ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Μεταξά: Εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία του Πειραιά για την πρόληψη του HPV

Υγεία
IMAGO
Δράση σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης - Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά η πρώτη ενημερωτική δράση για τον HPV
Τετάρτη, 09/04/2025 - 03:23
— Photo: IMAGO
News4Health Team News4Health Team

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου το Νοσοκομείο Μεταξά σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας & δια Βίου Μάθησης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας με θέμα «Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον», ξεκίνησε από το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητριών και μαθητών του Πειραιά, σχετικά με την πρόληψη του ιού HPV.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, σε ένα κατάμεστο από μαθήτριες αμφιθέατρο, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, τη διάγνωση και τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV, καθώς και ψυχοκοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τις αποφάσεις των γονιών και των εφήβων, σχετικά με την επίσκεψη στον γιατρό ή τον εμβολιασμό.

Η ενημερωτική εκδήλωση είχε ως κεντρικό τίτλο «HPV: Ο εμβολιασμός και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας», ενώ η συνολική δράση έχει ως τελικό στόχο την αύξηση του εμβολιασμού στην εφηβική ηλικία και την εξάλειψη του ιού τα επόμενα χρόνια, για αυτό και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ομιλίες σε Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο Γυναικολόγος Παντελής Μεσσαρόπουλος, μεσοσταθμικά το 80% των ενηλίκων είναι φορείς του ιού HPV, γεγονός που πρέπει να μας θέσει όλους σε εγρήγορση, για αυτό και κρίνεται απαραίτητη η στενή σχέση με τον ιατρό, γυναικολόγο ή παιδίατρο στις μικρότερες ηλικίες.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμού κατά του ιού HPV αγγίζει το 43%, όπως έδειξε στην παρουσίασή της η Ψυχολόγος κ. Σπυροπούλου, την ίδια ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό το ποσοστό ξεπερνά το 70 - 90%, κάτι που σημαίνει ότι στις εν λόγω χώρες θα επιτευχθεί πολύ συντομότερα η εξάλειψη του ιού (στοιχεία 2022 για κορίτσια 9-15 ετών).

Ενώ το πλήθος των στελεχών του ιού HPV διαρκώς αυξάνεται, έχοντας ξεπεράσει τα 200 στελέχη, όπως τόνισε ο Παιδίατρος Ιωάννης Παπανδρέου.

«Μοναδική λύση ο εμβολιασμός και το DNA τεστ για την πρόληψη του ιού» ανέφερε η Νοσηλεύτρια Πέλα Μπατίκα.

Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε διάλογος με τις μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου, με ερωτήσεις και απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι τα ζητήματα υγείας και πρόληψης βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ηλικιών.

Ομιλητές στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του ιού HPV ήταν οι: Παντελής Μεσσαρόπουλος, Επιστημονικός Διευθυντής Α’ Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ & Επιστημονικός Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος του MEDITERRANEO First Care με θέμα: «HPV & Εφηβεία», Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος εφηβικής ιατρικής - Επιστημονικός Υπεύθυνος εφηβικής ιατρικής Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, Διευθυντής ΕΣΥ με θέμα: «Ψυχοκοινωνικό ιστορικό & HPV», Πέλα Μπατίκα, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: «Εμβολιασμός έναντι του HPV», Βασιλική Σπυροπούλου, Ψυχολόγος Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: «Ψυχολογική προσέγγιση & Οικογενειακό περιβάλλον»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε με αφορμή την έναρξη της δράσης ενημέρωσης στα σχολεία του Πειραιά: «Το Νοσοκομείο Μεταξά και ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσαν μια σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας για την πρόληψη του ιού HPV, με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ως Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αρωγοί σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο να μεταδώσει στους νέους ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Οφείλουμε οι θεσμικοί φορείς να υλοποιούμε ενέργειες που στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών και δη των νέων ανθρώπων, σε τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντο Ευσταθόπουλο για τη συνεργασία, τους εκλεκτούς ομιλητές για την πολύτιμη γνώση που προσέφεραν στους μαθητές και στις μαθήτριες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία του Πειραιά».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος ανάφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του: «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν όπως έχει πει από αρχαιοτάτων χρόνων ο Ιπποκράτης, για αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη και εξαίρετους επιστήμονες από το χώρο της Υγείας, ξεκινούμε απο το φιλόξενο Ράλλειο Γυμνάσιο, μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη και τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV. Η γνώση είναι δύναμη, για αυτό και στόχος μας είναι η γνώση σχετικά με τον HPV να φτάσει μέχρι το τελευταίο σπίτι έφηβου ή έφηβης του Πειραιά, ώστε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι και εμείς στην όσο το δυνατόν συντομότερη εξάλειψη του ιού!»

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη τόνισε στην τοποθέτησή της: «Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η πρόληψη σώζει ζωές. Ενημερώσαμε τις μαθήτριες για τον ιό HPV, ενισχύοντας τη γνώση και τη δύναμη που προσφέρει η εκπαίδευση. Ευχαριστούμε θερμά τους επιστήμονες που στήριξαν με τη συμμετοχή τους αυτή την προσπάθεια που από κοινού με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Ευσταθοπουλο και τους εξαιρετικούς εθελοντές επιστήμονες στοχεύουμε να συνεχίσουμε και σε άλλα σχολεία της πόλης μας».

Ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά Δημήτριος Καλαϊτζίδης δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πειραιά κα. Σ. Αλιγιζάκη, η οποία σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, και συγκεκριμένα τον Διοικητή του κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο και τους εκλεκτούς επιστήμονες -ομιλητές (κκ. Π. Μεσσαρόπουλο, Ι. Παπανδρέου, Π. Μπατίκα και Β. Σπυροπούλου), πρόσφεραν μια εξαιρετικά χρήσιμη και απαραίτητη για την υγεία των μαθητριών μας μαθησιακή εμπειρία, σήμερα Δευτέρα 7 Απριλίου 2025. Το πλήθος των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι μαθήτριές μας αντικατοπτρίζει και το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε η εκδήλωση αυτή για την υγεία και την ζωή τους».

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
  • ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • HPV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΣΕΥ: «Ο εμβολιασμός είναι για όλους ανθρωπίνως δυνατός και σώζει ζωές»
ΠΣΕΥ: «Ο εμβολιασμός είναι για όλους ανθρωπίνως δυνατός και σώζει ζωές» 09 Απριλίου 2025
Μεξικό: Κοριτσάκι 3 ετών το πρώτο θύμα της γρίπης των πτηνών 09 Απριλίου 2025
Μεξικό: Κοριτσάκι 3 ετών το πρώτο θύμα της γρίπης των πτηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών για το Νοσοκομείο «Μεταξά»
Υγεία
03/07/2025 - 13:42

Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών για το Νοσοκομείο «Μεταξά»

Αγαπηδάκη: Νέα προγράμματα πρόληψης και έρευνα αξιολόγησης ΑΙ στη διάγνωση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
01/07/2025 - 15:14

Αγαπηδάκη: Νέα προγράμματα πρόληψης και έρευνα αξιολόγησης ΑΙ στη διάγνωση του καρκίνου

Οι εργαζόμενοι στην απεξάρτηση λένε «όχι στη διάλυση της πρόληψης»
Ψυχική Υγεία
26/06/2025 - 03:23

Οι εργαζόμενοι στην απεξάρτηση λένε «όχι στη διάλυση της πρόληψης»

Δημόσια υγεία και πρόληψη στο 2ο SFEE Summit: Το σήμερα και οι προκλήσεις του μέλλοντος
Υγεία
25/06/2025 - 13:47

Δημόσια υγεία και πρόληψη στο 2ο SFEE Summit: Το σήμερα και οι προκλήσεις του μέλλοντος

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πως να περάσετε ανέμελες και «καυτές» διακοπές
Υγεία
16/06/2025 - 12:00

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Πως να περάσετε ανέμελες και «καυτές» διακοπές

Εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας στο «Μεταξά»: Εικόνες και βίντεο από τη μάχη του προσωπικού με τις φλόγες
Πολιτική Υγείας
10/06/2025 - 18:01

Εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας στο «Μεταξά»: Εικόνες και βίντεο από τη μάχη του προσωπικού με τις φλόγες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η SkinCeuticals παρουσιάζει καινότομο προϊόν για επαναστατική ανόρθωση και σύσφιξη
Pharma News
05/07/2025 - 06:52
ΟΕΝΓΕ: «Η αστυνομία σε ρόλο γιατρού κάνει ιατρικές γνωματεύσεις»
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 03:24
ΕΕΣ και ΣΦΕΕ υποστηρίζουν ευάλωτους συνανθρώπους μας στη Μυτιλήνη
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 00:04
UCB: Δεδομένα τριετίας για φάρμακο κατά της ψωριασικής αρθρίτιδας και της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας
Pharma News
04/07/2025 - 17:54
Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 17:36
Θεσσαλονίκη: Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεύτερη σημαντικότερη αιτία καρκίνου του πνεύμονα παγκοσμίως
Υγεία
04/07/2025 - 17:02
Επτά απλά κόλπα για να πίνουμε -μικροί και μεγάλοι- όσο νερό χρειαζόμαστε καθημερινά
Διατροφή
04/07/2025 - 15:51
Γάζα: Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει 613 φόνους Παλαιστίνιων σε σημεία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 15:27
Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών - Οι πέντε δραματικές αλλαγές στη ζωή κάθε γυναίκας
Health Talk
04/07/2025 - 15:04
Διάρροια: Οδηγίες άμεσης δράσης για να την αντιμετωπίσουμε στο σπίτι
Υγεία
04/07/2025 - 14:31
Διαμαρτυρία στου Ζωγράφου για τη δωρεάν δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 13:58
Επιπλέον ενίσχυση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 13:23
Lavipharm A.E.: Νέα πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και διανομή μερίσματος έπειτα από 18 χρόνια
Pharma News
04/07/2025 - 13:09
Σοβαρό τροχαίο στη Βούλα με σύγκρουση λεωφορείων του ΟΑΣΑ και 47 τραυματίες - Εικόνες από το σημείο
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 12:47
Μοχλός ανάπτυξης και αυτονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
04/07/2025 - 12:22
Τι είναι το φαινόμενο του θερμικού θόλου που φέρνει θερμοκρασίες... Σαχάρας τις επόμενες μέρες!
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 11:57
EFPIA: Ευπρόσδεκτο βήμα προς τα εμπρός η στρατηγική της ΕΕ για τις βιοεπιστήμες
Pharma News
04/07/2025 - 11:24
Νόσος του Κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά μας
Health Talk
04/07/2025 - 10:57
Ανακαλύφθηκαν 473 γονίδια-διακόπτες που «φωτίζουν» σοβαρές ασθένειες προτού εκδηλωθούν
Υγεία
04/07/2025 - 10:34
Ψηφίστηκε ο νόμος-μέγγενη για την πώληση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 10:09
Τμήμα στρατοπέδου παραχωρείται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 21:36
Τετράμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για την αποστολή DNA ή στείρωση
Pet
03/07/2025 - 21:14
ECONOMIST IMPACT-Θεμιστοκλέους: Σημαντική πρόοδος στις κλινικές μελέτες από το 201
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 20:58
Η Ελλάδα στην εποχή του EHDS: Διάλογος για την καινοτομία στην ογκολογική φροντίδα
Patient Talk
03/07/2025 - 19:32
Την ανώτατη διάκριση DIAMOND του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης-CR Index απέσπασε η GENESIS Pharma
Pharma News
03/07/2025 - 19:11
Σε λειτουργία η γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για τη συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου
Υγεία
03/07/2025 - 18:34
H μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 18:18
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΨΕ για τη σύλληψη ψυχιάτρων που δεν ενέκριναν εισαγωγή ασθενούς στο ΨΝΑ
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η InterMed στηρίζει τη μελισσοκομία στο Καστελόριζο - Πλατινένιο βραβείο στο Μέλι «Το Μέγιστον»
Pharma News
03/07/2025 - 03:27
ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στις διακομιδές ασθενών από ιδιώτες - Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 06:53
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Επίσκεψη Γεωργιάδη-. Κεραμέως στον «Ευαγγελισμό» για την πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 12:32
H ουσία με οσμή πικραμύγδαλου που σταματά την εξάπλωση του καρκίνου στο πάγκρεας
Pharma News
03/07/2025 - 15:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo