ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Λαμία ολοκληρώθηκε η«Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Μακαλιά, περισσότερα από 2.000 παιδιά σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας διασκέδασαν με διαδραστικά παιχνίδια στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Πέμπτη, 31/10/2024 - 11:13
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Με την εκδήλωση στην Λαμία, ολοκληρώθηκε μια σειρά επιτυχημένων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν τον φετινό Οκτώβριο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας που υλοποιείται από το Yπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Η Μεγάλη Γιορτή, η οποία ξεκίνησε από την Αθήνα και ταξίδεψε σε Ιωάννινα, Κοζάνη, Λάρισα και Λαμία, είχε ως στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για την υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

GIORTH 3

Με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Μακαλιά, τα παιδιά διασκέδασαν με διαδραστικά παιχνίδια, ενώ η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη συμμετείχε με ενθουσιασμό, ενθαρρύνοντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μαζί με τα παιδιά ετοίμασαν εύκολες και υγιεινές συνταγές, αποδεικνύοντας ότι η σωστή διατροφή μπορεί να είναι και νόστιμη. Επιπλέον, ο διαιτολόγος Βάιος Σβώλος συζήτησε με εφήβους για τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, καταρρίπτοντας μύθους γύρω από τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Στο ξεκίνημα αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, σύμμαχοι της δράσης ήταν διακεκριμένοι chefs όπως ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Γαβριήλ Νικολαΐδης και η Μάγκυ Ταμπακάκη που μετέδωσαν το μήνυμα της ισορροπημένης καθημερινής διατροφής, μέσα από τις συνταγές που παρουσίασαν, ενώ ο Γιώργος Τσούλης ήταν ο σεφ που συμμετείχε σε όλες τις δράσεις της επαρχίας.

GIORTH 2

Οι Δημήτρης Μακαλιάς και Έλενα Χαραλαμπούδη, στηρίζοντας και εκείνοι τη Δράση, έκαναν την αρχή στους διασκεδαστικούς αυτοσχεδιασμούς στο ενθουσιώδες κοινό στο event της Αθήνας, ενώ ο Δημήτρης ήταν ο παρουσιαστής όλων των εκδηλώσεων της Περιφέρειας.

Στις δράσεις συμμετείχαν συνεργαζόμενοι διαιτολόγοι από όλη την Ελλάδα όπως η Φανή Πρεβέντη, ο Χρήστος Δερδεμέζης, η Σοφία Τσαλουχίδου και ο Βάιος Σβώλος που πραγματοποίησαν συζητήσεις με εφήβους και απάντησαν σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με την υγιεινή διατροφή.

Υπολογίζεται ότι συνολικά περισσότερα από 2.000 παιδιά και πάνω από 27 σχολεία, συμμετείχαν στην «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» στους πέντε πρώτους σταθμούς της περιοδείας της.

Πάνω από 1.500 lunch boxes με υγιεινά σνακ μοιράστηκαν, ενισχύοντας την σωστή διατροφή των παιδιών με νόστιμα και θρεπτικά γεύματα. Παράλληλα, διατέθηκαν περισσότερα από 1.500 giveaways στους συμμετέχοντες, προσθέτοντας ενθουσιασμό και χαρά. Στους χώρους της εκδήλωσης, τα παιδιά απόλαυσαν πάνω από δύο τόνους φρέσκων φρούτων, ενθαρρύνοντας τα να υιοθετήσουν τη συνήθεια κατανάλωσής τους, ενώ διαιτολόγοι απάντησαν σε περισσότερες από 30 ερωτήσεις των παιδιών για την ισορροπημένη διατροφή.

Συναρπαστικές αθλητικές δραστηριότητες όπως τοίχος αναρρίχησης, πίστα μετ' εμποδίων και παιχνίδια μπάσκετ πλαισίωσαν τη γιορτή, προσφέροντας στα παιδιά ψυχαγωγία και άσκηση με στόχο την καλλιέργεια της συνήθειας της σωματικής δραστηριότητας ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο της “Μεγάλης Γιορτής για Άσκηση και Διατροφή”. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε από την Αθήνα και πέρασε από μεγάλες πόλεις της χώρας μας, με βασικό μήνυμα την ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών για την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών και την παρότρυνση των παιδιών για αύξηση της σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά τους. Η επόμενη συνάντησή μας είναι ήδη προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2025, με νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή γονέων και παιδιών μας δείχνει ότι μπορούμε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε ένα πιο υγιές μέλλον για τις νέες γενιές.»

GIORTH 1

Από την πλευρά του, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα Ghassan Khalil, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι για την άκρως επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αυτής της καθοριστικής σημασίας πρωτοβουλίας για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας. Η ανταπόκριση που εισπράξαμε στις πέντε πρώτες πόλεις από τις συνολικά δεκατρείς που στοχεύουμε να επισκεφτούμε εντός των ορίων υλοποίησης του προγράμματος, μας διαβεβαιώνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο να εξασφαλίσουμε, όλοι μαζί, μια υγιή παιδική ηλικία για κάθε παιδί στην Ελλάδα, τώρα αλλά και στο μέλλον. Εκ μέρους της UNICEF, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μας προς το Υπουργείο Υγείας καθώς και προς την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, για την αγαστή συνεργασία μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντελεστές των διοργανώσεων αλλά πρωτίστως τα παιδιά και τους νέους στην Αθήνα, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, την Λάρισα και την Λαμία, που αγκάλιασαν με τόση αγάπη και θετική ενέργεια αυτή την “Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή”.»

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» την άνοιξη του 2025! Νέες πόλεις, συναρπαστικές δραστηριότητες και ακόμα περισσότερες ιδέες για υγιεινή διατροφή και άσκηση θα προστεθούν στον δεύτερο κύκλο εκδηλώσεων, προκειμένου να χτίσουμε έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής για τα παιδιά!

  • ΛΑΜΙΑ
  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
  • ΓΙΟΡΤΗ
  • ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο νέο Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους
Στο νέο Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο Γεωργιάδης και Θεμιστοκλέους 30 Οκτωβρίου 2024
Τα τέσσερα γραφεία συμβουλευτικής και εξέτασης για τη σεξουαλική υγεία του ΕΟΔΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 31 Οκτωβρίου 2024
Τα τέσσερα γραφεία συμβουλευτικής και εξέτασης για τη σεξουαλική υγεία του ΕΟΔΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγαπηδάκη: «Με το "Προλαμβάνω" εντοπίστηκαν έγκαιρα 200.000 άνθρωποι με ευρήματα καρκίνου ή καρδιαγγειακών νοσημάτων»
Πολιτική Υγείας
17/03/2026 - 14:41

Αγαπηδάκη: «Με το "Προλαμβάνω" εντοπίστηκαν έγκαιρα 200.000 άνθρωποι με ευρήματα καρκίνου ή καρδιαγγειακών νοσημάτων»

Γονικό άγχος: Επιστήμονες του Yale το τοποθετούν στην εξίσωση της παιδικής παχυσαρκίας
Ψυχική Υγεία
10/03/2026 - 18:54

Γονικό άγχος: Επιστήμονες του Yale το τοποθετούν στην εξίσωση της παιδικής παχυσαρκίας

ΕΙΕΠ: «Οκτώ δισεκατομμύρια λόγοι να δράσουμε κατά της παχυσαρκίας»
Health Talk
03/03/2026 - 23:23

ΕΙΕΠ: «Οκτώ δισεκατομμύρια λόγοι να δράσουμε κατά της παχυσαρκίας»

Αγαπηδάκη για τον έναν χρόνο του "Προλαμβάνω" για τα καρδιαγγειακά: 80.000 άνθρωποι...πρόλαβαν!
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 11:30

Αγαπηδάκη για τον έναν χρόνο του "Προλαμβάνω" για τα καρδιαγγειακά: 80.000 άνθρωποι...πρόλαβαν!

Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13

Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας

Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 12:00

Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας: «Ο Γεωργιάδης μαγείρεψε τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία της ΟΕΝΓΕ»
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 03:42
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Συνεργασία Haleon-Γιατρών του Κόσμου για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Pharma News
20/03/2026 - 00:09
Τα λύματα της Αττικής αποκαλύπτουν: Αυξάνεται η χρήση κοκαΐνης, επιστρέφει το MDMA και πρώτη καταγραφή για κεταμίνη
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 22:06
Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα, κρέας, υποπροϊόντα και τροφές
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 21:38
Novo Nordisk Ελλάς: Μείωση έως και 13% στην τιμή φαρμάκου της για απώλεια βάρους
Pharma News
19/03/2026 - 21:01
Η παράδοξη «παρενέργεια» από τη μείωση ή και τη διακοπή της κατανάλωσης καφέ
Διατροφή
19/03/2026 - 20:14
ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από COVID-19 και γρίπη - Μειωμένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
19/03/2026 - 19:47
Εγκαινιάστηκαν οι νέες σύγχρονες χειρουργικές τράπεζες στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο», δωρεά της Βουλής
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 19:14
Νέα ενημερωτική δράση από τον ΕΕΣ - 150 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στη στοματική υγιεινή
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 18:37
Χωριστά κρεβάτια: Ακόμα ένα «trend» ή εργαλείο που βελτιώνει την καθημερινότητα των ζευγαριών;
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 18:11
Ποδόσφαιρο για καλό σκοπό: Εικόνες και βίντεο από αγώνα βετεράνων του Απόλλωνα και της ομάδας του ΙΣΑ
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 17:38
Βαρτζόπουλος: «Έρχονται αλλαγές στο πλαίσιο για τις στεγαστικές δομές ατόμων με ψυχική αναπηρία»
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 17:04
Ινστιτούτο Prolepsis: Έρευνα και προτάσεις πολιτικής για τους πρώιμους γάμους και τις εφηβικές εγκυμοσύνες στους Ρομά
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 16:39
Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για το «οικοσύστημα της εστίασης» και την τήρηση των μέτρων που αφορούν τη δημόσια υγεία
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 16:16
Ξέσπασμα μηνιγγίτιδας στη Βρετανία: Επτά νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 16:02
«Film in Hospital»: Δωρεάν πρόσβαση σε επιλεγμένες ταινίες για παιδιά που νοσηλεύονται στο «Παπαγεωργίου»
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 15:36
Facebook vs Instagram, Tik-Tok: Ποιο επιβαρύνει περισσότερο την ψυχική υγεία των νέων
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 15:19
Γενική συνέλευση και επαναληπτικές εκλογές στον ΠΙΣ στις 25 και 26 Απριλίου
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 14:57
Οι συχνές περίοδοι έντονης σωματικής δραστηριότητας συνδέονται με καλύτερη υγεία του εγκεφάλου
Fitness
19/03/2026 - 14:00
Τα φάρμακα GLP-1 φαίνεται να κατευνάζουν τα συμπτώματα της αγχώδους διαταραχής και της κατάθλιψης
Ψυχική Υγεία
19/03/2026 - 13:00
ΕΟΠΥΥ: Νέα προειδοποίηση για παραπλανητικά SMS
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 11:56
Γεωργιάδης για το 1566: H πρόσβαση σε δωρεάν ραντεβού με ειδικευμένους γιατρούς από τις ευκολότερες στην EE
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 11:16
Νηπιαγωγείο: Τα παιδιά αρρωσταίνουν 15 φορές τον πρώτο χρόνο της φοίτησής τους
Υγεία
19/03/2026 - 11:00
Η πρόωρη εμμηνόπαυση αυξάνει κατά 40% τον καρδιακό κίνδυνο
Υγεία
19/03/2026 - 10:00
Γιατί η αρθρίτιδα στα παιδιά είναι απειλητική και για την όραση τους
Υγεία
19/03/2026 - 09:00
Συστάσεις του ΕΟΔΥ για ταξιδιώτες προς την Ινδία - Προσοχή σε συγκεκριμένο αντιλυσσικό εμβόλιο
Υγεία
19/03/2026 - 07:21
ΠΟΕΔΗΝ για την πανυγειονομική κινητοποίηση: «Το ΕΣΥ κατάντησε ανθρωποδιώκτης για τους επαγγελματίες Υγείας»
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 03:37
Δράση προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημέρωσης σε μειονοτικά σχολεία Ροδόπης
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 00:12
Ασκηση διάσωσης και επιβίωσης στον Όλυμπο από τον ΕΕΣ με ρεαλιστικό σενάριο
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 23:17
Γιατί μας ταλαιπωρούν οι αιμορροΐδες και πώς θεραπεύονται - Πότε απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση
Health Talk
18/03/2026 - 22:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Επιτυχημένες ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις με το σύστημα Da Vinci
Υπηρεσίες Υγείας
17/03/2026 - 07:19
Μπλόκο από ομοσπονδιακό δικαστή στην αναδιοργάνωση της εμβολιαστικής πολιτικής Τραμπ
Πολιτική Υγείας
17/03/2026 - 10:00
Διήμερο κινητοποιήσεων από γιατρούς και νοσηλευτές
Πολιτική Υγείας
17/03/2026 - 10:23
Νέα θεραπευτική επιλογή για την ανεπάρκεια βιταμίνης D από την ELPEN
Pharma News
17/03/2026 - 12:49
TELEIA: UNI-PHARMA και InterMed Top Employers για τέταρτη συνεχή χρονιά
Pharma News
17/03/2026 - 13:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo