ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας: ΠΟΥ και διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου «ενώνονται» για την διασφάλιση καθολικής υγείας

Πολιτική Υγείας
Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας: ΠΟΥ και διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου «ενώνονται» για την διασφάλιση καθολικής υγείας
Ο ΠΟΥ και αστέρες του ποδοσφαίρου συσπειρώνονται για να πετύχουν ένα γκολ για το «Υγεία για Όλους» για να οικοδομήσουν ένα πιο υγιές μέλλον.
Τρίτη, 13/12/2022 - 12:06
News4Health Team News4Health Team

Την Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας (UHC Day), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεργάζεται με τα διεθνείς αστέρες ποδοσφαίρου για να παροτρύνει τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δράσουν για την επίτευξη υγείας για όλους.

Το UHC διασφαλίζει ότι όλοι, παντού μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υποστήριξη που χρειάζονται για να είναι και να παραμένουν υγιείς χωρίς να οδηγούνται σε οικονομικές δυσκολίες.

Για να τιμήσει την Ημέρα UHC, ο ΠΟΥ λανσάρει δύο νέα εργαλεία: ένα για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να σχεδιάσουν και να προσφέρουν τα σωστά πακέτα κάλυψης υπηρεσιών για τον πληθυσμό τους.

Και ένα δεύτερο για να παρέχει στους ανθρώπους αξιόπιστες πληροφορίες για την υποστήριξη των καθημερινών αποφάσεων που παίρνουν για την προστασία της υγείας και της ευημερίας τους.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το μεγαλύτερο έπαθλο στο ποδόσφαιρο και το μεγαλύτερο έπαθλο στη ζωή είναι η καλή υγεία και ευημερία», δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

«Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια για τους πλούσιους, αλλά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και θεμέλιο για ειρηνικές, ευημερούσες και βιώσιμες οικονομίες και κοινωνίες. Τα εργαλεία που λανσάρουμε σήμερα θα βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τα άτομα να συνειδητοποιήσουν αυτό το σωστό».

Η Ημέρα UHC 2022 έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή όπου χώρες σε όλο τον κόσμο ανασυγκροτούνται από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 ενώ αντιμετωπίζουν πολλές άλλες κρίσεις, όπως οικονομικούς και ενεργειακούς περιορισμούς, κλιματική αλλαγή και συγκρούσεις.

Η Ημέρα UHC ξεκινά την αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση υψηλού επιπέδου για την UHC που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2023.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, στην πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου για την UHC το 2019, επιβεβαίωσαν ότι η υγεία είναι προϋπόθεση και αποτέλεσμα και δείκτης των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών διαστάσεων της αειφόρου ανάπτυξης.

Δεσμεύτηκαν σθεναρά να επιτύχουν το UHC μέχρι το 2030, κλιμακώνοντας την παγκόσμια προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός υγιέστερου κόσμου για όλους.

Η συνάντηση του 2023 είναι μια ευκαιρία να γίνει απολογισμός της προόδου και να κινητοποιηθεί η πολιτική υποστήριξη και η παγκόσμια δράση για την επίτευξη των στόχων UHC.

Ημέρα UHC στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA

Την παραμονή των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022™, ο ΠΟΥ και ο Πρεσβευτής Καλής Θελήσεώς του για τον Αθλητισμό και την Υγεία, ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιντιέ Ντρογκμπά, οδήγησαν τους εορτασμούς της Ημέρας UHC στη Ντόχα του Κατάρ.

Αυτό αποτελούσε μέρος μιας ολόκληρης ημέρας δραστηριοτήτων που διοργάνωσε το Ίδρυμα Education Above All Foundation για να δοθεί έμφαση στον Στόχο 3 της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Καλή υγεία και ευημερία.

«Βρέθηκα στο ασυνήθιστο μέρος όπου αν είχα προβλήματα στο γήπεδο, η βοήθεια ερχόταν γρήγορα και είδαμε πόσο ζωτικής σημασίας μπορεί να είναι αυτή η υποστήριξη τον τελευταίο καιρό. Αλλά εκτός γηπέδου, ξέρουμε, αυτό δεν συμβαίνει πάντα», είπε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

«Οι κακώς εξοπλισμένες κλινικές, οι μη υποστηριζόμενοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και τα ανεπαρκή φάρμακα και εμβόλια θέτουν σε κίνδυνο την ευημερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η καλή υγεία χρειάζεται ομαδική προσπάθεια, επομένως χρειαζόμαστε τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν σε πολιτικές που υποστηρίζουν την Καθολική κάλυψη υγείας και δίνουν σε όλους πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεται για να είναι υγιείς. Όταν συνεργαζόμαστε για υγεία για όλους, όλοι κερδίζουμε».

Λάτρεις του ποδοσφαίρου όλων των ηλικιών κινήθηκαν για να δείξουν την υποστήριξή τους για την υγεία σε όλους, καθώς ο καλλιτέχνης και τραγουδιστής των ηλεκτρονικών χορών, The Mad Stuntman, ερμήνευσε το διάσημο τραγούδι του, «I Like to Move It», τονίζοντας τη σημασία της παραμονής ενεργού και του ρόλου του αθλητισμού στην προαγωγή της καλής υγείας και ευεξίας.

Η Σέρι Σίλβερ, βραβευμένη με Ρουάντα-Βρετανικό βραβείο MTV χορογράφος, συνήγορος του Διεθνούς Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, η Πρέσβειρα της Ελονοσίας, οδήγησε επίσης το πλήθος σε ένα χορό, που ονομάστηκε World Cup Workout.

«Την Ημέρα Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας, ας είμαστε όλοι ενεργοί και ας παίξουμε τον ρόλο μας για να κάνουμε την υγεία για όλους μας στόχο», δήλωσε η Alisson Becker, τερματοφύλακας της Βραζιλίας και του Λίβερπουλ και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΠΟΥ για την Προαγωγή της Υγείας.

Ένα νέο εργαλείο του ΠΟΥ για την επίτευξη παγκόσμιας κάλυψης υγείας

Η επίτευξη των εθνικών στόχων υγείας παρεμποδίστηκε από την έλλειψη δομημένης προσέγγισης για το σχεδιασμό και την παροχή ενός ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών υγείας που είναι προσαρμοσμένες στα τοπικά πλαίσια.

Ο ΠΟΥ λανσάρει ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Παράδοση και Εφαρμογή Πακέτο Υπηρεσιών Καθολικής Κάλυψης ή UHC SPDI Tool για να υποστηρίξει τις χώρες στο σχεδιασμό των μοναδικών πακέτων υπηρεσιών υγείας UHC.

Αυτό το καινοτόμο και πρακτικό διαδικτυακό εργαλείο περιλαμβάνει λειτουργίες που θα επιτρέψουν στους εθνικούς σχεδιαστές υγείας να επιλέξουν από μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών υγείας —που εκτείνονται σε προωθητικές, προληπτικές, αναζωογονητικές, θεραπευτικές, αποκαταστατικές και ανακουφιστικές υπηρεσίες— που χρειάζονται οι άνθρωποι για να επιτύχουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας και ευεξία.

Το εργαλείο έχει επίσης σχεδιαστεί για να βοηθά στον εντοπισμό των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, βασικών ιατρικών προϊόντων, υποδομών και άλλων στοιχείων που απαιτούνται για την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας.

Δίνει επίσης έμφαση στην πρωτοβάθμια και επείγουσα περίθαλψη πρώτης επαφής και υπογραμμίζει μια προσέγγιση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως βάση για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας και την ένταξη όλων των τομέων στο όραμα της επίτευξης υγείας για όλους. Η επιτυχής εφαρμογή ενός πακέτου εθνικών υπηρεσιών υγείας θα εξοπλίσει τελικά τις χώρες να επιταχύνουν την πρόοδο προς την UHC.

  • ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΟΥ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
  • ΑΣΤΕΡΕΣ
  • ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΦ: Ολοκληρώνεται η ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων - Στο 2% η μείωση της δαπάνης
ΕΟΦ: Ολοκληρώνεται η ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων - Στο 2% η μείωση της δαπάνης 13 Δεκεμβρίου 2022
Επιστολή ΣΦΕΕ προς Πλεύρη για τις ελλείψεις φαρμάκων: «Απαιτείται διαφάνεια και έλεγχοι από τον ΕΟΦ» 13 Δεκεμβρίου 2022
Επιστολή ΣΦΕΕ προς Πλεύρη για τις ελλείψεις φαρμάκων: «Απαιτείται διαφάνεια και έλεγχοι από τον ΕΟΦ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04

Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη

Πόσο ασφαλείς είναι οι βαφές μαλλιών και πως θα μειώσετε τον κίνδυνο!
Ομορφιά
23/12/2025 - 15:57

Πόσο ασφαλείς είναι οι βαφές μαλλιών και πως θα μειώσετε τον κίνδυνο!

Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα
Υγεία
23/12/2025 - 14:54

Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα

Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»
Πολιτική Υγείας
21/12/2025 - 07:18

Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»

Γάζα: Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας εκκένωση για λόγους υγείας από το καλοκαίρι του 2024
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 19:00

Γάζα: Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας εκκένωση για λόγους υγείας από το καλοκαίρι του 2024

Γεωργιάδης: Επαφές στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο για υγεία και αμερικανικές επενδύσεις
Πολιτική Υγείας
19/12/2025 - 09:25

Γεωργιάδης: Επαφές στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο για υγεία και αμερικανικές επενδύσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
Βασικές πρώτες βοήθειες για τα οφθαλμολογικά ατυχήματα που προκύπτουν στις γιορτές
Health Talk
24/12/2025 - 16:49
Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές μαζώξεις: Γιατί μάς βγάζουν τον κακομαθημένο μας εαυτό;
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 16:00
Φόβοι για τους κινδύνους από ύπαρξη τοξικών αερίων στις καμπίνες αεροσκαφών
Υγεία
24/12/2025 - 15:03
Πως να αποφύγετε τις καούρες αυτά τα Χριστούγεννα
Διατροφή
24/12/2025 - 14:00
Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Προβληματισμός, θλίψη και ανησυχία για το περιστατικό με τη 16χρονη στην Κυψέλη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 12:47
Κολπική ξηρότητα: Τα συμπτώματα και μια νέα επιλογή για την αντιμετώπισή της
Υγεία
24/12/2025 - 12:22
Πατάτα: Η πιο ευέλικτη γαρνιτούρα - Πώς να τη διαχειριστείτε για να μην γίνει Βατερλώ θερμίδων
Διατροφή
24/12/2025 - 12:00
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν έως και 33 αισθήσεις!
Υγεία
24/12/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ενδομήτριο στο εργαστήριο για να ρίξουν φως στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης
Υγεία
24/12/2025 - 10:00
Γιορτές: Ξεκούραση δεν είναι να αράζεις στον καναπέ - Η αξία της ενεργητικής ανάπαυσης
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 09:00
ΑΡΣΙΣ: Αυξάνονται τα παιδιά που επαιτούν στις γιορτές - «Μη δίνετε χρήματα, βοηθήστε με εναλλακτικούς τρόπους»
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 07:24
Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων
Υγεία
24/12/2025 - 03:37
TÜV NORD Hellas: Παράδοση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 00:21
Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ
Pharma Policy
23/12/2025 - 23:03
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 22:18
Θεσσαλονίκη: Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που διδάσκουν δύναμη και χαμόγελο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 21:03
Ο Δήμος Ασπροπύργου δώρισε 14 ηλεκτροκίνητα κρεβάτια νέας γενιάς στο «Θριάσιο» νοσοκομείο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 20:46
Νέο καινοτόμο εμβόλιο καλύπτει περισσότερους ορότυπους της Πνευμονίας
Pharma News
23/12/2025 - 20:19
Ανάγκη για έναν νέο οδικό χάρτη στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα
Patient Talk
23/12/2025 - 20:02
O ΕΟΔΥ του αύριο με 16 έργα μετασχηματισμού της Δημόσιας Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 19:44
Από τα μελομακάρονα στις ορμόνες: Οι γιορτινές συνήθειες επηρεάζουν την ευεξία των γυναικών
Health Talk
23/12/2025 - 19:07
Νέα εποχή στην απώλεια βάρους: Πράσινο φως από την FDA σε χάπι σεμαγλουτίδης
Pharma News
23/12/2025 - 18:19
Πώς η ρουτίνα του ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης
Υγεία
23/12/2025 - 17:56
Διάλεξη-απολογισμός για την πανδημία από τον πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 17:39
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Ακαδημία Ασθενών - Τον Μάρτιο η έναρξη των μαθημάτων
Patient Talk
23/12/2025 - 17:23
«True Leader» η UNI-PHARMA - Αναδείχθηκε ανάμεσα στις 105 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Pharma News
23/12/2025 - 17:06
Γεωργιάδης από Φλώρινα: «Δεν θα αφήσουμε ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αναξιοποίητο»
Πολιτική Υγείας
23/12/2025 - 16:54
Εκπαιδευτική δράση στη χρήση απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ για το προσωπικό της ΑΔΜΘ
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 16:32

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί οι γυναίκες αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα σημάδια ασθένειας στα πρόσωπα των άλλων
Υγεία
22/12/2025 - 09:00
Χριστούγεννα με σακχαρώδη διαβήτη: Οκτώ απλά διατροφικά tips για απόλαυση με απόλυτο έλεγχο
Διατροφή
22/12/2025 - 16:58
Κάνετε ενέσεις απώλειας βάρους; Τι δεν πρέπει να έχει το χριστουγεννιάτικο πιάτο σας!
Υγεία
22/12/2025 - 11:00
Τραγούδι: Οι ιδιότητες του για την υγεία που θα σάς κάνει να δείτε με άλλα μάτια τα κάλαντα
Υγεία
23/12/2025 - 14:54
Τροφικές δηλητηριάσεις και γιορτές: Οι συμβουλές ενός μικροβιολόγου
Διατροφή
22/12/2025 - 19:01
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo