Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020

Νέες κλίνες σε ΜΕΘ και προσλήψεις από το Υπουργείο Υγείας

425 0

Σε λειτουργία θέτει το Υπουργείο Υγείας 15 νέες κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσοκομείων της Αττικής. Προσλήψεις νοσηλευτών.

Στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) τεσσάρων νοσοκομείων της Αττικής προχωρά το Υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε, 15 κρεββάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ «ανοίγουν» από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της προσπάθεια κάλυψης των κενών στο πεδίο της εντατικής φροντίδας, που έχουν διογκωθεί λόγω του κύματος της γρίπης.

Ειδικότερα, 7 κλίνες ΜΑΦ τίθενται σε λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, με 4 κλίνες ΜΕΘ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», ενώ από 2 κλίνες ΜΕΘ «ανοίγουν» στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ..

Η κατανομή κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ θα αναπτυχθούν από την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο εξάλειψης της λίστας αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ και ΜΕΦ Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ προχώρησαν σε συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να κατευθύνονται στις δικές τους Μονάδες ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία, με το συντονισμό του ΕΚΑΒ.

Συνολικά, 81 κλίνες σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών έχουν διατεθεί για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο ΕΟΠΥΥ συμφώνησε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), για την παραχώρηση 38 κλινών. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κικίλια σε συμφωνία ήρθε και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) για την παραχώρηση 43 κλινών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 41 για ενήλικες και 2 για παιδιά.

Προσλήψεις

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε την πρόσληψη 26 νοσηλευτών που θα στελεχώσουν άμεσα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Θυμίζουμε ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται προσλήψεις για την κάλυψη 1500 θέσεων λοιπού προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων (43% Νοσηλευτικό προσωπικό) σε όλους τους φορείς του Υπουργείου Υγείας μέσω ΑΣΕΠ και 950 θέσεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού και 50 θέσεις νοσηλευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsroom