ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης - Γεωργιάδης ξεδιπλώνουν τα κυβερνητικά σχέδια για την Υγεία

Πολιτική Υγείας
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Οι βασικοί μεταρρυθμιστικοί στόχοι της τριετίας για το ΕΣΥ στο επίκεντρο συνάντησης στο Μαξίμου. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.
Τρίτη, 10/09/2024 - 06:10
— Photo: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την βελτίωση της απόδοσης του συστήματος υγείας θα βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, στις 11.00, στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπ. Υγείας.

Σε συνέχεια όσων παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά συνεντεύξεων τύπου στα αντίστοιχα Υπουργεία για την παρουσίαση των μέτρων. Στην περίπτωση της Υγείας, της συνέντευξης τύπου θα προηγήθει και η συνάντηση στο Μαξίμου, μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Υπουργού, Άδ. Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Ειρ. Αγαπηδάκη και του Υφυπουργού Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.

Η συνέντευξη τύπου στην Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10:30 το πρωί. Η ακριβής ώρα δεν έχει ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί. Ωστόσο, αντικείμενο της θα είναι η εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και η παρουσίαση των βασικούς μεταρρυθμιστικών στόχων της τριετίας.

Μητσοτάκης: Αμοιβές, προσλήψεις και απογευματινά χειρουργεία

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στην αύξηση των εισοδημάτων των γιατρών, ανακοινώνοντας πως στο εξής «η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 22%, κάτι που θα αυξήσει μεσοσταθμικά τις αποδοχές των γιατρών 130 ευρώ, ενίοτε και περισσότερο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, η οποία παρέχει κίνητρα για την στελέχωση δομών σε απομακρυσμένες περιοχές. Όπως ανέφερε, η ΚΥΑ «δίνει μεγάλη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, προσέξτε, έως 7.200 ευρώ ετησίως, σε γιατρούς που θα στελεχώσουν δομές υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε οτι «η χώρα το 2027 θα έχει ανακαινισμένα 156 κέντρα υγείας, 93 νοσοκομεία, δεκάδες καινούργια τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα έχει περισσότερους γιατρούς». Εκτιμησε, δε, πως σύντομα θα έρθει η τελική επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα επιτρέψει την εκταμίευση 51 εκατ. ευρώ από το ταμέιο ανάκαμψης που θα διοψευτευουν σε δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, «ανακουφίζοντας 37 χιλιάδες συμπολίτες μας, αυτούς που περίμενουν περισσότερο για μια επέμβαση».

Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ αλλάζει»

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε λοιπόν το ΕΣΥ αλλάζει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε, «αλλάζει ως προς τα κτίρια, αλλάζει ως προς τον εξοπλισμό, αλλάζει ως προς τον τρόπο εργασίας, αλλάζει ως προς τη νοοτροπία, αλλάζει ως προς την προσέγγιση των Ελλήνων ασθενών».

Σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας, η χώρα διανύει το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυσή του.

«Όσο κάποιοι θα λένε ότι «το ΕΣΥ καταρρέει», τόσο εμείς θα φτιάχνουμε καινούρια νοσοκομεία, καινούρια κέντρα υγείας, καινούριες κλινικές και θα βελτιώνουμε τις κτιριακές μας υποδομές. Όσον αφορά τον εξοπλισμό τους, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στο ΕΣΠΑ, αυτή τη στιγμή μπορούμε και αγοράσουμε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό από διαγωνισμό που διενεργεί η ΕΚΑΠΥ για να ενισχύσουμε τα δημόσια νοσοκομεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Κάναμε καταγραφή όλων των αναγκών, όλων των νοσοκομείων, τα προτεραιοποιήσαμε. Άρα, ταυτόχρονα ανακαινίζουμε τα κτίρια και αποκτούμε και καινούργιο εξοπλισμό», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, σημειώνοντας πωςακόμα είναι στην πιλοτική τους μορφή. «Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επτά χιλιάδες απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ. Από εκεί που λέγανε ότι δεν μπορούν να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ήδη χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν καταφέρει αντί να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία του ΕΣΥ και να θεραπεύσουν το πρόβλημά τους. Η μεγάλη λίστα αναμονής των χειρουργείων που είχαμε στην αρχή του χρόνου, έχει αρχίσει να μειώνεται και μάλιστα με αρκετά καλό ρυθμό. Και όταν μπουν και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, αυτό θα γίνει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά ως «μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ από την ίδρυσή του», την θεσμοθέτηση του ιδιωτικού έργου, για τους γιατρούς του ΕΣΥ, νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ, εκτός ωραρίου. «Πολλοί για ιδεολογικούς λόγους το πολεμούν. Όμως, η συμμετοχή των γιατρών ήδη μέχρι σήμερα είναι μεγάλη. 15% του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ έχει ήδη ζητήσει να κάνει παράλληλα ιδιωτικό έργο και με τη νέα ΚΥΑ που εκδίδουμε και που την κάνουμε διευρυμένη και πολύ πιο ευέλικτη, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από τους μισούς γιατρούς του ΕΣΥ θα έχουν κάνει χρήση αυτής τους της δυνατότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη νομοθετικές αλλαγές στο πεδίο της ψυχικής υγείας καθώς και στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης με τη βοήθεια του Ταμίου Ανάκαμψης.

Δημογραφικό

Μετά το Υπ. Υγείας, σειρά παίρνει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Την Πέμπτη, 12/9 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για τη στήριξη της οικογένειας, με εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών μέσω της καλύτερης σύζευξης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Θα συμμετέχουν η Σ. Ζαχαράκη, η Ν. Κεραμέως, ο Κ. Πιερρακάκης, και ο Θ. Πετραλιάς. Μαζί τους θα είναι και ο Υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης.

Από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση του επιδόματος γέννησης έως τις 3.500 ευρώ, προσθέτοντας πς πλέον το επίδομα μητρότητας διαρκεί εννέα μήνες και κυμαίνεται στο ύψος του κατώτατου μισθού, ενώ καταργήθηκε ο φόρος γονικών παροχών και αυξήθηκε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ο Πρωθυργός έκανε λόγο για ενίσχυση του επιδόματος προς νέους γονείς και την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις για να στηρίξουν και αυτές την προσπάθεια.

Αναφέρθηκε, όμως, και στην απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. «Ένα πολύ πιο ευρύ πρόγραμμα από αυτό που παρουσιάζω σήμερα, κοστολογείται συνολικά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, και θα συνδυαστεί με την προσεκτική αναμόρφωση της επιδοματικής μας πολιτικής».

Τελευταία τροποποίηση στις 10/09/2024 - 12:25
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΟΠΥΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Αθηναίων
Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες από τον Δήμο Αθηναίων 09 Σεπτεμβρίου 2024
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συστήνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της long Covid 10 Σεπτεμβρίου 2024
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συστήνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της long Covid

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 21:17

Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»

Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για την εκπρόθεσμη αποδοχή των ιατρικών πράξεων του Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 00:06

Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για την εκπρόθεσμη αποδοχή των ιατρικών πράξεων του Ιανουαρίου

Μετεωροπάθεια: Γιατί νιώθετε το Erminio στα κόκκαλά σας!
Υγεία
31/03/2026 - 12:30

Μετεωροπάθεια: Γιατί νιώθετε το Erminio στα κόκκαλά σας!

Έρευνα: Ένας στους τρεις ενήλικες στρέφεται στα AI chatbots για θέματα υγείας
Digital Health
31/03/2026 - 16:00

Έρευνα: Ένας στους τρεις ενήλικες στρέφεται στα AI chatbots για θέματα υγείας

Επίσκεψη Γεωργιάδη-Ιερώνυμου στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ
Επικαιρότητα
30/03/2026 - 18:19

Επίσκεψη Γεωργιάδη-Ιερώνυμου στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάϊμερ

Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39

Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δένδιας: Δράσεις για τα παιδιά στελεχών και πολιτικού προσωπικού των ΕΔ που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 13:51
Ο EMA προσανατολίζεται στη χρήση «εικονικών πειραματόζωων» στην ανάπτυξη των φαρμάκων
Pharma Policy
02/04/2026 - 13:23
Μελάνωμα: Επίθεμα που ενεργοποιείται με την θερμότητα υπόσχεται θεραπεία χωρίς χειρουργείο
Υγεία
02/04/2026 - 13:00
ΚΕΣΥ: Νέα δεδομένα στη συνεργασία με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες
Πολιτική Υγείας
02/04/2026 - 12:42
ΕΦΕΤ: «Καμία εμπλοκή με την παράνομη εκτροφή ζώων στους Αμπελόκηπους»
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 12:17
Ευλογιά των πιθήκων: Συρροή τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων επικίνδυνου στελέχους στο Βερολίνο
Υγεία
02/04/2026 - 12:00
Βαρτζόπουλος για εμπλοκή του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποτέ δεν ζήτησα την παράκαμψη οποιουδήποτε νόμου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 10:37
Ένα μικρό μόριο υπόσχεται επιβράδυνση ή και πάγωμα της εξέλιξης του Πάρκινσον
Υγεία
02/04/2026 - 10:00
Το προφίλ του ανθρώπου που θέλει να "χιονίζει" το φαγητό με αλάτι
Υγεία
02/04/2026 - 09:00
Πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 2 εκατ. ευρώ για την Κούβα ενέκρινε η ΕΕ
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 07:34
Βέλγιο: Πολωνία και Ρουμανία υποχρεούνται να εξοφλήσουν την Pfizer για τα εμβόλια κατά της Covid 19
Pharma News
02/04/2026 - 03:42
Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για την εκπρόθεσμη αποδοχή των ιατρικών πράξεων του Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 00:06
Διαδικτυακό σεμινάριο των δικτύων του ΠΟΥ για την προσέγγιση της «Ενιαίας Υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 23:27
Στο έλεος της κακοκαιρίας Erminio η χώρα με ανέμους 10 μποφόρ και τόνους νερού
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 22:34
Εμμηνόπαυση και ρευματικά νοσήματα: Μια σιωπηλή κρίση που απαιτεί άμεση δράση
Patient Talk
01/04/2026 - 22:11
Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 21:17
Διαδερμικά επιθέματα οιστραδιόλης στον τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη
Υγεία
01/04/2026 - 19:41
Οι προτάσεις της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας για τους συστηματικούς ελέγχους της όρασης των παιδιών
Health Talk
01/04/2026 - 18:46
Κρήτη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Ηράκλειο από την αφρικανική σκόνη
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 18:18
Καρκίνος και άσκηση: Η σημασία της από την πρόληψη έως και την περίοδο μετά τη θεραπεία
Fitness
01/04/2026 - 17:52
ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 478 θέσεις σε νοσοκομεία από επιλαχόντες της προκήρυξης 2Κ/2024
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 17:27
Πώς αλλάζει τα δεδομένα στη ρινοπλαστική η τεχνολογία Piezo και ποια τα πλεονεκτήματά της!
Health Talk
01/04/2026 - 17:02
Ο ΙΣΑ ζητεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ για το clawback και όχι μόνο
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 16:37
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε φυτοφάρμακα και του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου
Υγεία
01/04/2026 - 16:21
Τα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα ή ελλιποβαρή αντιμετωπίζουν αυξημένα μαθησιακά προβλήματα
Υγεία
01/04/2026 - 16:00
Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Ενημερωτική δράση βιωματικού χαρακτήρα από τον ΕΕΣ στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 15:39
Νέες διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας: Ναι στις φυτικές πρωτεΐνες, όχι στα φουλ λιπαρά
Διατροφή
01/04/2026 - 15:00
Συστατικό φαρμάκου για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να σώσει ζωές παιδιών με σπάνιο νόσημα
Υγεία
01/04/2026 - 14:00
Πόνος οστεοαρθρίτιδας: Οι φυσιοθεραπευτικές επιλογές αποδεικνύονται πιο ανακουφιστικές από τα φάρμακα
Υγεία
01/04/2026 - 13:00
Οι φαρμακευτικές εταιρείες "παγώνουν" νέες κυκλοφορίες στην Ευρώπη λόγω της τιμολογικής πολιτικής Τραμπ
Pharma Policy
01/04/2026 - 12:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Ανοιχτή πρόσκληση σε γιατρούς του ΕΣΥ από την 2η ΥΠΕ με ισχυρά κίνητρα
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:59
Η SOFMEDICA επεκτείνεται στη Σλοβενία, ενισχύοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες λύσεις υγείας
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:42
Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την καρδιο-ογκολογία με τη συμμετοχή της GE HealthCare
Υπηρεσίες Υγείας
30/03/2026 - 21:34
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo