ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Τους πρώτους μήνες του 2025 τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο ανακαίνισης και αναβάθμισής του, ύψους 1.396.532 ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Τρίτη, 05/11/2024 - 17:44
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών υποδομών του, καθώς και στην ανάπτυξη Ιατρείου Διαχείρισης Χρόνιων Νοσημάτων εντός των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας και Α΄ Αναπληρωματικός Βουλευτής Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης και η Διευθύντρια του Κ.Υ. Μεγάρων Έλλη Καρανάσιου.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους των εργασιών και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησής τους, δήλωσε: «Καταρχάς να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου από τη Δυτική Αττική που είναι εδώ, τον κύριο Κώτσηρα και τον κύριο Λιάκο. Θα ήταν και ο Θανάσης Μπούρας αλλά λόγω της Διάσκεψης Προέδρων στο Κοινοβούλιο, δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας. Και τους ευχαριστώ όχι μόνο για την παρουσία τους εδώ, αλλά και για τη συνεχή τους πίεση να γινόμαστε καλύτεροι.
Είμαι πάρα πολύ τυχερός ως Υπουργός Υγείας, πιστεύω ότι και εκείνοι είναι τυχεροί, γιατί επί της κοινής μας θητείας ζούμε ένα μικρό θαύμα στα Μέγαρα. Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων ήταν πραγματικά κλειστό. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάλαβε αμέσως ότι δεν γίνεται να μην λειτουργεί Κέντρο Υγείας στα Μέγαρα και έτσι ξεκινήσαμε μια σταθερή προσπάθεια, από τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, να το ενισχύσουμε.

MEGARA 2


Όταν ανέλαβα το Υπουργείο Υγείας, στις αρχές του 2024, αντιλήφθηκα ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων πρέπει να αποτελέσει έναν βασικό κόμβο στον κρίκο του χάρτη υγείας της ευρύτερης περιοχής, διότι μπορεί να καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή, να συγκρατεί μία πίεση προς το Θριάσιο νοσοκομείο, αλλά και να αντιμετωπίζει άμεσα ανάγκες συμπολιτών μας που δεν έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα. Άρα, ήταν κρίσιμο. Με δική μου πρωτοβουλία το εντάξαμε ταχύτατα στο Ταμείο Ανάκαμψης και αυξήσαμε το ποσό που είχαμε αρχικά σχεδιάσει.
Τα έργα εδώ γίνονται για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια. Είμαι τυχερός, το θεωρώ ένα είδος ευλογίας και επαναλαμβάνω, ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου αλλά κυρίως τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, η οποία έχει δώσει την ψυχή της μαζί με όλους τους εργαζομένους, για να έχουμε σήμερα αυτή την εικόνα.
Μέσα στους πρώτους μήνες του 2025, θα έρθουμε να κάνουμε τα εγκαίνια. Θα ζητήσουμε από τον κύριο Πρωθυπουργό να παραστεί, διότι, επαναλαμβάνω, είναι ένα σημαντικό Κέντρο Υγείας και θα αποτελέσει κόμβο στον χάρτη υγείας της περιοχής. Όταν σε λίγους μήνες, οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός Κέντρου Υγείας τόσο υψηλού επιπέδου, ακόμα και οι πιο σφοδροί επικριτές μας δεν θα μπορούν παρά να αναγνωρίσουν την πρόοδο».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που ο Υπουργός Υγείας επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, ένα κέντρο το οποίο, όπως θυμάστε, το 2019 υπολειτουργούσε - και είναι επιεικής ο όρος που χρησιμοποιώ. Σιγά - σιγά άρχισε να λειτουργεί καλύτερα με περισσότερο προσωπικό. Ήδη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης προχωρούν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η πρωτοβουλία που λάβαμε προ ημερών, σε σύσκεψη που είχαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον σύμβουλό του Σταμάτη Πουλή για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με επιπλέον γιατρούς, είναι σίγουρα μία σημαντική απόφαση που θα αποσυμφορήσει και θα διευκολύνει την καθημερινότητα. Νομίζω ότι είναι μία σημαντική επίσκεψη και συμβολισμού αλλά κυρίως ουσίας γιατί μετά από πολλά χρόνια γίνονται βήματα βελτίωσης για την καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής».

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, δήλωσε: «Να σας ευχαριστήσω και εγώ, κύριε Υπουργέ, πάρα πολύ για την πρωτοβουλία σας να βρίσκεστε σήμερα εδώ. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δραστήριος είστε. Και πραγματικά σας ευχαριστούμε και για την παρουσία αλλά και για την ουσία όλων των ενεργειών, τις οποίες έχετε κάνει.
Νομίζω ότι είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα, το οποίο εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα και χαίρομαι που η Δυτική Αττική έχει ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του προγράμματος. Βλέπουμε έργα αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, στην Ελευσίνα και στο Θριάσιο νοσοκομείο. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε που βάζετε τη Δυτική Αττική σε προτεραιότητα.
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και όλοι όσοι δρουν καθημερινά σε αυτό το δύσκολο πεδίο της υγείας έχουν τη στήριξή μας, έχουν την στήριξη της Κυβέρνησης.
Όλο αυτό σιγά-σιγά παίρνει σάρκα και οστά. Βλέπουμε την υλοποίηση όλου αυτού του γενναίου προγράμματος και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα και θα δούμε τα τελικά αποτελέσματα».

MEGARA 3

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας και Α΄ Αναπληρωματικός Βουλευτής Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής, δήλωσε: «Στην πολιτική είμαστε για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη και ειδικά, στη Δυτική Αττική, τα θέματα υγείας και ποιότητας ζωής είναι τα πιο σημαντικά. Επειδή έχω την τύχη να βλέπω μέσα από το Υπουργείο την δουλειά που γίνεται, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι το τοπίο στην υγεία στη Δυτική Αττική, τα επόμενα χρόνια, θα είναι πάρα πολύ αναβαθμισμένο και πάρα πολύ διαφορετικό, κάτι το οποίο έχουν απόλυτη ανάγκη όλοι οι πολίτες. Σας ευχαριστούμε για ότι κάνετε για την Δυτική Αττική και πιστεύω ότι θα γίνουν ακόμα περισσότερα».

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, δήλωσε: «Το θέμα της υγείας, όπως σε όλες τις περιοχές, έτσι και στον Δήμο Μεγαρέων είναι πρωτεύουσας σημασίας θέμα. Το Κ.Υ. Μεγάρων καλύπτει ολόκληρη την περιοχή που ξεκινά από τα διόδια Ελευσίνας και καταλήγει στους Αγίους Θεοδώρους και στον Κορινθιακό κόλπο. Εξυπηρετεί έναν πληθυσμό αρκετά μεγάλο που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τριπλασιάζεται και αυτό προκαλεί ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Το Κ.Υ. θα λέγαμε ότι υπολειτουργούσε. Απαίτηση της κοινωνίας, των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών ήταν και είναι να υπάρχει ένα Κέντρο που να καλύπτει και τις ανάγκες υγείας τους αλλά και την ανάγκη αποσυμφόρησης του Γ.Ν. Θριάσιου. Δεν υπήρχε ο επαρκής αριθμός ιατρών και η πρώτη απαίτηση ήταν να στελεχωθεί το Κ.Υ. Η κτιριακή αναβάθμιση η οποία υλοποιείται είναι κι αυτή εξ ίσου σημαντική, η απόφαση να έρθουν τρεις ιατροί είναι επίσης πολύ σημαντική και παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτεται όλο το φάσμα των ιατρικών ειδικοτήτων, αυτό δεν ακυρώνει ότι έγινε ένα πρώτο βήμα για την ορθή λειτουργία του Κ.Υ. . Εμείς ως Διοίκηση και ως Δήμος επιδιώκουμε τη συνεργασία με το Υπουργείο ζητώντας και τη βοήθειά σας για να το αναβαθμίσουμε».

Η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων Έλλη Καρανάσιου, δήλωσε: «Εγώ χαίρομαι γιατί μετά από πάρα πολλά χρόνια γίνονται εργασίες τέτοιου βεληνεκούς.Πάνω από όλα και πρώτα από όλα είμαστε γιατροί.Και όταν είσαι γιατρός, πρώτα θα σκεφτείς πώς θα σώσεις περισσότερο κόσμο και πώς θα φτάσει γρηγορότερα σε μία μονάδα που έχει τις προδιαγραφές. Θα ευχαριστήσω, λοιπόν, όλους τους ανθρώπους που μας έχουν βοηθήσει σε αυτό. Πάντα δουλεύουμε όσο μπορούμε περισσότερο και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΜΕΓΑΡΑ
  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής των DRG του ΚΕΤΕΚΝΥ στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center»
Πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής των DRG του ΚΕΤΕΚΝΥ στο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» 06 Νοεμβρίου 2024
Η ΕΕΠΕ καταγγέλλει υποβάθμιση της ειδικότητας της Παθολογίας και της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας 06 Νοεμβρίου 2024
Η ΕΕΠΕ καταγγέλλει υποβάθμιση της ειδικότητας της Παθολογίας και της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης στο Regional Growth Conference 2026: «Οι αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας για την ανάπτυξη της περιφέρειας»
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 20:56

Γεωργιάδης στο Regional Growth Conference 2026: «Οι αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας για την ανάπτυξη της περιφέρειας»

«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας για αποζημίωση συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σε ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 12:18

«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας για αποζημίωση συστημάτων συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σε ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2

Γεωργιάδης: «Απόλυτα νόμιμος ο διαγωνισμός του ΕΚΑΠΥ 1/23 αξίας 145.000.000 ευρώ»
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 21:13

Γεωργιάδης: «Απόλυτα νόμιμος ο διαγωνισμός του ΕΚΑΠΥ 1/23 αξίας 145.000.000 ευρώ»

Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 21:54

Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»

Γεωργιάδης: «Το Ταμείο Καινοτομίας διασφαλίζει πρόσβαση στα νέα φάρμακα χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό»
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 19:17

Γεωργιάδης: «Το Ταμείο Καινοτομίας διασφαλίζει πρόσβαση στα νέα φάρμακα χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό»

Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Καινοτομίας
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 09:00

Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Καινοτομίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επισκέψεις Πατούλη σε νοσοκομεία της Αττικής - Προτεραιότητα η αναβάθμιση του συστήματος υγείας
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 11:15
Οι λιγότερο γυμνασμένοι πρέπει να ασκούνται περισσότερο από τους πιο fit για να αποκομίσουν τα ίδια οφέλη
Fitness
20/05/2026 - 11:00
Δαφνί: Τρόφιμος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο δολοφονήθηκε από άλλον ασθενή
Επικαιρότητα
20/05/2026 - 10:06
Η ταχύτητα γραφής πιθανό σημάδι γνωστικής έκπτωσης στους ηλικιωμένους
Υγεία
20/05/2026 - 10:00
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών: Η κλινική έρευνα πυλώνας καινοτομίας, πρόσβασης και ανάπτυξης για Ελλάδα και Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
20/05/2026 - 09:30
Έμπολα: Δεισιδαιμονία, εμφύλιος, έλλειψη πόρων - Τα συστατικά της "τέλειας υγειονομικής καταιγίδας"
Υγεία
20/05/2026 - 09:00
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ συμμετέχει σε «White Paper» για την όραση των καρδιομεταβολικών ασθενειών
Patient Talk
20/05/2026 - 07:26
Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές για τις Πανελλήνιες από το Γ. Ν. Τρικάλων
Ψυχική Υγεία
20/05/2026 - 03:43
Επιτυχημένη η ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στη Βόρεια Ελλάδα για τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
20/05/2026 - 00:08
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων εκπονεί νέα μελέτη για τη διανομή των ΦΥΚ
Pharma Policy
19/05/2026 - 23:42
Νέα εμπειρία φροντίδας και ενδυνάμωσης για τους φαρμακοποιούς της σύγχρονης εποχής
Επικαιρότητα
19/05/2026 - 23:16
Κοινό φάρμακο για το άσθμα δίνει ελπίδες κατά των επιθετικών καρκίνων
Υγεία
19/05/2026 - 22:41
Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πολική αρκούδα στη Νορβηγία
Επικαιρότητα
19/05/2026 - 22:14
Νέα δωρεά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ για την ενίσχυση του τομέα Βόρειας Εύβοιας
Επικαιρότητα
19/05/2026 - 21:57
Η νέα σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής
Επικαιρότητα
19/05/2026 - 21:32
Θεσσαλονίκη: Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ραγδαία την ιατρική και την οδοντιατρική πράξη
Digital Health
19/05/2026 - 21:14
Γεωργιάδης στο Regional Growth Conference 2026: «Οι αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας για την ανάπτυξη της περιφέρειας»
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 20:56
Έμπολα: Δέκα ερωταπαντήσεις για την επιδημία που κηρύχθηκε παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη
Υγεία
19/05/2026 - 20:19
Αγγελής: Τα κριτήρια ένταξης των νέων θεραπειών στο Ταμείο Καινοτομίας που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 19:24
Συχνές, αλλά όχι «απλές» οι αλλεργίες στην παιδική ηλικία - Οι παράγοντες κινδύνου
Health Talk
19/05/2026 - 18:57
Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο τραυματιοφορέας νοσοκομείου έπειτα από «θερμό» επεισόδιο με συγγενή ασθενούς
Επικαιρότητα
19/05/2026 - 18:23
ΣΠΕΑ: Παιδιά με αιμορροφιλία έμαθαν τα μυστικά του στίβου από σημαντικούς αθλητές
Patient Talk
19/05/2026 - 17:49
Επιμένουν οι ανισότητες στην πρόσβαση σε νέα φάρμακα στην Ευρώπη
Pharma Policy
19/05/2026 - 17:23
Ανήσυχος ο ΠΟΥ για την επιδημία του ιού Έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα
Υγεία
19/05/2026 - 16:46
ΣΦΕΕ: Επένδυση στην υγεία, την καινοτομία και την οικονομία της χώρας οι κλινικές μελέτες
Pharma Policy
19/05/2026 - 16:33
Συμφωνία FAMAR με την GE HealthCare για την παραγωγή ιωδιούχων σκιαγραφικών υγρών
Pharma News
19/05/2026 - 16:18
Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Ποιοι πρέπει να προστατεύονται πολύ περισσότερο από τον ήλιο
Υγεία
19/05/2026 - 16:00
Ενιαίες απαιτήσεις για την αξιολόγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 15:34
Πως ένα τζελ μπορεί να φέρει ένα μέλλον χωρίς ενέσεις ινσουλίνης
Υγεία
19/05/2026 - 15:00
Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ έγινε ξανά ελκυστικό για τους νέους ιατρούς
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 14:05

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προλαμβάνω: Τρία νέα δωρεάν πρόγραμματα πρόληψης για υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα και δέρματος
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 08:30
Γιαννάκος: 40 ανήλικα σε παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω ελλείψεων στις δομές πρόνοιας
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 11:00
Πράσινο φως από τον FDA σε αντιυπερτασικό που "δαμάζει" την αρρύθμιστη πίεση
Pharma News
18/05/2026 - 12:00
Αγαπάτε το καρπούζι; Τι δείχνει αυτό για τις διατροφικές συνήθειες σας αλλά και για τον οργανισμό σας
Διατροφή
18/05/2026 - 14:00
Εγκρίθηκε νέα μονοθεραπεία για παιδιά με σπάνιους όγκους εγκεφάλου
Pharma News
18/05/2026 - 15:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo