ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 4 στόχοι για τη βελτίωση της πρόσβασης στην Υγεία για τα άτομα με αναπηρία

Πολιτική Υγείας
PEXELS
Ενίσχυση της αυτονομίας, της ευαισθητοποίησης και της κατάρτιση, βελτίωση της πρόσβασης, των δομών και υπηρεσιών υγείας, τα πεδία δράσης που θέτει το σχέδιο για την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους», που τέθηκε σε διαβούλευση.
Πέμπτη, 02/05/2024 - 06:17
— Photo: PEXELS
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Για την πλειονότητα του 1 και πλέον εκατομμυρίου συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρία η πρόσβαση στην υγεία, στις υπηρεσίες και τις δομές που χρειάζονται, δεν είναι αυτονόητη. Για την ακρίβεια για ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών παραμένει ακόμη και στις μέρες μας ανεκπλήρωτη ανάγκη.

Η Ελλάδα σημειώνει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων με αναπηρία που δηλώνουν ότι οι ανάγκες τους για ιατρική εξέταση παραμένουν ανεκπλήρωτες, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 19%, έναντι του Ευρωπαϊκού μέσου όρου στο 4%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον πληθυσμό χωρίς αναπηρία ανέρχεται στο 3% στην Ελλάδα, ενώ αγγίζει οριακά το 1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συστάσεις και κατευθύνσεις

Την ανάγκη για βελτίωση της εικόνας αυτής και άρα και της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας με αναπηρία υπογράμμισε και η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, που συνέταξε μια σειρά συστάσεων για την Ελλάδα.

Με αυτές η επιτροπή καλεί τη χώρα μας να εφαρμόσει μία σταθερή, συνεχιζόμενη, μακροπρόθεσμη στρατηγική, που θα περιλαμβάνει αποτελεσματικά και εναρμονισμένα μέτρα τα οποία θα εγγυώνται την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις υπηρεσίες υγείας στις αστικές και αγροτικές περιοχές.

Παράλληλα, θα παρακολουθεί αποτελεσματικά αν η υλοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγείας σε άτομα με αναπηρία από παρόχους υπηρεσιών υγείας γίνεται σε ίση βάση με όλους και να καταστήσει τις εγκαταστάσεις υγείας, τον εξοπλισμό και τα εργαλεία προσβάσιμα, με έμφαση στη διασφάλιση πρόσβασης γυναικών και κοριτσιών με αναπηρία σε υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται, άλλωστε και οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής σχετικά με τη βελτίωση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε ολόκληρο το φάσμα υγειονομικής περίθαλψης σε αστικές και αγροτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγειονομικής περίθαλψης και των υπηρεσιών πρόληψης, την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης, την ανάπτυξη στρατηγικών στήριξης για ασθενείς με αναπηρία που σχετίζονται με σπάνιες παθήσεις και την εξέταση τρόπων διευκόλυνσης της πρόσβασης σε πρωτοποριακές θεραπείες, μεταξύ άλλων με την αξιοποίηση των ψηφιακών καινοτομιών.

Οι 4 στόχοι

Οι συστάσεις της Επιτροπής και οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής, μαζί με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες για την υγεία και την αποκατάσταση και επαναποκατάσταση αποτέλεσαν και το «όχημα» για τη σύνταξη της Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους».

«Η Εθνική Στρατηγική θέτει τις βασικές αρχές και εξειδικεύεται σε 170 οριζόντιες και στοχευμένες δράσεις με παρεμβάσεις σε 6 άξονες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, της υγείας, της αποϊδρυματοποίησης και της ορατότητας των Ατόμων με Αναπηρία», σημειώνεται.

Όπως διευκρινίζεται, «η υλοποίηση των δράσεων αφορά στο σύνολο των Υπουργείων, Περιφερειών και Δήμων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους άνω των 600 εκατ. ευρώ».

Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην πρόσβαση στην υγεία και στη βελτίωση των δεικτών για τα άτομα με αναπηρία και προς αυτή την κατεύθυνση θέτει 4 στόχους:

  1. Εξασφάλιση ανεμπόδιστης πρόσβασης σε όλες τις δομές υγείας
  2. Βελτίωση δομών και υπηρεσιών αρωγής
  3. Ενίσχυση αυτονομίας στη λήψη ιατρικών αποφάσεων
  4. Ενίσχυση ευαισθητοποίησης και κατάρτισης

Δημόσια και προσβάσιμη διαβούλευση

Η Εθνική Στρατηγική τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση την περασμένη Δευτέρα 29 Απριλίου, από τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, αρμόδιο Συντονιστή της Κυβέρνησης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, με «βασική επιδίωξη της είναι η αύξηση της ορατότητας των Ατόμων με Αναπηρία και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας».

Μάλιστα, για πρώτη φορά η διαβούλευση τίθεται και «σε ένα πλήρως προσβάσιμο ψηφιακό περιβάλλον (amea.gov.gr), προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη επικοινωνία με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους», όπως αναφέρεται.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 21.00.

Στόχος Ι: Εξασφάλιση ανεμπόδιστης πρόσβασης σε όλες τις δομές υγείας

Στον παρόντα στόχο εντάσσονται δράσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δομές υγείας και σε μια προσωποκεντρική και εξειδικευμένη υγειονομική περίθαλψη.

Έτσι, έως το 2030 πρέπει να έχουν υλοποιηθεί οι ακόλουθες δράσεις:

  • Πλήρης πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε ολόκληρο το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβάθμιας υγείας και φροντίδας, των υπηρεσιών πρόληψης, καθώς και της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγειονομικής περίθαλψης.

Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υγείας.

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως τον Δεκέμβριο 2030, με πρώτο ορόσημο το σχεδιασμό μεθοδολογίας αξιολόγησης πλήρους προσβασιμότητας στην υγειονομική περίθαλψη έως τον Δεκέμβριο 2025.

  • Πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε μια προσωποκεντρική και εξειδικευμένη υγειονομική περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς, η οποία βασίζεται στην ελεύθερη και τεκμηριωμένη συναίνεση.

Φορέας υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως τον Δεκέμβριο 2030, με πρώτο ορόσημο την ολοκλήρωση σχεδίου παροχής προσωποκεντρικής και εξειδικευμένης περίθαλψης έως τον Δεκέμβριο 2025.

Στόχος ΙΙ: Βελτίωση δομών και υπηρεσιών αρωγής

Στον παρόντα στόχο εντάσσονται δράσεις για τη βελτίωση των δομών και υπηρεσιών στήριξης και αρωγής των ατόμων με αναπηρία με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής και μετακίνησης για λόγους υγειονομικής περίθαλψης, τη βέλτιστη καταβολή παροχών υγείας και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους σε δομές υγείας.

Προς τον Στόχο αυτό, η Εθνική Στρατηγική προβλέπει ότι έως το 2030 πρέπει να έχουν υλοποιηθεί οι ακόλουθες δράσεις:

  • Δημιουργία Κέντρων Αναφοράς για Χρόνιες Παθήσεις, στα οποία ασθενείς θα παρακολουθούνται από το σύνολο των επαγγελματιών υγείας που απαιτείται, με στόχο τη μείωση χρόνου αναμονής και μετακίνησης και τη βελτίωση της κατάστασης υγείας τους μέσα από την ολιστική και διεπιστημονική αντιμετώπιση.

Φορείς υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως Δεκέμβριο 2026

  • Σύσταση διεύθυνσης αποκατάστασης και διεύθυνσης για ζητήματα υγείας ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις εντός του Υπουργείου Υγείας, με αντικείμενο τον συντονισμό και την παρακολούθηση σχετικών πολιτικών.

Φορείς Υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως Δεκέμβριο 2026

  • Τροποποίηση και συμπλήρωση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) και ειδικότερα του παραρτήματος με τις τεχνικές προδιαγραφές των τεχνικών βοηθημάτων ανά κατηγορία αναπηρίας.

Φορέας υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως Δεκέμβριο 2026

  • Θέσπιση και εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής Αποκατάστασης.

Φορείς υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως Δεκέμβριο 2030 με πρώτο ορόσημο την εκπόνηση σχεδίου της Εθνικής Στρατηγικής Αποκατάστασης έως τον Δεκέμβριο 2025.

  • Σύσταση και λειτουργία Γραφείου Επικοινωνίας και Υποστήριξης Ασθενών για ζητήματα αναπηρίας ή/και ασθένειας με στόχο να λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς και να συμβάλει στην αναβάθμιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Φορέας υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως Δεκέμβριο 2026

Στόχος ΙΙΙ: Ενίσχυση αυτονομίας στη λήψη ιατρικών αποφάσεων

Στον παρόντα στόχο εντάσσονται δράσεις για την ενίσχυση της εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία σε φορείς υγείας και της αυτονομίας και ανεξαρτησίας τους σε ιατρικό πλαίσιο.

Προς τον Στόχο αυτό, η Εθνική Στρατηγική προβλέπει ότι έως το 2030 πρέπει να έχουν υλοποιηθεί οι ακόλουθες δράσεις:

  • Αναθεώρηση του θεσμού της ακούσιας νοσηλείας.

Φορέας υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως Δεκέμβριο 2026

  • Εντατικοποίηση της αποασυλοποίησης και ενίσχυση της συμπερίληψης σε κοινοτικές στεγαστικές μονάδες ψυχικής υγείας με βελτίωση συστημάτων και διαδικασιών που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα άτομα με αναπηρία.

Φορείς υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως Δεκέμβριο 2026

Στόχος ΙV: Ενίσχυση ευαισθητοποίησης και κατάρτισης

Στον παρόντα στόχο εντάσσονται δράσεις για την ενίσχυση (α) της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σχετικά με σπάνιες παθήσεις και (β) της κατάρτισης νοσηλευτών και επαγγελματικών υγείας.

Προς τον Στόχο αυτό, η Εθνική Στρατηγική προβλέπει ότι έως το 2030 πρέπει να έχουν υλοποιηθεί οι ακόλουθες δράσεις:

  • Ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και ανάπτυξη στρατηγικών στήριξης για ασθενείς με αναπηρία που σχετίζονται με σπάνιες παθήσεις και η εξέταση υιοθέτησης μηχανισμών διευκόλυνσης της πρόσβασης σε πρωτοποριακές θεραπείες, μεταξύ άλλων με την αξιοποίηση ψηφιακών καινοτομιών μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φορέας υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως Δεκέμβριο 2026

  • Ενίσχυση προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας σε ζητήματα προσβασιμότητας, δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία, μεθόδων επικοινωνίας, εξυπηρέτησης και κλινικής πρακτικής προσαρμοσμένης στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις.

Φορέας υλοποίησης: Υπουργείο Υγείας.

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης: έως τον Δεκέμβριο 2030 με πρώτο ορόσημο το σχεδιασμό και την υλοποίηση τουλάχιστον 3 δράσεων επιμόρφωσης έως τον Δεκέμβριο 2025.

Τελευταία τροποποίηση στις 02/05/2024 - 13:07
  • ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
  • ΣΚΕΡΤΣΟΣ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εμμένουν τα προβλήματα από την έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία Παίδων
Εμμένουν τα προβλήματα από την έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία Παίδων 30 Απριλίου 2024
Μυτιλήνη: Νέο ΚΥ στη Μανταμάδου, νέα ψυχιατρική κλινική και νέο κτήριο για το ΕΚΑΒ. 02 Μαϊος 2024
Μυτιλήνη: Νέο ΚΥ στη Μανταμάδου, νέα ψυχιατρική κλινική και νέο κτήριο για το ΕΚΑΒ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τα άτομα με αναπηρία με online εργαστήρια
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 21:11

Βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τα άτομα με αναπηρία με online εργαστήρια

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Ημερίδα στην Τήνο για την εθνική στρατηγική και τη σημασία της ενημέρωσης
Health Talk
07/06/2025 - 00:06

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Ημερίδα στην Τήνο για την εθνική στρατηγική και τη σημασία της ενημέρωσης

ΕΣΑμεΑ: Έρευνα της Eurostat επιβεβαιώνει ότι τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται εκτός εργατικού δυναμικού
Patient Talk
30/05/2025 - 16:19

ΕΣΑμεΑ: Έρευνα της Eurostat επιβεβαιώνει ότι τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται εκτός εργατικού δυναμικού

Περίπου δύο χρόνια χρειάζεται για να «φθάσουν» νέα φάρμακα στην Ελλάδα
Pharma Policy
07/05/2025 - 03:42

Περίπου δύο χρόνια χρειάζεται για να «φθάσουν» νέα φάρμακα στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Σεβασμός στα άτομα με αναπηρία και την ισότιμη προσβασιμότητά τους»
Επικαιρότητα
05/05/2025 - 19:48

Θεσσαλονίκη: «Σεβασμός στα άτομα με αναπηρία και την ισότιμη προσβασιμότητά τους»

Eπείγουσα ανάγκη χάραξης μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο του Πάρκινσον
Patient Talk
06/05/2025 - 00:08

Eπείγουσα ανάγκη χάραξης μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο του Πάρκινσον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε Kοινή Yπουργική Aπόφαση για το μεταβατικό πλαίσιο εναέριας διάσωσης και αεροδιακομιδών
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 19:52
Η κολπική ξηρότητα αποτελεί παρελθόν με τη μέθοδο PRP - Η σεξουαλική ζωή σε νέες βάσεις
Health Talk
20/06/2025 - 19:36
Πράσινο από τον EMA σε νέα θεραπεία με βλαστοκύτταρα για ασθενείς με αιματολογικούς καρκίνους
Υγεία
20/06/2025 - 19:11
Στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις: Τρόποι διάγνωσης ενός κοινού βακτηρίου που μπορεί να αποβεί μοιραίο
Health Talk
20/06/2025 - 18:22
Τα «viagra» της φύσης για να αποφύγετε την στυτική δυσλειτουργία το καλοκαίρι
Health Talk
20/06/2025 - 18:04
Θεμιστοκλέους: «Η Ευρώπη χρειάζεται στρατηγική αυτάρκειας στο φάρμακο»
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 17:52
Χάπια με ανθρώπινα περιττώματα κατά επικίνδυνων υπερβακτηριδίων - Τι έδειξε πρόσφατη δοκιμή
Υγεία
20/06/2025 - 17:34
Ιστορικό βήμα στη Βρετανία - Το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας
Επικαιρότητα
20/06/2025 - 17:16
Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της υγειονομικής περίθαλψης στις Ένοπλες Δυνάμεις
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 16:48
ΕΙΝΑΠ: «Είχαμε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες του νόμου έκτρωμα για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση»
Ψυχική Υγεία
20/06/2025 - 16:34
Οι καλοκαιρινές παγίδες για τα κατοικίδια - Τι πρέπει να προσέξετε
Pet
20/06/2025 - 16:00
Πρώτη θεραπεία για τις ουλές του ήπατος που προκαλούνται από έναν τύπο στεατοηπατίτιδας
Υγεία
20/06/2025 - 15:49
Η ημικρανία στο προσκήνιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Βήματα που πρέπει να γίνουν υπέρ των ασθενών
Patient Talk
20/06/2025 - 15:02
Τα τρόφιμα που επιβαρύνουν "ύπουλα" την υπέρταση
Διατροφή
20/06/2025 - 15:00
Καμπάνια ενημέρωσης από την ΕΛΙΚΑΡ για τις Μυοκαρδιοπάθειες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Health Talk
20/06/2025 - 14:41
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Προνομιακό πακέτο «back to school» για μια σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και ασφάλεια
Υπηρεσίες Υγείας
20/06/2025 - 14:21
Mικροσκοπικό έμπλαστρο θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις βιοψίες
Υγεία
20/06/2025 - 14:00
Πώς μια απλή άσκηση μπορεί να αποκαλύψει το προσδόκιμο ζωής
Υγεία
20/06/2025 - 13:00
ΚΑΤ: Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ - Πρώτη ανακαίνιση στο νοσοκομείο μετά από 50 χρόνια
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 11:51
Υπουργείο Υγείας: Νέα προγράμματα προληπτικών ελέγχων για σπάνια νοσήματα σε νεογνά και γυναίκες
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 11:21
Η υπερσυγκέντρωση τοξικών φυκιών επιδεινώνει την αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση
Υγεία
20/06/2025 - 11:00
Δωρεά οργάνων από 48χρονη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Επικαιρότητα
20/06/2025 - 10:44
Το Πάρκινσον μπορεί να διαγνωστεί από τα αυτιά!
Υγεία
20/06/2025 - 10:00
Ιβουπροφαίνη: Ο σύγχρονος σύμμαχος για ένα καλοκαίρι χωρίς πόνο
Health Talk
20/06/2025 - 08:27
Νάουσα: Οδηγία-κλειδί για την αντιμετώπιση του μικροβίου, που προσβάλλει ροδάκινα και νεκταρίνια
Διατροφή
20/06/2025 - 06:53
Κίνα: Διάλογος πανεπιστημιακών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων στη διατροφική ασφάλεια
Διατροφή
20/06/2025 - 03:27
ΕΙΝΑΠ: «Εκδικητική η μετακίνηση ιατρού από το ΚΥ Αμαρουσίου στο Λαύριο»
Πολιτική Υγείας
20/06/2025 - 00:09
Η «άγνωστη» βιταμίνη που κρύβει το μυστικό για τη μακροζωία - Σε ποιες τροφές υπάρχει!
Διατροφή
19/06/2025 - 19:47
ΠΟΥ: «Αποτρόπαιες οι επιθέσεις εναντίον δομών υγείας του Ιράν»
Επικαιρότητα
19/06/2025 - 19:14
Γεωργιάδης: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για βιώσιμο clawback στα διαγνωστικά κέντρα»
Πολιτική Υγείας
19/06/2025 - 18:36

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Δρ. Ιωάννης Πανδής νέος επικεφαλής της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Pharma News
18/06/2025 - 11:18
ΕΚΑΒ: Διαψεύδει δημοσίευμα για διάθεση προσωπικού σε νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
18/06/2025 - 06:48
Πώς να αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις το καλοκαίρι - Τι να βάλετε οπωσδήποτε στο ψυγείο
Διατροφή
18/06/2025 - 14:00
Γεωργιάδης: Σήμερα το πόρισμα για το Τζάνειο
Πολιτική Υγείας
18/06/2025 - 12:08
Η μάχη του φαγητού: Όταν ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την επιθυμία για τροφή
Διατροφή
18/06/2025 - 19:27
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo