ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΠA: Νέο εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Ανατομίας στο τμήμα Νοσηλευτικής

Υγεία
ΕΚΠΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Εργαστήριο Επαυξημένης Πραγματικότητας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Ανατομίας «Asclepius» την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Κ.Π.Α. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο.
Πέμπτη, 14/03/2024 - 19:01
— Photo: ΕΚΠΑ
News4Health Team News4Health Team

Στα εγκαίνια Συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο Διευθυντής Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Αλέξανδρος Καμπούρογλου, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Εμμανουήλ Πικουλής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Καθηγητής Παύλος Μυριανθέας, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο βουλευτής και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Κωνσταντίνος Βλάσης και ο βουλευτής Αθανάσιος Δαβάκης. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης απέστειλε χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων.

Το Εργαστήριο, με Διευθυντή τον Καθηγητή Θεόδωρο Μαριόλη-Σαψάκο, πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην εκπαίδευση των νοσηλευτών και των επιστημόνων υγείας στην ανατομία.

EKPA 1

Στην τελετή εγκαινίων καλωσόρισε ο κ. Μυριανθέας. Ο Αγιασμός του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ΄. Κατά τη διάρκεια της τελετής επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Επίτιμο Καθηγητή, πρώην Πρύτανη και πρώην Υπουργό Χρήστο Κίττα, τον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην βουλευτή Παναγιώτη Σκανδαλάκη, τον Ομότιμο Καθηγητή Αλέξανδρο Παράσχο, τον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο Τρουπή, τον Καθηγητή Ευάγγελο Μανώλη και τον Καθηγητή Ιωάννη Κακλαμάνο.

Στην τελετή μετά την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Σιάσο, ακολούθησαν χαρετισμοί από τον Υπουργό Υγείας, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Σχολής, κ. Ζώρα, τον Διευθυντή Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Καμπούρογλου, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή κ. Πικουλή, τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Ανατομίας – Ιστολογίας – Εμβρυολογίας, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Μαριόλη – Σαψάκο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο, Βοηθό Επίσκοπο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ομιλίες εκφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, «Επιστήμη και Ηθική», ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και εκπαίδευση», ο κ. Θεόδωρος Πιπέρος, Χειρουργός Ογκολόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου «Ιστορική Αναδρομή του Εργαστηρίου» και ο εκπρόσωπος των φοιτητών / βοηθών εργαστηρίου «Το εργαστήριο μέσα από τη ματιά των φοιτητών».

EKPA 2

Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεράσιμος Σιάσος ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακής ανατομίας «Asclepius» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου μας, το οποίο συγκαταλέγεται στις 50 καλύτερες Νοσηλευτικές σχολές του κόσμου, λειτουργεί από το 1980 παρέχοντας εδώ και 44 χρόνια ένα έργο επιτυχημένης και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.

Η υποδειγματική και δυναμική λειτουργία του είναι αποτέλεσμα της σθεναρής δέσμευσης του Πανεπιστημίου μας στην ποιότητα, την καινοτομία, την επιστημονική έρευνα, τη συνεχή εκπαίδευση και την αφοσίωση στη φροντίδα των ασθενών.

Στο Τμήμα Νοσηλευτικής έχουν ιδρυθεί Εργαστήρια στα οποία γίνεται η πρακτική-εκπαιδευτική άσκηση των φοιτητών στη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τους σπουδών. Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του τμήματος, καθώς σήμερα προστίθεται το νέο εργαστήριο επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακής ανατομίας που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία».

Το νέο αυτό εργαστήριο αναμένεται να προσδώσει περαιτέρω δυνατότητες για επιστημονικές και ακαδημαϊκές δράσεις και να ενισχύσει τη νοσηλευτική εκπαίδευση των φοιτητών Νοσηλευτικής και των σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Η χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας θα προσφέρει μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία που θα βοηθήσει στην κατανόηση σύνθετων εννοιών και στην αφομοίωση γνώσεων ανατομίας.

EKPA 3

Η δεδομένη χρονική στιγμή λειτουργίας του νέου εργαστηρίου σηματοδοτεί για άλλη μια φορά τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα της ακαδημαϊκής μας κοινότητας φέρνοντας το Πανεπιστήμιό μας σε αντιστοίχιση με όλα τα διεθνή Πανεπιστήμια.

Μαζί με τα συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα υποδειγματική πορεία του Τμήματος, θέλω να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Παύλο Μυριανθέα και προς τον Διευθυντή του εργαστηρίου Ανατομικής – Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Σχολής, καθηγητή κ. Θεόδωρο Μαριόλη- Σαψάκο για το σημαντικό έργο που επιτελούν στην επιστημονική κοινότητα του Πανεπιστημίου μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον μεγάλο ευεργέτη του Πανεπιστημίου μας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά του νέου εργαστηρίου που δίνει νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες στους φοιτητές και επιτρέπει στο πανεπιστήμιό μας να μείνει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας.
Καταθέτοντας στο σημείο αυτό τη διαβεβαίωση ότι οι Πρυτανικές αρχές θα συμβάλλουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τμήματος, ώστε οι φοιτητές του να λαμβάνουν υψηλή παιδεία και να εξασφαλίζουν επαγγελματικές προοπτικές, επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και αποτελεσματικότητα!».

{https://hub.uoa.gr/nkua-department-of-nursing-inauguration-of-the-new-laboratory/}

  • ΕΚΠΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
  • ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΔΥ: Πρώτη φορά χωρίς διασωληνώσεις για τον κορονοϊό - Στους 64 οι θάνατοι από γρίπη
ΕΟΔΥ: Πρώτη φορά χωρίς διασωληνώσεις για τον κορονοϊό - Στους 64 οι θάνατοι από γρίπη 14 Μαρτίου 2024
Μη επεμβατικές μέθοδοι προσυμπτωματικού ελέγχου στον καρκίνο παχέος εντέρου 15 Μαρτίου 2024
Μη επεμβατικές μέθοδοι προσυμπτωματικού ελέγχου στον καρκίνο παχέος εντέρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλάβες στις αρθρώσεις: «Ζωντανά» εμφυτεύματα χόνδρου δημιουργούνται σε εργαστήριο του ΑΠΘ
Υγεία
17/04/2026 - 11:58

Βλάβες στις αρθρώσεις: «Ζωντανά» εμφυτεύματα χόνδρου δημιουργούνται σε εργαστήριο του ΑΠΘ

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν συνδέονται με επιδείνωση πρόδρομης μορφής του πολλαπλού μυελώματος
Health Talk
17/04/2026 - 16:11

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν συνδέονται με επιδείνωση πρόδρομης μορφής του πολλαπλού μυελώματος

Ο γάμος ασπίδα ενάντια στον καρκίνο; Τι έδειξε αμερικανική έρευνα για τη σχέση οικογενειακής κατάστασης -ασθένειας
Υγεία
16/04/2026 - 10:56

Ο γάμος ασπίδα ενάντια στον καρκίνο; Τι έδειξε αμερικανική έρευνα για τη σχέση οικογενειακής κατάστασης -ασθένειας

Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων
Pharma News
14/04/2026 - 14:00

Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων

Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει την καρδιακή ανεπάρκεια πέντε χρόνια πριν εκδηλωθεί
Digital Health
09/04/2026 - 12:00

Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει την καρδιακή ανεπάρκεια πέντε χρόνια πριν εκδηλωθεί

Συμπαγείς όγκοι: Οι γυναίκες έχουν καλύτερη πρόγνωση
Υγεία
08/04/2026 - 16:00

Συμπαγείς όγκοι: Οι γυναίκες έχουν καλύτερη πρόγνωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπαρξιακή απειλή για την Αϊτή η πείνα με 6 εκατ. ανθρώπους να κινδυνεύουν άμεσα
Επικαιρότητα
18/04/2026 - 03:44
Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Σταγόνα στον ωκεανό» οι προσλήψεις 1.654 νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
18/04/2026 - 00:07
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Σπάνια κληρονομική διαταραχή με μεγάλο ποσοστό αδιάγνωστων ασθενών
Pharma News
17/04/2026 - 23:21
Ηράκλειο: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για το νέο νοσοκομείο Ρεθύμνου
Πολιτική Υγείας
17/04/2026 - 22:09
Μυτιλήνη: Κρίσιμη σύσκεψη των κτηνοτρόφων το Σάββατο για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 21:16
Επιστημονικό «θαύμα»: Νέο κύμα ανοσοθεραπείας φαίνεται να εξολοθρεύει τους καρκίνους
Υγεία
17/04/2026 - 20:43
Webinar του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη φυματίωση
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 20:18
Ο ΕΟΠΑΕ στο ECOSOC Youth Forum στη Νέα Υόρκη για την πρωτοβουλία CHAMPS κατά των εξαρτήσεων
Ψυχική Υγεία
17/04/2026 - 19:38
Εύκολοι τρόποι για να εντάξουμε τα προβιοτικά στην καθημερινή μας διατροφή
Διατροφή
17/04/2026 - 18:54
ΕΟΔΥ: «Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για κάθε γενιά και έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές»
Υγεία
17/04/2026 - 18:26
«Πράσινο» από τον ΕΜΑ για το πρώτο κτηνιατρικό εμβόλιο τεχνολογίας RNA
Pet
17/04/2026 - 17:43
Θεμιστοκλέους: «Ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα των νοσοκομείων έχει περιοριστεί στις 4,5 ώρες»
Πολιτική Υγείας
17/04/2026 - 17:17
Η μοναξιά μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη αλλά δεν είναι κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη άνοιας
Ψυχική Υγεία
17/04/2026 - 16:57
Επιτυχής επέμβαση αποκατάστασης για τον Νίκο Χουγκάζ του ΠΑΟΚ στο Metropolitan Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
17/04/2026 - 16:29
Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν συνδέονται με επιδείνωση πρόδρομης μορφής του πολλαπλού μυελώματος
Health Talk
17/04/2026 - 16:11
11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πλούσια ατζέντα για τις σύγχρονες προκλήσεις και την επόμενη ημέρα στην υγεία
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 15:43
Τέσσερις λόγοι που δικαιώνουν όσους αγαπούν τη βροχή - Τα οφέλη σε σώμα και ψυχή
Υγεία
17/04/2026 - 15:00
Γεωργιάδης για Μυλωνάκη: Κάθε ώρα που περνάει χωρίς επιπλοκές, αυξάνει τις καλές πιθανότητες για αυτόν
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 14:18
Η κλιματική αλλαγή εκτοξεύει την ποσότητα της γύρης και κάνει τις αλλεργίες όλο και πιο επικίνδυνες
Υγεία
17/04/2026 - 14:00
Νέα έρευνα για τα GLP-1: Η σεμαγλουτίδη μπορεί να προστατεύει καλύτερα τη μυϊκή μάζα από τη τιρζεπατίδη
Υγεία
17/04/2026 - 13:01
Νέο αντιθρομβωτικό φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο νέου εγκεφαλικού επεισοδίου
Υγεία
17/04/2026 - 12:00
Βλάβες στις αρθρώσεις: «Ζωντανά» εμφυτεύματα χόνδρου δημιουργούνται σε εργαστήριο του ΑΠΘ
Υγεία
17/04/2026 - 11:58
Νέο ανακοινωθέν για Μυλωνάκη: Η κατάστασή του παραμένει σταθερή
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 10:52
Νέα θεραπεία για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού σχεδόν διπλασιάζει την επιβίωση
Υγεία
17/04/2026 - 10:00
Το θαλασσινό νερό που διεισδύει στον υδροφόρο ορίζοντα αυξάνει την πίεση όσο και ο καθιστικός τρόπος ζωής
Υγεία
17/04/2026 - 08:59
Μουντό τοπίο από τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη χώρα, σταδιακή ύφεση από το βράδυ του Σαββάτου
Επικαιρότητα
16/04/2026 - 22:32
ΙΣΑ κατά Τσίμαρη για τις εκλογές στον ΠΙΣ: «Θέλει να φιμώσει τη φωνή των 28.000 μελών μας;»
Επικαιρότητα
16/04/2026 - 22:04
Νέα μελέτη: Σχετίζεται με τη γνωστική υγεία των ηλικιωμένων η κατανάλωση κρέατος;
Διατροφή
16/04/2026 - 21:18
Ενημέρωση Μητσοτάκη σε ευρωπαίους ηγέτες για την επικείμενη απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στα social media
Επικαιρότητα
16/04/2026 - 20:53
EFPIA: Επίμονες ανισότητες μεταξύ κεντροανατολικής και δυτικής Ευρώπης στην υγειονομική περίθαλψη
Pharma Policy
16/04/2026 - 20:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι σημάνσεις θερμίδων στα μενού πιο βοηθητικές σε ανθρώπους με υπερφαγία
Διατροφή
15/04/2026 - 10:00
Αλλαγή ηγεσίας στη Pfizer Hellas- Νέος πρόεδρος ο Βασίλης Τζινιέρης
Pharma News
15/04/2026 - 13:01
Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βαρνάβα για τον ΠΙΣ: Καταγγελίες για «ρουσφέτια» και παρέμβαση στις εκλογές
Πολιτική Υγείας
15/04/2026 - 12:55
9 διατροφικές συνήθειες για την υγεία της καρδιάς και τη μακροζωία
Διατροφή
15/04/2026 - 14:00
Πειραματικό φάρμακο επιτυγχάνει σταθερή αύξηση τριχοφυΐας σε άνδρες με κοινή μορφή φαλάκρας
Pharma News
15/04/2026 - 15:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo