ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης - Γεωργιάδης στο Τζάνειο: «Οραματιζόμαστε το νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υποδομές, με ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων»

Πολιτική Υγείας
Μητσοτάκης - Γεωργιάδης στο Τζάνειο: «Οραματιζόμαστε το νέο ΕΣΥ με ποιοτικές υποδομές, με ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων»
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, όπου εκτελούνται εκτεταμένα έργα για την αναβάθμιση χώρων νοσηλείας και υγιεινής, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, βρέθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας.
Τρίτη, 06/02/2024 - 12:21
News4Health Team News4Health Team

Για την πρόοδο των εργασιών στο "Τζάνειο", οι οποίες συνολικά καταλαμβάνουν επιφάνεια περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων, σε τέσσερις ορόφους του κύριου κτηρίου ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός από τον Διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Γουζουάση.

Ο κ. Μητσοτάκης, που βρέθηκε στο νοσοκομείο του Πειραιά συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροΐλο, ξεναγήθηκε αρχικά στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του 1ου και του 3ου ορόφου, οι οποίες έχουν πλέον παραδοθεί προς χρήση, και στη συνέχεια ανέβηκε στον 4ο όροφο, όπου οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Μαρτίου, πριν προχωρήσουν τα έργα στον 5ο.

Οι παρεμβάσεις στο Τζάνειο περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των θαλάμων νοσηλείας, των γραφείων, κοινόχρηστων και υποστηρικτικών χώρων οκτώ νοσηλευτικών μονάδων, τη δημιουργία 32 νέων λουτρών και την πλήρη ανακατασκευή 18 συγκροτημάτων κοινόχρηστων WC.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο ευχαρίστησε για τη αδιάκοπη προσφορά του εν μέσω εργασιών. «Θα βοηθήσει πάρα πολύ», σημείωσε μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο, αναφερόμενη στις αναβαθμίσεις που υλοποιούνται.

Μητσοτάκης: Η πρώτη ουσιαστική ανακατασκευή από το 1960

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ταχύτητα με την οποία δρομολογείται το σημαντικό έργο ανακατασκευής του Τζάνειου Νοσοκομείου», δήλωσε τέλος της επίσκεψής του.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις παλιές πτέρυγες. Όσοι εργάζεστε εδώ ή έχετε νοσηλευθεί, γνωρίζετε την κατάσταση η οποία δυστυχώς επικρατούσε στο νοσοκομείο. Είχε να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή από το 1960, ενημερώθηκα. Και βέβαια, μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, αλλά και εργασίας, σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι τόσο ταυτισμένο με την πόλη του Πειραιά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους πόρους που αξιοποιήθηκαν για την ανακατασκευή του Τζάνειου και οι οποίοι προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ευχαρίστησε το ΤΑΙΠΕΔ, ως φορέα υλοποίησης, «για την πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία δρομολογεί σημαντικά έργα, τα οποία μόνο στα νοσοκομεία μας ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο και μέσα από αυτούς υλοποιούμε έργα τα οποία χρόνιζαν εδώ και πολύ καιρό, για την αναβάθμιση συνολικά της δημόσιας υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Θέλω, επίσης, να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, διότι δεν είναι εύκολο να προχωράς σε μία τέτοια παρέμβαση με το νοσοκομείο «εν κινήσει», να λειτουργεί δηλαδή. Το ίδιο θα συμβεί και με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Οπότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία σας και για την κατανόησή σας. Αλλά κι εσείς βλέπετε τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης: καλύτερες συνθήκες εργασίες για εσάς και σίγουρα καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς οι οποίοι έρχονται και νοσηλεύονται στο Τζάνειο.

Έτσι οραματιζόμαστε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας: με ποιοτικές υποδομές, με ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε. Οπότε εύχομαι καλή και γρήγορη ολοκλήρωση των έργων», κατέληξε.

Γεωργιάδης: Σε ένα μήνα οι εργασίε στα ΤΕΠ

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «μετά από 60 και πλέον χρόνια γίνεται μία ουσιαστική ανακαίνιση όλων των χώρων του νοσοκομείου. Σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από δύο μήνες, κ. Πρόεδρε, ξεκίνησε η εργολαβία, παραδόθηκαν ήδη οι δύο πρώτοι όροφοι, πλήρως ανακαινισμένοι και ανακατασκευασμένοι, κατασκευάζεται ο τρίτος και ακολουθούμε για τον τέταρτο.

Και σε έναν μήνα από σήμερα ξεκινάμε και την επόμενη εργολαβία, που ανακαινίζουμε όλα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στο ισόγειο του νοσοκομείου. Έτσι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, το Τζάνειο θα είναι πρακτικά ένα καινούργιο νοσοκομείο».

Στον φάκελο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για τη δημόσια υγεία περιλαμβάνονται επίσης, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή και ο εκσυγχρονισμός των τμημάτων επειγόντων περιστατικών σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία όπως το Θριάσιο, το ΚΑΤ και το Ιπποκράτειο, η αναβάθμιση των κτηρίων, των ενεργειακών προδιαγραφών, του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και των υποδομών περισσότερων από 150 δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας, και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για όλα τα 312 κέντρα υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 06/02/2024 - 14:14
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΕΣΥ
  • ΤΖΑΝΕΙΟ
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεωργιάδης: «Οι συμβασιούχοι του Αγίου Σάββα δεν θα γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι από το παράθυρο»
Γεωργιάδης: «Οι συμβασιούχοι του Αγίου Σάββα δεν θα γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι από το παράθυρο» 05 Φεβρουαρίου 2024
ΕΟΔΥ: Από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων στην κοινή Ευρωπαϊκή Δράση EU-WISH 06 Φεβρουαρίου 2024
ΕΟΔΥ: Από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων στην κοινή Ευρωπαϊκή Δράση EU-WISH

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: Πριν το Πάσχα η προκήρυξη για τις 850 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:03

Θεμιστοκλέους: Πριν το Πάσχα η προκήρυξη για τις 850 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία

Προσωπικοί βοηθοί σε 1.500 ΑμεΑ και ανακαινίσεις δομών δημόσιας υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 16:01

Προσωπικοί βοηθοί σε 1.500 ΑμεΑ και ανακαινίσεις δομών δημόσιας υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης

Εργαζόμενοι Κρατικού Νίκαιας: «Πλαστή η εικόνα της κυβέρνησης για τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 18:38

Εργαζόμενοι Κρατικού Νίκαιας: «Πλαστή η εικόνα της κυβέρνησης για τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ»

Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά μειώθηκαν οι χρόνοι αναμονής για χειρουργείο στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 16:01

Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά μειώθηκαν οι χρόνοι αναμονής για χειρουργείο στο ΕΣΥ

Θεμιστοκλέους: «Ξεπερνούν τα 550.000 ραντεβού στα νοσοκομεία - Μειωμένος ο χρόνος αναμονής στα ΤΕΠ με το βραχιολάκι»
Πολιτική Υγείας
17/03/2026 - 16:59

Θεμιστοκλέους: «Ξεπερνούν τα 550.000 ραντεβού στα νοσοκομεία - Μειωμένος ο χρόνος αναμονής στα ΤΕΠ με το βραχιολάκι»

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Innovis Pharma μπαίνει στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής με την απόκτηση της Pharma Center
Pharma News
03/04/2026 - 03:43
Διαμαρτυρία του ΙΣΘ για την απαγόρευση παρακολούθησης ασθενών από προσωπικούς ιατρούς μετά τη λήξη ή τη λύση σύμβασης
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 00:06
Η ΟΛΠ Α.Ε. δώρισε επτά φορητούς απινιδωτές στο Λιμενικό Σώμα
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 23:27
Το αποτύπωμα της MSD στην ελληνική οικονομία το 2024 με αριθμούς
Pharma News
02/04/2026 - 22:09
Ο ΕΕΣ παρουσίασε τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο Μετρό Συντάγματος
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 21:14
O Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μαξίμου μαθητή Ειδικού Σχολείου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 20:52
Κρήτη: Κατά 75 φορές ξεπέρασαν τα όρια ασφαλείας οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 20:18
«Πρώτα οι άλλοι»: Το τίμημα της καταπίεσης στο γυναικείο σώμα
Ψυχική Υγεία
02/04/2026 - 19:52
Τα SOS των διατροφολόγων για το επερχόμενο πασχαλινό τραπέζι
Διατροφή
02/04/2026 - 19:24
Μονίμως φουσκωμένη κοιλιά: Αίτια και αντιμετώπιση του προβλήματος
Health Talk
02/04/2026 - 18:12
Μητσοτάκης από το «Μεταξά»: «Με τη δωρεά της Allwyn θα έχουμε ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 17:17
«Για μια ανάλαφρη ζωή: Μήνυμα συνειδητοποίησης και υποστήριξης για τη νόσο της παχυσαρκίας από τη Novo Nordisk
Pharma News
02/04/2026 - 16:42
Υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Υγεία
02/04/2026 - 16:00
Ερρίκος Ντυνάν: «Γέφυρα ζωής» με δωρεά οργάνων σε πέντε ασθενείς
Υπηρεσίες Υγείας
02/04/2026 - 15:38
Πράσινο φως από τον FDA στο χάπι απώλειας βάρους της Lilly
Pharma Policy
02/04/2026 - 15:14
«Μπορούμε να επικοινωνήσουμε»: To μήνυμα της ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 15:08
Θεμιστοκλέους: «Εργαλείο διοίκησης και βελτίωσης των νοσοκομείων η αξιολόγηση από τους ασθενείς»
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 14:47
ΣΦΕΕ: «Μονόδρομος το ανώτατο όριο στις επιστροφές και η αύξηση της χρηματοδότησης για το φάρμακο»
Pharma Policy
02/04/2026 - 14:32
Πώς οι τρίχες των μαλλιών μας μπορούν να καθορίσουν την ιδανική ώρα λήψης ενός φαρμάκου
Υγεία
02/04/2026 - 14:09
Δένδιας: Δράσεις για τα παιδιά στελεχών και πολιτικού προσωπικού των ΕΔ που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 13:51
Ο EMA προσανατολίζεται στη χρήση «εικονικών πειραματόζωων» στην ανάπτυξη των φαρμάκων
Pharma Policy
02/04/2026 - 13:23
Μελάνωμα: Επίθεμα που ενεργοποιείται με την θερμότητα υπόσχεται θεραπεία χωρίς χειρουργείο
Υγεία
02/04/2026 - 13:00
ΚΕΣΥ: Νέα δεδομένα στη συνεργασία με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 12:42
ΕΦΕΤ: «Καμία εμπλοκή με την παράνομη εκτροφή ζώων στους Αμπελόκηπους»
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 12:17
Ευλογιά των πιθήκων: Συρροή τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων επικίνδυνου στελέχους στο Βερολίνο
Υγεία
02/04/2026 - 12:00
Βαρτζόπουλος για εμπλοκή του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποτέ δεν ζήτησα την παράκαμψη οποιουδήποτε νόμου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 10:37
Ένα μικρό μόριο υπόσχεται επιβράδυνση ή και πάγωμα της εξέλιξης του Πάρκινσον
Υγεία
02/04/2026 - 10:00
Το προφίλ του ανθρώπου που θέλει να "χιονίζει" το φαγητό με αλάτι
Υγεία
02/04/2026 - 09:00
Πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 2 εκατ. ευρώ για την Κούβα ενέκρινε η ΕΕ
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 07:34
Βέλγιο: Πολωνία και Ρουμανία υποχρεούνται να εξοφλήσουν την Pfizer για τα εμβόλια κατά της Covid 19
Pharma Policy
02/04/2026 - 03:42

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατηγική αυτονομία στις θεραπείες πλάσματος: Ευρωπαϊκές προκλήσεις και το στοίχημα για την Ελλάδα
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 12:50
ΠΟΥ προς κυβερνήσεις: Εφαρμόστε προγράμματα ασκήσεων προσομοίωσης συμβάντων δημόσιας υγείας
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:01
Θεμιστοκλέους: Πριν το Πάσχα η προκήρυξη για τις 850 μόνιμες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
31/03/2026 - 14:03
ΙΑΣΩ Παίδων: 14η υβριδική επιστημονική ημερίδα για τις παιδιατρικές λοιμώξεις και τα εμβόλια
Υπηρεσίες Υγείας
31/03/2026 - 14:17
Η διατροφή που μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου κατά περισσότερο από 2 χρόνια
Διατροφή
31/03/2026 - 15:06
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo