ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι»: Επιστημονική ημερίδα για τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα

Υγεία
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Κ.Ε.Φ.Ι.
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών πραγματοποίησε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΚΑΚΟΗΘΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ» την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ.
Σάββατο, 23/09/2023 - 11:28
— Photo: ΣΥΛΛΟΓΟΣ Κ.Ε.Φ.Ι.
News4Health Team News4Health Team

Η Ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της κυρίας Ελισσάβετ Γρουζή, MD, PhD, Αιματολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια Ν.Υ. Αιμοδοσίας Γ.Α.Ο.Ν.Α «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και Προέδρου του Ιδρύματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, η οποία προέδρευσε της ημερίδας. Αναφέρθηκε στους συχνούς ελέγχους που πρέπει όλοι να κάνουμε καθώς τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% του συνόλου των κακοηθειών, ενώ τόνισε τη σημασία της μεταμόσχευσης καθώς και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για αυτό το σκοπό.

Ακολούθως, έδωσε το λόγο στην κυρία Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Σκοπός της συγκεκριμένης Ημερίδας είναι η ενημέρωση για την αντιμετώπιση των αιματολογικών νοσημάτων και η σημασία της επιστημονικής έρευνας που δίνει τη δυνατότητα για νέες ανακαλύψεις. Ευχαρίστησε τους τους διακεκριμένους επιστήμονες ιατρούς, τους ασθενείς που θα συμμετέχουν στο στρογγυλό τραπέζι καθώς και τους χορηγούς της Ημερίδας και τόνισε ότι χωρίς την έμπρακτη συμπαράστασή τους δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εκδήλωση.

Ακολούθησε η προβολή βίντεο για το ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλούν Μυέλωμα.

Στη συνέχεια η κυρία Αθανασία Σαμαρά, Υπεύθυνη της Ομάδας Αιματολογικού Καρκίνου του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. ανέφερε ότι η Ομάδα του Αιματολογικού Καρκίνου δημιουργήθηκε το 2010 καθώς ήταν δύσκολο να βρεις πληροφορίες σχετικά με τη νόσο ή συμπάσχοντες για να σε κατατοπίσουν και να ενημερωθείς. Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή της ίδιας στο CML Advocates Network και στα συνέδρια που αυτό κάνει, όπως είναι αυτό που θα γίνει σύντομα στο Βελιγράδι.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους διακεκριμένους επιστήμονες, ομιλητές της εκδήλωσης.

Η κυρία Σωσάννα Δελήμπαση, Δ/ντρια Αιματολογικού Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος, αναφέρθηκε στην καινοτομία της θεραπείας στη χορήγηση Cart λεμφοκυττάρων, ως μια μορφή ανοσοθεραπείας που ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό. Τα CART-T cells μπορούν να χορηγηθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, αποτελούν ακριβή θεραπεία και εξειδικευμένα κέντρα και προσωπικό για τη χορήγησή τους. Ο αριθμός των θεραπειών αυτών είναι αυξητικός, καθώς αποτελεί ασφαλή θεραπεία, εφαρμόζεται στο πρώιμο στάδιο και αποφεύγονται οι χημειοθεραπείες. Σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση αλλά και η στελέχωση των κέντρων που εφαρμόζουν τη θεραπεία με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό.

Η κυρία Παναγιώτα Γιαννούλια, Ιατρός, Αιματολόγος, Επιμελήτρια Α', Αιματολογική Κλινική και ΜΜΜΟ, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας», αναφέρθηκε στο τι είναι το Πολλαπλούν Μυέλωμα και πώς αντιμετωπίζεται. Πρόκειται για αιματολογική κακοήθεια, η οποία αν και δεν είναι κληρονομική επιβαρύνεται από την κληρονομικότητα. Είναι πιο συχνή στους άντρες και έχει ως συμπτώματα αναιμία, αύξηση ασβεστίου, οστεολιθικές βλάβες, πόνο χαμηλά στη μέση. Έχουν εγκριθεί 25 νέα σκευάσματα, τα οποία έχουν περάσει από κλινικές μελέτες.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Αιματολόγος, Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στα λεμφώματα και στη θεραπευτική αντιμετώπιση στην εποχή των στοχευμένων θεραπειών. Υπάρχουν κακοήθη και μη κακοήθη λεμφώματα. Τα κακοήθη προσβάλουν κυρίως νέους ενήλικες. Εξήγησε αναλυτικά τα είδη των θεραπειών που ακολουθούνται ανάλογα το είδος και το στάδιο της νόσου (Αναστολείς, DLBCL κλπ) αλλά και τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες αυτών. Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι για υπάρχουν διαφορετικοί τύποι λεμφωμάτων και απαιτείται εξειδικευμένη θεραπεία για αυτά, καθώς επίσης και ότι συχνά τα κακοήθη λεμφώματα είναι συχνά ιάσιμα ή τουλάχιστον διαχειρίσιμα.

Ο κ. Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκε στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές επιπτώσεις για τον ασθενή και την οικογένειά του. Αναφέρθηκε στη σημασία των νέων τεχνολογιών που έχει αλλάξει τη ζωή των ασθενών, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μεγάλο φορτίο στο σύστημα υγείας παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα ακριβό νόσημα, όπως χαρακτηριστικά είπε, του οποίου τη δαπάνη καλύπτει πολλές φορές ο ίδιος ο ασθενής. Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν επαρκούν τα χρήματα για τη δημόσια δαπάνη στο σύστημα υγείας και πρέπει να γίνει μια προτεραιοποίηση ως προς την κατανομή πόρων ανάλογα με τα νοσήματα.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» με συντονίστρια την κυρία Μαίρη Βαφειάδου, πρώην Συντονίστρια Διευθύντρια Τμήματος Αναισθησιολογίας Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο» με θέμα «Ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες στην μετά covid εποχή. Η ίδια αναφέρθηκε στην επιβάρυνση των αιματολογικών ογκολογικών ασθενών την εποχή του Covid, καθώς πρόκειται για ευπαθή ομάδα πληθυσμού και στο επιβαρυμένο νοσηλευτικό προσωπικό που είχε υπερβεί τα όρια του. Ακολούθως, ο λόγος δόθηκε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες της στρογγυλής τραπέζης. Ο κ. Δημήτρης Μουρκογιάννης αναφέρθηκε στην εικοσιπενταετή σχέση του με την ασθένεια και στο γεγονός ότι είναι καλά παρότι κόλλησε και κορονοϊό.

Ο σύζυγος της κυρίας Στέλλας Μαστρογεωργάκη αναφέρθηκε στο γεγονός της εγκυμοσύνης της συζύγου του, το οποίο είναι παράδειγμα για όλους τους νοσούντες, καθώς μολονότι η κατάσταση ήταν δύσκολη βοηθήθηκε από τους γιατρούς, έγινε μια ομάδα μαζί τους.

Η κυρία Ελένη Μπράτσου αναφέρθηκε στη σχέση της με τον καρκίνο ως την πιο έντιμη σχέση που είχε, φοβήθηκε κυρίως τη θεραπεία, χρωστάει στο γιατρό της και νιώθει ευγνωμοσύνη για αυτό το ταξίδι από το σκοτάδι στο φως. Στον κορονοϊό έχασε τη δουλειά της, όμως βρήκε χρόνο να οργανωθεί και να δημιουργήσει.

Ο κ. Μάρκος Μαργαρίτης ανέφερε ότι τον βοήθησαν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν το περίμενε. Δεν ήξερε αρχικά την πλήρη αλήθεια, ενώ η εποχή του κορονοϊού ήταν μια δύσκολη περίοδος γιατί δεν είχε κοινωνικές επαφές. Τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά κάνοντάς τον να πιστέψει ότι δεν υπάρχει δυσκολία που δεν ξεπερνιέται.

Η κυρία Αθανασία Σαμαρά τόνισε ότι είναι έξι χρόνια πλέον χωρίς θεραπεία, είναι ευλογημένη που γνώρισε την παρέα του Κ.Ε.Φ.Ι. και είναι πολύ σημαντικό που έκανε φιλίες μέσα από το Σύλλογο και συνομιλούσε μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια του κορονοϊού.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε το κοινό και την ικανοποίηση όλων για την πολύ εποικοδομητική και σε θερμό κλίμα εκδήλωση.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών ευχαριστεί θερμά τις φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιαίτερα τον μεγάλο μας χορηγό ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, τους χρυσούς μας χορηγούς Genesis Pharma, Janssen-Cilag, και Sanofi, καθώς και τους αργυρούς μας χορηγούς AbbVie και GlaxoSmithKline για την πολύτιμη υποστήριξή τους καθώς και τους διακεκριμένους επιστήμονες που μοιράστηκαν μαζί μας τις νέες εξελίξεις στις θεραπείες των αιματολογικών νοσημάτων.

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα https://www.anticancerath.gr/, https://dikaiomamou.gr/, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/, να αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2106468222.

Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2023 - 11:34
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ
  • ΚΕΦΙ
  • ΗΜΕΡΙΔΑ
  • ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ
  • ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Άγιος Σάββας: Κορυφαίοι ερευνητές θα παρουσιάσουν τα τελευταία δεδομένα για καρκίνο και εμβολιασμό
Άγιος Σάββας: Κορυφαίοι ερευνητές θα παρουσιάσουν τα τελευταία δεδομένα για καρκίνο και εμβολιασμό 23 Σεπτεμβρίου 2023
ΗΠΑ: Η δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς γενετικά τροποποιημένου χοίρου με λήπτη έναν 58χρονο 24 Σεπτεμβρίου 2023
ΗΠΑ: Η δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς γενετικά τροποποιημένου χοίρου με λήπτη έναν 58χρονο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική ημερίδα στα Τρίκαλα για τις καινοτόμες θεραπείες στην Ουρολογία
Υπηρεσίες Υγείας
26/05/2026 - 17:21

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιστημονική ημερίδα στα Τρίκαλα για τις καινοτόμες θεραπείες στην Ουρολογία

Ανάρτηση Γεωργιάδη για τη μεγάλη μάχη και την τελική νίκη μικρής ασθενούς με σπάνια αιματολογική νόσο
Πολιτική Υγείας
22/05/2026 - 22:23

Ανάρτηση Γεωργιάδη για τη μεγάλη μάχη και την τελική νίκη μικρής ασθενούς με σπάνια αιματολογική νόσο

Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση
Patient Talk
15/05/2026 - 20:29

Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση

Γεωργιάδης: «Με την Ένωση Ασθενών ξεκινήσαμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσα στα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 19:04

Γεωργιάδης: «Με την Ένωση Ασθενών ξεκινήσαμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσα στα νοσοκομεία»

Υβριδική ημερίδα από το σωματείο MDA Ελλάς για τους ασθενείς με ALS
Patient Talk
24/03/2026 - 19:52

Υβριδική ημερίδα από το σωματείο MDA Ελλάς για τους ασθενείς με ALS

Ημερίδα του ΕΕΣ στη Λαμία για την πρόληψη των κινδύνων στους χώρους εργασίας
Επικαιρότητα
21/03/2026 - 08:17

Ημερίδα του ΕΕΣ στη Λαμία για την πρόληψη των κινδύνων στους χώρους εργασίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38
Ακόμα και σε κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν οι πτώσεις στην τρίτη ηλικία
Υγεία
05/06/2026 - 16:44
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Οι αστικοί κήποι ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
Επικαιρότητα
05/06/2026 - 16:06
Έρχεται το «χάπι της νύχτας» για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια
Health Talk
05/06/2026 - 15:42
Γεωργιάδης: «Το "βραχιολάκι" επεκτείνεται και οι εφημερίες στα νοσοκομεία βελτιώνονται»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 14:36
Δύο ερευνήτριες της Οξφόρδης δουλεύουν στα πρότυπα του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον Έμπολα
Υγεία
05/06/2026 - 14:01
Βραβείο «γυναικείας επιχειρηματικότητας και ηγεσίας» στην Ιουλία Τσέτη από το ΕΒΕΑ
Pharma News
05/06/2026 - 13:46
Νέοι κανόνες υγιεινής στα σχολικά κυλικεία στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 13:28
«Δεν είναι ντροπή»: WinCancer και ΕΥΔΑΠ φέρνουν την πρόληψη στους χώρους εργασίας
Patient Talk
05/06/2026 - 12:54
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27
Οι ενιαίες προϋποθέσεις για την ένταξη νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών και διασωστών στα ΒΑΕ
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:49
Οστεοπόρωση στους άνδρες: Επιπτώσεις και πρόληψη
Health Talk
05/06/2026 - 11:22
Συστάσεις από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τον προσωπικό ιατρό και τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 11:04
Συστάσεις Γεωργιάδη σε διοίκηση και εργαζόμενους στο Γ.Ν. Καβάλας: «Να κοπούν μαχαίρι οι αντιπαραθέσεις»
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 10:29
Νέα μελέτη συσχετίζει την κατανάλωση φυτικών ινών με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Διατροφή
05/06/2026 - 10:01
Νέο αντιανδρογόνο στη θεραπευτική φαρέτρα για τον μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
05/06/2026 - 09:36
Σύλλογος Φλόγα: Έως 90 παιδιά διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με όγκο εγκεφάλου!
Patient Talk
04/06/2026 - 17:52
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Το Ιπποκράτειο είναι μακράν ο ηγέτης των μεταμοσχεύσεων στη Βόρεια Ελλάδα»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 17:34
Έκθεση KPMG: Ελληνική πρωτιά στη μείωση της κατανάλωσης λαθραίων τσιγάρων και το 2025
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 16:53
Μελέτη της Κομισιόν για την ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων κατά τη μεταφορά τους
Pet
04/06/2026 - 16:19
ΕΕΣ και ΣΦΦΕ στη Λευκάδα για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»
Pharma News
04/06/2026 - 16:01
Η Novo Nordisk στο BeWell Festival το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ
Pharma News
04/06/2026 - 15:44
Θεμιστοκλέους: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 15:21
Καρκίνος του προστάτη: Αντιμετώπιση με σύγχρονη ρομποτική τεχνική
Health Talk
04/06/2026 - 14:49
Προειδοποίηση από το ECDC για εξάπλωση στην Ελλάδα κουνουπιού που είναι φορέας της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας
Υγεία
04/06/2026 - 14:16
Στρατηγική συνεργασία του Ωνάσειου Νοσοκομείου με το 251 ΓΝΑ
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2026 - 13:58
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Ο ΕΕΣ γιορτάζει 149 έτη προσφοράς με μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
04/06/2026 - 12:12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεμιστοκλέους: «Στα κινητά των ασθενών οι αναμονές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έως το τέλος του έτους»
Πολιτική Υγείας
03/06/2026 - 16:46
ΠΟΥ: Τα μολυσμένα τρόφιμα προκαλούν 1,5 εκατ. θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο
Διατροφή
04/06/2026 - 10:09
Δέκα τροφές που κάνουν τον εγκέφαλο να παίρνει περισσότερες... στροφές
Διατροφή
04/06/2026 - 13:04
Ο ΙΣΑ ζητάει άμεση εξόφληση των ιατρών, που συμμετέχουν στο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Πολιτική Υγείας
04/06/2026 - 12:38
Medochemie: 50 χρόνια προσφοράς στον χώρο του φαρμάκου
Pharma News
04/06/2026 - 13:37
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo