ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης - Γεωργιάδης ξεδιπλώνουν τα κυβερνητικά σχέδια για την Υγεία

Πολιτική Υγείας
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Οι βασικοί μεταρρυθμιστικοί στόχοι της τριετίας για το ΕΣΥ στο επίκεντρο συνάντησης στο Μαξίμου. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.
Τρίτη, 10/09/2024 - 06:10
— Photo: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την βελτίωση της απόδοσης του συστήματος υγείας θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, στις 11.00, στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπ. Υγείας.

Σε συνέχεια όσων παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά συνεντεύξεων τύπου στα αντίστοιχα Υπουργεία για την παρουσίαση των μέτρων. Στην περίπτωση της Υγείας, της συνέντευξης τύπου θα προηγήθει και η συνάντηση στο Μαξίμου, μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού, Άδ. Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Ειρ. Αγαπηδάκη και του Υφυπουργού Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.

Η συνέντευξη τύπου στην Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10:30 το πρωί. Η ακριβής ώρα δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί. Ωστόσο, αντικείμενο της θα είναι η εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και η παρουσίαση των βασικούς μεταρρυθμιστικών στόχων της τριετίας.

Μητσοτάκης: Αμοιβές, προσλήψεις και απογευματινά χειρουργεία

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην αύξηση των εισοδημάτων των γιατρών, ανακοινώνοντας πως στο εξής «η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αποδοχές των γιατρών 130 ευρώ, ενίοτε και περισσότερο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, η οποία παρέχει κίνητρα για την στελέχωση δομών σε απομακρυσμένες περιοχές. Όπως ανέφερε, η ΚΥΑ «δίνει μεγάλη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, προσέξτε, έως 7.200 ευρώ ετησίως, σε γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε οτι «η χώρα το 2027 θα έχει ανακαινισμένα 156 κέντρα υγείας, 93 νοσοκομεία, δεκάδες καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα έχει περισσότερους γιατρούς». Εκτιμησε, δε, πως σύντομα θα έρθει η τελική επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέψει την εκταμίευση 51 εκατ. ευρώ από το ταμέιο ανάκαμψης που θα διοψευτευουν σε δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, «ανακουφίζοντας 37 χιλιάδες συμπολίτες μας, αυτούς που περίμενουν περισσότερο για μια επέμβαση».

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει»

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε λοιπόν το ΕΣΥ αλλάζει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε, «αλλάζει ως προς τα κτίρια, αλλάζει ως προς τον εξοπλισμό, αλλάζει ως προς τον τρόπο εργασίας, αλλάζει ως προς τη νοοτροπία, αλλάζει ως προς την προσέγγιση των Ελλήνων ασθενών».

Σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας, η χώρα διανύει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυσή του.

«Όσο κάποιοι θα λένε ότι «το ΕΣΥ καταρρέει», τόσο εμείς θα φτιάχνουμε καινούρια νοσοκομεία, καινούρια κέντρα υγείας, καινούριες κλινικές και θα βελτιώνουμε τις κτιριακές μας υποδομές. Όσον αφορά τον εξοπλισμό τους, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο ΕΣΠΑ, αυτή τη στιγμή μπορούμε και αγοράσουμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από διαγωνισμό που διενεργεί η ΕΚΑΠΥ για να ενισχύσουμε τα δημόσια νοσοκομεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Κάναμε καταγραφή όλων των αναγκών, όλων των νοσοκομείων, τα προτεραιοποιήσαμε. Άρα, ταυτόχρονα ανακαινίζουμε τα κτίρια και αποκτούμε και καινούργιο εξοπλισμό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, σημειώνοντας πωςακόμα είναι στην πιλοτική τους μορφή. «Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά χιλιάδες απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ. Από εκεί που λέγανε ότι δεν μπορούν να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ήδη χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν καταφέρει αντί να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία του ΕΣΥ και να θεραπεύσουν το πρόβλημά τους. Η μεγάλη λίστα αναμονής των χειρουργείων που είχαμε στην αρχή του χρόνου, έχει αρχίσει να μειώνεται και μάλιστα με αρκετά καλό ρυθμό. Και όταν μπουν και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, αυτό θα γίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ από την ίδρυσή του», την θεσμοθέτηση του ιδιωτικού έργου, για τους γιατρούς του ΕΣΥ, νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ, εκτός ωραρίου. «Πολλοί για ιδεολογικούς λόγους το πολεμούν. Όμως, η συμμετοχή των γιατρών ήδη μέχρι σήμερα είναι μεγάλη. 15% του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ έχει ήδη ζητήσει να κάνει παράλληλα ιδιωτικό έργο και με τη νέα ΚΥΑ που εκδίδουμε και που την κάνουμε διευρυμένη και πολύ πιο ευέλικτη, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από τους μισούς γιατρούς του ΕΣΥ θα έχουν κάνει χρήση αυτής τους της δυνατότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη νομοθετικές αλλαγές στο πεδίο της ψυχικής υγείας καθώς και στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης με τη βοήθεια του Ταμίου Ανάκαμψης.

Δημογραφικό

Μετά το Υπ. Υγείας, σειρά παίρνει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Την Πέμπτη, 12/9 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για τη στήριξη της οικογένειας, με εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Θα συμμετέχουν η Σ. Ζαχαράκη, η Ν. Κεραμέως, ο Κ. Πιερρακάκης, και ο Θ. Πετραλιάς. Μαζί τους θα είναι και ο Υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης.

Από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του επιδόματος γέννησης έως τις 3.500 ευρώ, προσθέτοντας πς πλέον το επίδομα μητρότητας διαρκεί εννέα μήνες και κυμαίνεται στο ύψος του κατώτατου μισθού, ενώ καταργήθηκε ο φόρος γονικών παροχών και αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ο Πρωθυργός έκανε λόγο για ενίσχυση του επιδόματος προς νέους γονείς και την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για να στηρίξουν και αυτές την προσπάθεια.

Αναφέρθηκε, όμως, και στην απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. «Ένα πολύ πιο ευρύ πρόγραμμα από αυτό που παρουσιάζω σήμερα, κοστολογείται συνολικά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, και θα συνδυαστεί με την προσεκτική αναμόρφωση της επιδοματικής μας πολιτικής».

Τελευταία τροποποίηση στις 10/09/2024 - 12:25
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΟΠΥΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Αθηναίων
Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Αθηναίων 09 Σεπτεμβρίου 2024
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συστήνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της long Covid 10 Σεπτεμβρίου 2024
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συστήνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της long Covid

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 15:58

Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών

Πόσο καλό για την υγεία είναι τελικά το μασάζ;
Υγεία
14/11/2025 - 12:00

Πόσο καλό για την υγεία είναι τελικά το μασάζ;

Σε Χίο και Ψαρά ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια νέων δομών του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
12/11/2025 - 16:33

Σε Χίο και Ψαρά ο Γεωργιάδης για τα εγκαίνια νέων δομών του ΕΣΥ

Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ: Στην Αττική οι περισσότεροι ασθενείς που επωφελήθηκαν
Πολιτική Υγείας
12/11/2025 - 11:00

Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ: Στην Αττική οι περισσότεροι ασθενείς που επωφελήθηκαν

Μητσοτάκης: «Το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει το ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
11/11/2025 - 18:22

Μητσοτάκης: «Το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει το ΕΣΥ»

Διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό: Γιατί είναι απαραίτητο για το σώμα και το νου και την παραγωγικότητα
Υγεία
11/11/2025 - 14:00

Διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό: Γιατί είναι απαραίτητο για το σώμα και το νου και την παραγωγικότητα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για τον σακχαρώδη διαβήτη
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 07:23
Επετειακό συνέδριο για τα 35 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 03:39
Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11
Σημαντική η σύνδεση της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με τον καρκίνο του εντέρου
Διατροφή
14/11/2025 - 23:48
Με τη συμβολή Πανεπιστημίου των ΗΠΑ το 1ο Συμπόσιο Ακτινοθεραπείας με Πρωτόνια
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 23:22
ΠΦΣ: «Διαρκής πρόκληση για το σύστημα υγείας η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη»
Pharma Policy
14/11/2025 - 22:11
Mέχρι τo τέλος Δεκεμβρίου το πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 21:36
Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους ΙΙΙ» από τον ΕΟΠΑΕ
Ψυχική Υγεία
14/11/2025 - 21:17
Διημερίδα στο 401 ΓΣΝΑ με θέμα «Καρδιοχειρουργική 2025» - Έναρξη με χαιρετισμό Δαβάκη
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 20:52
Ιταλία: Σχεδόν το 42% των εφήβων έχουν στραφεί στην AI για... παρηγοριά
Ψυχική Υγεία
14/11/2025 - 20:14
ΠΣΕΥ: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαιδεύσεων στον εμβολιασμό σε τρεις πόλεις
Υγεία
14/11/2025 - 19:53
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Ανοιχτό χωρίς ραντεβού το Ιατρείο Πόνου την Τρίτη 18 Νοεμβρίου
Υγεία
14/11/2025 - 19:29
Θεσσαλονίκη: Χίλια self test ανίχνευσης αλκοόλ μοιράστηκαν σε οδηγούς από τον ΦΣΘ και τον ΣΥΦΑ
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 19:03
Ο κακός ύπνος μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο τραυματισμού στο τρέξιμο
Υγεία
14/11/2025 - 18:24
Πνιγμονή από λάθος κατάποση ή επικίνδυνα challenge: Αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία
Υγεία
14/11/2025 - 18:01
Ξεκινά το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής με πρακτική εκπαίδευση
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 17:18
Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον διαβήτη κύησης από τον ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 17:00
Πατούλης: «Ο ΙΣΑ βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη»
Υγεία
14/11/2025 - 16:44
Συναγερμός για τη μικροβιακή αντοχή: Το 40% των Ελλήνων έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο
Υγεία
14/11/2025 - 16:34
Αγαπηδάκη: Σημαντική τομή η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 16:16
Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 15:58
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιούς Μακροζωίας: Μια πρωτοβουλία που αλλάζει τα δεδομένα της πρόληψης και της ευεξίας
Υγεία
14/11/2025 - 15:33
Κύτταρα του ανοσοποιητικού κρυμμένα στον εγκέφαλο πατάνε γκάζι ή φρένο στο στρες
Υγεία
14/11/2025 - 15:11
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μαζεύει υπογραφές για την κατάργηση της αποζημίωσης των ταινιών μέτρησης σακχάρου
Patient Talk
14/11/2025 - 14:47
Απόδειξη επαγγελματικής αριστείας ο τίτλος Master Surrgeon
Υπηρεσίες Υγείας
14/11/2025 - 14:28
Μικρό εμφύτευμα σε σχήμα πρέτσελ εξαλείφει τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης στο 82% των ασθενών
Υγεία
14/11/2025 - 14:02
Prehab: Η σημασία της ψυχικής και σωματικής προετοιμασίας στην αποτροπή χειρουργικών επιπλοκών
Υγεία
14/11/2025 - 13:00
Πόσο καλό για την υγεία είναι τελικά το μασάζ;
Υγεία
14/11/2025 - 12:00
ΗΠΑ: Πρώτος τεκμηριωμένος θάνατος από αλλεργία στο κρέας λόγω τσιμπήματος τσιμπουριού
Υγεία
14/11/2025 - 10:23
Σύνδρομο Kallmann: H σπάνια γενετική σεξουαλική διαταραχή του Χίτλερ
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 10:18

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα οδοντόκρεμα φτιαγμένη από τα μαλλιά (!) υπόσχεται αποκατάσταση του οδοντικού σμάλτου
Υγεία
12/11/2025 - 12:00
Επιστήμονες μετέτρεψαν το σωματικό λίπος σε οστά για να θεραπεύσουν κατάγματα της σπονδυλικής στήλης
Υγεία
12/11/2025 - 15:00
Τι γίνεται όταν πλένουμε το κοτόπουλο ωμό: Το βακτηριακό ντόμινο που φτάνει ακόμα και στη σαλάτα
Υγεία
13/11/2025 - 13:00
Χαροπαλεύει στο «Γεννηματά» 22χρονος που είχε βάλει στοίχημα να καταπιεί αμάσητο ένα μπέργκερ!
Επικαιρότητα
12/11/2025 - 15:23
Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ: Στην Αττική οι περισσότεροι ασθενείς που επωφελήθηκαν
Πολιτική Υγείας
12/11/2025 - 11:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo