ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Μεταξά: Εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία του Πειραιά για την πρόληψη του HPV

Υγεία
IMAGO
Δράση σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης - Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά η πρώτη ενημερωτική δράση για τον HPV
Τετάρτη, 09/04/2025 - 03:23
— Photo: IMAGO
News4Health Team News4Health Team

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου το Νοσοκομείο Μεταξά σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας & δια Βίου Μάθησης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας με θέμα «Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον», ξεκίνησε από το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητριών και μαθητών του Πειραιά, σχετικά με την πρόληψη του ιού HPV.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, σε ένα κατάμεστο από μαθήτριες αμφιθέατρο, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, τη διάγνωση και τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV, καθώς και ψυχοκοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τις αποφάσεις των γονιών και των εφήβων, σχετικά με την επίσκεψη στον γιατρό ή τον εμβολιασμό.

Η ενημερωτική εκδήλωση είχε ως κεντρικό τίτλο «HPV: Ο εμβολιασμός και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας», ενώ η συνολική δράση έχει ως τελικό στόχο την αύξηση του εμβολιασμού στην εφηβική ηλικία και την εξάλειψη του ιού τα επόμενα χρόνια, για αυτό και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ομιλίες σε Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο Γυναικολόγος Παντελής Μεσσαρόπουλος, μεσοσταθμικά το 80% των ενηλίκων είναι φορείς του ιού HPV, γεγονός που πρέπει να μας θέσει όλους σε εγρήγορση, για αυτό και κρίνεται απαραίτητη η στενή σχέση με τον ιατρό, γυναικολόγο ή παιδίατρο στις μικρότερες ηλικίες.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμού κατά του ιού HPV αγγίζει το 43%, όπως έδειξε στην παρουσίασή της η Ψυχολόγος κ. Σπυροπούλου, την ίδια ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό το ποσοστό ξεπερνά το 70 - 90%, κάτι που σημαίνει ότι στις εν λόγω χώρες θα επιτευχθεί πολύ συντομότερα η εξάλειψη του ιού (στοιχεία 2022 για κορίτσια 9-15 ετών).

Ενώ το πλήθος των στελεχών του ιού HPV διαρκώς αυξάνεται, έχοντας ξεπεράσει τα 200 στελέχη, όπως τόνισε ο Παιδίατρος Ιωάννης Παπανδρέου.

«Μοναδική λύση ο εμβολιασμός και το DNA τεστ για την πρόληψη του ιού» ανέφερε η Νοσηλεύτρια Πέλα Μπατίκα.

Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε διάλογος με τις μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου, με ερωτήσεις και απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι τα ζητήματα υγείας και πρόληψης βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ηλικιών.

Ομιλητές στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του ιού HPV ήταν οι: Παντελής Μεσσαρόπουλος, Επιστημονικός Διευθυντής Α’ Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ & Επιστημονικός Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος του MEDITERRANEO First Care με θέμα: «HPV & Εφηβεία», Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος εφηβικής ιατρικής - Επιστημονικός Υπεύθυνος εφηβικής ιατρικής Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, Διευθυντής ΕΣΥ με θέμα: «Ψυχοκοινωνικό ιστορικό & HPV», Πέλα Μπατίκα, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: «Εμβολιασμός έναντι του HPV», Βασιλική Σπυροπούλου, Ψυχολόγος Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: «Ψυχολογική προσέγγιση & Οικογενειακό περιβάλλον»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε με αφορμή την έναρξη της δράσης ενημέρωσης στα σχολεία του Πειραιά: «Το Νοσοκομείο Μεταξά και ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσαν μια σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας για την πρόληψη του ιού HPV, με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ως Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αρωγοί σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο να μεταδώσει στους νέους ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Οφείλουμε οι θεσμικοί φορείς να υλοποιούμε ενέργειες που στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών και δη των νέων ανθρώπων, σε τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντο Ευσταθόπουλο για τη συνεργασία, τους εκλεκτούς ομιλητές για την πολύτιμη γνώση που προσέφεραν στους μαθητές και στις μαθήτριες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία του Πειραιά».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος ανάφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του: «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν όπως έχει πει από αρχαιοτάτων χρόνων ο Ιπποκράτης, για αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη και εξαίρετους επιστήμονες από το χώρο της Υγείας, ξεκινούμε απο το φιλόξενο Ράλλειο Γυμνάσιο, μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη και τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV. Η γνώση είναι δύναμη, για αυτό και στόχος μας είναι η γνώση σχετικά με τον HPV να φτάσει μέχρι το τελευταίο σπίτι έφηβου ή έφηβης του Πειραιά, ώστε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι και εμείς στην όσο το δυνατόν συντομότερη εξάλειψη του ιού!»

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη τόνισε στην τοποθέτησή της: «Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η πρόληψη σώζει ζωές. Ενημερώσαμε τις μαθήτριες για τον ιό HPV, ενισχύοντας τη γνώση και τη δύναμη που προσφέρει η εκπαίδευση. Ευχαριστούμε θερμά τους επιστήμονες που στήριξαν με τη συμμετοχή τους αυτή την προσπάθεια που από κοινού με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Ευσταθοπουλο και τους εξαιρετικούς εθελοντές επιστήμονες στοχεύουμε να συνεχίσουμε και σε άλλα σχολεία της πόλης μας».

Ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά Δημήτριος Καλαϊτζίδης δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πειραιά κα. Σ. Αλιγιζάκη, η οποία σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, και συγκεκριμένα τον Διοικητή του κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο και τους εκλεκτούς επιστήμονες -ομιλητές (κκ. Π. Μεσσαρόπουλο, Ι. Παπανδρέου, Π. Μπατίκα και Β. Σπυροπούλου), πρόσφεραν μια εξαιρετικά χρήσιμη και απαραίτητη για την υγεία των μαθητριών μας μαθησιακή εμπειρία, σήμερα Δευτέρα 7 Απριλίου 2025. Το πλήθος των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι μαθήτριές μας αντικατοπτρίζει και το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε η εκδήλωση αυτή για την υγεία και την ζωή τους».

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
  • ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • HPV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΣΕΥ: «Ο εμβολιασμός είναι για όλους ανθρωπίνως δυνατός και σώζει ζωές»
ΠΣΕΥ: «Ο εμβολιασμός είναι για όλους ανθρωπίνως δυνατός και σώζει ζωές» 09 Απριλίου 2025
Μεξικό: Κοριτσάκι 3 ετών το πρώτο θύμα της γρίπης των πτηνών 09 Απριλίου 2025
Μεξικό: Κοριτσάκι 3 ετών το πρώτο θύμα της γρίπης των πτηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Economist Impact: «Η μακροζωία αφορά και τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις»
Υγεία
11/07/2026 - 08:11

Economist Impact: «Η μακροζωία αφορά και τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις»

Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις του ΕΕΣ για τους άστεγους του Πειραιά
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 07:28

Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις του ΕΕΣ για τους άστεγους του Πειραιά

The Lancet: Τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και ανοίγουν νέους δρόμους στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών
Υγεία
01/07/2026 - 10:00

The Lancet: Τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και ανοίγουν νέους δρόμους στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών

Φλεβική ανεπάρκεια και καλοκαίρι: Πότε η ενόχληση στα πόδια δεν είναι αθώα
Health Talk
30/06/2026 - 12:00

Φλεβική ανεπάρκεια και καλοκαίρι: Πότε η ενόχληση στα πόδια δεν είναι αθώα

Νοσοκομείο «Μεταξά» και Πανεπιστήμιο Πειραιά συνδέουν την κλινική εμπειρία με την ακαδημαϊκή γνώση
Υγεία
29/06/2026 - 15:24

Νοσοκομείο «Μεταξά» και Πανεπιστήμιο Πειραιά συνδέουν την κλινική εμπειρία με την ακαδημαϊκή γνώση

Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 20:16

Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 50% των θανάτων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη οφείλεται σε στεφανιαία νόσο
Health Talk
14/07/2026 - 14:51
Θεμιστοκλέους: «Οι γιατροί που μετακινούνται σε νησιά και τουριστικές περιοχές λαμβάνουν επιπλέον 2.100 ευρώ»
Πολιτική Υγείας
14/07/2026 - 14:24
«Τυφλότητα χρόνου»: Όταν ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να συγχρονιστεί με το ρολόι
Ψυχική Υγεία
14/07/2026 - 14:00
Τα «likes» στα social media φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε άτομα με κατάθλιψη
Ψυχική Υγεία
14/07/2026 - 13:00
Η παρουσία νιτρικού άλατος στο πόσιμο νερό φαίνεται να ευθύνεται για τις πρόωρες γεννήσεις
Υγεία
14/07/2026 - 12:15
Ισπανική πρόταση ευρωπαϊκής προχρηματοδότησης για ταχύτερη πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα
Pharma Policy
14/07/2026 - 12:13
Οι καθημερινές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα αυτιά
Υγεία
14/07/2026 - 12:00
Μίσιγκαν: Πάνω από 2.600 κρούσματα εντερικής λοίμωξης – Στο μικροσκόπιο τα φυλλώδη λαχανικά
Επικαιρότητα
14/07/2026 - 11:00
Τι πρέπει να τρώμε όταν η ζέστη «κόβει» την όρεξη – Οι συμβουλές των ειδικών
Διατροφή
14/07/2026 - 10:00
Συρροή κρουσμάτων σαλμονέλας στη Λαμία- Βασιλακόπουλος: "Μην τρώτε κοτόπουλο για δυο μέρες"
Υγεία
14/07/2026 - 08:50
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Kaizen Gaming μαζί για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό
Επικαιρότητα
14/07/2026 - 07:26
ΚΚΕ: Ερώτηση στην ευρωβουλή για τις απολύσεις εργαζομένων που έληξαν οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΔΥ
Επικαιρότητα
14/07/2026 - 03:38
Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ: Περισσότερες από 1.150 συμμετοχές στις δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση
Patient Talk
14/07/2026 - 00:07
Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής συμμετέχει στην ανακαίνιση του Κέντρου Υποστήριξης Ανοϊκών Ασθενών Alzheimer Χανίων
Επικαιρότητα
13/07/2026 - 22:47
Σύλλογος ασθενών καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα των ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα
Patient Talk
13/07/2026 - 21:53
Τι κρύβει η βραχνάδα στη φωνή και πότε χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο
Health Talk
13/07/2026 - 21:09
Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:57
Ολοκληρώθηκε η ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στην ΕΚΑΠΥ
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:22
ΣΕΑΑΝ: Οργισμένη ανακοίνωση καταδίκης για τον θάνατο 20χρονου με αυτισμό στο Άργος
Patient Talk
13/07/2026 - 18:49
Η Siemens Healthineers Ελλάς πιστοποιείται για τρίτη φορά ως Great Place to Work
Υπηρεσίες Υγείας
13/07/2026 - 18:34
Φάρμακα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη και πρόληψη του καρκίνου - Ειδικός φωτίζει τις παρανοήσεις
Υγεία
13/07/2026 - 18:11
Καστοριά: Γιατροί και νοσηλευτές έσωσαν από τον θάνατο τετράχρονο παιδί που είχε υποστεί ανακοπή
Επικαιρότητα
13/07/2026 - 17:23
Γεωργιάδης από ΚΥ Ζωγράφου: «Την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι προσλήψεις νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 16:27
Υγιεινή διατροφή: Τα 3 "ναι" και τα 3 "όχι" για μακροχρόνια συμμόρφωση
Διατροφή
13/07/2026 - 16:00
Συναγερμός στη Λαμία: Περισσότερα από 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα σαλμονέλας
Υγεία
13/07/2026 - 15:41
Μπορεί η γήρανση των ωοθηκών να επιβραδυνθεί; Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
13/07/2026 - 15:00
Οξφόρδη: Ξεκίνησε η πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους για εμβόλιο κατά του στελέχους Bundibugyo του Έμπολα
Υγεία
13/07/2026 - 14:21
Νέα γενιά θεραπειών για τον καρκίνο του πνεύμονα - Ελπίδες από τους αναστολείς KRAS
Health Talk
13/07/2026 - 14:00
Οι 6 μεγαλύτεροι κίνδυνοι του καλοκαιριού για τα παιδιά
Health Talk
13/07/2026 - 13:00
Γερμανία: Τι αλλάζει στην υγεία μετά το μεγάλο «ψαλίδι» στις δαπάνες
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 11:52

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γερμανία: Τι αλλάζει στην υγεία μετά το μεγάλο «ψαλίδι» στις δαπάνες
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 11:52
Υγιεινή διατροφή: Τα 3 "ναι" και τα 3 "όχι" για μακροχρόνια συμμόρφωση
Διατροφή
13/07/2026 - 16:00
Γεωργιάδης από ΚΥ Ζωγράφου: «Την άλλη εβδομάδα ξεκινούν οι προσλήψεις νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 16:27
Η Siemens Healthineers Ελλάς πιστοποιείται για τρίτη φορά ως Great Place to Work
Υπηρεσίες Υγείας
13/07/2026 - 18:34
Ολοκληρώθηκε η ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στην ΕΚΑΠΥ
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo