ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο «χάρτης» του ετήσιου check up για άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών

Υγεία
FREEPIK
Οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις -ευρύτερα γνωστές και ως check-up- τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες μετά τα 40, τα 50 και τα 60 έτη επιτρέπουν τον έγκαιρο εντοπισμί προβλημάτων υγείας προτού αυτά γίνουν σοβαρά ή ακόμα και απειλητικά για τη ζωή.
Τετάρτη, 30/10/2024 - 12:58
— Photo: FREEPIK
News4Health Team News4Health Team

Ας δούμε μια προς τις κορυφαίες προληπτικές εξετάσεις υγείας στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται κοντά στην ηλικιακή ομάδα των 40-60 ετών

  • αιματολογικές εξετάσεις,
  • ηλεκτροκαρδιογράφημα,
  • τεστ κοπώσεως,
  • Stress Echo,
  • υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας,
  • Triplex κοιλιακής αορτής,
  • ακτινογραφία και αξονική τομογραφία θώρακος,
  • κολονοσκόπηση,
  • χαρτογράφηση σπίλων,
  • διαγνωστικός έλεγχος για διαβήτη,
  • έλεγχος οστεοπόρωσης,
  • ακουόγραμμα,
  • έλεγχος όρασης,
  • μαστογραφία,
  • PSA κ.ά.)

Οι διαγνώσεις ανά εξέταση

  • Προληπτικές αιματολογικές εξετάσεις: Οι εξετάσεις αίματος αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της προληπτικής φροντίδας, καθώς περίπου το 70% όλων των ιατρικών αποφάσεων εξαρτάται από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εργαστηριακών εξετάσεων όσον αφορά τη διάγνωση ή τη θεραπεία.
    Μετά την ηλικία των 40 ετών, σε περίπτωση που δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερα αυξημένη, ή αντιστοίχως μειωμένη τιμή, οι εξετάσεις αίματος πρέπει να διενεργούνται σε ετήσια βάση και πρέπει να περιλαμβάνουν: Γενική αίματος, ΤΚΕ, Γενική ούρων, Ουρία, Σάκχαρο, Ουρικό οξύ, Χοληστερίνη, Τριγλυκερίδια, Ολικά λιπίδια, HDL (καλή χοληστερίνη), LDL (κακή χοληστερίνη), Τρανσαμινάσες, γGT, Αλκαλική φωσφατάση, Σίδηρο ορού και φεριτίνη.
  • Καρδιολογικό check up: Η διενέργεια του καρδιογραφήματος στις ηλικίες των 40, 50, 60 ετών σε τακτά χρονικά διαστήματα, αποτελεί την κορωνίδα του προληπτικού ελέγχου. Η περιοδικότητα αυτής της εξέτασης προσδιορίζεται από τον ίδιο τον καρδιολόγο εξατομικευμένα, βάσει των ευρημάτων όσο και του οικογενειακού ιστορικού του εκάστοτε ατόμου ή τις δράσεις που αυτό προτίθεται να αναπτύξει (ανταγωνιστικό αθλητισμό, χειρουργική επέμβαση κ.ά.). Επιπλέον εξετάσεις όπως Τεστ κοπώσεως - Αξονική στεφανιογραφία - Stress Echo παρέχουν πληροφορίες για την λειτουργία των στεφανιαίων αρτηριών υπό συνθήκες πίεσης και μπορεί να δείξουν ένα ισχαιμικό πρόβλημα που δεν εμφανίζεται στο απλό καρδιογράφημα το οποίο γίνεται σε κατάσταση ηρεμίας (καλό είναι να επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 χρόνια). Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JACC, η αξονική στεφανιογραφία μπορεί να έχει μεγαλύτερη προγνωστική αξία από τη δοκιμασία κόπωσης σε ασθενείς με υποψία στεφανιαίας νόσου, ιδιαίτερα σε άτομα με χαμηλή ή μέτρια πιθανότητα της νόσου. Σε περίπτωση που τα ευρήματα της αξονικής στεφανιογραφίας δείχνουν στενώσεις, τότε το επόμενο τεστ είναι το Stress Echo, το οποίο διενεργείται όλο και περισσότερο για τη διερεύνηση της ανεξήγητης δύσπνοιας (λαχάνιασμα) στην εύκολη κόπωση ή και σε ηρεμία.
  • Triplex κοιλιακής αορτής για τους άνω των 65 ετών: Συνιστάται στους άνω των 65 ετών με ιστορικό υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη και καπνίσματος.
  • Ακτινογραφία και αξονική τομογραφία θώρακος για άνω των 40 ετών: Συνιστάται να γίνεται από την ηλικία των 40 ετών, ιδιαίτερα για τους καπνιστές, και αποτελεί ακτινογραφία αναφοράς για πιθανά μελλοντικά ευρήματα από τον θώρακα. Στους βαρείς καπνιστές μετά τα 50 έτη συνίσταται η διενέργεια αξονικής τομογραφίας θώρακος.
  • Υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας: Διενεργείται για τον έλεγχο του ήπατος, της χολής, των νεφρών, του παγκρέατος και του σπλήνα. Το υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας δύναται να ανιχνεύσει καλοήθεις ή κακοήθεις όγκους των γυναικολογικών οργάνων (μήτρα, σάλπιγγες, ωοθήκες). Καλό είναι να επαναλαμβάνεται όποτε ο γιατρός το υποδείξει, ανάλογα με τα ευρήματα, ή κάθε 2-3 χρόνια.
  • Κολονοσκόπηση (Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου) για άνω των 50 ετών: Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο συχνότερος καρκίνος του πεπτικού συστήματος, ο τρίτος συχνότερος καρκίνος στους άνδρες και ο δεύτερος συχνότερος στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι κάθε άνθρωπος έχει περίπου 5% πιθανότητες στη ζωή του να αναπτύξει καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστόσο, εάν ανιχνευθεί έγκαιρα με κολονοσκόπηση ή εξέταση αίματος στα κόπρανα (FOBT), τα ποσοστά επιβίωσης είναι εξαιρετικά. Επομένως, ο τακτικός έλεγχος - ξεκινώντας από την ηλικία των 50 ετών– (αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό από τα 40 έτη) είναι εξαιρετικά σημαντικός.
  • Χαρτογράφηση σπίλων (Προληπτικός έλεγχος για καρκίνο του δέρματος) για άνω των 50 ετών: Με την πάροδο της ηλικίας, η ικανότητα του δέρματός σας να επουλώνεται και να διατηρεί την ελαστικότητά του επιβραδύνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ηλικιωμένοι είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη καρκίνου του δέρματος. Τα καλά νέα είναι ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι μία από τις πιο ιάσιμες μορφές καρκίνου, εάν εντοπιστεί έγκαιρα. Οι επαγγελματίες υγείας συνιστούν τον έλεγχο για τον καρκίνο του δέρματος από την ηλικία των 50 ετών, πόσο μάλλον για άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος ή ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων στην παιδική ηλικία.
  • Διαγνωστικός έλεγχος για διαβήτη για άνω των 45 ετών: Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία συνιστά διενέργεια ελέγχου για διαβήτη σε άτομα άνω των 45 ετών. Εάν τα αποτελέσματα του προσυμπτωματικού ελέγχου είναι φυσιολογικά, θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον ανά 3ετία, με πιθανό πιο συχνό έλεγχο ανάλογα με τα αρχικά ευρήματα και τους παράγοντες κινδύνου. Το υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως καρδιακές παθήσεις, προβλήματα όρασης και βλάβες στα νεύρα.
  • Έλεγχος οστεοπόρωσης (μέτρηση οστικής πυκνότητας DXA) για άνω των 45 ετών: Η ασθένεια της οστεοπόρωσης αποδυναμώνει τα οστά, με αποτέλεσμα να καθίστανται εύθρυπτα. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και είναι πιο διαδεδομένη στις ηλικιωμένες γυναίκες λόγω της χαμηλότερης οστικής τους πυκνότητας. Η οστεοπόρωση μπορεί να περάσει απαρατήρητη έως ότου μια πτώση, ένας τραυματισμός ή μια ξαφνική καταπόνηση προκαλέσει το σπάσιμο ενός οστού. Οι γιατροί συνιστούν σε όλους τους ηλικιωμένους να κάνουν μια εξέταση οστικής πυκνότητας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αυτό δείχνει πόσο πυκνά (ισχυρά) είναι τα οστά σας -όσο χαμηλότερη είναι η πυκνότητα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος κατάγματος.
  • Ακουόγραμμα για άνω των 50 ετών: Εάν δεν αντιμετωπιστεί η απώλεια ακοής σε ηλικιωμένους ενήλικες, αυξάνεται ο κίνδυνος να υποφέρουν από γνωστικές διαταραχές, κατάθλιψη και τραυματισμούς. Ενδέχεται να μην παρατηρήσετε αλλαγές στην ακοή, καθώς αυτές μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά. Οι γιατροί συνιστούν έλεγχο ακοής για άτομα άνω των 50 ετών κατά το καθιερωμένο check-up.
  • Έλεγχος όρασης για άνω των 50 ετών: Συχνά πολλοί ενήλικες δεν ελέγχουν την όρασή τους όσο συχνά θα έπρεπε. Όμως, ο έλεγχος της όρασης είναι απαραίτητος επειδή οι οφθαλμικές παθήσεις όπως το γλαύκωμα και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας είναι πιο συχνές, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Οι ενήλικες άνω των 50 ετών ή όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό οφθαλμολογικών παθήσεων και όσοι φορούν φακούς επαφής καλό είναι να κάνουν ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο.
  • Γυναικολογικές Εξετάσεις και Μαστογραφία για άνω των 40 ετών: Επίσκεψη στον γυναικολόγο για εξέταση και αντιμετώπιση φλεγμονών, λοιμώξεων, καλοήθων και κακοήθων όγκων του κόλπου, της μήτρας και των ωοθηκών. Επίσης, ψηλάφηση των μαστών με στόχο τον εντοπισμό τυχόν ογκιδίων -διαδικασία που οι γυναίκες άνω των 40 ετών καλό είναι να πραγματοποιούν και στο πλαίσιο της αυτοεξέτασής τους.
  • Τεστ Παπανικολάου: Για τις γυναίκες είναι ίσως η πιο χρήσιμη εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας. Πρέπει να ξεκινάει μαζί με τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας και να επαναλαμβάνεται κάθε 2 χρόνια ανελλιπώς, εφόσον είναι αρνητικό και δεν παρουσιάζει άλλα ευρήματα που χρειάζονται επανέλεγχο.
  • Μαστογραφία: Γίνεται κυρίως για την πρώιμη ανακάλυψη ογκιδίων στο μαστό αλλά και άλλων παθολογικών καταστάσεων. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική μαστογραφία μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου (της τάξεως του 20%) από καρκίνο του μαστού.
    Οι κατευθυντήριες οδηγίες, της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου (ACS) είναι οι εξής: Οι γυναίκες ηλικίας 40-44 ετών μπορούν να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο, εάν το επιθυμούν. Οι γυναίκες ηλικίας 45-54 ετών πρέπει να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο.Οι γυναίκες ηλικίας 55 ετών και άνω μπορούν να συνεχίσουν την ετήσια μαστογραφία ή να την πραγματοποιούν κάθε 2 χρόνια.
    Στην Ελλάδα οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την Ένωση Ακτινολόγων Μαστού Ελλάδος είναι για ασθενείς μέσου κινδύνου μετά την ηλικία των 40 χρονών να πραγματοποιείται ανά έτος, χωρίς όμως να καθορίζεται επίσημα ανώτερο ηλικιακό όριο.
  • Ανδρολογικές εξετάσεις και PSA για άνω των 40 ετών: Ανδρολογική και ουρολογική εξέταση. Μια ανδρολογική εξέταση που αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση διαφόρων δυσμορφιών, φλεγμονών και παθήσεων του γεννητικού συστήματος καλό είναι να έχει γίνει πριν από τα 40 και να επαναληφθεί μετά τα 50.
  • PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο): Γίνεται για την έγκαιρη ανακάλυψη του καρκίνου του προστάτη και είναι μια αιματολογική εξέταση που πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο μετά τα 45, ενώ καλό είναι να υπάρχει και μια τιμή αναφοράς μετά τα 40. Όσο πιο νωρίς διαγνωστεί ένας τέτοιος καρκίνος, τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες ριζικής θεραπείας.

Η αξία της προληπτικής φροντίδας

Με τη πάροδο των ετών, καλό είναι να προσέχουμε την υγεία μας όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο σχολαστικά!
Η προληπτική φροντίδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατήρησης της υγείας των ατόμων μέσης ηλικίας. Δυστυχώς, είναι λίγοι αυτοί που αξιοποιούν τη χρήση των διαθέσιμων εξετάσεων προληπτικής φροντίδας. Μετά την μέση ηλικία, η προληπτική φροντίδα θα πρέπει να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης προσπάθειας που έχει στόχο την ευζωία και τη μακροζωία του ατόμου.

Πηγή: SOS ΙΑΤΡΟΙ

  • ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • CHECK UP
  • ΑΝΔΡΕΣ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  • ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στατιστικά στοιχεία και επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ από ανήλικους - Πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου
Στατιστικά στοιχεία και επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ από ανήλικους - Πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου 30 Οκτωβρίου 2024
Σύλλογος Προμηθέας: Η Κως στην ασπίδα πρόληψης της τρίτης ηλικίας - Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος 30 Οκτωβρίου 2024
Σύλλογος Προμηθέας: Η Κως στην ασπίδα πρόληψης της τρίτης ηλικίας - Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Η χώρα μας στον τομέα της πρόληψης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ΕΕ
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 11:10

Μητσοτάκης: Η χώρα μας στον τομέα της πρόληψης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ΕΕ

Πνευμονία: Πότε μπορεί να απειλήσει τη ζωή - Ο πυρετός που πρέπει να σάς κινητοποιήσει
Υγεία
07/12/2025 - 09:36

Πνευμονία: Πότε μπορεί να απειλήσει τη ζωή - Ο πυρετός που πρέπει να σάς κινητοποιήσει

Κύφωση και οστεοπόρωση: Απλές παρεμβάσεις για την αποτροπή μετά τα 40
Health Talk
04/12/2025 - 20:57

Κύφωση και οστεοπόρωση: Απλές παρεμβάσεις για την αποτροπή μετά τα 40

Τσάι, μούρα, μήλα και κακάο προστατεύουν την ανδρική καρδιά από τις αρνητικές συνέπειες του καναπέ
Διατροφή
30/11/2025 - 10:24

Τσάι, μούρα, μήλα και κακάο προστατεύουν την ανδρική καρδιά από τις αρνητικές συνέπειες του καναπέ

Οταν «οι ωοθήκες "μιλούν" μεταξύ τους»: Ο πολύπλοκος μηχανισμός πίσω από τον ασταθή κύκλο εκατομμυρίων γυναικών
Υγεία
30/11/2025 - 09:33

Οταν «οι ωοθήκες "μιλούν" μεταξύ τους»: Ο πολύπλοκος μηχανισμός πίσω από τον ασταθή κύκλο εκατομμυρίων γυναικών

Ο ΠΟΥ έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα κατευθυντήριες γραμμές για την υπογονιμότητα
Πολιτική Υγείας
28/11/2025 - 11:47

Ο ΠΟΥ έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα κατευθυντήριες γραμμές για την υπογονιμότητα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Generali Hellas ολοκλήρωσε την εξαγορά του Ομίλου της Ευρωκλινικής
Υπηρεσίες Υγείας
09/12/2025 - 23:24
Έξι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν να αρθεί ο αποκλεισμός αγροτών από τις πληρωμές του Μ23
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 22:16
Ισπανία: Περίπου 400 πελαργοί βρέθηκαν νεκροί από γρίπη των πτηνών στις ακτές ποταμού της Μαδρίτης
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 21:12
Δέκα πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το καθημερινό άγχος
Ψυχική Υγεία
09/12/2025 - 20:29
Στη φυλακή ο 34χρονος φαρμακοποιός που θεωρείται αρχηγός κυκλώματος εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 19:24
Προσωπικός Ιατρός: «Κόκκινη γραμμή» οι κατ’ οίκον επισκέψεις χωρίς αποζημίωση
Πολιτική Υγείας
09/12/2025 - 19:07
Φιστίκια και εγκέφαλος: Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως μπορεί ο νόστιμος ξηρός καρπός να τον προστατεύσει
Διατροφή
09/12/2025 - 18:29
GRIPP-SNF: Σημαντική η μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων στα πέντε χρόνια του προγράμματος - Τα επόμενα βήματα
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 18:12
Πέντε μύθοι και αλήθειες για την όραση που πρέπει να γνωρίζουμε
Health Talk
09/12/2025 - 17:24
Νοσοκομείο Λέρου: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού καταγγέλλει η Ε.Ι.ΘΕ.Λ.
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 17:02
Βραβεία Φιλοζωίας 2025 «Ηρωικές Καρδιές»: Ο νέος θεσμός που τιμά όσους δίνουν φωνή στα ζώα
Pet
09/12/2025 - 16:44
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Προτάσεις – «κλειδιά» στον ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα Διαβήτη
Patient Talk
09/12/2025 - 16:22
Προειδοποίηση για αύξηση των κρουσμάτων λιστερίωσης στην Ευρώπη - Οι στρατηγικές πρόληψης
Πολιτική Υγείας
09/12/2025 - 16:01
Δύο μεγάλες ευρωπαϊκές μελέτες «ρίχνουν φως» στη γλυκιά γεύση και τα γλυκαντικά
Διατροφή
09/12/2025 - 15:39
Θεμιστοκλέους: «Σήμερα στην Ελλάδα κλείνονται ραντεβού πιο γρήγορα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα»
Πολιτική Υγείας
09/12/2025 - 15:21
ΔΕΠΥ και οθόνες: Τα social media και όχι τα παιδιά ευθύνονται για την ελλειμματική προσοχή στους εφήβους
Υγεία
09/12/2025 - 15:02
Αffidea neuraCare: Η πρώτη F-18 FDOPA PET/CT στην Ελλάδα εισάγει μια νέα εποχή στη νευροαπεικόνιση
Υπηρεσίες Υγείας
09/12/2025 - 14:44
ΕΕΣ και ΣΦΕΕ πρόσφεραν φαρμακευτικό, υγειονομικό και εκπαιδευτικό υλικό σε τέσσερις κοινωνικές δομές στη Λαμία
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 14:18
Ο ενθουσιασμός για τα Χριστούγεννα φτάνει στο απόγειο του στην ηλικία των έξι ετών
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 14:00
Παντοτινά χημικά: Οι επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση τους συνδέονται με οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 13:00
Ιδρώτας: Ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο - Ο ρόλος των έξυπνων αισθητήρων και του AI
Υγεία
09/12/2025 - 12:00
Πώς μεταβάλλεται η εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας
Υγεία
09/12/2025 - 11:00
ΕΟΦ: Προειδοποίηση για βρεφικό γάλα που συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 10:59
Το στυλ διαπαιδαγώγησης διαμορφώνει το προφίλ ψυχικού κινδύνου ή ανθεκτικότητας των παιδιών
Ψυχική Υγεία
09/12/2025 - 10:00
Πρωτοποριακή θεραπεία δίνει ελπίδα σε ασθενείς με «ανίατη» λευχαιμία
Υγεία
09/12/2025 - 09:00
ΙΣΠ: Δωρεάν μη επεμβατικός έλεγχος ήπατος στον Πειραιά το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου
Υγεία
09/12/2025 - 07:18
Η Greenvolt Next παραδίδει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4 MW για τη Sanofi στην Ιρλανδία
Pharma News
09/12/2025 - 03:34
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Φροντίζοντας τους γονείς, φροντίζουμε τα παιδιά
Ψυχική Υγεία
09/12/2025 - 00:03
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
Pharma News
08/12/2025 - 23:41
Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ - Ζητεί την πληρωμή του clawback Σεπτεμβρίου σε δόσεις
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 23:14

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα παντοτινά χημικά σαμποτάρουν τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου μετά από βαριατρική επέμβαση
Υγεία
08/12/2025 - 12:00
Μητσοτάκης: Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιρίων του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
07/12/2025 - 09:24
Οδηγός για να μην σάς βρει η νέα χρονιά με την περιφέρεια μέσης του Αγίου Βασίλη!
Διατροφή
08/12/2025 - 14:00
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 16:17
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Επιλογή υψηλότερου IQ και μικρότερου κινδύνου ασθένειας με 50.000 δολάρια;
Επικαιρότητα
07/12/2025 - 10:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo