ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός : Αναμένεται αλλαγή των κριτηρίων για το ύποπτο κρούσμα

Υγεία
Κορονοϊός : Αναμένεται αλλαγή των κριτηρίων για το ύποπτο κρούσμα
Αρνητικά στον κορονοϊό είναι τα δείγματα των δύο μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονται στο Λονδίνο. Την ίδια ώρα, ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων διεθνώς αναμένεται να αλλάξει τα κριτήρια ορισμού του ύποπτου κρούσματος.
Δευτέρα, 02/03/2020 - 11:26
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες για να επιστρέψουν στην Αθήνα οι δύο μαθητές που παρέμειναν στο Λονδίνο όταν εκδήλωσαν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Μια εκ των μαθητών είναι άλλωστε η κόρη του 3ου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορονοϊού στην Ελλάδα, η οποία είχε ταξιδέψει μαζί με τη μητέρα της στο Μιλάνο. Ωστόσο, τα δείγματα και των δύο παιδιών ήταν αρνητικά στον ιό.

Πάντως, μητέρα, με συμπτώματα ίωσης, αλλά και η κόρη της, που δεν εμφάνιζε συμπτώματα, με πρόσφατο ταξίδι στη Β. Ιταλία, προσήλθαν στο νοσοκομείο Κατερίνης, απομονώθηκαν και ελέγχθηκαν. Ευτυχώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΑΠΘ ήταν και οι δύο αρνητικές. Ζευγάρι ξένων υπηκόων, κάτοικοι Ζακύνθου, με πρόσφατο ταξίδι στη Β. Ιταλία, που βρίσκονταν στο Ρίο επίσης ήταν αρνητικοί στον Covid -19, όπως έδειξε ο έλεγχος στο Παστέρ.

Κλειστά σχολεία

Το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον ιό, με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες το σχολείο. Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε σχολεία όλης της χώρας, ενώ στην Θεσσαλονίκη μετά και το επιβεβαιωμένο κρούσμα μαθητή το 105ο δημοτικό σχολείο θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Μέχρι στιγμής κλειστά θα είναι τα σχολεία την Τρίτη 3/3 στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλα σχολεία.

Απολύμανση σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει στον Δήμο Δέλτα, με απόφαση του δημάρχου. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, η απολύμανση στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει την Τρίτη 3 Μαρτίου, γι' αυτό και θα μείνουν κλειστά αυτή την ημέρα.

Ο κορονοϊός διεθνώς

Ο απολογισμός της επιδημίας του νέου κοροναϊού ξεπέρασε σήμερα τους 3.000 νεκρούς σε παγκόσμιο επίπεδο και συνεχίζει να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, ειδικά στην Ιταλία και τη Νότια Κορέα, όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται με εκρηκτικό ρυθμό, όπως και στη Γαλλία, όπου αποφασίστηκε χθες να κλείσει τις πόρτες του το μουσείο του Λούβρου.

Στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε ο ιός στα τέλη του 2019, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 42 νέους θανάτους ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξάνοντας τον απολογισμό της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 σε 2.912 στο ηπειρωτικό τμήμα της χώρας και σε πάνω από 3.000 διεθνώς. Τα 202 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα πάντως είναι ο χαμηλότερος αριθμός από τα τέλη Ιανουαρίου. Όμως, ενώ η επιδημία της ασθένειας COVID-19 διαπιστώνεται πως επιβραδύνεται στην Κίνα, όπου τα δρακόντεια μέτρα καραντίνας αφορούν πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλές άλλες χώρες.

Στην Ιταλία, καταγράφηκαν περί τα 500 νέα κρούσματα χθες Κυριακή, θεαματική αύξηση που ανέβασε τον αριθμό των κρουσμάτων σε περίπου 1.700 στη χώρα αυτή της νότιας Ευρώπης. Οι ιταλικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για πέντε νέους θανάτους, με τον απολογισμό στη χερσόνησο να φθάνει πλέον τους 34 νεκρούς σε τρεις βόρειες περιφέρειες (Λομβαρδία, Εμίλια Ρομάνα, Βένετο).

Στη Νότια Κορέα, δεύτερη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας στον κόσμο μετά την Κίνα, ανακοινώθηκε σήμερα ότι το προηγούμενο 24ωρο επαληθεύτηκαν σχεδόν 500 επιπλέον κρούσματα και τέσσερις νέοι θάνατοι, με το σύνολο των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 4.000, από τα οποία 22 ήταν θανατηφόρα.

Όπως σημειώνει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται έχει σημασία για τους κλινικούς γιατρούς η θέσπιση κριτηρίων για τα ύποπτα κρούσματα ώστε να απομονώνονται και να αντιμετωπίζονται εγκαίρως. Αρχικά αυτό περιελάμβανε άτομα που είχαν επισκεφθεί την Κίνα και είχαν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού. Η αύξηση των κρουσμάτων όμως σε διάφορες χώρες του κόσμου όπως η Ιταλία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, αλλά και η ανεύρεση κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν είχαν ταξιδέψει εκτός χώρας και δεν είχαν γνωστή επαφή με ύποπτο κρούσμα, αναμένεται να αλλάξει τις οδηγίες αυτές. Η διάγνωση γίνεται με μοριακή μέθοδο, αλλά για την αντιμετώπιση της επιδημίας θα πρέπει να αυξηθούν οι διαγνωστικές δυνατότητες σε όλες τις χώρες με τη χρήση απλούστερων μεθόδων.

Προς το παρόν, η θεραπεία της νόσου είναι υποστηρικτική. Διάφορα αντιϊικά φάρμακα όπως η ρεμντεσιβίρη, ο συνδυασμός λοπιναβίρη/ριτοναβίρη, η χλωροκίνη και πρόσφατα η φαβιλαβίρη έχουν χρησιμοποιηθεί χωρίς όμως αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Περισσότερες από 100 κλινικές μελέτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη δοκιμάζοντας τόσο παλαιότερα όσο και νέα σκευάσματα για την αντιμετώπιση της λοίμωξης. Επιπλέον 11 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε εξέλιξη και μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η φάσης 1 μελέτη για ένα από αυτά. Η ανοσοσφαιρίνη από άτομα που έχουν θεραπευθεί είναι επίσης μια υποψήφια θεραπεία, ιδίως για πρώιμη παρέμβαση. Με βάση μελέτη από την Κίνα, ο μέσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων ως τη νοσηλεία κυμαίνεται από 9 - 12 ημέρες διάστημα όπου η εφαρμογή θεραπευτικών πρακτικών μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων.

  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΡΟΥΣΜΑ
  • ΕΚΠΑ
  • ΚΙΝΑ
  • ΙΤΑΛΙΑ
  • ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός : Επτά τα κρούσματα στην Ελλάδα
Κορονοϊός : Επτά τα κρούσματα στην Ελλάδα 01 Μαρτίου 2020
Κορονοϊός Ελλάδα : Πάνω από 40 χιλιάδες κλήσεις έχει δεχθεί ο ΕΟΔΥ 02 Μαρτίου 2020
Κορονοϊός Ελλάδα : Πάνω από 40 χιλιάδες κλήσεις έχει δεχθεί ο ΕΟΔΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου σε άτομα κάτω των 50 ετών στην Αγγλία
Υγεία
13/05/2026 - 18:17

Αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου σε άτομα κάτω των 50 ετών στην Αγγλία

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Η ενίσχυση των νοσηλευτών σώζει ζωές!
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 10:23

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Η ενίσχυση των νοσηλευτών σώζει ζωές!

Πυρκαγιές: Ο καπνός σχετίζεται με καρκίνους πνεύμονα, παχέος εντέρου, μαστού και αίματος
Υγεία
11/05/2026 - 16:00

Πυρκαγιές: Ο καπνός σχετίζεται με καρκίνους πνεύμονα, παχέος εντέρου, μαστού και αίματος

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τα ανησυχητικά σημάδια και η σωτήρια έγκαιρη παρέμβαση
Υγεία
11/05/2026 - 13:30

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τα ανησυχητικά σημάδια και η σωτήρια έγκαιρη παρέμβαση

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης: Η «διαγνωστική αβεβαιότητα» συνδέεται με χειρότερη πρόγνωση
Υγεία
08/05/2026 - 20:16

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης: Η «διαγνωστική αβεβαιότητα» συνδέεται με χειρότερη πρόγνωση

Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών
Υγεία
07/05/2026 - 16:00

Γιατί τα κρουαζιερόπλοια γίνονται "φωλιές" επιδημιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου σε άτομα κάτω των 50 ετών στην Αγγλία
Υγεία
13/05/2026 - 18:17
Γώγος: «Ο χανταϊός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές»
Health Talk
13/05/2026 - 17:02
Το άγχος και η έκθεση της μητέρας σε τοξικές ουσίες αυξάνουν τον κίνδυνο αυτισμού στο παιδί
Υγεία
13/05/2026 - 16:11
Γαλλία: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο λόγω πιθανής επιδημίας γαστρεντερίτιδας - ένας θάνατος
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 15:43
Με 16 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών ΕΣΥ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Πολιτική Υγείας
13/05/2026 - 15:21
Nέο πρόγραμμα πιστοποίησης για την ψυχική υγεία και την ευεξία στην εργασία
Ψυχική Υγεία
13/05/2026 - 14:38
Το γραφείο του 2050: AI, νευροεμφυτεύματα και εικονική πραγματικότητα αλλάζουν την εργασία
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 14:21
Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ ο Διονύσης Φιλιώτης
Pharma News
13/05/2026 - 13:56
ΕΛΕΑΝΑ: Τρεις στους τέσσερις Έλληνες που πάσχουν από ινομυαλγία είναι αδιάγνωστοι
Patient Talk
13/05/2026 - 13:38
Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης του ΕΕΣ για τον Καρκίνο του Μαστού σε Σέρρες, Έδεσσα και Δράμα
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 13:24
Πώς επηρεάζει το κάπνισμα τα μάτια και την όραση
Health Talk
13/05/2026 - 13:09
AstraZeneca, ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ και ΓΝ Παπαγεωργίου ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κλινική Έρευνα
Digital Health
13/05/2026 - 12:42
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το άγχος σε παιδιά και εφήβους
Ψυχική Υγεία
13/05/2026 - 11:57
Νέα μελέτη: Καρκινοπαθείς που έλαβαν εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 ζουν περισσότερο
Υγεία
13/05/2026 - 11:24
Ικανοποίηση στον ΕΜΑ για τη συμφωνία σχετικά με τα Κρίσιμα Φάρμακα
Pharma Policy
13/05/2026 - 10:33
ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 09:57
Η ανοσοθεραπεία μείωσε σημαντικά θανάτους από καρκίνο και μεταστάσεις στην Ελλάδα
Υγεία
13/05/2026 - 09:41
Προληπτικά μέτρα κατά του χανταϊού λαμβάνουν οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 09:14
Webinar της ΕΛΛΟΚ για τον καρκίνο των ωοθηκών: «Eνημέρωση και έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές»
Patient Talk
13/05/2026 - 08:09
ΚΚΕ: «Αυξήσεις μισθών στους νοσηλευτές επαναφορά 13ου 14ου μισθού και ένταξη στα ΒΑΕ»
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 03:44
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Η ευγνωμοσύνη του ΕΕΣ σε όσες και όσους βρίσκονται δίλα στον άνθρωπο
Επικαιρότητα
13/05/2026 - 00:08
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με «δημογραφική κατάρρευση» - Κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060
Επικαιρότητα
12/05/2026 - 18:24
Έντονη αντίδραση της ΠΑΣΟΝΟΠ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Αθέτηση δεσμεύσεων και διαρκής εμπαιγμός»
Πολιτική Υγείας
12/05/2026 - 17:26
Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή
Pharma News
12/05/2026 - 16:49
Νέα συνάντηση ΠΟΝ-Γεωργιάδη για τη μηδενική επιβάρυνση των νεφροπαθών τελικού σταδίου στα φάρμακα
Patient Talk
12/05/2026 - 16:32
Όσοι δουλεύουν περισσότερες ώρες είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι
Υγεία
12/05/2026 - 16:14
ΕΜΑ: Εταιρείες και ερευνητές αναπτύσσουν φάρμακα και εμβόλια για την αντιμετώπιση των χανταϊών
Pharma Policy
12/05/2026 - 15:56
Bristol Myers Squibb: Συμφωνία μαμούθ με την Κινεζική Jiangsu Hengrui για οκτώ φάρμακα
Pharma News
12/05/2026 - 15:18
Τεστ ούρων μπορεί να διαγνώσει ανορεξία, ΔΕΠΥ και διπολική διαταραχή
Υγεία
12/05/2026 - 15:00
Άπαξ χορήγηση νέας πειραματικής CAR-T θεραπείας επιτυγχάνει έλεγχο του HIV για χρόνια
Υγεία
12/05/2026 - 14:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλαγές και νέα κίνητρα για τους νοσηλευτές ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 11:31
Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 12:55
Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07
Φρούτα και ένας καφές την ημέρα σχηματίζουν ασπίδα για την υγεία των κυττάρων
Διατροφή
12/05/2026 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo