ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλκοολική τοξίκωση: Πως και γιατί τα παιδιά οδηγούνται στην κατάχρηση - Τι να προσέχουν οι γονείς

Ψυχική Υγεία
FREEPIK
Η χρήση και κατάχρηση αλκοόλ από ανήλικους στην Ελλάδα είναι ένα παλιό και πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Όμως υπάρχουν νεότερα δεδομένα που σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής τα οποία κάνουν πλέον αυτή την προβληματική σχέση πιο φανερή και επείγουσα.
Κυριακή, 03/11/2024 - 14:12
— Photo: FREEPIK
News4Health Team News4Health Team

Ένα από αυτά σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η διαθεσιμότητα του προϊόντος στο χώρο. Στην Ελλάδα παραδοσιακά το αλκοόλ είναι εύκολα διαθέσιμο παντού. Τα παιδιά είναι κοντά στο αλκοόλ ακόμη και από την βρεφική τους ηλικία όταν για παράδειγμα βρίσκονται σε ένα τραπέζι όπου οι ενήλικες πίνουν λίγο κρασί ή μία μπύρα. Η διαθεσιμότητα του αλκοόλ συμβάλει πολύ, ώστε η χρήση του να είναι συχνότερη μεγαλύτερη και επικινδυνότερη στους ανήλικους, επισημαίνει ο Ιωάννης Λιάππας καθηγητής ψυχιατρικής ΕΚΠΑ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει «δεν χρειάζεται ένας ανήλικος να πάει στο κλαμπ για να πιει αλκοόλ, μπορεί να το αγοράσει από παντού, από το περίπτερο από το σουπερμάρκετ, όπου κανείς δεν θα τον/την ρωτήσει ακόμα κι αν φαίνεται παιδί στα 12 ή 15 έτη, για ποιον αγοράζει αυτό το προϊόν, καθώς θα υποθέσουν ότι το αγοράζει για τους ενηλίκους γονείς του».

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται ότι συμβάλλει στην κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους στην Ελλάδα είναι η λεγόμενη ψευδής ενηλικίωση ότι δηλαδή στα 15 μεγάλωσα, άρα μπορώ να πιώ να εντυπωσιάσω τους φίλους μου και να εμφανιστώ ως… ο μεγάλος σε αυτούς. «Τα παιδιά αυτά εμφανίζονται ως τα "προχωρημένα"» στις παρέες τους επισημαίνει ο κ. Λιάππας ο όποιος τονίζει ότι «παράλληλα τα παιδιά αυτά κινούνται σε έναν κόσμο με παντελή έλλειψη ενημέρωσης για το αλκοόλ και τις συνέπειες του. Το λέω αυτό γιατί στη χώρα μας είναι περιορισμένα έως ανύπαρκτα τα προγράμματα "πες όχι" (say no), τα οποία υπάρχουν εδώ και χρόνια σε… προχωρημένα κράτη της Ευρώπης».

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μία εποχή που έγιναν προσπάθειες για ενημέρωση αλλά έπεσαν στο κενό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και χρημάτων αναφέρει ο κ. Λιάππας, ο οποίος τονίζει μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη πως υπάρχει σημαντικό κενό στην ενημέρωση. «Τα ελληνόπουλα σύμφωνα με το ESPAD είναι πολύ ψηλά, στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με τους ανήλικους στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε από το 1980, αλλά δυστυχώς παρότι τα στοιχεία υπάρχουν από τότε, δεν έγιναν σημαντικές προσπάθειες ενημέρωσης των νέων ή έγιναν προσπάθειες που δυστυχώς έπεσαν στο κενό», επισημαίνει.

Το λάθος που πιστεύουμε

Ρωτήθηκε ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ για την αντίληψη που υπάρχει στη χώρα μας, ότι γενικότερα η κατανάλωση αλκοόλ είναι σε καλύτερα και χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτό είναι παντελώς ψευδές και λανθασμένο καθώς όπως προκύπτει από το ESPAD είμαστε από τους πρώτους στην κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους και μάλιστα υπήρχαν χρονιές που ήμασταν και οι πρώτοι στην Ευρώπη», ξεκαθαρίζει.

Ο μόνος νόμος που είναι ενάντια στην χρήση αλκοόλ από ανήλικους είναι το γεγονός ότι απαγορεύεται να μπουν σε κέντρα διασκέδασης καθώς υπάρχει νομοθεσία που τους το απαγορεύει επισημαίνουν οι ειδικοί, οι οποίοι ωστόσο λένε πως «από την άλλη πλευρά υπάρχει και μία απίστευτη χαλαρότητα στην τήρηση αυτής της νομοθεσίας».

Αλκόολ και νοθεία

Όπως συμπληρώνει ο κ. Λιάππας σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η τεράστια νοθεία που γίνεται στο αλκοόλ. «Υπάρχουν στην Αθήνα κρυφά αποστακτήρια που παράγουν μπόμπες ακόμη κι από κρεμμύδια! Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν ότι το τελικό προϊόν είναι ένα προϊόν κακής ποιότητας». Η αιθυλική αλκοόλη, το καθαρό οινόπνευμα με την μπλε οινόπνευμα -όπως το ξέρουμε όλοι- το οποίο περιέχει μεθυλική αλκοόλη, δεν είναι πολύ μακριά στη σύσταση τους, συνεχίζει ο κ. Λιάππας και καταλήγει: «Μάλιστα είναι γνωστό ότι το μπλε οινόπνευμα εάν καταναλωθεί από το στόμα, προκαλεί πολύ συχνά τύφλωση! Δυστυχώς, τα ποτά μεταξύ άλλων νοθεύονται και με μεθυλική αλκοόλη για να γίνουν πιο δυνατά και να "φτιάξουν" τον χρήστη πιο γρήγορα».

Οι ειδικοί επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ένα επικίνδυνο κοκτέιλ παραγόντων όπως ο χαλαρός έλεγχος, η εύκολη προσβασιμότητα, η ψευδαίσθηση της μαγκιάς και το γεγονός ότι το αλκοόλ καταργεί τις αναστολές, μετά από την κατανάλωση συγκεκριμένης ποσότητας μπορεί να οδηγήσουν εύκολα στην κατάχρηση και να μας φέρουν στα σημερινά φαινόμενα. Όπως εξηγεί ο κ. Λιάππας η εφηβεία έχει τις μόδες της. «Παλιά εμείς πηγαίναμε στην Πλάκα και πίναμε 1 με 2 ποτήρια κρασί και αυτό ήταν πολύ για την εποχή. Τώρα, θα πρέπει να πιείς σκληρό αλκοόλ. Δυστυχώς, η μόδα σε κάθε εποχή τροφοδοτεί την κοινωνική εμπειρία, η οποία σήμερα ολοκληρώνεται με ποτά περιεκτικότητας 40% αλκοόλ».

Η κορυφή του παγόβουνου

Το γεγονός ότι ο τρόπος και το είδος της κατανάλωσης έχουν αλλάξει, οδηγεί στα φαινόμενα αλκοολικής τοξίκωσης. «Τα παιδιά δεν καταρρέουν μόνο στα κλαμπ αλλά και σε σπίτια ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να γίνει υπερβολική χρήση αλκοόλ. Δυστυχώς τα παιδιά δεν γνωρίζουν ότι το αλκοόλ φυσικά και μπορεί να σε πεθάνει. Μια μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μπορεί να το κάνει αυτό. Ιδίως όταν είναι νοθευμένο, μπορεί να καταστρέψει προοδευτικά τον εγκέφαλο αλλά και κέντρα της αναπνευστικής και καρδιακής λειτουργίας έως ότου επέλθει ο θάνατος»

Όταν φτάνουμε στην αλκοολική τοξίκωση τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα, καθώς τα υπόλοιπα παιδιά που παρακολουθούν αυτόν/ην που έχει υποστεί αυτό το φαινόμενο, δεν μπορούν να το διακρίνουν από τη βαριά μέθη, λένε οι επιστήμονες. Τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά όταν βλέπουν κάποιον να χάνει τον έλεγχο; «Να ζητούν αμέσως ιατρική βοήθεια και να τον μεταφέρουν σε χώρο που υπάρχει ιατρική βοήθεια. Να μην πανικοβληθούν και σηκωθούν να φύγουν, γιατί δυστυχώς το βλέπουμε κι αυτό. Ένα παιδί που κάνει τον μάγκα όταν βρεθεί σε τέτοιο κίνδυνο, γίνεται πάλι παιδί και αρχίζει να φοβάται, οπότε μπορεί να εγκαταλείψει τους φίλους του», επισημαίνει ο κ. Λιάππας.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Όσον αφορά τους γονείς, δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό έχουν χάσει πλέον τη μεγάλη επιρροή που είχαν παλιότερα στα παιδιά τους, γι' αυτό και έχουν εμφανή αδυναμία να ελέγξουν αυτές τις συμπεριφορές και να τις αποτρέψουν, συνεχίζει ο κ. Λιάππας και προσθέτει: «το λέω αυτό, γιατί πλέον το να πάει ένα παιδί σε ένα κλαμπ είναι απολύτως φυσιολογικό. Όταν έχουν τα σημάδια και καταλάβουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ έχει μία επαναληψιμότητα θα πρέπει να είναι κατηγορηματικοί απέναντι στο παιδί. Θα πρέπει να του απαγορεύσουν τη χρήση αλκοόλ στο μέλλον και αφού ενημερωθούν οι ίδιοι με το τι ακριβώς σημαίνει αλκοόλ και οι επιπτώσεις του, να περάσουν αυτή την πολύτιμη γνώση στο παιδί τους».

Ο τρόπος που μεταβολίζει το αλκοόλ κάθε παιδί είναι προσωπικός και μοναδικός. Από μόνο του αυτό το στοιχείο θέτει το παιδί σε μεγαλύτερο ρίσκο γιατί δεν γνωρίζει την αντοχή του στο οινόπνευμα. «Γενικότερα γνωρίζουμε ότι τα αγόρια μεταβολίζουν καλύτερα το αλκοόλ από τα κορίτσια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και πιο ανθεκτικά σε ακραίες ποσότητες αλκοόλ, ιδίως αν είναι νοθευμένο» αναφέρει ο καθηγητής ψυχιατρικής.

Το σύνολο της πληροφορίας γύρω από το αλκοόλ θα έπρεπε να γίνεται με τη μορφή επιμόρφωσης και όχι μόνο από τους φίλους, την οικογένεια το διαδίκτυο και γενικότερα το κοινωνικό περίγυρο. Όμως, σήμερα δυστυχώς μιλάμε ελάχιστα γι' αυτό έως καθόλου. «Τα παιδιά σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται σε πλήρη άγνοια για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ. Τα περιστατικά που φτάνουν στα νοσοκομεία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δυστυχώς είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς αποτελούν την ακραία μορφή αλκοολικής τοξίκωσης. Όμως, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις που δεν φτάνουν στο νοσοκομείο και αποκρύπτονται για λόγους κοινωνικού στιγματισμού» καταλήγει ο κ. Λιάππας.

Συχνά παρατηρείται και το φαινόμενο οι ίδιοι οι γονείς να θέλουν να προστατεύσουν τη δική τους φήμη, καθώς δεν «στάθηκαν» κοντά στα παιδιά τους και δεν επικοινώνησαν με αυτά το ζήτημα της επικινδυνότητας του αλκοόλ. Ορισμένες φορές εθελοτυφλούν στο φαινόμενο, για να μην κατηγορηθούν οι ίδιοι για αδιαφορία και παραμέληση ανηλίκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • ΑΛΚΟΟΛ
  • ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΕΦΗΒΟΙ
  • ΓΟΝΕΙΣ
  • ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: «Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης»
Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: «Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης» 29 Οκτωβρίου 2024
ΕΕΕΣ: Το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο γνωσιακών και συμπεριφορικών ψυχοθεραπειών 04 Νοεμβρίου 2024
ΕΕΕΣ: Το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο γνωσιακών και συμπεριφορικών ψυχοθεραπειών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαίρι και διακοπές με παιδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε σε βουνό, θάλασσα, πισίνα και ήλιο
Υγεία
10/08/2026 - 08:22

Καλοκαίρι και διακοπές με παιδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε σε βουνό, θάλασσα, πισίνα και ήλιο

Καλοκαιρινές διακοπές: Γιατί ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος για την ψυχική υγεία των παιδιών
Digital Health
05/08/2026 - 15:00

Καλοκαιρινές διακοπές: Γιατί ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος για την ψυχική υγεία των παιδιών

Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους - Πώς θα προστατευτείτε
Health Talk
04/08/2026 - 21:06

Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους - Πώς θα προστατευτείτε

Άσκηση το καλοκαίρι: Ποιες ώρες είναι ασφαλείς και τι πρέπει να προσέχουν παιδιά και ηλικιωμένοι
Fitness
31/07/2026 - 10:00

Άσκηση το καλοκαίρι: Ποιες ώρες είναι ασφαλείς και τι πρέπει να προσέχουν παιδιά και ηλικιωμένοι

Αλκοόλ και κάπνισμα βασικοί παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού και κολπική μαρμαρυγή
Υγεία
29/07/2026 - 17:16

Αλκοόλ και κάπνισμα βασικοί παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού και κολπική μαρμαρυγή

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας: Η δύναμη της κίνησης απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα και το εγκεφαλικό
Υγεία
10/08/2026 - 18:03
Πειραματική θεραπεία με το μικροβίωμα του εντέρου ίσως κρύβει το κλειδί κατά της αϋπνίας
Υγεία
10/08/2026 - 17:37
Έκκληση για 10 κατεπείγουσες κοινές δράσεις κατά της επιδημίας Έμπολα στο Κονγκό
Πολιτική Υγείας
10/08/2026 - 16:46
Νέο κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη - «Στεγνώνουν» ποτάμια από την ακραία ζέστη
Επικαιρότητα
10/08/2026 - 15:57
ΕΕΣ: Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για το αυτοκίνητο
Επικαιρότητα
10/08/2026 - 15:32
Τα οστά μας έχουν το δικό τους καθημερινό βιολογικό ρολόι - Ο «άγνωστος» ρόλος της μελατονίνης
Υγεία
10/08/2026 - 14:57
Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο «Αττικόν» - Σε κίνδυνο η εξυπηρέτηση των ασθενών
Πολιτική Υγείας
10/08/2026 - 14:23
Σε αυξημένη επιφυλακή για τις φωτιές ο Δήμος Αθηναίων και συστάσεις στους πολίτες
Επικαιρότητα
10/08/2026 - 13:49
ΕΛΛΟΚ: «Η νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος στη λήθη ενισχύει τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα»
Patient Talk
10/08/2026 - 13:22
Πυροσβεστική: «Δεν αφέθηκαν χωρίς τροφή και νερό τα στελέχη που επιχειρούσαν στη Δυτική Αττική»
Επικαιρότητα
10/08/2026 - 12:36
Ποιότητα ύπνου και ανδρική τριχόπτωση: Τι λέει η επιστήμη για τη σύνδεσή τους
Health Talk
10/08/2026 - 12:12
Ρεμπέκα Λούνα: Η γυναίκα που διαγνώστηκε με πρώιμο Αλτσχάιμερ και αποφάσισε μόνη το τέλος της
Επικαιρότητα
10/08/2026 - 11:03
Ζέστη χωρίς προηγούμενο στη δυτική Ευρώπη το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου
Επικαιρότητα
10/08/2026 - 10:17
Δραματική έκκληση για άμεση αιμοδοσία από την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας
Patient Talk
10/08/2026 - 09:49
Καινοτόμο εβδομαδιαίο χάπι για τον HIV είναι εξίσου αποτελεσματικό με την καθημερινή αγωγή
Υγεία
10/08/2026 - 09:13
Καλοκαίρι και διακοπές με παιδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε σε βουνό, θάλασσα, πισίνα και ήλιο
Υγεία
10/08/2026 - 08:22
ΕΕΣ: Τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβουν οι πληγέντες από τη φωτιά στη Δυτική Αττική
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 21:44
Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια και για τους καρδιοπαθείς
Health Talk
07/08/2026 - 20:58
ΕΚΕΑ: Δίνουμε αίμα ακόμα και στις διακοπές σε μία από τις 96 υπηρεσίες της χώρας
Υγεία
07/08/2026 - 20:24
Εθνική εκστρατεία ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: «Μιλάμε για την SMA… Πλέον Ξέρεις»
Υγεία
07/08/2026 - 19:56
Γεωργιάδης από Ρόδο: Νέες προσλήψεις στο νοσοκομείο και «πράσινο φως» για το ακτινοθεραπευτικό κέντρο
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 19:12
Σε κόκκινο συναγερμό για φωτιές Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο και Αττική το Σάββατο 8 Αυγούστου
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 18:37
Τι μπορεί να μας διδάξει η νέα ταινία του Spider-Man για την απώλεια και το πένθος
Ψυχική Υγεία
07/08/2026 - 18:11
Επιπλέον πόροι 12,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την ενίσχυση της βιοασφάλειας από το ΥΠΑΑΤ
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 17:42
Συναγερμός στις ΗΠΑ για φονικό μύκητα που αντέχει και στα φάρμακα
Υγεία
07/08/2026 - 17:17
Πέθανε στα 26 της η influencer Σίντνεϊ Τάουλ που μοιράστηκε επί τρία χρόνια τη μάχη της με σπάνιο καρκίνο
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 16:41
Απώλεια βάρους: Οι τρεις παράγοντες που κρίνουν το αποτέλεσμα σύμφωνα με ειδικό στην παχυσαρκία
Διατροφή
07/08/2026 - 16:16
Ο ΙΣΑ συνιστά τη λήψη σχολαστικών μέτρων ατομικής προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
07/08/2026 - 15:42
Ο Δήμος Μετεώρων επενδύει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 15:24
Και οι μαϊμούδες έχουν κατοικίδια! Οι επιστήμονες ρίχνουν φως στις "φιλίες" μεταξύ διαφορετικών ειδών
Pet
07/08/2026 - 15:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο «Αττικόν» - Σε κίνδυνο η εξυπηρέτηση των ασθενών
Πολιτική Υγείας
10/08/2026 - 14:23
Έκκληση για 10 κατεπείγουσες κοινές δράσεις κατά της επιδημίας Έμπολα στο Κονγκό
Πολιτική Υγείας
10/08/2026 - 16:46
ΕΛΛΟΚ: «Η νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος στη λήθη ενισχύει τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα»
Patient Talk
10/08/2026 - 13:22
Καινοτόμο εβδομαδιαίο χάπι για τον HIV είναι εξίσου αποτελεσματικό με την καθημερινή αγωγή
Υγεία
10/08/2026 - 09:13
Καλοκαίρι και διακοπές με παιδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε σε βουνό, θάλασσα, πισίνα και ήλιο
Υγεία
10/08/2026 - 08:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo