ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΠA: Νέο εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Ανατομίας στο τμήμα Νοσηλευτικής

Υγεία
ΕΚΠΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Εργαστήριο Επαυξημένης Πραγματικότητας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Ανατομίας «Asclepius» την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Κ.Π.Α. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο.
Πέμπτη, 14/03/2024 - 19:01
— Photo: ΕΚΠΑ
News4Health Team News4Health Team

Στα εγκαίνια Συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο Διευθυντής Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Αλέξανδρος Καμπούρογλου, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Εμμανουήλ Πικουλής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Καθηγητής Παύλος Μυριανθέας, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο βουλευτής και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Κωνσταντίνος Βλάσης και ο βουλευτής Αθανάσιος Δαβάκης. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης απέστειλε χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων.

Το Εργαστήριο, με Διευθυντή τον Καθηγητή Θεόδωρο Μαριόλη-Σαψάκο, πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην εκπαίδευση των νοσηλευτών και των επιστημόνων υγείας στην ανατομία.

EKPA 1

Στην τελετή εγκαινίων καλωσόρισε ο κ. Μυριανθέας. Ο Αγιασμός του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ΄. Κατά τη διάρκεια της τελετής επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Επίτιμο Καθηγητή, πρώην Πρύτανη και πρώην Υπουργό Χρήστο Κίττα, τον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην βουλευτή Παναγιώτη Σκανδαλάκη, τον Ομότιμο Καθηγητή Αλέξανδρο Παράσχο, τον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο Τρουπή, τον Καθηγητή Ευάγγελο Μανώλη και τον Καθηγητή Ιωάννη Κακλαμάνο.

Στην τελετή μετά την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Σιάσο, ακολούθησαν χαρετισμοί από τον Υπουργό Υγείας, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Σχολής, κ. Ζώρα, τον Διευθυντή Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Καμπούρογλου, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή κ. Πικουλή, τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Ανατομίας – Ιστολογίας – Εμβρυολογίας, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Μαριόλη – Σαψάκο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο, Βοηθό Επίσκοπο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ομιλίες εκφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, «Επιστήμη και Ηθική», ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και εκπαίδευση», ο κ. Θεόδωρος Πιπέρος, Χειρουργός Ογκολόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης Εργαστηρίου «Ιστορική Αναδρομή του Εργαστηρίου» και ο εκπρόσωπος των φοιτητών / βοηθών εργαστηρίου «Το εργαστήριο μέσα από τη ματιά των φοιτητών».

EKPA 2

Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεράσιμος Σιάσος ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακής ανατομίας «Asclepius» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου μας, το οποίο συγκαταλέγεται στις 50 καλύτερες Νοσηλευτικές σχολές του κόσμου, λειτουργεί από το 1980 παρέχοντας εδώ και 44 χρόνια ένα έργο επιτυχημένης και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης.

Η υποδειγματική και δυναμική λειτουργία του είναι αποτέλεσμα της σθεναρής δέσμευσης του Πανεπιστημίου μας στην ποιότητα, την καινοτομία, την επιστημονική έρευνα, τη συνεχή εκπαίδευση και την αφοσίωση στη φροντίδα των ασθενών.

Στο Τμήμα Νοσηλευτικής έχουν ιδρυθεί Εργαστήρια στα οποία γίνεται η πρακτική-εκπαιδευτική άσκηση των φοιτητών στη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τους σπουδών. Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του τμήματος, καθώς σήμερα προστίθεται το νέο εργαστήριο επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακής ανατομίας που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία».

Το νέο αυτό εργαστήριο αναμένεται να προσδώσει περαιτέρω δυνατότητες για επιστημονικές και ακαδημαϊκές δράσεις και να ενισχύσει τη νοσηλευτική εκπαίδευση των φοιτητών Νοσηλευτικής και των σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Η χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας θα προσφέρει μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία που θα βοηθήσει στην κατανόηση σύνθετων εννοιών και στην αφομοίωση γνώσεων ανατομίας.

EKPA 3

Η δεδομένη χρονική στιγμή λειτουργίας του νέου εργαστηρίου σηματοδοτεί για άλλη μια φορά τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημα της ακαδημαϊκής μας κοινότητας φέρνοντας το Πανεπιστήμιό μας σε αντιστοίχιση με όλα τα διεθνή Πανεπιστήμια.

Μαζί με τα συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα υποδειγματική πορεία του Τμήματος, θέλω να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Παύλο Μυριανθέα και προς τον Διευθυντή του εργαστηρίου Ανατομικής – Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Σχολής, καθηγητή κ. Θεόδωρο Μαριόλη- Σαψάκο για το σημαντικό έργο που επιτελούν στην επιστημονική κοινότητα του Πανεπιστημίου μας.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον μεγάλο ευεργέτη του Πανεπιστημίου μας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την προσφορά του νέου εργαστηρίου που δίνει νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες στους φοιτητές και επιτρέπει στο πανεπιστήμιό μας να μείνει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας.
Καταθέτοντας στο σημείο αυτό τη διαβεβαίωση ότι οι Πρυτανικές αρχές θα συμβάλλουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τμήματος, ώστε οι φοιτητές του να λαμβάνουν υψηλή παιδεία και να εξασφαλίζουν επαγγελματικές προοπτικές, επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και αποτελεσματικότητα!».

{https://hub.uoa.gr/nkua-department-of-nursing-inauguration-of-the-new-laboratory/}

  • ΕΚΠΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
  • ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΔΥ: Πρώτη φορά χωρίς διασωληνώσεις για τον κορονοϊό - Στους 64 οι θάνατοι από γρίπη
ΕΟΔΥ: Πρώτη φορά χωρίς διασωληνώσεις για τον κορονοϊό - Στους 64 οι θάνατοι από γρίπη 14 Μαρτίου 2024
Μη επεμβατικές μέθοδοι προσυμπτωματικού ελέγχου στον καρκίνο παχέος εντέρου 15 Μαρτίου 2024
Μη επεμβατικές μέθοδοι προσυμπτωματικού ελέγχου στον καρκίνο παχέος εντέρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ενημέρωση για την προστασία των ανηλίκων από καπνό, νικοτίνη και αλκοόλ
Ψυχική Υγεία
08/12/2025 - 18:49

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ενημέρωση για την προστασία των ανηλίκων από καπνό, νικοτίνη και αλκοόλ

Deepfakes πραγματικών γιατρών που δήθεν διαφημίζουν συμπληρώματα έχουν κατακλύσει τα social media
Επικαιρότητα
08/12/2025 - 09:00

Deepfakes πραγματικών γιατρών που δήθεν διαφημίζουν συμπληρώματα έχουν κατακλύσει τα social media

Νέα θεραπευτική επιλογή για μορφή καρκίνου της ουροδόχου κύστης
Υγεία
05/12/2025 - 07:39

Νέα θεραπευτική επιλογή για μορφή καρκίνου της ουροδόχου κύστης

Νέα μελέτη: Ο «αόρατος» κίνδυνος της όψιμης έναρξης κατάθλιψης στους μακροχρόνιους επιζώντες καρκίνου
Ψυχική Υγεία
04/12/2025 - 16:49

Νέα μελέτη: Ο «αόρατος» κίνδυνος της όψιμης έναρξης κατάθλιψης στους μακροχρόνιους επιζώντες καρκίνου

Eνίσχυση της καινοτομίας και στη βιοτεχνολογία για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας
Pharma Policy
02/12/2025 - 13:37

Eνίσχυση της καινοτομίας και στη βιοτεχνολογία για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας

Νέα θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο του προστάτη
Υγεία
30/11/2025 - 10:52

Νέα θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο του προστάτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς μεταβάλλεται η εγκεφαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας
Υγεία
09/12/2025 - 11:00
ΕΟΦ: Προειδοποίηση για βρεφικό γάλα που συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 10:59
Το στυλ διαπαιδαγώγησης διαμορφώνει το προφίλ ψυχικού κινδύνου ή ανθεκτικότητας των παιδιών
Ψυχική Υγεία
09/12/2025 - 10:00
Πρωτοποριακή θεραπεία δίνει ελπίδα σε ασθενείς με «ανίατη» λευχαιμία
Υγεία
09/12/2025 - 09:00
ΙΣΠ: Δωρεάν μη επεμβατικός έλεγχος ήπατος στον Πειραιά το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου
Υγεία
09/12/2025 - 07:18
Η Greenvolt Next παραδίδει φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4 MW για τη Sanofi στην Ιρλανδία
Pharma News
09/12/2025 - 03:34
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Φροντίζοντας τους γονείς, φροντίζουμε τα παιδιά
Ψυχική Υγεία
09/12/2025 - 00:03
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
Pharma News
08/12/2025 - 23:41
Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ - Ζητεί την πληρωμή του clawback Σεπτεμβρίου σε δόσεις
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 23:14
Ένα εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο σώζουν ζωές από εγκεφαλικά - Ορόσημο το πρόγραμμα «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»
Επικαιρότητα
08/12/2025 - 22:39
Αντιμέτωπο με τη χειρότερη επιδημία χολέρας τα τελευταία 25 χρόνια το Κονγκό
Επικαιρότητα
08/12/2025 - 22:04
Από το καλό στο καλύτερο η υγεία του 18χρονου Μάριου, μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην Ιταλία
Επικαιρότητα
08/12/2025 - 21:41
Ακίνδυνα και αποτελεσματικά τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 σύμφωνα με γαλλική μελέτη
Υγεία
08/12/2025 - 21:26
Τα παραδοσιακά τραπέζια των Χριστουγέννων και ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής στη μεταβολική ισορροπία
Διατροφή
08/12/2025 - 20:49
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Παραμένει δύσκολο το έργο του νοσηλευτικού προσωπικού στη Γάζα παρά την εκεχειρία»
Επικαιρότητα
08/12/2025 - 20:06
«Ζω με ΧΑΠ»: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια από τη Sanofi Ελλάδας
Pharma News
08/12/2025 - 19:27
Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ενημέρωση για την προστασία των ανηλίκων από καπνό, νικοτίνη και αλκοόλ
Ψυχική Υγεία
08/12/2025 - 18:49
Ο ΕΕΣ ενημέρωσε 879 μαθητές και εφήβους για την πρόληψη του HIV/AIDS και των ΣΜΝ
Επικαιρότητα
08/12/2025 - 18:07
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα κατεψυγμένο μπιφτέκι, λόγω σαλμονέλας
Επικαιρότητα
08/12/2025 - 17:28
Στρες (και) στις γιορτές: Γίνετε «αόρατοι» για μια μέρα, συμβουλεύουν οι ειδικοί
Ψυχική Υγεία
08/12/2025 - 17:12
Η ανθρωποκεντρική διάσταση της φαρμακευτικής στο επίκεντρο του 11ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου
Pharma Policy
08/12/2025 - 16:44
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 16:17
Καρκίνος του προστάτη: Οι ερευνητές κατέληξαν στη βέλτιστη χρονική διάρκεια της ορμονοθεραπείας
Υγεία
08/12/2025 - 16:00
Οριστική συμφωνία εξαγοράς της Cidara Therapeutics, Inc.από την MSD
Pharma News
08/12/2025 - 15:41
Πρωτοποριακή τεχνολογία αξονικής τομογραφίας παρουσιάζεται στο 24ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο
Επικαιρότητα
08/12/2025 - 15:23
Οξειδωτικό στρες: Ο άγνωστος εχθρός της υγείας μας
Health Talk
08/12/2025 - 15:00
Οδηγός για να μην σάς βρει η νέα χρονιά με την περιφέρεια μέσης του Αγίου Βασίλη!
Διατροφή
08/12/2025 - 14:00
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ούτε ένας δείκτης στον τομέα της υγείας χωρίς αξιοσημείωτη πρόοδο
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 13:51
Πολυνουκλεοτίδια: Ποια είναι η αλήθεια για την επόμενη μέρα των fillers
Ομορφιά
08/12/2025 - 13:00
Τα παντοτινά χημικά σαμποτάρουν τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου μετά από βαριατρική επέμβαση
Υγεία
08/12/2025 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η άσκηση στη φύση προσφέρει οφέλη στην ψυχική υγεία
Fitness
06/12/2025 - 14:42
Τα παντοτινά χημικά σαμποτάρουν τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου μετά από βαριατρική επέμβαση
Υγεία
08/12/2025 - 12:00
Μητσοτάκης: Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιρίων του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
07/12/2025 - 09:24
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Επιλογή υψηλότερου IQ και μικρότερου κινδύνου ασθένειας με 50.000 δολάρια;
Επικαιρότητα
07/12/2025 - 10:17
Οδηγός για να μην σάς βρει η νέα χρονιά με την περιφέρεια μέσης του Αγίου Βασίλη!
Διατροφή
08/12/2025 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo