ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Μεταξά: Εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία του Πειραιά για την πρόληψη του HPV

Υγεία
IMAGO
Δράση σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης - Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά η πρώτη ενημερωτική δράση για τον HPV
Τετάρτη, 09/04/2025 - 03:23
— Photo: IMAGO
News4Health Team News4Health Team

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου το Νοσοκομείο Μεταξά σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας & δια Βίου Μάθησης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας με θέμα «Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον», ξεκίνησε από το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητριών και μαθητών του Πειραιά, σχετικά με την πρόληψη του ιού HPV.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, σε ένα κατάμεστο από μαθήτριες αμφιθέατρο, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, τη διάγνωση και τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV, καθώς και ψυχοκοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τις αποφάσεις των γονιών και των εφήβων, σχετικά με την επίσκεψη στον γιατρό ή τον εμβολιασμό.

Η ενημερωτική εκδήλωση είχε ως κεντρικό τίτλο «HPV: Ο εμβολιασμός και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας», ενώ η συνολική δράση έχει ως τελικό στόχο την αύξηση του εμβολιασμού στην εφηβική ηλικία και την εξάλειψη του ιού τα επόμενα χρόνια, για αυτό και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ομιλίες σε Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο Γυναικολόγος Παντελής Μεσσαρόπουλος, μεσοσταθμικά το 80% των ενηλίκων είναι φορείς του ιού HPV, γεγονός που πρέπει να μας θέσει όλους σε εγρήγορση, για αυτό και κρίνεται απαραίτητη η στενή σχέση με τον ιατρό, γυναικολόγο ή παιδίατρο στις μικρότερες ηλικίες.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμού κατά του ιού HPV αγγίζει το 43%, όπως έδειξε στην παρουσίασή της η Ψυχολόγος κ. Σπυροπούλου, την ίδια ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό το ποσοστό ξεπερνά το 70 - 90%, κάτι που σημαίνει ότι στις εν λόγω χώρες θα επιτευχθεί πολύ συντομότερα η εξάλειψη του ιού (στοιχεία 2022 για κορίτσια 9-15 ετών).

Ενώ το πλήθος των στελεχών του ιού HPV διαρκώς αυξάνεται, έχοντας ξεπεράσει τα 200 στελέχη, όπως τόνισε ο Παιδίατρος Ιωάννης Παπανδρέου.

«Μοναδική λύση ο εμβολιασμός και το DNA τεστ για την πρόληψη του ιού» ανέφερε η Νοσηλεύτρια Πέλα Μπατίκα.

Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε διάλογος με τις μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου, με ερωτήσεις και απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι τα ζητήματα υγείας και πρόληψης βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ηλικιών.

Ομιλητές στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του ιού HPV ήταν οι: Παντελής Μεσσαρόπουλος, Επιστημονικός Διευθυντής Α’ Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ & Επιστημονικός Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος του MEDITERRANEO First Care με θέμα: «HPV & Εφηβεία», Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος εφηβικής ιατρικής - Επιστημονικός Υπεύθυνος εφηβικής ιατρικής Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, Διευθυντής ΕΣΥ με θέμα: «Ψυχοκοινωνικό ιστορικό & HPV», Πέλα Μπατίκα, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: «Εμβολιασμός έναντι του HPV», Βασιλική Σπυροπούλου, Ψυχολόγος Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: «Ψυχολογική προσέγγιση & Οικογενειακό περιβάλλον»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε με αφορμή την έναρξη της δράσης ενημέρωσης στα σχολεία του Πειραιά: «Το Νοσοκομείο Μεταξά και ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσαν μια σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας για την πρόληψη του ιού HPV, με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ως Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αρωγοί σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο να μεταδώσει στους νέους ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Οφείλουμε οι θεσμικοί φορείς να υλοποιούμε ενέργειες που στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών και δη των νέων ανθρώπων, σε τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντο Ευσταθόπουλο για τη συνεργασία, τους εκλεκτούς ομιλητές για την πολύτιμη γνώση που προσέφεραν στους μαθητές και στις μαθήτριες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία του Πειραιά».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος ανάφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του: «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν όπως έχει πει από αρχαιοτάτων χρόνων ο Ιπποκράτης, για αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη και εξαίρετους επιστήμονες από το χώρο της Υγείας, ξεκινούμε απο το φιλόξενο Ράλλειο Γυμνάσιο, μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη και τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV. Η γνώση είναι δύναμη, για αυτό και στόχος μας είναι η γνώση σχετικά με τον HPV να φτάσει μέχρι το τελευταίο σπίτι έφηβου ή έφηβης του Πειραιά, ώστε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι και εμείς στην όσο το δυνατόν συντομότερη εξάλειψη του ιού!»

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη τόνισε στην τοποθέτησή της: «Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η πρόληψη σώζει ζωές. Ενημερώσαμε τις μαθήτριες για τον ιό HPV, ενισχύοντας τη γνώση και τη δύναμη που προσφέρει η εκπαίδευση. Ευχαριστούμε θερμά τους επιστήμονες που στήριξαν με τη συμμετοχή τους αυτή την προσπάθεια που από κοινού με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Ευσταθοπουλο και τους εξαιρετικούς εθελοντές επιστήμονες στοχεύουμε να συνεχίσουμε και σε άλλα σχολεία της πόλης μας».

Ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά Δημήτριος Καλαϊτζίδης δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πειραιά κα. Σ. Αλιγιζάκη, η οποία σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, και συγκεκριμένα τον Διοικητή του κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο και τους εκλεκτούς επιστήμονες -ομιλητές (κκ. Π. Μεσσαρόπουλο, Ι. Παπανδρέου, Π. Μπατίκα και Β. Σπυροπούλου), πρόσφεραν μια εξαιρετικά χρήσιμη και απαραίτητη για την υγεία των μαθητριών μας μαθησιακή εμπειρία, σήμερα Δευτέρα 7 Απριλίου 2025. Το πλήθος των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι μαθήτριές μας αντικατοπτρίζει και το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε η εκδήλωση αυτή για την υγεία και την ζωή τους».

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
  • ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • HPV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΣΕΥ: «Ο εμβολιασμός είναι για όλους ανθρωπίνως δυνατός και σώζει ζωές»
ΠΣΕΥ: «Ο εμβολιασμός είναι για όλους ανθρωπίνως δυνατός και σώζει ζωές» 09 Απριλίου 2025
Μεξικό: Κοριτσάκι 3 ετών το πρώτο θύμα της γρίπης των πτηνών 09 Απριλίου 2025
Μεξικό: Κοριτσάκι 3 ετών το πρώτο θύμα της γρίπης των πτηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεμφοίδημα: Η αντιμετώπισή του από την πρόληψη έως τη σύγχρονη θεραπεία
Health Talk
06/10/2026 - 11:00

Λεμφοίδημα: Η αντιμετώπισή του από την πρόληψη έως τη σύγχρονη θεραπεία

Συνεργασία Affidea με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση, την έρευνα και την πρόληψη στην υγεία
Υπηρεσίες Υγείας
30/09/2026 - 17:41

Συνεργασία Affidea με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπαίδευση, την έρευνα και την πρόληψη στην υγεία

Συμβολική δράση της Bayer Ελλάς με μήνυμα πρόληψης για την καρδιαγγειακή υγεία
Pharma News
30/09/2026 - 11:52

Συμβολική δράση της Bayer Ελλάς με μήνυμα πρόληψης για την καρδιαγγειακή υγεία

«Οργανούληδες»: Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υγεία και τη δωρεά οργάνων στα δημοτικά σχολεία
Υγεία
30/09/2026 - 07:11

«Οργανούληδες»: Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υγεία και τη δωρεά οργάνων στα δημοτικά σχολεία

Σπάνιες παθήσεις: Μηχανισμό για να είναι εφικτή η διάγνωση μέσα σ' έναν χρόνο ζητούν οι ευρωβουλευτές
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 12:00

Σπάνιες παθήσεις: Μηχανισμό για να είναι εφικτή η διάγνωση μέσα σ' έναν χρόνο ζητούν οι ευρωβουλευτές

EFPIA: Οι εξετάσεις σημαντικό πρώτο βήμα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Πολιτική Υγείας
29/09/2026 - 09:00

EFPIA: Οι εξετάσεις σημαντικό πρώτο βήμα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΟΠΑΕ: «Καθετί που αφορά την ανθρώπινη λειτουργικότητα είναι ζήτημα ψυχικής υγείας»
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 19:07
Μήνυμα Θεοδωρικάκου προς τους ασφαλιστές: «Σεβασμός στους συνανθρώπους μας που νίκησαν τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 18:42
Προς ανακαίνιση πέντε δημοτικές κατοικίες στο Αμάρι Ρεθύμνου για τη στέγαση γιατρών και εκπαιδευτικών
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 18:19
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Το 57% των Ελλήνων εργαζόμενων νιώθει πίεση χρόνου και υπερβολικό φόρτο δουλειάς
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 17:56
Πέθανε ο ένας τραυματίας από την έκρηξη στη Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 17:34
Θεσσαλονίκη: Καλά στην υγεία του μαθητής που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σοβάδες που αποκολλήθηκαν σε σχολική αίθουσα
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 17:17
Ψαλτοπούλου: Οι τρεις κύριες μορφές της πανώλης, η μετάδοσή της και οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Health Talk
09/10/2026 - 16:49
ΕΛΕΑΝΑ: «Η ζωή με ρευματικό νόσημα δεν πρέπει να βάζει τα όνειρα σε αναμονή»
Patient Talk
09/10/2026 - 16:23
Πως το διάβασμα μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο και να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία
Υγεία
09/10/2026 - 16:04
SOS για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας και τον κίνδυνο να μη συνεχιστεί η λειτουργία τους
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 15:42
Πόνος στον αυχένα: Πέντε απλές ασκήσεις για να προστατευτείτε από τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής
Υγεία
09/10/2026 - 15:16
Μόνιμος θεσμός από το 2027 η υποστήριξη για την προετοιμασία αιτήσεων κλινικών μελετών στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
09/10/2026 - 14:48
ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σχολικών νοσηλευτών
Patient Talk
09/10/2026 - 14:36
Όμιλος Τσέτη: Συνολικά 15 διακρίσεις στα Best in Pharmacy & Supplement Awards 2026
Pharma News
09/10/2026 - 14:13
Όταν η ζήλια γίνεται έλεγχος: Ποια είναι τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης
Ψυχική Υγεία
09/10/2026 - 13:58
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΥΠ-ΠΦΥ Αττικής
Πολιτική Υγείας
09/10/2026 - 13:33
Μανιτάρια: Η διατροφική τους αξία και τα οφέλη για την υγεία
Διατροφή
09/10/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Ο κατηγορούμενος γιατρός διαψεύδει ότι έχει τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 12:44
Έκρηξη σε εργοστάσιο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους - Δύο διασωληνωμένοι τραυματίες
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 12:30
Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ
Pharma Policy
09/10/2026 - 12:23
Ύφασμα που απολυμαίνεται μόνο του εξουδετερώνει μικρόβια με τη βοήθεια του φωτός
Υγεία
09/10/2026 - 12:00
Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ασθενείς με καρκίνο
Υγεία
09/10/2026 - 11:00
Παιδική φτώχεια: Πώς επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής
Υγεία
09/10/2026 - 10:00
Η αγαπημένη σας μουσική μπορεί να μειώσει τον πόνο από τις ιατρικές πράξεις
Υγεία
09/10/2026 - 09:00
Ο ΕΕΣ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων με δράση στο Θησείο το Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 07:19
Διανομή βρεφικού εξοπλισμού ειδών πρώτης ανάγκης σε μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών από τον Δήμο Περιστερίου
Επικαιρότητα
09/10/2026 - 03:43
Όταν οι πρωτεΐνες «διπλώνουν» λάθος: Εκδήλωση στην Αθήνα για τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες και τις νέες θεραπείες
Υγεία
09/10/2026 - 00:14
«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας
Υγεία
08/10/2026 - 23:33
«Καλή Φάση»: Πιστοποιημένη εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες από την «Μεϊδάνης» και την GEP
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 23:08
Θρίλερ στη Σιβηρία: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τον θάνατο της ερευνήτριας και την πνευμονική πανώλη
Υγεία
08/10/2026 - 22:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η σωστή και ποιοτική διατροφή μπορεί να συμβάλλει σε πιο υγιή βιολογική γήρανση
Διατροφή
06/10/2026 - 19:21
Σε επιφυλακή το ECDC για το περιστατικό στη Σιβηρία με την υποψία πνευμονικής πανώλης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 20:12
Εκπαιδευτικές δράσεις από τον Δήμου Ρεθύμνου για το Αλτσχάιμερ και το bullying στο σχολείο
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 21:41
Ξεχάστε το πορτοκάλι! Οι τροφές που έχουν πολύ περισσότερη βιταμίνη C
Διατροφή
07/10/2026 - 09:00
ΠΟΥ: Νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 10:01
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo