ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Μεταξά: Εκστρατεία ενημέρωσης σε σχολεία του Πειραιά για την πρόληψη του HPV

Υγεία
IMAGO
Δράση σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης - Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά η πρώτη ενημερωτική δράση για τον HPV
Τετάρτη, 09/04/2025 - 03:23
— Photo: IMAGO
News4Health Team News4Health Team

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου το Νοσοκομείο Μεταξά σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τη Διεύθυνση Παιδείας & δια Βίου Μάθησης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας με θέμα «Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον», ξεκίνησε από το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητριών και μαθητών του Πειραιά, σχετικά με την πρόληψη του ιού HPV.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, σε ένα κατάμεστο από μαθήτριες αμφιθέατρο, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη, τη διάγνωση και τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV, καθώς και ψυχοκοινωνικά ζητήματα που επηρεάζουν τις αποφάσεις των γονιών και των εφήβων, σχετικά με την επίσκεψη στον γιατρό ή τον εμβολιασμό.

Η ενημερωτική εκδήλωση είχε ως κεντρικό τίτλο «HPV: Ο εμβολιασμός και ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειας», ενώ η συνολική δράση έχει ως τελικό στόχο την αύξηση του εμβολιασμού στην εφηβική ηλικία και την εξάλειψη του ιού τα επόμενα χρόνια, για αυτό και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ομιλίες σε Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο Γυναικολόγος Παντελής Μεσσαρόπουλος, μεσοσταθμικά το 80% των ενηλίκων είναι φορείς του ιού HPV, γεγονός που πρέπει να μας θέσει όλους σε εγρήγορση, για αυτό και κρίνεται απαραίτητη η στενή σχέση με τον ιατρό, γυναικολόγο ή παιδίατρο στις μικρότερες ηλικίες.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμού κατά του ιού HPV αγγίζει το 43%, όπως έδειξε στην παρουσίασή της η Ψυχολόγος κ. Σπυροπούλου, την ίδια ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό το ποσοστό ξεπερνά το 70 - 90%, κάτι που σημαίνει ότι στις εν λόγω χώρες θα επιτευχθεί πολύ συντομότερα η εξάλειψη του ιού (στοιχεία 2022 για κορίτσια 9-15 ετών).

Ενώ το πλήθος των στελεχών του ιού HPV διαρκώς αυξάνεται, έχοντας ξεπεράσει τα 200 στελέχη, όπως τόνισε ο Παιδίατρος Ιωάννης Παπανδρέου.

«Μοναδική λύση ο εμβολιασμός και το DNA τεστ για την πρόληψη του ιού» ανέφερε η Νοσηλεύτρια Πέλα Μπατίκα.

Στο τέλος των ομιλιών ακολούθησε διάλογος με τις μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου, με ερωτήσεις και απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι τα ζητήματα υγείας και πρόληψης βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ηλικιών.

Ομιλητές στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του ιού HPV ήταν οι: Παντελής Μεσσαρόπουλος, Επιστημονικός Διευθυντής Α’ Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ & Επιστημονικός Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος του MEDITERRANEO First Care με θέμα: «HPV & Εφηβεία», Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος εφηβικής ιατρικής - Επιστημονικός Υπεύθυνος εφηβικής ιατρικής Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, Διευθυντής ΕΣΥ με θέμα: «Ψυχοκοινωνικό ιστορικό & HPV», Πέλα Μπατίκα, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: «Εμβολιασμός έναντι του HPV», Βασιλική Σπυροπούλου, Ψυχολόγος Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: «Ψυχολογική προσέγγιση & Οικογενειακό περιβάλλον»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε με αφορμή την έναρξη της δράσης ενημέρωσης στα σχολεία του Πειραιά: «Το Νοσοκομείο Μεταξά και ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσαν μια σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας για την πρόληψη του ιού HPV, με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ως Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αρωγοί σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο να μεταδώσει στους νέους ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Οφείλουμε οι θεσμικοί φορείς να υλοποιούμε ενέργειες που στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών και δη των νέων ανθρώπων, σε τόσο κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντο Ευσταθόπουλο για τη συνεργασία, τους εκλεκτούς ομιλητές για την πολύτιμη γνώση που προσέφεραν στους μαθητές και στις μαθήτριες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία του Πειραιά».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Σαράντος Ευσταθόπουλος ανάφερε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του: «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν όπως έχει πει από αρχαιοτάτων χρόνων ο Ιπποκράτης, για αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σίσσυ Αλιγιζάκη και εξαίρετους επιστήμονες από το χώρο της Υγείας, ξεκινούμε απο το φιλόξενο Ράλλειο Γυμνάσιο, μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη και τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV. Η γνώση είναι δύναμη, για αυτό και στόχος μας είναι η γνώση σχετικά με τον HPV να φτάσει μέχρι το τελευταίο σπίτι έφηβου ή έφηβης του Πειραιά, ώστε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι και εμείς στην όσο το δυνατόν συντομότερη εξάλειψη του ιού!»

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη τόνισε στην τοποθέτησή της: «Στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η πρόληψη σώζει ζωές. Ενημερώσαμε τις μαθήτριες για τον ιό HPV, ενισχύοντας τη γνώση και τη δύναμη που προσφέρει η εκπαίδευση. Ευχαριστούμε θερμά τους επιστήμονες που στήριξαν με τη συμμετοχή τους αυτή την προσπάθεια που από κοινού με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Ευσταθοπουλο και τους εξαιρετικούς εθελοντές επιστήμονες στοχεύουμε να συνεχίσουμε και σε άλλα σχολεία της πόλης μας».

Ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά Δημήτριος Καλαϊτζίδης δήλωσε σχετικά με τη δράση: «Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πειραιά κα. Σ. Αλιγιζάκη, η οποία σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, και συγκεκριμένα τον Διοικητή του κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο και τους εκλεκτούς επιστήμονες -ομιλητές (κκ. Π. Μεσσαρόπουλο, Ι. Παπανδρέου, Π. Μπατίκα και Β. Σπυροπούλου), πρόσφεραν μια εξαιρετικά χρήσιμη και απαραίτητη για την υγεία των μαθητριών μας μαθησιακή εμπειρία, σήμερα Δευτέρα 7 Απριλίου 2025. Το πλήθος των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι μαθήτριές μας αντικατοπτρίζει και το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε η εκδήλωση αυτή για την υγεία και την ζωή τους».

  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
  • ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
  • ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • HPV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΣΕΥ: «Ο εμβολιασμός είναι για όλους ανθρωπίνως δυνατός και σώζει ζωές»
ΠΣΕΥ: «Ο εμβολιασμός είναι για όλους ανθρωπίνως δυνατός και σώζει ζωές» 09 Απριλίου 2025
Μεξικό: Κοριτσάκι 3 ετών το πρώτο θύμα της γρίπης των πτηνών 09 Απριλίου 2025
Μεξικό: Κοριτσάκι 3 ετών το πρώτο θύμα της γρίπης των πτηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόληψη, αυτοέλεγχος και ασφαλής οδήγηση - Μεγάλη πανελλαδική δράση στον Πειραιά
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 15:14

Πρόληψη, αυτοέλεγχος και ασφαλής οδήγηση - Μεγάλη πανελλαδική δράση στον Πειραιά

Κέντρο Διοτίμα και Πειραιώς συνεχίζουν το πρόγραμμα EQUAL κατά της έμφυλης βίας
Ψυχική Υγεία
12/12/2025 - 15:14

Κέντρο Διοτίμα και Πειραιώς συνεχίζουν το πρόγραμμα EQUAL κατά της έμφυλης βίας

Οι παθήσεις του μαστού και η σημασία της πρόληψης
Health Talk
12/12/2025 - 10:57

Οι παθήσεις του μαστού και η σημασία της πρόληψης

«Μυστική Αποστολή: Κυστική Ίνωση» – Η νέα εκπαιδευτική εκστρατεία που ταξιδεύει στα σχολεία ανά την Ελλάδα
Patient Talk
11/12/2025 - 15:04

«Μυστική Αποστολή: Κυστική Ίνωση» – Η νέα εκπαιδευτική εκστρατεία που ταξιδεύει στα σχολεία ανά την Ελλάδα

ΙΣΠ: Παράταση για τον δωρεάν μη επεμβατικό έλεγχο ήπατος στο Α’ ΚΑΠΗ Περάματος
Επικαιρότητα
11/12/2025 - 13:13

ΙΣΠ: Παράταση για τον δωρεάν μη επεμβατικό έλεγχο ήπατος στο Α’ ΚΑΠΗ Περάματος

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα από τη Novartis Hellas
Pharma News
10/12/2025 - 18:34

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα από τη Novartis Hellas

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η EFPIA και η Vaccines Europe στηρίζουν το σχέδιο «Safe Hearts» της ΕΕ
Pharma Policy
16/12/2025 - 21:32
Ο ΙΣΑ ζητεί την εξαίρεση των προσωπικών ιατρών από την υποχρέωση των κατ’ οίκον επισκέψεων
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 20:52
«Safe Hearts»: Το σχέδιο της Κομισιόν για την καρδιαγγειακή υγεία και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα
Πολιτική Υγείας
16/12/2025 - 19:59
Πώς σχετίζεται η οστεοπόρωση με το αδυνάτισμα - Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης
Health Talk
16/12/2025 - 19:16
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Έξυπνες εναλλακτικές για ένα πιο υγιεινό εορταστικό μενού
Διατροφή
16/12/2025 - 18:49
ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: Σημαντική επιστημονική διάκριση για το πρόγραμμα «Parent2Parent Support»
Patient Talk
16/12/2025 - 18:07
Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίζεται η πυροπροστασία των νοσοκομείων Γιαννιτσών, Έδεσσας και Νάουσας
Πολιτική Υγείας
16/12/2025 - 17:43
Συνάντηση της ΕΟΟ με τον Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ για τρέχοντα ζητήματα των οδοντιάτρων
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 17:18
Γιατροί του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε το Ανοικτό Κέντρο Παιδιών στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 16:56
Πέντε νέα μέτρα από το Ευρωκοινοβούλιο για την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού με κρίσιμα φάρμακα
Pharma Policy
16/12/2025 - 16:37
Ο Πνευμονολόγος και τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα στο επίκεντρο του 34ου συνεδρίου της ΕΠΕ
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 16:12
Συνάντηση ΕΟΦ-ΕΝΑΣΕΛ για τις ελλείψεις φαρμάκων και τις κλινικές μελέτες
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 15:48
Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για τη νέα σύμβαση των Προσωπικών Ιατρών
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 15:33
Καταγγελία γονέων και κηδεμόνων για καθυστερήσεις και περικοπές στις αποζημιώσεις θεραπειών παιδιών ΑμεΑ
Patient Talk
16/12/2025 - 15:18
Τι δείχνει ο ρόλος που παίξατε στο χριστουγεννιάτικο σχολικό σκετσάκι για την προσωπικότητα σας
Ψυχική Υγεία
16/12/2025 - 15:00
Η χορτοφαγική και vegan διατροφή στερεί ύψος και βάρος από τα παιδιά αλλά βοηθά στην καρδιακή τους υγεία
Διατροφή
16/12/2025 - 14:00
Πώς το μαλακτικό στην πλύση μπορεί να σαμποτάρει την υγεία αλλά και την ανθεκτικότητα των ρούχων
Υγεία
16/12/2025 - 13:00
Εξέταση καλπροτεκτίνης: Οι πάσχοντες από Crohn και ελκώδη κολίτιδα καταγγέλλουν τη μη αποζημίωση της
Patient Talk
16/12/2025 - 12:00
Τα έξι συμπτώματα κατάθλιψης στη μέση ηλικία που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας
Ψυχική Υγεία
16/12/2025 - 11:00
24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 10:54
Ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε για τον καρκίνο και το αλκοόλ - Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
16/12/2025 - 10:00
Γονόρροια: Εγκρίθηκαν δύο νέα αντιβιοτικά που χαιρετίζονται ως απάντηση κατά της μικροβιακής αντοχής
Pharma Policy
16/12/2025 - 09:00
Νέα ελπίδα από κλινική μελέτη για ασθενείς με υποτροπιάζον ανθεκτικό Πολλαπλούν Μυέλωμα
Υγεία
16/12/2025 - 07:23
Coca-Cola 3Ε και Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν γεύματα σε Αττική, Δυτική και Βόρεια Ελλάδα
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 03:41
ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Αναγκαία η ουσιαστική αναπροσαρμογή των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 00:11
Οικονομική ενίσχυση 187 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από την ευλογιά μέχρι τέλος του 2025
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 23:18
Δράση προληπτικού ελέγχου υγείας, διοργανώνει ο Δήμος Χανίων στις 18 και 22 Δεκεμβρίου
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 22:13
EMA-CHMP: Πράσινο φως για επτά νέα φάρμακα και επεκτάσεις ενδείξεων σε 12 ακόμη
Pharma Policy
15/12/2025 - 21:56
Μπορεί να εμφανισθεί αστιγματισμός καθώς μεγαλώνουμε; Ειδικός έχει τις απαντήσεις...
Health Talk
15/12/2025 - 21:09
Νέα μελέτη συνδέει τα σολάριουμ με τριπλάσιο κίνδυνο μελανώματος και εκτεταμένες μεταλλάξεις στο DNA
Υγεία
15/12/2025 - 20:32

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σούπερ γρίπη στη Βρετανία: Τελικά πόσο επικίνδυνη και πρωτοφανής είναι;
Υγεία
15/12/2025 - 10:00
Ο καρκίνος «νίκησε» τον γνωστό ηθοποιό Αλμπέρτο Εσκενάζυ στα 73 του
Επικαιρότητα
15/12/2025 - 18:17
Facelift: Αποκατάσταση με φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολές
Ομορφιά
15/12/2025 - 16:29
Δωρητές σπέρματος και ωαρίων στην Ευρώπη: Τι αλλάζει με τον κανονισμό SoHO και τι παραμένει άλυτο
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 12:25
Οι κορυφαίες ιατρικές έρευνες του 2025 σύμφωνα με το περιοδικό JAMA
Υγεία
15/12/2025 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo