ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: «Προκλήσεις της εποχής η διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και η ψυχική υγεία»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Προκλήσεις της εποχής μας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την οργανωμένη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, κυρίως το Alzheimer, αλλά και τα προβλήματα της ψυχικής υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Τρίτη, 31/10/2023 - 12:27
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας για το θέμα των χρόνιων παθήσεων αλλά και τα ζητήματα ψυχικής υγείας.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για το άνοιγμα διόδων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη δοκιμαζόμενη Γάζα και, επιπλέον, στα ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως βλέπετε έχουμε αρκετή μεταρρυθμιστική δυναμική για να συνεδριάζουμε πια δύο φορές το μήνα. Και η σημερινή μας συνεδρίαση γίνεται στη σκιά της εντεινόμενης αναταραχής στη γειτονιά μας.

Θα επαναλάβω ότι ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, η Ελλάδα αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Διαχωρίζει, ωστόσο, την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό και ήδη, μάλιστα, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Κύπρος, και πάντα υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εξετάζουμε διόδους παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης.

Ενώ, βέβαια, υποστηρίζουμε σταθερά μία οριστική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος στη λογική των δύο κρατών. Είμαστε μία χώρα η οποία τιμά τις συμμαχίες της και η οποία συνομιλεί με όλους τους εμπλεκόμενους.

Γνωρίζετε, επίσης, τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανα στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, με αιχμή την αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό.

Όπως σημαντική εξέλιξη θεωρώ και το γεγονός ότι έχει διευρυνθεί σημαντικά ο αριθμός των χωρών που βλέπουν πλέον θετικά την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους δείκτες υπολογισμού του υπερβολικού ελλείμματος. Είναι μία ακόμα ελληνική πρόταση η οποία αποκτά διαρκώς νέους συμμάχους.

Σε ό,τι αφορά τώρα το εσωτερικό, η πυξίδα μας δείχνει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις. Έτσι, όσα ανακοίνωσα στη ΔΕΘ για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής παίρνουν τώρα τη μορφή νόμου. Είναι μία διαρκής μάχη κατά μίας βαθιά αντικοινωνικής στάσης, με την οποία -όπως έχουμε πει πολλές φορές- δεν συμβιβαζόμαστε.

Λαμβάνουμε, λοιπόν, μια σειρά από παράλληλα μέτρα σε πολλά πεδία. Από τη διασύνδεση, επιτέλους, των POS με τις ταμειακές μηχανές, την ΑΑΔΕ και την εφορία, μέχρι τις ρυθμίσεις εναντίον του λαθρεμπορίου καυσίμων και τις καινούριες παρεμβάσεις τις οποίες κάνουμε για τη δίκαιη φορολόγηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Και, ασφαλώς, την δικαιότερη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Στον τομέα αυτό θα πρέπει επιτέλους να δούμε κατάματα τη στρεβλή εικόνα, ώστε να μπορέσουμε και να την αλλάξουμε. Δεν γίνεται επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα ακόμα και από τον κατώτατο μισθό.

Με άλλα λόγια, ο εργοδότης να εμφανίζεται συχνά να εισπράττει πολύ λιγότερα χρήματα από ότι ο υπάλληλός του, από ό,τι ο εργαζόμενός του. Προχωρούμε, λοιπόν, σε μια τολμηρή παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά φυσικά και ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων.

Έτσι, από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού.

Αποκτούν ωστόσο και ένα σημαντικό επιπρόσθετο κίνητρο για τη φορολογική τους συνέπεια. Γιατί, παράλληλα, όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από αυτό το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται, από το 2024, αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος. Ενώ για τους υπόλοιπους η έκπτωση θα είναι της τάξης του 25%.

Κάτι το οποίο είχα ανακοινώσει ότι θα ισχύσει από το 2025, έρχεται ουσιαστικά μπροστά κατά έναν χρόνο. Το επισπεύδουμε γιατί εμπιστευόμαστε τη λογική και την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος, το οποίο θα παρουσιάσει πολύ πιο αναλυτικά στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Υπουργός Οικονομικών.

Πρόκειται, βέβαια, για μία όψη μόνο της προσπάθειας να κλείσουν τα παράθυρα τα οποία ευνοούν τους λίγους εις βάρος των πολλών. Ένα μέτωπο, στο οποίο θα συμβάλει και η ίδια τεχνολογία, μέσω πολλών περισσότερων διασταυρώσεων τις οποίες είναι σε θέση πια να κάνει η ΑΑΔΕ.

Εδώ θέλω να επαναλάβω ότι τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής αποτελούν δημόσιο πλούτο. Είναι δέσμευσή μου να επιστρέψουν στην κοινωνία, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Να μεταφραστεί σε καλύτερη υγεία, σε περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, σε αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα.

Η καθημερινότητα, άλλωστε, όπως και τα αναχώματα στην ακρίβεια, παραμένουν προτεραιότητά μας. Έτσι, θα εξετάσουμε σήμερα τέσσερα ακόμα μέτρα τα οποία σχετίζονται με τη στήριξη στις τιμές, στην ενέργεια. Με πρώτο βήμα και σημαντικότερο -θα μιλήσει για αυτά στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας- την επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα.

Είναι πολλά τα νοικοκυριά σήμερα τα οποία δεν θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή με πετρέλαιο θέρμανσης και αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο της επιδότησης ως προς το επίδομα θέρμανσης. Γι’ αυτό και προχωράμε σε αυτή τη σημαντική παρέμβαση. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι μία παρέμβαση σημαντική και για την ανακούφιση από την ενεργειακή φτώχεια.

Θα μιλήσει ο Υπουργός και για το ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες: μεγαλύτερες επιπλέον εκπτώσεις και χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια.

Για το πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο καλύπτει τις ανάγκες νοικοκυριών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω ενεργειακών κοινοτήτων που θα αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά βέβαια και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ρευματοκλοπών. Δεν είναι αμελητέες αυτές, ανέρχονται σχεδόν στο 5% της συνολικής αγοράς ενέργειας. Είναι μία αυθαιρεσία που βαραίνει το σύνολο των καταναλωτών και είναι μια προκλητική αδικία η οποία πρέπει, επιτέλους, να «κοπεί μαχαίρι».

Μετά τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, έχουμε μια αρκετά μεγάλη ατζέντα. Επιτρέψτε μου να σταθώ σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για τις οποίες θα μας μιλήσουν οι Υπουργοί Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

Το Υπουργείο Υγείας θα μιλήσουμε για την οργανωμένη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, κυρίως το Alzheimer, αλλά και τα ψυχικά προβλήματα. Είναι προκλήσεις της εποχής μας. Δυστυχώς, απλώνονται ολοένα και πιο απειλητικά μέσα στην κοινωνία μας.

Και για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θα ήθελα να τονίσω, την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης. Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί πλέον στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου. Την καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι σημαντικό αυτές οι υπηρεσίες, οι οποίες καλούνται να επιχειρούν γρήγορα, να συντονίζονται και να έχουν ένα ενιαίο κέντρο λήψης αποφάσεων.

Τα θέματα της σημερινής ατζέντας δεν εξαντλούνται εδώ. Όλα όμως τα ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε σήμερα, κατατείνουν στον στόχο τον οποίο έχουν θέσει εξ αρχής: μεταρρυθμίσεις σε όλες τις δραστηριότητες του κράτους που αντανακλούν και σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας του πολίτη».

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσοχοΐδης: «Πόροι 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν στην υγεία»
Χρυσοχοΐδης: «Πόροι 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν στην υγεία» 30 Οκτωβρίου 2023
Χρυσοχοΐδης: Η παρουσίαση του οδικού χάρτη για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer 31 Οκτωβρίου 2023
Χρυσοχοΐδης: Η παρουσίαση του οδικού χάρτη για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίκτυο Κέντρων Μαστού σε 7 νοσοκομεία του ΕΣΥ: Το στοίχημα της ολοκληρωμένης φροντίδας
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 09:00

Δίκτυο Κέντρων Μαστού σε 7 νοσοκομεία του ΕΣΥ: Το στοίχημα της ολοκληρωμένης φροντίδας

Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει αποκλεισμό των νοσηλευτών από την ακρόαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 14:42

Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει αποκλεισμό των νοσηλευτών από την ακρόαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων
Pharma Policy
22/10/2026 - 13:02

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων

Σε ποιους φορείς παιδικής φροντίδας και υγείας θα κατευθυνθούν τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου του ΑΝΤ1
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 21:04

Σε ποιους φορείς παιδικής φροντίδας και υγείας θα κατευθυνθούν τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου του ΑΝΤ1

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο Νοσοκομείο Λάρισας – Αναβαθμίζεται η αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 12:30

Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο Νοσοκομείο Λάρισας – Αναβαθμίζεται η αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φάρμακα GLP-1: Πρέπει να διακόπτονται δύο με τρεις μήνες πριν από τη σύλληψη
Υγεία
26/10/2026 - 10:00
Δίκτυο Κέντρων Μαστού σε 7 νοσοκομεία του ΕΣΥ: Το στοίχημα της ολοκληρωμένης φροντίδας
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 09:00
Σύφιλη: Δωρεάν εξέταση με αποτέλεσμα σε 5 λεπτά σήμερα στο κέντρο της Αθήνας
Υγεία
26/10/2026 - 08:41
Ακράτεια ούρων: Μόνιμη συσκευή στον αστράγαλο υπόσχεται λύση χωρίς φάρμακα
Υγεία
26/10/2026 - 08:30
Οι Οργανισμοί Φαρμάκων Ευρώπης και Αφρικής καθόρισαν τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του Έμπολα
Pharma Policy
23/10/2026 - 15:49
Ολική αρθροπλαστική αντίχειρα: Μία νέα επιλογή για ένα παλιό πρόβλημα
Health Talk
23/10/2026 - 15:32
Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας: Η σημασία του εμβολιασμού για την προστασία μικρών και μεγάλων
Υγεία
23/10/2026 - 15:09
Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει αποκλεισμό των νοσηλευτών από την ακρόαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 14:42
Πως η αλλαγή της ώρας επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι - Έξυπνα tips επιβίωσης στις σκοτεινές μέρες του χειμώνα
Υγεία
23/10/2026 - 14:19
Η συνεργασία UNICEF – ΕΟΚ εξασφάλισε δωρεάν δράσεις μπάσκετ για περισσότερα από 100.000 παιδιά
Επικαιρότητα
23/10/2026 - 13:37
Αύξηση κατά 102% του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα αστικά λύματα της Πάτρας
Υγεία
23/10/2026 - 12:48
Γεωργιάδης: «Ο "κόφτης" στα social media για τους κάτω των 15 προκάλεσε αντιδράσεις από τις πλατφόρμες»
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 12:31
Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ για τον καρκίνο του μαστού στη στάση του μετρό «Αγία Σοφία» στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
23/10/2026 - 12:09
Στο μικροσκόπιο ο ιός Shamonda που προκάλεσε τον πρώτο θάνατο ανθρώπου στη Γαλλία - Τι είναι και πως μεταδίδεται
Υγεία
23/10/2026 - 11:58
Τα πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών στον τοκετό
Υγεία
23/10/2026 - 11:21
Ημερίδα με τίτλο «Τα αόρατα αδέλφια των σπάνιων νοσημάτων» στο Περιστέρι - Τα ερωτήματα που θα απαντηθούν
Patient Talk
23/10/2026 - 11:03
Προσβάσιμη και στην Ελλάδα νέα θεραπεία που διπλασιάζει την επιβίωση ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος
Υγεία
23/10/2026 - 10:37
ΕΕ-UNICEF: Τέσσερις ερωταπαντήσεις για νέο εργαλείο πρόληψης που αφορά την υγεία και την ευημερία των παιδιών
Ψυχική Υγεία
23/10/2026 - 09:49
Καρκίνος του μαστού: Tο συναισθηματικό τίμημα της νόσου
Υγεία
23/10/2026 - 09:43
Πειραματικό mRNA εμβόλιο για τον καρκίνο μειώνει κατά 42% τον κίνδυνο υποτροπής ή θανάτου από μελάνωμα
Pharma News
23/10/2026 - 09:32
Αδηφαγία: Μια διατροφική διαταραχή που οδηγεί το άτομο σε φαύλους κύκλους
Διατροφή
23/10/2026 - 09:09
Νόμος του κράτους ο «κόφτης» στα social media για άτομα κάτω των 15 ετών - Σκέρτσος: «Χάσαμε πολύτιμο χρόνο»
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 08:37
Αυτοεξέταση μαστού σε 10 απλά βήματα - Κάθε γυναίκα μπορεί και πρέπει να αφιερώσει μόλις πέντε λεπτά
Health Talk
23/10/2026 - 08:12
Νέο κείμενο πολιτικής για το well-being των νέων - Οι τέσσερις πυλώνες δράσεων που πρέπει να αναληφθούν
Επικαιρότητα
23/10/2026 - 07:23
Οι ψυχολόγοι του ΕΣΥ καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από την κοινοβουλευτική ακρόαση
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 03:49
Σφοδρή επίθεση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας κατά της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΣ
Επικαιρότητα
23/10/2026 - 00:09
Νέα ειδική σελίδα του ECDC με καθημερινή επικαιροποίηση για τις εξάρσεις των λοιμωδών νοσημάτων
Πολιτική Υγείας
22/10/2026 - 23:04
CAPSULaser: Νέα τεχνολογία στις χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη
Health Talk
22/10/2026 - 22:22
Θεραπείες GLP-1 για την παχυσαρκία και τον διαβήτη: Γιατί χρειάζονται εξετάσεις πριν και μετά τη λήψη τους
Υπηρεσίες Υγείας
22/10/2026 - 21:34
Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα έχουν αποκτήσει εξαιρετικά κακή φήμη για τη δημόσια υγεία
Διατροφή
22/10/2026 - 20:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει αποκλεισμό των νοσηλευτών από την ακρόαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 14:42
Γεωργιάδης: «Ο "κόφτης" στα social media για τους κάτω των 15 προκάλεσε αντιδράσεις από τις πλατφόρμες»
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 12:31
Πως η αλλαγή της ώρας επηρεάζει το βιολογικό μας ρολόι - Έξυπνα tips επιβίωσης στις σκοτεινές μέρες του χειμώνα
Υγεία
23/10/2026 - 14:19
Στο μικροσκόπιο ο ιός Shamonda που προκάλεσε τον πρώτο θάνατο ανθρώπου στη Γαλλία - Τι είναι και πως μεταδίδεται
Υγεία
23/10/2026 - 11:58
Παγκόσμια Ημέρα Πολιομυελίτιδας: Η σημασία του εμβολιασμού για την προστασία μικρών και μεγάλων
Υγεία
23/10/2026 - 15:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo