ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

COVID-19: Μαρτυρίες 3 νέων επιζώντων αποδεικνύουν τις διαρκείς επιπτώσεις της ασθένειας

Υγεία
COVID-19: Μαρτυρίες 3 νέων επιζώντων αποδεικνύουν τις διαρκείς επιπτώσεις της ασθένειας
Τρεις ασθενείς που νόσησαν από τον COVID-19 ακόμα βιώνουν τις επιπτώσεις της ασθένειας, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν στην Daily Mail.
Τετάρτη, 15/07/2020 - 10:56
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Τρεις νέοι ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό και επέζησαν αποκάλυψαν στην Daily Mail με ποιον τρόπο εξακολουθούν να υποφέρουν από επίμονη κόπωση, δύσπνοια και καρδιακά προβλήματα - παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει μήνες από τότε που διαγνώστηκαν με τον ιό.

Με τις μαρτυρίες τους αποδεικνύουν ότι ο Covid-19 δεν είναι απλώς μια ασθένεια, καθώς μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη. Μια 27χρονη γυναίκα που καταπολέμησε την ασθένεια είπε πως αισθάνεται συνεχώς σαν να υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι από μπετό στο στήθος της.

Μία 21χρονη, θύμα του κορονοϊού, παραδέχτηκε ότι αισθάνεται «σαν απατεώνας» επειδή ο γιατρός της δεν ξέρει τι να κάνει από την επίμονη δύσπνοια, η οποία συνεχίζεται ακόμη και όταν κάθεται ακίνητη.

Και ο τρίτος επιζών - που πιστεύει ότι χτυπήθηκε τον Ιανουάριο - είναι απογοητευμένος επειδή δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει για να αντιμετωπίσει τον καρδιακό του ρυθμό, ο οποίος έχει επιταχυνθεί μυστηριωδώς από τη μάχη του με τον ύποπτο κορονοϊό.

Όλα τα θύματα λένε τώρα ότι το κοινό πρέπει να απομακρυνθεί από τη λανθασμένη αντίληψη ότι «εάν δεν είστε νεκροί είστε καλά», αποκαλύπτοντας ότι η ζωή τους έχει έρθει τούμπα από τον ιό, παρά το ότι είναι σε καλή κατάσταση και υγιείς.

Talya Varga, 27 - «Νιώθω σαν να υπάρχει πλάκα από μπετόν στο στήθος μου»

Η Talya Varga ήταν μια καλή και υγιήw χορεύτρια που ασκούταν τακτικά και έκανε ποδήλατο για να δουλέψει προτού της χτυπήσει την πόρτα ο κορονοϊός την 1η Απριλίου.

«Τον Μάρτιο πήγα σε ταξίδι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, και 13 ημέρες μετά (Τετάρτη 1 Απριλίου), ξεκίνησαν τα συμπτώματά μου. Είχα πονόλαιμο και πυρετό και γρήγορα προχώρησα σε δύσπνοια. Ακόμα και όταν ξεκουράστηκα, ένιωθα ότι είχα κάνει 10 χλμ. Ήταν πραγματικά δύσκολο να γεμίσω τους πνεύμονές μου.

Η 27χρονη πέρασε τις επόμενες πέντε εβδομάδες αναπαυόμενη στο κρεβάτι και στάλθηκε ασθενοφόρο δύο φορές επειδή η αναπνοή της επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα. Τη δεύτερη φορά που η κα Varga, από το νοτιοδυτικό Λονδίνο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι είχε πνευμονία και πνευμονική εμβολή - έναν δυνητικά απειλητικό για τη ζωή θρόμβο αίματος στους πνεύμονές της.

Είπε: «Με παρέπεμψαν σε κλινική για περιστατικά μετά τη νόσο από κοροναϊό όπου μια αξονική τομογραφία έδειξε ένα κομμάτι στο δεξί μου στήθος και ένα οζίδιο κοντά στην καρδιά μου. Ευτυχώς, δεν φαίνεται να είναι κάτι απαίσιο και θα μπορούσε απλώς να είναι ουλώδης ιστός από τον ιό».

Τρεις μήνες μετά και η κα Varga εξακολουθεί να υποφέρει από συμπτώματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή που αισθάνεται σαν «υπάρχει μια πλάκα από σκυρόδεμα» στο στήθος της.

Συγκεριμένα ανέφερε τα εξής: «Σήμερα το πρωί ξύπνησα με πόνο στα πλευρά μου, στο στήθος και στην πλάτη και εξακολουθώ να αντιμετωπίζω προβλήματα με την αναπνοή μου. Μου φαίνεται ότι υπάρχει μια πλάκα από σκυρόδεμα στο στήθος μου. Ήμουν στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου και έπρεπε να είχα αναρρώσει τώρα. Το άγνωστο είναι τρομακτικό. Η τρέχουσα θεραπεία είναι παυσίπονα, ανάπαυση και βιταμίνες. Εάν είστε πραγματικά τυχεροί σας δίνεται μια συσκευή εισπνοής. Μερικές μέρες είμαι τόσο πολύ πόνος που μπορώ να νιώσω κάθε οστό, μυ και όργανο στο σώμα μου. Πολλοί ασθενείς που πάσχουν από μακροχρόνιες επιδράσεις του Covid-19 δεν έχουν καμία εγγύηση ότι η εμπειρία τους είναι μια αναγνωρισμένη κατάσταση. Πρέπει να απομακρυνθούμε από την αντίληψη ότι εάν δεν είσαι νεκρός είσαι καλά».

21χρονη: «Ο γιατρός μου δεν αναγνωρίζει τα συμπτώματά μου»

Η Τζέσικα εμφάνισε για πρώτη φορά τα συμπτώματα του ιού, αφού πέρασε χρόνο με τη φίλη της, η οποία επίσης ανέπτυξε αργότερα τα ενδεικτικά σημάδια. Η 21χρονη, που δεν ήθελε να αποκαλύψει το πλήρες όνομά της, απομονώθηκε στο σπίτι των γονιών της στο Μπαθ για δύο εβδομάδες με πυρετό - τον οποίο εξακολουθεί να έχει

«Ο βήχας μού έφυγε την ίδια μέρα που εμφανίστηκε. Αλλά περίπου μία εβδομάδα αφότου νόσησα, άρχισα να πονώ έντονα στο στήθος και να δυσκολεύομαι να ανασάνω, και μετά από τρεις εβδομάδες με έστειλαν στο νοσοκομείο λόγω ασυνήθιστης ταχυκαρδίας. Τότε ήταν που οι γιατροί υποπτεύθηκαν ότι είχα κολλήσει τον κορονοϊό και ότι μου είχε προκαλέσει περικαρδίτιδα».

«Μετά από αρκετές επισκέψεις στον γιατρό μου, έκανα κι άλλες αναλύσεις αίματος την περασμένη εβδομάδα, που έδειξαν ότι είμαι αρνητική στα αντισώματα και ότι είχα περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση στο παρελθόν. Ο γιατρός μου είπε ότι πιθανόν ήδη υπέφερα από κόπωση λόγω αυτής της λοίμωξης όταν προσβλήθηκα από κορωνοϊό και γι’ αυτό συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μου συμβαίνει. Εκτός από πυρετό, έχω και δύσπνοια, στομαχόπονο, μυαλγία, ρίγη, έντονη εφίδρωση, πονοκεφάλους, προβλήματα με τη γεύση και την όσφρηση, αλλά το σημαντικότερο είναι η έντονη κόπωση, συνεχώς, ακόμη κι όταν αναπαύομαι. Με την παραμικρή δραστηριότητα -αν αδειάσω το πλυντήριο πιάτων, βγάλω βόλτα τον σκύλο μου, ακόμη κι αν δω μια ταινία- ανεβάζω πυρετό και πρέπει να κάτσω ήρεμη για να μου περάσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τζακ Λόρενς -21: «Με το ζόρι ανταποκρίνομαι στα φοιτητικά μου καθήκοντα»

Ο Τζακ Λόρενς χτυπήθηκε αρχικά από τον κοροναϊό στις 20 Ιανουαρίου. Εβδομάδες, δηλαδή, πριν ο ιός εντοπιστεί για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στην αρχή νόμισα ότι ήταν ένας κανονικός ιός, αλλά γρήγορα ήρθαν τα χειρότερα. Άρχισε με έναν βήχα και συνέχισε με πόνους, που με καθήλωσαν στο κρεβάτι, σφοδρό πονόλαιμο και υψηλό πυρετό. Τα συμπτώματα κορυφώθηκαν μετά από τέσσερις μέρες και πίστεψα ότι ανάρρωσα μετά από μία εβδομάδα», λέει ο 21χρονος.

Στις 9 Φεβρουαρίου, και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Γουότφορντ, ένιωσε να του κόβεται η ανάσα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Είχε αντιμετωπίσει και προ τριετίας προβλήματα με τους πνεύμονες λόγω άλλης ασθένειας και οι γιατροί τον έψαξαν εξονυχιστικά, φοβούμενοι μήπως κύλησε ξανά. αλλά συμπέραναν ότι απλώς βρισκόταν στα «απόνερα» της Covid-19, αφού η ακτινογραφία του βγήκε καθαρή.

Του είπαν ότι θα γίνει καλά αλλά τέσσερις μήνες μετά μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος.

Σύμφωνα με έρευνα της British Heart Foundation, ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στην καρδιά. Μελέτη σε νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία βρήκε ότι σε πάνω από τους μισούς ασθενείς του κορωνοϊού εντοπίστηκαν αφύσικες αλλοιώσεις στις καρδιές τους και ένας στους οκτώ είχε ενδείξεις «σοβαρής δυσλειτουργίας» με προφανή αιτία τον SARS-CoV-2. Σε αυτόν αποδίδεται και η ταχυκαρδία και τα άλλα συμπτώματα του 21χρονου φοιτητή. «Κάθε μέρα νιώθω συνεχώς έντονη δύσπνοια και ταχυκαρδία, αλλά το επίπεδο των συμπτωμάτων αλλάζει διαρκώς. Μόλις που μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου ως φοιτητής. Μου δίνουν εισπνεόμενα φάρμακα με κορτιζόνη, αλλά δεν κάνουν τίποτε. Παίρνω βιταμίνες, κάνω ειδική διατροφή, αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστα μπορώ να κάνω» είπε ο νεαρός.

ΠΗΓΗ: dailymail

Τελευταία τροποποίηση στις 15/07/2020 - 11:41
  • COVID 19
  • ΖΗΜΙΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει όταν 2 θετικοί κομμωτές εργάζονται φορώντας μάσκα
Κορονοϊός: Τι συμβαίνει όταν 2 θετικοί κομμωτές εργάζονται φορώντας μάσκα 15 Ιουλίου 2020
Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι 15 Ιουλίου 2020
Μυστικά για άψογη επιδερμίδα προσώπου το καλοκαίρι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΔΥ: Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη με δύο νέα σοβαρά κρούσματα - Επτά θάνατοι από Covid 19
Υγεία
11/12/2025 - 17:57

ΕΟΔΥ: Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη με δύο νέα σοβαρά κρούσματα - Επτά θάνατοι από Covid 19

Έρευνα στις ΗΠΑ για πιθανούς θανάτους που συνδέονται με τα εμβόλια Covid-19
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 10:00

Έρευνα στις ΗΠΑ για πιθανούς θανάτους που συνδέονται με τα εμβόλια Covid-19

Ακίνδυνα και αποτελεσματικά τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 σύμφωνα με γαλλική μελέτη
Υγεία
08/12/2025 - 21:26

Ακίνδυνα και αποτελεσματικά τα mRNA εμβόλια κατά της Covid-19 σύμφωνα με γαλλική μελέτη

Την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού επιβεβαιώνει γαλλική έρευνα
Υγεία
05/12/2025 - 09:00

Την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού επιβεβαιώνει γαλλική έρευνα

Καμπανάκι για τη γρίπη των πτηνών: Πιθανή μετάλλαξή της θα προκαλέσει πανδημία χειρότερη της Covid
Υγεία
27/11/2025 - 16:49

Καμπανάκι για τη γρίπη των πτηνών: Πιθανή μετάλλαξή της θα προκαλέσει πανδημία χειρότερη της Covid

Έκθεση-κόλαφος: «Χαοτική και τοξική η αντιμετώπιση της Covid-19 στη Βρετανία με ευθύνη και του Τζόνσον
Επικαιρότητα
21/11/2025 - 00:18

Έκθεση-κόλαφος: «Χαοτική και τοξική η αντιμετώπιση της Covid-19 στη Βρετανία με ευθύνη και του Τζόνσον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μας φτιάχνουν τη διάθεση;
Ψυχική Υγεία
13/12/2025 - 09:14
Βασιλιάς Κάρολος: Καλά νέα για τη μάχη του με τον καρκίνο - Έκκληση στους πολίτες για προληπτικές εξετάσεις
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:56
Τα ινομυώματα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας
Υγεία
13/12/2025 - 08:40
Υπόθεση "καρκινογόνου" σπέρματος: Γενετικοί έλεγχοι και πλαφόν αριθμού ανά δότη οι στρατηγικές ασφαλείας
Επικαιρότητα
13/12/2025 - 08:21
Οι πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα: Το σώμα σε νέα ισορροπία
Health Talk
12/12/2025 - 18:49
Τι είναι το σύνδρομο Li-Fraumeni που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες νόσησης από καρκίνο
Υγεία
12/12/2025 - 18:22
Πράσινο υπό όρους από τον EMA σε νέο φάρμακο για τη θεραπεία τύπου καρκίνου της ουροδόχου κύστης
Pharma Policy
12/12/2025 - 17:57
Η L'Oréal Dermatological Beauty υποστηρίζει και φέτος τη βραβευμένη ομάδα φοιτητών iGEM Patras
Ομορφιά
12/12/2025 - 17:33
Παχυσαρκία: Η ανάγκη μιας πολυδιάστατης προσέγγισης και το όραμα της θεραπείας μιας ετήσιας δόσης
Υγεία
12/12/2025 - 17:08
O ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα κατεψυγμένο προϊόν «Oreo Cheesecakes»
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 16:43
Θεσσαλονίκη: Ανάβει το «Δέντρο της Ελπίδας», με στολίδια-αστέρια αφιερωμένα σε δότες οργάνων και ιστών
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 16:27
ΣΦΕΕ: «Θετικές πρωτοβουλίες στην Ευρωπαϊκή φαρμακευτική μεταρρύθμιση αλλά δεν ενισχύεται η καινοτομία»
Pharma Policy
12/12/2025 - 16:09
Πολλαπλό μυέλωμα: Κλινικές μελέτες και δραστικές ουσίες που φέρνουν καινοτόμες θεραπείες
Υγεία
12/12/2025 - 15:41
Κέντρο Διοτίμα και Πειραιώς συνεχίζουν το πρόγραμμα EQUAL κατά της έμφυλης βίας
Ψυχική Υγεία
12/12/2025 - 15:14
Αγαπηδάκη: «Η Ελλάδα πλέον συνδιαμορφώνει κρίσιμες πολιτικές υγείας στην ΕΕ»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 14:52
«Καμπανάκι» από την ΕΟΟ για εμφυτεύματα και οδοντιατρικές εργασίες που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους
Υγεία
12/12/2025 - 14:27
Η ΣΑΕΚ-ΕΚΑΒ εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ 2025
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 14:09
Έρευνα του GLCC: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα
Patient Talk
12/12/2025 - 13:47
Αρχική συμφωνία για την απόκτηση της Innovis Pharma από την PharmaPath
Pharma News
12/12/2025 - 13:21
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ βρίσκεται σήμερα στο καλύτερο επίπεδο των 42 χρόνων λειτουργίας του!»
Πολιτική Υγείας
12/12/2025 - 12:53
Πώς διορθώνονται οι μικρές αλλά σημαντικές ατέλειες στο πρόσωπο
Ομορφιά
12/12/2025 - 12:31
Έρχονται νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
12/12/2025 - 12:13
Οι παθολόγοι καταγγέλλουν αποκλεισμό και περιορισμένη πρόσβαση στη θεραπεία κατά της παχυσαρκίας
Υγεία
12/12/2025 - 11:26
Ηχογραφημένο μήνυμα από τον βασιλιά Κάρολο για τον καρκίνο που τον ταλαιπωρεί
Επικαιρότητα
12/12/2025 - 11:12
Οι παθήσεις του μαστού και η σημασία της πρόληψης
Health Talk
12/12/2025 - 10:57
ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε ψυχιατρικό ασθενή να σκοτώσει την 83χρονη μητέρα του
Ψυχική Υγεία
11/12/2025 - 18:57
Ελληνική μελέτη για τη σήψη ανάμεσα στις οκτώ πιο επιδραστικές κλινικές δοκιμές στον κόσμο
Υγεία
11/12/2025 - 19:37
ΣτΕ: Στα νοσοκομεία η ευθύνη για την ασφάλεια των ασθενών ακόμα και με security
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:48
ΙΣΑ: Ο Γεωργιάδης ανακοίνωσε αύξηση της ιατρικής αμοιβής κατά 30%
Πολιτική Υγείας
11/12/2025 - 18:21
ΕΟΔΥ: Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη με δύο νέα σοβαρά κρούσματα - Επτά θάνατοι από Covid 19
Υγεία
11/12/2025 - 17:57

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΕ: Συμφωνία για τη μεγαλύτερη φαρμακευτική μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών
Pharma Policy
11/12/2025 - 11:27
Έρχονται νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
12/12/2025 - 12:13
«Σούπερ γρίπη»: Ο μεταλλαγμένος ιός Η3Ν2 «σαρώνει» και θυμίζει... «εποχές Covid» - Ποια τα συμπτώματα
Υγεία
11/12/2025 - 15:31
18 παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με σπέρμα του δότη από τη Δανία
Επικαιρότητα
11/12/2025 - 11:34
Ελληνική μελέτη: Διατροφικό συμπλήρωμα μειώνει σημαντικά τις εμβοές
Health Talk
11/12/2025 - 11:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo