ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

COVID-19: Μέτρα πρόληψης και ελέγχου σε μονάδες αιμοκάθαρσης

Υγεία
COVID-19: Μέτρα πρόληψης και ελέγχου σε μονάδες αιμοκάθαρσης
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εξέδωσε οδηγίες στο πλαίσιο του περιορισμού διασποράς του COVID-19 σε μονάδες αιμοκάθαρσης.
Πέμπτη, 18/06/2020 - 18:00
News4Health Team News4Health Team
Οι μονάδες αιμοκάθαρσης χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι παρέχουν φροντίδα σε ασθενείς με σημαντικούς παράγοντες κινδύνου επιπλέον της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και ότι οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς επισκέπτονται τις μονάδες ως εξωτερικοί ασθενείς τρεις φορές την εβδομάδα συνοδευόμενοι από άλλα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι η μονάδα θα πρέπει να διαχειριστεί ημερησίως πέραν του προσωπικού ένα σημαντικό αριθμό ατόμων, τα οποία εκτίθενται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Τα βασικά μέτρα πρόληψης και ελέγχου που συστήνονται να εφαρμόζονται στην καθημερινή πρακτική για τον έλεγχο της διασποράς του νέου κορονοιού στις ΜΤΝ αφορούν:

  1. Ασθενείς
  2. Επισκέπτες – συνοδούς
  3. Προσωπικό

Η διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19 περιγράφεται αναλυτικά στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-periorismo-tis-metadosis-covid-19-se-monades-technitoy-nefroy).

Ενεργητική επιτήρηση προσωπικού, ασθενών και συνοδών

Τόσο το προσωπικό όσο και οι ασθενείς και οι συνοδοί θα πρέπει να είναι πλήρως ενήμεροι για τα συμπτώματα της νόσου και για τον τρόπο μετάδοσης. Σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι εμφανίζουν συμβατά συμπτώματα με COVID-19 θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο της μονάδας πριν την προσέλευσή τους σε αυτή.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, αιμοκαθαιρόμενοι, προσωπικό και όσοι επισκέπτονται το κέντρο θα πρέπει πριν την είσοδό τους στην μονάδα να ερωτώνται αν εμφανίζουν πυρετό ή συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αν έχουν έρθει σε επαφή με πιθανά, ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα ή εάν είχαν πρόσφατο ταξίδι.

Κατά την είσοδο αλλά και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας αιμοκάθαρσης των ασθενών συστήνεται η θερμομέτρησή τους και η εκτίμηση της κλινικής τους κατάστασης από το αρμόδιο προσωπικό.

Γενική αρχή :απαγορεύεται η είσοδος στο κέντρο σε επισκέπτες/συνοδούς/εργαζόμενουςμεοποιοδήποτεσύμπτωμαεκτουαναπνευστικού. Η διαχείριση των ασθενών γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες για ύποπτο κρούσμα COVID-19.

Ομαδοποίηση ασθενών

Η ομαδοποίηση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών είναι κρίσιμης σημασίας για τον έλεγχο της διασποράς του ιού την περίοδο της πανδημίας στις ΜΤΝ. Οι ασθενείς θα πρέπει να υλοποιούν τις συνεδρίες τους διαχωρισμένοι σε συγκεκριμένες ομάδες και ωράρια καθώς και σε σταθερές ΜΤΝ. Η μετακίνησή τους σε άλλες μονάδες οφείλει να γίνεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, σε επείγουσες καταστάσεις και όταν πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 όπου απαιτείται η μεταφορά σε κέντρο αναφοράς.

Εργαστηριακός έλεγχος νέων ασθενών

Προτείνεται να γίνεται έλεγχος ρινοφαρυγγικού/ στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος σε κάθε νέο ασθενή μέσα στα δύο 24ωρα πριν την είσοδό τους στην ΜΤΝ. Αυτό ισχύει και για τους ασθενείς που αλλάζουν τόπο διαμονής όπως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σε ασθενείς που μεταφέρονται από άλλες μονάδες υγείας ή από άλλη ΜΤΝ ακολουθείται η σχετική οδηγία του ΥΥ.

Ο περιοδικός έλεγχος του προσωπικού των μονάδων συστήνεται να υλοποιείται σύμφωνα με τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα και την πολιτική της κάθε μονάδας.

Μεταφορά ασθενών – χώροι αναμονής – συνοδοί

Η μεταφορά των ασθενών συστήνεται να γίνεται με ιδιωτικό μέσο σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν για τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς σε περίοδο πανδημίας COVID-19. Οι ασθενείς που προσέρχονται στη μονάδα δεν πρέπει να περιμένουν σε χώρους αναμονής εκτός της μονάδας και να συνωστίζονται με άλλα άτομα. Θα εισέρχονται άμεσα στον χώρο της μονάδας ή θα περιμένουν εντός του μέσου μεταφοράς τους μέχρι να έρθει η σειρά τους για κλινική εκτίμηση ή αιμοκάθαρση.

Η είσοδος των επισκεπτών στο κέντρο επιτρέπεται μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητη και δεν πρέπει να υπερβαίνει τον αριθμό του ενός συνοδού ανά ασθενή.

Η μεταφορά ή διαχείριση ασθενούς από άλλη μονάδα πρέπει να γίνεται κατόπιν ενημέρωσης και συνεννόησης με το κέντρο υποδοχής.

Γενική αρχή:Να αποφεύγεται η άσκοπη παρατεταμένη παραμονή των ασθενών στη ΜΤΝ.Όπου είναι δυνατόν, να αποφεύγεται η προσέλευση των ασθενών για διαδικασίες άλλες της αιμοκάθαρσης και να προτιμώνται άλλοι τρόποι επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς (τηλεφωνο, βιντεοκλήσηκ.λ.π.) ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των ασθενών.

Νεφροπαθείς: Παράπονα για τις τεράστιες ουρές στα φαρμακεία

Βασικά μέτρα προστασίας για όλους όσους επισκέπτονται τις μονάδες αιμοκάθαρσης είναι :

Οι ασθενείς οφείλουν να φορούν τη μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο της μονάδας. Επομένως, η λήψη τροφής ή υγρών κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα πρέπει να αποφεύγεται και να υλοποιείται πριν ή μετά την ολοκλήρωσή της και μετά την εφαρμογή της Υγιεινής των Χεριών.

Βασικά μέτρα προστασίας για τους επαγγελματίες υγείας της μονάδας:

Ιατρική μάσκα προστασίας προσώπου: υποχρεωτική η χρήση της από όλο το προσωπικό καθόλη τη διάρκεια δραστηριοποίησης του στο χώρο της μονάδας. Η χρήση της μη ιατρικής μάσκας δεν συγκαταλέγεται στον εξοπλισμό προστασίας του προσωπικού (PPE-MAP).

Ιατρική Μάσκα Υψηλής Προστασίας (FFP3,FFP2,N95):η χρήση της ενδείκνυται σε περιπτώσεις διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID19.

Ρόμπες μίας χρήσης:η χρήση τους ενδείκνυται σε παροχή φροντίδας που απαιτεί στενή επαφή με τον ασθενή ή όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκθεσης του επαγγελματία υγείας σε βιολογικά υγρά καθώς και στη διαχείριση ύποπτων/επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Οφθαλμική προστασία: (γυαλιά, προσωπίδα): όπως και η χρήση της ρόμπας.

Ιατρικά Γάντια: η χρήση τους πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις συνήθεις ενδείξεις χρήσης των γαντιών.

Η χρήση των γαντιών δεν υποκαθιστά την Υγιεινή των Χεριών.

Η Υγιεινή Χεριών υλοποιείται με πλύσιμο με αντισηπτικό σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμαμε την κατάλληλη τεχνική σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για επαγγελματίες υγείας (https://eody.gov.gr/mikroviaki-antochi-kai-loimoxeis-poy-syndeontai-me-choroys-parochis-ygeias/choroi-parochis-ygeias-nosokomeia/ygieini-ton-cherion/).

Η εφαρμογή υγιεινής χεριών υλοποιείται:

  • πριν από την είσοδο στον θάλαμο,
  • πριν από κάθε διαδικασία που απαιτεί άσηπτες συνθήκες (π.χ. χρήση καθετήρων)
  • πριν και μετά από την επαφή με εξοπλισμό και με τον ασθενή (π.χ. σύριγγες, φίστουλες)
  • μετά από την επαφή με το άψυχο περιβάλλον του ασθενούς
  • μετά από την έκθεση σε οποιονδήποτε βιολογικό υγρό
  • μεταξύ φροντίδας διαφορετικών ασθενών ή μετακίνησης μεταξύ θαλάμων
  • πριν και μετά την εφαρμογή γαντιών

Η επάρκεια των παραπάνω υλικών σε μία ΜΤΝ είναι πολύ σημαντική για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων από το προσωπικό της μονάδας. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε αντισηπτικά διαλύματα, σε νιπτήρες με νερό και υγρό σαπούνι και χειροπετσέτες μίας χρήσης καθώς και σε ποδοκίνητους κάδους απορριμμάτων. Η επάρκεια σε ιατρικές μάσκες είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για το προσωπικό αλλά και για τους ασθενείς.

Σε όλους τους χώρους της μονάδας θα πρέπει να υπάρχει σε εμφανή σημεία ειδική σήμανση σχετικά με τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής,τα οποία θα πρέπει να εφαρμόζονταιλόγω της πανδημίας.

Καθαρισμός και απολύμανση επιφανειών και εξοπλισμού

Η διαδικασία καθαριότητας – απολύμανσης επιφανειών και εξοπλισμού με συνήθεις διαδικασίες καθαρισμού, όσο και με την χρήση ειδικών απολυμαντικών έναντι του COVID-19 στις μονάδες αιμοκάθαρσης συμπεριλαμβάνει:

  • χώρους υποδοχής και αναμονής,
  • κοινόχρηστους χώρους προσωπικού
  • εσωτερικό χώρο και εξοπλισμός μονάδας

Ο καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και εξοπλισμού αιμοκάθαρσης μεταξύ ασθενών θα πρέπει να γίνεται με κατάλληλα προϊόντα ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή (επάρκεια ποσότητας και διάρκειας δράσης των προϊόντων).Τα όργανα, εργαλεία, μηχανήματα και όλες οι επιφάνειες πρέπει να απολυμαίνονται μεταξύ των συνεδριών.

Συστήνεται η χρήση όπου είναι δυνατόν αναλώσιμων υλικών μιας χρήσης, διαφορετικά ο εξοπλισμός που θα επαναχρησιμοποιηθεί θα πρέπει να απολυμαίνεται από ασθενή σε ασθενή.

Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που θα χρειαστεί για την υλοποίηση μίας ιατρονοσηλευτικής πράξης θα πρέπει να προετοιμάζεται λίγο πριν την εφαρμογή του και να παραμένει στο χώρο όπου θα χρησιμοποιηθεί. Στο χώρο αυτό θα πρέπει να παραμένει μόνο ο απαραίτητος εξοπλισμός για την εκτέλεση του συγκεκριμένου χειρισμού.

Σε χώρους αιμοκάθαρσης ασθενών με ύποπτα συμπτώματα η καθαριότητα και απολύμανση του χώρου, επιφανειών και μηχανημάτωνυλοποιείται μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18/06/2020 - 18:18
  • ΜΕΤΡΑ
  • ΠΡΟΛΗΨΗ
  • ΕΛΕΓΧΟΣ
  • ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ
  • COVID19
  • ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός Ελλάδα : Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων
Κορονοϊός Ελλάδα : Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων 18 Ιουνίου 2020
Καλοκαιρινά μπάνια: Ωτορινολαρυγγολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο για τους μικρούς κολυμβητές 19 Ιουνίου 2020
Καλοκαιρινά μπάνια: Ωτορινολαρυγγολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο για τους μικρούς κολυμβητές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα βακτήρια του εντέρου των βρεφών μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη άσθματος και αλλεργιών
Υγεία
26/01/2026 - 11:00

Τα βακτήρια του εντέρου των βρεφών μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη άσθματος και αλλεργιών

Νέα ανακάλυψη εξηγεί γιατί οι νεφροπαθείς κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή ανεπάρκεια
Υγεία
22/01/2026 - 11:00

Νέα ανακάλυψη εξηγεί γιατί οι νεφροπαθείς κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή ανεπάρκεια

Πέρα από τον πόνο: Τι δείχνουν οι έρευνες για την ιβουπροφαίνη και τον ρόλο της στην πρόληψη του καρκίνου
Υγεία
21/01/2026 - 15:00

Πέρα από τον πόνο: Τι δείχνουν οι έρευνες για την ιβουπροφαίνη και τον ρόλο της στην πρόληψη του καρκίνου

Παντοτινά χημικά: H EE επιβάλλει έλεγχο των επιπέδων τους στο πόσιμο νερό σε όλα τα κράτη- μέλη
Πολιτική Υγείας
13/01/2026 - 15:00

Παντοτινά χημικά: H EE επιβάλλει έλεγχο των επιπέδων τους στο πόσιμο νερό σε όλα τα κράτη- μέλη

Έρευνα ανέδειξε το γονίδιο στο οποίο πρέπει να στοχεύουν οι θεραπείες για το Αλτσχάιμερ
Υγεία
09/01/2026 - 17:00

Έρευνα ανέδειξε το γονίδιο στο οποίο πρέπει να στοχεύουν οι θεραπείες για το Αλτσχάιμερ

ΠΦΣ: Περισσότερα από 5.000 φαρμακεία στη δράση πρόληψης κατά της παχυσαρκίας
Pharma Policy
08/01/2026 - 16:26

ΠΦΣ: Περισσότερα από 5.000 φαρμακεία στη δράση πρόληψης κατά της παχυσαρκίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οκτώ χρόνια προσφοράς για το Food Drive ΠΕΦ - Συνολικά 5,5 τόνοι αγαθών για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη
Pharma Policy
27/01/2026 - 00:13
Τι πρέπει να κάνουν οι (πολλές) γυναίκες που έχουν έλλειψη βιταμίνης D
Υγεία
26/01/2026 - 22:11
Συχνές κακώσεις γόνατος στους αθλητές και εξατομικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση
Health Talk
26/01/2026 - 21:43
Φρίκη στο Ιράν: Συλλαμβάνονται διαδηλωτές που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 21:02
Το αντίσωμα-«ετικέτα ασφαλείας» που «γεννάει» ελπίδα στον αγώνα κατά της ελονοσίας
Υγεία
26/01/2026 - 20:26
ΙΣΑ: Στα 13 ευρώ η ιατρική αμοιβή με τροπολογία που φέρνει το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 19:37
Απλό κρυολόγημα, γρίπη ή Covid-19; Τα συμπτώματα και γιατί είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζουμε
Υγεία
26/01/2026 - 19:19
Αυγά: Η διατροφική αξία ασπραδιού και κρόκου και πως θα την εκμεταλλευθούμε σωστά
Διατροφή
26/01/2026 - 18:44
Στο Παίδων με σπασμένο χέρι 11χρονος που δέχθηκε επίθεση από ανήλικους μέσα στο σχολείο
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 18:17
Σε εξέλιξη οι έρευνες στον τόπο της φονικής πυρκαγιάς στα Τρίκαλα - Τι προβληματίζει την Πυροσβεστική
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 17:53
Πνευμονιόκοκκος: Το εμβόλιο που σώζει ζωές από έναν «αόρατο» εχθρό
Health Talk
26/01/2026 - 17:14
Νέα μελέτη: Η συχνή χρήση τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης
Ψυχική Υγεία
26/01/2026 - 16:47
ΣΦΕΕ: Ισότητα, πρόσβαση και ποιότητα στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο
Pharma Policy
26/01/2026 - 16:16
Άγχος και κατάθλιψη: Οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε
Διατροφή
26/01/2026 - 16:00
Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 15:39
ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Οι πρώτες επεμβάσεις κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής με το πρωτοποριακό σύστημα PFA Volt
Υπηρεσίες Υγείας
26/01/2026 - 15:22
Το στόμα μας μπορεί να κρύβει το κλειδί για την πρόληψη της παχυσαρκίας
Υγεία
26/01/2026 - 15:00
Συγκλονίζει η τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρές τέσσερις εργαζόμενες σε εργοστάσιο - Όλα τα τελευταία δεδομένα!
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 14:38
Boehringer Ingelheim: Στρατηγική συνεργασία με τη Rectify Pharmaceuticals για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο
Pharma News
26/01/2026 - 14:19
Εμβολιαστική κάλυψη έναντι του HPV: Τι δείχνουν τα πρώτα εθνικά δεδομένα
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 14:00
Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Έξι ασκήσεις για να κρατήσετε τα χέρια σας ενεργά
Υγεία
26/01/2026 - 13:00
Το βαθύ αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας στο ΕΣΥ με αριθμούς
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 12:00
Τα βακτήρια του εντέρου των βρεφών μπορεί να είναι το κλειδί για την πρόληψη άσθματος και αλλεργιών
Υγεία
26/01/2026 - 11:00
Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 09:38
Τι είναι ο πνευμονιόκοκκος και ποιοι κινδυνεύουν - Οι επιπλοκές
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 09:00
Skincare layering: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης χωρίς να πονοκεφαλιάζετε
Ομορφιά
25/01/2026 - 09:43
ΠΟΥ: «Η αποχώρηση των ΗΠΑ καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»
Πολιτική Υγείας
25/01/2026 - 09:05
Τα διατροφικά «ναι» και «όχι» στη διαχείριση της ψωρίασης
Διατροφή
24/01/2026 - 15:04
Πέντε βασικά εμπόδια στην απώλεια βάρους και πώς τα αντιμετωπίζουμε
Υγεία
24/01/2026 - 14:41
Τα τέσσερα πορτοκαλί λαχανικά που φροντίζουν την υγεία του σκύλου μας
Pet
24/01/2026 - 14:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα διατροφικά «ναι» και «όχι» στη διαχείριση της ψωρίασης
Διατροφή
24/01/2026 - 15:04
ΠΟΥ: «Η αποχώρηση των ΗΠΑ καθιστά τον κόσμο λιγότερο ασφαλή»
Πολιτική Υγείας
25/01/2026 - 09:05
Ταμείο Καινοτομίας Φαρμάκου: Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το νομοσχέδιο - Ψήφισή του πιθανότατα τον Φεβρουάριο
Πολιτική Υγείας
26/01/2026 - 09:38
Γιατί το σπλαχνικό λίπος δεν είναι απαραίτητα κακό
Υγεία
24/01/2026 - 09:08
Skincare layering: Ο σωστός τρόπος να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης χωρίς να πονοκεφαλιάζετε
Ομορφιά
25/01/2026 - 09:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo