ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης - Γεωργιάδης ξεδιπλώνουν τα κυβερνητικά σχέδια για την Υγεία

Πολιτική Υγείας
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Οι βασικοί μεταρρυθμιστικοί στόχοι της τριετίας για το ΕΣΥ στο επίκεντρο συνάντησης στο Μαξίμου. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.
Τρίτη, 10/09/2024 - 06:10
— Photo: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την βελτίωση της απόδοσης του συστήματος υγείας θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, στις 11.00, στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπ. Υγείας.

Σε συνέχεια όσων παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά συνεντεύξεων τύπου στα αντίστοιχα Υπουργεία για την παρουσίαση των μέτρων. Στην περίπτωση της Υγείας, της συνέντευξης τύπου θα προηγήθει και η συνάντηση στο Μαξίμου, μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού, Άδ. Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Ειρ. Αγαπηδάκη και του Υφυπουργού Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.

Η συνέντευξη τύπου στην Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10:30 το πρωί. Η ακριβής ώρα δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί. Ωστόσο, αντικείμενο της θα είναι η εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και η παρουσίαση των βασικούς μεταρρυθμιστικών στόχων της τριετίας.

Μητσοτάκης: Αμοιβές, προσλήψεις και απογευματινά χειρουργεία

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην αύξηση των εισοδημάτων των γιατρών, ανακοινώνοντας πως στο εξής «η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αποδοχές των γιατρών 130 ευρώ, ενίοτε και περισσότερο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, η οποία παρέχει κίνητρα για την στελέχωση δομών σε απομακρυσμένες περιοχές. Όπως ανέφερε, η ΚΥΑ «δίνει μεγάλη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, προσέξτε, έως 7.200 ευρώ ετησίως, σε γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε οτι «η χώρα το 2027 θα έχει ανακαινισμένα 156 κέντρα υγείας, 93 νοσοκομεία, δεκάδες καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα έχει περισσότερους γιατρούς». Εκτιμησε, δε, πως σύντομα θα έρθει η τελική επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέψει την εκταμίευση 51 εκατ. ευρώ από το ταμέιο ανάκαμψης που θα διοψευτευουν σε δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, «ανακουφίζοντας 37 χιλιάδες συμπολίτες μας, αυτούς που περίμενουν περισσότερο για μια επέμβαση».

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει»

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε λοιπόν το ΕΣΥ αλλάζει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε, «αλλάζει ως προς τα κτίρια, αλλάζει ως προς τον εξοπλισμό, αλλάζει ως προς τον τρόπο εργασίας, αλλάζει ως προς τη νοοτροπία, αλλάζει ως προς την προσέγγιση των Ελλήνων ασθενών».

Σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας, η χώρα διανύει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυσή του.

«Όσο κάποιοι θα λένε ότι «το ΕΣΥ καταρρέει», τόσο εμείς θα φτιάχνουμε καινούρια νοσοκομεία, καινούρια κέντρα υγείας, καινούριες κλινικές και θα βελτιώνουμε τις κτιριακές μας υποδομές. Όσον αφορά τον εξοπλισμό τους, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο ΕΣΠΑ, αυτή τη στιγμή μπορούμε και αγοράσουμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από διαγωνισμό που διενεργεί η ΕΚΑΠΥ για να ενισχύσουμε τα δημόσια νοσοκομεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Κάναμε καταγραφή όλων των αναγκών, όλων των νοσοκομείων, τα προτεραιοποιήσαμε. Άρα, ταυτόχρονα ανακαινίζουμε τα κτίρια και αποκτούμε και καινούργιο εξοπλισμό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, σημειώνοντας πωςακόμα είναι στην πιλοτική τους μορφή. «Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά χιλιάδες απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ. Από εκεί που λέγανε ότι δεν μπορούν να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ήδη χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν καταφέρει αντί να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία του ΕΣΥ και να θεραπεύσουν το πρόβλημά τους. Η μεγάλη λίστα αναμονής των χειρουργείων που είχαμε στην αρχή του χρόνου, έχει αρχίσει να μειώνεται και μάλιστα με αρκετά καλό ρυθμό. Και όταν μπουν και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, αυτό θα γίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ από την ίδρυσή του», την θεσμοθέτηση του ιδιωτικού έργου, για τους γιατρούς του ΕΣΥ, νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ, εκτός ωραρίου. «Πολλοί για ιδεολογικούς λόγους το πολεμούν. Όμως, η συμμετοχή των γιατρών ήδη μέχρι σήμερα είναι μεγάλη. 15% του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ έχει ήδη ζητήσει να κάνει παράλληλα ιδιωτικό έργο και με τη νέα ΚΥΑ που εκδίδουμε και που την κάνουμε διευρυμένη και πολύ πιο ευέλικτη, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από τους μισούς γιατρούς του ΕΣΥ θα έχουν κάνει χρήση αυτής τους της δυνατότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη νομοθετικές αλλαγές στο πεδίο της ψυχικής υγείας καθώς και στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης με τη βοήθεια του Ταμίου Ανάκαμψης.

Δημογραφικό

Μετά το Υπ. Υγείας, σειρά παίρνει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Την Πέμπτη, 12/9 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για τη στήριξη της οικογένειας, με εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Θα συμμετέχουν η Σ. Ζαχαράκη, η Ν. Κεραμέως, ο Κ. Πιερρακάκης, και ο Θ. Πετραλιάς. Μαζί τους θα είναι και ο Υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης.

Από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του επιδόματος γέννησης έως τις 3.500 ευρώ, προσθέτοντας πς πλέον το επίδομα μητρότητας διαρκεί εννέα μήνες και κυμαίνεται στο ύψος του κατώτατου μισθού, ενώ καταργήθηκε ο φόρος γονικών παροχών και αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ο Πρωθυργός έκανε λόγο για ενίσχυση του επιδόματος προς νέους γονείς και την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για να στηρίξουν και αυτές την προσπάθεια.

Αναφέρθηκε, όμως, και στην απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. «Ένα πολύ πιο ευρύ πρόγραμμα από αυτό που παρουσιάζω σήμερα, κοστολογείται συνολικά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, και θα συνδυαστεί με την προσεκτική αναμόρφωση της επιδοματικής μας πολιτικής».

Τελευταία τροποποίηση στις 10/09/2024 - 12:25
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΟΠΥΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Αθηναίων
Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Αθηναίων 09 Σεπτεμβρίου 2024
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συστήνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της long Covid 10 Σεπτεμβρίου 2024
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συστήνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της long Covid

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιέσεις στα νοσοκομεία από τη γρίπη και οκτώ θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
15/01/2026 - 19:04

Πιέσεις στα νοσοκομεία από τη γρίπη και οκτώ θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Γεωργιάδης: «Όταν τελειώσουν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουμε ένα καινούριο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
15/01/2026 - 15:23

Γεωργιάδης: «Όταν τελειώσουν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουμε ένα καινούριο ΕΣΥ»

Νέα ζάχαρη έχει την ίδια γεύση με την πραγματική χωρίς τα συνήθη μειονεκτήματα
Διατροφή
15/01/2026 - 14:19

Νέα ζάχαρη έχει την ίδια γεύση με την πραγματική χωρίς τα συνήθη μειονεκτήματα

Κόντρες στη Βουλή για τη δωρεά προς τον ΠΟΥ σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση παιδιών και εφήβων με παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 22:06

Κόντρες στη Βουλή για τη δωρεά προς τον ΠΟΥ σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση παιδιών και εφήβων με παχυσαρκία

Γεωργιάδης: «Ξεκινάει η παραλαβή του νέου στόλου του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και ελικόπτερα»
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 17:42

Γεωργιάδης: «Ξεκινάει η παραλαβή του νέου στόλου του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και ελικόπτερα»

Γεωργιάδης: Επίκειται συνεργασία ασφαλιστικών εταιρειών με το ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 11:28

Γεωργιάδης: Επίκειται συνεργασία ασφαλιστικών εταιρειών με το ΕΣΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το σχέδιο Τραμπ για την υγειονομική περίθαλψη - Θολές ελπίδες για μείωση του κόστους φαρμάκων και ασφαλίστρων
Πολιτική Υγείας
15/01/2026 - 21:46
Χειμερινά σπορ: Πώς επιδρά ο κρύος καιρός στους τραυματισμούς;
Health Talk
15/01/2026 - 21:27
Κρήτη: «Στο Βενιζέλειο» η νέα φάση της πιλοτικής εφαρμογής του καινοτόμου προγράμματος Health-IQ
Πολιτική Υγείας
15/01/2026 - 20:59
ΣΦΕΕ: «Μόλις ένα στα πέντε καινοτόμα φάρμακα φτάνει σήμερα στους Έλληνες ασθενείς»
Pharma Policy
15/01/2026 - 20:26
Τρεις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα που μπορούν να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής έως και ένα χρόνο
Υγεία
15/01/2026 - 19:43
Οι στόχοι για τη διατροφή τη νέα χρονιά και πως μπορούν να γίνουν βιώσιμοι
Διατροφή
15/01/2026 - 19:12
Πιέσεις στα νοσοκομεία από τη γρίπη και οκτώ θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
15/01/2026 - 19:04
Θρήνος στη Χαλκίδα για τον θάνατο 13χρονης μαθήτριας Ειδικού Σχολείου - Ο ΕΟΔΥ δεν επιβεβαιώνει τα περί γρίπης
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 18:23
Γεωργιάδης: Άμεση εφαρμογή δύο νέων μέτρων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο
Pharma Policy
15/01/2026 - 17:39
Κομισιόν: Τι κερδίζει ο Ευρωπαίος πολίτης από την απλοποίηση των κανονισμών για τις ιατρικές συσκευές
Pharma Policy
15/01/2026 - 17:08
Νέες δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και ενίσχυση της επανένταξης στην Αττική
Ψυχική Υγεία
15/01/2026 - 16:41
Κοζάνη: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων, δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ποιμενικών σκύλων
Pet
15/01/2026 - 16:26
Τραμπ: Το πλήρες γάλα επιστρέφει στα σχολικά γεύματα
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 16:00
Γεωργιάδης: «Όταν τελειώσουν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουμε ένα καινούριο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
15/01/2026 - 15:23
ΕΜΑ: 104 νέα φάρμακα εγκρίθηκαν στην Ευρώπη το 2025 – Τα 38 περιείχαν νέα δραστική ουσία
Pharma Policy
15/01/2026 - 15:00
Νέα ζάχαρη έχει την ίδια γεύση με την πραγματική χωρίς τα συνήθη μειονεκτήματα
Διατροφή
15/01/2026 - 14:19
Ξεπέρασαν τις 400 χιλιάδες τα θανατωμένα ζώα από την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 13:56
Οι ερευνητές ανακάλυψαν γιατί κάποιοι άνθρωποι μεθούν χωρίς να πίνουν αλκοόλ
Υγεία
15/01/2026 - 13:00
Η απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ
Υγεία
15/01/2026 - 12:00
Γιατί οι στατίνες προκαλούν μυϊκούς πόνους
Υγεία
15/01/2026 - 11:00
Έρευνα: Οι άνδρες στα 60 έχουν την ίδια σεξουαλική επιθυμία με τους άνδρες στα 20
Υγεία
15/01/2026 - 10:00
Οι πάσχοντες από μακροχρόνια Covid έχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης που συνδέεται με το Αλτσχάιμερ
Υγεία
15/01/2026 - 09:00
ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας για εργαζόμενους στα προγράμματα της ΔΥΠΑ, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 07:48
Η Lavipharm ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες με την πιστοποίηση Great Place To Work
Pharma News
15/01/2026 - 03:21
RSV: Ο «αθόρυβος» ιός που απειλεί τους ηλικιωμένους - Νέο εμβόλιο μειώνει τις νοσηλείες
Υγεία
14/01/2026 - 23:44
Πρωτότυπα φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την αναπνευστική λειτουργία, με Ελληνική σφραγίδα
Pharma News
14/01/2026 - 22:38
Κόντρες στη Βουλή για τη δωρεά προς τον ΠΟΥ σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση παιδιών και εφήβων με παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 22:06
«Άλμα Ζωής»: Νέο ψηφιακό πρόγραμμα για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού
Patient Talk
14/01/2026 - 21:42
Πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίου στον Περιφερειακό Υμηττού από τον ΕΕΣ
Επικαιρότητα
14/01/2026 - 21:17
Πώς η βλεφαροπλαστική βελτιώνει την εμφάνιση των ματιών και το οπτικό πεδίο
Health Talk
14/01/2026 - 20:41

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα παντοτινά χημικά συνδέονται με την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο συκώτι των εφήβων
Διατροφή
13/01/2026 - 11:00
Επιτέλους καλά νέα! 7 στους 10 καρκινοπαθείς επιβιώνουν για πάνω από 5 χρόνια μετά τη διάγνωση
Υγεία
14/01/2026 - 14:00
Γεωργιάδης: Επίκειται συνεργασία ασφαλιστικών εταιρειών με το ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 11:28
Κόντρες στη Βουλή για τη δωρεά προς τον ΠΟΥ σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση παιδιών και εφήβων με παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
14/01/2026 - 22:06
Όταν η υπέρταση δεν οφείλεται στο άγχος, τη διατροφή ή το βάρος σας
Υγεία
14/01/2026 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo