ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων θα κάνει απογευματινά χειρουργεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Επίσκεψη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Τετάρτη, 20/03/2024 - 20:13
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στον χώρο του κεντρικού κτηρίου όπου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος έχει ήδη παραληφθεί. Ακολούθως, επισκέφθηκε τη Χειρουργική και Παιδιατρική Κλινική, οι οποίες έχουν ανακαινιστεί πλήρως, καθώς και το Ακτινολογικό τμήμα, που έχει εξοπλιστεί με καινούργιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας δήλωσε αρχικά πώς «καλλιεργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση γενικευμένων και φοβερών αντιδράσεων στο ΕΣΥ για τα απογευματινά χειρουργεία, ωστόσο το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία. Εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να κάνει απογευματινά χειρουργεία, εμείς έχουν αφήσει απλώς την ελευθερία της επιλογής» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «κάποιοι γιατροί χειρουργούν, κάποιοι αναισθησιολόγοι και κάποιοι νοσηλευτές είναι στις χειρουργικές ομάδες. Οι αντιδράσεις δεν μπορεί να είναι τόσο γιγαντιαίες όσο προβάλλονται».

GEORGIADHS 2

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε απολύτως βέβαιος ότι «μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία και σιγά-σιγά ο κόσμος θα πηγαίνει στην αρχή πιο δειλά σ' αυτά και προϊόντος του χρόνου θα πηγαίνει περισσότερο και θα μειώνεται η λίστα αναμονής».

Επιπλέον δήλωσε ευχαριστημένος από τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου της εφαρμογής του μέτρου, σημειώνοντας ότι περίμενε μικρότερη συμμετοχή στην αρχή και σημείωσε αναφερόμενος στο Νοσοκομείο ΚΑΤ ότι «από τις 17 χειρουργικές κλινικές δήλωσαν την επιθυμία να διοργανώσουν απογευματινά χειρουργεία και οι 17. Πόσο γενικευμένη αντίδραση μπορεί να υπάρχει στο ΚΑΤ, όταν το 100% των κλινικών κάνει απογευματινά χειρουργεία;» και πρόσθεσε: Αυτοί που αντιδρούν ζητούν να απαγορεύσουμε τη δυνατότητα για απογευματινά χειρουργεία. Εγώ δεν υποχρεώνω να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, λέω ότι δεν σας απαγορεύω. Άμα θέλετε κάντε τα. Εμείς δεν θα το απαγορεύσουμε, θα το επιτρέψουμε».

GEORGIADHS 3

Αναφερόμενος στα δημόσια νοσοκομεία σε σχέση με τα ιδιωτικά ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «έχουν ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς τα πολύ βαριά περιστατικά καταλήγουν πάντα στο ΕΣΥ ενώ και από πλευράς κόστους σε ό,τι αφορά τα απογευματινά χειρουργεία είναι εξαιρετικά χαμηλότερο από αυτό στον ιδιωτικό τομέα. Στην πραγματικότητα καθιστούμε προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να πάνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο γιατί πρέπει να πληρώσουν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερο».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται αυτή την περίοδο όπως «τα απογευματινά χειρουργεία και η δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να μπορούν να έχουν ιδιωτικό έργο πέραν του ωραρίου τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ότι άλλο σκεφτούμε, γίνονται για να καταστήσουμε τις θέσεις των λειτουργών του ΕΣΥ περισσότερο ελκυστικές, άρα και να αυξήσουμε τις πιθανότητες περισσότεροι γιατροί να στελεχώσουν στο σύστημα υγείας» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες όπως πριν από 20 ή τριάντα χρόνια και πρέπει να κάνουμε το σύστημά μας περισσότερο ανταγωνιστικό».

GEORGIADHS 4

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ο υπουργός τόνισε ότι είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών τονίζοντας ότι «υλοποιήθηκε η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακαινιστεί με χρήματα του υπουργείου Υγείας. Μέσα σε έναν χρόνο από σήμερα, μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα έχει εντελώς καινούργια χειρουργεία πολύ σύγχρονα».

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τον διοικητή τη 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου για την ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε το έργο της εγκατάστασης του μαγνητικού τομογράφου καθώς το Καρμανδάνειο είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στον Δυτικό άξονα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι μετά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει «το Καρμανδάνειο είναι ένα νοσοκομείο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα νοσηλευτικά ιδρύματα των Αθηνών».

Να σημειωθεί ότι στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου υπήρξε συγκέντρωση κατά της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων. Ο κ. Γεωργιάδης συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους.

GEORGIADHS 5

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δήλωσε: «Από τον Νοέμβριο του 2022, μετά την εντολή και τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η 6η ΥΠΕ σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε όλες τις ενέργειες για την πλήρη αναβάθμιση του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων. Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ενάμιση χρόνο μετά, μετασχηματίζεται σε πραγματική εικόνα με έργα που συν τω χρόνω θα μετατρέψουν ένα σχεδόν απαξιωμένο Νοσοκομείο σε μία ανανεωμένη και σύγχρονη νοσηλευτική Μονάδα. Θέλουμε να είστε δίπλα μας, ξέρουμε ότι έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά, και νομίζουμε ότι από αυτή τη στιγμή και μετά το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας θα έχει μόνο ανοδική πορεία».

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε στο Παιδιατρικό μας Νοσοκομείο, το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο που βρίσκεται στον δυτικό άξονα. Το νοσοκομείο δεν το λένε τυχαία «διαμάντι» οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, το λένε γιατί έχει ένα επιστημονικό προσωπικό και ένα προσωπικό που δουλεύει εδώ πέρα αγόγγυστα και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες. Παρόλα αυτά η δουλειά που επιτελείται είναι πάρα πολύ σημαντική. Πέρυσι, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι προσωπική του δέσμευση να ανακαινιστεί το νοσοκομείο και να το δει σε τροχιά ανόδου. Για αυτό το λόγο δουλέψαμε όλοι μαζί αρμονικά και καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες - οι γιατροί, το παραϊατρικό, ο Σύλλογος των εργαζομένων- προκειμένου να δείτε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα. Είχαμε πάντα τη στήριξη του Υπουργείου και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και αυτό μας έδινε δύναμη και μας αναπτέρωνε. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι χρειαζόμαστε τη συνεχόμενη στήριξή σας γιατί έχουμε πάρα πολλά σχέδια ακόμα για το νοσοκομείο αυτό».

Στη συνέχεια, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ", όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΠΑΤΡΑ
  • ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ
  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πήρε σάρκα και οστά η Παγκόσμια Κοινοπραξία Επιτήρησης Λυμάτων και Περιβάλλοντος για τη Δημόσια Υγεία
Πήρε σάρκα και οστά η Παγκόσμια Κοινοπραξία Επιτήρησης Λυμάτων και Περιβάλλοντος για τη Δημόσια Υγεία 20 Μαρτίου 2024
Νέο σήμα κινδύνου για τη χολέρα - Απειλούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο 21 Μαρτίου 2024
Νέο σήμα κινδύνου για τη χολέρα - Απειλούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ για το Κέντρο Υγείας Αλοννήσου»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 16:36

Γεωργιάδης: «Άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ για το Κέντρο Υγείας Αλοννήσου»

Ο ΕΟΠΥΥ περνά στο κινητό: Όλος ο ασφαλιστικός φάκελος, αποζημιώσεις και αξιολόγηση υπηρεσιών σε ένα κλικ
Πολιτική Υγείας
03/11/2026 - 12:59

Ο ΕΟΠΥΥ περνά στο κινητό: Όλος ο ασφαλιστικός φάκελος, αποζημιώσεις και αξιολόγηση υπηρεσιών σε ένα κλικ

Στην Πάτρα με μια διαφορετική προσέγγιση για την παχυσαρκία η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ
Pharma News
03/11/2026 - 07:22

Στην Πάτρα με μια διαφορετική προσέγγιση για την παχυσαρκία η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Γεωργιάδης: Με το Ταμείο Ανάκαμψης ανακαινίστηκαν 170 κέντρα υγείας και 93 νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 13:56

Γεωργιάδης: Με το Ταμείο Ανάκαμψης ανακαινίστηκαν 170 κέντρα υγείας και 93 νοσοκομεία

Γεωργιάδης: Μην δίνετε χρήματα σε διαδικτυακούς εράνους για θεραπείες στο εξωτερικό
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 11:30

Γεωργιάδης: Μην δίνετε χρήματα σε διαδικτυακούς εράνους για θεραπείες στο εξωτερικό

Πρ. Εργαζομένων Βενιζέλειου: «Τα νοσοκομεία δεν στελεχώνονται με επιδόματα-μπαλώματα και τοπικές χορηγίες»
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 16:24

Πρ. Εργαζομένων Βενιζέλειου: «Τα νοσοκομεία δεν στελεχώνονται με επιδόματα-μπαλώματα και τοπικές χορηγίες»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΙΣΑ ζητάει την άμεση απόσυρση διαφημίσεων ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 17:13
Νέο σύστημα αξονικής τομογραφίας με καταμέτρηση φωτονίων στην Ελλάδα από την GE HealthCare
Υπηρεσίες Υγείας
04/11/2026 - 16:54
Γεωργιάδης: «Άμεσα η έκδοση του ΦΕΚ για το Κέντρο Υγείας Αλοννήσου»
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 16:36
Κρυολόγημα ή κάτι πιο σοβαρό; 13 συμπτώματα που πρέπει να σάς κινητοποιήσουν
Υγεία
04/11/2026 - 15:57
Ηράκλειο: Κονδύλι 8,1 εκατ. ευρώ για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΠΑΓΝΗ
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 15:23
Βρετανία: Οι οικογενειακοί γιατροί θα συνταγογραφούν αιματολογικές για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 15:01
Γαλλία: Συναγερμός από επίθεση χάκερς σε ψυγεία φύλαξης αίματος
Επικαιρότητα
04/11/2026 - 14:19
Φάρμακα απώλειας βάρους: Γιατί εμπιστευόμαστε τις συμβουλές αγνώστων στα social media;
Ψυχική Υγεία
04/11/2026 - 14:00
Καταγγελίες των εργαζομένων για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 13:43
Οικιακό φαρμακείο: 7 συμβουλές για σωστή οργάνωση και ασφαλή φύλαξη των φαρμάκων
Υγεία
04/11/2026 - 13:00
ΠΟΥ: Έξι μέτρα για το κλίμα θα μπορούσαν να σώσουν 1,6 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο
Πολιτική Υγείας
04/11/2026 - 12:00
Μητρικός θηλασμός: Οι μαίες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενημερώνουν μελλοντικούς και νέους γονείς
Health Talk
04/11/2026 - 11:33
Pfizer Hellas: Νέα πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις κλινικές μελέτες
Pharma News
04/11/2026 - 11:15
Η ώρα που πέφτουμε για ύπνο μπορεί να επηρεάζει το σωματικό βάρος
Υγεία
04/11/2026 - 11:00
Αναιμία στη ΜΕΘ: Το 64% των ασθενών την εμφανίζει κατά τη νοσηλεία – Πώς επηρεάζει την ανάρρωση
Υγεία
04/11/2026 - 10:00
Γιατί ο εγκέφαλος «μπλοκάρει» μετά από έντονη πνευματική προσπάθεια
Υγεία
04/11/2026 - 09:00
Ενημερωτική δράση στο Ρέθυμνο για τον μητρικό θηλασμό την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Υγεία
04/11/2026 - 07:26
Η Ελλάδα προσφέρει 600.000 ευρώ για τα νοσοκομεία των Ανατολικών Ιεροσολύμων
Επικαιρότητα
04/11/2026 - 03:44
Η ELPEN στο REBRAIN GREECE 2026 στο Μόναχο, στις 28 Νοεμβρίου
Pharma News
04/11/2026 - 00:04
Παρούσα σε δύο δράσεις πρόληψης και κοινωνικής προσφοράς η ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC
Επικαιρότητα
03/11/2026 - 22:48
Στο μικροσκόπιο του EMA φάρμακο για την κατάθλιψη και το άγχος με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες
Pharma Policy
03/11/2026 - 22:11
ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Σεράφειο την Παρασκευή 6 Νομεβρίου
Υγεία
03/11/2026 - 21:24
Γιατί είναι κρίσιμες οι πρώτες 24 ώρες της ίωσης - Φροντίζουμε τον εαυτό μας χωρίς αναβολή
Health Talk
03/11/2026 - 20:51
Συναγερμός και στην Ελλάδα από τα κρούσματα γρίπης των πτηνών σε Βουλγαρία και Αλβανία
Επικαιρότητα
03/11/2026 - 20:09
Εντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑΜΕΑ για τις υπομεταγγίσεις των θαλασσαιμικών στο Αγρίνιο
Patient Talk
03/11/2026 - 19:42
Μπορούν τα εγκεφαλογραφήματα να συμβάλουν στην πρόβλεψη του Αλτσχάιμερ;
Digital Health
03/11/2026 - 18:57
Δωρεάν πρόγραμμα ομαδικού coaching διάρκειας 150 διδακτικών ωρών για τους φοιτητές ΑΠΘ
Ψυχική Υγεία
03/11/2026 - 18:32
Αγαπημένες ηθοποιοί έστειλαν μήνυμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού μέσω του ΕΕΣ
Υγεία
03/11/2026 - 18:04
ΕΙΝΑΠ: Να ακυρωθεί η προκήρυξη πρόσληψης Ιατρού Εργασίας με μειοδοτικό διαγωνισμό στο «Αττικόν»
Πολιτική Υγείας
03/11/2026 - 17:37
«Χαμόγελο του Παιδιού»: Οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν παιδιά και οικογένειες μέσα από αποτελέσματα έρευνας
Επικαιρότητα
03/11/2026 - 17:04

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαισθητική διατροφή: Πως πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά από τα γλυκά, χωρίς να τους τα απαγορεύουμε εντελώς
Διατροφή
02/11/2026 - 19:21
«Μην αφήσεις τον RSV να διακόψει τις στιγμές σου»
Pharma News
02/11/2026 - 10:48
Δαβάκης: «Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2026 η καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
02/11/2026 - 20:17
Σε λειτουργία τέθηκε το Ιατρείο Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
03/11/2026 - 16:17
Θηλασμός: Πώς η σωστή διατροφή της μητέρας υποστηρίζει την υγεία της και την ανάπτυξη του μωρού
Διατροφή
03/11/2026 - 13:59
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo