ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση και τη δωρεά οργάνων

Υγεία
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
«Απεριόριστη Ανάσα» διεκδικούν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση γιορτάζοντας τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης και μας προσκαλούν να γίνουμε δωρητές οργάνων για να χαρίσουμε τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν απόλυτη ανάγκη τη μεταμόσχευση για να ζήσουν.
Παρασκευή, 08/09/2023 - 11:27
— Photo: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
News4Health Team News4Health Team

Η Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης γιορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου, ευαισθητοποιώντας το κοινό για την πιο συχνή κληρονομική νόσο στη λευκή φυλή. Η Κυστική Ίνωση πλήττει πάνω από 80.000 ασθενείς παγκοσμίως με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης και προσβάλλει πολλά όργανα, κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας.

Κρίσιμες για την πορεία των ασθενών θεωρούνται οι επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα που καταστρέφουν με την πάροδο του χρόνου τους πνεύμονες, έχοντας και το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των αιτιών θνησιμότητας της νόσου. Για τους ασθενείς που βρίσκονται σε τελικά στάδια αναπνευστικής λειτουργίας μοναδική λύση επιβίωσης αποτελεί η μεταμόσχευση πνευμόνων. Περισσότερα για τη νόσο στην ιστοσελίδα www.cysticfibrosis.gr.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κυστικής Ίνωσης και της επετείου 40 χρόνων λειτουργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, ο Σύλλογος διοργανώνει νέες δράσεις για την εκστρατεία «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor» που έχει ξεκινήσει από το 2020.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

  • Τοιχογραφία του Συλλόγου στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, που απεικονίζει πραγματική ασθενή, τη μοναδική με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα που έχει υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση πνεύμονα.
  • Ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ομονοίας, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, από τις 12.00πμ έως τις 19.00μμ.
  • Μουσική συναυλία ευαισθητοποίησης με το συγκρότημα «48 Ώρες« στο ανοιχτό θέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος», στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, με δωρεάν είσοδο.

«Σήμερα οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση σε όλον τον κόσμο γιορτάζουμε! Στην Ελλάδα γιορτάζουμε διπλά, καθώς φέτος διανύουμε 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου των ασθενών μας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, που άλλαξε το χάρτη της νόσου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και την Πολιτεία. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης μας βρίσκει με ευχάριστα νέα για τους ασθενείς μας. Η νόσος αλλάζει πρόσωπο και νέες καινοτόμες θεραπείες μετατρέπουν τη νόσο, για την πλειοψηφία των ασθενών μας, από θανατηφόρα σε χρόνια βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και δημιουργώντας αισιοδοξία για το μέλλον. Όμως για κάποιους ασθενείς η μεταμόσχευση πνευμόνων συνεχίζει να είναι η μοναδική λύση επιβίωσης», δηλώνει η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου, και συνεχίζει: «Το 2020 ο Σύλλογος μας ξεκίνησε την εκστρατεία «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor» με την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κεντρική δράση της καμπάνιας μας η πρώτη τοιχογραφία μας στο νοσοκομείο Νίκαιας, η οποία απεικονίζει πραγματική ασθενή με Κυστική Ίνωση που μεταμοσχεύτηκε σε ηλικία 18 ετών. Η καμπάνια βραβεύτηκε με το Silver Healthcare Award 2021 καταφέρνοντας, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, να τριπλασιάσει τον αριθμό των δωρητών οργάνων σε διάστημα 3 μηνών εν μέσω της πανδημίας covid-19.
Σε λίγες μέρες πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων, γι' αυτό και οι δράσεις μας για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης εστιάζουν στην ανάδειξη, όχι μόνο του αγώνα των ασθενών μας, αλλά και της αξίας της δωρεάς οργάνων. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε κι εμείς από τη μεριά μας την μεγάλη προσπάθεια, που γίνεται από την Πολιτεία και τους φορείς της χώρας μας να αυξηθούν οι δωρητές οργάνων στην Ελλάδα.
Οι νέες δράσεις της εκστρατείας “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor” ξεκινούν με την καινούρια τοιχογραφία μας στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά. Στην τοιχογραφία απεικονίζεται η Στέλλα, πραγματική ασθενής με Κυστική Ίνωση, η μοναδική στην Ελλαδα που έχει υποβληθεί, όχι μία, αλλά δύο φορές (!) σε μεταμόσχευση πνευμόνων, διεκδικώντας για δεύτερη φορά το δικαίωμα για 2η ευκαιρία στη ζωή. Στο πρόσωπο της Στέλλας αποτυπώνουμε την ελπίδα, τον αγώνα των ασθενών που πάλεψαν για την ανάσα τους και τα κατάφεραν. Κατάφεραν να ξαναγεννηθούν, να μεταμορφωθούν και να κερδίσουν Απεριόριστη Ανάσα και τη 2η ευκαιρία στη ζωή. Η τοιχογραφία λειτουργεί ως διαρκής υπενθύμιση στους επισκέπτες του νοσοκομείου και στο ευρύ κοινό του αγώνα των ασθενών μας και της αξίας της δωρεάς οργάνων. Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Τζάνειου νοσοκομείου Πειραιά, κ. Γουζουάση Ηλία, για την άμεση ανταπόκρισή του από την πρώτη στιγμή, καθώς και τον street artist Hambas για την άριστη επιμέλεια της τοιχογραφίας».

{https://youtu.be/mvT0BmITwGs}

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Κωνσταντίνα Γιαννάκη αναφέρει: «Αυτήν την αισιοδοξία και την ελπίδα, που γεννιέται για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση μέσα από τις νέες καινοτόμες θεραπείες που δρουν στα αίτια της νόσου και τη μεταμόσχευση, θέλουμε να αναδείξουμε στη συναυλία που θα πραγματοποιήσουμε στο ανοιχτό θέατρο Κορυδαλλού "Θανάσης Βέγγος", στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 20.00 με δωρεάν είσοδο, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 40α γενέθλια του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο του Κορυδαλλού κ. Νικόλαο Χουρσαλά για τη στήριξη της εκδήλωσης μας και την ευαισθησία του προς τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.
Η συναυλία μας θα ξεκινήσει με σύντομους χαιρετισμούς από θεσμικούς εκπροσώπους και βίντεο σποτ ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση και τη δωρεά οργάνων, ενώ στο χώρο της συναυλίας θα έχουμε και το ενημερωτικό μας περίπτερο για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για τη νόσο και την αξία της δωρεάς οργάνων. Το μουσικό πρόγραμμα έχει αναλάβει το γνωστό και αγαπημένο συγκρότημα “48 Ώρες”, που μέσα από ένα χαρούμενο μουσικό πρόγραμμα θα μας διασκεδάσει και θα μεταδώσει την αισιοδοξία που αποπνέει το μήνυμα για "Απεριόριστη Ανάσα" και "2η ευκαιρία στη ζωή". Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live streaming. Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Απεριόριστη Ανάσα!»

Οι δράσεις της εκστρατείας «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor» τελούν υπό την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά και του Δήμου Κορυδαλλού.

Υποστηρικτές της εκστρατείας

  • Vertex Pharmaceuticals- Μέγας Χορηγός
  • Ίδρυμα Ωνάση- Ασημένιος χορηγός τοιχογραφίας
  • Gilead Sciences- Xάλκινος χορηγός
  • Motor Oil- Δωρητής

Χορηγοί επικοινωνίας: HealthWeb, TheDailyHeath, Life Valley, News4Health

  • ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
  • ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ορφοργλιπρόνη: Το νέο φάρμακο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας
Ορφοργλιπρόνη: Το νέο φάρμακο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας 08 Σεπτεμβρίου 2023
Νέο τεστ ανιχνεύει το ύπουλο αδενοκαρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας 08 Σεπτεμβρίου 2023
Νέο τεστ ανιχνεύει το ύπουλο αδενοκαρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Δώρα ζωής από 50χρονο άνδρα που κατέληξε στη ΜΕΘ
Επικαιρότητα
06/03/2026 - 09:57

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Δώρα ζωής από 50χρονο άνδρα που κατέληξε στη ΜΕΘ

Έφυγε από τη ζωή η Αναπληρώτρια Ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης
Επικαιρότητα
27/02/2026 - 13:44

Έφυγε από τη ζωή η Αναπληρώτρια Ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης

Βενιζέλειο: Νέα δωρεά ζωής με νεφρό και κερατοειδή ασθενούς που κατέληξε στη ΜΕΘ
Επικαιρότητα
11/02/2026 - 17:08

Βενιζέλειο: Νέα δωρεά ζωής με νεφρό και κερατοειδή ασθενούς που κατέληξε στη ΜΕΘ

Δώρα ζωής από 68χρονη που κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
10/02/2026 - 18:51

Δώρα ζωής από 68χρονη που κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη

Δώρα ζωής από 48χρονη δότρια στο Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου"
Επικαιρότητα
27/01/2026 - 10:28

Δώρα ζωής από 48χρονη δότρια στο Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου"

Ανάρτηση Σκέρτσου για τις μεταμοσχεύσεις: «Ορόσημο το 2025 στην ιστορία της δωρεάς οργάνων»
Πολιτική Υγείας
22/01/2026 - 15:53

Ανάρτηση Σκέρτσου για τις μεταμοσχεύσεις: «Ορόσημο το 2025 στην ιστορία της δωρεάς οργάνων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισπανία: Το χειροφίλημα δια της βίας συνιστά σεξουαλική επίθεση με δικαστική απόφαση
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 00:06
Πανεπιστήμιο Keele: Επιστημονικές εξελίξεις, ηθικές και νομικές προεκτάσεις στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 23:21
Νέα προσέγγιση για μια αντιγήρανση χωρίς ερεθισμούς από την The Skin Pharmacist
Pharma News
30/03/2026 - 22:58
Κομισιόν: Επείγουσα συνάντηση για το ζήτημα των λιπασμάτων στις 13 Απριλίου!
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 22:21
Το ανθρωπιστικό έργο στη Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνάντησης Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 21:57
Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την καρδιο-ογκολογία με τη συμμετοχή της GE HealthCare
Υπηρεσίες Υγείας
30/03/2026 - 21:34
Ανοιχτή πρόσκληση σε γιατρούς του ΕΣΥ από την 2η ΥΠΕ με ισχυρά κίνητρα
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:59
Η SOFMEDICA επεκτείνεται στη Σλοβενία, ενισχύοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες λύσεις υγείας
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:42
Το γενετικό τεστ SRY οδηγεί στον αποκλεισμό των intersex ατόμων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 19:48
Σπονδυλική στήλη: Πώς να επιλέξετε το ιδανικό στρώμα και μαξιλάρι για έναν σωστό ύπνο
Health Talk
30/03/2026 - 19:04
Η 3η ΥΠΕ συμμετέχει σε ευρωπαϊκό έργο για την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής σε ασθενείς με καρκίνο
Digital Health
30/03/2026 - 18:37
Επίσκεψη Γεωργιάδη-Ιερώνυμου στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 18:19
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΧ και ΠΦΣ για την ενίσχυση της αυτοφροντίδας
Pharma Policy
30/03/2026 - 17:37
Κατάγματα: Είναι τελικά πράγματι μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους πολύ αδύνατους;
Υγεία
30/03/2026 - 16:18
Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Τα "νυχτοπούλια" διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο διπολικής διαταραχής
Ψυχική Υγεία
30/03/2026 - 15:00
Ενδομητρίωση: Πιο κοντά σε ιατρικές παρεμβάσεις ακριβείας
Υγεία
30/03/2026 - 14:00
Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39
Cicada:Η νέα παραλλαγή της COVID που εξαπλώνεται - Τι θέλουν να γνωρίζετε οι ειδικοί
Υγεία
30/03/2026 - 13:00
Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31
Μεγάλο ποσοστό διαβητικών μπορεί να πάσχουν και από καρδιακή ανεπάρκεια
Υγεία
30/03/2026 - 12:00
Η κλιματική αλλαγή "θεριεύει" τα μικρόβια - Τι έδειξε νέα έρευνα
Υγεία
30/03/2026 - 11:01
Τα μωρά μπορεί να μοιράζονται μικρές ιστορίες με τους γονείς τους πριν καν μιλήσουν
Ψυχική Υγεία
30/03/2026 - 10:00
Χαρτογραφήθηκε για πρώτη φορά το πλήρες δίκτυο των νεύρων της κλειτορίδας
Υγεία
30/03/2026 - 09:00
Αλλαγή ώρας: Τρικ για να πάει μπροστά ο δείκτης του ρολογιού χωρίς να μείνουν πίσω μυαλό και σώμα
Υγεία
29/03/2026 - 07:36
Λίστα ανοικτών κλινικών μελετών για ένταξη ασθενών με Πολλαπλούν Μυέλωμα
Υγεία
27/03/2026 - 17:51
Η επιτροπή του EMA άναψε το «πράσινο» φως για πέντε νέα φάρμακα - Τα τρία αφορούν ασθενείς με καρκίνο
Pharma Policy
27/03/2026 - 16:42
Παραλήρημα στους νοσηλευόμενους ασθενείς: Συχνή και επείγουσα ιατρική κατάσταση - Γιατί δεν αναγνωρίζεται άμεσα
Health Talk
27/03/2026 - 15:47
Mεταπτυχιακοί φοιτητές Ιατρικής του ΕΚΠΑ στην «Ημέρα Καριέρας» του ΣΦΕΕ
Pharma Policy
27/03/2026 - 14:54

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31
Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39
Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Αλλαγή ώρας: Τρικ για να πάει μπροστά ο δείκτης του ρολογιού χωρίς να μείνουν πίσω μυαλό και σώμα
Υγεία
29/03/2026 - 07:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo