ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο τιμόνι του Υπ. Υγείας: Μαζί του E. Αγαπηδάκη, M. Θεμιστοκλέους και Δ. Βαρτζόπουλος

Πολιτική Υγείας
Eurokinissi (background photo)
Το σχήμα της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Νέο πρόσωπο στο «τιμόνι» του Υπουργείου Υγείας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που πλαισιώνεται, όμως, από δύο γνώριμα πρόσωπα στην Αριστοτέλους. Στο Υπ. Υγείας, όμως, επιστρέφει ακόμη ένα στέλεχος της ΝΔ.
Δευτέρα, 26/06/2023 - 17:11
— Photo: Eurokinissi (background photo)
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Σαρωτικές αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση εφάρμοσες ο Πρωθυπουργός. Μεταξύ των νέων επικεφαλής που επέλεξε ο Κ. Μητσοτάκης είναι και ο «καπετάνιος» του Υπουργείου Υγείας, όπου τοποθέτησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιβεβαιώνοντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα.

Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συμπληρώνουν δύο γνώριμα πρόσωπα στην Αριστοτέλους. Βασικά, μόνο γραφεία αναμένεται να αλλάξουν η κα Αγαπηδάκη και ο κος Θεμιστοκλέους, οι οποίοι παραμένουν στο Υπουργείο Υγείας αλλά αναβαθμίζονται!

Νέο πρόσωπο στο υπουργικό σχήμα της Υγείας ένας πιο παλιός γνώριμος, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που αναλαμβάνει θέση Υφυπουργού.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας μέχρι την τοποθέτηση της επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, αλλά και ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους. Αναλαμβάνουν καθήκοντα Αναπληρώτριας Υπουργού και Υφυπουργού Υγείας, αντίστοιχα.

Της ανακοίνωσης ακολουθεί η ορκωμοσία της κυβέρνησης, την Τρίτη, για να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και οι τελετές παράδοσης-παραλαβής, η οποία θα λάβει χώρα στις 15.00 στο Υπ. Υγείας.

Ο νέος Υπουργός Υγείας

Για τους περισσότερους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ταυτιστεί με τη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή Δημόσιας Τάξεως (1999-2003, 2009-2010, 2012, 2019-2021) όπως λεγόταν παλαιότερα, στο οποίο έχει βρεθεί επικεφαλής τέσσερις φορές, τις τρεις πρώτες με το ΠΑΣΟΚ. Το όνομα του συνδέθηκε, μεταξύ άλλων με την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17 Νοέμβρη, ΕΛΑ και Επαναστατικό Αγώνα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αποτελεί, ως επί το πλείστον λοιπόν, ερωτηματικό για χώρο τους υγείας και τα μέλη του. Ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς φαρμάκου, ενός τομέα με πολλά ανοικτά μέτωπα και συσσωρευμένη δυσαρέσκεια (όπως και πολλοί τομείς στην Υγεία για να είμαστε ειλικρινείς), δεν είναι εντελώς άγνωστος, χάρη στη θητεία στο Υπ. Εμπορείου.

Τη μακρινή δεκαετία του 1990, όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν στο επιτελείο του Υπ. Εμπορίου, φέρεται να επιβλήθηκε, αιφνιδιαστικά όπως αναφέρουν, καθώς ήταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, η χρήση της χαμηλότερης τιμής στην τότε ΕΟΚ, ως τιμολογιακή βάση για τα φάρμακα. Η πρακτική εγκαταλείφθηκε το 2003 μετά από την απόφαση του ΣτΕ.

Παρά τον προβληματισμό που μπορεί να συνοδεύει τα παραπάνω, οι σαφείς δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για στοχευμένες πολιτικές που θα ενισχύσουν τη δημόσια υγεία, φαίνεται να δίνει στην επιλογή Χρυσοχοΐδη έναν χαρακτήρα «ειδικής αποστολής», όπως έχει ήδη χαρακτηριστεί, παραπέμποντας περισσότερο στη θητεία του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Τον κ. Χρυσοχοΐδη θα αναλάβουν να… ξεναγήσουν στην Αριστοτέλους οι δύο, γνώριμες στο Υπουργείο Υγείας, επιλογές του Πρωθυπουργού για τις θέσεις της Αναπληρώτριας και του Υφυπουργού Υγείας. Η κα Αγαπηδάκη, μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, έχει ένα βιογραφικό εστιασμένο στη δημόσια υγεία.

Ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια Σχολή.

Έχει μετεκπαιδευτεί και σε θέματα πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και προαγωγής ψυχικής υγείας.

Επιπλέον, έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα πεδία της χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας, τη μεθοδολογία έρευνας στη Δημόσια Υγεία και στην προαγωγή ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτης επί σειρά ετών στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξελέγη και υπηρετούσε ως Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Παραιτήθηκε από τη θέση για να αναλάβει τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Της θέσης αυτής ακολούθησε η τοποθέτηση στη ΓΓ Δημόσιας Υγείας, που χαρακτηρίστηκε από την ανάπτυξη του Στρατηγικού Σχεδίου «Σπ. Δοξιάδης», με προληπτικά προγράμματα δημόσια υγείας.

Οι δύο νέοι Υφυπουργοί Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους

Άνθρωπος της Υγείας και ο νέος Υφυπουργός. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι γνωστός για τον καίριο ρόλο του κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ειδικότερα στην ανάπτυξη και υλοποίηση του Εμβολιαστικού Προγράμματος για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Νευροχειρουργός, έχει άλλωστε εργαστεί σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός» και στο Παίδων «Αγ. Σοφία», είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους έχει διατελέσει Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, αλλά και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων).

Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Ο Δημήτριος Βαρτζόπουλος, επιστρέφει στο Υπ. Υγείας μετά από χρόνια, με βιογραφικό που ταιριάζει με το χαρτοφυλάκιο. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης. Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι ειδικευμένος σε θέματα Νομικής Ψυχιατρικής και έχει εργαστεί ως επιστημονικός διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής.

Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, το 2009 διατέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, ενώ έχει διατελέσει και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ.

Υπήρξε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2023 - 20:03
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
  • ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ
  • ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
  • ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλείψεις φαρμάκων για τον Διαβήτη: Συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την Κοτανίδου
Ελλείψεις φαρμάκων για τον Διαβήτη: Συνάντηση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με την Κοτανίδου 21 Ιουνίου 2023
«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί, προειδοποιεί ο Οργανισμός στην Ευρώπη 27 Ιουνίου 2023
«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί, προειδοποιεί ο Οργανισμός στην Ευρώπη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: Πριν το Πάσχα η προκήρυξη για τις 850 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:03

Θεμιστοκλέους: Πριν το Πάσχα η προκήρυξη για τις 850 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία

Εργαζόμενοι Κρατικού Νίκαιας: «Πλαστή η εικόνα της κυβέρνησης για τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 18:38

Εργαζόμενοι Κρατικού Νίκαιας: «Πλαστή η εικόνα της κυβέρνησης για τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ»

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 20:42

Αγγελής: «Έμφαση στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας και την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες»

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί
Πολιτική Υγείας
14/03/2026 - 09:00

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης θα συνεχιστεί

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας - Αιτήσεις έως και 21 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 18:19

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας - Αιτήσεις έως και 21 Μαρτίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποια είναι η χημική ουσία που έχει προκαλέσει τον θάνατο 74.000 νεογνών το 2018
Υγεία
01/04/2026 - 10:00
Ανήλικοι και social media: Γιατί η μείωση του χρόνου χρήσης δεν αρκεί για την προστασία του ψυχισμού τους
Ψυχική Υγεία
01/04/2026 - 09:00
Κρίσιμη η πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Pharma News
01/04/2026 - 07:28
Σε επιφυλακή οι δήμοι της Αττικής για την επερχόμενη κακοκαιρία
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 03:44
Πρωτιά της ΔΑΚΟΑ με 65% στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 00:09
Στον καθηγητή Ουρολογίας Δημήτρης Χατζηχρήστου το διεθνές βραβείο Career Award 2026
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 23:21
Δήμος Αθηναίων: Διεθνής ημέρα μηδενικών αποβλήτων με τη συμμετοχή 170 μαθητών δημοτικού
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 22:06
Πως η ρουτίνα στο καθημερινό φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους!
Διατροφή
31/03/2026 - 21:18
Εάν έχετε πρόβλημα με την ακοή σας ελέγξτε το σάκχαρό σας
Health Talk
31/03/2026 - 20:24
Φαρμασέρβ–Λίλλυ: Πενήντα και πλέον χρόνια καινοτομίας στη νευρολογία και την ψυχική υγεία
Pharma News
31/03/2026 - 19:37
Το ανθρώπινο μικροβίωμα και ο ρόλος του στο μέλλον της εξατομικευμένης ιατρικής
Υγεία
31/03/2026 - 18:42
Η κακή ψυχολογία των γονέων κατά την περιγεννητική περίοδο επηρεάζει την ψυχική υγεία του βρέφους
Ψυχική Υγεία
31/03/2026 - 18:01
Θεραπεία για την παχυσαρκία με συνδρομή!
Pharma News
31/03/2026 - 17:17
Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Έχουν θανατωθεί 486.300 ζώα
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 16:54
Αποκαλυπτικός χάρτης του ιστού του μαστού - Ο ρόλος της εμμηνόπαυσης στην ανάπτυξη καρκίνου
Υγεία
31/03/2026 - 16:21
Έρευνα: Ένας στους τρεις ενήλικες στρέφεται στα AI chatbots για θέματα υγείας
Digital Health
31/03/2026 - 16:00
Gnomon Informatics: Η Κύπρος αποκτά εθνική εφαρμογή ψηφιακής υγείας μέσω της πλατφόρμας eHealthPass
Digital Health
31/03/2026 - 15:28
Η διατροφή που μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου κατά περισσότερο από 2 χρόνια
Διατροφή
31/03/2026 - 15:06
H Motor Oil ενίσχυσε με σημαντική χορηγία την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΕΣ
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 14:43
ΙΑΣΩ Παίδων: 14η υβριδική επιστημονική ημερίδα για τις παιδιατρικές λοιμώξεις και τα εμβόλια
Υπηρεσίες Υγείας
31/03/2026 - 14:17
Θεμιστοκλέους: Πριν το Πάσχα η προκήρυξη για τις 850 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:03
ΠΟΥ προς κυβερνήσεις: Εφαρμόστε προγράμματα ασκήσεων προσομοίωσης συμβάντων δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:01
Μύθοι και αλήθειες για την ψωρίαση και τη θεραπεία της
Health Talk
31/03/2026 - 13:41
Καθαριστικά: Γιατί η εισπνοή μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη και από την κατάποση!
Υγεία
31/03/2026 - 13:00
Στρατηγική αυτονομία στις θεραπείες πλάσματος: Ευρωπαϊκές προκλήσεις και το στοίχημα για την Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 12:50
Μετεωροπάθεια: Γιατί νιώθετε το Erminio στα κόκκαλά σας!
Υγεία
31/03/2026 - 12:30
Κρούσμα γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο στην Ιταλία: Γιατί οι ιολόγοι δεν ανησυχούν προς το παρόν
Υγεία
31/03/2026 - 12:00
Αντικαταθλιπτικό ανακουφίζει από την κόπωση που προκαλείται από τη long Covid
Υγεία
31/03/2026 - 11:00
Μικροπλαστικά: Μήπως τα εργαστηριακά γάντια έχουν φουσκώσει το πρόβλημα;
Υγεία
31/03/2026 - 10:00
Το άτμισμα φαίνεται να προκαλεί καρκίνο του στόματος και του πνεύμονα
Υγεία
31/03/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31
Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39
Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Ανοιχτή πρόσκληση σε γιατρούς του ΕΣΥ από την 2η ΥΠΕ με ισχυρά κίνητρα
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:59
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo