ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

Πολιτική Υγείας
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση εισάγεται σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης».
Δευτέρα, 29/07/2024 - 11:56
— Photo: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
News4Health Team News4Health Team

Απαντήσεις για γύρω από τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο νόμου για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην παροχή ψυχικής υγείας, αλλά και στο πεδίο της διαχείρισης των εξαρτήσεων δίνει με εκτενή ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας. Την ίδια ώρα, έξω από τη Βουλή εργαζόμενοι στην υγεία, την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο νόμου, ζητώντας την απόσυρση του.

Σύμφωνα με την Αριστοτέλους, ειδικά στο πεδίο των εξαρτήσεων οι υπάρχουσες δομές και προγράμματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, υπό το νέο φορέα και θα δημιουργηθούν και νέα, ενώ διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, το Υπ. Υγείας μιλάει για απαιτούμενες οργανωτικές αλλαγές για τη βελτίωση τους.

Ψυχική Υγεία

Τις νέες δομές και υπηρεσίες που δημιουργούνται με το νομοσχέδιο στο πεδίο της ψυχικής υγείας περιγράφει το Υπουργείο Υγείας, ενώ υποστηρίζει πως τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν καταργούνται αλλά μετασχηματίζονται.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως:

  • Δημιουργείται το Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.), που διαρθρώνεται σε επτά (7) Περιφερειακά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Πε.Δ.Υ.Ψ.Υ.), υπαγόμενα στις Διοικήσεις των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών (Υ.Πε.) της χώρας, υπό ενιαία Ιατρική και Νοσηλευτική Διεύθυνση. Διασυνδέονται και δικτυώνονται οι δομές και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.
  • Αναβαθμίζεται ο θεσμός του Υποδιοικητή Υ.Πε. αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας με νέες αρμοδιότητες σχετικές με τον σχεδιασμό, την λειτουργία, την οργάνωση και την εποπτεία των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.
  • Δημιουργείται ο Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης & Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε.), ένα Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στο οποίο εντάσσεται το σύνολο των δομών, μονάδων, υπηρεσιών και προγραμμάτων του Ο.ΚΑ.ΝΑ., του ΚΕ.ΘΕ.Α. και των λοιπών Νοσοκομείων στην χώρα που λειτουργούν μονάδες και υπηρεσίες σχετικές με τις εξαρτήσεις. Στόχος του Οργανισμού είναι η πρόληψη, η θεραπεία, η απεξάρτηση και η επανένταξη καθώς και η αυτοτέλεια και ο θεραπευτικός πλουραλισμός εκάστου φορέα και προγράμματος.
  • Συστήνεται το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Συστήματος Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Θεραπευτικής Διαχείρισης (Ο.Π.Σ.), ένα σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο των αναγκαίων πληροφοριών για τον έλεγχο του έργου των φορέων του Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ., καθώς επίσης και της διαθεσιμότητας και πληρότητας των υπηρεσιών, των διαθέσιμων κλινών και ραντεβού σε δομές καθώς και την τροχιά πλοήγησης των ασθενών σε αυτό. Στόχος του είναι η πλήρης και στοχευμένη κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων καθώς και η εξαγωγή επιδημιολογικών δεδομένων για την ψυχική υγεία του πληθυσμού. Αντίστοιχο Ο.Π.Σ. δημιουργείται και στον Ε.Ο.Π.Α.Ε.
  • Συστήνεται, στο πλαίσιο του Ο.Π.Σ., το Εθνικό Δίκτυο Τηλεψυχιατρικής – Τηλεσυμβουλευτικής, με σκοπό την παροχή ιατρικής και ψυχικής υποστήριξης και συμβουλευτικής μέσω ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών, με απόλυτη τήρηση των κανόνων του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και του GDPR.

Επιφέρει τον μετασχηματισμό των εναπομεινάντων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Τα εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και οι ψυχιατρικές κλινικές των Γενικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της χώρας εντάσσονται σε ένα ενιαίο και καθολικό δίκτυο συνεργαζόμενων δομών, μονάδων και υπηρεσιών, το Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.).

Συγκεκριμένα, το Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ» και το «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» του Ενιαίου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» μεταφέρονται στις οικείες Διοικήσεις Υγειονομικών Υπηρεσιών (Δ.Υ.Πε.) ως αποκεντρωμένες μονάδες τους, διασυνδέονται με τις δομές παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας αυτών και συνεχίζουν την εύρυθμη λειτουργεία τους.

Επομένως τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δεν καταργούνται, αλλά μετασχηματίζονται αποκτώντας νέα νομική μορφή, ενισχύονται επιπλέον και μετεξελίσσονται σε Ολοκληρωμένα Κοινοτικά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Επιφέρει βελτίωση στις εργασιακές συνθήκες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Το νομοσχέδιο σεβόμενο τα εργασιακά δικαιώματα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας και όλων εν γένει των εμπλεκομένων στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, διασφαλίζει τις θέσεις και το καθεστώς εργασίας κάθε επαγγελματία, μεταφέροντας την οργανική του θέση στον νέο φορέα, με την υφιστάμενη σχέση εργασίας, τον κλάδο και την ειδικότητά του. Επιπλέον, δημιουργεί ως εργασιακό κίνητρο για όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό που θα ενταχθεί στο Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ., την απόκτηση της Νοσηλευτικής Ειδικότητας Ψυχικής Υγείας. Καμία Εργασιακή Οντότητα δεν παραβλέπεται καθώς αναφέρεται ρητά στο παρόν νομοσχέδιο.

Βελτιώνει την ποιότητα παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας των ωφελούμενων, των φροντιστών και των οικογενειών τους.

  • Η νέα διοικητική οργάνωση, σε επίπεδο Υγειονομικών Περιφερειών ενισχύει την προσβασιμότητα στις αναγκαίες και δωρεάν υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση, εγκαθιδρύει την δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των παρόχων υγείας και διασφαλίζει το μέγιστο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα.
  • Ο Υποδιοικητής της Υ.Πε. αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας, θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση, την εποπτεία και την λειτουργία των υπηρεσιών εντός του οικείου Πε.Δ.Υ.Ψ.Υ.
  • Το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Θεραπευτικής Διαχείρισης αποτελεί το επιστέγασμα της ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και έχει ως στόχο την συστηματική καταγραφή και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και με τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέσα, των αναγκαίων πληροφοριών για τον έλεγχο του έργου των φορέων του Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ., ιδίως της διαθεσιμότητας και της πληρότητας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, των διαθέσιμων κλινών και ραντεβού σε φορείς και δομές καθώς και της τροχιάς πλοήγησης των ασθενών εντός αυτών.
  • Εντός του πλαισίου του Ο.Π.Σ. συστήνεται για πρώτη φορά σε όλη την επικράτεια ένα Εθνικό Δίκτυο Τηλεψυχιατρικής – Τηλεσυμβουλευτικής, για την παροχή ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης - συμβουλευτικής, μέσω ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών.

ΕΟΠΑΕ και εξαρτήσεις

Το Υπουργείο Υγείας παραθέτει και τις αλλαγές που θα προκύψουν στη διαχείριση των εξαρτήσεων με τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΕΟΠΑΕ).

Περιγράφει «τι προσφέρει ο ΕΟΠΑΕ που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα», σημειώνοντας πως «έρχεται να διασυνδέσει όλες τις κατακερματισμένες υπηρεσίες, να αξιοποιήσει βέλτιστα τους πόρους, οικονομικούς και ανθρώπινους, να εξαλείψει την αλληλοεπικάλυψη των υπηρεσιών και να παρέχει υπηρεσίες στους ωφελούμενους και τους οικείους τους ολιστικά και ανθρωποκεντρικά από την πρόληψη της χρήσης και της εμφάνισης εξαρτητικών συμπεριφορών, σωματική αποτοξίνωση, θεραπεία σε πρόγραμμα με υποκατάστατο ή στεγνό, μείωση της βλάβης, ψυχοκοινωνική φροντίδα και υποστήριξη, ολοκληρωμένη φροντίδα και κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την εξάρτηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, επαγγελματική κατάρτιση, ενδυνάμωση και επανένταξη. Όλα αυτά θα γίνονται με τρόπο ενιαίο, έτσι ώστε κανένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης να μην μένει εκτός συστήματος, υποστήριξης και φροντίδας».

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για δωρεάν αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, διευκόλυνση της πρόσβασης σε δομές και υπηρεσίες, ενίσχυση της πρόληψης, ενώ διαβεβαιώνει πως με την ένταξη στον ΕΟΠΑΕ όλων των φορέων του τομέα η λειτουργία τους θα συνεχιστεί και οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Σχολιάζει το Υπουργείο Υγείας:

  1. Η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων παρέχεται δωρεάν.

Με το νέο νομοσχέδιο ισχυροποιείται η δημόσια παροχή υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, καθώς ένας ενιαίος και μεγάλος φορέας αναλαμβάνει τον ρόλο της πρόληψης, της μείωσης της βλάβης, της θεραπείας με ή χωρίς υποκατάστατο και της κοινωνικής επανένταξης, με μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη και περισσότερες δομές και υπηρεσίες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το δικαίωμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε εξάρτησης και την έγκυρη ενημέρωση για όλους τους πολίτες σε όλη την επικράτεια. Ο νέος ενιαίος οργανισμός είναι ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Η νομική μορφή των ΝΠΙΔ υπάρχει σε άπειρους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, όπως είναι το ΚΕΘΕΑ και ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. Τα Ν.Π.Ι.Δ. είναι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο (άνω του 50%) κατέχοντας δημόσιο χαρακτήρα και εποπτεύονται από το αρμόδιο Υπουργείο.

  1. Με το νέο νομοσχέδιο θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε δομές και υπηρεσίες, με γεωγραφική κάλυψη σε όλη την χώρα.

Η πρόσβαση θα διευκολυνθεί για τον ασθενή, καθώς όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται υπό έναν Οργανισμό, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα του ασθενή να πλοηγηθεί στο σύστημα και να επιλέξει τη θεραπεία που του ταιριάζει. Πλέον θα υπάρχουν δομές πρόληψης, μείωσης της βλάβης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης σε κάθε πόλη της Ελλάδας εξασφαλίζοντας το δικαίωμα της πρόσβασης σε όλους. Άρα θα υπάρχουν όλες οι διαθέσιμες υπηρεσίες σε ολόκληρη την επικράτεια. Δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει από την μία πόλη στην άλλη ο εξαρτημένος συνάνθρωπός μας για να λάβει υπηρεσίες.

  1. Όλοι οι φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων ενσωματώνονται στον Ε.Ο.Π.Α.Ε.

Όλοι οι φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων ενσωματώνονται στον Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Ο.ΚΑ.ΝΑ., ΚΕΘΕΑ, 18ΑΝΩ, ΙΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ, «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», DETOX ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) και συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους χωρίς να κλείσει καμία δομή και καμία υπηρεσία. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θα υπάρχει ενιαία διαχείριση τους, ένα ενιαίο διοικητικό σχήμα και όχι κατακερματισμός υπηρεσιών και διοίκηση διαφορετικών ταχυτήτων. Θα διασυνδέονται μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει η βέλτιστη πλοήγηση του εξαρτημένου ατόμου στο σύστημα και να παρακολουθείται η πορεία του με στόχο να διατηρείται μέσα στο σύστημα υγείας και να μην «χάνεται».

  1. Τα Κέντρα Πρόληψης συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους.

Τα Κέντρα Πρόληψης συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με την Προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα:

Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του άρθρου 61 ν. 3459/2006, ανήκουν σε μη κρατικούς φορείς (ΑΜΚΕ), μη εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας. Λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο βάσει Προγραμματικής Συμφωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και από πλευράς Υπουργείου Υγείας με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., μέχρι το 2027. Ως εκ τούτου δεν αποτελούν αντικείμενο ρύθμισης του παρόντος νομοσχεδίου, με το οποίο ιδρύεται ένας δημόσιος οργανισμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε.). Η μόνη αλλαγή που επέρχεται αναφορικά με αυτά είναι ότι στην ισχύουσα προγραμματική σύμβαση που διέπει τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης υπεισέρχεται στη θέση του έως σήμερα συμβαλλόμενου Ο.ΚΑ.ΝΑ ο συνιστώμενος Ε.Ο.Π.Α.Ε..

  1. Η Πρόληψη των Εξαρτήσεων ισχυροποιείται.

Δημιουργείται για πρώτη φορά Διεύθυνση Πρόληψης που θα εποπτεύει και θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να υλοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις και η ευαισθητοποίηση σε όλες τις τοπικές κοινωνίες.

Επομένως, η πρόληψη ισχυροποιείται, καθώς θα ιδρυθούν υπηρεσίες πρόληψης και ενημέρωσης σε κάθε νομό, οι οποίες θα διαλειτουργούν ώστε να καλυφθούν οι σημαντικές και πολλές ανάγκες που υπάρχουν στο πεδίο των εξαρτήσεων.

  1. Δημιουργούνται νέες δομές Detox.

Δημιουργούνται δομές Detox εντός των νοσοκομείων σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους ωφελούμενους. Θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης για αποτοξίνωση σε κάθε περιοχή και ακολούθως σε θεραπευτικό πρόγραμμα του Ε.Ο.Π.Α.Ε. («στεγνό», ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, επανένταξη κ.α).

  1. Τα «στεγνά» προγράμματα συνεχίζουν την λειτουργία τους.

Τα «στεγνά» προγράμματα συνεχίζου να λειτουργούν. Ενδυναμώνονται με την δημιουργία και άλλων υπηρεσιών και των Detox καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την Ελλάδα. Θα λειτουργούν επομένως με ενιαίο τρόπο και ομογενοποιημένη προσέγγιση. Παράλληλα, οι ασθενείς θα μπορούν να εισέρχονται σε «στεγνό» πρόγραμμα πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν, και σε περισσότερα σημεία της χώρας, καθώς θα διασυνδέονται άμεσα με όλες τις υπηρεσίες και τα θεραπευτικά προγράμματα του Ε.Ο.Π.Α.Ε.

  1. Το προσωπικό των φορέων που εντάσσονται στον Ε.Ο.Π.Α.Ε. συνεχίζει να εργάζεται.

Όλο το προσωπικό ανεξαιρέτως σχέσης εργασίας θα συνεχίσει να εργάζεται με τη σύμβαση που έχει (ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, ΔΠΥ, επικουρικοί, ΟΑΕΔ κ.α.), μεταφέροντας όλα τα εργασιακά δικαιώματα του στον νέο Οργανισμό. Κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Τελευταία τροποποίηση στις 29/07/2024 - 12:01
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ
  • ΕΟΠΑΕ
  • ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΕΝΓΕ: Με λεονταρισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας
ΟΕΝΓΕ: Με λεονταρισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας 29 Ιουλίου 2024
Πνευμονολογική Εταιρεία: Κομβικής σημασίας για τους ασθενείς η λειτουργία των δύο κέντρων κυστικής ίνωσης 29 Ιουλίου 2024
Πνευμονολογική Εταιρεία: Κομβικής σημασίας για τους ασθενείς η λειτουργία των δύο κέντρων κυστικής ίνωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας

Διήμερη διοργάνωση «RACE4LIFE 2025» από τον ΕΟΠΑΕ στις 14 και 15 Ιουνίου
Ψυχική Υγεία
10/06/2025 - 14:52

Διήμερη διοργάνωση «RACE4LIFE 2025» από τον ΕΟΠΑΕ στις 14 και 15 Ιουνίου

ΕΟΠΑΕ: Στέγαση και εργασία με χρηματοδότηση 1 εκ. € για ωφελούμενους του οργανισμού και τις οικογένειες τους
Ψυχική Υγεία
07/06/2025 - 06:51

ΕΟΠΑΕ: Στέγαση και εργασία με χρηματοδότηση 1 εκ. € για ωφελούμενους του οργανισμού και τις οικογένειες τους

Bayer Ελλάς: Με την εφαρμογή Remente ενισχύει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας και ολιστικής ευημερίας των εργαζομένων της
Pharma News
03/06/2025 - 14:18

Bayer Ελλάς: Με την εφαρμογή Remente ενισχύει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας και ολιστικής ευημερίας των εργαζομένων της

Πώς γίνεται η παραπληροφόρηση σχετικά με την ψυχική υγεία στο TikTok
Ψυχική Υγεία
02/06/2025 - 11:00

Πώς γίνεται η παραπληροφόρηση σχετικά με την ψυχική υγεία στο TikTok

Απαγόρευση σε καπνικά προϊόντα- αλκοόλ σε ανήλικους: Μέχρι τις 16 Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση
Πολιτική Υγείας
01/06/2025 - 09:06

Απαγόρευση σε καπνικά προϊόντα- αλκοόλ σε ανήλικους: Μέχρι τις 16 Ιουνίου η δημόσια διαβούλευση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ορατότητα» σώζει ζωές: Η απουσία δεδομένων για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι κρίση δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 16:32
Αγαπηδάκη: «Περισσότεροι από 14.000 πολίτες έχουν παραπεμφθεί για καρδιολογικό έλεγχο»
Πολιτική Υγείας
14/06/2025 - 08:41
Συνέδριο για την Υγεία: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, αλλά απαιτούνται και νέες δράσεις
Υγεία
14/06/2025 - 06:54
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
2o ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα στο επίκεντρο για ένα βιώσιμο φαρμακευτικό μέλλον
Pharma Policy
14/06/2025 - 00:11
COSMOTE TELEKOM- Η.ΔΙ.ΚΑ: Έργο ψηφιακής... πνοής ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
Digital Health
13/06/2025 - 20:52
Σε εγρήγορση το ECDC για νέα παραλλαγή της COVID-19 - Αυξημένη η δραστηριότητα της νόσου στην ΕΕ
Υγεία
13/06/2025 - 19:28
Σημαντική βελτίωση στη ζωή των ασθενών με κυστική ίνωση από τη λήψη νέων τροποποιητών
Υγεία
13/06/2025 - 18:24
Πρωτοποριακή μελέτη: Ο ρυθμός της αναπνοής μπορεί να μας ταυτοποιήσει με ακρίβεια
Υγεία
13/06/2025 - 17:53
Κινητοποίηση εργαζομένων στα Νοσοκομεία της Αττικής στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, 16 Ιουνίου
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 17:18
To Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» διαπιστεύθηκε ως ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με τη «σφραγίδα» του OECI
Υγεία
13/06/2025 - 16:29
Προ των πυλών οι πρώτοι κανόνες για την καλή διαβίωση σκύλων και γατών
Pet
13/06/2025 - 16:12
ΠΦΣ: «Παράταση στην έναρξη εφαρμογής της αποστολής ηλεκτρονικών τιμολογίων B2G»
Pharma Policy
13/06/2025 - 16:01
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
ΕΟΜ: «Με πρωτοβουλία της οικογένειας βρίσκεται σε κέντρο του εξωτερικού για μεταμόσχευση η 11χρονη»
Επικαιρότητα
13/06/2025 - 15:16
Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα του ΙΣΑ την Κυριακή 15 Ιουνίου
Health Talk
13/06/2025 - 14:52
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Κάθε μονάδα αίματος μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές»
Patient Talk
13/06/2025 - 13:58
Πόνος στο πόδι: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις συχνότερες παθήσεις και πότε να επισκεφθούμε γιατρό
Health Talk
13/06/2025 - 13:39
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Η έκθεση σε χημικές ουσίες κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση στην εφηβεία
Υγεία
13/06/2025 - 12:57
Πως τα «έξυπνα ρολόγια» μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε «πιστοί» στις προπονήσεις
Fitness
13/06/2025 - 12:31
Επίσκεψη Γεωργιάδη στην πρώτη ιδιωτική δομή ψυχικής υγείας στη Νέα Κηφισιά
Ψυχική Υγεία
12/06/2025 - 16:24
Daiichi Sankyo: Ένας χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα - Καινοτομία και συνεργασία στη θεραπεία του Καρκίνου
Pharma News
12/06/2025 - 15:56
MiLEP: Η νέα εποχή στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη με Laser
Υπηρεσίες Υγείας
12/06/2025 - 15:31
Οι «υπερδυνάμεις» των νυχτερίδων κατά του καρκίνου - Πώς μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο
Υγεία
12/06/2025 - 14:07
Επιστήμονες εντόπισαν πρώιμα σημάδια άνοιας που δεν σχετίζονται με τη μνήμη
Υγεία
12/06/2025 - 13:49
Γιατί το FirstSteps αποσύρεται από τη σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας για τον νεογνικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
12/06/2025 - 13:31
Πώς τα… μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεράσουμε καλύτερα
Διατροφή
12/06/2025 - 12:59

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Πρωτοποριακή εκπαίδευση νέων χειρουργών στο 17ο σεμινάριο χειρουργικής χεριού και άνω άκρου
Υπηρεσίες Υγείας
13/06/2025 - 14:12
Γεωργιάδης: «Το πρόγραμμα αλληλούχησης ανθρώπινου γονιδιώματος σώζει ζωές»
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 14:34
ΕΟΠΥΥ: Πως θα κάνουν αιτήσεις για τις δωρεάν αποστολές ΦΥΚ κατ’ οίκον οι ασθενείς
Πολιτική Υγείας
13/06/2025 - 13:18
Τριπλή διάκριση για την MSD Ελλάδος στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025
Pharma News
13/06/2025 - 15:44
Ανησυχητικά τα ποσοστά υπογονιμότητας - Αυξάνεται η ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης
Pharma News
14/06/2025 - 03:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo