ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Στο 15ο Pharma & Health Conference 2024 με τίτλο: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ΕΣΥ», μίλησε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Πέμπτη, 11/07/2024 - 20:06
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκανε εκτενείς αναφορές σε θέματα αιχμής που αφορούν το χαρτοφυλάκιό του με ιδιαίτερη έμφαση στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τις άγονες προκηρύξεις θέσεων για τα νοσοκομεία της περιφέρειας που έχουν πρόβλημα λειτουργία.

«Διαχειριζόμαστε άπειρες ανάγκες με περιορισμένα μέσα»

Αρχικά ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ τόνισε τα εξής: «Σύστημα υγείας για το οποίο ο κόσμος να δηλώνει ότι είναι πλήρως ευχαριστημένος, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ούτε στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Όλα τα συστήματα υγείας εξ΄ ορισμού έχουν προβλήματα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί διαχειρίζονται άπειρες ανάγκες, με περιορισμένα μέσα. Άρα, όταν συγκρούεται η επιθυμία που είναι άπειρη, με την πραγματικότητα που είναι πεπερασμένη, δημιουργούνται προβλήματα πραγματικά, όχι ψεύτικα».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το πότε θα ξεκινήσουν τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης: «Δυστυχώς, δεν είχα υπολογίσει εξαρχής τους χρόνους που θα απαιτούσε η όλη διαδικασία, καθόσον μεσολάβησαν ευρωεκλογές και τα λοιπά. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για να το εντάξουν στην αναθεώρηση του Σεπτεμβρίου. Εφόσον πράγματι αυτό επιτευχθεί, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει. Εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το έχουμε κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Οι ελλείψεις στο ΕΣΥ

Όσον αφορά τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής: «Η πρόσληψη γιατρού από την προκήρυξη έως την πρόσληψη το μέγιστο διάνυσμα χρόνου είναι τρεις μήνες. Σε τρεις μήνες μπορούμε να προσλάβουμε γιατρό. Εννοώ μόνιμο γιατρό γιατί επικουρικό ή με μπλοκάκι, μπορούμε να το κάνουμε αμέσως. Άρα, για τους γιατρούς το πρόβλημά μας δεν είναι η γραφειοκρατία. Για τους νοσηλευτές, που πηγαίνουν μέσω ΑΣΕΠ, εξακολουθεί να είναι μία «βαριά» διαδικασία. Βέβαια με τον νόμο που ψηφίσαμε μόλις πριν από λίγες μέρες, έχουμε επιταχύνει και αυτή τη διαδικασία πάρα πολύ. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι μέσα στο 2024 θα έχουμε ταυτόχρονες προσλήψεις και από τις δύο μεγάλες προσκλήσεις, και από το ’21 και από το ’24, που είναι στο σύνολο πάνω από 4.000 νοσηλευτές».

«Ένας γιατρός σήμερα έχει πολλαπλές επιλογές: μπορεί να πάει να βρει εύκολα δουλειά σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο με καλύτερα λεφτά ή να πάει στο εξωτερικό και να βρει καλύτερη δουλειά με περισσότερα λεφτά. Άρα, η επίζηλος θέση του ΕΣΥ, που στην προηγούμενή μου θητεία αν έκανα οποιαδήποτε πρόσληψη καλυπτόταν σε 24 ώρες, στην παρούσα θητεία μου ο άλλος το σκέφτεται πάρα πολύ αν θα πάει στο ΕΣΥ. Διότι ναι μεν το ΕΣΥ του προσφέρει τη μονιμότητα, που ήταν κάτι πολύ ελκυστικό για τον ελληνικό λαό επί σειρά δεκαετιών, αλλά και η μονιμότητα έχει μια αξία τελικά, όταν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη».

Ο υπουργός συνέχισε επί του θέματος των ελλείψεων επισημαίνοντας πως «οι δύο κρίσιμες ειδικότητες που έχουμε έλλειψη στην Ελλάδα είναι αναισθησιολόγοι και παθολόγοι. Ένας αναισθησιολόγος που δουλεύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα μπορεί να αμείβεται χωρίς υπερβολή 10 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Αν αμείβεται με πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ το μήνα, το να έρθει να δουλέψει στο ΕΣΥ για 2 χιλιάδες ευρώ, δεν του είναι πολύ αρεστό, έχει πολύ μεγαλύτερο συμφέρον να εργαστεί στην ιδιωτική υγεία. Άρα, όσες προσκλήσεις και να βγάζουμε εμείς, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως πρόβλημα, δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και στη λύση».

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του προς την αντιπολίτευση η οποία ζητάει αυξήσεις μισθών προς τους υγειονομικούς. Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας είπε προς το ακροατήριο: «Πόσο να τους αυξήσουμε; Η κυβέρνηση αυτή έχει αυξήσει τους μισθούς. Σε μέσο όρο αύξησης μισθών, οι γιατροί και γενικά το προσωπικό του ΕΣΥ έχει πάρει μεγαλύτερη αύξηση από τους υπόλοιπους Έλληνες και δικαίως έχει πάρει. Στην πενταετία Μητσοτάκη έχουν πάρει αύξηση 20% και με τις εφημερίες φτάνουν 25%. Για τον μέσο όρο της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερα από τους άλλους».

«Προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις»

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε με τις άγονες προκηρύξεις θέσεων για τα νοσοκομεία: «Έχουμε ένα νοσοκομείο στην Κω, ένα στη Σπάρτη, ένα στην Ξάνθη, ένα στη Δράμα και ούτω καθεξής. Είναι 14 νοσοκομεία στην Ελλάδα συνολικά που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις, είτε μόνιμες, είτε επικουρικές, είτε με μπλοκάκι. Σε ειδικότητες απολύτως κρίσιμες για να λειτουργεί το νοσοκομείο. Στην Κω, παραδείγματος χάρη έχουμε προκηρύξει ταυτόχρονα 4 θέσεις παθολόγων, δεν πήγε κανένας. 4 θέσεις παιδιάτρων, δεν πήγε κανένας. Σε 14 συνεχόμενες προκηρύξεις δεν πήγε κανένας. Το νοσοκομείο πλέον δεν έχει παθολόγο. Υπάρχει νοσοκομείο που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παθολόγο;

Βλέπουμε ότι παράλληλα στο ίδιο νησί, γύρω από το νοσοκομείο υπάρχουν 9 ιδιωτικοί παθολόγοι. Πράγματι η διοίκηση πήρε χθες, με δική μου εντολή, και τους 9 και τους προσέφερε εργασία με μπλοκάκι. Όταν λέμε εργασία δεν εννοούμε κάτεργα, εννοούμε να κάνει ο καθένας δύο εφημερίες το μήνα. Για ποια περίοδο; Για την τουριστική περίοδο που η Κως έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχει ένας γιατρός που στα σοβαρά να λέει: δεν με νοιάζει αν λειτουργεί το νοσοκομείο. Δεν μπορεί να το πει αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε ως εξής: «Πήραμε 145 ιδιώτες παθολόγους συνολικά στα 14 νοσοκομεία που υπάρχει πρόβλημα. Οι 105 απάντησαν αρνητικά, οι 15 δεν σήκωσαν το τηλέφωνο, οι 14 απάντησαν ίσως και οι 11 είπαν δεχόμαστε. Όπως βλέπετε, η εθελοντική συμμετοχή δεν πήγε πάρα πολύ καλά. Η επίταξη είναι μία βάρβαρη λέξη, στρατιωτικού τύπου, μην υπερβάλλουμε. Το κράτος προφανώς έχει πάρα πολλούς τρόπους να σε υποχρεώσει. Εγώ θέλω να σέβομαι τους γιατρούς ως λειτουργούς, ως κοινωνούς του όρκου του Ιπποκράτη. Δεν μπορεί να λένε, «δεν με νοιάζει αν λειτουργεί το νοσοκομείο, είναι πρόβλημα του Υπουργείου Υγείας». Άρα, επειδή πρέπει να τους νοιάζει, το λέω για άλλη μία φορά: προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ως Υπουργός Υγείας της Ελλάδος ότι η περίπτωση να αδιαφορήσω γιατί κάποια νοσοκομεία επαρχιακά δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω ελλείψεως ιατρικού προσωπικού, δεν παίζει. Δεν θα αδιαφορήσω, τέρμα».

Φαρμακευτική δαπάνη και φαρμακοβιομηχανία

Για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «έχει πάει αυτό το εξάμηνο ανέλπιστα καλά. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα φτάσουμε πάνω από τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει, όταν ήρθα στο Υπουργείο Υγείας. Ξέρετε ότι για τη φαρμακευτική δαπάνη έχω πάρει πάρα πολλά μέτρα, με πολιτικό κόστος προσωπικά και για εμένα και για την Κυβέρνηση, μέτρα που δεν διστάζω να πάρω αν πιστεύω ότι είναι σωστά».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανίας: «Πρέπει να συμφωνήσουμε από τη μία πλευρά η Κυβέρνηση και από την άλλη η φαρμακοβιομηχανία ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα λαμβάνονται αξιόπιστες αποφάσεις. Έχω ζητήσει από τους συνδέσμους του φαρμάκου να μας ετοιμάσουν τις δικές τους προτάσεις επί ενός μνημονίου συνεργασίας και δουλεύουμε και εμείς τις δικές μας. Πιστεύω ότι μέσα στο 2024 μπορούμε να υπογράψουμε μία τέτοια συμφωνία».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕΙΒ: Απειλή για τις επιχειρήσεις το rebate στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα των νοσοκομείων του ΕΣΥ
ΣΕΙΒ: Απειλή για τις επιχειρήσεις το rebate στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα των νοσοκομείων του ΕΣΥ 11 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών προχωράει στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας για τη θεραγνωστική με έμφαση στον καρκίνο 12 Ιουλίου 2024
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών προχωράει στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας για τη θεραγνωστική με έμφαση στον καρκίνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης από Πάρο: «Το Κέντρο Υγείας ανακαινίστηκε για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια»
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 15:48

Γεωργιάδης από Πάρο: «Το Κέντρο Υγείας ανακαινίστηκε για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια»

"Κόφτης" στα social media για τους ανήλικους: 1η Ιανουαρίου η εφαρμογή του - Πώς θα λειτουργεί
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 11:50

"Κόφτης" στα social media για τους ανήλικους: 1η Ιανουαρίου η εφαρμογή του - Πώς θα λειτουργεί

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ
Pharma Policy
09/10/2026 - 12:23

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ

Ύφασμα που απολυμαίνεται μόνο του εξουδετερώνει μικρόβια με τη βοήθεια του φωτός
Υγεία
09/10/2026 - 12:00

Ύφασμα που απολυμαίνεται μόνο του εξουδετερώνει μικρόβια με τη βοήθεια του φωτός

«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας
Υγεία
08/10/2026 - 23:33

«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας

Γεωργιάδης: «Φέρνουμε τροπολογία για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία»
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 16:48

Γεωργιάδης: «Φέρνουμε τροπολογία για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης από Πάρο: «Το Κέντρο Υγείας ανακαινίστηκε για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια»
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 15:48
Πως συνδέεται ο σαρκοπενικός διαβήτης με την απώλεια μυϊκής μάζας
Health Talk
13/10/2026 - 15:21
Θεραπείες προσώπου: Το φθινοπωρινό «μενού» της ανανέωσης
Ομορφιά
13/10/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: «Εως οκτώ επιπλέον δόσεις φαρμάκων για την παχυσαρκία σε 43.500 δικαιούχους»
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 14:39
Περισσότεροι από 124.000 μαθητές πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Διατροφή» του Ινστιτούτου Prolepsis
Επικαιρότητα
13/10/2026 - 14:16
Τα εργαλεία κομμωτικής εκθέτουν τους επαγγελματίες σε κίνδυνο αλλεργιών
Υγεία
13/10/2026 - 14:00
Κολοκύθι: Έξι οφέλη για την υγεία και έξυπνοι τρόποι να το εντάξετε στη διατροφή σας
Διατροφή
13/10/2026 - 13:00
Η διατροφή της εγκυμονούσας κλειδί για μειωμένο κίνδυνο κολικών των μωρών
Υγεία
13/10/2026 - 12:00
RJ Mitte: Η ζωή με την εγκεφαλική παράλυση και η μάχη για την ορατότητα των ατόμων με αναπηρία
Επικαιρότητα
13/10/2026 - 11:36
Τα βακτήρια στην στοματική κοιλότητα ίσως επηρεάζουν την ταχύτητα σκέψης και τη μνήμη
Υγεία
13/10/2026 - 11:00
Μεταστατικός καρκίνος του μαστού: Οι νέες θεραπείες προσφέρουν περισσότερες επιλογές
Health Talk
13/10/2026 - 10:00
Ξεκινάει και πάλι από σήμερα το πρόγραμμα "Προλαμβάνω" για δωρεάν μαστογραφίες
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 09:00
Ο ΕΕΣ ενισχύει την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας μέσω της εκπαίδευσης και της κοινωνικής στήριξης
Επικαιρότητα
13/10/2026 - 07:24
Lavipharm: Σταθερά στο διεθνές προσκήνιο της φαρμακευτικής αγοράς με την 8η συμμετοχή της στη CPHI Europe
Pharma News
13/10/2026 - 03:43
Περισσότεροι από 1.000 πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη έκαναν δωρεάν ηπατολογικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
13/10/2026 - 00:08
Απλοί τρόποι για την προετοιμασία και την ασφαλή αποθήκευση των φαγητών που μαγειρεύετε
Διατροφή
12/10/2026 - 21:38
Τα διαγνωστικά κέντρα ΒΙΟΤΥΠΟΣ και η GE HealthCare παρουσίασαν νέο μαγνητικό τομογράφο προηγμένης τεχνολογίας
Υπηρεσίες Υγείας
12/10/2026 - 20:49
Αντισύλληψη, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση: Πότε αυξάνεται ο κίνδυνος θρόμβωσης στις γυναίκες;
Health Talk
12/10/2026 - 20:23
Στην ΗΔΥΚΑ το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών - Προς υπογραφή και οι αποφάσεις για το ενιαίο ψηφιακό σύστημα
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 19:49
Σε διαρκή επιτήρηση από τον ΕΟΔΥ οι αναπνευστικοί ιοί - Τα βασικά μέτρα προστασίας
Υγεία
12/10/2026 - 19:12
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Συνεργασία με την Athens LifeTech Park για την κλινική και βιοϊατρική έρευνα
Επικαιρότητα
12/10/2026 - 18:21
Αντιγήρανση και μακροζωία: Συστήθηκε η επιτροπή που θα διαμορφώσει το νέο θεσμικό πλαίσιο
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 17:36
Τρεις διακρίσεις για τη Win Medica στα Best in Pharmacy Awards 2026
Pharma News
12/10/2026 - 17:27
Προς έγκριση τρεις νέες θεραπευτικές επιλογές για τον καρκίνο του πνεύμονα και των ωοθηκών
Υγεία
12/10/2026 - 17:04
Σαρκοπενία: O ρόλος της γήρανσης και των νέων φαρμάκων για την παχυσαρκία
Health Talk
12/10/2026 - 16:38
Ενημερωτική εκστρατεία της MSD Ελλάδος για την υγεία των παιδιών και των εφήβων
Pharma News
12/10/2026 - 16:21
Ερρίκος Ντυνάν: «Γέφυρα ζωής» για έξι ασθενείς με τα όργανα 29χρονου που κατέληξε στη ΜΕΘ
Υπηρεσίες Υγείας
12/10/2026 - 16:04
Πώς η θετική ανατροφή βοηθά τα παιδιά να βιώνουν τη χαρά και ενισχύει την ψυχική τους υγεία
Ψυχική Υγεία
12/10/2026 - 15:52
Η νέα πενταετής στρατηγική του ΠΟΥ για τις πανδημίες: Εντοπισμός νέων επιδημικών εξάρσεων σε ένα 24ωρο
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 15:26
Πέντε λάθη στη βραδινή περιποίηση που μπορεί να επιβαρύνουν την επιδερμίδα
Ομορφιά
12/10/2026 - 14:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

"Κόφτης" στα social media για τους ανήλικους: 1η Ιανουαρίου η εφαρμογή του - Πώς θα λειτουργεί
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 11:50
Πώς θα εφαρμοστεί ο "κόφτης" στα social media για τα παιδιά: Είκοσι οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 12:26
Θεμιστοκλέους: «Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα επανεκκινήσουν όλα τα προγράμματα του "Προλαμβάνω"»
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 14:23
Η νέα πενταετής στρατηγική του ΠΟΥ για τις πανδημίες: Εντοπισμός νέων επιδημικών εξάρσεων σε ένα 24ωρο
Πολιτική Υγείας
12/10/2026 - 15:26
Ερρίκος Ντυνάν: «Γέφυρα ζωής» για έξι ασθενείς με τα όργανα 29χρονου που κατέληξε στη ΜΕΘ
Υπηρεσίες Υγείας
12/10/2026 - 16:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo