news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

ΕΚΠΑ: Το εμβόλιο της Pfizer δεν σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

News4Health TeamNews4Health Team
456 0
ΕΚΠΑ: Το εμβόλιο της Pfizer δεν σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου pixabay

Ο εμβολιασμός με το BNT162b2 δε σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και πνευμονική εμβολή εντός 14 ημερών από το εμβόλιο.

Η αξιολόγηση της ασφάλειας του εμβολίου BNT162b2 (Pfizer/BioNTech) σε άτομα άνω των 75 ετών έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα αντιπροσωπεύτηκε σε μικρό βαθμό στις κλινικές μελέτες φάσης 3 που οδήγησαν στην έγκριση του εμβολίου έναντι της COVID-19.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα ευρήματα της σχετικής δημοσίευσης των Marie Joella Jabagi και συνεργατών στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση JAMA 2022;327(1):80-82. Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα για όλους τους ασθενείς ηλικίας 75 ετών και άνω οι οποίοι νοσηλεύτηκαν μεταξύ 15 Δεκεμβρίου 2020 και 30 Απριλίου 2021 από το Εθνικό Σύστημα Δεδομένων Υγείας της Γαλλίας και τη Γαλλική Βάση Δεδομένων Εμβολιασμού έναντι της COVID-19.

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, σχεδόν 3,9 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω είχαν λάβει τουλάχιστον 1 δόση του BNT162b2 και 3,2 εκατομμύρια είχαν λάβει 2 δόσεις του εμβολίου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης, 11.113 άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω νοσηλεύτηκαν λόγω οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου, 17.014 λόγω ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, 4.804 λόγω αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου και 7.221 λόγω πνευμονικής εμβολής.

Από αυτούς, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου είχε λάβει το 58.6%, 54%, 42.7% και 55.3%, αντίστοιχα. Κατά το χρονικό διάστημα των 14 ημερών μετά τη λήψη κάθε εμβολιαστικής δόσης (είτε μετά την 1η δόση είτε μετά τη 2η δόση), δεν αυξήθηκε σημαντικά ο κίνδυνος για κανένα από τα υπό αξιολόγηση αποτελέσματα (έμφραγμα του μυοκαρδίου, ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, πνευμονική εμβολή).

Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκε αυξημένος κίνδυνος αυτών των συμβαμάτων ούτε όταν πραγματοποιήθηκε υπο-ανάλυση για το χρονικό διάστημα της 1ης και 2ης εβδομάδας μετά την κάθε εμβολιαστική δόση ξεχωριστά. Συμπερασματικά, ο εμβολιασμός με το BNT162b2 δεν οδήγησε σε αύξηση του κινδύνου για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και πνευμονική εμβολή εντός 14 ημερών από το εμβόλιο σε ενήλικες 75 ετών και άνω.

Health ανα Tag:
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΕΜΦΡΑΓΜΑ
  • ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ
  • COVID19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παιδική παχυσαρκία: Ανησυχητική αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Παιδική παχυσαρκία: Ανησυχητική αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πολλαπλές αναφορές από πολλές χώρες υποδηλώνουν περαιτέρω αυξήσεις της παιδικής παχυσαρκίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

News4Health TeamNews4Health Team
Ποιες καρδιολογικές εξετάσεις πρέπει να γίνουν τον πρώτο μήνα μετά τη λοίμωξη με Covid

Ποιες καρδιολογικές εξετάσεις πρέπει να γίνουν τον πρώτο μήνα μετά τη λοίμωξη με Covid

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γ. Σιάσος περιγράφει τα βήματα του απαραίτητου καρδιολογικού ελέγχου μετά τη λοίμωξη με COVID-19.

 

News4Health TeamNews4Health Team
Ογκολογικό φάρμακο βοηθά σημαντικά τους ασθενείς με βαριά Covid -19 σύμφωνα με Ολλανδική μελέτη

Ογκολογικό φάρμακο βοηθά σημαντικά τους ασθενείς με βαριά Covid -19 σύμφωνα με Ολλανδική μελέτη

Οι ασθενείς με σοβαρή Covid-19 που πήραν το φάρμακο imatinib (ιματινίμπη) είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, σύμφωνα με μία νέα ολλανδική μελέτη. Επίσης, οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση χρειάστηκαν μικρότερης διάρκειας διασωλήνωση σε ΜΕΘ και λιγότερο έξτρα οξυγόνο.

News4Health TeamNews4Health Team
Κορονοϊός: Η τέταρτη δόση φαίνεται να αυξάνει τα αντισώματα κατά 2 φορές περισσότερο από την τρίτη

Κορονοϊός: Η τέταρτη δόση φαίνεται να αυξάνει τα αντισώματα κατά 2 φορές περισσότερο από την τρίτη

Η χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου για την ενίσχυση της ανοσίας με προτεραιότητα στις ομάδες που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση. Νέα μελέτη παρατήρησε ότι «σφραγίζει» ακόμα καλύτερη ανοσία για τον οργανισμό.

News4Health TeamΑγγελική Μαξούρη

Newsroom

  • Μάσκα για βαθύ καθαρισμό για λαμπερό και σφριγηλό πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

    21/05/2022 - 09:30
  • Ενδοβρογχικό υπερηχογράφημα: Η πλέον αξιόπιστη τεχνική για διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα

    21/05/2022 - 09:00
  • Κήλη των αθλητών: Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση με την πιο γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα

    21/05/2022 - 09:00
  • Ευλογιά των πιθήκων: Πώς μεταδίδεται και πόση ανησυχία πρέπει να μας προκαλεί

    20/05/2022 - 19:56
  • Μήνυμα Πλεύρη σε Διοικητές Νοσοκομείων: Να δείχνετε ανθρωπιά και όχι αδιαφορία στους ασθενείς

    20/05/2022 - 18:53
  • ΕΜΑ: Πράσινο φως για εννιά νέα φάρμακα

    20/05/2022 - 17:43
  • Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΚΑΒ και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

    20/05/2022 - 17:24
  • Κραυγή αγωνίας των ασθενών για την έλλειψη γ-σφαιρίνης: Επιστολή στο Υπουργείο Υγείας

    20/05/2022 - 16:37
  • H Novo Nordisk αναδεικνύει τα οφέλη των κλινικών μελετών μέσα από ερωτηματολόγιο στο οποίο απαντάνε επαγγελματίες υγείας

    20/05/2022 - 16:24
  • Μόσιαλος για ευλογιά των πιθήκων: Απαντά σε 13 κρίσιμα ερωτήματα και τον κίνδυνο νέας πανδημίας

    20/05/2022 - 16:20

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED