ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Ανέγερση νέας μονάδας ημερήσιας νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς δωρεά της Μαριάννας Λάτση

Πολιτική Υγείας
Πάτρα: Ανέγερση νέας μονάδας ημερήσιας νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς δωρεά της Μαριάννας Λάτση
Το νέο κτίριο, συνολικού εμβαδού 2.475,00 τ.μ. σχεδιάστηκε με σύγχρονα στάνταρ και θα φιλοξενήσει 30 πολυθρόνες και 20 κλίνες για χημειοθεραπείες.
Τετάρτη, 28/05/2025 - 08:03
News4Health Team News4Health Team

Την ανέγερση νέας μονάδας ημερήσιας νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, δωρεά της Μαριάννας Λάτση, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η δωρεά της Μαριάννας Λάτση θα καλύψει την χρηματοδότηση της μελέτης, της κατασκευής και του εξοπλισμού της νέας μονάδας για ογκολογικούς ασθενείς στη Δυτική Ελλάδα, που θα έχει την ονομασία «Νίκος Κούρκουλος».

Το νέο κτίριο, συνολικού εμβαδού 2.475,00 τ.μ., όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σχεδιάστηκε «με σύγχρονα στάνταρ και θα φιλοξενήσει 30 πολυθρόνες και 20 κλίνες για χημειοθεραπείες, τα εξωτερικά ιατρεία, τους χώρους συνταγογράφησης, τα γραφεία ιατρών, χώρο συσκέψεων με δυνατότητα τηλεσυναντήσεων, κεντρικό χώρο και συστήματα αυτοματοποιημένων διαλύσεων (ρομποτικό φαρμακείο), κοινόχρηστους χώρους αναμονής και κυκλοφορίας, χώρους αποθήκης και υποστηρικτικούς χώρους, και θα μπορέσει να υπηρετήσει πλήρως τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες των ογκολογικών ασθενών της ευρύτερης περιοχής».

Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την επίσκεψή του στον χώρο κατασκευής του έργου, τόνισε ότι «το ογκολογικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου καλύπτει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των ογκολογικών ασθενών σε Πελοπόννησο, Νησιά Ιονίου και Αιτωλοακαρνανία και επιχειρεί να διεκπεραιώνει τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό θεραπειών, πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες των διαθέσιμων χώρων και υποδομών».

«Για το λόγο αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας μιας μονάδας ημερήσιας νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς, ανάλογης αυτών που κατασκευάστηκαν, ως δωρεά από την κ. Μαριάννα Λάτση προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το 2015 στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Αθηνών, 'Ο 'Αγιος Σάββας' και το 2021 στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 'Θεαγένειο'».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η επιτυχημένη λειτουργία των δύο μονάδων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο περίθαλψης, που αναμφίβολα βελτιώνει την εμπειρία των ασθενών κατά τη διάρκεια των κύκλων θεραπείας τους».

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο, «Ο 'Αγιος Σάββας», είπε ότι «πριν από περίπου 10 χρόνια, πραγματοποιήσαμε μαζί με τη κ. Μαριάννα Λάτση τα εγκαίνια του κέντρου στον 'Άγιο Σάββα' και σήμερα έχει φθάσει να νοσηλεύει 28.000 περιστατικά ετησίως και να κάνει πάνω από 2.000 χειρουργεία».

Επίσης, επεσήμανε ότι «όταν είχαμε εγκαινιάσει το Κέντρο αυτό τότε, αντιμετωπίσαμε διαμαρτυρίες επειδή αποδεχθήκαμε την δωρεά, αλλά σήμερα όλοι δηλώνουν υπερήφανοι για την λειτουργία του. Με την ίδια υπερηφάνεια και αισιοδοξία καλώ όλους τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας να υποδεχθούν το νέο κέντρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, που θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Χωρίς τη γενναιόδωρη προσφορά της κ. Μαριάννας Λάτση αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Την ευχαριστώ και την ευγνωμονώ για μία ακόμη φορά».

Από την πλευρά της, η Μαριάννα Λάτση σε δηλώσεις που έκανε, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Πριν 10 χρόνια εισαγάγαμε με τη διαχρονική συνεργασία της ελληνικής πολιτείας και του ΕΣΥ, ένα νέο υγειονομικό υπόδειγμα στη χώρα μας, στοχεύοντας σε μια νέα αντίληψη φροντίδας προς στους ογκολογικούς ασθενείς μας και σε μια νέα σχέση σεβασμού προς όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που περιθάλπει τους δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας, μας δικαιώνει, αλλά δικαιώνει κυρίως όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά όλα αυτά τα χρόνια και κατέστησαν αυτές τις μονάδες πρότυπο αξιοπρέπειας, ευπρέπειας, διαφάνειας και πολιτισμένης περίθαλψης».

Μιλώντας για τις δύο εν λειτουργία μονάδες ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», είπε ότι «πραγματοποιούνται ετησίως 30.000 χημειοθεραπείες και 2.000 εξιδεικευμένα χειρουργεία».

«Η νέα μονάδα ημερήσιας νοσηλείας που ανακοινώνουμε σήμερα σκοπεύει να υπηρετήσει τις ίδιες αξίες και τις ίδιες προσδοκίες» συνέχισε η κ. Λάτση. «Διαφοροποιείται όμως από τις άλλες δύο, καθώς είναι η πρώτη που θα κατασκευαστεί από την αρχή. Οι άλλες δυο αποτελούσαν δομικές ανακατασκευές υφισταμένων κτισμάτων. Συνεπώς, η μονάδα της Πάτρας έχει την πολυτέλεια να είναι σχεδιασμένη αρχιτεκτονικά και λειτουργικά χωρίς κανένα περιορισμό και είμαι σίγουρη ότι θα έχει τη δυνατότητα να καταπραΰνει την αγωνία, να κατευνάσει το φόβο, να απαλύνει τη στενοχώρια. Η νέα μονάδα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας φιλοδοξεί να αποτελέσει τον τρίτο αντικαρκινικό μας πόλο, αυτόν της Δυτικής Ελλάδας. Θα αποτελέσει ένα ακόμα κέντρο αριστείας, που συνδυαστικά με το υπόβαθρο του νοσοκομείου, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ερευνητικό κέντρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου και ειδικότερα στον τομέα της χημειοθεραπείας».

Ακόμη, ανέφερε ότι «στόχος είναι η νέα μονάδα να εγκαινιαστεί στις 30 Ιανουαρίου του 2027, όπου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου».

Σε δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε ότι «η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τη δημόσια υγεία στη Νοτιοδυτική Ελλάδα και για την ενίσχυση της ογκολογικής φροντίδας στη χώρα μας».

«Η ίδρυση της νέας μονάδας ημερήσιας νοσηλείας 'Νίκος Κούρκουλος' στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, έρχεται να καλύψει ένα πραγματικό κενό και να προσφέρει ουσιαστική ανακούφιση σε εκατοντάδες ασθενείς της περιοχής, σε έναν χώρο φιλόξενο, λειτουργικό και αξιοπρεπή. Το Ίδρυμα Λάτση αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τη διαχρονική του δέσμευση στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας» κατέληξε ο υφυπουργός.

  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΠΑΤΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παγκόσμια υγειονομική απειλή: Επιστροφή επιδημιών λόγω κατάρρευσης των εμβολιαστικών προγραμμάτων
Παγκόσμια υγειονομική απειλή: Επιστροφή επιδημιών λόγω κατάρρευσης των εμβολιαστικών προγραμμάτων 27 Μαϊος 2025
Έντονες αντιδράσεις από γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και φυσικοθεραπευτές για τη νέα ρύθμιση του clawback 28 Μαϊος 2025
Έντονες αντιδράσεις από γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και φυσικοθεραπευτές για τη νέα ρύθμιση του clawback

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέτρα για τη στήριξη των ογκολογικών ασθενών ζητά η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας
Patient Talk
24/06/2025 - 19:58

Μέτρα για τη στήριξη των ογκολογικών ασθενών ζητά η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας

Γεωργιάδης: Ξεκινά φέτος το Ταμείο Καινοτομίας για τα φάρμακα - Έρχεται μείωση του clawback
Pharma Policy
24/06/2025 - 18:17

Γεωργιάδης: Ξεκινά φέτος το Ταμείο Καινοτομίας για τα φάρμακα - Έρχεται μείωση του clawback

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Πολιτική Υγείας
23/06/2025 - 11:53

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Τι είναι και πως θα λειτουργήσει η γραμμή 1566 που κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου
Πολιτική Υγείας
21/06/2025 - 10:21

Τι είναι και πως θα λειτουργήσει η γραμμή 1566 που κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου

ΚΑΤ: Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ - Πρώτη ανακαίνιση στο νοσοκομείο μετά από 50 χρόνια
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 11:51

ΚΑΤ: Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ - Πρώτη ανακαίνιση στο νοσοκομείο μετά από 50 χρόνια

Γεωργιάδης: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για βιώσιμο clawback στα διαγνωστικά κέντρα»
Πολιτική Υγείας
19/06/2025 - 18:36

Γεωργιάδης: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για βιώσιμο clawback στα διαγνωστικά κέντρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέτρα για τη στήριξη των ογκολογικών ασθενών ζητά η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδας
Patient Talk
24/06/2025 - 19:58
Εργαζόμενοι στο Θριάσιο καταγγέλλουν ότι οφείλονται 5.900 ημέρες ανάπαυσης στο προσωπικό τριών τμημάτων
Επικαιρότητα
24/06/2025 - 19:42
Νέα έρευνα από τη Randstad: Οι προκλήσεις και οι νέες τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας
Επικαιρότητα
24/06/2025 - 19:19
Οδηγός της Κομισιόν για την γρίπη των πτηνών και τον αντίκτυπό της σε θηλαστικά και τρόφιμα
Πολιτική Υγείας
24/06/2025 - 18:51
Γεωργιάδης: Ξεκινά φέτος το Ταμείο Καινοτομίας για τα φάρμακα - Έρχεται μείωση του clawback
Pharma Policy
24/06/2025 - 18:17
Νοσογόνος παχυσαρκία: Η σιωπηλή πανδημία και οι λύσεις που αλλάζουν ζωές
Health Talk
24/06/2025 - 17:48
«Women’s Health Conference»: Τριάντα κορυφαίοι ομιλητές για όλα όσα αφορούν την υγεία των γυναικών
Επικαιρότητα
24/06/2025 - 17:37
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΚΑΤ των 15.000 χειρουργικών επεμβάσεων σε ετήσια βάση
Πολιτική Υγείας
24/06/2025 - 17:08
EUROMEDICA: Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με 21 διαγνωστικά κέντρα σε πέντε πόλεις
Υπηρεσίες Υγείας
24/06/2025 - 16:27
Θεμιστοκλέους από το ΣΦΕΕ Summit: Αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης στα νοσοκομεία με τα DRGs
Πολιτική Υγείας
24/06/2025 - 16:08
H GEP γιόρτασε 25 χρόνια ηγεσίας στην Υγεία και Ασφάλεια
Υπηρεσίες Υγείας
24/06/2025 - 15:47
Stefan Oelrich: Η Ευρώπη χρειάζεται τολμηρό κανονιστικό πλαίσιο για να ξαναγίνει ηγέτης στην καινοτομία
Pharma Policy
24/06/2025 - 15:21
Η διαλειμματική νηστεία έχει τα ίδια αποτελέσματα με τον περιορισμό θερμίδων στην απώλεια βάρους
Διατροφή
24/06/2025 - 15:00
ΠΕΦ: Στα ύψη η υπερφορολόγηση των φαρμακευτικών εταιρειών το 2024 - Τεράστιο κενό λόγω υποχρηματοδότησης.
Pharma Policy
24/06/2025 - 14:55
Ο χρόνος που περνούν οι έφηβοι μπροστά από την οθόνη συνδέεται με την έλλειψη ύπνου και αλλαγές στον εγκέφαλο
Ψυχική Υγεία
24/06/2025 - 14:00
Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν βακτήρια για να μετατρέψουν τα πλαστικά απορρίμματα σε παρακεταμόλη
Pharma News
24/06/2025 - 13:00
Μηνιαίο φάρμακο αδυνατίσματος βοηθά στην απώλεια του 20% του σωματικού βάρους
Pharma News
24/06/2025 - 12:00
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απειλούν την αντικαπνιστική καμπάνια προειδοποιεί ο ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
24/06/2025 - 11:00
Ο ρόλος της Χειρουργικής στην αντιμετώπιση του Μελανώματος
Health Talk
24/06/2025 - 10:02
Τοξικός μύκητας της ...κατάρας του Φαραώ μπορεί να αποτελέσει υπερόπλο κατά του καρκίνου
Υγεία
24/06/2025 - 10:00
Πώς επηρεάζει η ακραία ζέστη τον οργανισμό - Μέτρα αυτοπροστασίας
Υγεία
24/06/2025 - 09:04
Απόφοιτοι ΚΕΘΕΑ: «Απεξάρτηση χωρίς αγώνα, δεν νοείται»
Ψυχική Υγεία
24/06/2025 - 06:43
Φαραντούρης: Δωρεάν εξετάσεις γονιμότητας απέναντι στην υπογεννητικότητα
Επικαιρότητα
24/06/2025 - 03:26
Μetropolitan General: Ανακαίνιση κέντρου μαστού με νέο ψηφιακό μαστογράφο
Υπηρεσίες Υγείας
24/06/2025 - 00:11
Τα παιδιά αγαπούν το τραμπολίνο και ξέρουν πολύ καλά το γιατί...
Fitness
23/06/2025 - 19:04
Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από εκατό ασθενείς περιμένουν για μεταμόσχευση κερατοειδούς στο ΑΧΕΠΑ
Health Talk
23/06/2025 - 18:04
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
Πολιτική Υγείας
23/06/2025 - 17:58
Ο Όμιλος Τσέτη βραβεύτηκε και στα Responsible Management Excellence Awards 2025
Pharma News
23/06/2025 - 17:42
Χρόνια φλεγμονή: Μπορεί η αντιμετώπιση της να βοηθήσει ασθενείς με άσθμα, αλλεργίες και κατάθλιψη;
Υγεία
23/06/2025 - 17:28
Εγκαινιάστηκαν η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΑ «Σισμανόγλειο»
Πολιτική Υγείας
23/06/2025 - 17:09

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το NHS ξεκινά μαζική διάθεση ενέσεων για απώλεια βάρους σε ασθενείς στην Αγγλία
Πολιτική Υγείας
23/06/2025 - 09:30
Αγαπηδάκη: Έρχονται ειδικές εξετάσεις και για τη νεφρική λειτουργία
Πολιτική Υγείας
23/06/2025 - 13:07
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Πολιτική Υγείας
23/06/2025 - 11:53
Ο Όμιλος Τσέτη βραβεύτηκε και στα Responsible Management Excellence Awards 2025
Pharma News
23/06/2025 - 17:42
Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη καινοτομίας και τεχνητής νοημοσύνης στην Καρδιολογία
Υπηρεσίες Υγείας
23/06/2025 - 15:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo