ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεπερνούν τις 100 οι μεταμοσχεύσεις ήπατος που έχουν πραγματοποιηθεί στο «Λαϊκό»

Υγεία
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημαντικό επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα αποτελούν οι 107 μεταμοσχεύσεις ήπατος που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο.
Τετάρτη, 09/10/2024 - 13:19
— Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
News4Health Team News4Health Team

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Θεοφάνης Ροΐδης, με αφορμή την επιστημονική εκδήλωση, με τίτλο «100 Μεταμοσχεύσεις Ήπατος στο Λαϊκό: Ζωές σε νέα πορεία» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου τόνισε πως οι 107 μεταμοσχεύσεις «αποτελούν ορόσημο και σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής στον σημαντικό αυτό τομέα».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Μονάδα Μεταμόσχευσης Ήπατος του νοσοκομείου, η Β' Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΕΚΠΑ και η Α' Γαστρεντερολογική Κλινική του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με τη διοίκηση, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ιστορικό Αμφιθέατρο «Φαίδων Φέσσας» της Ιατρικής Σχολής, στο «Λαϊκό» νοσοκομείο και την παρακολούθησαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών και εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Οι χαιρετισμοί Γεωργιάδη-Θεμιστοκλέους

Κατά τον χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει υψηλά ποσοστά δωρεών οργάνων. Η προσωπική μαρτυρία του κ. Γεωργιάδη για την απώλεια της μητέρας του τόνισε τη συναισθηματική διάσταση της ιατρικής και την αξία της εργασίας των επαγγελματιών υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε τις νομοθετικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται προκειμένου να ενισχυθεί το έργο των μεταμοσχεύσεων στην χώρα. «Η σημασία των εκπαιδευμένων χειρουργικών ομάδων και η ανάγκη σύνδεσης των αμοιβών με τη δραστηριότητα της μεταμόσχευσης αποτελούν κρίσιμες πτυχές που θα βελτιώσουν το τοπίο» υπογράμμισε.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου «Λαϊκό» Θεοφάνης Ροΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Στη συνέχεια υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή που είχε η συνεργασία με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Γεράσιμο Σιάσο και οι ενέργειες του υπουργού Υγείας, για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Κλινικής Μεταμόσχευσης Ήπατος και Χειρουργικής Ηπατοπαθών. Τέλος, ο κ. Ροΐδης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των μεταμοσχεύσεων ήπατος σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταλήγοντας ότι τέτοιες καινοτομίες στον τομέα της υγείας είναι θεμελιώδεις για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Συγκίνηση και περηφάνια

Ο καθηγητής Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Διευθυντής της κλινικής, αναγνώρισε την αξία της συνεργασίας μεταξύ των μελών της ιατρικής κοινότητας και τόνισε ότι οι 107 μεταμοσχεύσεις ήπατος που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Επιπλέον, η πραγματοποίηση των πρώτων μεταμοσχεύσεων ήπατος από ζωντανούς δότες στην Ελλάδα ενισχύει αυτή την επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ευχαρίστησε με συγκίνηση και περηφάνια όλους τους επιστήμονες και τους υγειονομικούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που παραμένουν. Επεσήμανε, δε, ότι το άνοιγμα της κλινικής και η άμεση συνεργασία με διάφορους φορείς υποδηλώνουν την υψηλή δέσμευση και την προσπάθεια για περαιτέρω εξέλιξη στην υγειονομική περίθαλψη της χώρας.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη στήριξη του νοσοκομείου, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και στην Ιατρική Σχολή, επισημαίνοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι εμπειρίες των ασθενών

Ιδιαίτερες αναφορές στο μεταμοσχευτικό έργο του νοσοκομείου «Λαϊκό», αλλά και σε όσα μπορούν ακόμη να βελτιωθούν, έγιναν από την Κοσμήτορα Επιστημών Υγείας, Παγώνα Λάγιου, τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νικόλαο Αρκαδόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΟΜ και διευθυντή της Α' Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ του Λαϊκού, Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη, τον πρώην πρόεδρο, Αλκιβιάδη Κωστάκη, τον καθηγητή Χειρουργικής και διευθυντή της Β΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής, Νικόλαο Νικητέα, τους διευθυντές ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας του Λαϊκού, Μιχαήλ Βουλγαρέλη και Θεώνη Ζούγκου, αντίστοιχα, τη διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος Αικατερίνη Λαμπαδαρίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Τάσο Αντωνόπουλο, τον διευθυντή Μονάδας Εντατικής θεραπείας Παύλο Βερνίκο, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιο Αυγερινό, τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη και τον γγ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Νίκο Δέδε, ενώ την εκδήλωση ολοκλήρωσε ο ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής και πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, επισημαίνοντας τη μεγάλη πορεία αποκατάστασης που έχουν διανύσει. Οι ομιλητές κάλεσαν σε μια συντονισμένη προσπάθεια συλλογικής ευθύνης για τη βελτίωση των υπηρεσιών μεταμόσχευσης στην Ελλάδα, ώστε να συνεχίσουν να σώζουν ζωές και να προσφέρουν ελπίδα στους ασθενείς.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ
  • ΛΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνδυαστικός προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του προστάτη
Συνδυαστικός προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του προστάτη 09 Οκτωβρίου 2024
Η λοίμωξη με Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου 09 Οκτωβρίου 2024
Η λοίμωξη με Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ

Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου
Pharma News
09/07/2026 - 00:07

Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου

ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας
Υγεία
07/07/2026 - 15:26

ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς
Ψυχική Υγεία
08/06/2026 - 13:14

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς

Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 22:17

Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη

Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 19:27

Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάθε πότε καθαρίζετε το τηλεχειριστήριο σας; Πρόγραμμα καθαριότητας για ό,τι ακουμπάτε
Υγεία
11/09/2026 - 16:00
Το υπερβολικό φως τη νύχτα συνδέεται με αλλαγές στη δομή και λειτουργία της καρδιάς
Υγεία
11/09/2026 - 15:00
Πρόεδρος ΕΟΦ: Ό,τι είναι ενέσιμο και ενδοφλέβιο παίρνει άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 14:17
Καφές: Συνδέεται με λιγότερο λίπος και καλύτερο μεταβολικό προφίλ – Τι δείχνει νέα μελέτη
Health Talk
11/09/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Η ορμονοθεραπεία μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
11/09/2026 - 13:00
Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα
Επικαιρότητα
11/09/2026 - 12:02
Φάρμακα GLP-1: Σημαντικά εργαλεία στη θεραπεία της υπνικής άπνοιας- Τι δείχνει έρευνα
Υγεία
11/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Θα μπει αυστηρό πλαίσιο στη λειτουργία ιατρείων ευεξίας και μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
11/09/2026 - 10:35
Athens Life Tech Park: Η επένδυση 80 εκατ. ευρώ της ELPEN
Pharma News
11/09/2026 - 10:15
Το "τίμημα" των extensions βλεφαρίδας: Ακάρεα, ερεθισμός και δυσλειτουργία των αδένων
Ομορφιά
11/09/2026 - 10:00
Διεθνής Ημέρα Πρωτοπαθούς Χολικής Χολαγγειίτιδας: Μια νόσος χωρίς σημάδια
Υγεία
11/09/2026 - 09:30
Μικροπλαστικά στους πνεύμονες: Νέα στοιχεία από ελληνική έρευνα για πιθανή σύνδεση με τον καρκίνο
Υγεία
11/09/2026 - 09:00
Επιστροφή στο σχολείο: Καλή σχολική χρονιά χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα!
Υγεία
11/09/2026 - 08:00
Τα «ναι» και τα «όχι» της αντιγήρανσης
Υγεία
10/09/2026 - 18:00
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης
Patient Talk
10/09/2026 - 17:00
Botox: Ποιοι γιατροί πρέπει να το κάνουν για να είναι ασφαλές
Ομορφιά
10/09/2026 - 16:00
Καρκίνος του προστάτη: 8 γενετικά «αποτυπώματα» αποκαλύπτουν εγκαίρως το 85% των περιπτώσεων
Υγεία
10/09/2026 - 15:00
Δήμος Αθηναίων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 14:28
Κακά νέα για όσους προτιμούν το ρόφημα τους καυτό
Υγεία
10/09/2026 - 14:00
Νέο Ιατρείο Διαβητικού Ποδιού στο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο»
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 13:59
Σύνδρομο του "φρυγανισμένου δέρματος": Αυξημένος ο κίνδυνος στα παιδιά - Ο ρόλος των συσκευών τεχνολογίας
Υγεία
10/09/2026 - 13:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Στο προσκήνιο οι «αναγεννητικές» θεραπείες – Οι προειδοποιήσεις των ειδικών
Υγεία
10/09/2026 - 12:59
Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15
Όταν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο: Οδηγός διαχείρισης
Ψυχική Υγεία
10/09/2026 - 12:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι
Υγεία
10/09/2026 - 11:17
Σχολικά κυλικεία: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:57
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
Alzheimer: Ψήφισμα για έγκαιρη διάγνωση και ισότιμη πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες
Patient Talk
10/09/2026 - 08:10
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22
Πλασμαφαίρεση: Η σημαντική ιατρική θεραπεία και οι «υποσχέσεις» αντιγήρανσης
Υγεία
09/09/2026 - 22:36

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί
Πολιτική Υγείας
09/09/2026 - 08:06
Εξαγγελίες ΔΕΘ: "Άνθρακες ο θησαυρός" καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί
Πολιτική Υγείας
09/09/2026 - 10:13
Θεμιστοκλέους: 1.000 νοσηλευτές θα έχουν πιάσει δουλειά στο ΕΣΥ έως τα μέσα Νοεμβρίου
Πολιτική Υγείας
09/09/2026 - 15:00
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Έκτακτος έλεγχος του ΙΣΑ στο ιατρείο - Τι κατέθεσε ο γιατρός
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 07:22
Αύξηση 5 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για τους φυσικοθεραπευτές από το 2027
Πολιτική Υγείας
10/09/2026 - 09:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo