ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

COVID-19: Μαρτυρίες 3 νέων επιζώντων αποδεικνύουν τις διαρκείς επιπτώσεις της ασθένειας

Υγεία
COVID-19: Μαρτυρίες 3 νέων επιζώντων αποδεικνύουν τις διαρκείς επιπτώσεις της ασθένειας
Τρεις ασθενείς που νόσησαν από τον COVID-19 ακόμα βιώνουν τις επιπτώσεις της ασθένειας, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν στην Daily Mail.
Τετάρτη, 15/07/2020 - 10:56
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Τρεις νέοι ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό και επέζησαν αποκάλυψαν στην Daily Mail με ποιον τρόπο εξακολουθούν να υποφέρουν από επίμονη κόπωση, δύσπνοια και καρδιακά προβλήματα - παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες από τότε που διαγνώστηκαν με τον ιό.

Με τις μαρτυρίες τους αποδεικνύουν ότι ο Covid-19 δεν είναι απλώς μια ασθένεια, καθώς μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Μια 27χρονη γυναίκα που καταπολέμησε την ασθένεια είπε πως αισθάνεται συνεχώς σαν να υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι από μπετό στο στήθος της.

Μία 21χρονη, θύμα του κορονοϊού, παραδέχτηκε ότι αισθάνεται «σαν απατεώνας» επειδή ο γιατρός της δεν ξέρει τι να κάνει από την επίμονη δύσπνοια, η οποία συνεχίζεται ακόμη και όταν κάθεται ακίνητη.

Και ο τρίτος επιζών - που πιστεύει ότι χτυπήθηκε τον Ιανουάριο - είναι απογοητευμένος επειδή δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει για να αντιμετωπίσει τον καρδιακό του ρυθμό, ο οποίος έχει επιταχυνθεί μυστηριωδώς από τη μάχη του με τον ύποπτο κορονοϊό.

Όλα τα θύματα λένε τώρα ότι το κοινό πρέπει να απομακρυνθεί από τη λανθασμένη αντίληψη ότι «εάν δεν είστε νεκροί είστε καλά», αποκαλύπτοντας ότι η ζωή τους έχει έρθει τούμπα από τον ιό, παρά το ότι είναι σε καλή κατάσταση και υγιείς.

Talya Varga, 27 - «Νιώθω σαν να υπάρχει πλάκα από μπετόν στο στήθος μου»

Η Talya Varga ήταν μια καλή και υγιήw χορεύτρια που ασκούταν τακτικά και έκανε ποδήλατο για να δουλέψει προτού της χτυπήσει την πόρτα ο κορονοϊός την 1η Απριλίου.

«Τον Μάρτιο πήγα σε ταξίδι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, και 13 ημέρες μετά (Τετάρτη 1 Απριλίου), ξεκίνησαν τα συμπτώματά μου. Είχα πονόλαιμο και πυρετό και γρήγορα προχώρησα σε δύσπνοια. Ακόμα και όταν ξεκουράστηκα, ένιωθα ότι είχα κάνει 10 χλμ. Ήταν πραγματικά δύσκολο να γεμίσω τους πνεύμονές μου.

Η 27χρονη πέρασε τις επόμενες πέντε εβδομάδες αναπαυόμενη στο κρεβάτι και στάλθηκε ασθενοφόρο δύο φορές επειδή η αναπνοή της επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα. Τη δεύτερη φορά που η κα Varga, από το νοτιοδυτικό Λονδίνο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι είχε πνευμονία και πνευμονική εμβολή - έναν δυνητικά απειλητικό για τη ζωή θρόμβο αίματος στους πνεύμονές της.

Είπε: «Με παρέπεμψαν σε κλινική για περιστατικά μετά τη νόσο από κοροναϊό όπου μια αξονική τομογραφία έδειξε ένα κομμάτι στο δεξί μου στήθος και ένα οζίδιο κοντά στην καρδιά μου. Ευτυχώς, δεν φαίνεται να είναι κάτι απαίσιο και θα μπορούσε απλώς να είναι ουλώδης ιστός από τον ιό».

Τρεις μήνες μετά και η κα Varga εξακολουθεί να υποφέρει από συμπτώματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή που αισθάνεται σαν «υπάρχει μια πλάκα από σκυρόδεμα» στο στήθος της.

Συγκεριμένα ανέφερε τα εξής: «Σήμερα το πρωί ξύπνησα με πόνο στα πλευρά μου, στο στήθος και στην πλάτη και εξακολουθώ να αντιμετωπίζω προβλήματα με την αναπνοή μου. Μου φαίνεται ότι υπάρχει μια πλάκα από σκυρόδεμα στο στήθος μου. Ήμουν στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου και έπρεπε να είχα αναρρώσει τώρα. Το άγνωστο είναι τρομακτικό. Η τρέχουσα θεραπεία είναι παυσίπονα, ανάπαυση και βιταμίνες. Εάν είστε πραγματικά τυχεροί σας δίνεται μια συσκευή εισπνοής. Μερικές μέρες είμαι τόσο πολύ πόνος που μπορώ να νιώσω κάθε οστό, μυ και όργανο στο σώμα μου. Πολλοί ασθενείς που πάσχουν από μακροχρόνιες επιδράσεις του Covid-19 δεν έχουν καμία εγγύηση ότι η εμπειρία τους είναι μια αναγνωρισμένη κατάσταση. Πρέπει να απομακρυνθούμε από την αντίληψη ότι εάν δεν είσαι νεκρός είσαι καλά».

21χρονη: «Ο γιατρός μου δεν αναγνωρίζει τα συμπτώματά μου»

Η Τζέσικα εμφάνισε για πρώτη φορά τα συμπτώματα του ιού, αφού πέρασε χρόνο με τη φίλη της, η οποία επίσης ανέπτυξε αργότερα τα ενδεικτικά σημάδια. Η 21χρονη, που δεν ήθελε να αποκαλύψει το πλήρες όνομά της, απομονώθηκε στο σπίτι των γονιών της στο Μπαθ για δύο εβδομάδες με πυρετό - τον οποίο εξακολουθεί να έχει

«Ο βήχας μού έφυγε την ίδια μέρα που εμφανίστηκε. Αλλά περίπου μία εβδομάδα αφότου νόσησα, άρχισα να πονώ έντονα στο στήθος και να δυσκολεύομαι να ανασάνω, και μετά από τρεις εβδομάδες με έστειλαν στο νοσοκομείο λόγω ασυνήθιστης ταχυκαρδίας. Τότε ήταν που οι γιατροί υποπτεύθηκαν ότι είχα κολλήσει τον κορονοϊό και ότι μου είχε προκαλέσει περικαρδίτιδα».

«Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό μου, έκανα κι άλλες αναλύσεις αίματος την περασμένη εβδομάδα, που έδειξαν ότι είμαι αρνητική στα αντισώματα και ότι είχα περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση στο παρελθόν. Ο γιατρός μου είπε ότι πιθανόν ήδη υπέφερα από κόπωση λόγω αυτής της λοίμωξης όταν προσβλήθηκα από κορωνοϊό και γι’ αυτό συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μου συμβαίνει. Εκτός από πυρετό, έχω και δύσπνοια, στομαχόπονο, μυαλγία, ρίγη, έντονη εφίδρωση, πονοκεφάλους, προβλήματα με τη γεύση και την όσφρηση, αλλά το σημαντικότερο είναι η έντονη κόπωση, συνεχώς, ακόμη κι όταν αναπαύομαι. Με την παραμικρή δραστηριότητα -αν αδειάσω το πλυντήριο πιάτων, βγάλω βόλτα τον σκύλο μου, ακόμη κι αν δω μια ταινία- ανεβάζω πυρετό και πρέπει να κάτσω ήρεμη για να μου περάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τζακ Λόρενς -21: «Με το ζόρι ανταποκρίνομαι στα φοιτητικά μου καθήκοντα»

Ο Τζακ Λόρενς χτυπήθηκε αρχικά από τον κοροναϊό στις 20 Ιανουαρίου. Εβδομάδες, δηλαδή, πριν ο ιός εντοπιστεί για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ένας κανονικός ιός, αλλά γρήγορα ήρθαν τα χειρότερα. Άρχισε με έναν βήχα και συνέχισε με πόνους, που με καθήλωσαν στο κρεβάτι, σφοδρό πονόλαιμο και υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματα κορυφώθηκαν μετά από τέσσερις μέρες και πίστεψα ότι ανάρρωσα μετά από μία εβδομάδα», λέει ο 21χρονος.

Στις 9 Φεβρουαρίου, και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Γουότφορντ, ένιωσε να του κόβεται η ανάσα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Είχε αντιμετωπίσει και προ τριετίας προβλήματα με τους πνεύμονες λόγω άλλης ασθένειας και οι γιατροί τον έψαξαν εξονυχιστικά, φοβούμενοι μήπως κύλησε ξανά. αλλά συμπέραναν ότι απλώς βρισκόταν στα «απόνερα» της Covid-19, αφού η ακτινογραφία του βγήκε καθαρή.

Του είπαν ότι θα γίνει καλά αλλά τέσσερις μήνες μετά μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος.

Σύμφωνα με έρευνα της British Heart Foundation, ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στην καρδιά. Μελέτη σε νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία βρήκε ότι σε πάνω από τους μισούς ασθενείς του κορωνοϊού εντοπίστηκαν αφύσικες αλλοιώσεις στις καρδιές τους και ένας στους οκτώ είχε ενδείξεις «σοβαρής δυσλειτουργίας» με προφανή αιτία τον SARS-CoV-2. Σε αυτόν αποδίδεται και η ταχυκαρδία και τα άλλα συμπτώματα του 21χρονου φοιτητή. «Κάθε μέρα νιώθω συνεχώς έντονη δύσπνοια και ταχυκαρδία, αλλά το επίπεδο των συμπτωμάτων αλλάζει διαρκώς. Μόλις που μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου ως φοιτητής. Μου δίνουν εισπνεόμενα φάρμακα με κορτιζόνη, αλλά δεν κάνουν τίποτε. Παίρνω βιταμίνες, κάνω ειδική διατροφή, αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστα μπορώ να κάνω» είπε ο νεαρός.

ΠΗΓΗ: dailymail

Τελευταία τροποποίηση στις 15/07/2020 - 11:41
  • COVID 19
  • ΖΗΜΙΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει όταν 2 θετικοί κομμωτές εργάζονται φορώντας μάσκα
Κορονοϊός: Τι συμβαίνει όταν 2 θετικοί κομμωτές εργάζονται φορώντας μάσκα 15 Ιουλίου 2020
Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι 15 Ιουλίου 2020
Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27

Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19

Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι
Pharma News
28/09/2026 - 19:17

Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι

Βιταμίνες και ιώσεις: Μπορούν να μας προστατεύσουν από το κρυολόγημα, τη γρίπη και την Covid;
Υγεία
22/09/2026 - 09:00

Βιταμίνες και ιώσεις: Μπορούν να μας προστατεύσουν από το κρυολόγημα, τη γρίπη και την Covid;

Μαγιορκίνης: «Ο ιός του Δυτικού Νείλου ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα»
Υγεία
21/09/2026 - 08:02

Μαγιορκίνης: «Ο ιός του Δυτικού Νείλου ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα»

Η ιδέα της αναρρωτικής σάς προκαλεί ενοχές; Τι δείχνει αυτό για εσάς και το εργασιακό σας περιβάλλον
Υγεία
17/09/2026 - 10:00

Η ιδέα της αναρρωτικής σάς προκαλεί ενοχές; Τι δείχνει αυτό για εσάς και το εργασιακό σας περιβάλλον

Γαλλικό δικαστήριο αναγνώρισε ως επαγγελματική ασθένεια τον καρκίνο του μαστού αεροσυνοδού
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 16:33

Γαλλικό δικαστήριο αναγνώρισε ως επαγγελματική ασθένεια τον καρκίνο του μαστού αεροσυνοδού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορεί η απώλεια βάρους να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού; Ο ρόλος των GLP-1
Υγεία
02/10/2026 - 16:16
Δέκα απλές ασκήσεις για άτομα άνω των 65 ετών - Κίνηση και φυσικοθεραπεία στηρίζουν την υγιή και ενεργό γήρανση
Health Talk
02/10/2026 - 15:39
9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04
Σκοτώνει μαζικά στο Κονγκό ο Έμπολα, άνω των 4.000 οι νεκροί - Μεταδίδεται ταχύτατα ο ιός
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 14:37
La Roche-Posay: Στο επίκεντρο η υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και η φροντίδα του δέρματος
Pharma News
02/10/2026 - 14:22
Αγαπηδάκη: «Νέες υποδομές υγείας στη Δυτική Αθήνα και αναβαθμισμένη φροντίδα για την άνοια»
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 13:37
Ελληνίδα ερευνήτρια διακρίθηκε διεθνώς για καινοτόμους τεχνητούς φακούς αποκατάστασης της εστίασης
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2026 - 12:44
Η κόπωση που προκαλεί η long COVID συνδέεται με μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο
Υγεία
02/10/2026 - 12:19
Νέα δεδομένα για τη στόχευση του αναστολέα RAS στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
02/10/2026 - 11:37
Αντιγριπικός εμβολιασμός: 300.000 εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου
Υγεία
02/10/2026 - 11:16
Πρόγραμμα δράσεων για την ενεργό και υγιή γήρανση από τους Γιατρούς του Κόσμου στην Αττική
Υγεία
02/10/2026 - 10:58
Ερώτηση Τσίμαρη στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία και τη διαφήμιση
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 10:41
«Άλμα Ζωής»: Από το Πεδίο του Άρεως η εκκίνηση του 18ου Greece Race for the Cure
Patient Talk
02/10/2026 - 10:14
Άσκηση και μακροζωία: Και μισή ώρα περπάτημα τη μέρα μπορεί να είναι χρήσιμο
Fitness
02/10/2026 - 09:56
Ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων ζητούν την αντικατάσταση των πειραματόζωων με εναλλακτικές μεθόδους
Pharma Policy
02/10/2026 - 09:29
Επηρεάζει τη σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών η βουβωνοκήλη; - Ειδικός δίνει τις απαντήσεις
Health Talk
02/10/2026 - 09:03
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άτομα με αναπηρία που εργάζονται πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές χωρίς... αντίκρυσμα
Patient Talk
02/10/2026 - 08:41
Ρεκόρ θερμικής καταπόνησης και χιλιάδες θάνατοι στο πιο ζεστό καλοκαίρι της Ευρώπης
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 08:17
Γιατί οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη σχολική τσάντα και τον πόνο στην πλάτη των παιδιών
Health Talk
01/10/2026 - 17:19
Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δήλωση πρόθεσης παραίτησης 50 γιατρών
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 16:46
Το «ρολόι της ομιλίας» μπορεί να αποκαλύψει τη βιολογική και γνωστική υγεία μας
Υγεία
01/10/2026 - 15:53
Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27
Ανθρώπινη αλυσίδα ζωής για την εθελοντική αιμοδοσία από 1.500 μαθητές στο κέντρο της Κέρκυρας
Υγεία
01/10/2026 - 15:06
Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 14:38
Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53
Έκκληση της CPE για την τιμολόγηση φαρμάκων με βάση την αρχή MFN των ΗΠΑ
Patient Talk
01/10/2026 - 13:06
Θάνατος Μαζωνάκη: «Κανένας από τους δύο γιατρούς δεν ζήτησε να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
01/10/2026 - 12:29
Πουλής: «Το Medwatch εντόπισε 197 "προβληματικές" δομές υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 12:12
Social media και έφηβοι: Στο μικροσκόπιο η επιβολή ηλικιακών ορίων και η διαχείριση των κινδύνων
Ψυχική Υγεία
01/10/2026 - 11:47
ΠΣΦ: Οι φυσικοθεραπείες γίνονται μόνο σε αδειοδοτημένα εργαστήρια και δομές υγείας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 11:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερώτηση Τσίμαρη στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία και τη διαφήμιση
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 10:41
Ελληνίδα ερευνήτρια διακρίθηκε διεθνώς για καινοτόμους τεχνητούς φακούς αποκατάστασης της εστίασης
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2026 - 12:44
Αγαπηδάκη: «Νέες υποδομές υγείας στη Δυτική Αθήνα και αναβαθμισμένη φροντίδα για την άνοια»
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 13:37
La Roche-Posay: Στο επίκεντρο η υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και η φροντίδα του δέρματος
Pharma News
02/10/2026 - 14:22
«Άλμα Ζωής»: Από το Πεδίο του Άρεως η εκκίνηση του 18ου Greece Race for the Cure
Patient Talk
02/10/2026 - 10:14
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo