ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Στο 15ο Pharma & Health Conference 2024 με τίτλο: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ΕΣΥ», μίλησε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Πέμπτη, 11/07/2024 - 20:06
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε εκτενείς αναφορές σε θέματα αιχμής που αφορούν το χαρτοφυλάκιό του με ιδιαίτερη έμφαση στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τις άγονες προκηρύξεις θέσεων για τα νοσοκομεία της περιφέρειας που έχουν πρόβλημα λειτουργία.

«Διαχειριζόμαστε άπειρες ανάγκες με περιορισμένα μέσα»

Αρχικά ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ τόνισε τα εξής: «Σύστημα υγείας για το οποίο ο κόσμος να δηλώνει ότι είναι πλήρως ευχαριστημένος, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ούτε στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Όλα τα συστήματα υγείας εξ΄ ορισμού έχουν προβλήματα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί διαχειρίζονται άπειρες ανάγκες, με περιορισμένα μέσα. Άρα, όταν συγκρούεται η επιθυμία που είναι άπειρη, με την πραγματικότητα που είναι πεπερασμένη, δημιουργούνται προβλήματα πραγματικά, όχι ψεύτικα».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το πότε θα ξεκινήσουν τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης: «Δυστυχώς, δεν είχα υπολογίσει εξαρχής τους χρόνους που θα απαιτούσε η όλη διαδικασία, καθόσον μεσολάβησαν ευρωεκλογές και τα λοιπά. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για να το εντάξουν στην αναθεώρηση του Σεπτεμβρίου. Εφόσον πράγματι αυτό επιτευχθεί, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει. Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το έχουμε κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οι ελλείψεις στο ΕΣΥ

Όσον αφορά τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής: «Η πρόσληψη γιατρού από την προκήρυξη έως την πρόσληψη το μέγιστο διάνυσμα χρόνου είναι τρεις μήνες. Σε τρεις μήνες μπορούμε να προσλάβουμε γιατρό. Εννοώ μόνιμο γιατρό γιατί επικουρικό ή με μπλοκάκι, μπορούμε να το κάνουμε αμέσως. Άρα, για τους γιατρούς το πρόβλημά μας δεν είναι η γραφειοκρατία. Για τους νοσηλευτές, που πηγαίνουν μέσω ΑΣΕΠ, εξακολουθεί να είναι μία «βαριά» διαδικασία. Βέβαια με τον νόμο που ψηφίσαμε μόλις πριν από λίγες μέρες, έχουμε επιταχύνει και αυτή τη διαδικασία πάρα πολύ. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι μέσα στο 2024 θα έχουμε ταυτόχρονες προσλήψεις και από τις δύο μεγάλες προσκλήσεις, και από το ’21 και από το ’24, που είναι στο σύνολο πάνω από 4.000 νοσηλευτές».

«Ένας γιατρός σήμερα έχει πολλαπλές επιλογές: μπορεί να πάει να βρει εύκολα δουλειά σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο με καλύτερα λεφτά ή να πάει στο εξωτερικό και να βρει καλύτερη δουλειά με περισσότερα λεφτά. Άρα, η επίζηλος θέση του ΕΣΥ, που στην προηγούμενή μου θητεία αν έκανα οποιαδήποτε πρόσληψη καλυπτόταν σε 24 ώρες, στην παρούσα θητεία μου ο άλλος το σκέφτεται πάρα πολύ αν θα πάει στο ΕΣΥ. Διότι ναι μεν το ΕΣΥ του προσφέρει τη μονιμότητα, που ήταν κάτι πολύ ελκυστικό για τον ελληνικό λαό επί σειρά δεκαετιών, αλλά και η μονιμότητα έχει μια αξία τελικά, όταν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη».

Ο υπουργός συνέχισε επί του θέματος των ελλείψεων επισημαίνοντας πως «οι δύο κρίσιμες ειδικότητες που έχουμε έλλειψη στην Ελλάδα είναι αναισθησιολόγοι και παθολόγοι. Ένας αναισθησιολόγος που δουλεύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα μπορεί να αμείβεται χωρίς υπερβολή 10 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Αν αμείβεται με πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα, το να έρθει να δουλέψει στο ΕΣΥ για 2 χιλιάδες ευρώ, δεν του είναι πολύ αρεστό, έχει πολύ μεγαλύτερο συμφέρον να εργαστεί στην ιδιωτική υγεία. Άρα, όσες προσκλήσεις και να βγάζουμε εμείς, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως πρόβλημα, δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και στη λύση».

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του προς την αντιπολίτευση η οποία ζητάει αυξήσεις μισθών προς τους υγειονομικούς. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας είπε προς το ακροατήριο: «Πόσο να τους αυξήσουμε; Η κυβέρνηση αυτή έχει αυξήσει τους μισθούς. Σε μέσο όρο αύξησης μισθών, οι γιατροί και γενικά το προσωπικό του ΕΣΥ έχει πάρει μεγαλύτερη αύξηση από τους υπόλοιπους Έλληνες και δικαίως έχει πάρει. Στην πενταετία Μητσοτάκη έχουν πάρει αύξηση 20% και με τις εφημερίες φτάνουν 25%. Για τον μέσο όρο της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερα από τους άλλους».

«Προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις»

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε με τις άγονες προκηρύξεις θέσεων για τα νοσοκομεία: «Έχουμε ένα νοσοκομείο στην Κω, ένα στη Σπάρτη, ένα στην Ξάνθη, ένα στη Δράμα και ούτω καθεξής. Είναι 14 νοσοκομεία στην Ελλάδα συνολικά που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις, είτε μόνιμες, είτε επικουρικές, είτε με μπλοκάκι. Σε ειδικότητες απολύτως κρίσιμες για να λειτουργεί το νοσοκομείο. Στην Κω, παραδείγματος χάρη έχουμε προκηρύξει ταυτόχρονα 4 θέσεις παθολόγων, δεν πήγε κανένας. 4 θέσεις παιδιάτρων, δεν πήγε κανένας. Σε 14 συνεχόμενες προκηρύξεις δεν πήγε κανένας. Το νοσοκομείο πλέον δεν έχει παθολόγο. Υπάρχει νοσοκομείο που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παθολόγο;

Βλέπουμε ότι παράλληλα στο ίδιο νησί, γύρω από το νοσοκομείο υπάρχουν 9 ιδιωτικοί παθολόγοι. Πράγματι η διοίκηση πήρε χθες, με δική μου εντολή, και τους 9 και τους προσέφερε εργασία με μπλοκάκι. Όταν λέμε εργασία δεν εννοούμε κάτεργα, εννοούμε να κάνει ο καθένας δύο εφημερίες το μήνα. Για ποια περίοδο; Για την τουριστική περίοδο που η Κως έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει ένας γιατρός που στα σοβαρά να λέει: δεν με νοιάζει αν λειτουργεί το νοσοκομείο. Δεν μπορεί να το πει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε ως εξής: «Πήραμε 145 ιδιώτες παθολόγους συνολικά στα 14 νοσοκομεία που υπάρχει πρόβλημα. Οι 105 απάντησαν αρνητικά, οι 15 δεν σήκωσαν το τηλέφωνο, οι 14 απάντησαν ίσως και οι 11 είπαν δεχόμαστε. Όπως βλέπετε, η εθελοντική συμμετοχή δεν πήγε πάρα πολύ καλά. Η επίταξη είναι μία βάρβαρη λέξη, στρατιωτικού τύπου, μην υπερβάλλουμε. Το κράτος προφανώς έχει πάρα πολλούς τρόπους να σε υποχρεώσει. Εγώ θέλω να σέβομαι τους γιατρούς ως λειτουργούς, ως κοινωνούς του όρκου του Ιπποκράτη. Δεν μπορεί να λένε, «δεν με νοιάζει αν λειτουργεί το νοσοκομείο, είναι πρόβλημα του Υπουργείου Υγείας». Άρα, επειδή πρέπει να τους νοιάζει, το λέω για άλλη μία φορά: προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ως Υπουργός Υγείας της Ελλάδος ότι η περίπτωση να αδιαφορήσω γιατί κάποια νοσοκομεία επαρχιακά δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω ελλείψεως ιατρικού προσωπικού, δεν παίζει. Δεν θα αδιαφορήσω, τέρμα».

Φαρμακευτική δαπάνη και φαρμακοβιομηχανία

Για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «έχει πάει αυτό το εξάμηνο ανέλπιστα καλά. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα φτάσουμε πάνω από τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει, όταν ήρθα στο Υπουργείο Υγείας. Ξέρετε ότι για τη φαρμακευτική δαπάνη έχω πάρει πάρα πολλά μέτρα, με πολιτικό κόστος προσωπικά και για εμένα και για την Κυβέρνηση, μέτρα που δεν διστάζω να πάρω αν πιστεύω ότι είναι σωστά».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανίας: «Πρέπει να συμφωνήσουμε από τη μία πλευρά η Κυβέρνηση και από την άλλη η φαρμακοβιομηχανία ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα λαμβάνονται αξιόπιστες αποφάσεις. Έχω ζητήσει από τους συνδέσμους του φαρμάκου να μας ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις επί ενός μνημονίου συνεργασίας και δουλεύουμε και εμείς τις δικές μας. Πιστεύω ότι μέσα στο 2024 μπορούμε να υπογράψουμε μία τέτοια συμφωνία».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕΙΒ: Απειλή για τις επιχειρήσεις το rebate στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα των νοσοκομείων του ΕΣΥ
ΣΕΙΒ: Απειλή για τις επιχειρήσεις το rebate στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα των νοσοκομείων του ΕΣΥ 11 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών προχωράει στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας για τη θεραγνωστική με έμφαση στον καρκίνο 12 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών προχωράει στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας για τη θεραγνωστική με έμφαση στον καρκίνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βαρνάβα για τον ΠΙΣ: Καταγγελίες για «ρουσφέτια» και παρέμβαση στις εκλογές
Πολιτική Υγείας
15/04/2026 - 12:55

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βαρνάβα για τον ΠΙΣ: Καταγγελίες για «ρουσφέτια» και παρέμβαση στις εκλογές

6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις: Ευκαιρίες και αδυναμίες στην ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες!
Patient Talk
14/04/2026 - 21:58

6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις: Ευκαιρίες και αδυναμίες στην ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες!

Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 15:41

Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου: Σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 10:32

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου: Σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου

Γενικό Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος": Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ
Πολιτική Υγείας
06/04/2026 - 15:38

Γενικό Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας "Η Παμμακάριστος": Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ

Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες Βαρτζόπουλου στην ψυχική υγεία
Πολιτική Υγείας
03/04/2026 - 17:06

Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες Βαρτζόπουλου στην ψυχική υγεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βαρνάβα για τον ΠΙΣ: Καταγγελίες για «ρουσφέτια» και παρέμβαση στις εκλογές
Πολιτική Υγείας
15/04/2026 - 12:55
Διασωληνωμένος με ρήξη ανευρύσματος ο υφυπουργός Επικρατείας, Γιώργος Μυλωνάκης
Επικαιρότητα
15/04/2026 - 12:32
Οι καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία των αρθρώσεών σας
Υγεία
15/04/2026 - 12:00
Γιατί η σειρά γέννησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αυτισμού ή ημικρανίας
Υγεία
15/04/2026 - 11:00
Οι σημάνσεις θερμίδων στα μενού πιο βοηθητικές σε ανθρώπους με υπερφαγία
Διατροφή
15/04/2026 - 10:00
Πώς επιδρά τελικά η μοναξιά στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων; Ανατροπή από νέα δεδομένα
Υγεία
15/04/2026 - 09:00
6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις: Ευκαιρίες και αδυναμίες στην ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες!
Patient Talk
14/04/2026 - 21:58
Τι προσφέρουν οι φαρμακευτικές και οι εναλλακτικές θεραπείες για την παχυσαρκία
Health Talk
14/04/2026 - 21:21
Έφτασαν στο Ιράν τα πρώτα φορτία με την έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 20:24
Πως ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να αποκαλύψει αν έχουμε άγχος ή κατάθλιψη
Ψυχική Υγεία
14/04/2026 - 19:51
Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09
Υπερκύφωση: Πώς μπορούμε να την αποφύγουμε καθώς μεγαλώνουμε
Υγεία
14/04/2026 - 18:33
Οι Αθηναίοι περνούν σχεδόν έξι μέρες τον χρόνο στα μποτιλιαρίσματα
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 17:38
«Όχι» στην ενσωμάτωση του EU4Health σε ένα ευρύτερο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανταγωνιστικότητας
Patient Talk
14/04/2026 - 16:53
Άμεση έκδοση αποτελεσμάτων από τα κτηνιατρικά εργαστήρια του ΥΠΑΑΤ ζήτησε ο Λαζαρίδης
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 16:18
Χειρουργική επινεφριδίου: Νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική αλλάζει τα δεδομένα
Health Talk
14/04/2026 - 16:01
Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 15:41
Γάτες: Γιατί σταματούν ξαφνικά να τρώνε μια αγαπημένη τους τροφή
Pet
14/04/2026 - 15:00
Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων
Pharma News
14/04/2026 - 14:00
Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέο φάρμακο υπόσχεται διπλάσιο χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς τελικού σταδίου
Pharma News
14/04/2026 - 13:00
Εμβόλιο να το πιεις στο ποτήρι; Αμερικανός ιολόγος λέει ότι μπύρα μπορεί να θωρακίσει το ανοσοποιητικό
Υγεία
14/04/2026 - 12:00
Γυναίκα με τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση μετά από κυτταρική θεραπεία
Υγεία
14/04/2026 - 11:00
Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου: Σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 10:32
"Επιδημία" καισαρικών στην Ελλάδα: Πρωτιά στην ΕΕ με 62,2% επί των γεννήσεων
Υγεία
14/04/2026 - 10:00
Στοματική υγιεινή: Γιατί ο καθαρισμός της γλώσσας είναι εξίσου σημαντικός με το βούρτσισμα των δοντιών
Υγεία
14/04/2026 - 09:02
Φάρμακο για σπάνια νόσο φαίνεται να προσφέρει παράταση ζωής σε ασθενείς με επιθετικό καρκίνο των ωοθηκών
Υγεία
14/04/2026 - 08:00
Kαούρα και δυσπεψία: Τι πραγματικά βοηθά
Health Talk
12/04/2026 - 08:14
Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον: Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με μια «αόρατη» καθημερινή πρόκληση
Υγεία
11/04/2026 - 08:28
Σοκολατένια αυγά: Γιατί μπορεί να σάς κάνουν να δείτε στον ύπνο σας κούνελους να σάς κυνηγάνε
Διατροφή
11/04/2026 - 07:49
Γιατί η πασχαλινή απόδραση μπορεί να είναι φάρμακο για την καρδιά σας
Υγεία
10/04/2026 - 08:13

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου: Σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 10:32
Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέο φάρμακο υπόσχεται διπλάσιο χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς τελικού σταδίου
Pharma News
14/04/2026 - 13:00
Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 15:41
Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων
Pharma News
14/04/2026 - 14:00
Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo