ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Στο 15ο Pharma & Health Conference 2024 με τίτλο: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ΕΣΥ», μίλησε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Πέμπτη, 11/07/2024 - 20:06
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε εκτενείς αναφορές σε θέματα αιχμής που αφορούν το χαρτοφυλάκιό του με ιδιαίτερη έμφαση στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τις άγονες προκηρύξεις θέσεων για τα νοσοκομεία της περιφέρειας που έχουν πρόβλημα λειτουργία.

«Διαχειριζόμαστε άπειρες ανάγκες με περιορισμένα μέσα»

Αρχικά ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ τόνισε τα εξής: «Σύστημα υγείας για το οποίο ο κόσμος να δηλώνει ότι είναι πλήρως ευχαριστημένος, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ούτε στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Όλα τα συστήματα υγείας εξ΄ ορισμού έχουν προβλήματα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί διαχειρίζονται άπειρες ανάγκες, με περιορισμένα μέσα. Άρα, όταν συγκρούεται η επιθυμία που είναι άπειρη, με την πραγματικότητα που είναι πεπερασμένη, δημιουργούνται προβλήματα πραγματικά, όχι ψεύτικα».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το πότε θα ξεκινήσουν τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης: «Δυστυχώς, δεν είχα υπολογίσει εξαρχής τους χρόνους που θα απαιτούσε η όλη διαδικασία, καθόσον μεσολάβησαν ευρωεκλογές και τα λοιπά. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για να το εντάξουν στην αναθεώρηση του Σεπτεμβρίου. Εφόσον πράγματι αυτό επιτευχθεί, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει. Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το έχουμε κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οι ελλείψεις στο ΕΣΥ

Όσον αφορά τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής: «Η πρόσληψη γιατρού από την προκήρυξη έως την πρόσληψη το μέγιστο διάνυσμα χρόνου είναι τρεις μήνες. Σε τρεις μήνες μπορούμε να προσλάβουμε γιατρό. Εννοώ μόνιμο γιατρό γιατί επικουρικό ή με μπλοκάκι, μπορούμε να το κάνουμε αμέσως. Άρα, για τους γιατρούς το πρόβλημά μας δεν είναι η γραφειοκρατία. Για τους νοσηλευτές, που πηγαίνουν μέσω ΑΣΕΠ, εξακολουθεί να είναι μία «βαριά» διαδικασία. Βέβαια με τον νόμο που ψηφίσαμε μόλις πριν από λίγες μέρες, έχουμε επιταχύνει και αυτή τη διαδικασία πάρα πολύ. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι μέσα στο 2024 θα έχουμε ταυτόχρονες προσλήψεις και από τις δύο μεγάλες προσκλήσεις, και από το ’21 και από το ’24, που είναι στο σύνολο πάνω από 4.000 νοσηλευτές».

«Ένας γιατρός σήμερα έχει πολλαπλές επιλογές: μπορεί να πάει να βρει εύκολα δουλειά σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο με καλύτερα λεφτά ή να πάει στο εξωτερικό και να βρει καλύτερη δουλειά με περισσότερα λεφτά. Άρα, η επίζηλος θέση του ΕΣΥ, που στην προηγούμενή μου θητεία αν έκανα οποιαδήποτε πρόσληψη καλυπτόταν σε 24 ώρες, στην παρούσα θητεία μου ο άλλος το σκέφτεται πάρα πολύ αν θα πάει στο ΕΣΥ. Διότι ναι μεν το ΕΣΥ του προσφέρει τη μονιμότητα, που ήταν κάτι πολύ ελκυστικό για τον ελληνικό λαό επί σειρά δεκαετιών, αλλά και η μονιμότητα έχει μια αξία τελικά, όταν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη».

Ο υπουργός συνέχισε επί του θέματος των ελλείψεων επισημαίνοντας πως «οι δύο κρίσιμες ειδικότητες που έχουμε έλλειψη στην Ελλάδα είναι αναισθησιολόγοι και παθολόγοι. Ένας αναισθησιολόγος που δουλεύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα μπορεί να αμείβεται χωρίς υπερβολή 10 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Αν αμείβεται με πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα, το να έρθει να δουλέψει στο ΕΣΥ για 2 χιλιάδες ευρώ, δεν του είναι πολύ αρεστό, έχει πολύ μεγαλύτερο συμφέρον να εργαστεί στην ιδιωτική υγεία. Άρα, όσες προσκλήσεις και να βγάζουμε εμείς, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως πρόβλημα, δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και στη λύση».

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του προς την αντιπολίτευση η οποία ζητάει αυξήσεις μισθών προς τους υγειονομικούς. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας είπε προς το ακροατήριο: «Πόσο να τους αυξήσουμε; Η κυβέρνηση αυτή έχει αυξήσει τους μισθούς. Σε μέσο όρο αύξησης μισθών, οι γιατροί και γενικά το προσωπικό του ΕΣΥ έχει πάρει μεγαλύτερη αύξηση από τους υπόλοιπους Έλληνες και δικαίως έχει πάρει. Στην πενταετία Μητσοτάκη έχουν πάρει αύξηση 20% και με τις εφημερίες φτάνουν 25%. Για τον μέσο όρο της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερα από τους άλλους».

«Προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις»

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε με τις άγονες προκηρύξεις θέσεων για τα νοσοκομεία: «Έχουμε ένα νοσοκομείο στην Κω, ένα στη Σπάρτη, ένα στην Ξάνθη, ένα στη Δράμα και ούτω καθεξής. Είναι 14 νοσοκομεία στην Ελλάδα συνολικά που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις, είτε μόνιμες, είτε επικουρικές, είτε με μπλοκάκι. Σε ειδικότητες απολύτως κρίσιμες για να λειτουργεί το νοσοκομείο. Στην Κω, παραδείγματος χάρη έχουμε προκηρύξει ταυτόχρονα 4 θέσεις παθολόγων, δεν πήγε κανένας. 4 θέσεις παιδιάτρων, δεν πήγε κανένας. Σε 14 συνεχόμενες προκηρύξεις δεν πήγε κανένας. Το νοσοκομείο πλέον δεν έχει παθολόγο. Υπάρχει νοσοκομείο που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παθολόγο;

Βλέπουμε ότι παράλληλα στο ίδιο νησί, γύρω από το νοσοκομείο υπάρχουν 9 ιδιωτικοί παθολόγοι. Πράγματι η διοίκηση πήρε χθες, με δική μου εντολή, και τους 9 και τους προσέφερε εργασία με μπλοκάκι. Όταν λέμε εργασία δεν εννοούμε κάτεργα, εννοούμε να κάνει ο καθένας δύο εφημερίες το μήνα. Για ποια περίοδο; Για την τουριστική περίοδο που η Κως έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει ένας γιατρός που στα σοβαρά να λέει: δεν με νοιάζει αν λειτουργεί το νοσοκομείο. Δεν μπορεί να το πει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε ως εξής: «Πήραμε 145 ιδιώτες παθολόγους συνολικά στα 14 νοσοκομεία που υπάρχει πρόβλημα. Οι 105 απάντησαν αρνητικά, οι 15 δεν σήκωσαν το τηλέφωνο, οι 14 απάντησαν ίσως και οι 11 είπαν δεχόμαστε. Όπως βλέπετε, η εθελοντική συμμετοχή δεν πήγε πάρα πολύ καλά. Η επίταξη είναι μία βάρβαρη λέξη, στρατιωτικού τύπου, μην υπερβάλλουμε. Το κράτος προφανώς έχει πάρα πολλούς τρόπους να σε υποχρεώσει. Εγώ θέλω να σέβομαι τους γιατρούς ως λειτουργούς, ως κοινωνούς του όρκου του Ιπποκράτη. Δεν μπορεί να λένε, «δεν με νοιάζει αν λειτουργεί το νοσοκομείο, είναι πρόβλημα του Υπουργείου Υγείας». Άρα, επειδή πρέπει να τους νοιάζει, το λέω για άλλη μία φορά: προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ως Υπουργός Υγείας της Ελλάδος ότι η περίπτωση να αδιαφορήσω γιατί κάποια νοσοκομεία επαρχιακά δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω ελλείψεως ιατρικού προσωπικού, δεν παίζει. Δεν θα αδιαφορήσω, τέρμα».

Φαρμακευτική δαπάνη και φαρμακοβιομηχανία

Για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «έχει πάει αυτό το εξάμηνο ανέλπιστα καλά. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα φτάσουμε πάνω από τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει, όταν ήρθα στο Υπουργείο Υγείας. Ξέρετε ότι για τη φαρμακευτική δαπάνη έχω πάρει πάρα πολλά μέτρα, με πολιτικό κόστος προσωπικά και για εμένα και για την Κυβέρνηση, μέτρα που δεν διστάζω να πάρω αν πιστεύω ότι είναι σωστά».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανίας: «Πρέπει να συμφωνήσουμε από τη μία πλευρά η Κυβέρνηση και από την άλλη η φαρμακοβιομηχανία ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα λαμβάνονται αξιόπιστες αποφάσεις. Έχω ζητήσει από τους συνδέσμους του φαρμάκου να μας ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις επί ενός μνημονίου συνεργασίας και δουλεύουμε και εμείς τις δικές μας. Πιστεύω ότι μέσα στο 2024 μπορούμε να υπογράψουμε μία τέτοια συμφωνία».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕΙΒ: Απειλή για τις επιχειρήσεις το rebate στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα των νοσοκομείων του ΕΣΥ
ΣΕΙΒ: Απειλή για τις επιχειρήσεις το rebate στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα των νοσοκομείων του ΕΣΥ 11 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών προχωράει στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας για τη θεραγνωστική με έμφαση στον καρκίνο 12 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών προχωράει στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας για τη θεραγνωστική με έμφαση στον καρκίνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης από Ρόδο: «Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 22:47

Γεωργιάδης από Ρόδο: «Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας»

Νέα ανάρτηση Γεωργιάδη: «Η θεαματική βελτίωση του ΕΣΥ στα νησιά είναι εμφανής...»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:03

Νέα ανάρτηση Γεωργιάδη: «Η θεαματική βελτίωση του ΕΣΥ στα νησιά είναι εμφανής...»

ΕΟΜ: Ουδέποτε έχει χαθεί μόσχευμα λόγω έλλειψης αίματος - Ανάρτηση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 14:09

ΕΟΜ: Ουδέποτε έχει χαθεί μόσχευμα λόγω έλλειψης αίματος - Ανάρτηση Γεωργιάδη

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Τα νεότερα για την κατάσταση των εγκαυματιών
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 08:13

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα: Τα νεότερα για την κατάσταση των εγκαυματιών

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου
Πολιτική Υγείας
14/08/2026 - 10:17

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου

Ο ΙΣΑ ζητεί αμοιβή για τους ιατρούς που συμμετέχουν στις επιτροπές ελέγχου της περιφέρειας
Πολιτική Υγείας
12/08/2026 - 10:21

Ο ΙΣΑ ζητεί αμοιβή για τους ιατρούς που συμμετέχουν στις επιτροπές ελέγχου της περιφέρειας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης από Ρόδο: «Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 22:47
ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
21/08/2026 - 22:12
Ειδική Αγωγή: Διευρύνεται η φυσικοθεραπευτική κάλυψη παιδιών και εφήβων από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 21:47
Μεγάλη δράση του ΕΕΣ για τους τετράποδους φίλους μας στο Σύνταγμα στις 26 Αυγούστου
Pet
21/08/2026 - 21:09
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών: Οι παρεμβάσεις της ΠΕ Ανατολικής Αττικής στις εστίες μόλυνσης
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 20:43
Πύθωνας με το όνομα «Τζόντι Φόστερ» υποβλήθηκε σε ηλεκτροχημειοθεραπεία για καρκίνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 20:09
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στη φωτιά που ξέσπασε στη Λήμνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 19:36
ΓΝ Χανίων: Πρωτοποριακή επέμβαση σύμπλοκης αγγειοπλαστικής σε ασθενή υψηλού κινδύνου
Υγεία
21/08/2026 - 19:13
Μύθοι και αλήθειες για τα κατοικίδια και τις αλλεργίες - Συμπτώματα, προστασία και αντιμετώπιση
Health Talk
21/08/2026 - 18:48
Δωρεάν στοματικός έλεγχος για παιδιά 6 έως 12 ετών στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:26
Νέα ανάρτηση Γεωργιάδη: «Η θεαματική βελτίωση του ΕΣΥ στα νησιά είναι εμφανής...»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:03
ΠΟΕΔΗΝ: «Ώρα μηδέν» για το ΕΣΥ - Πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 17:38
Άμεσος επαναπατρισμός βαρέως πάσχοντος Έλληνα από την Αττάλεια με τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 17:03
Έμπολα: Περισσότεροι από 2.500 οι νεκροί στο Κονγκό - Εξαπλώνεται εκθετικά η επιδημία
Υγεία
21/08/2026 - 16:37
Πάρκινσον: Νέα μελέτη συνδέει την κατοικία κοντά σε καθαριστήρια με αυξημένο κίνδυνο
Υγεία
21/08/2026 - 16:19
Καμπανάκι Τσακρή για το έντονο επιδημικό κύμα του ιού του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία
Health Talk
21/08/2026 - 15:49
Το συστατικό των εσπεριδοειδών που «ανανεώνει» το γερασμένο ήπαρ – Τι έδειξε νέα μελέτη
Υγεία
21/08/2026 - 15:00
ΕΟΜ: Ουδέποτε έχει χαθεί μόσχευμα λόγω έλλειψης αίματος - Ανάρτηση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 14:09
Αλτσχάιμερ: Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να «καθαρίζει» τον εγκέφαλο από τις βλαβερές πρωτεΐνες
Υγεία
21/08/2026 - 14:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: Ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί για περισσότερα κρούσματα τις ερχόμενες εβδομάδες
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 13:26
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ανθρώπων διαφορετικής γενιάς όταν συνεργάζονται
Ψυχική Υγεία
21/08/2026 - 13:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος
Υγεία
21/08/2026 - 12:00
WOAH: Η Ελλάδα χώρα απαλλαγμένη από την πανώλη μικρών μηρυκαστικών
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 11:28
Ο συνδυασμός που μπορεί να κάνει πιο επικίνδυνη την οδήγηση στους ηλικιωμένους
Υγεία
21/08/2026 - 11:00
Ποια ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και θερμοπληξίας
Υγεία
21/08/2026 - 10:00
Οι άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για καρκίνο
Υγεία
21/08/2026 - 09:00
Καιρός: Απομακρύνονται τα 40άρια, δύσκολες οι νύχτες μεταξύ 24 και 27 Αυγούστου
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:59
Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:26
Δύναμη, ισορροπία, αντοχή και αντανακλαστικά στην τρίτη ηλικία - Τι αλλάζει και πόση άσκηση χρειαζόμαστε
Fitness
20/08/2026 - 21:53
Καταγγελία και ερωτήματα για το λουκέτο στις παραγωγικές μονάδες απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 20:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτη τελικού σταδίου από τη Novo Nordisk για τη μίνιμουμ αποτελεσματική δόση του χαπιού κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
19/08/2026 - 16:46
Πέντε τροφές και σπιτικές παρασκευές που μπορούν να κρατήσουν ενυδατωμένα τα παιδιά εν μέσω καύσωνα
Διατροφή
19/08/2026 - 18:34
ΙΣΠ: Θετική εξέλιξη η μεταβατική προσαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου
Πολιτική Υγείας
19/08/2026 - 19:17
Έμπολα: Πάνω από 5.000 κρούσματα στο Κονγκό
Πολιτική Υγείας
19/08/2026 - 10:00
Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής
Pharma News
20/08/2026 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo