ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο «χάρτης» του ετήσιου check up για άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών

Υγεία
FREEPIK
Οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις -ευρύτερα γνωστές και ως check-up- τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες μετά τα 40, τα 50 και τα 60 έτη επιτρέπουν τον έγκαιρο εντοπισμί προβλημάτων υγείας προτού αυτά γίνουν σοβαρά ή ακόμα και απειλητικά για τη ζωή.
Τετάρτη, 30/10/2024 - 12:58
— Photo: FREEPIK
News4Health Team News4Health Team

Ας δούμε μια προς τις κορυφαίες προληπτικές εξετάσεις υγείας στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται κοντά στην ηλικιακή ομάδα των 40-60 ετών

  • αιματολογικές εξετάσεις,
  • ηλεκτροκαρδιογράφημα,
  • τεστ κοπώσεως,
  • Stress Echo,
  • υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας,
  • Triplex κοιλιακής αορτής,
  • ακτινογραφία και αξονική τομογραφία θώρακος,
  • κολονοσκόπηση,
  • χαρτογράφηση σπίλων,
  • διαγνωστικός έλεγχος για διαβήτη,
  • έλεγχος οστεοπόρωσης,
  • ακουόγραμμα,
  • έλεγχος όρασης,
  • μαστογραφία,
  • PSA κ.ά.)

Οι διαγνώσεις ανά εξέταση

  • Προληπτικές αιματολογικές εξετάσεις: Οι εξετάσεις αίματος αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της προληπτικής φροντίδας, καθώς περίπου το 70% όλων των ιατρικών αποφάσεων εξαρτάται από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εργαστηριακών εξετάσεων όσον αφορά τη διάγνωση ή τη θεραπεία.
    Μετά την ηλικία των 40 ετών, σε περίπτωση που δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερα αυξημένη, ή αντιστοίχως μειωμένη τιμή, οι εξετάσεις αίματος πρέπει να διενεργούνται σε ετήσια βάση και πρέπει να περιλαμβάνουν: Γενική αίματος, ΤΚΕ, Γενική ούρων, Ουρία, Σάκχαρο, Ουρικό οξύ, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, Ολικά λιπίδια, HDL (καλή χοληστερίνη), LDL (κακή χοληστερίνη), Τρανσαμινάσες, γGT, Αλκαλική φωσφατάση, Σίδηρο ορού και φεριτίνη.
  • Καρδιολογικό check up: Η διενέργεια του καρδιογραφήματος στις ηλικίες των 40, 50, 60 ετών σε τακτά χρονικά διαστήματα, αποτελεί την κορωνίδα του προληπτικού ελέγχου. Η περιοδικότητα αυτής της εξέτασης προσδιορίζεται από τον ίδιο τον καρδιολόγο εξατομικευμένα, βάσει των ευρημάτων όσο και του οικογενειακού ιστορικού του εκάστοτε ατόμου ή τις δράσεις που αυτό προτίθεται να αναπτύξει (ανταγωνιστικό αθλητισμό, χειρουργική επέμβαση κ.ά.). Επιπλέον εξετάσεις όπως Τεστ κοπώσεως - Αξονική στεφανιογραφία - Stress Echo παρέχουν πληροφορίες για την λειτουργία των στεφανιαίων αρτηριών υπό συνθήκες πίεσης και μπορεί να δείξουν ένα ισχαιμικό πρόβλημα που δεν εμφανίζεται στο απλό καρδιογράφημα το οποίο γίνεται σε κατάσταση ηρεμίας (καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 χρόνια). Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JACC, η αξονική στεφανιογραφία μπορεί να έχει μεγαλύτερη προγνωστική αξία από τη δοκιμασία κόπωσης σε ασθενείς με υποψία στεφανιαίας νόσου, ιδιαίτερα σε άτομα με χαμηλή ή μέτρια πιθανότητα της νόσου. Σε περίπτωση που τα ευρήματα της αξονικής στεφανιογραφίας δείχνουν στενώσεις, τότε το επόμενο τεστ είναι το Stress Echo, το οποίο διενεργείται όλο και περισσότερο για τη διερεύνηση της ανεξήγητης δύσπνοιας (λαχάνιασμα) στην εύκολη κόπωση ή και σε ηρεμία.
  • Triplex κοιλιακής αορτής για τους άνω των 65 ετών: Συνιστάται στους άνω των 65 ετών με ιστορικό υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη και καπνίσματος.
  • Ακτινογραφία και αξονική τομογραφία θώρακος για άνω των 40 ετών: Συνιστάται να γίνεται από την ηλικία των 40 ετών, ιδιαίτερα για τους καπνιστές, και αποτελεί ακτινογραφία αναφοράς για πιθανά μελλοντικά ευρήματα από τον θώρακα. Στους βαρείς καπνιστές μετά τα 50 έτη συνίσταται η διενέργεια αξονικής τομογραφίας θώρακος.
  • Υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας: Διενεργείται για τον έλεγχο του ήπατος, της χολής, των νεφρών, του παγκρέατος και του σπλήνα. Το υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας δύναται να ανιχνεύσει καλοήθεις ή κακοήθεις όγκους των γυναικολογικών οργάνων (μήτρα, σάλπιγγες, ωοθήκες). Καλό είναι να επαναλαμβάνεται όποτε ο γιατρός το υποδείξει, ανάλογα με τα ευρήματα, ή κάθε 2-3 χρόνια.
  • Κολονοσκόπηση (Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου) για άνω των 50 ετών: Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο συχνότερος καρκίνος του πεπτικού συστήματος, ο τρίτος συχνότερος καρκίνος στους άνδρες και ο δεύτερος συχνότερος στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος έχει περίπου 5% πιθανότητες στη ζωή του να αναπτύξει καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστόσο, εάν ανιχνευθεί έγκαιρα με κολονοσκόπηση ή εξέταση αίματος στα κόπρανα (FOBT), τα ποσοστά επιβίωσης είναι εξαιρετικά. Επομένως, ο τακτικός έλεγχος - ξεκινώντας από την ηλικία των 50 ετών– (αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό από τα 40 έτη) είναι εξαιρετικά σημαντικός.
  • Χαρτογράφηση σπίλων (Προληπτικός έλεγχος για καρκίνο του δέρματος) για άνω των 50 ετών: Με την πάροδο της ηλικίας, η ικανότητα του δέρματός σας να επουλώνεται και να διατηρεί την ελαστικότητά του επιβραδύνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ηλικιωμένοι είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Τα καλά νέα είναι ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι μία από τις πιο ιάσιμες μορφές καρκίνου, εάν εντοπιστεί έγκαιρα. Οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν τον έλεγχο για τον καρκίνο του δέρματος από την ηλικία των 50 ετών, πόσο μάλλον για άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος ή ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων στην παιδική ηλικία.
  • Διαγνωστικός έλεγχος για διαβήτη για άνω των 45 ετών: Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία συνιστά διενέργεια ελέγχου για διαβήτη σε άτομα άνω των 45 ετών. Εάν τα αποτελέσματα του προσυμπτωματικού ελέγχου είναι φυσιολογικά, θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον ανά 3ετία, με πιθανό πιο συχνό έλεγχο ανάλογα με τα αρχικά ευρήματα και τους παράγοντες κινδύνου. Το υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως καρδιακές παθήσεις, προβλήματα όρασης και βλάβες στα νεύρα.
  • Έλεγχος οστεοπόρωσης (μέτρηση οστικής πυκνότητας DXA) για άνω των 45 ετών: Η ασθένεια της οστεοπόρωσης αποδυναμώνει τα οστά, με αποτέλεσμα να καθίστανται εύθρυπτα. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και είναι πιο διαδεδομένη στις ηλικιωμένες γυναίκες λόγω της χαμηλότερης οστικής τους πυκνότητας. Η οστεοπόρωση μπορεί να περάσει απαρατήρητη έως ότου μια πτώση, ένας τραυματισμός ή μια ξαφνική καταπόνηση προκαλέσει το σπάσιμο ενός οστού. Οι γιατροί συνιστούν σε όλους τους ηλικιωμένους να κάνουν μια εξέταση οστικής πυκνότητας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αυτό δείχνει πόσο πυκνά (ισχυρά) είναι τα οστά σας -όσο χαμηλότερη είναι η πυκνότητα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος κατάγματος.
  • Ακουόγραμμα για άνω των 50 ετών: Εάν δεν αντιμετωπιστεί η απώλεια ακοής σε ηλικιωμένους ενήλικες, αυξάνεται ο κίνδυνος να υποφέρουν από γνωστικές διαταραχές, κατάθλιψη και τραυματισμούς. Ενδέχεται να μην παρατηρήσετε αλλαγές στην ακοή, καθώς αυτές μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά. Οι γιατροί συνιστούν έλεγχο ακοής για άτομα άνω των 50 ετών κατά το καθιερωμένο check-up.
  • Έλεγχος όρασης για άνω των 50 ετών: Συχνά πολλοί ενήλικες δεν ελέγχουν την όρασή τους όσο συχνά θα έπρεπε. Όμως, ο έλεγχος της όρασης είναι απαραίτητος επειδή οι οφθαλμικές παθήσεις όπως το γλαύκωμα και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας είναι πιο συχνές, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Οι ενήλικες άνω των 50 ετών ή όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό οφθαλμολογικών παθήσεων και όσοι φορούν φακούς επαφής καλό είναι να κάνουν ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο.
  • Γυναικολογικές Εξετάσεις και Μαστογραφία για άνω των 40 ετών: Επίσκεψη στον γυναικολόγο για εξέταση και αντιμετώπιση φλεγμονών, λοιμώξεων, καλοήθων και κακοήθων όγκων του κόλπου, της μήτρας και των ωοθηκών. Επίσης, ψηλάφηση των μαστών με στόχο τον εντοπισμό τυχόν ογκιδίων -διαδικασία που οι γυναίκες άνω των 40 ετών καλό είναι να πραγματοποιούν και στο πλαίσιο της αυτοεξέτασής τους.
  • Τεστ Παπανικολάου: Για τις γυναίκες είναι ίσως η πιο χρήσιμη εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας. Πρέπει να ξεκινάει μαζί με τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας και να επαναλαμβάνεται κάθε 2 χρόνια ανελλιπώς, εφόσον είναι αρνητικό και δεν παρουσιάζει άλλα ευρήματα που χρειάζονται επανέλεγχο.
  • Μαστογραφία: Γίνεται κυρίως για την πρώιμη ανακάλυψη ογκιδίων στο μαστό αλλά και άλλων παθολογικών καταστάσεων. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική μαστογραφία μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου (της τάξεως του 20%) από καρκίνο του μαστού.
    Οι κατευθυντήριες οδηγίες, της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου (ACS) είναι οι εξής: Οι γυναίκες ηλικίας 40-44 ετών μπορούν να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο, εάν το επιθυμούν. Οι γυναίκες ηλικίας 45-54 ετών πρέπει να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο.Οι γυναίκες ηλικίας 55 ετών και άνω μπορούν να συνεχίσουν την ετήσια μαστογραφία ή να την πραγματοποιούν κάθε 2 χρόνια.
    Στην Ελλάδα οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την Ένωση Ακτινολόγων Μαστού Ελλάδος είναι για ασθενείς μέσου κινδύνου μετά την ηλικία των 40 χρονών να πραγματοποιείται ανά έτος, χωρίς όμως να καθορίζεται επίσημα ανώτερο ηλικιακό όριο.
  • Ανδρολογικές εξετάσεις και PSA για άνω των 40 ετών: Ανδρολογική και ουρολογική εξέταση. Μια ανδρολογική εξέταση που αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση διαφόρων δυσμορφιών, φλεγμονών και παθήσεων του γεννητικού συστήματος καλό είναι να έχει γίνει πριν από τα 40 και να επαναληφθεί μετά τα 50.
  • PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο): Γίνεται για την έγκαιρη ανακάλυψη του καρκίνου του προστάτη και είναι μια αιματολογική εξέταση που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο μετά τα 45, ενώ καλό είναι να υπάρχει και μια τιμή αναφοράς μετά τα 40. Όσο πιο νωρίς διαγνωστεί ένας τέτοιος καρκίνος, τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες ριζικής θεραπείας.

Η αξία της προληπτικής φροντίδας

Με τη πάροδο των ετών, καλό είναι να προσέχουμε την υγεία μας όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο σχολαστικά!
Η προληπτική φροντίδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατήρησης της υγείας των ατόμων μέσης ηλικίας. Δυστυχώς, είναι λίγοι αυτοί που αξιοποιούν τη χρήση των διαθέσιμων εξετάσεων προληπτικής φροντίδας. Μετά την μέση ηλικία, η προληπτική φροντίδα θα πρέπει να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης προσπάθειας που έχει στόχο την ευζωία και τη μακροζωία του ατόμου.

Πηγή: SOS ΙΑΤΡΟΙ

  • ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • CHECK UP
  • ΑΝΔΡΕΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  • ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στατιστικά στοιχεία και επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ από ανήλικους - Πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου
Στατιστικά στοιχεία και επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ από ανήλικους - Πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου 30 Οκτωβρίου 2024
Σύλλογος Προμηθέας: Η Κως στην ασπίδα πρόληψης της τρίτης ηλικίας - Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος 30 Οκτωβρίου 2024
Σύλλογος Προμηθέας: Η Κως στην ασπίδα πρόληψης της τρίτης ηλικίας - Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βραβεύθηκε το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» για τις προληπτικές ιατρικές παρεμβάσεις σε κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας
Υγεία
07/07/2026 - 00:12

Βραβεύθηκε το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» για τις προληπτικές ιατρικές παρεμβάσεις σε κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας

EMA: Νέες πρωτοβουλίες για την υγεία των γυναικών
Pharma Policy
06/07/2026 - 13:30

EMA: Νέες πρωτοβουλίες για την υγεία των γυναικών

The Lancet: Το εμβόλιο κατά του HPV μηδένισε τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις νέες γυναίκες
Υγεία
03/07/2026 - 18:06

The Lancet: Το εμβόλιο κατά του HPV μηδένισε τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις νέες γυναίκες

Πεπτίδια: Γιατί οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις παρενέργειες
Υγεία
03/07/2026 - 16:18

Πεπτίδια: Γιατί οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις παρενέργειες

The Lancet: Τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και ανοίγουν νέους δρόμους στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών
Υγεία
01/07/2026 - 10:00

The Lancet: Τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και ανοίγουν νέους δρόμους στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών

Φλεβική ανεπάρκεια και καλοκαίρι: Πότε η ενόχληση στα πόδια δεν είναι αθώα
Health Talk
30/06/2026 - 12:00

Φλεβική ανεπάρκεια και καλοκαίρι: Πότε η ενόχληση στα πόδια δεν είναι αθώα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μελέτη: Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες έχουν μειωθεί κατά 54% τα τελευταία 50 χρόνια
Υγεία
08/07/2026 - 09:00
Ο ΕΕΣ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στις φωτιές που ξέσπασαν σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Οινόη Αττικής
Επικαιρότητα
08/07/2026 - 07:34
Εθελοντική αιμοδοσία του ΕΚΕΑ στις 13 και 14 Ιουλίου στο Σύνταγμα
Υγεία
08/07/2026 - 03:44
Στάση εργασίας στις 14 Ιουλίου από την ΠΟΕΔΗΝ για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο
Πολιτική Υγείας
08/07/2026 - 00:07
ΕΕΣ: Ψυχοκοινωνική στήριξη και είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 23:21
Ο σχεδιασμός για τα μέτρα ενίσχυσης του ζωικού κεφαλαίου από τις ασθένειες
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 22:47
Παρέμβαση καρδιοπαθών στο Υπουργείο Υγείας για τις προσωποπαγείς θέσεις στο Δημόσιο
Patient Talk
07/07/2026 - 22:14
ΑΒ Βασιλόπουλος: Δώδεκα χρόνια στήριξης στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» του Ινστιτούτου Prolepsis
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 21:48
Αόρατοι νάρθηκες στην οδοντιατρική: Η σύγχρονη λύση σε ένα συχνό πρόβλημα
Health Talk
07/07/2026 - 21:21
Νέα δεδομένα για τον διακοπτόμενο ορμονικό αποκλεισμό στον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
07/07/2026 - 20:49
Σε κλινική μελέτη ελληνικός βιοαισθητήρας για την έγκαιρη ανίχνευση του εμφράγματος
Digital Health
07/07/2026 - 20:02
Γιατί τα δάχτυλα των χεριών έχουν διαφορετικό μήκος και ποιος ο ρόλος του καθενός στις κινήσεις
Υγεία
07/07/2026 - 19:26
Το ΕΚΑΒ Αθήνας επισκέπτεται την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 18:38
Οφθαλμολογικά επείγοντα: Στις οξείες παθήσεις του αμφιβληστροειδούς κάθε λεπτό είναι κρίσιμο
Health Talk
07/07/2026 - 18:22
Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την ψυχική ευεξία σε άτομα άνω των 50 ετών
Διατροφή
07/07/2026 - 17:52
Εννέα χρόνια εθελοντικής προσφοράς από την AbbVie μέσω του «Week of Possibilities»
Pharma News
07/07/2026 - 17:21
Θεμιστοκλέους: «Ενισχυμένα τα κίνητρα για τη στελέχωση των νησιών με υγειονομικό προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 16:58
Ο EMA επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης νέου φαρμάκου για τον μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος
Pharma Policy
07/07/2026 - 16:32
Χοληστερίνη: Η εξέταση αίματος που μπορεί να προβλέπει καλύτερα τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού
Υγεία
07/07/2026 - 16:00
ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας
Υγεία
07/07/2026 - 15:26
Ελπίδα στη μάχη κατά του HIV: Νέο πειραματικό εμβόλιο ενεργοποιεί ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα
Υγεία
07/07/2026 - 15:12
Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για νέο, πολυήμερο φονικό καύσωνα στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
07/07/2026 - 14:48
Η Olaf ξήλωσε διεθνές κύκλωμα που είχε πουλήσει 200.000 πλαστά προφυλακτικά στην Ευρώπη
Επικαιρότητα
07/07/2026 - 14:27
Εκχύλισμα στρειδιών μπορεί να προστατεύει το έντερο από τη φλεγμονή
Υγεία
07/07/2026 - 14:00
Όταν ο φόβος της ασθένειας αλλάζει τη συμπεριφορά μας – Ο ρόλος του «συμπεριφορικού ανοσοποιητικού»
Ψυχική Υγεία
07/07/2026 - 13:00
Ενδομητρίωση: Ορμονική «υπογραφή» μπορεί να οδηγήσει σε απλή εξέταση αίματος για ταχύτερη διάγνωση
Υγεία
07/07/2026 - 12:00
Δεν κοιμάστε καλά; Το αποτέλεσμα θα φανεί σύντομα και στη ζυγαριά!
Υγεία
07/07/2026 - 11:00
Αυτοάνοση γαστρίτιδα: Η νόσος που αιφνιδίασε biohacker που δίνει εκατομμύρια για να μείνει για πάντα νέος
Υγεία
07/07/2026 - 10:00
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αλλοιώσεις στο DNA του σπέρματος
Υγεία
07/07/2026 - 09:00
Σύμπραξη HACRO και ΕΚΠΑ για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών της κλινικής έρευνας
Υγεία
07/07/2026 - 07:23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 08:30
Θεμιστοκλέους: Οι δύο αγροτικοί γιατροί στο Καστελόριζο ζήτησαν ταυτόχρονα άδεια και στη συνέχεια παραιτήθηκαν
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 10:30
Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19
Δύο πλήρως εξοπλισμένα ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ, δωρεά των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:50
ΕΟΟ: Έκκληση για εθνική στρατηγική στη στοματική υγεία και διαμαρτυρία για το τέλος του «DentistPass»
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 12:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo