ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι συμβαίνει με τον ΕΟΔΥ: Το «κυνήγι» των στοιχείων και τα κενά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi
Η συζήτηση έχει στραφεί εδώ και λίγες ώρες στα στοιχεία που παρέχει ο ΕΟΔΥ στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και κατ’ επέκταση στην Κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας. Ποια είναι τα κενά στην ενημέρωση και τι στοιχεία συλλέγει τελικά ο ΕΟΔΥ για την επέλεαση της COVID-19 στη χώρα.
Κυριακή, 29/11/2020 - 17:00
— Photo: Eurokinissi
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Η διαχείριση μιας πανδημίας, ειδικά όταν πρόκειται για έναν νέο ιό όπως τον κορονοϊό SARS-COV-2, αποτελεί αναμφισβήτητα μια πρόκληση για τα συστήματα υγείας, τους φορείς και τις Κυβερνήσεις. Για τη χώρα μας ίσως αποτελεί και διπλή πρόκληση, αν αναλογιστούμε την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα, τη σταδιακή αποδυνάμωση του ΕΣΥ και τη γραφειοκρατεία που συχνά εγείρει εμπόδια. ο ρόλος του ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση αυτής αλλά και οποιασδήποτε άλλης υγειονομικής κρίσης είναι κεντρικός.

Η ισορροπία οικονομίας και δημόσιας υγείας ήταν πάντα μια δύσκολη εξίσωση, γιατί πρόκειται σαφώς για συγκοινωνούντα δοχεία. Ωστόσο, ελάχιστοι πλέον μπορούν να διαφωνήσουν πως θα έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα μέτρα για τον έλεγχο του φονικού δεύτερου κύματος, που δυστυχώς έφθασε τα νοσοκομεία της χώρας στα όρια τους. Τι συνέβη λοιπόν με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Το «κυνήγι» των στοιχείων

Η συζήτηση έχει στραφεί εδώ και λίγες ώρες στα στοιχεία που παρέχει ο ΕΟΔΥ στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και κατ’ επέκταση στην Κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας.

Αρκετές ενστάσεις έχουν εκφραστεί για τον τρόπο συλλογής και παράθεσης των στοιχείων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Μάλιστα, οι διαπιστευμένοι συντάκτες του Υπουργείου Υγείας, θέτουν διαρκώς σχετικά ερωτήματα, τόσο κατά την επίσημη ενημέρωση όσο και εκτός αυτής, λαμβάνοντας ελάχιστες φορές σαφή απάντηση, με συγκεκριμένα νούμερα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που επιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση που συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Αρκουμανέας δεν απάντησε με νούμερα, ούτε παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συγκριτικά πληρέστερη εικόνα της ελληνικής έκθεσης σε σχέση με τις αντίστοιχες αναφορές άλλων κρατών.

Όντως η ελληνική ημερήσια έκθεση φαίνεται να περιέχει περισσότερα δεδομένα από άλλες, αλλά το ζήτημα είναι με ποιον επιλέγεις να συγκριθείς: με τον καλύτερο ή με το μέτριο;

Η έλλειψη κάποιων στοιχείων, τουλάχιστον στην κρίσιμη στιγμή που είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση σύστασης από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει όντως εντοπιστεί. Κριτική για την ανάγκη αμεσότερης πρόσβασης σε στοιχεία έχει ασκηθεί κατ’ ιδίαν και από μέλη της Επιτροπής, η οποία καλείται συχνά να γνωμοδοτήσει πριν την ανακοίνωση απόφασης από την Κυβέρνηση.

Πρέπει, όμως, να υπενθυμίσουμε ότι ο Σ. Τσιόδρας , που όντως ενημερώνει και σε εβδομαδιαία βάση την Επιτροπή, είναι επιστημονικός Σύμβουλος του ΕΟΔΥ, εκτός από κορυφαίος λοιμωξιολόγος και προσωπικός πλέον σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη.

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία κατά τον κ. Αρκουμανέα δημοσιεύεται κάθε μέρα στις 18.00, αλλά μόνο ελάχιστες φορές στο παρελθόν και επί της ουσίας τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχει πλησιάσει στη συγκεκριμένη ώρα, αναφέρει κάποια βασικά και σημαντικά στοιχεία.

Ωστόσο, δεν γίνεται αναφορά στη θετικότητα των τεστ, που θα απέτρεπε αμφιλεγόμενους υπολογισμούς. Ούτε ο τρόπος υπολογισμού της όμως έχει αποσαφηνιστεί.

Στην έκθεση δεν περιλαμβάνεται αριθμός νοσηλευομένων, μόνο διασωληνωμένοι ασθενείς και εξιτήρια από ΜΕΘ. Ενδεχομένως καλύτερη εικόνα θα μπορούσε να δώσει ένα ισοζύγιο εισαγωγών-εξιτηρίων, που όπως είπε και ο Πρωθυπουργός είναι βασικός δείκτης για την πορεία της νόσου.

Αντίστοιχα, ίσως θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμο για την ενημέρωση του κόσμου, την οποία επικαλέστηκε ο κ. Αρκουμανέας, να συμπεριληφθούν στην έκθεση και τα κρούσματα όχι μόνο ανά περιφερειακή ενότητα, αλλά ανά δήμο ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν καλύτερα το επίπεδο της διασποράς στην κοινότητα τους.

Μια πιο λεπτομερής, λοιπόν, αναφορά ίσως έλυνε περισσότερες απορίες.

Η διευκόλυνση της πρόσβασης του πολίτη στην πληροφορία είναι το κλειδί

Πέραν αυτών όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρώτον και κύριον η διαδικασία συλλογής στοιχείων οφείλει να ακολουθήσει τη νομοθεσία. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, που χρειάζεται προσεχτική επεξεργασία και επιβεβαίωση και δεν μπορεί να γίνει από τον καθένα.

Επιπροσθέτως, μια real-time καταγραφή, αποτύπωση δηλαδή των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα. Πρέπει να φθάνουν εγκαίρως τα στοιχεία των καταγραφών, να γίνεται έλεγχος για να αποφευχθούν ελλείψεις και διπλοεγγραφές, προστατεύοντας παράλληλα προσωπικά δεδομένα, που μπορεί να «φωτογραφήσουν» έναν ασθενή.

Τα στοιχεία λαμβάνονται στις 15.00 και πρέπει έως τις 18.00 να έχουν ελεγχθεί, να έχει γίνει η επεξεργασία τους και να έχει συνταχθεί η έκθεση. Προβλήματα και λάθη μπορεί να γίνονται λόγω της τρομακτικής και πρωτόγνωρης πίεσης στο σύστημα, αλλά σε γενικές γραμμές όπως μας αναφέρουν άνθρωποι κοντά στη διαδικασία, υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια διόρθωσης και βελτίωσης.

Ενδεχομένως η ανάγκη για μεγαλύτερη λεπτομέρεια, με ακρίβεια και συνέπεια, ίσως να λυνόταν με την προσθήκη περισσότερων ατόμων στην επεξεργασία των στοιχείων. Παραπάνω από τους 100 που ήδη εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων. Η διευκόλυνση της πρόσβασης του πολίτη στην πληροφορία είναι το κλειδί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πληρέστερης και απλοποιημένης ενημέρωσης αποτελεί η πλατφόρμα ημερήσιας και εβδομαδιαίας ενημέρωσης της Μ. Βρετανίας (δείτε εδώ). Ακόμα και το έγγραφο της έκθεσης, που μπορεί κάποιος να κατεβάσει, είναι πιο απλοποιημένο.

Υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία και παρακολούθηση της πορείας, αλλά από την άλλη δεδομένα, όπως εκείνα των τεστ, παρέχονται σε εβδομαδιαία βάση. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε περισσότερος χρόνος επεξεργασίας τους.

Μια λύση ίσως θα ήταν η έκδοση μιας εβδομαδιαίας έκθεσης και από τον ΕΟΔΥ ή ενίσχυσης της αντίστοιχης πλατφόρμας covid.gov.gr, με ανάλογο τρόπο. Ο αντίστοιχος αγγλικός χάρτης έχει περισσότερες πληροφορίες ανά περιοχή.

Αλλά ακόμα και αν καμία από τις παραπάνω κατευθύνσεις δεν επιλεγεί, η πρόσβαση των αρμόδιων συντακτών σε βασικά στοιχεία θα πρέπει αναμφισβήτητα να αποκατασταθεί. Η ακριβής και υπεύθυνη διατύπωση των στοιχείων μπορεί να αποκαταστήσει και την εμπιστοσύνη στα δεδομένα που παρέχονται, την ποιότητα και ακρίβεια τους.

«Παράλληλα» συστήματα καταγραφής

Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται για διπλά συστήματα καταγραφής από τον ΕΟΔΥ. Εδώ οφείλουμε να διευκρινίσουμε μερικά σημεία.

Όπως έχει διατυπωθεί στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας, στην ημερήσια έκθεση περιλαμβάνεται το σύνολο των τεστ που διεξάγονται στη χώρα, όσα δηλαδή έχουν ενσωματωθεί στις βάσεις δεδομένων του ΕΟΔΥ έως τις 15.00. Στις 13 Οκτωβρίου λοιπόν διευκρινίστηκε πως οι βάσεις δεδομένων είναι δύο, καθώς τα ιδιωτικά κέντρα είναι σε διαφορετική από εκείνα του δημοσίου.

Με τη λειτουργία των ΚΟΜΥ, των κινητών ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ, που πλέον διεξάγουν κυρίως rapid test (επιβεβαιώνονται με επανέλεγχο με PCR, μοριακό τεστ) εντάχθηκε άλλη μια πτυχή στους ελέγχους, χάρη στη νέα υπηρεσία αυτή του Οργανισμού. Είναι μάλλον λογικό να υπάρχει ειδική καταγραφή των τεστ αυτών στον οργανισμό που τα διεξάγει, όπως για παράδειγμα ένα οποιοδήποτε μεμονωμένο εργαστήριο θα κρατάει αρχείο από τα τεστ που διεξάγει το ίδιο.

Η προσπάθεια ορθής ενσωμάτωσης των στοιχείων αυτών είναι δύσκολο εγχείρημα και στην περίπτωση των ελέγχων (μοριακών και rapid test) ιδιαίτερα σημαντικό γιατί επιτρέπει τον έλεγχο της διαδικασίας και εν τέλει την επιτήρηση της πορείας της ίδιας της πανδημίας.

Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά αφορούν στα τεστ και όχι στον αριθμό των κρουσμάτων. Κατά πόσο ο ΕΟΔΥ επιδίωκε να δημιουργήσει δικό του Μητρώο Κρουσμάτων επίσης δεν έχει διευκρινιστεί.

Όπως σημειώθηκε και στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. «Κάποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων», προσθέτει η ανακοίνωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που αναφέρεται ως διαφορετικό συστημα καταγραφής είναι η διαδικασία επιβεβαίωσης των δεδομένων.

Όπως σημειώνεται και στην ΚΥΑ με την οποία τέθηκε σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19 εκεί «καταγράφεται το σύνολο των σχετικών κρουσμάτων, είτε πρόκειται για κρούσματα που έχουν καταχωρηθεί και δεν έχουν λάβει ακόμα κατάταξη “Επιβεβαιωμένο” είτε πρόκειται για κρούσματα που έχουν καταχωρηθεί και έχουν λάβει κατάταξη “Επιβεβαιωμένο”».

Τελευταία τροποποίηση στις 30/11/2020 - 01:34
  • ΕΟΔΥ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  • ΤΣΙΟΔΡΑΣ
  • ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ
  • ΚΟΜΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αναβρασμό ο ΕΟΔΥ: Καταγγελίες για κενά, καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις - Αποκυήματα φαντασίας απαντά ο οργανισμός
Σε αναβρασμό ο ΕΟΔΥ: Καταγγελίες για κενά, καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις - Αποκυήματα φαντασίας απαντά ο οργανισμός 29 Νοεμβρίου 2020
Έλεγχοι COVID-19: Υψηλά πρόστιμα και συλλήψεις 29 Νοεμβρίου 2020
Έλεγχοι COVID-19: Υψηλά πρόστιμα και συλλήψεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Τα πρώτα rapid test από τον Δήμο Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 13:25

Ιός Δυτικού Νείλου: Τα πρώτα rapid test από τον Δήμο Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης

Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι
Υγεία
10/09/2026 - 11:17

Ιός του Δυτικού Νείλου: 34 νέα κρούσματα – 6 νέοι θάνατοι

Βασιλακόπουλος για ιό του Δυτικού Νείλου: Καμία ανησυχία για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο
Υγεία
08/09/2026 - 11:45

Βασιλακόπουλος για ιό του Δυτικού Νείλου: Καμία ανησυχία για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο

Απολογισμός πεπραγμένων του Υπουργείου Υγείας στη 90ή ΔΕΘ - Οι αριθμοί
Πολιτική Υγείας
06/09/2026 - 09:52

Απολογισμός πεπραγμένων του Υπουργείου Υγείας στη 90ή ΔΕΘ - Οι αριθμοί

Γεωργιάδης - Αγαπηδάκη: Εγκαίνια Κέντρων Υγείας - Με τις ΚΟΜΥ στη Θράκη
Πολιτική Υγείας
04/09/2026 - 10:30

Γεωργιάδης - Αγαπηδάκη: Εγκαίνια Κέντρων Υγείας - Με τις ΚΟΜΥ στη Θράκη

Υπουργείο Υγείας: Στο επίκεντρο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι ακριτικές περιοχές
Πολιτική Υγείας
03/09/2026 - 11:08

Υπουργείο Υγείας: Στο επίκεντρο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι ακριτικές περιοχές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορεί η απώλεια βάρους να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού; Ο ρόλος των GLP-1
Υγεία
02/10/2026 - 16:16
Δέκα απλές ασκήσεις για άτομα άνω των 65 ετών - Κίνηση και φυσικοθεραπεία στηρίζουν την υγιή και ενεργό γήρανση
Health Talk
02/10/2026 - 15:39
9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04
Σκοτώνει μαζικά στο Κονγκό ο Έμπολα, άνω των 4.000 οι νεκροί - Μεταδίδεται ταχύτατα ο ιός
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 14:37
La Roche-Posay: Στο επίκεντρο η υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και η φροντίδα του δέρματος
Pharma News
02/10/2026 - 14:22
Αγαπηδάκη: «Νέες υποδομές υγείας στη Δυτική Αθήνα και αναβαθμισμένη φροντίδα για την άνοια»
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 13:37
Ελληνίδα ερευνήτρια διακρίθηκε διεθνώς για καινοτόμους τεχνητούς φακούς αποκατάστασης της εστίασης
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2026 - 12:44
Η κόπωση που προκαλεί η long COVID συνδέεται με μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο
Υγεία
02/10/2026 - 12:19
Νέα δεδομένα για τη στόχευση του αναστολέα RAS στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
02/10/2026 - 11:37
Αντιγριπικός εμβολιασμός: 300.000 εμβόλια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου
Υγεία
02/10/2026 - 11:16
Πρόγραμμα δράσεων για την ενεργό και υγιή γήρανση από τους Γιατρούς του Κόσμου στην Αττική
Υγεία
02/10/2026 - 10:58
Ερώτηση Τσίμαρη στη Βουλή για τους ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία και τη διαφήμιση
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 10:41
«Άλμα Ζωής»: Από το Πεδίο του Άρεως η εκκίνηση του 18ου Greece Race for the Cure
Patient Talk
02/10/2026 - 10:14
Άσκηση και μακροζωία: Και μισή ώρα περπάτημα τη μέρα μπορεί να είναι χρήσιμο
Fitness
02/10/2026 - 09:56
Ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων ζητούν την αντικατάσταση των πειραματόζωων με εναλλακτικές μεθόδους
Pharma Policy
02/10/2026 - 09:29
Επηρεάζει τη σεξουαλική δραστηριότητα των ανδρών η βουβωνοκήλη; - Ειδικός δίνει τις απαντήσεις
Health Talk
02/10/2026 - 09:03
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άτομα με αναπηρία που εργάζονται πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές χωρίς... αντίκρυσμα
Patient Talk
02/10/2026 - 08:41
Ρεκόρ θερμικής καταπόνησης και χιλιάδες θάνατοι στο πιο ζεστό καλοκαίρι της Ευρώπης
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 08:17
Γιατί οι ειδικοί συνιστούν προσοχή στη σχολική τσάντα και τον πόνο στην πλάτη των παιδιών
Health Talk
01/10/2026 - 17:19
Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δήλωση πρόθεσης παραίτησης 50 γιατρών
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 16:46
Το «ρολόι της ομιλίας» μπορεί να αποκαλύψει τη βιολογική και γνωστική υγεία μας
Υγεία
01/10/2026 - 15:53
Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27
Ανθρώπινη αλυσίδα ζωής για την εθελοντική αιμοδοσία από 1.500 μαθητές στο κέντρο της Κέρκυρας
Υγεία
01/10/2026 - 15:06
Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 14:38
Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53
Έκκληση της CPE για την τιμολόγηση φαρμάκων με βάση την αρχή MFN των ΗΠΑ
Patient Talk
01/10/2026 - 13:06
Θάνατος Μαζωνάκη: «Κανένας από τους δύο γιατρούς δεν ζήτησε να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
01/10/2026 - 12:29
Πουλής: «Το Medwatch εντόπισε 197 "προβληματικές" δομές υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 12:12
Social media και έφηβοι: Στο μικροσκόπιο η επιβολή ηλικιακών ορίων και η διαχείριση των κινδύνων
Ψυχική Υγεία
01/10/2026 - 11:47
ΠΣΦ: Οι φυσικοθεραπείες γίνονται μόνο σε αδειοδοτημένα εργαστήρια και δομές υγείας
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 11:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πουλής: «Το Medwatch εντόπισε 197 "προβληματικές" δομές υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 12:12
Μητσοτάκης: «Ορόσημο στο 2027 το νέο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι»
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 13:53
Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 14:38
Από τα μέσα Οκτωβρίου ξεκινάει εμβολιασμός κατά γρίπης και Covid 19
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 15:27
Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δήλωση πρόθεσης παραίτησης 50 γιατρών
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 16:46
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo