ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Σε λίγα χρόνια η Θεσσαλονίκη θα έχει το μεγαλύτερο ογκολογικό κέντρο των Βαλκανίων»

Πολιτική Υγείας
ΙΝΤΙΜΕ
Στην εκδήλωση με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη/Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μίλησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Τρίτη, 27/08/2024 - 18:33
— Photo: ΙΝΤΙΜΕ
News4Health Team News4Health Team

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που παρουσιάζουμε εδώ τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνησή μας για την Κεντρική Μακεδονία. Επειδή στην πολιτική πρέπει να μετράνε περισσότερο τα έργα παρά οι πράξεις, επισκέφθηκα ένα μέρος, που συνδέεται με την προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκα την «Αγορά Μοδιάνο». Όταν αναλάβαμε την εξουσία, η «Αγορά Μοδιάνο» ήταν εγκαταλελειμμένη. Σήμερα, χάρη στην τότε παρέμβασή μας, έχει γίνει ένα κόσμημα. Πολιτική δεν είναι να λέμε λόγια, πολιτική είναι να κάνουμε. Και η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση που κάνει πράγματα. Δεν υπάρχει Πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που να έχει κάνει περισσότερα πράγματα για τη Θεσσαλονίκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα έργα που έχουν γίνει στην πρώτη τετραετία είναι αδιανόητα. Από τα έργα έχουμε περάσει στην πράξη».

Στη συνέχεια επισήμανε πως «ορισμένα κανάλια, ιδιαίτερα μεγάλα, προβάλλουν αρνητικές εικόνες, ακόμη και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, για τη δημόσια υγεία. Για αυτό, είναι σκόπιμο να δούμε τι έχει γίνει στην Κεντρική Μακεδονία. Ας δούμε λίγο το έλλειμμα προσωπικού. Το Σεπτέμβριο του 2019, το προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που υπηρετούσε ανερχόταν στους 13.106. Τον Μάιο του 2024, το προσωπικό αυτό φτάνει στους 14.842. Τούτο σημαίνει πως υπηρετούν 1.736 άνθρωποι περισσότεροι στα νοσοκομεία Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: «Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, έχουμε ποσοστιαία μεταβολή του προϋπολογισμού μεταξύ 2019 – 2023: στο «Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο» έχουμε ενίσχυση κατά 71,4%, στο «ΑΧΕΠΑ» 57,7%, στο «Γ.Ν. Χαλκιδικής» 61,5%. Επίσης, σε νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ: έχουμε ενίσχυση στο «Γ. Ν. Θ. Παπανικολάου» 42,5%, στο «Γ. Ν. Γιαννιτσών» 63,1% και στο «Γ. Ν. Έδεσσας» 49,2% κ.λπ. Η πραγματικότητα για την υγεία και στην Κεντρική Μακεδονία, είναι ότι σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε περισσότερους ιατρούς, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερο προσωπικό, και ξοδεύουμε περισσότερα για την υγεία».

Τα έργα στον τομέα της υγείας

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιούντι στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Όπως ένιωσα ικανοποίηση για την «Αγορά Μοδιάνο», έτσι πιστεύω ότι μετά από τέσσερα χρόνια θα περπατάμε στη Θεσσαλονίκη και θα βλέπουμε ολοκληρωμένα τα έργα μας και στο χώρο της υγείας. Τα έργα αυτά θα γίνουν πράξη. Πρόκειται συγκεκριμένα για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι ένα έργο ύψους 250 εκ. ευρώ. Έχει ωριμάσει η μελέτη και προχωράμε σε ΣΔΙΤ για να γίνει η σύμβαση της κατασκευής. Έτσι, θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε λίγα χρόνια, το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλων των Βαλκανίων.

Σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», κατασκευάζεται το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το νοσοκομείο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ανατολικής Ευρώπης. Ας έρθει, λοιπόν, κάποιος να μου πει πως αυτός ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για αυτήν την πόλη. Η Θεσσαλονίκη θα έχει τα δύο καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το καλύτερο Ογκολογικό και το καλύτερο Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Όσον αφορά το τρίτο μεγάλο έργο μας, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», έχουμε 13,5 εκ. ευρώ για την ανέγερση κτιρίων αφιερωμένων στις κυτταρικές/αιματολογικές εξετάσεις και σε εργαστήρια. Μέχρι το άλλο Σάββατο, θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και θα έχουμε προχωρήσει στην έναρξη εργασιών για την κατασκευή της νέας κλινικής. Πρόκειται για ένα έργο πραγματικά πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», έχουμε αναδιαμόρφωση των χώρων των ΤΕΠ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» γίνεται η κατασκευή της μονάδας βραχείας νοσηλείας ογκολογικών ασθενών, έργο ύψους 3 εκατ. ευρώ, που θα δώσει αξιοπρέπεια στους ασθενείς και ακόμη περισσότερο κύρος σε αυτό το σπουδαίο και μεγάλο νοσοκομείο, για το οποίο επιθυμώ να πω μια ιστορία. Όταν η οικογένεια Παπαγεωργίου αποφάσισε να κάνει αυτή τη μεγάλη δωρεά στο ελληνικό κράτος, επισκέφθηκα τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε να το κάνουν νοσοκομείο ιδιωτικού δικαίου για να το χτίσουν μόνοι τους. Η πρωτοβουλία αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ακολουθήθηκε από τους δωρητές και χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία και σε αυτούς τους δωρητές, η Θεσσαλονίκη έχει ίσως το καλύτερο νοσοκομείο στην Ελλάδα. Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» δίνει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στους δωρητές, που με τη συμβολή τους κάνουν τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη».

«Εκτός από τα νοσοκομεία, έχουμε ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό πολλών Κέντρων Υγείας. Σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας ανακαινίζονται και τα παραδίδουμε έως τον Δεκέμβριο του 2025 τελείως καινούργια, με αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό».

{https://www.youtube.com/watch?v=1O313deguEU}

Η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Ο κ. Γεωργάδης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του υποδομών ΕΣΥ: «Για όσους, από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το βράδυ μέχρι το πρωί, λένε πως η υγεία και το ΕΣΥ καταρρέουν, συγκρατείστε μερικά από αυτά που σας είπα. Σήμερα που μιλάμε, διανύουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, διανύουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγοράς εξοπλισμού του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, και το πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού, που υπάρχει σήμερα σε όλα τα εθνικά συστήματα υγείας του δυτικού κόσμου, το αντιμετωπίζουμε με μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις».

Καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας έκανε νύξη για το θέμα των γιατρών του ΕΣΥ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αύγουστος του 2024 ήταν ο πρώτος μήνας μετά από δέκα χρόνια που είχαμε 50 γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν από το ΕΣΥ και αποφάσισαν να παραμείνουν στο σύστημα και περίπου 30 που είχαν φύγει από το ΕΣΥ και έκαναν αίτηση να επανέλθουν στο ΕΣΥ. Αυτή είναι μια στροφή που έχει να δει το ΕΣΥ εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Αυτή η στροφή οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις που κάνουμε και οι οποίες τους επιτρέπουν να παράγουν το ιδιωτικό τους έργο, που τους δίνουμε μεγαλύτερη ελευθερία, που τους δίνουμε κίνητρα για να παραμείνουν στο σύστημα και με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα κρατήσουμε το σύστημα όρθιο, αλλά θα το κάνουμε καλύτερο από ό,τι ήταν πριν».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  • ΕΣΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στρατιωτικοί γιατροί διατίθενται στα Γενικά Νοσοκομεία Ξάνθης, Σερρών και Δράμας
Στρατιωτικοί γιατροί διατίθενται στα Γενικά Νοσοκομεία Ξάνθης, Σερρών και Δράμας 27 Αυγούστου 2024
Πόρισμα-«κόλαφος» από τον Συνήγορο του Πολίτη για τον ΕΟΠΥΥ και τις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών 27 Αυγούστου 2024
Πόρισμα-«κόλαφος» από τον Συνήγορο του Πολίτη για τον ΕΟΠΥΥ και τις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ούτε ένας δείκτης στον τομέα της υγείας χωρίς αξιοσημείωτη πρόοδο
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 13:51

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει ούτε ένας δείκτης στον τομέα της υγείας χωρίς αξιοσημείωτη πρόοδο

Μητσοτάκης: Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιρίων του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
07/12/2025 - 09:24

Μητσοτάκης: Υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιρίων του ΕΣΥ

Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις
Επικαιρότητα
04/12/2025 - 21:23

Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις

Ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Ε.Σ.Υ.
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:44

Ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο Ε.Σ.Υ.

Γεωργιάδης: Από τα μέσα Δεκέμβρη διαθέσιμες στο MyHealth App δωρεάν εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
04/12/2025 - 11:08

Γεωργιάδης: Από τα μέσα Δεκέμβρη διαθέσιμες στο MyHealth App δωρεάν εξετάσεις

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 20 Δεκεμβρίου
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 17:47

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 20 Δεκεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακαλείται παρτίδα γνωστού λικέρ από το Γενικό Χημείο, λόγω πιθανής παρουσίας θραυσμάτων γυαλιού
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 18:52
Εκστρατεία ενημέρωσης για τη Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα από τη Novartis Hellas
Pharma News
10/12/2025 - 18:34
ΠΙΣ: «Έντονη ανησυχία για τη διάλυση της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Λάρισας»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 18:17
Πώς ο έρωτας έρχεται να επηρεάσει το σώμα και το μυαλό μας - Ορμόνες και βιοχημικές διεργασίες
Υγεία
10/12/2025 - 17:33
Ο ΙΣΑ ζητεί ισότιμη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη νέα ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω»
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 17:14
Τρεις ακαδημαϊκές υποτροφίες από την ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, στις καρδιολογικές κλινικές του ΕΚΠΑ
Pharma News
10/12/2025 - 16:53
Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης καρκινοπαθών «Μαζί και στο σπίτι» από τον σύλλογο «ΚΕΦΙ»
Health Talk
10/12/2025 - 16:27
Στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ο σκύλος που σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:51
«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
Μεταστατικός καρκίνος: Όταν δεν εντοπίζεται η αρχική εστία της κακοήθειας
Health Talk
10/12/2025 - 15:11
Άγγιξε τα 2,7 δισ. ευρώ το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 14:44
Daiichi Sankyo: Έναρξη του 3ου Κύκλου του προγράμματος ENDEAVOUR για τον Καρκίνο του Μαστού
Pharma News
10/12/2025 - 14:26
ΠΟΥ: Τα νέα εργαλεία κατά της ελονοσίας απέτρεψαν 1 εκατ. θανάτους το 2024
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 14:08
ΗΠΑ: Πανεπιστημιακή έρευνα συνδέει τη βία κατά γυναικών και παιδιών με σημαντικά προβλήματα υγείας
Ψυχική Υγεία
10/12/2025 - 13:44
Γιατί είναι σημαντικό να γίνονται τεστ όσφρησης - Τα 130 νοσήματα που μπορεί να αποκαλύψουν
Υγεία
10/12/2025 - 13:00
Συναγερμός και στην Ελλάδα για δωρητή σπέρματος με γονιδιακή μετάλλαξη που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες καρκίνου
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 12:39
Δημόσια διαβούλευση: Οι κίνδυνοι για την υγεία από τη διέγερση εγκεφάλου για μη ιατρικούς σκοπούς
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 12:16
Στρες και αϋπνία σαμποτάρουν το ανοσοποιητικό - Ο μηχανισμός που ενεργοποιείται!
Υγεία
10/12/2025 - 11:58
Μνημόνιο συνεργασίας τριών φορέων για την πρόληψη και τον έλεγχο του καπνίσματος
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 11:36
Παχυσαρκία, νεφρική δυσλειτουργία: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα δωρεάν φάρμακα και τις προληπτικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
10/12/2025 - 11:18
Η λήψη αντικαταθλιπτικών κατά τον θηλασμό δεν επηρεάζει το IQ των παιδιών
Υγεία
10/12/2025 - 11:00
Έρευνα στις ΗΠΑ για πιθανούς θανάτους που συνδέονται με τα εμβόλια Covid-19
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 10:00
Η μεγάλη κατανάλωση ενεργειακών ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων
Διατροφή
10/12/2025 - 09:00
Νέα καμπάνια της Novartis Hellas: «Ξέρω τι σκέφτεσαι», για τον καρκίνο του μαστού
Pharma News
10/12/2025 - 07:07
Από το Αμβούργο στον κόσμο: Η NIVEA γιορτάζει τα 100 χρόνια του εμβληματικού μπλε κουτιού της
Ομορφιά
10/12/2025 - 03:34
Η πιλοτική φάση 3 της επιμόρφωσης στον ανιχνευτικό έλεγχο προβλημάτων Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους
Ψυχική Υγεία
10/12/2025 - 00:08
H Generali Hellas ολοκλήρωσε την εξαγορά του Ομίλου της Ευρωκλινικής
Υπηρεσίες Υγείας
09/12/2025 - 23:24
Έξι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν να αρθεί ο αποκλεισμός αγροτών από τις πληρωμές του Μ23
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 22:16
Ισπανία: Περίπου 400 πελαργοί βρέθηκαν νεκροί από γρίπη των πτηνών στις ακτές ποταμού της Μαδρίτης
Επικαιρότητα
09/12/2025 - 21:12
Δέκα πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το καθημερινό άγχος
Ψυχική Υγεία
09/12/2025 - 20:29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα παντοτινά χημικά σαμποτάρουν τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου μετά από βαριατρική επέμβαση
Υγεία
08/12/2025 - 12:00
«Δεν υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωρά στο Γ.Ν.Μ. "Έλενα Ελ. Βενιζέλου" - "Αλεξάνδρα"»
Επικαιρότητα
10/12/2025 - 15:27
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων και την κατ’ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Πολιτική Υγείας
08/12/2025 - 16:17
Πολυνουκλεοτίδια: Ποια είναι η αλήθεια για την επόμενη μέρα των fillers
Ομορφιά
08/12/2025 - 13:00
Οδηγός για να μην σάς βρει η νέα χρονιά με την περιφέρεια μέσης του Αγίου Βασίλη!
Διατροφή
08/12/2025 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo