ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΟΠΑΠ ανακαίνισε τα δύο μεγαλύτερα Παιδιατρικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ελλάδα

Πολιτική Υγείας
Ο ΟΠΑΠ ανακαίνισε τα δύο μεγαλύτερα Παιδιατρικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ελλάδα
Ο ΟΠΑΠ ανακαίνισε τα δυο σημαντικότερα, παλαιότερα και μεγαλύτερα Παιδιατρικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ελλάδα («Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού).
Πέμπτη, 19/05/2022 - 14:09
News4Health Team News4Health Team

Το έργο της ανακαίνισης ολοκληρώθηκε και παραδόθηκαν 30 έργα συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών δυναμικότητας 564 κλινών, η κεντρική αποστείρωση, κεντρικές είσοδοι, κλιμακοστάσια κ.α.

Ενδεικτικά, κάποια από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιήθηκαν στα δύο νοσοκομεία είναι:

  • Η πλήρης ανακατασκευή της μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», που δεν είχε ανακαινιστεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Με εξοπλισμό διεθνών προδιαγραφών, η νέα μονάδα εξυπηρετεί και τα δύο νοσοκομεία, καλύπτοντας ανάγκες για τις όποιες χρειαζόταν η εμπλοκή άλλων μονάδων του ΕΣΥ, μέχρι πρόσφατα.
  • Ο πλήρης εκσυγχρονισμός της Β’ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού», η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19, χάριν στην υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων που διαθέτει. Η καινοτόμος αυτή μονάδα διαθέτει υπερσύγχρονες κλίνες αρνητικής πίεσης και αυτοματοποιημένα συστήματα.
  • Η ανακαίνιση των παιδοχειρουργικών μονάδων των δύο νοσοκομείων, οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για την παιδιατρική στην Ελλάδα.
  • Η ολική ανακαίνιση της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», που πλέον διαθέτει ένα παγκόσμιου επιπέδου χειρουργικό συγκρότημα και θάλαμο ανάνηψης.
  • Η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή δεδομένα, στο νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού».

Στην τελετή εγκαινίων των παιδιατρικών νοσοκομείων συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ Α.Ε Kamil Ziegler, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε. Jan Karas, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε. Οδυσσέας Χριστοφόρου, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Αναπληρωτής Διοικητής «Η Αγία Σοφία» Γιάννης Παύλου, ο Αναπληρωτής Διοικητής «Π. & Α. Κυριακού» Ανδρέας Τόσκας και ο Διοικητής Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Παναγιώτης Στάθης.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού:

«Κύριε Υπουργέ, κυρία Αναπληρώτρια Υπουργέ, dear Karel, κυρίες και κύριοι,

Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη η χαρά μου που παρευρίσκομαι σήμερα στην ολοκλήρωση μίας πολύ σημαντικής δωρεάς.
Μιας δωρεάς, η οποία ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, όταν η τότε Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο, μίλησε με τον ΟΠΑΠ και πρότεινε στην εταιρεία ένα μακροχρόνιο σχέδιο ανακαίνισης όλων των υποδομών των δύο μεγαλύτερων Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.

Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα και πολλή προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους. Θέλω να ευχαριστήσω την κάθε μία και τον καθένα ξεχωριστά. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι εύκολο να ανακαινίζει κανείς, εν κινήσει, ένα νοσοκομείο, -βλέπουμε ουσιαστικά τα δύο νοσοκομεία ως μία ενότητα- τα οποία βρίσκονται και πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Τα καταφέραμε όμως και παραδίδουμε σήμερα στους γονείς, στα παιδιά, στους μικρούς μας ασθενείς, αλλά και στους εργαζόμενους, δύο υπερσύγχρονα νοσοκομεία. Μίλησαν οι προλαλήσαντες για τις σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν γίνει, μιλάμε για δύο νοσοκομεία συνολικής δυναμικότητας 564 κρεβατιών, τα οποία τώρα έχουν τις υποδομές που τους αξίζουν. Και βέβαια έχουν και τα χρώματα και τη χαρά, την οποία πρέπει να αποπνέει ένας χώρος που απευθύνεται στους πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας, στα παιδιά.

Δεν νομίζω, όπως είπε και η Υπουργός, ότι έχει υπάρξει γονιός -εμού συμπεριλαμβανομένου- ο οποίος δεν έχει φέρει το παιδί του σε ένα από τα δύο μεγάλα Παιδιατρικά μας Νοσοκομεία. Και πιστεύω ότι όλοι θυμόμαστε ποια ήταν η εικόνα των νοσοκομείων αυτών πριν από την ανακαίνιση και ποια είναι η εικόνα των νοσοκομείων αυτών σήμερα.

Κάνουμε πράξη, λοιπόν, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ποιοτικές υποδομές για τους ασθενείς μας, αλλά και για τους εργαζόμενους οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η προσπάθεια αυτή είναι μια προσπάθεια διαρκής. Έχουμε σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να παρέμβουμε σε βασικές νοσοκομειακές υποδομές της χώρας.

Αλλά θα τονίσω ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στάθηκε αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας του Covid και θα στέκεται αρωγός και στη συνέχεια καθώς θα συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Θέλω και πάλι να συγχαρώ τον ΟΠΑΠ για αυτή τη σημαντική δωρεά. Μεγάλες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχουν μία υποχρέωση να επιστρέφουν στην κοινωνία ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα.

Δεν αποτελεί απλά μία τυπική υποχρέωση στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, νομίζω ότι όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους σε αυτή την δύσκολη κατάσταση την οποία όλοι πρέπει να αντιληφθούμε, διαφορετικά από ό,τι την αντιλαμβανόντουσαν στο παρελθόν.

Και είμαι σίγουρος ότι και ο ΟΠΑΠ, ως μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, θα συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ειδικά τώρα που θα έχει διαπιστώσει πόσο μεγάλη υπεραξία μπόρεσε να προσθέσει στα δύο Παιδιατρικά μας Νοσοκομεία.
Οπότε και πάλι, ευχαριστώ τον ΟΠΑΠ για αυτή τη σημαντική δωρεά. Συγχαρητήρια σε όσες και σε όσους εργάστηκαν για να την φέρουν εις πέρας.
Και βέβαια επιτρέψτε μου και μία καταληκτική σκέψη: Οι υποδομές είναι πολύ σημαντικές. Χωρίς, όμως, τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα νοσοκομεία, αυτές δεν μπορούν να κάνουν από μόνες τους τη διαφορά.

Το Υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί και έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προφανώς αυτές θα συνεχιστούν και με το νέο διαγωνισμό για τις μόνιμες θέσεις προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και όπου υπάρχουν ελλείψεις, όπως ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν και στα δύο Παιδιατρικά μας Νοσοκομεία, το Υπουργείο πάντα θα σπεύσει έτσι ώστε να τις καλύψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Και πάλι, λοιπόν, ευχαριστώ. Αναμένω να ξεναγηθώ με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό στις καινούριες υποδομές τις οποίες ανακαινίσατε. Και να ευχηθώ και εις ανώτερα.
Ευχαριστώ πολύ».

Τελευταία τροποποίηση στις 19/05/2022 - 14:26
  • ΟΠΑΠ
  • ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
  • ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «φωνής των ασθενών» είναι πλέον επίσημος κοινωνικός εταίρος της Πολιτείας σε θέματα υγείας με απόφαση της Βουλής
Η «φωνής των ασθενών» είναι πλέον επίσημος κοινωνικός εταίρος της Πολιτείας σε θέματα υγείας με απόφαση της Βουλής 19 Μαϊος 2022
Μητσοτάκης: Έχουμε πόρους για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν 19 Μαϊος 2022
Μητσοτάκης: Έχουμε πόρους για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Θεσσαλονίκη ο Θεμιστοκλέους για το υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
15/12/2025 - 17:58

Στη Θεσσαλονίκη ο Θεμιστοκλέους για το υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Στο «Αγία Σοφία» η πρώτη εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας ανακούφισης πόνου και άγχους σε παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα
Υγεία
13/11/2025 - 17:47

Στο «Αγία Σοφία» η πρώτη εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας ανακούφισης πόνου και άγχους σε παιδιατρικό νοσοκομείο στην Ελλάδα

Ωνάσειο Νοσοκομείο- Μητσοτάκης: Επιστέγασμα της κοινής προσπάθειας Κράτους και Ιδρύματος Ωνάση
Υγεία
21/10/2025 - 13:10

Ωνάσειο Νοσοκομείο- Μητσοτάκης: Επιστέγασμα της κοινής προσπάθειας Κράτους και Ιδρύματος Ωνάση

Ψηφιακοί μέντορες και ρομπότ αφηγητές: Η τεχνολογία στη μάχη κατά του πόνου των παιδιών
Digital Health
14/10/2025 - 16:00

Ψηφιακοί μέντορες και ρομπότ αφηγητές: Η τεχνολογία στη μάχη κατά του πόνου των παιδιών

ΕΚΑΒ: Στο «Η Αγία Σοφία» τα δέκα παιδιά που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από τη Γάζα
Πολιτική Υγείας
27/02/2025 - 09:30

ΕΚΑΒ: Στο «Η Αγία Σοφία» τα δέκα παιδιά που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από τη Γάζα

Γεωργιάδης: Το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα είναι το αρτιότερο της Ευρώπης
Πολιτική Υγείας
19/02/2025 - 12:49

Γεωργιάδης: Το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα είναι το αρτιότερο της Ευρώπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O ΕΟΔΥ του αύριο με 16 έργα μετασχηματισμού της Δημόσιας Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 19:44
Από τα μελομακάρονα στις ορμόνες: Οι γιορτινές συνήθειες επηρεάζουν την ευεξία των γυναικών
Health Talk
23/12/2025 - 19:07
Νέα εποχή στην απώλεια βάρους: Πράσινο φως από την FDA σε χάπι σεμαγλουτίδης
Pharma News
23/12/2025 - 18:19
Πώς η ρουτίνα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Υγεία
23/12/2025 - 17:56
Διάλεξη-απολογισμός για την πανδημία από τον πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 17:39
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Ασθενών - Τον Μάρτιο η έναρξη των μαθημάτων
Patient Talk
23/12/2025 - 17:23
«True Leader» η UNI-PHARMA - Αναδείχθηκε ανάμεσα στις 105 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Pharma News
23/12/2025 - 17:06
Γεωργιάδης από Φλώρινα: «Δεν θα αφήσουμε ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αναξιοποίητο»
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 16:54
Εκπαιδευτική δράση στη χρήση απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ για το προσωπικό της ΑΔΜΘ
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 16:32
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Τα τρία βασικά αιτήματα που τέθηκαν στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΦ
Patient Talk
23/12/2025 - 16:11
Πόσο ασφαλείς είναι οι βαφές μαλλιών και πως θα μειώσετε τον κίνδυνο!
Ομορφιά
23/12/2025 - 15:57
Θεμιστοκλέους: «Το σύστημα υγείας είναι προετοιμασμένο για τη γρίπη - Να εμβολιαστούν οι ευπαθείς»
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 15:34
Θεσσαλονίκη: 25 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν σε εθελοντική αιμοδοσία του ΙΣΘ
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 15:12
Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα
Υγεία
23/12/2025 - 14:54
Πανελλήνιο Συνέδριο Κυστικής Ίνωσης 2025: Το ταξίδι από τη διάγνωση στην απεριόριστη ανάσα
Patient Talk
23/12/2025 - 14:28
Οι οικιακές συσκευές που απελευθερώνουν τα περισσότερα βλαβερά μικροσωματίδια
Υγεία
23/12/2025 - 14:13
Αρθρίτιδα: Συμβουλές προς πάσχοντες για πιο ανώδυνο χειμώνα - Οι θεραπείες που υπάρχουν
Health Talk
23/12/2025 - 13:47
Κορυφαία διεθνής διαπίστευση για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
Υπηρεσίες Υγείας
23/12/2025 - 13:12
Η ιδιοφυΐα δεν κρίνεται απαραίτητα από την παιδική ηλικία - Τι έδειξε έρευνα
Ψυχική Υγεία
23/12/2025 - 13:00
Ελπίδες για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας από ένα φυτό - γιατροσόφι της Βραζιλίας
Υγεία
23/12/2025 - 12:00
Γονείς και χριστουγεννιάτικο burnout: Κάντε λιγότερα για να είναι και τα παιδιά σας πιο χαρούμενα!
Ψυχική Υγεία
23/12/2025 - 11:00
Δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας: Ξεκίνησε η αποστολή SMS
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 10:09
Νέα θεραπευτική αγωγή για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Υγεία
23/12/2025 - 10:00
Αυξημένη πιθανότητα για καρκίνο του ήπατος από διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά
Υγεία
23/12/2025 - 08:46
Η Merck ανακοινώνει το Innovation Cup 2026 με πρώτο βραβείο 20.000 ευρώ
Pharma News
22/12/2025 - 20:08
Παιδικό Χριστουγεννιάτικο Party στο Medtronic Diabetes Shop
Pharma News
22/12/2025 - 19:43
Τροφικές δηλητηριάσεις και γιορτές: Οι συμβουλές ενός μικροβιολόγου
Διατροφή
22/12/2025 - 19:01
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε καραμέλες με «αόρατες» χρωστικές ουσίες
Επικαιρότητα
22/12/2025 - 18:24
«The Athens MIH»: Ο νέος οδικός χάρτης της Παιδοοδιαντρικής της EAPD
Επικαιρότητα
22/12/2025 - 18:07
Παράταση έως και 31 Ιανουαρίου 2026 για την υποβολή δικαιολογητικών στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
Επικαιρότητα
22/12/2025 - 17:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί οι γυναίκες αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα σημάδια ασθένειας στα πρόσωπα των άλλων
Υγεία
22/12/2025 - 09:00
Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»
Πολιτική Υγείας
21/12/2025 - 07:18
Κάνετε ενέσεις απώλειας βάρους; Τι δεν πρέπει να έχει το χριστουγεννιάτικο πιάτο σας!
Υγεία
22/12/2025 - 11:00
Οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το ζεστό μπάνιο στο δέρμα - Απλές συμβουλές για να τις αποφύγετε
Ομορφιά
21/12/2025 - 12:19
Χριστούγεννα με σακχαρώδη διαβήτη: Οκτώ απλά διατροφικά tips για απόλαυση με απόλυτο έλεγχο
Διατροφή
22/12/2025 - 16:58
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo