ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων θα κάνει απογευματινά χειρουργεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Επίσκεψη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Τετάρτη, 20/03/2024 - 20:13
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στον χώρο του κεντρικού κτηρίου όπου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος έχει ήδη παραληφθεί. Ακολούθως, επισκέφθηκε τη Χειρουργική και Παιδιατρική Κλινική, οι οποίες έχουν ανακαινιστεί πλήρως, καθώς και το Ακτινολογικό τμήμα, που έχει εξοπλιστεί με καινούργιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας δήλωσε αρχικά πώς «καλλιεργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση γενικευμένων και φοβερών αντιδράσεων στο ΕΣΥ για τα απογευματινά χειρουργεία, ωστόσο το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία. Εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να κάνει απογευματινά χειρουργεία, εμείς έχουν αφήσει απλώς την ελευθερία της επιλογής» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «κάποιοι γιατροί χειρουργούν, κάποιοι αναισθησιολόγοι και κάποιοι νοσηλευτές είναι στις χειρουργικές ομάδες. Οι αντιδράσεις δεν μπορεί να είναι τόσο γιγαντιαίες όσο προβάλλονται».

GEORGIADHS 2

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε απολύτως βέβαιος ότι «μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία και σιγά-σιγά ο κόσμος θα πηγαίνει στην αρχή πιο δειλά σ' αυτά και προϊόντος του χρόνου θα πηγαίνει περισσότερο και θα μειώνεται η λίστα αναμονής».

Επιπλέον δήλωσε ευχαριστημένος από τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου της εφαρμογής του μέτρου, σημειώνοντας ότι περίμενε μικρότερη συμμετοχή στην αρχή και σημείωσε αναφερόμενος στο Νοσοκομείο ΚΑΤ ότι «από τις 17 χειρουργικές κλινικές δήλωσαν την επιθυμία να διοργανώσουν απογευματινά χειρουργεία και οι 17. Πόσο γενικευμένη αντίδραση μπορεί να υπάρχει στο ΚΑΤ, όταν το 100% των κλινικών κάνει απογευματινά χειρουργεία;» και πρόσθεσε: Αυτοί που αντιδρούν ζητούν να απαγορεύσουμε τη δυνατότητα για απογευματινά χειρουργεία. Εγώ δεν υποχρεώνω να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, λέω ότι δεν σας απαγορεύω. Άμα θέλετε κάντε τα. Εμείς δεν θα το απαγορεύσουμε, θα το επιτρέψουμε».

GEORGIADHS 3

Αναφερόμενος στα δημόσια νοσοκομεία σε σχέση με τα ιδιωτικά ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «έχουν ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς τα πολύ βαριά περιστατικά καταλήγουν πάντα στο ΕΣΥ ενώ και από πλευράς κόστους σε ό,τι αφορά τα απογευματινά χειρουργεία είναι εξαιρετικά χαμηλότερο από αυτό στον ιδιωτικό τομέα. Στην πραγματικότητα καθιστούμε προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να πάνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο γιατί πρέπει να πληρώσουν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερο».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται αυτή την περίοδο όπως «τα απογευματινά χειρουργεία και η δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να μπορούν να έχουν ιδιωτικό έργο πέραν του ωραρίου τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ότι άλλο σκεφτούμε, γίνονται για να καταστήσουμε τις θέσεις των λειτουργών του ΕΣΥ περισσότερο ελκυστικές, άρα και να αυξήσουμε τις πιθανότητες περισσότεροι γιατροί να στελεχώσουν στο σύστημα υγείας» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες όπως πριν από 20 ή τριάντα χρόνια και πρέπει να κάνουμε το σύστημά μας περισσότερο ανταγωνιστικό».

GEORGIADHS 4

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ο υπουργός τόνισε ότι είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών τονίζοντας ότι «υλοποιήθηκε η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακαινιστεί με χρήματα του υπουργείου Υγείας. Μέσα σε έναν χρόνο από σήμερα, μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα έχει εντελώς καινούργια χειρουργεία πολύ σύγχρονα».

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τον διοικητή τη 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου για την ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε το έργο της εγκατάστασης του μαγνητικού τομογράφου καθώς το Καρμανδάνειο είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στον Δυτικό άξονα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι μετά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει «το Καρμανδάνειο είναι ένα νοσοκομείο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα νοσηλευτικά ιδρύματα των Αθηνών».

Να σημειωθεί ότι στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου υπήρξε συγκέντρωση κατά της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων. Ο κ. Γεωργιάδης συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους.

GEORGIADHS 5

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δήλωσε: «Από τον Νοέμβριο του 2022, μετά την εντολή και τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η 6η ΥΠΕ σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε όλες τις ενέργειες για την πλήρη αναβάθμιση του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων. Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ενάμιση χρόνο μετά, μετασχηματίζεται σε πραγματική εικόνα με έργα που συν τω χρόνω θα μετατρέψουν ένα σχεδόν απαξιωμένο Νοσοκομείο σε μία ανανεωμένη και σύγχρονη νοσηλευτική Μονάδα. Θέλουμε να είστε δίπλα μας, ξέρουμε ότι έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά, και νομίζουμε ότι από αυτή τη στιγμή και μετά το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας θα έχει μόνο ανοδική πορεία».

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε στο Παιδιατρικό μας Νοσοκομείο, το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο που βρίσκεται στον δυτικό άξονα. Το νοσοκομείο δεν το λένε τυχαία «διαμάντι» οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, το λένε γιατί έχει ένα επιστημονικό προσωπικό και ένα προσωπικό που δουλεύει εδώ πέρα αγόγγυστα και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες. Παρόλα αυτά η δουλειά που επιτελείται είναι πάρα πολύ σημαντική. Πέρυσι, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι προσωπική του δέσμευση να ανακαινιστεί το νοσοκομείο και να το δει σε τροχιά ανόδου. Για αυτό το λόγο δουλέψαμε όλοι μαζί αρμονικά και καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες - οι γιατροί, το παραϊατρικό, ο Σύλλογος των εργαζομένων- προκειμένου να δείτε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα. Είχαμε πάντα τη στήριξη του Υπουργείου και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και αυτό μας έδινε δύναμη και μας αναπτέρωνε. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι χρειαζόμαστε τη συνεχόμενη στήριξή σας γιατί έχουμε πάρα πολλά σχέδια ακόμα για το νοσοκομείο αυτό».

Στη συνέχεια, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ", όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΠΑΤΡΑ
  • ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ
  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πήρε σάρκα και οστά η Παγκόσμια Κοινοπραξία Επιτήρησης Λυμάτων και Περιβάλλοντος για τη Δημόσια Υγεία
Πήρε σάρκα και οστά η Παγκόσμια Κοινοπραξία Επιτήρησης Λυμάτων και Περιβάλλοντος για τη Δημόσια Υγεία 20 Μαρτίου 2024
Νέο σήμα κινδύνου για τη χολέρα - Απειλούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο 21 Μαρτίου 2024
Νέο σήμα κινδύνου για τη χολέρα - Απειλούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Φέρνουμε τροπολογία για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία»
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 16:48

Γεωργιάδης: «Φέρνουμε τροπολογία για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία»

Νέα επιστολή ΠΣΕ σε Γεωργιάδη για τις άδειες και τους ελέγχους στους χώρους εργοθεραπείας
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 14:44

Νέα επιστολή ΠΣΕ σε Γεωργιάδη για τις άδειες και τους ελέγχους στους χώρους εργοθεραπείας

Γεωργιάδης: Επιτροπή ειδικών για τη διαμόρφωση πλαισίου αναγεννητικής ιατρικής
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 12:15

Γεωργιάδης: Επιτροπή ειδικών για τη διαμόρφωση πλαισίου αναγεννητικής ιατρικής

Γεωργιάδης: «Το "μοντέλο της Καλύμνου" θα εφαρμοστεί και σε άλλα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 16:02

Γεωργιάδης: «Το "μοντέλο της Καλύμνου" θα εφαρμοστεί και σε άλλα νοσοκομεία»

Ο Γεωργιάδης εγκαινίασε τον πρώτο αξονικό τομογράφο στο ΓΝ της Καρπάθου
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 12:39

Ο Γεωργιάδης εγκαινίασε τον πρώτο αξονικό τομογράφο στο ΓΝ της Καρπάθου

Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Καρμανδάνειο της Πάτρας από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»
Patient Talk
01/10/2026 - 10:31

Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Καρμανδάνειο της Πάτρας από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θρίλερ στη Σιβηρία: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τον θάνατο της ερευνήτριας και την πνευμονική πανώλη
Υγεία
08/10/2026 - 22:44
Συνεργασία Uber και ΕΕΣ για το πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι»
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 22:19
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία πρωταγωνίστησε με 31 συμμετοχές στην έκθεση CPHI 2026
Pharma Policy
08/10/2026 - 21:52
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 21:36
Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με επιβράδυνση της εξέλιξης του Πάρκινσον
Fitness
08/10/2026 - 21:19
Νοσοκομειακοί ψυχολόγοι: «Η ανάδειξη των κινδύνων και των ελλείψεων είναι καθήκον»
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 20:56
«FairLife»: Μεγάλα κενά στην ενημέρωση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα για βιοδείκτες και κλινικές μελέτες
Patient Talk
08/10/2026 - 20:32
Καμπανάκι από τον ΙΣΑ για αμφιλεγόμενες συσκευές και αντιεπιστημονικές μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 20:07
Μήνυση 53χρονης για εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε γυναικολογική εξέταση - «Ούρλιαζα από τον πόνο...»
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 19:42
Ιός Δυτικού Νείλου: Έξι θάνατοι και 15 ασθενείς σε ΜΕΘ - Οι δήμοι υψηλού κινδύνου
Υγεία
08/10/2026 - 19:19
Τα μυστικά του Τζόναθαν: Ερευνητές μελέτησαν το γονιδίωμα γιγάντιας χελώνας που μετρά 192 χρόνια ζωής
Υγεία
08/10/2026 - 18:56
Ελληνισμός εν Δράσει: Ο λόγος στη νέα γενιά και τις ανησυχίες της με το BrainExplore
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 18:22
ΠΟΥ: Να ενισχυθεί η επιτήρηση για γρίπη, COVID-19 και RSV ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 17:56
Περισσότεροι από 58.000 άνθρωποι ένωσαν τα βήματά τους στο 18ο Greece Race for the Cure
Patient Talk
08/10/2026 - 17:29
Αγαπηδάκη: «Οι ΚΟΜΥ αποτελούν το βασικό μας εργαλείο για την ενίσχυση της ΠΦΥ»
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 17:04
Εξωσωματική γονιμοποίηση: Νέα μελέτη εντοπίζει πιθανές αλλαγές στο DNA των εμβρύων
Υγεία
08/10/2026 - 16:58
ΕΨΕ: «Να ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων με βιωμένη εμπειρία ψυχικής νόσου»
Ψυχική Υγεία
08/10/2026 - 16:22
Πρόληψη και αντιμετώπιση των εποχικών λοιμώξεων - Πως θα αποφύγουμε την υποτροπή
Health Talk
08/10/2026 - 15:57
Το Πεκίνο παρουσίασε την Δρ Σονγκ Λι ως υποψήφια για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 15:23
Η διάθεση για βοήθεια στον συνάνθρωπο συνδέεται με πιο νεανικό εγκέφαλο
Υγεία
08/10/2026 - 15:00
Η Ρωσία διαψεύδει την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος με υποψία πνευμονικής πανώλης από τη Σιβηρία
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 14:41
Καρκίνος του μαστού: Η μετάλλαξη ESR1 αλλάζει τη θεραπευτική στρατηγική στον μεταστατικό καρκίνο
Υγεία
08/10/2026 - 14:00
Φρούτα και λαχανικά έχουν έως και 50% λιγότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με πριν από 60 χρόνια
Διατροφή
08/10/2026 - 13:00
Γονιδιακή θεραπεία αποκαθιστά εν μέρει την όραση σε ανθρώπους με τύφλωση
Υγεία
08/10/2026 - 12:01
Η ΕΣΑμεΑ αποχαιρετά τη Μαρικάρμεν, "τη γυναίκα με αναπηρία που ανέδειξε το πανανθρώπινο θέμα της στέγασης"
Patient Talk
08/10/2026 - 11:17
Πλασμαφαίρεση: Δύο ειδικοί εξηγούν γιατί είναι ασφαλής στα σωστά χέρια
Υγεία
08/10/2026 - 10:59
Πρωτοποριακή εμφύτευση διπλοεστιακού βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια για πρώτη φορά στη Β. Ελλάδα.
Υγεία
08/10/2026 - 10:16
Στα δικαστήρια πάνε οι φαρμακευτικές την κυβέρνηση Τραμπ για την τιμολόγηση των φαρμάκων
Pharma Policy
08/10/2026 - 10:00
Αγαπηδάκη: Ξεκινά την Τρίτη 13 Οκτωβρίου το νέο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 09:34
Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: Ανάγκη καθημερινής βοήθειας για 9 στους 10 με σοβαρή αναπηρία όρασης
Patient Talk
08/10/2026 - 09:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεχωριστή βιωματική δράση από τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ στη Λάρισα για την παχυσαρκία
Pharma News
06/10/2026 - 18:19
Γεωργιάδης: «Το "μοντέλο της Καλύμνου" θα εφαρμοστεί και σε άλλα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 16:02
ΠΟΥ: Εντοπίστηκαν όλες οι επαφές της εργαζόμενης σε ινστιτούτο πανώλης στη Σιβηρία
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 13:12
Η σωστή και ποιοτική διατροφή μπορεί να συμβάλλει σε πιο υγιή βιολογική γήρανση
Διατροφή
06/10/2026 - 19:21
ΕΙΝΑΠ: Να καταργηθεί άμεσα η νέα πλατφόρμα ενδονοσοκομειακής συνταγογράφησης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 17:23
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo