ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Breathe Hellas: Προάγοντας την ψυχική ευεξία στο 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ κατά της έμφυλης βίας

Ψυχική Υγεία
BREATH HELLAS/1ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ κατά της Έμφυλης Βίας, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2024, στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ίλιον.
Δευτέρα, 02/12/2024 - 12:04
— Photo: BREATH HELLAS/1ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Η εκδήλωση αποτέλεσε καρπό συνεργασίας των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Πετρούπολης, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών απέναντι στην έμφυλη βία. Η Breathe Hellas, προάγοντας την ψυχική ευεξία και την προώθηση υγιών κοινοτήτων, συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση, ενισχύοντας τον διάλογο για την έμφυλη βία.Το φεστιβάλ προσέλκυσε πολίτες και ειδικούς από όλη την Αττική, ενισχύοντας την υποστήριξη και την ευαισθησία για αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Δυτικού Τομέα Β2 Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα και Εκπαιδευτικός Αθανασία Παπασπύρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Δήμαρχος Ιλίου, Ανδριάννα Αλεβίζου-Κοκοβίνου,ιθύνων νους αυτής της πρωτοβουλίας, η Αντιδήμαρχος Ιλίου Αλεξάνδρα Μπαρμπαγιάννη, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, η Αντιδήμαρχος Πετρούπολης, Ζαχαρούλα Κανέλλη. Όλοι εστίασαν στην ανάγκη για συνεργασίες και την ενότητα - πέρα από πολιτικές ή κομματικές διαφορές - με στόχο την εξάλειψη της έμφυλης βίας και κάθε μορφής βίας.

BREATH 1

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Διευθυντή του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, κ. Θάνο Ασκητή ο οποίος εστίασε στη ναρκισσιστική παθολογία των δραστών και τη θεμελιώδη αξία της γυναίκας, την οποία χαρακτήρισε «δώρο Θεού».

Από την πλευρά της Breathe Hellas, η κυρία Λίλη Πέππου κλινική ψυχολόγος και υπεύθυνη της καμπάνιας «Uniform of Hope» ανέλυσε την αύξηση της βίας σε όλες τις μορφές της, τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις όσο και στη σχέση του ατόμου με τον εαυτό του, όπως αυτοτραυματισμοί και δήλωσε χαρακτηριστικά: «για τη βελτίωση της κατάστασης, απαιτείται πολύπλευρη δράση που περιλαμβάνει θεραπευτική παρέμβαση και κυρίως πρόληψη. Στην Breathe Hellas, ενισχύουμε την ατομική ευεξία μέσω εργαλείων για τη ρύθμιση συναισθημάτων και την προώθηση της συλλογικής ευεξίας μέσω αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων». Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της προώθησης υγιών προτύπων για παιδιά, εφήβους και νέους μέσα από τις καμπάνιες της πλατφόρμας. «Η έμφυλη βία δεν είναι απλά προσωπικό ζήτημα· είναι κοινωνική υπόθεση. Στο The Hellenic Initiative (THI), υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως η καμπάνια της Breathe Hellas γιατί πιστεύουμε πως η συνεργασία και η ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας αποτελούν θεμέλια για τη δημιουργία ανθεκτικών και δίκαιων κοινοτήτων. Με δράσεις σαν αυτή, επενδύουμε στην ισότητα και την κοινωνική συνοχή» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Επικεφαλής Ελλάδας, The Hellenic Initiative (THI).

BREATH 3

Μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές ήταν η συζήτηση με τη κυρία Μαργαρίτα Πλευρίτου, διεθνής υδατοσφαιρίστρια με πολλές διακρίσεις, η οποία αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα διδάγματα από τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνοντας: «Νομίζω πως δεν ήμασταν ψυχολογικά έτοιμες. Το άγχος ήταν μεγάλο, και ακόμα ψάχνω να βρω τι σήμαινε για εμένα και την ομάδα αυτό το ταξίδι». Επιπλέον, μοιράστηκε την άποψή της για τη σημασία της ομαδικότητας: «Καταλαβαίνεις ότι αν δεν σκεφτείς το καλό της ομάδας, από μόνος σου δεν θα πας πολύ μακριά». Τα λόγια της ενέπνευσαν το κοινό και προσέφεραν πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια, δράσεις αυτοάμυνας και προβολές βίντεο, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για την ενημέρωση και την πρόληψη της έμφυλης βίας, με εκπροσώπηση από διαφορετικούς φορείς και συλλογικότητες των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, προβλήθηκαν ενημερωτικά βίντεο με επίκεντρο την έμφυλη βία, παρέχοντας πρακτικά εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών. Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν από φορείς, όπως το Κέντρο Πρόληψης "ΦΑΕΘΩΝ", για τις διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης και πρόληψης.

Το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ κατά της Έμφυλης Βίας ανέδειξε τη δύναμη της συνεργασίας και τη σημασία της κοινής προσπάθειας για την προαγωγή της ισότητας και της ασφάλειας. Με τη συμμετοχή του κοινού, των εκπροσώπων των δήμων και των οργανισμών, το φεστιβάλ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ενότητας και δράσης.

Η επιτυχία του φεστιβάλ αποτελεί σημείο αναφοράς για τη συνέχιση παρόμοιων δράσεων, με στόχο την υποστήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας και την οικοδόμηση ανθεκτικών και υγιών κοινοτήτων. Η Breathe Hellas συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, προάγοντας την ατομική και συλλογική ευεξία, για τη δημιουργία υγιών και ευτυχισμένων ανθρώπων που διαβιούν σε υγιείς και ευτυχισμένες κοινότητες και αναλαμβάνει δράσεις ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση για την εξάλειψη του στίγματος. Παράλληλα, αναπτύσσει εκπαιδευτικά υλικά και καινοτόμα εργαλεία αυτοφροντίδας, τα οποία διατίθενται μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας.

BREATH 4

Μέσω της καμπάνιας «Uniform of Hope», η Breathe Hellas έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία μια σειρά σημαντικών δράσεων ευαισθητοποίησης. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η διαδικτυακή παρουσίαση και workshop στο Τεχνικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, δράσεις για 80 μαθητές στο 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, καθώς και η παρουσίαση και το εργαστήριο στο Τεχνικό Σχολείο Κοζάνης. Στην Άνδρο, η καμπάνια φιλοξενήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο της Άνδρου (Χώρα Άνδρου), όπου πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστά εργαστήρια σε συνεργασία με το Kevin Love Fund το πρώτο απευθυνόταν σε παιδιά, ενώ το δεύτερο, ήταν προσανατολισμένο σε εφήβους, ενισχύοντας την ψυχική τους ανθεκτικότητα μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, η Breathe Hellas συμμετείχε ενεργά στην 3η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος του Π.Ο.Υ.

Οι δράσεις συνεχίζονται δυναμικά, με νέες πρωτοβουλίες να σχεδιάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο τη διαρκή υποστήριξη της ψυχικής υγείας και την ενίσχυση της συλλογικής ευεξίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Breathe Hellas, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.breathehellas.com

  • BREATHE HELLAS
  • ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαλινός: Το σημείο... G των ανδρών - Που βρίσκεται και πως διεγείρεται χαρίζοντας απολαυστικούς οργασμούς
Χαλινός: Το σημείο... G των ανδρών - Που βρίσκεται και πως διεγείρεται χαρίζοντας απολαυστικούς οργασμούς 25 Νοεμβρίου 2024
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε προτού επιλέξουμε να ξεκινήσουμε ψυχοθεραπεία 04 Δεκεμβρίου 2024
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε προτού επιλέξουμε να ξεκινήσουμε ψυχοθεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρες (και) στις γιορτές: Γίνετε «αόρατοι» για μια μέρα, συμβουλεύουν οι ειδικοί
Ψυχική Υγεία
08/12/2025 - 17:12

Στρες (και) στις γιορτές: Γίνετε «αόρατοι» για μια μέρα, συμβουλεύουν οι ειδικοί

ΕΕΔΑ: Κάθε δέκα λεπτά δολοφονείται μια γυναίκα - Οξυμένο το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας
Επικαιρότητα
28/11/2025 - 03:39

ΕΕΔΑ: Κάθε δέκα λεπτά δολοφονείται μια γυναίκα - Οξυμένο το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας

H Καλαμαριά και η νεολαία της έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 03:37

H Καλαμαριά και η νεολαία της έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στα θύματα έμφυλης βίας και παρενόχλησης με ειδικές δράσεις
Επικαιρότητα
24/11/2025 - 20:51

ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στα θύματα έμφυλης βίας και παρενόχλησης με ειδικές δράσεις

Ξεκινάει η Orange Week Athens 2025 του Δήμου Αθηναίων για την έμφυλη βία
Ψυχική Υγεία
21/11/2025 - 18:13

Ξεκινάει η Orange Week Athens 2025 του Δήμου Αθηναίων για την έμφυλη βία

Θεσσαλονίκη: «Η έμφυλη βία αλλάζει μορφές και διαστάσεις με περιεχόμενο ψυχολογικού ελέγχου»
Ψυχική Υγεία
20/11/2025 - 22:17

Θεσσαλονίκη: «Η έμφυλη βία αλλάζει μορφές και διαστάσεις με περιεχόμενο ψυχολογικού ελέγχου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακαλείται παρτίδα γνωστού λικέρ από το Γενικό Χημείο, λόγω πιθανής παρουσίας θραυσμάτων γυαλιού
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 18:52
Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα από τη Novartis Hellas
Pharma News
10/12/2025 - 18:34
ΠΙΣ: «Έντονη ανησυχία για τη διάλυση της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Λάρισας»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 18:17
Πώς ο έρωτας έρχεται να επηρεάσει το σώμα και το μυαλό μας - Ορμόνες και βιοχημικές διεργασίες
Υγεία
10/12/2025 - 17:33
Ο ΙΣΑ ζητεί ισότιμη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη νέα ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 17:14
Τρεις ακαδημαϊκές υποτροφίες από την ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, στις καρδιολογικές κλινικές του ΕΚΠΑ
Pharma News
10/12/2025 - 16:53
Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης καρκινοπαθών «Μαζί και στο σπίτι» από τον σύλλογο «ΚΕΦΙ»
Health Talk
10/12/2025 - 16:27
Στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ο σκύλος που σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:51
«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
Μεταστατικός καρκίνος: Όταν δεν εντοπίζεται η αρχική εστία της κακοήθειας
Health Talk
10/12/2025 - 15:11
Άγγιξε τα 2,7 δισ. ευρώ το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 14:44
Daiichi Sankyo: Έναρξη του 3ου Κύκλου του προγράμματος ENDEAVOUR για τον Καρκίνο του Μαστού
Pharma News
10/12/2025 - 14:26
ΠΟΥ: Τα νέα εργαλεία κατά της ελονοσίας απέτρεψαν 1 εκατ. θανάτους το 2024
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 14:08
ΗΠΑ: Πανεπιστημιακή έρευνα συνδέει τη βία κατά γυναικών και παιδιών με σημαντικά προβλήματα υγείας
Ψυχική Υγεία
10/12/2025 - 13:44
Γιατί είναι σημαντικό να γίνονται τεστ όσφρησης - Τα 130 νοσήματα που μπορεί να αποκαλύψουν
Υγεία
10/12/2025 - 13:00
Συναγερμός και στην Ελλάδα για δωρητή σπέρματος με γονιδιακή μετάλλαξη που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες καρκίνου
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 12:39
Δημόσια διαβούλευση: Οι κίνδυνοι για την υγεία από τη διέγερση εγκεφάλου για μη ιατρικούς σκοπούς
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 12:16
Στρες και αϋπνία σαμποτάρουν το ανοσοποιητικό - Ο μηχανισμός που ενεργοποιείται!
Υγεία
10/12/2025 - 11:58
Μνημόνιο συνεργασίας τριών φορέων για την πρόληψη και τον έλεγχο του καπνίσματος
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 11:36
Παχυσαρκία, νεφρική δυσλειτουργία: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα δωρεάν φάρμακα και τις προληπτικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 11:18
Η λήψη αντικαταθλιπτικών κατά τον θηλασμό δεν επηρεάζει το IQ των παιδιών
Υγεία
10/12/2025 - 11:00
Έρευνα στις ΗΠΑ για πιθανούς θανάτους που συνδέονται με τα εμβόλια Covid-19
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 10:00
Η μεγάλη κατανάλωση ενεργειακών ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων
Διατροφή
10/12/2025 - 09:00
Νέα καμπάνια της Novartis Hellas: «Ξέρω τι σκέφτεσαι», για τον καρκίνο του μαστού
Pharma News
10/12/2025 - 07:07
Από το Αμβούργο στον κόσμο: Η NIVEA γιορτάζει τα 100 χρόνια του εμβληματικού μπλε κουτιού της
Ομορφιά
10/12/2025 - 03:34
Η πιλοτική φάση 3 της επιμόρφωσης στον ανιχνευτικό έλεγχο προβλημάτων Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους
Ψυχική Υγεία
10/12/2025 - 00:08
H Generali Hellas ολοκλήρωσε την εξαγορά του Ομίλου της Ευρωκλινικής
Υπηρεσίες Υγείας
09/12/2025 - 23:24
Έξι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν να αρθεί ο αποκλεισμός αγροτών από τις πληρωμές του Μ23
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 22:16
Ισπανία: Περίπου 400 πελαργοί βρέθηκαν νεκροί από γρίπη των πτηνών στις ακτές ποταμού της Μαδρίτης
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 21:12
Δέκα πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το καθημερινό άγχος
Ψυχική Υγεία
09/12/2025 - 20:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα παντοτινά χημικά σαμποτάρουν τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου μετά από βαριατρική επέμβαση
Υγεία
08/12/2025 - 12:00
«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
Πολυνουκλεοτίδια: Ποια είναι η αλήθεια για την επόμενη μέρα των fillers
Ομορφιά
08/12/2025 - 13:00
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 16:17
Οδηγός για να μην σάς βρει η νέα χρονιά με την περιφέρεια μέσης του Αγίου Βασίλη!
Διατροφή
08/12/2025 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo