ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο τιμόνι του Υπ. Υγείας: Μαζί του E. Αγαπηδάκη, M. Θεμιστοκλέους και Δ. Βαρτζόπουλος

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi (background photo)
Το σχήμα της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Νέο πρόσωπο στο «τιμόνι» του Υπουργείου Υγείας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που πλαισιώνεται, όμως, από δύο γνώριμα πρόσωπα στην Αριστοτέλους. Στο Υπ. Υγείας, όμως, επιστρέφει ακόμη ένα στέλεχος της ΝΔ.
Δευτέρα, 26/06/2023 - 17:11
— Photo: Eurokinissi (background photo)
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Σαρωτικές αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση εφάρμοσες ο Πρωθυπουργός. Μεταξύ των νέων επικεφαλής που επέλεξε ο Κ. Μητσοτάκης είναι και ο «καπετάνιος» του Υπουργείου Υγείας, όπου τοποθέτησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιβεβαιώνοντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα.

Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συμπληρώνουν δύο γνώριμα πρόσωπα στην Αριστοτέλους. Βασικά, μόνο γραφεία αναμένεται να αλλάξουν η κα Αγαπηδάκη και ο κος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι παραμένουν στο Υπουργείο Υγείας αλλά αναβαθμίζονται!

Νέο πρόσωπο στο υπουργικό σχήμα της Υγείας ένας πιο παλιός γνώριμος, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που αναλαμβάνει θέση Υφυπουργού.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας μέχρι την τοποθέτηση της επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, αλλά και ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους. Αναλαμβάνουν καθήκοντα Αναπληρώτριας Υπουργού και Υφυπουργού Υγείας, αντίστοιχα.

Της ανακοίνωσης ακολουθεί η ορκωμοσία της κυβέρνησης, την Τρίτη, για να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και οι τελετές παράδοσης-παραλαβής, η οποία θα λάβει χώρα στις 15.00 στο Υπ. Υγείας.

Ο νέος Υπουργός Υγείας

Για τους περισσότερους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ταυτιστεί με τη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή Δημόσιας Τάξεως (1999-2003, 2009-2010, 2012, 2019-2021) όπως λεγόταν παλαιότερα, στο οποίο έχει βρεθεί επικεφαλής τέσσερις φορές, τις τρεις πρώτες με το ΠΑΣΟΚ. Το όνομα του συνδέθηκε, μεταξύ άλλων με την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη, ΕΛΑ και Επαναστατικό Αγώνα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αποτελεί, ως επί το πλείστον λοιπόν, ερωτηματικό για χώρο τους υγείας και τα μέλη του. Ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς φαρμάκου, ενός τομέα με πολλά ανοικτά μέτωπα και συσσωρευμένη δυσαρέσκεια (όπως και πολλοί τομείς στην Υγεία για να είμαστε ειλικρινείς), δεν είναι εντελώς άγνωστος, χάρη στη θητεία στο Υπ. Εμπορείου.

Τη μακρινή δεκαετία του 1990, όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν στο επιτελείο του Υπ. Εμπορίου, φέρεται να επιβλήθηκε, αιφνιδιαστικά όπως αναφέρουν, καθώς ήταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, η χρήση της χαμηλότερης τιμής στην τότε ΕΟΚ, ως τιμολογιακή βάση για τα φάρμακα. Η πρακτική εγκαταλείφθηκε το 2003 μετά από την απόφαση του ΣτΕ.

Παρά τον προβληματισμό που μπορεί να συνοδεύει τα παραπάνω, οι σαφείς δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για στοχευμένες πολιτικές που θα ενισχύσουν τη δημόσια υγεία, φαίνεται να δίνει στην επιλογή Χρυσοχοΐδη έναν χαρακτήρα «ειδικής αποστολής», όπως έχει ήδη χαρακτηριστεί, παραπέμποντας περισσότερο στη θητεία του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Τον κ. Χρυσοχοΐδη θα αναλάβουν να… ξεναγήσουν στην Αριστοτέλους οι δύο, γνώριμες στο Υπουργείο Υγείας, επιλογές του Πρωθυπουργού για τις θέσεις της Αναπληρώτριας και του Υφυπουργού Υγείας. Η κα Αγαπηδάκη, μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, έχει ένα βιογραφικό εστιασμένο στη δημόσια υγεία.

Ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια Σχολή.

Έχει μετεκπαιδευτεί και σε θέματα πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και προαγωγής ψυχικής υγείας.

Επιπλέον, έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα πεδία της χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας, τη μεθοδολογία έρευνας στη Δημόσια Υγεία και στην προαγωγή ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτης επί σειρά ετών στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξελέγη και υπηρετούσε ως Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Παραιτήθηκε από τη θέση για να αναλάβει τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Της θέσης αυτής ακολούθησε η τοποθέτηση στη ΓΓ Δημόσιας Υγείας, που χαρακτηρίστηκε από την ανάπτυξη του Στρατηγικού Σχεδίου «Σπ. Δοξιάδης», με προληπτικά προγράμματα δημόσια υγείας.

Οι δύο νέοι Υφυπουργοί Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους

Άνθρωπος της Υγείας και ο νέος Υφυπουργός. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι γνωστός για τον καίριο ρόλο του κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ειδικότερα στην ανάπτυξη και υλοποίηση του Εμβολιαστικού Προγράμματος για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Νευροχειρουργός, έχει άλλωστε εργαστεί σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός» και στο Παίδων «Αγ. Σοφία», είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους έχει διατελέσει Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, αλλά και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων).

Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Ο Δημήτριος Βαρτζόπουλος, επιστρέφει στο Υπ. Υγείας μετά από χρόνια, με βιογραφικό που ταιριάζει με το χαρτοφυλάκιο. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης. Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι ειδικευμένος σε θέματα Νομικής Ψυχιατρικής και έχει εργαστεί ως επιστημονικός διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής.

Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, το 2009 διατέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, ενώ έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ.

Υπήρξε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2023 - 20:03
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
  • ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ
  • ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
  • ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλείψεις φαρμάκων για τον Διαβήτη: Συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την Κοτανίδου
Ελλείψεις φαρμάκων για τον Διαβήτη: Συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την Κοτανίδου 21 Ιουνίου 2023
«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί, προειδοποιεί ο Οργανισμός στην Ευρώπη 27 Ιουνίου 2023
«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί, προειδοποιεί ο Οργανισμός στην Ευρώπη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΜΕΠ: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, λείπουν τα εργαλεία εφαρμογής»
Digital Health
28/07/2026 - 17:51

ΠΟΜΕΠ: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, λείπουν τα εργαλεία εφαρμογής»

«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34

«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία

Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15

Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου

Παγκόσμια ημέρα Ιογενούς ηπατίτιδας: «Σιωπηλή» απειλή για τη δημόσια υγεία
Υγεία
27/07/2026 - 15:48

Παγκόσμια ημέρα Ιογενούς ηπατίτιδας: «Σιωπηλή» απειλή για τη δημόσια υγεία

ΙΣΑ: Πρόσκληση σε διάλογο για το ζήτημα της άσκησης εξειδικευμένων πράξεων αισθητικής ιατρικής
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 19:06

ΙΣΑ: Πρόσκληση σε διάλογο για το ζήτημα της άσκησης εξειδικευμένων πράξεων αισθητικής ιατρικής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διευθυντής Κ.Υ Αρεόπολης: Και γιατρός και οδηγός ασθενοφόρου για να σωθούν ζωές
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 13:00
Καύσωνες: Πάνω από 16.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη τον Ιούνιο – Οι νέες συστάσεις
Πολιτική Υγείας
31/07/2026 - 12:00
Έμπολα: Η επιδημία στη χώρα είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ
Υγεία
31/07/2026 - 11:48
Η φρουκτόζη μπορεί να ευνοεί την εξάπλωση του καρκίνου των ωοθηκών μετά τη χημειοθεραπεία
Υγεία
31/07/2026 - 11:00
Άσκηση το καλοκαίρι: Ποιες ώρες είναι ασφαλείς και τι πρέπει να προσέχουν παιδιά και ηλικιωμένοι
Fitness
31/07/2026 - 10:00
Η δημιουργική δύναμη της βαρεμάρας - Πώς μπορεί να ωφελήσει τον εγκέφαλο
Ψυχική Υγεία
31/07/2026 - 09:00
ΟΣΑ: Δέκα χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της στοματικής υγείας το καλοκαίρι
Υγεία
31/07/2026 - 07:54
Μαζί για το Παιδί: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 03:32
Έκτακτη δράση υποστήριξης των αστέγων του Πειραιά υλοποίησε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 00:07
Παπαθεοδωρίδης: «Στόχος μας μέχρι το 2030 να αξιοποιούμε τουλάχιστον 200 αποβιώσαντες δότες οργάνων»
Υγεία
30/07/2026 - 21:09
Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34
Ιδρώτας και διατροφή: Πώς σαμποτάρουν το δέρμα μας το καλοκαίρι
Health Talk
30/07/2026 - 20:13
ΠΟΥ: Το πιο υποσχόμενο εμβόλιο μίας δόσης κατά του Έμπολα θα αναπτυχθεί από όμιλο της Σιγκαπούρης
Pharma News
30/07/2026 - 19:46
Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09
Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ: «Έντονη η κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική»
Υγεία
30/07/2026 - 18:14
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα στα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο, Άνδρο, Κάλυμνο και Πάρο
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 17:49
Λίγη σκόπιμη δυσκολία στην καθημερινότητά μας βγάζει τον εγκέφαλο από τον «αυτόματο πιλότο»
Υγεία
30/07/2026 - 17:27
Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση το καλοκαίρι: Πότε χρειάζονται, σε ποιες τροφές και υγρά βρίσκονται
Διατροφή
30/07/2026 - 17:01
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
30/07/2026 - 16:34
«Λουτρό δάσους»: Μόλις 20 λεπτά στη φύση μειώνουν το στρες και ωφελούν την υγεία
Ψυχική Υγεία
30/07/2026 - 16:00
Ανάκληση παρτίδας νευρολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ
Pharma Policy
30/07/2026 - 15:28
Τα αποδημητικά πουλιά κινδυνεύουν: Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία του οικοσυστήματος του πλανήτη
Pet
30/07/2026 - 15:09
Καφεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα: Η σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα
Health Talk
30/07/2026 - 14:44
Χιλιάδες θάνατοι σε Βρετανία και Γερμανία συνδέονται με τον καύσωνα
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 14:18
Χρόνια νεφρική νόσος στην εγκυμοσύνη: Ο χυμός παντζαριού δείχνει να προσφέρει προστασία
Διατροφή
30/07/2026 - 14:00
Καμπανάκι από το ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τις λοιμώξεις - Οι βασικότερες απειλές
Υπηρεσίες Υγείας
30/07/2026 - 13:00
10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε νερό
Διατροφή
30/07/2026 - 12:00
Έμπολα: Νέο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Bundibugyo μπαίνει σε τροχιά κλινικών δοκιμών
Pharma News
30/07/2026 - 11:00
Έκζεμα: Τα αντιισταμινικά δεν προσφέρουν ουσιαστικό όφελος και ενδέχεται να αυξάνουν τις παρενέργειες
Υγεία
30/07/2026 - 10:00
Σάουνα: Μπορεί η "προπόνηση στη ζέστη" να κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στον καύσωνα;
Υγεία
30/07/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
Vegan, vegetarian και διατροφικές διαταραχές: Ανάμεικτα ευρήματα από νέα μελέτη για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
28/07/2026 - 19:38
Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo