ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας: ΠΟΥ και διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου «ενώνονται» για την διασφάλιση καθολικής υγείας

Πολιτική Υγείας
Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας: ΠΟΥ και διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου «ενώνονται» για την διασφάλιση καθολικής υγείας
Ο ΠΟΥ και αστέρες του ποδοσφαίρου συσπειρώνονται για να πετύχουν ένα γκολ για το «Υγεία για Όλους» για να οικοδομήσουν ένα πιο υγιές μέλλον.
Τρίτη, 13/12/2022 - 12:06
News4Health Team News4Health Team

Την Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας (UHC Day), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεργάζεται με τα διεθνείς αστέρες ποδοσφαίρου για να παροτρύνει τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δράσουν για την επίτευξη υγείας για όλους.

Το UHC διασφαλίζει ότι όλοι, παντού μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υποστήριξη που χρειάζονται για να είναι και να παραμένουν υγιείς χωρίς να οδηγούνται σε οικονομικές δυσκολίες.

Για να τιμήσει την Ημέρα UHC, ο ΠΟΥ λανσάρει δύο νέα εργαλεία: ένα για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να σχεδιάσουν και να προσφέρουν τα σωστά πακέτα κάλυψης υπηρεσιών για τον πληθυσμό τους.

Και ένα δεύτερο για να παρέχει στους ανθρώπους αξιόπιστες πληροφορίες για την υποστήριξη των καθημερινών αποφάσεων που παίρνουν για την προστασία της υγείας και της ευημερίας τους.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το μεγαλύτερο έπαθλο στο ποδόσφαιρο και το μεγαλύτερο έπαθλο στη ζωή είναι η καλή υγεία και ευημερία», δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

«Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια για τους πλούσιους, αλλά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και θεμέλιο για ειρηνικές, ευημερούσες και βιώσιμες οικονομίες και κοινωνίες. Τα εργαλεία που λανσάρουμε σήμερα θα βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τα άτομα να συνειδητοποιήσουν αυτό το σωστό».

Η Ημέρα UHC 2022 έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου χώρες σε όλο τον κόσμο ανασυγκροτούνται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 ενώ αντιμετωπίζουν πολλές άλλες κρίσεις, όπως οικονομικούς και ενεργειακούς περιορισμούς, κλιματική αλλαγή και συγκρούσεις.

Η Ημέρα UHC ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση υψηλού επιπέδου για την UHC που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2023.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, στην πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου για την UHC το 2019, επιβεβαίωσαν ότι η υγεία είναι προϋπόθεση και αποτέλεσμα και δείκτης των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών διαστάσεων της αειφόρου ανάπτυξης.

Δεσμεύτηκαν σθεναρά να επιτύχουν το UHC μέχρι το 2030, κλιμακώνοντας την παγκόσμια προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός υγιέστερου κόσμου για όλους.

Η συνάντηση του 2023 είναι μια ευκαιρία να γίνει απολογισμός της προόδου και να κινητοποιηθεί η πολιτική υποστήριξη και η παγκόσμια δράση για την επίτευξη των στόχων UHC.

Ημέρα UHC στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA

Την παραμονή των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022™, ο ΠΟΥ και ο Πρεσβευτής Καλής Θελήσεώς του για τον Αθλητισμό και την Υγεία, ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιντιέ Ντρογκμπά, οδήγησαν τους εορτασμούς της Ημέρας UHC στη Ντόχα του Κατάρ.

Αυτό αποτελούσε μέρος μιας ολόκληρης ημέρας δραστηριοτήτων που διοργάνωσε το Ίδρυμα Education Above All Foundation για να δοθεί έμφαση στον Στόχο 3 της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Καλή υγεία και ευημερία.

«Βρέθηκα στο ασυνήθιστο μέρος όπου αν είχα προβλήματα στο γήπεδο, η βοήθεια ερχόταν γρήγορα και είδαμε πόσο ζωτικής σημασίας μπορεί να είναι αυτή η υποστήριξη τον τελευταίο καιρό. Αλλά εκτός γηπέδου, ξέρουμε, αυτό δεν συμβαίνει πάντα», είπε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

«Οι κακώς εξοπλισμένες κλινικές, οι μη υποστηριζόμενοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και τα ανεπαρκή φάρμακα και εμβόλια θέτουν σε κίνδυνο την ευημερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η καλή υγεία χρειάζεται ομαδική προσπάθεια, επομένως χρειαζόμαστε τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν σε πολιτικές που υποστηρίζουν την Καθολική κάλυψη υγείας και δίνουν σε όλους πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεται για να είναι υγιείς. Όταν συνεργαζόμαστε για υγεία για όλους, όλοι κερδίζουμε».

Λάτρεις του ποδοσφαίρου όλων των ηλικιών κινήθηκαν για να δείξουν την υποστήριξή τους για την υγεία σε όλους, καθώς ο καλλιτέχνης και τραγουδιστής των ηλεκτρονικών χορών, The Mad Stuntman, ερμήνευσε το διάσημο τραγούδι του, «I Like to Move It», τονίζοντας τη σημασία της παραμονής ενεργού και του ρόλου του αθλητισμού στην προαγωγή της καλής υγείας και ευεξίας.

Η Σέρι Σίλβερ, βραβευμένη με Ρουάντα-Βρετανικό βραβείο MTV χορογράφος, συνήγορος του Διεθνούς Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, η Πρέσβειρα της Ελονοσίας, οδήγησε επίσης το πλήθος σε ένα χορό, που ονομάστηκε World Cup Workout.

«Την Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας, ας είμαστε όλοι ενεργοί και ας παίξουμε τον ρόλο μας για να κάνουμε την υγεία για όλους μας στόχο», δήλωσε η Alisson Becker, τερματοφύλακας της Βραζιλίας και του Λίβερπουλ και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΠΟΥ για την Προαγωγή της Υγείας.

Ένα νέο εργαλείο του ΠΟΥ για την επίτευξη παγκόσμιας κάλυψης υγείας

Η επίτευξη των εθνικών στόχων υγείας παρεμποδίστηκε από την έλλειψη δομημένης προσέγγισης για το σχεδιασμό και την παροχή ενός ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών υγείας που είναι προσαρμοσμένες στα τοπικά πλαίσια.

Ο ΠΟΥ λανσάρει ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Παράδοση και Εφαρμογή Πακέτο Υπηρεσιών Καθολικής Κάλυψης ή UHC SPDI Tool για να υποστηρίξει τις χώρες στο σχεδιασμό των μοναδικών πακέτων υπηρεσιών υγείας UHC.

Αυτό το καινοτόμο και πρακτικό διαδικτυακό εργαλείο περιλαμβάνει λειτουργίες που θα επιτρέψουν στους εθνικούς σχεδιαστές υγείας να επιλέξουν από μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών υγείας —που εκτείνονται σε προωθητικές, προληπτικές, αναζωογονητικές, θεραπευτικές, αποκαταστατικές και ανακουφιστικές υπηρεσίες— που χρειάζονται οι άνθρωποι για να επιτύχουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας και ευεξία.

Το εργαλείο έχει επίσης σχεδιαστεί για να βοηθά στον εντοπισμό των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, βασικών ιατρικών προϊόντων, υποδομών και άλλων στοιχείων που απαιτούνται για την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας.

Δίνει επίσης έμφαση στην πρωτοβάθμια και επείγουσα περίθαλψη πρώτης επαφής και υπογραμμίζει μια προσέγγιση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως βάση για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας και την ένταξη όλων των τομέων στο όραμα της επίτευξης υγείας για όλους. Η επιτυχής εφαρμογή ενός πακέτου εθνικών υπηρεσιών υγείας θα εξοπλίσει τελικά τις χώρες να επιταχύνουν την πρόοδο προς την UHC.

  • ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΟΥ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
  • ΑΣΤΕΡΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΦ: Ολοκληρώνεται η ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων - Στο 2% η μείωση της δαπάνης
ΕΟΦ: Ολοκληρώνεται η ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων - Στο 2% η μείωση της δαπάνης 13 Δεκεμβρίου 2022
Επιστολή ΣΦΕΕ προς Πλεύρη για τις ελλείψεις φαρμάκων: «Απαιτείται διαφάνεια και έλεγχοι από τον ΕΟΦ» 13 Δεκεμβρίου 2022
Επιστολή ΣΦΕΕ προς Πλεύρη για τις ελλείψεις φαρμάκων: «Απαιτείται διαφάνεια και έλεγχοι από τον ΕΟΦ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάνουμε τον καφέ; Τι απειλεί την καλλιέργεια του και οι προσπάθειες των επιστημόνων να τον διασώσουν
Υγεία
19/02/2026 - 10:00

Χάνουμε τον καφέ; Τι απειλεί την καλλιέργεια του και οι προσπάθειες των επιστημόνων να τον διασώσουν

Γιατί το μποτιλιάρισμα βλάπτει την υγεία μας - Τι δείχνουν μελέτες
Υγεία
17/02/2026 - 11:00

Γιατί το μποτιλιάρισμα βλάπτει την υγεία μας - Τι δείχνουν μελέτες

Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση
Διατροφή
17/02/2026 - 09:03

Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση

House burping: Όταν το Tik Tok κάνει trend το.....αέρισμα του σπιτιού
Υγεία
13/02/2026 - 14:00

House burping: Όταν το Tik Tok κάνει trend το.....αέρισμα του σπιτιού

Καταρράκτης: 94 εκατ. οι πάσχοντες παγκοσμίως - Οι μισοί δεν έχουν πρόσβαση σε χειρουργική επέμβαση (ΠΟΥ)
Πολιτική Υγείας
11/02/2026 - 10:00

Καταρράκτης: 94 εκατ. οι πάσχοντες παγκοσμίως - Οι μισοί δεν έχουν πρόσβαση σε χειρουργική επέμβαση (ΠΟΥ)

Το ΥΓΕΙΑ φέρνει πρώτο στην Ελλάδα το Biograph Trinion, την επόμενη γενιά PET/CT ψηφιακής απεικόνισης
Υπηρεσίες Υγείας
10/02/2026 - 16:17

Το ΥΓΕΙΑ φέρνει πρώτο στην Ελλάδα το Biograph Trinion, την επόμενη γενιά PET/CT ψηφιακής απεικόνισης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

PIF: «Σε ασφυκτική πίεση η ελληνική αγορά καινοτόμων φαρμάκων υπό το βάρος του clawback»
Pharma Policy
19/02/2026 - 17:58
ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από κορονοϊό και γρίπη - Μείωση της θετικότητας στον RSV
Υγεία
19/02/2026 - 17:32
«Μιλάμε για την SMA… Πλέον Ξέρεις»: Καμπάνια ενημέρωσης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία
Patient Talk
19/02/2026 - 16:58
Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34
Η παράξενη μόδα του χυμού μπρόκολου που σαρώνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Διατροφή
19/02/2026 - 16:18
Καθαρά Δευτέρα: Οδηγίες του ΕΦΕΤ για τη σωστή επιλογή των σαρακοστιανών εδεσμάτων
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 15:58
Λεμφοίδημα: Ο ρόλος της κρυφής συσσώρευσης χοληστερόλης στο δέρμα
Υγεία
19/02/2026 - 15:00
Μυωπία: Μήπως δεν φταίνε μόνο οι οθόνες αλλά το χαμηλό φως;
Υγεία
19/02/2026 - 14:00
"Καμπανάκι" για όσους φορούν ακουστικά: Επιστήμονες εντόπισαν τοξικές χημικές ουσίες σε 81 δημοφιλή μοντέλα
Υγεία
19/02/2026 - 13:00
Βρετανία: Γιατί ξέμεινε από οστικό τσιμέντο το NHS - Στον αέρα προγραμματισμένες αρθροπλαστικές
Υγεία
19/02/2026 - 12:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Εμμηνόπαυση: Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης δεν φαίνεται να αυξάνει τη θνησιμότητα
Υγεία
19/02/2026 - 11:26
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Χάνουμε τον καφέ; Τι απειλεί την καλλιέργεια του και οι προσπάθειες των επιστημόνων να τον διασώσουν
Υγεία
19/02/2026 - 10:00
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πιο αποτελεσματική δόση της ενέσιμης σεμαγλουτίδης για ενήλικες με παχυσαρκία
Pharma Policy
19/02/2026 - 09:00
Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών
Patient Talk
18/02/2026 - 18:33
Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
Ποιες βελτιώσεις στη διατροφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας
Διατροφή
18/02/2026 - 17:24
Ενσυνειδητότητα και χρόνιος πόνος: Τι δείχνει νέα μελέτη για το ειδικό πρόγραμμα MBPM
Ψυχική Υγεία
18/02/2026 - 16:57
Στο μικροσκόπιο μεγάλης μελέτης οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια στην Ελλάδα
Υγεία
18/02/2026 - 16:32
Η αστυνομία ξήλωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 16:04
Εικαστική έκθεση στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν για την εθελοντική αιμοδοσία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 15:46
Δέκα βήματα για υγιή και ευτυχισμένη γήρανση - Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής με μεγάλο αντίκτυπο
Υγεία
18/02/2026 - 15:24
ΟΦΕΤ: Μοναδικός ελληνικός όμιλος φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην έκθεση WHX Dubai
Pharma News
18/02/2026 - 14:49
Καρκίνος πνεύμονα: Ενημερωτική πρωτοβουλία της FairLife LCC για τον κρίσιμο βιοδείκτη ALK
Patient Talk
18/02/2026 - 14:23
Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το γλαύκωμα χωρίς φάρμακα
Health Talk
18/02/2026 - 13:33
ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 13:17
Tο «Μέλλον της Υγείας», αντικείμενο διάλεξης του Δρος Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο Cambridge
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 13:01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διατροφικά μυστικά για το υπόλοιπο του χειμώνα - Τι πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μας
Διατροφή
16/02/2026 - 20:14
Συνεργασία του ECDC με την ανώτατη υγειονομική αρχή του Καναδά για την ενδυνάμωση της παγκόσμιας ασφάλειας
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 21:19
Οικονομικά αποτελέσματα Sobi: Κλείσιμο του 2025 με σημαντική ανάπτυξη και στρατηγική πρόοδο
Pharma News
17/02/2026 - 03:37
Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση
Διατροφή
17/02/2026 - 09:03
Η Affidea «επιστρατεύει» το χιούμορ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης
Υπηρεσίες Υγείας
17/02/2026 - 14:49
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo