε καθοδήγηση και συµβουλές, § είναι σηµαντικό να συνεχίσει την σχολική φοίτηση και το πρόγραµµα θεραπευτικής παρέµβασης ώστε να επιστρέψει µετά γρήγορα στην κανονικότητα.
  • Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στη συµπεριφορά του παιδιού επικοινωνήστε µε παιδοψυχίατρο ο οποίος θα σας κατευθύνει. Τα παιδιά µε αυτισµό µπορεί να µην καταφέρουν να εκφράσουν λεκτικά τα συµπτώµατα όπως ο πόνος. Τα άτοµα µε αυτισµό είναι ευάλωτα στην εκδήλωση άγχους και κατάθλιψης στις παρούσες έντονα ψυχοπιεστικές συνθήκες.
  • Είναι σηµαντικό όλοι οι επαγγελµατίες οι οποίοι θα ασχοληθούν κατά την παρούσα πανδηµία µε άτοµα µε ΔΦΑ (π.χ. παιδίατροι, νοσηλευτές, αστυνοµικοί κ.α.) να γνωρίζουν ότι τα άτοµα µε αυτισµό αντιλαµβάνονται και βιώνουν τον κόσµο µε διαφορετικό τρόπο. Οι γονείς είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να κατανοήσουν πώς το παιδί τους αντιλαµβάνεται την νέα κατάσταση ώστε να µπορέσουν να την εξηγήσουν στους επαγγελµατίες που θα εµπλακούν εφόσον χρειαστεί.

Η National Autistic Society (NAS) - Εθνική Οργάνωση Αυτιστικών της Μεγάλης Βρετανίας περιγράφει τις ιδιαίτερες και µοναδικές ανάγκες κάθε ατόµου µε ΔΦΑ µε την προσέγγιση SPELL όπου αναφέρονται µε απλό και σαφή τρόπο οι αρχές της υποστηρικτικής παρέµβασης. Το SPELL αποτελεί το αρκτικόλεξο των λέξεων: • Structure – Δοµή (προβλεψιµότητα, σταθερότητα, ασφάλεια) • Positive – Εποικοδοµητική (ενίσχυση αυτοπεποίθησης, ενδιαφέρον για τις δυνατότητες) • Empathy - Ενσυναίσθηση (συναισθηµατική κατανόηση, ενδιαφέρον για την οπτική τους) • Low arousal – Ήπια διέγερση (ήρεµο περιβάλλον, µείωση έντασης και ανησυχίας) • Links – Σύνδεσµοι (διασυνδέσεις και επικοινωνία, ισχυροί δεσµοί µε συνέπεια µεταξύ των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για το άτοµο)

  • ΑΥΤΙΣΜΟΣ
  • ΔΦΑ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΕΦΗΒΟΙ
  • COVID 19

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατρέποντας τα «προγνωστικά»: Ο ασθενής Covid-19 που συγκίνησε γιατρούς και νοσηλευτές στο ΣΩΤΗΡΙΑ
Ανατρέποντας τα «προγνωστικά»: Ο ασθενής Covid-19 που συγκίνησε γιατρούς και νοσηλευτές στο ΣΩΤΗΡΙΑ 17 Απριλίου 2020
Κορονοϊός Ελλάδα : Στους 110 οι θάνατοι, 2.235 τα συνολικά κρούσματα 18 Απριλίου 2020
Κορονοϊός Ελλάδα : Στους 110 οι θάνατοι, 2.235 τα συνολικά κρούσματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΥ: Να ενισχυθεί η επιτήρηση για γρίπη, COVID-19 και RSV ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 17:56

ΠΟΥ: Να ενισχυθεί η επιτήρηση για γρίπη, COVID-19 και RSV ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο

Γιατί οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη σχολική τσάντα και τον πόνο στην πλάτη των παιδιών
Health Talk
01/10/2026 - 17:19

Γιατί οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη σχολική τσάντα και τον πόνο στην πλάτη των παιδιών

Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27

Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19

Social media και έφηβοι: Στο μικροσκόπιο η επιβολή ηλικιακών ορίων και η διαχείριση των κινδύνων
Ψυχική Υγεία
01/10/2026 - 11:47

Social media και έφηβοι: Στο μικροσκόπιο η επιβολή ηλικιακών ορίων και η διαχείριση των κινδύνων

ΑΜΚΕ «Καρκινάκι»: Με κενά η επιστροφή στο σχολείο για το 31,2% των παιδιών που νόσησαν με καρκίνο
Patient Talk
01/10/2026 - 09:34

ΑΜΚΕ «Καρκινάκι»: Με κενά η επιστροφή στο σχολείο για το 31,2% των παιδιών που νόσησαν με καρκίνο

Το 16,8% των εφήβων που έλαβαν φάρμακα GLP-1 εμφάνισε διατροφική ανεπάρκεια
Health Talk
01/10/2026 - 08:09

Το 16,8% των εφήβων που έλαβαν φάρμακα GLP-1 εμφάνισε διατροφική ανεπάρκεια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο επιστημονικά συνέδρια για το Αλτσχάιμερ και τις νευροεκφυλιστικές παθήσεις στη Θεσσαλονίκη, τον Φεβρουάριο
Υγεία
09/10/2026 - 22:54
Μεγάλη η συμμετοχή στους προκριματικούς αθλητικής ναυαγοσωστικής που διοργάνωσε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 22:21
Χορηγοί δρομέων στο 18ο Greece Race for the Cure η UNI-PHARMA και η InterMed
Pharma News
09/10/2026 - 21:44
Εκδήλωση στην Πάτρα για τα ρευματικά νοσήματα - Ανοιχτός διάλογος ασθενών και ειδικών στις 14 Οκτωβρίου
Patient Talk
09/10/2026 - 21:17
ΕΛΛΟΚ: Καινοτομία, κλινικές μελέτες και ψηφιακός μετασχηματισμός στις αιματολογικές κακοήθειες
Patient Talk
09/10/2026 - 20:42
Στο Νοσοκομείο «Μεταξά» ο πρώτος ασθενής του ΕΣΥ που απέφυγε την ανοιχτή θωρακοτομή χάρη σε ρομποτικό χειρουργείο
Υγεία
09/10/2026 - 20:08
Παγκόσμια Ημέρα Παρηγορητικής Φροντίδας: Περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν με πόνο και ταλαιπωρία
Υγεία
09/10/2026 - 19:32
ΕΟΠΑΕ: «Καθετί που αφορά την ανθρώπινη λειτουργικότητα είναι ζήτημα ψυχικής υγείας»
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 19:07
Μήνυμα Θεοδωρικάκου προς τους ασφαλιστές: «Σεβασμός στους συνανθρώπους μας που νίκησαν τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 18:42
Προς ανακαίνιση πέντε δημοτικές κατοικίες στο Αμάρι Ρεθύμνου για τη στέγαση γιατρών και εκπαιδευτικών
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 18:19
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Το 57% των Ελλήνων εργαζόμενων νιώθει πίεση χρόνου και υπερβολικό φόρτο δουλειάς
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 17:56
Πέθανε ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στη Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 17:34
Θεσσαλονίκη: Καλά στην υγεία του μαθητής που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σοβάδες που αποκολλήθηκαν σε σχολική αίθουσα
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 17:17
Ψαλτοπούλου: Οι τρεις κύριες μορφές της πανώλης, η μετάδοσή της και οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Health Talk
09/10/2026 - 16:49
ΕΛΕΑΝΑ: «Η ζωή με ρευματικό νόσημα δεν πρέπει να βάζει τα όνειρα σε αναμονή»
Patient Talk
09/10/2026 - 16:23
Πως το διάβασμα μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο και να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία
Υγεία
09/10/2026 - 16:04
SOS για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας και τον κίνδυνο να μη συνεχιστεί η λειτουργία τους
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 15:42
Πόνος στον αυχένα: Πέντε απλές ασκήσεις για να προστατευτείτε από τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής
Υγεία
09/10/2026 - 15:16
Μόνιμος θεσμός από το 2027 η υποστήριξη για την προετοιμασία αιτήσεων κλινικών μελετών στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
09/10/2026 - 14:48
ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σχολικών νοσηλευτών
Patient Talk
09/10/2026 - 14:36
Όμιλος Τσέτη: Συνολικά 15 διακρίσεις στα Best in Pharmacy & Supplement Awards 2026
Pharma News
09/10/2026 - 14:13
Όταν η ζήλια γίνεται έλεγχος: Ποια είναι τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 13:58
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Αττικής
Πολιτική Υγείας
09/10/2026 - 13:33
Μανιτάρια: Η διατροφική τους αξία και τα οφέλη για την υγεία
Διατροφή
09/10/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Ο κατηγορούμενος γιατρός διαψεύδει ότι έχει τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 12:44
Έκρηξη σε εργοστάσιο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους - Δύο διασωληνωμένοι τραυματίες
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 12:30
Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ
Pharma Policy
09/10/2026 - 12:23
Ύφασμα που απολυμαίνεται μόνο του εξουδετερώνει μικρόβια με τη βοήθεια του φωτός
Υγεία
09/10/2026 - 12:00
Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ασθενείς με καρκίνο
Υγεία
09/10/2026 - 11:00
Παιδική φτώχεια: Πώς επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής
Υγεία
09/10/2026 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεχάστε το πορτοκάλι! Οι τροφές που έχουν πολύ περισσότερη βιταμίνη C
Διατροφή
07/10/2026 - 09:00
ΠΟΥ: Νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 10:01
Νίκος Παπανδρέου και Τιμ Κουκ συνομίλησαν για την ψυχική υγεία και την ασφάλεια των ανηλίκων
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 09:37
Γεωργιάδης: Επιτροπή ειδικών για τη διαμόρφωση πλαισίου αναγεννητικής ιατρικής
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 12:15
ΠΙΣ: Μήνυση κατά των 7 μελών της διορισμένης διοίκησης και προσφυγή στο ΣτΕ από τους εκλεγμένους
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 12:45
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo