ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα εγκαίνια της ΤΟΜΥ Γιάννουλης, στη Θεσσαλία, η Αγαπηδάκη

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε την Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης στη Θεσσαλία με αφορμή την επαναλειτουργία της μέσω δωρεάς εξοπλισμού από το «Μαζί για το Παιδί».
Τρίτη, 09/04/2024 - 08:17
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου, πέραν της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη και της Προέδρου της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρας Μαρτίνου, παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος και ο επικεφαλής του Hellenic Initiative, Μιχάλης Πρίντζος.

Το «Μαζί για το Παιδί» παρέδωσε στην Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης στη Θεσσαλία απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία του κέντρου που έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες που σάρωσαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2023. Έπειτα από τις παρεμβάσεις του «Μαζί για το Παιδί» η μονάδα είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει όλες τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Μέσω του Προγράμματος των Έκτακτων Παρεμβάσεων του «Μαζί για το Παιδί» εξοπλίστηκε το σύνολο των χώρων της Μονάδας.

Η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού καλύπτει το σύνολο των καταγεγραμμένων αναγκών για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας και περιλαμβάνει ιατρικά μηχανήματα όπως φορητό monitor παρακολούθησης πολλαπλών παραμέτρων, αυτόματο απινιδωτή, καρδιογράφο, ζυγαριά με αναστημόμετρο αλλά και με είδη γενικού ιατρικού εξοπλισμού όπως στηθοσκόπια, χειρουργικά ψαλίδια και λαβίδες, κυτία αποστείρωσης κλπ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανάγκες του παιδιατρικού ιατρείου της Μονάδας σε ιατρικό εξοπλισμό όπως τραπέζι εξέτασης νεογνών-βρεφών, ηλεκτρονικό βρεφοζυγό και βρεφικό αναστημόμετρο, κλπ.

AGAPHDAKH 2

Η αίθουσα αναμονής του παιδιατρικού ιατρείου μετατράπηκε σε παιδική γωνία από την ομάδα του «Μαζί για το Παιδί», με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης. Αυτοκόλλητα τοίχου, χρωματιστά τραπέζια και καρέκλες, είδη χειροτεχνίας, διαδραστικά παιχνίδια και πολλά βιβλία «φωτίζουν» την αίθουσα κάνοντας την παραμονή πιο ευχάριστη για μικρούς και μεγάλους.

Τα γραφεία των ιατρών και οι χώροι αναμονής εξοπλίστηκαν με ολοκαίνουργια έπιπλα όπως γραφεία και καρέκλες, καθώς και με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές. Τέλος, το «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε τα κλιματιστικά και τους θερμοπομπούς για την ψύξη/θέρμανση της ιατρικής δομής.

Η κυρία Αγαπηδάκη αμέσως μετά τα εγκαίνια δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που επλήγη η Θεσσαλία από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel βρεθήκαμε στο πεδίο, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων. Σήμερα βρέθηκα και πάλι εδώ, αυτή τη φορά στην 11η ΤΟΜΥ Γιάννουλης Λάρισας η οποία ανακαινίστηκε χάρη στην πολύτιμη δωρεά του οργανισμού «Μαζί για το Παιδί».

Η 11η ΤΟΜΥ Γιαννούλης Λάρισας η οποία είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας λόγω εκτεταμένων καταστροφών από εισερχόμενα ύδατα πλέον θα μπορεί να εξυπηρετεί κανονικά τους πολίτες από τη βάση της όπως και πριν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το «Μαζί για το Παιδί» με την ευγενική υποστήριξη της Οικογένειας Γεωργίου και Κατερίνα Σακελλάρη και του The Hellenic Initiative-Ελληνική Πρωτοβουλία για την γενναιοδωρία και αφοσίωσή τους προς το κοινό καλό. Η δράση τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που εργαζόμαστε καθημερινά για την ευημερία και την εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια της αναβάθμισης της ΠΦΥ σκοπεύει να ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας, ανακαινίζοντας 156 ΚΥ σε όλη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1983 μέχρι σήμερα, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιας έκτασης αναβάθμιση. Είναι καθήκον μας να αναβαθμίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, φροντίζοντας για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών».

AGAPHDAKH 3

Η Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Σήμερα παραδώσαμε την εξοπλισμένη Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης, η οποία κατεστράφη ολοσχερώς από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023. Έπειτα από την παρέμβασή μας, η μονάδα είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις βασικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. To Μαζί για το Παιδί στέκεται δίπλα στις οικογένειες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και υγειονομικές κρίσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Με τη συνεισφορά των υποστηρικτών και των εθελοντών μας, παρέχουμε στις πληγείσες κοινότητες τα απαραίτητα. Μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και να προσφέρουμε ανακούφιση».

Ο Διευθυντής του The Hellenic Initiative-Ελληνική Πρωτοβουλία, Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαστε μέρος αυτής της τόσο σημαντικής παρέμβασης. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του Μαζί για το Παιδί να στηρίξουμε την επαναλειτουργία του ΤΟΜΥ Γιάννουλης. Πλέον οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών με τη χρήση σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων και ιατρικού εξοπλισμού».

Η επαναλειτουργία της ιατρικής δομής πραγματοποιήθηκε με εξοπλισμό που προσέφερε το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική υποστήριξη της Οικογένειας Γεωργίου και Κατερίνα Σακελλάρη και του The Hellenic Initiative-Ελληνική Πρωτοβουλία.

  • ΤΟΜΥ
  • ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  • ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απινιδωτές για τους περιπατητές τοποθέτησε ο Δήμος Αργιθέας σε τρεις κορυφές των Αγράφων
Απινιδωτές για τους περιπατητές τοποθέτησε ο Δήμος Αργιθέας σε τρεις κορυφές των Αγράφων 09 Απριλίου 2024
Πρόγραμμα του ΚΕΤΕΚΝΥ για την πιλοτική εφαρμογή των DRG στην Αθηναϊκή Κλινική 09 Απριλίου 2024
Πρόγραμμα του ΚΕΤΕΚΝΥ για την πιλοτική εφαρμογή των DRG στην Αθηναϊκή Κλινική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 09:30

Αγαπηδάκη: Ενίσχυση της κατ’ οίκον φροντίδας και της τηλεϊατρικής

Αγαπηδάκη: Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» συνεχίζεται έως το 2030 – Νέα φάση από την 1η Σεπτεμβρίου 2026
Πολιτική Υγείας
12/06/2026 - 13:48

Αγαπηδάκη: Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» συνεχίζεται έως το 2030 – Νέα φάση από την 1η Σεπτεμβρίου 2026

Αγαπηδάκη: «Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές»
Ψυχική Υγεία
10/06/2026 - 16:27

Αγαπηδάκη: «Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές»

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα
Πολιτική Υγείας
05/06/2026 - 17:38

Δράση προληπτικών εξετάσεων από τις Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Δυτική Αθήνα

Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»
Digital Health
03/06/2026 - 16:12

Αγαπηδάκη: «Εμβληματικό έργο το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Υγείας»

Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»
Πολιτική Υγείας
02/06/2026 - 15:08

Αγαπηδάκη: «Από το "Προλαμβάνω" αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα περισσότεροι από 200.000 πολίτες με ευρήματα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντους: Είστε σίγουροι ότι πλένεστε σωστά;
Υγεία
20/06/2026 - 08:04
Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου νέα πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/06/2026 - 07:52
ΙΣΑ: Συνεχίζει τον αγώνα κατά του clawback-Νέα δικάσιμος στο ΣτΕ τον Νοέμβριο 2026
Πολιτική Υγείας
19/06/2026 - 19:02
Σαρκοπενία: Η άσκηση με αντιστάσεις είναι το «κλειδί» για δύναμη και ανεξαρτησία
Health Talk
19/06/2026 - 18:00
Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση: Προειδοποιήσεις για κίνδυνο οπισθοδρόμησης στην ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
19/06/2026 - 17:00
Χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τα μακροχρόνια δεδομένα συνδυαστικής θεραπείας
Pharma News
19/06/2026 - 16:00
Εμμηνόπαυση: Οδηγός "επιβίωσης" το καλοκαίρι
Υγεία
19/06/2026 - 15:00
ΕΕ: Ταχύτερη απόσυρση καλλυντικών με καρκινογόνες και τοξικές ουσίες
Πολιτική Υγείας
19/06/2026 - 14:00
Αντιβιοτικά: Το 45% του πληθυσμού λάμβανε τουλάχιστον ένα κουτί το χρόνο το 2024
Πολιτική Υγείας
19/06/2026 - 12:49
ΗΠΑ: Εμπορική έρευνα για το γερμανικό σχέδιο μείωσης δαπανών στα φάρμακα
Pharma Policy
19/06/2026 - 12:00
ΣΦΕΕ: Ζητεί από τον Υπουργό Υγείας κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των επιστροφών
Pharma Policy
19/06/2026 - 11:42
Γιατί ο Λευκός Οίκος και το Air Force One μυρίζουν ξινολάχανο;
Διατροφή
19/06/2026 - 11:00
Το συχνό σκύψιμο στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής
Υγεία
19/06/2026 - 10:00
EFPIA: «Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για επανεξέταση της Οδηγίας για τα λύματα
Pharma Policy
19/06/2026 - 09:07
Η ανακάλυψη μηχανισμού για πιο ισχυρά οστά γεννά ελπίδες για θεραπεία της οστεοπόρωσης
Υγεία
19/06/2026 - 09:00
Έμπολα: Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί στο Κονγκό
Επικαιρότητα
19/06/2026 - 08:11
Καλοκαίρι: Η εποχή που τιμωρούμαστε για το σώμα που δεν φτιάξαμε
Ψυχική Υγεία
18/06/2026 - 18:00
Η καθημερινή έκθεση της εγκύου σε χημικές ουσίες συνδέεται με πρόωρα και ελλιποβαρή μωρά
Υγεία
18/06/2026 - 17:00
Πειραματικό εμβόλιο φιλοδοξεί να «αναζωογονήσει» το ανοσοποιητικό θωρακίζοντας έναντι καρκίνου και άνοιας
Υγεία
18/06/2026 - 16:00
Η αντηλιακή προστασία είναι ανάγκη. Καθημερινή!
Υγεία
18/06/2026 - 15:53
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητάει να "παγώσει" η οδηγία για τα αστικά λύματα - Ικανοποίηση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
18/06/2026 - 15:31
Η απώλεια της όσφρησης είναι εξίσου σοβαρή με τη νόσο του Πάρκινσον ή το εγκεφαλικό: μελέτη
Υγεία
18/06/2026 - 15:00
Social media και παιδιά: Το παγκόσμιο κύμα απαγορεύσεων εξαπλώνεται - Είναι πραγματικά λύση;
Ψυχική Υγεία
18/06/2026 - 14:00
Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού: Τα καλά νέα στον τομέα των θεραπευτικών επιλογών
Υγεία
18/06/2026 - 13:00
Χάκερς υποστηρίζουν ότι "χτύπησαν" τη Novo Nordisk - Απειλούν με πώληση των δεδομένων που απέκτησαν
Pharma News
18/06/2026 - 12:48
Γεωργιάδης: Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 1.131 θέσεις γιατρών
Πολιτική Υγείας
18/06/2026 - 12:01
Τα φάρμακα απώλειας βάρους ίσως μειώνουν συμπεριφορές που συνδέονται με τη βία
Ψυχική Υγεία
18/06/2026 - 12:00
Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων για τις γυναίκες που κάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης
Fitness
18/06/2026 - 11:00
Oliver Bleck: Απαραίτητες η πολιτική βούληση και οι στρατηγικές επενδύσεις για την ενίσχυση της φαρμακευτικής καινοτομίας
Pharma Policy
18/06/2026 - 10:52
To εμβόλιo κατά του HPV σχεδόν μηδένισε τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πριν από τα 30
Υγεία
18/06/2026 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ν. Παπανδρέου: Ίδιος ο εθισμός από αλκοόλ, τσιγάρο και social media
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 18:00
ΕΚΑΒ: Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα παρά τις τεχνικές βλάβες σε ασθενοφόρα της Αττικής
Πολιτική Υγείας
17/06/2026 - 20:00
Αλλαγή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ- Προσωρινός διοικητής ο Αθανάσιος Ζαμάνης
Πολιτική Υγείας
18/06/2026 - 08:01
Δήμος Σίφνου: Δωρεάν κατοικίες και πρόσθετα κίνητρα για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών
Πολιτική Υγείας
18/06/2026 - 09:41
Γεωργιάδης: Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 1.131 θέσεις γιατρών
Πολιτική Υγείας
18/06/2026 - 12:01
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo