ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων θα κάνει απογευματινά χειρουργεία»

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Επίσκεψη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Τετάρτη, 20/03/2024 - 20:13
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στον χώρο του κεντρικού κτηρίου όπου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει ο νέος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος έχει ήδη παραληφθεί. Ακολούθως, επισκέφθηκε τη Χειρουργική και Παιδιατρική Κλινική, οι οποίες έχουν ανακαινιστεί πλήρως, καθώς και το Ακτινολογικό τμήμα, που έχει εξοπλιστεί με καινούργιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας δήλωσε αρχικά πώς «καλλιεργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση γενικευμένων και φοβερών αντιδράσεων στο ΕΣΥ για τα απογευματινά χειρουργεία, ωστόσο το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία. Εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να κάνει απογευματινά χειρουργεία, εμείς έχουν αφήσει απλώς την ελευθερία της επιλογής» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «κάποιοι γιατροί χειρουργούν, κάποιοι αναισθησιολόγοι και κάποιοι νοσηλευτές είναι στις χειρουργικές ομάδες. Οι αντιδράσεις δεν μπορεί να είναι τόσο γιγαντιαίες όσο προβάλλονται».

GEORGIADHS 2

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε απολύτως βέβαιος ότι «μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία και σιγά-σιγά ο κόσμος θα πηγαίνει στην αρχή πιο δειλά σ' αυτά και προϊόντος του χρόνου θα πηγαίνει περισσότερο και θα μειώνεται η λίστα αναμονής».

Επιπλέον δήλωσε ευχαριστημένος από τα στοιχεία του πρώτου δεκαημέρου της εφαρμογής του μέτρου, σημειώνοντας ότι περίμενε μικρότερη συμμετοχή στην αρχή και σημείωσε αναφερόμενος στο Νοσοκομείο ΚΑΤ ότι «από τις 17 χειρουργικές κλινικές δήλωσαν την επιθυμία να διοργανώσουν απογευματινά χειρουργεία και οι 17. Πόσο γενικευμένη αντίδραση μπορεί να υπάρχει στο ΚΑΤ, όταν το 100% των κλινικών κάνει απογευματινά χειρουργεία;» και πρόσθεσε: Αυτοί που αντιδρούν ζητούν να απαγορεύσουμε τη δυνατότητα για απογευματινά χειρουργεία. Εγώ δεν υποχρεώνω να γίνονται απογευματινά χειρουργεία, λέω ότι δεν σας απαγορεύω. Άμα θέλετε κάντε τα. Εμείς δεν θα το απαγορεύσουμε, θα το επιτρέψουμε».

GEORGIADHS 3

Αναφερόμενος στα δημόσια νοσοκομεία σε σχέση με τα ιδιωτικά ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «έχουν ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς τα πολύ βαριά περιστατικά καταλήγουν πάντα στο ΕΣΥ ενώ και από πλευράς κόστους σε ό,τι αφορά τα απογευματινά χειρουργεία είναι εξαιρετικά χαμηλότερο από αυτό στον ιδιωτικό τομέα. Στην πραγματικότητα καθιστούμε προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να πάνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο γιατί πρέπει να πληρώσουν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερο».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται αυτή την περίοδο όπως «τα απογευματινά χειρουργεία και η δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να μπορούν να έχουν ιδιωτικό έργο πέραν του ωραρίου τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ότι άλλο σκεφτούμε, γίνονται για να καταστήσουμε τις θέσεις των λειτουργών του ΕΣΥ περισσότερο ελκυστικές, άρα και να αυξήσουμε τις πιθανότητες περισσότεροι γιατροί να στελεχώσουν στο σύστημα υγείας» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες όπως πριν από 20 ή τριάντα χρόνια και πρέπει να κάνουμε το σύστημά μας περισσότερο ανταγωνιστικό».

GEORGIADHS 4

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων ο υπουργός τόνισε ότι είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών τονίζοντας ότι «υλοποιήθηκε η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακαινιστεί με χρήματα του υπουργείου Υγείας. Μέσα σε έναν χρόνο από σήμερα, μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα έχει εντελώς καινούργια χειρουργεία πολύ σύγχρονα».

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τον διοικητή τη 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου για την ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε το έργο της εγκατάστασης του μαγνητικού τομογράφου καθώς το Καρμανδάνειο είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στον Δυτικό άξονα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι μετά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει «το Καρμανδάνειο είναι ένα νοσοκομείο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα νοσηλευτικά ιδρύματα των Αθηνών».

Να σημειωθεί ότι στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου υπήρξε συγκέντρωση κατά της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων. Ο κ. Γεωργιάδης συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους.

GEORGIADHS 5

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δήλωσε: «Από τον Νοέμβριο του 2022, μετά την εντολή και τη δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η 6η ΥΠΕ σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε όλες τις ενέργειες για την πλήρη αναβάθμιση του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων. Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ενάμιση χρόνο μετά, μετασχηματίζεται σε πραγματική εικόνα με έργα που συν τω χρόνω θα μετατρέψουν ένα σχεδόν απαξιωμένο Νοσοκομείο σε μία ανανεωμένη και σύγχρονη νοσηλευτική Μονάδα. Θέλουμε να είστε δίπλα μας, ξέρουμε ότι έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά, και νομίζουμε ότι από αυτή τη στιγμή και μετά το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας θα έχει μόνο ανοδική πορεία».

Από την πλευρά της η Διοικήτρια του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου δήλωσε: «Σας καλωσορίζουμε στο Παιδιατρικό μας Νοσοκομείο, το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο που βρίσκεται στον δυτικό άξονα. Το νοσοκομείο δεν το λένε τυχαία «διαμάντι» οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, το λένε γιατί έχει ένα επιστημονικό προσωπικό και ένα προσωπικό που δουλεύει εδώ πέρα αγόγγυστα και κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες. Παρόλα αυτά η δουλειά που επιτελείται είναι πάρα πολύ σημαντική. Πέρυσι, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι προσωπική του δέσμευση να ανακαινιστεί το νοσοκομείο και να το δει σε τροχιά ανόδου. Για αυτό το λόγο δουλέψαμε όλοι μαζί αρμονικά και καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες - οι γιατροί, το παραϊατρικό, ο Σύλλογος των εργαζομένων- προκειμένου να δείτε αυτό το αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα. Είχαμε πάντα τη στήριξη του Υπουργείου και του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και αυτό μας έδινε δύναμη και μας αναπτέρωνε. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι χρειαζόμαστε τη συνεχόμενη στήριξή σας γιατί έχουμε πάρα πολλά σχέδια ακόμα για το νοσοκομείο αυτό».

Στη συνέχεια, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ", όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΠΑΤΡΑ
  • ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ
  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πήρε σάρκα και οστά η Παγκόσμια Κοινοπραξία Επιτήρησης Λυμάτων και Περιβάλλοντος για τη Δημόσια Υγεία
Πήρε σάρκα και οστά η Παγκόσμια Κοινοπραξία Επιτήρησης Λυμάτων και Περιβάλλοντος για τη Δημόσια Υγεία 20 Μαρτίου 2024
Νέο σήμα κινδύνου για τη χολέρα - Απειλούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο 21 Μαρτίου 2024
Νέο σήμα κινδύνου για τη χολέρα - Απειλούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη με εργαζόμενους του ΕΟΠΑΕ - Καταγγελίες για τον θάνατο 45χρονου εξαρτημένου στην Κρήτη
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 14:04

Συνάντηση Γεωργιάδη με εργαζόμενους του ΕΟΠΑΕ - Καταγγελίες για τον θάνατο 45χρονου εξαρτημένου στην Κρήτη

Απογευματινά χειρουργεία: Μείωση λίστας αναμονής κατά 98% - O απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 12:35

Απογευματινά χειρουργεία: Μείωση λίστας αναμονής κατά 98% - O απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 08:15

ΕΣΥ: Καλύφθηκε το 82% των 1.171 θέσεων μόνιμων γιατρών – Παραμένει το πρόβλημα στα νησιά

Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης
Πολιτική Υγείας
26/06/2026 - 22:46

Δέσμευση Γεωργιάδη για θεσμικό διάλογο σχετικά με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση των Κέντρων Πρόληψης

O Γεωργιάδης απαντά στο ΠΑΣΟΚ για έργο στο Νοσοκομείο Σωτηρία: Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες
Πολιτική Υγείας
25/06/2026 - 12:40

O Γεωργιάδης απαντά στο ΠΑΣΟΚ για έργο στο Νοσοκομείο Σωτηρία: Θα εγκαινιαστεί σε λίγους μήνες

Νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης 12,47 εκατ. ευρώ της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα
Pharma News
24/06/2026 - 18:29

Νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης 12,47 εκατ. ευρώ της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, σχεδόν 440 νεκροί επισήμως
Υγεία
03/07/2026 - 09:00
Δημογραφικό: Η Χίος «αποτυπώνει» το μέλλον της Ελλάδας – «Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πλέον ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 09:00
Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις του ΕΕΣ για τους άστεγους του Πειραιά
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 07:28
Η περίπτωση Μυλωνάκη αναδεικνύει τον ρόλο της Επεμβατικής Νευροακτινολογίας
Health Talk
03/07/2026 - 03:46
Ανοιχτή Αγκαλιά: Ψυχολογική υποστήριξη και διατροφική εκπαίδευση σε Φούρνους και Λειψούς
Patient Talk
03/07/2026 - 00:03
Τι είναι το «food noise» και πότε πρέπει να μας ανησυχεί - Πέντε απλές συμβουλές για τη διαχείρισή του
Διατροφή
02/07/2026 - 22:02
Έμπολα: Ασθενείς εντάσσονται σε διεθνή κλινική δοκιμή για την πρώτη θεραπεία από τον ιό Bundibugyo
Υγεία
02/07/2026 - 21:13
Η Γαλλία προσανατολίζεται στην απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 20:41
Καρκίνος του μαστού: Νέα δεδομένα για την απόλυτα εξατομικευμένη θεραπεία
Health Talk
02/07/2026 - 20:17
Στη Μονάδα εγκαυμάτων του «Παπανικολάου» νοσηλεύεται η Αφροδίτη Νέστορα - Αναπνέει χωρίς υποστήριξη
Επικαιρότητα
02/07/2026 - 19:42
Λήξη συναγερμού για τον χανταϊό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Υγεία
02/07/2026 - 19:08
Γιόγκα με... συνταγή γιατρού και εμπόδια στην πρόσβαση - Το παράδειγμα της Βρετανίας
Fitness
02/07/2026 - 18:13
Το Ωνάσειο δημιουργεί την πρώτη κινητή μονάδα ECMO στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
02/07/2026 - 17:24
«Αγλαΐα Κυριακού»: Σε στάση εργασίας την Παρασκευή 3 Ιουλίου οι εργαζόμενοι για τη φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική εντολή
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 17:07
Ο θάνατος 53χρονης δίνει δώρα ζωής σε ασθενείς που περιμένουν για μεταμόσχευση
Υγεία
02/07/2026 - 16:21
Τα συμπληρώματα σιδήρου για βρέφη συνδέονται με λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς στην ηλικία των τριών ετών
Υγεία
02/07/2026 - 16:02
Θεμιστοκλέους: «Δολοφονία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις το θλιβερό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη»
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 15:38
Γιατί το «καλό» μας χέρι είναι... καλύτερο; Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε
Υγεία
02/07/2026 - 15:00
Hot dog: Οι κίνδυνοι για την υγεία, τι περιέχουν και πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνονται
Διατροφή
02/07/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Όταν οι ωοθήκες αναλαμβάνουν ρόλο... ανοσοποιητικού!
Υγεία
02/07/2026 - 13:00
Γλοιοβλάστωμα: Νέα ανοσοθεραπεία CAR-T εξαλείφει όγκους σε προκλινική μελέτη
Υγεία
02/07/2026 - 12:00
«Γέφυρα ζωής» από το Ρέθυμνο στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Επιτυχής η επέμβαση στο 6χρονο παιδί
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 11:50
Νέα ιατρική διευθύντρια της Pfizer Hellas η Χριστίνα Μιχαηλίδη
Pharma News
02/07/2026 - 11:00
Υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας βιταμίνης C μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου και σήψης σε ασθενείς με τραύματα
Υγεία
02/07/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση για την ένταξη όλων των επαγγελματιών υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 09:58
Αντικαρκινικό φάρμακο φαίνεται να αποκαθιστά τη γονιμότητα σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια
Υγεία
02/07/2026 - 09:00
Στελέχωση, υποδομές και λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο επίκεντρο συνάντησης εργαζομένων με τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 07:29
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη
Digital Health
02/07/2026 - 03:47
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα για τις ανθεκτικές κοινότητες στην Κύπρο
Επικαιρότητα
02/07/2026 - 00:06
MyPBCVoice: Webinar για την πρωτοπαθή χολική χολαγγειΐτιδα και τα εμπόδια πρόσβασης στη φροντίδα υγείας
Health Talk
01/07/2026 - 23:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεμιστοκλέους: «Εξετάζουμε νέες παρεμβάσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 14:36
Αγαπηδάκη: «Οι δικαιούχοι του "Προλαμβάνω" για την παχυσαρκία θα λάβουν έως και οκτώ δόσεις φαρμάκων»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 16:27
ΙΣΑ: Να διορθωθεί άμεσα η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 16:46
Servier Hellas: Σχεδόν 50 χρόνια επένδυσης στη θεραπευτική καινοτομία και τη φροντίδα των ασθενών
Pharma News
30/06/2026 - 18:04
Αίτημα για άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου Νίκαιας με νέες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 21:12
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo