ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης - Γεωργιάδης ξεδιπλώνουν τα κυβερνητικά σχέδια για την Υγεία

Πολιτική Υγείας
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Οι βασικοί μεταρρυθμιστικοί στόχοι της τριετίας για το ΕΣΥ στο επίκεντρο συνάντησης στο Μαξίμου. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.
Τρίτη, 10/09/2024 - 06:10
— Photo: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την βελτίωση της απόδοσης του συστήματος υγείας θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, στις 11.00, στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπ. Υγείας.

Σε συνέχεια όσων παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά συνεντεύξεων τύπου στα αντίστοιχα Υπουργεία για την παρουσίαση των μέτρων. Στην περίπτωση της Υγείας, της συνέντευξης τύπου θα προηγήθει και η συνάντηση στο Μαξίμου, μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού, Άδ. Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Ειρ. Αγαπηδάκη και του Υφυπουργού Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.

Η συνέντευξη τύπου στην Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10:30 το πρωί. Η ακριβής ώρα δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί. Ωστόσο, αντικείμενο της θα είναι η εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και η παρουσίαση των βασικούς μεταρρυθμιστικών στόχων της τριετίας.

Μητσοτάκης: Αμοιβές, προσλήψεις και απογευματινά χειρουργεία

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην αύξηση των εισοδημάτων των γιατρών, ανακοινώνοντας πως στο εξής «η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αποδοχές των γιατρών 130 ευρώ, ενίοτε και περισσότερο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, η οποία παρέχει κίνητρα για την στελέχωση δομών σε απομακρυσμένες περιοχές. Όπως ανέφερε, η ΚΥΑ «δίνει μεγάλη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, προσέξτε, έως 7.200 ευρώ ετησίως, σε γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε οτι «η χώρα το 2027 θα έχει ανακαινισμένα 156 κέντρα υγείας, 93 νοσοκομεία, δεκάδες καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα έχει περισσότερους γιατρούς». Εκτιμησε, δε, πως σύντομα θα έρθει η τελική επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέψει την εκταμίευση 51 εκατ. ευρώ από το ταμέιο ανάκαμψης που θα διοψευτευουν σε δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, «ανακουφίζοντας 37 χιλιάδες συμπολίτες μας, αυτούς που περίμενουν περισσότερο για μια επέμβαση».

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει»

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε λοιπόν το ΕΣΥ αλλάζει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε, «αλλάζει ως προς τα κτίρια, αλλάζει ως προς τον εξοπλισμό, αλλάζει ως προς τον τρόπο εργασίας, αλλάζει ως προς τη νοοτροπία, αλλάζει ως προς την προσέγγιση των Ελλήνων ασθενών».

Σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας, η χώρα διανύει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυσή του.

«Όσο κάποιοι θα λένε ότι «το ΕΣΥ καταρρέει», τόσο εμείς θα φτιάχνουμε καινούρια νοσοκομεία, καινούρια κέντρα υγείας, καινούριες κλινικές και θα βελτιώνουμε τις κτιριακές μας υποδομές. Όσον αφορά τον εξοπλισμό τους, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο ΕΣΠΑ, αυτή τη στιγμή μπορούμε και αγοράσουμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από διαγωνισμό που διενεργεί η ΕΚΑΠΥ για να ενισχύσουμε τα δημόσια νοσοκομεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Κάναμε καταγραφή όλων των αναγκών, όλων των νοσοκομείων, τα προτεραιοποιήσαμε. Άρα, ταυτόχρονα ανακαινίζουμε τα κτίρια και αποκτούμε και καινούργιο εξοπλισμό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, σημειώνοντας πωςακόμα είναι στην πιλοτική τους μορφή. «Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά χιλιάδες απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ. Από εκεί που λέγανε ότι δεν μπορούν να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ήδη χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν καταφέρει αντί να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία του ΕΣΥ και να θεραπεύσουν το πρόβλημά τους. Η μεγάλη λίστα αναμονής των χειρουργείων που είχαμε στην αρχή του χρόνου, έχει αρχίσει να μειώνεται και μάλιστα με αρκετά καλό ρυθμό. Και όταν μπουν και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, αυτό θα γίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ από την ίδρυσή του», την θεσμοθέτηση του ιδιωτικού έργου, για τους γιατρούς του ΕΣΥ, νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ, εκτός ωραρίου. «Πολλοί για ιδεολογικούς λόγους το πολεμούν. Όμως, η συμμετοχή των γιατρών ήδη μέχρι σήμερα είναι μεγάλη. 15% του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ έχει ήδη ζητήσει να κάνει παράλληλα ιδιωτικό έργο και με τη νέα ΚΥΑ που εκδίδουμε και που την κάνουμε διευρυμένη και πολύ πιο ευέλικτη, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από τους μισούς γιατρούς του ΕΣΥ θα έχουν κάνει χρήση αυτής τους της δυνατότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη νομοθετικές αλλαγές στο πεδίο της ψυχικής υγείας καθώς και στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης με τη βοήθεια του Ταμίου Ανάκαμψης.

Δημογραφικό

Μετά το Υπ. Υγείας, σειρά παίρνει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Την Πέμπτη, 12/9 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για τη στήριξη της οικογένειας, με εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Θα συμμετέχουν η Σ. Ζαχαράκη, η Ν. Κεραμέως, ο Κ. Πιερρακάκης, και ο Θ. Πετραλιάς. Μαζί τους θα είναι και ο Υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης.

Από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του επιδόματος γέννησης έως τις 3.500 ευρώ, προσθέτοντας πς πλέον το επίδομα μητρότητας διαρκεί εννέα μήνες και κυμαίνεται στο ύψος του κατώτατου μισθού, ενώ καταργήθηκε ο φόρος γονικών παροχών και αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ο Πρωθυργός έκανε λόγο για ενίσχυση του επιδόματος προς νέους γονείς και την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για να στηρίξουν και αυτές την προσπάθεια.

Αναφέρθηκε, όμως, και στην απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. «Ένα πολύ πιο ευρύ πρόγραμμα από αυτό που παρουσιάζω σήμερα, κοστολογείται συνολικά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, και θα συνδυαστεί με την προσεκτική αναμόρφωση της επιδοματικής μας πολιτικής».

Τελευταία τροποποίηση στις 10/09/2024 - 12:25
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΟΠΥΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Αθηναίων
Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Αθηναίων 09 Σεπτεμβρίου 2024
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συστήνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της long Covid 10 Σεπτεμβρίου 2024
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συστήνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της long Covid

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04

Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη

Γεωργιάδης από Φλώρινα: «Δεν θα αφήσουμε ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αναξιοποίητο»
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 16:54

Γεωργιάδης από Φλώρινα: «Δεν θα αφήσουμε ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αναξιοποίητο»

Πόσο ασφαλείς είναι οι βαφές μαλλιών και πως θα μειώσετε τον κίνδυνο!
Ομορφιά
23/12/2025 - 15:57

Πόσο ασφαλείς είναι οι βαφές μαλλιών και πως θα μειώσετε τον κίνδυνο!

Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα
Υγεία
23/12/2025 - 14:54

Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα

Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»
Πολιτική Υγείας
21/12/2025 - 07:18

Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις για οδοντικά εμφυτεύματα
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 12:00

Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις για οδοντικά εμφυτεύματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα συστηματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος
Υγεία
24/12/2025 - 20:09
Σε έξαρση οι χειμερινές λοιμώξεις - Πυρετός, γρίπη και ιοί δοκιμάζουν τις αντοχές μας
Health Talk
24/12/2025 - 19:04
«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
Βασικές πρώτες βοήθειες για τα οφθαλμολογικά ατυχήματα που προκύπτουν στις γιορτές
Health Talk
24/12/2025 - 16:49
Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές μαζώξεις: Γιατί μάς βγάζουν τον κακομαθημένο μας εαυτό;
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 16:00
Φόβοι για τους κινδύνους από ύπαρξη τοξικών αερίων στις καμπίνες αεροσκαφών
Υγεία
24/12/2025 - 15:03
Πως να αποφύγετε τις καούρες αυτά τα Χριστούγεννα
Διατροφή
24/12/2025 - 14:00
Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Προβληματισμός, θλίψη και ανησυχία για το περιστατικό με τη 16χρονη στην Κυψέλη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 12:47
Κολπική ξηρότητα: Τα συμπτώματα και μια νέα επιλογή για την αντιμετώπισή της
Υγεία
24/12/2025 - 12:22
Πατάτα: Η πιο ευέλικτη γαρνιτούρα - Πώς να τη διαχειριστείτε για να μην γίνει Βατερλώ θερμίδων
Διατροφή
24/12/2025 - 12:00
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν έως και 33 αισθήσεις!
Υγεία
24/12/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ενδομήτριο στο εργαστήριο για να ρίξουν φως στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης
Υγεία
24/12/2025 - 10:00
Γιορτές: Ξεκούραση δεν είναι να αράζεις στον καναπέ - Η αξία της ενεργητικής ανάπαυσης
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 09:00
ΑΡΣΙΣ: Αυξάνονται τα παιδιά που επαιτούν στις γιορτές - «Μη δίνετε χρήματα, βοηθήστε με εναλλακτικούς τρόπους»
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 07:24
Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων
Υγεία
24/12/2025 - 03:37
TÜV NORD Hellas: Παράδοση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 00:21
Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ
Pharma Policy
23/12/2025 - 23:03
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 22:18
Θεσσαλονίκη: Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που διδάσκουν δύναμη και χαμόγελο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 21:03
Ο Δήμος Ασπροπύργου δώρισε 14 ηλεκτροκίνητα κρεβάτια νέας γενιάς στο «Θριάσιο» νοσοκομείο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 20:46
Νέο καινοτόμο εμβόλιο καλύπτει περισσότερους ορότυπους της Πνευμονίας
Pharma News
23/12/2025 - 20:19
Ανάγκη για έναν νέο οδικό χάρτη στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα
Patient Talk
23/12/2025 - 20:02
O ΕΟΔΥ του αύριο με 16 έργα μετασχηματισμού της Δημόσιας Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 19:44
Από τα μελομακάρονα στις ορμόνες: Οι γιορτινές συνήθειες επηρεάζουν την ευεξία των γυναικών
Health Talk
23/12/2025 - 19:07
Νέα εποχή στην απώλεια βάρους: Πράσινο φως από την FDA σε χάπι σεμαγλουτίδης
Pharma News
23/12/2025 - 18:19
Πώς η ρουτίνα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Υγεία
23/12/2025 - 17:56
Διάλεξη-απολογισμός για την πανδημία από τον πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 17:39
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Ασθενών - Τον Μάρτιο η έναρξη των μαθημάτων
Patient Talk
23/12/2025 - 17:23
«True Leader» η UNI-PHARMA - Αναδείχθηκε ανάμεσα στις 105 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Pharma News
23/12/2025 - 17:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα
Υγεία
23/12/2025 - 14:54
«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
Πώς η ρουτίνα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Υγεία
23/12/2025 - 17:56
Νέα θεραπευτική αγωγή για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Υγεία
23/12/2025 - 10:00
Γονείς και χριστουγεννιάτικο burnout: Κάντε λιγότερα για να είναι και τα παιδιά σας πιο χαρούμενα!
Ψυχική Υγεία
23/12/2025 - 11:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo