ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Στη διάθεση των γονέων η πρώτη Οικογενειακή Αίθουσα RMHC στην Ελλάδα

Υγεία
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της πρώτης Οικογενειακής Αίθουσας Ronald McDonald που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Ronald McDonald House Charities Ελλάς (RMHC Ελλάς).
Τετάρτη, 13/11/2024 - 21:17
— Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
News4Health Team News4Health Team

Την Οικογενειακή Αίθουσα εγκαινίασε σήμερα, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του γενικού διευθυντή του διεθνούς οργανισμού RMHC Global Rodney Jordan, του διευθύνοντος συμβούλου της Premier Capital plc Melo Hili, του προέδρου της RMHC Ελλάς Ιωάννη Αποστολόπουλου και του διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββα.

Η πρώτη Οικογενειακή Αίθουσα Ronald McDonald στην Ελλάδα στεγάζεται σε ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 310 τμ εντός του χώρου του Νοσοκομείου, η ανακαίνιση του οποίου πραγματοποιήθηκε από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Ronald McDonald House Charities Ελλάς.

Η Οικογενειακή Αίθουσα που θα διατίθεται για ημερήσια χρήση, περιλαμβάνει χώρους κουζίνας και τραπεζαρίας, ιδιωτικά μπάνια, πλυντήρια, καθιστικό με τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ επίσης υπάρχουν και τρεις οικογενειακές σουίτες για διανυκτέρευση. Η Αίθουσα θα χρησιμοποιείται από οικογένειες παιδιών που θα βρίσκονται σε θεραπεία στο Νοσοκομείο, ενώ η επιλογή των οικογενειών που θα διανυκτερεύουν θα καθορίζεται σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο, βάσει κριτηρίων ευπάθειας και αναγκών.

Στην Οικογενειακή Αίθουσα Ronald McDonald οι γονείς θα μπορούν να κάνουν ένα σύντομο διάλειμμα από το περιβάλλον του νοσοκομείου, να γευματίζουν ή να ξεκουράζονται, να κάνουν ένα ντους και να πλύνουν τα ρούχα τους ή απλά να κάνουν ένα διάλειμμα για καφέ. Ο χώρος θα τους παρέχει την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν πριν επιστρέψουν δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού τους.

Σχετικά με τις οικογενειακές αίθουσες

Οι οικογενειακές αίθουσες ανάπαυσης είναι διαδεδομένες σε παιδιατρικά νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, καθώς οι επικεφαλής τους κατανοούν ότι η υποστήριξη των οικογενειών συμβάλλει στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας των παιδιών. Η φροντίδα με επίκεντρο την οικογένεια συνιστά μια προσέγγιση υγειονομικής περίθαλψης που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για τη φροντίδα των παιδιών, ιδίως αυτών που έχουν σοβαρές παθήσεις. Έτσι, τα μέλη της οικογένειας εμπλέκονται πλήρως στην υγειονομική περίθαλψη, ώστε να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που λαμβάνουν παιδί και οικογένεια.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, αφού ευχαρίστησε τον φιλανθρωπικό οργανισμό RMHC Ελλάς για την ευγενική τους δωρεά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόνισε: «Τον Μάρτιο του 2024, είχαμε επισκεφτεί το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" για την έναρξη των εργασιών της πρώτης οικογενειακής αίθουσας και μέσα σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών, είμαστε πάλι εδώ για τα επίσημα εγκαίνια. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι φτιάξαμε έναν χώρο φιλοξενίας για τους συγγενείς των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία στο νοσοκομείο, προκειμένου τα οικεία τους πρόσωπα να βρίσκονται διαρκώς κοντά τους. Αυτό είναι το ΕΣΥ που οραματιζόμαστε, με ποιοτικές και εκσυγχρονισμένες υποδομές, κοντά στον ασθενή, κοντά στον πολίτη».

AGIA SOFIA 2

Ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού RMHC Global, Rodney Jordan, σημείωσε: «Η RMHC Global με μεγάλη χαρά υποδέχεται τη νέα Οικογενειακή Αίθουσα Ronald McDonald στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" στο παγκόσμιο δίκτυο των προγραμμάτων μας, τα οποία προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες ώστε να εξαλείφουμε τα εμπόδια, να ενδυναμώνουμε τις οικογένειες και να προάγουμε τη θεραπεία όταν τα παιδιά χρειάζονται περίθαλψη. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τα πολλά παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα που θα λάβουν φροντίδα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της ζωής τους».

Ο πρόεδρος του ελληνικού οργανισμού RMHC Ελλάς Ιωάννης Αποστολόπουλος τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων, η πρώτη Οικογενειακή Αίθουσα του ελληνικού Οργανισμού Ronald McDonald House Charities. Από όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το πρόγραμμα για την Ελλάδα, η συνεργασία με το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο στην Αθήνα, το "Η Αγία Σοφία", ήταν μια προφανής επιλογή. Η συνεργασία μας με τον υπουργό Υγείας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Περιφέρεια Αττικής μάς υπενθυμίζει ότι οι συμπράξεις μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενισχύουν τον αντίκτυπό μας και επιφέρουν μόνιμες αλλαγές. Σκοπεύουμε να δώσουμε όλη μας τη φροντίδα και την αγάπη ώστε η εστία αυτή να είναι ένας χώρος ανάπαυλας και υποστήριξης και έτσι να επηρεάσουμε θετικά τις οικογένειες που έχουν παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο».

Στη σημασία της δωρεάς της RMHC, για τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, αναφέρθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας.

Στη δημιουργία της Οικογενειακής Αίθουσας αναφέρθηκε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη. «Με μεγάλη χαρά εγκαινιάσαμε την πρώτη Οικογενειακή Αίθουσα Ronald McDonald στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία"! Χάρη στην ευγενική προσφορά του φιλανθρωπικού οργανισμού Ronald McDonald House Charities Ελλάς και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Αποστολόπουλου, οικογένειες παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία θα έχουν πλέον ένα ζεστό και υποστηρικτικό χώρο κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου. Η αίθουσα, επιφάνειας 310 τ.μ., προσφέρει κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό, πρόσβαση στο διαδίκτυο και ιδιωτικά δωμάτια για ανάπαυση και διανυκτέρευση, δημιουργώντας ένα πραγματικό "σπίτι μακριά από το σπίτι" για τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη» αναφέρει η κυρία Ράπτη και συνεχίζει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οργανισμό RMHC Ελλάς για αυτήν την ανεκτίμητη προσφορά και στην ελληνική κοινωνία που στηρίζει το έργο αυτό! Ευχή μας να δούμε πολλές ακόμα τέτοιες αίθουσες να προσφέρουν θαλπωρή και ανακούφιση σε οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Η RMHC Ελλάς, που ιδρύθηκε το 2023, αποτελεί μέλος της διεθνούς οικογένειας RMHC με αποστολή να στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους σε πάνω από 690 προγράμματα φιλοξενίας σε 62 χώρες».

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διεπιστημονική, διατομεακή και συνεργατική προσέγγιση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας
Διεπιστημονική, διατομεακή και συνεργατική προσέγγιση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας 14 Νοεμβρίου 2024
Οι τρεις παράγοντες κινδύνου που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο 14 Νοεμβρίου 2024
Οι τρεις παράγοντες κινδύνου που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης από «Αττικό»: «Το νοσοκομείο θα σώσει πολλούς ανθρώπους - Έρχεται σύγχρονος εξοπλισμός»
Πολιτική Υγείας
15/10/2025 - 15:51

Γεωργιάδης από «Αττικό»: «Το νοσοκομείο θα σώσει πολλούς ανθρώπους - Έρχεται σύγχρονος εξοπλισμός»

Εργαζόμενοι στο «Αττικό»: «Αγωνιστική υποδοχή σε Μητσοτάκη, Γεωργιάδη - Η κατάσταση δεν είναι για εγκαίνια»
Πολιτική Υγείας
14/10/2025 - 18:07

Εργαζόμενοι στο «Αττικό»: «Αγωνιστική υποδοχή σε Μητσοτάκη, Γεωργιάδη - Η κατάσταση δεν είναι για εγκαίνια»

Εγκαινιάστηκε το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Πολιτική Υγείας
14/10/2025 - 16:17

Εγκαινιάστηκε το καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Εγκαινιάστηκαν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη
Υπηρεσίες Υγείας
07/10/2025 - 15:32

Εγκαινιάστηκαν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica στη Θεσσαλονίκη

Γεωργιάδης: Ξεκινάει η ανακαίνιση και της δεύτερης παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου
Πολιτική Υγείας
19/08/2025 - 08:10

Γεωργιάδης: Ξεκινάει η ανακαίνιση και της δεύτερης παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Έξι μήνες επιτυχημένης λειτουργίας της πρώτης Οικογενειακής Αίθουσας RMHC
Επικαιρότητα
23/06/2025 - 16:03

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Έξι μήνες επιτυχημένης λειτουργίας της πρώτης Οικογενειακής Αίθουσας RMHC

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η καφεΐνη με μέτρο μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των πονοκεφάλων
Υγεία
07/11/2025 - 19:22
Γεωργιάδης: «Μέτρα για το clawback στα διαγνωστικά εργαστήρια - Κάτω από το 15% στο πρώτο τρίμηνο του '26»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 18:27
Στις 14 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση - Έως και 800 τα voucher
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 17:46
Εγκαινιάστηκε το νέο ρομποτικό μηχάνημα στο Κωνσταντοπούλειο Γ. Ν. «Αγία Όλγα»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 17:22
Η συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων screening σώζει ζωές από τον καρκίνο
Υγεία
07/11/2025 - 16:54
Πώς να μαγειρέψετε τα τέλεια ζυμαρικά – H επιστήμη πίσω από το ιδανικό πιάτο σπαγγέτι
Διατροφή
07/11/2025 - 16:32
Μέτρα του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Κεφαλλονιά
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 16:09
Επιμορφωτικό πρόγραμμα «HPV: Closing the Gap» από την ΕΛΛΟΚ για τα μέλη της
Patient Talk
07/11/2025 - 15:51
Project E.L.E.N.I.: Αφιερωμένο στη μνήμη μιας γυναίκας ψυχολόγου που ονειρεύτηκε τα πάντα αλλά δεν... πρόλαβε
Ψυχική Υγεία
07/11/2025 - 15:33
Όραση των παιδιών: Γεωμετρική αύξηση της μυωπίας - Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς
Υγεία
07/11/2025 - 15:11
ΣΦΕΕ: Αυξάνεται η ζήτηση για θεραπείες από πλάσμα αίματος - Ανάγκη νέου πλαισίου συλλογής στην Ελλάδα
Pharma Policy
07/11/2025 - 14:47
«Πράσινο» από τον EMA σε επικουρική θεραπεία για το πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος
Pharma News
07/11/2025 - 14:24
Οι ράτσες σκύλων που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από επιθετικό καρκίνο
Pet
07/11/2025 - 14:00
Γιατί τα εμβόλια “δουλεύουν” λιγότερο στις μεγαλύτερες ηλικίες – Οι πιθανές λύσεις
Υγεία
07/11/2025 - 13:00
Εντοπίστηκαν επικίνδυνα μικροπλαστικά σε αστακούς
Διατροφή
07/11/2025 - 12:00
RSV: Δεν είναι απλώς ένα κοινό κρυολόγημα - Μελέτες δείχνουν τη σοβαρότητά του και τον αντίκτυπό του μακροπρόθεσμα στην υγεία
Υγεία
07/11/2025 - 11:00
Συμφωνία του Λευκού Οίκου με Novo Nordisk και Eli Lilly για να μειωθεί η τιμή των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 10:00
Ετοιμάζεστε για τον Μαραθώνιο ή ζηλεύετε τους μαραθωνοδρόμους; Γνωρίστε το jeffing!
Fitness
07/11/2025 - 09:00
Δεύτερη μέρα απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών - Κλειστά σήμερα και τα ιδιωτικά εργαστήρια
Επικαιρότητα
07/11/2025 - 08:23
Τι προσφέρει η αισθητική φλεβολογία στις φλεβικές παθήσεις
Health Talk
06/11/2025 - 22:02
Νέα μελέτη για το σεξ στην εμμηνόπαυση: Δεν μειώνονται ο οργασμός και η ικανοποίηση
Υγεία
06/11/2025 - 21:18
O Γεωργιάδης κέρασε γλυκά τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ για τα γενέθλιά του!
Πολιτική Υγείας
06/11/2025 - 20:51
Κορονοϊός: Εννέα θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη
Υγεία
06/11/2025 - 20:28
ΕΚΑΒ: Πλήρης υγειονομική κάλυψη του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας
Επικαιρότητα
06/11/2025 - 20:07
Καρκίνος προστάτη: Σχεδόν το 40% των ανδρών αδιαφορεί για την έγκαιρη διάγνωσή του
Υγεία
06/11/2025 - 19:21
Με ποιους τρόπους η επαφή με τη φύση μάς προστατεύει από ψυχικές διαταραχές
Ψυχική Υγεία
06/11/2025 - 18:43
ΕΔΟΕΑΠ: Υπερψηφίστηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης στη σημερινή Γ.Σ.
Επικαιρότητα
06/11/2025 - 18:07
Και ο ΙΣΘ στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών για την κατάργηση του clawback
Επικαιρότητα
06/11/2025 - 17:44
Ενημερωτικό φυλλάδιο του EMA για την ασφάλεια των φαρμάκων
Pharma Policy
06/11/2025 - 17:17
Πώς σχετίζεται η περιοδοντίτιδα με συστηματικά νοσήματα και άνοια;
Health Talk
06/11/2025 - 16:52

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nέο τζελ υπόσχεται αποκατάσταση του σμάλτου των δοντιών - Ελπίδα για τη μάχη κατά της τερηδόνας
Υγεία
05/11/2025 - 14:00
Προτάσεις για τη μετάβαση του ΕΣΥ στη νέα εποχή των «Smart Hospitals» στο υβριδικό forum «Καινοτομία στην πράξη»
Επικαιρότητα
04/11/2025 - 21:33
Πιστεύετε ότι η μελατονίνη είναι ασφαλής; Νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν κρυφό κίνδυνο για την καρδιά
Υγεία
05/11/2025 - 15:00
Σε 48ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 6 και 7 Νοεμβρίου – Τι καταγγέλλουν και τι ζητούν
Επικαιρότητα
05/11/2025 - 07:13
Ο διαλογισμός έχει παρενέργειες - Τι έδειξε έρευνα
Ψυχική Υγεία
06/11/2025 - 13:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo