ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης προς νοσηλευτές: Ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει - Το ΕΣΥ μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις

Πολιτική Υγείας
Μητσοτάκης προς νοσηλευτές: Ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει - Το ΕΣΥ μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που έβγαλαν την Ελλάδα ασπροπρόσωπη και χάρη στην αξία και την αυτοθυσία τους απέδειξαν ότι το ΕΣΥ διαθέτει έμψυχο δυναμικό που μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις.
Τρίτη, 12/05/2020 - 16:40
News4Health Team News4Health Team

Το μήνυμα αυτό έστειλα πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη με τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών από 12 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό σε ολόκληρη τη χώρα.

«Παίρνω αφορμή από το γεγονός ότι είναι σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών / Νοσηλευτριών για να σας πω προσωπικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει, εσείς, το προσωπικό σας, όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι οι νοσηλευτές έβγαλαν την Ελλάδα ασπροπρόσωπη, ενώ χάρη στην αξία και την αυτοθυσία τους απέδειξαν ότι το ΕΣΥ διαθέτει έμψυχο δυναμικό που μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κρίση του κορονοϊού λειτούργησε ως έναυσμα ώστε να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα του ΕΣΥ, η χαμηλή αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό της χώρας μας, καθώς η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα ώστε να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, ολοκληρώνοντας περίπου 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών έως σήμερα.

Επισήμανε παράλληλα ότι η επόμενη ημέρα γεννά μία μεγάλη ευκαιρία για την ευρύτερη και μακρόπνοη ενίσχυση του ΕΣΥ, μέσω της εκπόνησης μακροπρόθεσμων σχεδίων για αποτελεσματική και ορθολογική κάλυψη των υφιστάμενων κενών, προκειμένου η δημόσια υγεία να φτάσει στο επιθυμητό σημείο.

Χάρη στις προσλήψεις των τελευταίων μηνών το νοσηλευτικό προσωπικό επιστρέφει στα επίπεδα στελέχωσης όπου βρισκόταν πριν την οικονομική κρίση του 2011, αντιστρέφοντας μία πολυετή πτωτική τάση. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχους τόσο την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με προσωπικό όσο και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να αναβαθμιστούν συνολικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Από την πλευρά τους οι νοσηλευτές, αφού σημείωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ευχαρίστησαν τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την ενίσχυση που είχαν στην κρίσιμη αυτή περίοδο σε προσωπικό αλλά και μέσα προστασίας, ενώ μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τη μάχη με τον κορονοϊό.

«Ήταν δύσκολα, δεν φοβηθήκαμε, δεν καταθέσαμε ούτε μια στιγμή τα όπλα. Αντιθέτως, πεισμώσαμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι ασθενείς μας έφευγαν από τις ΜΕΘ όρθιοι. Είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση που εισπράττουμε. Βγήκαμε ενισχυμένοι, βγήκαμε δυνατοί από τη διαδικασία. Σας ευχαριστούμε και για το προσωπικό που μας ενισχύσατε», τόνισε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Σωτηρία», Βάγια Ζαγανά.

NOSHLEUTES

Τι ζήτησαν οι νοσηλευτές από τον πρωθυπουργό

Οι νοσηλευτές ζήτησαν επίσης από τον κ. Μητσοτάκη, το Υπουργείο Υγείας να εμπιστεύεται και να λαμβάνει υπόψη για τον όποιο σχεδιασμό, τις προτάσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, κάτι για το οποίο ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε. «Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και του υπουργείου θα παραμείνουν ανοικτοί. Η κρίση μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε πιο ομαδικά. Αυτό που έγινε μέσα στην τραγωδία, ήταν ότι είχαμε την τεράστια ευκαιρία να κάνουμε στο ΕΣΥ πράγματα που δεν έγιναν από τη δημιουργία του. Ένα νέο ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που έγινε, αναφερόμενος παράλληλα και στη σημασία που θα δοθεί στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση του προσωπικού.

Οι επικεφαλής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, επισήμαναν επίσης και το γεγονός ότι η καλή οργάνωση που υπήρξε από την κυβέρνηση προστάτευσε και τους νοσηλευτές και για αυτό η χώρα δεν θρήνησε θύματα από το προσωπικό των νοσοκομείων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Καλημέρα σας. Να πω χρόνια πολλά. Φαντάζομαι ότι είναι η μέρα που πρέπει να τα πούμε, αλλά θα πρέπει να σας τα λέμε κάθε μέρα.

Είναι μεγάλη χαρά που σας βλέπω και σας συναντώ, έστω με τη χρήση της τεχνολογίας, και παίρνω αφορμή από το γεγονός ότι είναι σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών / Νοσηλευτριών για να σας πω προσωπικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει, εσείς, το προσωπικό σας, όσοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Μας βγάλατε, ως χώρα, ασπροπρόσωπους, αλλά πάνω από όλα σώσατε ζωές και περιθάλψατε συμπολίτες μας σε ανάγκη, με αυτοθυσία και με ποιότητα. Και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό.

Νομίζω ότι μέσα από αυτήν την μεγάλη υγειονομική κρίση αποκαταστάθηκαν και δεσμοί εμπιστοσύνης με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αποδείξαμε ότι το ΕΣΥ έχει εφεδρείες. Πάνω από όλα έχει ανθρώπους, άξιους ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν και με το παραπάνω να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι μία από τις μεγάλες διαχρονικές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας αφορούσε το νοσηλευτικό προσωπικό. Τον αριθμό του, πρωτίστως. Γνωρίζαμε ότι ήμασταν από τους τελευταίους στην Ευρώπη σε αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού ανά κάτοικο, με βάση τον πληθυσμό. Η κρίση του κορονοϊού ήταν μία ευκαιρία να προσθέσουμε, με μεγάλη ταχύτητα, νοσηλευτές σε όλη τη χώρα, αλλά αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε να βρεθούμε.

Πιστεύω ότι η μεγάλη ευκαιρία για την επόμενη μέρα, καθώς θα διαχειριζόμαστε πια αποτελεσματικά αυτήν την πανδημία, θα είναι να κάνουμε έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό, μαζί με το Υπουργείο Υγείας, για το πώς μπορούμε αυτά τα κενά να τα καλύψουμε με έναν τρόπο ο οποίος θα είναι αποτελεσματικός και ταυτόχρονα ορθολογικός.

ΜΙΝ

Εγώ ήθελα να μιλήσω λίγο σήμερα, ήθελα να ακούσω από σας τις δικές σας εμπειρίες, τους δικούς σας προβληματισμούς, και παρακαλώ μιλήστε ελεύθερα. Ο σκοπός αυτών των συναντήσεων δεν είναι μόνο να σας πω ένα τυπικό αλλά και πολύ ουσιαστικό ευχαριστώ, είναι να μπορώ και εγώ ο ίδιος να ενημερωθώ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφοράς και για το πώς μπορούμε να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η Βάγια Ζαγανά από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», η Ελένη Πισιμίση από το «Αττικόν», η Ελένη Ρόκα από το «Θριάσιο», η Χριστίνα Δημόνη από το ΑΧΕΠΑ, ο Αθανάσιος Γκουτζιβελάκης από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η Ευδοξία Γιαννοπούλου από το «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, η Κωνσταντίνα Ζησοπούλου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, η Δέσποινα Αθανασίου από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, η Ιωάννα Μίχου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», η Αλεξάνδρα Μάγκου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η Πηνελόπη Ντζιλέπη από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η Ελβίρα Καμιλάκη από το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Γεώργιος» των Χανίων, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/05/2020 - 16:42
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
  • ΕΣΥ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι ασθενείς θα ελέγχονται για COVID-19 πριν από τακτικά χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία
Ποιοι ασθενείς θα ελέγχονται για COVID-19 πριν από τακτικά χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία 12 Μαϊος 2020
Τσιόδρας - Χαρδαλιάς: Στους 152 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - 2.744 τα κρούσματα 12 Μαϊος 2020
Τσιόδρας - Χαρδαλιάς: Στους 152 οι θάνατοι από τον κορονοϊό - 2.744 τα κρούσματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών για το Νοσοκομείο «Μεταξά»
Υγεία
03/07/2025 - 13:42

Εντυπωσιακή άνοδος στην αξιολόγηση των πολιτών για το Νοσοκομείο «Μεταξά»

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Ορκωμοσία 49 νέων νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
02/07/2025 - 12:45

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Ορκωμοσία 49 νέων νοσηλευτών

Συνάντηση ΠαΣΟΝοΠ με τον Γεωργιάδη και δέσμευση για ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ!
Πολιτική Υγείας
30/06/2025 - 16:18

Συνάντηση ΠαΣΟΝοΠ με τον Γεωργιάδη και δέσμευση για ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ!

Δαβάκης: «Οι ένστολοι δεν θα χάσουν την προτεραιότητα εξυπηρέτησής τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
16/06/2025 - 20:57

Δαβάκης: «Οι ένστολοι δεν θα χάσουν την προτεραιότητα εξυπηρέτησής τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία»

Aurora για το ΕΣΥ: Ανακαίνιση-πρότυπο στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών του «Ευαγγελισμού»
Υπηρεσίες Υγείας
04/06/2025 - 06:54

Aurora για το ΕΣΥ: Ανακαίνιση-πρότυπο στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών του «Ευαγγελισμού»

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Καταγγελία εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού
Πολιτική Υγείας
02/06/2025 - 16:44

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Καταγγελία εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η SkinCeuticals παρουσιάζει καινότομο προϊόν για επαναστατική ανόρθωση και σύσφιξη
Pharma News
05/07/2025 - 06:52
ΟΕΝΓΕ: «Η αστυνομία σε ρόλο γιατρού κάνει ιατρικές γνωματεύσεις»
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 03:24
ΕΕΣ και ΣΦΕΕ υποστηρίζουν ευάλωτους συνανθρώπους μας στη Μυτιλήνη
Επικαιρότητα
05/07/2025 - 00:04
UCB: Δεδομένα τριετίας για φάρμακο κατά της ψωριασικής αρθρίτιδας και της αξονικής σπονδυλαρθρίτιδας
Pharma News
04/07/2025 - 17:54
Επίσκεψη εργασίας κλιμακίου εμπειρογνωμόνων του ECDC στην Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 17:36
Θεσσαλονίκη: Η ατμοσφαιρική ρύπανση δεύτερη σημαντικότερη αιτία καρκίνου του πνεύμονα παγκοσμίως
Υγεία
04/07/2025 - 17:02
Επτά απλά κόλπα για να πίνουμε -μικροί και μεγάλοι- όσο νερό χρειαζόμαστε καθημερινά
Διατροφή
04/07/2025 - 15:51
Γάζα: Ο ΟΗΕ έχει καταγράψει 613 φόνους Παλαιστίνιων σε σημεία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 15:27
Εμμηνόπαυση και υγεία των οστών - Οι πέντε δραματικές αλλαγές στη ζωή κάθε γυναίκας
Health Talk
04/07/2025 - 15:04
Διάρροια: Οδηγίες άμεσης δράσης για να την αντιμετωπίσουμε στο σπίτι
Υγεία
04/07/2025 - 14:31
Διαμαρτυρία στου Ζωγράφου για τη δωρεάν δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 13:58
Επιπλέον ενίσχυση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 13:23
Lavipharm A.E.: Νέα πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και διανομή μερίσματος έπειτα από 18 χρόνια
Pharma News
04/07/2025 - 13:09
Σοβαρό τροχαίο στη Βούλα με σύγκρουση λεωφορείων του ΟΑΣΑ και 47 τραυματίες - Εικόνες από το σημείο
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 12:47
Μοχλός ανάπτυξης και αυτονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
04/07/2025 - 12:22
Τι είναι το φαινόμενο του θερμικού θόλου που φέρνει θερμοκρασίες... Σαχάρας τις επόμενες μέρες!
Επικαιρότητα
04/07/2025 - 11:57
EFPIA: Ευπρόσδεκτο βήμα προς τα εμπρός η στρατηγική της ΕΕ για τις βιοεπιστήμες
Pharma News
04/07/2025 - 11:24
Νόσος του Κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά μας
Health Talk
04/07/2025 - 10:57
Ανακαλύφθηκαν 473 γονίδια-διακόπτες που «φωτίζουν» σοβαρές ασθένειες προτού εκδηλωθούν
Υγεία
04/07/2025 - 10:34
Ψηφίστηκε ο νόμος-μέγγενη για την πώληση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους
Πολιτική Υγείας
04/07/2025 - 10:09
Τμήμα στρατοπέδου παραχωρείται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 21:36
Τετράμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για την αποστολή DNA ή στείρωση
Pet
03/07/2025 - 21:14
ECONOMIST IMPACT-Θεμιστοκλέους: Σημαντική πρόοδος στις κλινικές μελέτες από το 201
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 20:58
Η Ελλάδα στην εποχή του EHDS: Διάλογος για την καινοτομία στην ογκολογική φροντίδα
Patient Talk
03/07/2025 - 19:32
Την ανώτατη διάκριση DIAMOND του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης-CR Index απέσπασε η GENESIS Pharma
Pharma News
03/07/2025 - 19:11
Σε λειτουργία η γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ για τη συμβουλευτική υποστήριξη των καπνιστών
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από covid-19 και 107 εισαγωγές την εβδομάδα 23-29 Ιουνίου
Υγεία
03/07/2025 - 18:34
H μουσική κατά την οδήγηση μειώνει το άγχος του οδηγού
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 18:18
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΨΕ για τη σύλληψη ψυχιάτρων που δεν ενέκριναν εισαγωγή ασθενούς στο ΨΝΑ
Ψυχική Υγεία
03/07/2025 - 17:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η InterMed στηρίζει τη μελισσοκομία στο Καστελόριζο - Πλατινένιο βραβείο στο Μέλι «Το Μέγιστον»
Pharma News
03/07/2025 - 03:27
ΕΙΝΑΠ: «Όχι» στις διακομιδές ασθενών από ιδιώτες - Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 06:53
Λεμόνι: Ένα ελιξίριο της φύσης στην κουζίνα μας - Οι βοήθειες που δίνει στον οργανισμό
Διατροφή
03/07/2025 - 17:51
Επίσκεψη Γεωργιάδη-. Κεραμέως στον «Ευαγγελισμό» για την πρόσληψη 500 τραυματιοφορέων μέσω ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
03/07/2025 - 12:32
H ουσία με οσμή πικραμύγδαλου που σταματά την εξάπλωση του καρκίνου στο πάγκρεας
Pharma News
03/07/2025 - 15:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo