ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση και τη δωρεά οργάνων

Υγεία
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
«Απεριόριστη Ανάσα» διεκδικούν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση γιορτάζοντας τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης και μας προσκαλούν να γίνουμε δωρητές οργάνων για να χαρίσουμε τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν απόλυτη ανάγκη τη μεταμόσχευση για να ζήσουν.
Παρασκευή, 08/09/2023 - 11:27
— Photo: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ
News4Health Team News4Health Team

Η Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης γιορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου, ευαισθητοποιώντας το κοινό για την πιο συχνή κληρονομική νόσο στη λευκή φυλή. Η Κυστική Ίνωση πλήττει πάνω από 80.000 ασθενείς παγκοσμίως με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης και προσβάλλει πολλά όργανα, κυρίως τους πνεύμονες και το πάγκρεας.

Κρίσιμες για την πορεία των ασθενών θεωρούνται οι επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα που καταστρέφουν με την πάροδο του χρόνου τους πνεύμονες, έχοντας και το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των αιτιών θνησιμότητας της νόσου. Για τους ασθενείς που βρίσκονται σε τελικά στάδια αναπνευστικής λειτουργίας μοναδική λύση επιβίωσης αποτελεί η μεταμόσχευση πνευμόνων. Περισσότερα για τη νόσο στην ιστοσελίδα www.cysticfibrosis.gr.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κυστικής Ίνωσης και της επετείου 40 χρόνων λειτουργίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, ο Σύλλογος διοργανώνει νέες δράσεις για την εκστρατεία «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor» που έχει ξεκινήσει από το 2020.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

  • Τοιχογραφία του Συλλόγου στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, που απεικονίζει πραγματική ασθενή, τη μοναδική με Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα που έχει υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση πνεύμονα.
  • Ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ομονοίας, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, από τις 12.00πμ έως τις 19.00μμ.
  • Μουσική συναυλία ευαισθητοποίησης με το συγκρότημα «48 Ώρες« στο ανοιχτό θέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος», στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, με δωρεάν είσοδο.

«Σήμερα οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση σε όλον τον κόσμο γιορτάζουμε! Στην Ελλάδα γιορτάζουμε διπλά, καθώς φέτος διανύουμε 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου των ασθενών μας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, που άλλαξε το χάρτη της νόσου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και την Πολιτεία. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης μας βρίσκει με ευχάριστα νέα για τους ασθενείς μας. Η νόσος αλλάζει πρόσωπο και νέες καινοτόμες θεραπείες μετατρέπουν τη νόσο, για την πλειοψηφία των ασθενών μας, από θανατηφόρα σε χρόνια βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και δημιουργώντας αισιοδοξία για το μέλλον. Όμως για κάποιους ασθενείς η μεταμόσχευση πνευμόνων συνεχίζει να είναι η μοναδική λύση επιβίωσης», δηλώνει η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Άννα Σπίνου, και συνεχίζει: «Το 2020 ο Σύλλογος μας ξεκίνησε την εκστρατεία «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor» με την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κεντρική δράση της καμπάνιας μας η πρώτη τοιχογραφία μας στο νοσοκομείο Νίκαιας, η οποία απεικονίζει πραγματική ασθενή με Κυστική Ίνωση που μεταμοσχεύτηκε σε ηλικία 18 ετών. Η καμπάνια βραβεύτηκε με το Silver Healthcare Award 2021 καταφέρνοντας, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, να τριπλασιάσει τον αριθμό των δωρητών οργάνων σε διάστημα 3 μηνών εν μέσω της πανδημίας covid-19.
Σε λίγες μέρες πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων, γι' αυτό και οι δράσεις μας για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης εστιάζουν στην ανάδειξη, όχι μόνο του αγώνα των ασθενών μας, αλλά και της αξίας της δωρεάς οργάνων. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε κι εμείς από τη μεριά μας την μεγάλη προσπάθεια, που γίνεται από την Πολιτεία και τους φορείς της χώρας μας να αυξηθούν οι δωρητές οργάνων στην Ελλάδα.
Οι νέες δράσεις της εκστρατείας “Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor” ξεκινούν με την καινούρια τοιχογραφία μας στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά. Στην τοιχογραφία απεικονίζεται η Στέλλα, πραγματική ασθενής με Κυστική Ίνωση, η μοναδική στην Ελλαδα που έχει υποβληθεί, όχι μία, αλλά δύο φορές (!) σε μεταμόσχευση πνευμόνων, διεκδικώντας για δεύτερη φορά το δικαίωμα για 2η ευκαιρία στη ζωή. Στο πρόσωπο της Στέλλας αποτυπώνουμε την ελπίδα, τον αγώνα των ασθενών που πάλεψαν για την ανάσα τους και τα κατάφεραν. Κατάφεραν να ξαναγεννηθούν, να μεταμορφωθούν και να κερδίσουν Απεριόριστη Ανάσα και τη 2η ευκαιρία στη ζωή. Η τοιχογραφία λειτουργεί ως διαρκής υπενθύμιση στους επισκέπτες του νοσοκομείου και στο ευρύ κοινό του αγώνα των ασθενών μας και της αξίας της δωρεάς οργάνων. Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Τζάνειου νοσοκομείου Πειραιά, κ. Γουζουάση Ηλία, για την άμεση ανταπόκρισή του από την πρώτη στιγμή, καθώς και τον street artist Hambas για την άριστη επιμέλεια της τοιχογραφίας».

{https://youtu.be/mvT0BmITwGs}

Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Κωνσταντίνα Γιαννάκη αναφέρει: «Αυτήν την αισιοδοξία και την ελπίδα, που γεννιέται για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση μέσα από τις νέες καινοτόμες θεραπείες που δρουν στα αίτια της νόσου και τη μεταμόσχευση, θέλουμε να αναδείξουμε στη συναυλία που θα πραγματοποιήσουμε στο ανοιχτό θέατρο Κορυδαλλού "Θανάσης Βέγγος", στις 20 Σεπτεμβρίου, στις 20.00 με δωρεάν είσοδο, γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 40α γενέθλια του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο του Κορυδαλλού κ. Νικόλαο Χουρσαλά για τη στήριξη της εκδήλωσης μας και την ευαισθησία του προς τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.
Η συναυλία μας θα ξεκινήσει με σύντομους χαιρετισμούς από θεσμικούς εκπροσώπους και βίντεο σποτ ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση και τη δωρεά οργάνων, ενώ στο χώρο της συναυλίας θα έχουμε και το ενημερωτικό μας περίπτερο για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για τη νόσο και την αξία της δωρεάς οργάνων. Το μουσικό πρόγραμμα έχει αναλάβει το γνωστό και αγαπημένο συγκρότημα “48 Ώρες”, που μέσα από ένα χαρούμενο μουσικό πρόγραμμα θα μας διασκεδάσει και θα μεταδώσει την αισιοδοξία που αποπνέει το μήνυμα για "Απεριόριστη Ανάσα" και "2η ευκαιρία στη ζωή". Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live streaming. Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Απεριόριστη Ανάσα!»

Οι δράσεις της εκστρατείας «Απεριόριστη Ανάσα- Be a life donor» τελούν υπό την Αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά και του Δήμου Κορυδαλλού.

Υποστηρικτές της εκστρατείας

  • Vertex Pharmaceuticals- Μέγας Χορηγός
  • Ίδρυμα Ωνάση- Ασημένιος χορηγός τοιχογραφίας
  • Gilead Sciences- Xάλκινος χορηγός
  • Motor Oil- Δωρητής

Χορηγοί επικοινωνίας: HealthWeb, TheDailyHeath, Life Valley, News4Health

  • ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ
  • ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ορφοργλιπρόνη: Το νέο φάρμακο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας
Ορφοργλιπρόνη: Το νέο φάρμακο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας 08 Σεπτεμβρίου 2023
Νέο τεστ ανιχνεύει το ύπουλο αδενοκαρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας 08 Σεπτεμβρίου 2023
Νέο τεστ ανιχνεύει το ύπουλο αδενοκαρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υψηλές επιδόσεις για το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη δωρεά οργάνων το 2025
Υγεία
14/09/2026 - 14:33

Υψηλές επιδόσεις για το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη δωρεά οργάνων το 2025

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Τέσσερα δώρα ζωής από 18χρονο που «έσβησε» στη ΜΕΘ
Υγεία
24/08/2026 - 17:16

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Τέσσερα δώρα ζωής από 18χρονο που «έσβησε» στη ΜΕΘ

Ιωάννινα: Δώρα ζωής από 32χρονο θύμα τροχαίου
Επικαιρότητα
23/07/2026 - 15:13

Ιωάννινα: Δώρα ζωής από 32χρονο θύμα τροχαίου

Κυστική Ίνωση: Οι νέες θεραπείες αλλάζουν την πορεία της νόσου
Υγεία
16/07/2026 - 15:00

Κυστική Ίνωση: Οι νέες θεραπείες αλλάζουν την πορεία της νόσου

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Όραση σε δύο ασθενείς χάρισε η δωρεά κερατοειδών 53χρονης που πέθανε στη ΜΕΘ
Υγεία
10/07/2026 - 15:48

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Όραση σε δύο ασθενείς χάρισε η δωρεά κερατοειδών 53χρονης που πέθανε στη ΜΕΘ

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 11:19

Συνεχίζεται η αυξητική τάση στη δωρεά οργάνων -14 μεταμοσχεύσεις τις τελευταίες ημέρες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φάρμακο βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία σε ανθρώπους με κατάθλιψη
Υγεία
16/09/2026 - 14:00
Φάρμακα GLP-1: Σπάνια εγκεφαλική διαταραχή εντοπίστηκε σε μικρό αριθμό ασθενών
Υγεία
16/09/2026 - 13:00
Νοσοκομείο Γεννηματάς: Μικρής έκτασης φωτιά στο υπόγειο
Επικαιρότητα
16/09/2026 - 12:56
Θάνατος Μαζωνάκη: Έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες του ΙΣΑ
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 12:21
Double cleansing: Χρειάζεται να πλένουμε το σώμα μας δύο φορές; Τι λένε οι δερματολόγοι
Ομορφιά
16/09/2026 - 12:00
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας
Ψυχική Υγεία
16/09/2026 - 11:00
ΙΣΑ: Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια σε ιατρεία
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 10:31
BPC-157: Το «πειραματικό» πεπτίδιο που δεν έχει εγκριθεί αλλά κάνει θραύση στη γκρίζα αγορά
Υγεία
16/09/2026 - 10:00
ΗΠΑ: Και τέταρτος θάνατος από ιλαρά στην Πενσιλβάνια
Επικαιρότητα
16/09/2026 - 09:15
Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα
Πολιτική Υγείας
16/09/2026 - 09:00
Θάνατος Μαζωνάκη: Στη φυλακή το ζευγάρι των γιατρών- Κατηγορούν το ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
16/09/2026 - 08:20
ESC Congress 2026: 127 Έλληνες επιστήμονες συμμετείχαν ενεργά στο κορυφαίο καρδιολογικό συνέδριο
Υγεία
16/09/2026 - 07:28
ΟΗΕ: «Παραμένει φονική και τεράστιας κλίμακας η επιδημία του Έμπολα»
Υγεία
16/09/2026 - 03:43
Υγεία στην εργασία: Η πρόληψη δεν σταματά στην αποφυγή των ατυχημάτων
Υγεία
16/09/2026 - 00:09
ΠαΣΟΝοΠ: «Το ΕΣΥ δεν μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με ανακαινίσεις κτηρίων και νέο εξοπλισμό»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 23:28
ΕΕΜΗ: Η σιωπηλή στα πρώτα της στάδια PBC μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος
Υγεία
15/09/2026 - 22:18
Τα 9+1 σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης
Health Talk
15/09/2026 - 21:23
Έξι ασκήσεις ισορροπίας που μπορείτε να κάνετε καθώς μεγαλώνετε - Αναλυτικές οδηγίες
Fitness
15/09/2026 - 20:46
Ψυχική ενδυνάμωση, ανθεκτικότητα και οικογενειακή συνοχή μέσα από το «Hope Blooms» της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
Ψυχική Υγεία
15/09/2026 - 20:09
ΕΟΕ: Περισσότερες από 19 νέες διαγνώσεις καρκίνου προστάτη την ημέρα στην Ελλάδα το 2024
Υγεία
15/09/2026 - 19:33
Λέσβος: Απορρίφθηκε απόφαση για διακοπή των θανατώσεων ζώων λόγω αφθώδους πυρετού
Επικαιρότητα
15/09/2026 - 18:49
Επιστρέφουν οι «Ράμπο της Υγείας»; Τι εξετάζει το υπουργείο
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 18:14
«Οι Νοσηλευτές δίνουν Όραμα Ελπίδας»: Ενημερωτική δράση για τη δωρεά μυελού των οστών στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Υγεία
15/09/2026 - 17:37
Pop-Up Liver Hub: Δράση πρόληψης των ηπατικών νοσημάτων σε μετανάστες και πρόσφυγες από τον «Προμηθέα»
Patient Talk
15/09/2026 - 17:11
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσίασε την ιστοσελίδα inosi.gr
Υγεία
15/09/2026 - 16:44
Φλεβική θρόμβωση: Φορετή διαγνωστική συσκευή για την πρώιμη ανίχνευση της σε φάση κλινικών μελετών
Digital Health
15/09/2026 - 16:19
Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή των παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Διατροφή
15/09/2026 - 15:54
Αγαπηδάκη: «Αναγκαίες οι αλλαγές στην ΑΕΜΥ για τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Άνοιας»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 15:28
Νέα μελέτη εξετάζει πιθανή αύξηση του κινδύνου θανάτου από αντιβιοτικό
Υγεία
15/09/2026 - 15:06
Πρώτο και σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη ο τακτικός έλεγχος και η πρόληψη
Health Talk
15/09/2026 - 14:43

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επτά τροφές που χορταίνουν περισσότερο και μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους
Διατροφή
14/09/2026 - 13:00
ΙΣΑ: Οι τρεις παρεμβάσεις για την προστασία των ασθενών στο θολό τοπίο των υπηρεσιών μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 08:39
Περισσότεροι από 1.700 πολίτες στη Δυτική Αττική επωφελήθηκαν από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 17:37
Απαντήσεις από τον ΙΣΑ στα ερωτήματα για την αδειοδότηση των ιατρείων και τους ελέγχους
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 18:37
Η Novo Nordisk αλλάζει το brand της και τη στρατηγική της για τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
14/09/2026 - 19:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo