ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Σε λίγα χρόνια η Θεσσαλονίκη θα έχει το μεγαλύτερο ογκολογικό κέντρο των Βαλκανίων»

Πολιτική Υγείας
ΙΝΤΙΜΕ
Στην εκδήλωση με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη/Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, μίλησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Τρίτη, 27/08/2024 - 18:33
— Photo: ΙΝΤΙΜΕ
News4Health Team News4Health Team

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη τιμή που παρουσιάζουμε εδώ τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνησή μας για την Κεντρική Μακεδονία. Επειδή στην πολιτική πρέπει να μετράνε περισσότερο τα έργα παρά οι πράξεις, επισκέφθηκα ένα μέρος, που συνδέεται με την προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκα την «Αγορά Μοδιάνο». Όταν αναλάβαμε την εξουσία, η «Αγορά Μοδιάνο» ήταν εγκαταλελειμμένη. Σήμερα, χάρη στην τότε παρέμβασή μας, έχει γίνει ένα κόσμημα. Πολιτική δεν είναι να λέμε λόγια, πολιτική είναι να κάνουμε. Και η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση που κάνει πράγματα. Δεν υπάρχει Πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που να έχει κάνει περισσότερα πράγματα για τη Θεσσαλονίκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα έργα που έχουν γίνει στην πρώτη τετραετία είναι αδιανόητα. Από τα έργα έχουμε περάσει στην πράξη».

Στη συνέχεια επισήμανε πως «ορισμένα κανάλια, ιδιαίτερα μεγάλα, προβάλλουν αρνητικές εικόνες, ακόμη και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, για τη δημόσια υγεία. Για αυτό, είναι σκόπιμο να δούμε τι έχει γίνει στην Κεντρική Μακεδονία. Ας δούμε λίγο το έλλειμμα προσωπικού. Το Σεπτέμβριο του 2019, το προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που υπηρετούσε ανερχόταν στους 13.106. Τον Μάιο του 2024, το προσωπικό αυτό φτάνει στους 14.842. Τούτο σημαίνει πως υπηρετούν 1.736 άνθρωποι περισσότεροι στα νοσοκομεία Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: «Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, έχουμε ποσοστιαία μεταβολή του προϋπολογισμού μεταξύ 2019 – 2023: στο «Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο» έχουμε ενίσχυση κατά 71,4%, στο «ΑΧΕΠΑ» 57,7%, στο «Γ.Ν. Χαλκιδικής» 61,5%. Επίσης, σε νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ: έχουμε ενίσχυση στο «Γ. Ν. Θ. Παπανικολάου» 42,5%, στο «Γ. Ν. Γιαννιτσών» 63,1% και στο «Γ. Ν. Έδεσσας» 49,2% κ.λπ. Η πραγματικότητα για την υγεία και στην Κεντρική Μακεδονία, είναι ότι σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε περισσότερους ιατρούς, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερο προσωπικό, και ξοδεύουμε περισσότερα για την υγεία».

Τα έργα στον τομέα της υγείας

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιούντι στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Όπως ένιωσα ικανοποίηση για την «Αγορά Μοδιάνο», έτσι πιστεύω ότι μετά από τέσσερα χρόνια θα περπατάμε στη Θεσσαλονίκη και θα βλέπουμε ολοκληρωμένα τα έργα μας και στο χώρο της υγείας. Τα έργα αυτά θα γίνουν πράξη. Πρόκειται συγκεκριμένα για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Είναι ένα έργο ύψους 250 εκ. ευρώ. Έχει ωριμάσει η μελέτη και προχωράμε σε ΣΔΙΤ για να γίνει η σύμβαση της κατασκευής. Έτσι, θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη, μέσα σε λίγα χρόνια, το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλων των Βαλκανίων.

Σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», κατασκευάζεται το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το νοσοκομείο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ανατολικής Ευρώπης. Ας έρθει, λοιπόν, κάποιος να μου πει πως αυτός ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για αυτήν την πόλη. Η Θεσσαλονίκη θα έχει τα δύο καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το καλύτερο Ογκολογικό και το καλύτερο Παιδιατρικό νοσοκομείο.

Όσον αφορά το τρίτο μεγάλο έργο μας, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», έχουμε 13,5 εκ. ευρώ για την ανέγερση κτιρίων αφιερωμένων στις κυτταρικές/αιματολογικές εξετάσεις και σε εργαστήρια. Μέχρι το άλλο Σάββατο, θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και θα έχουμε προχωρήσει στην έναρξη εργασιών για την κατασκευή της νέας κλινικής. Πρόκειται για ένα έργο πραγματικά πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», έχουμε αναδιαμόρφωση των χώρων των ΤΕΠ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ. Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» γίνεται η κατασκευή της μονάδας βραχείας νοσηλείας ογκολογικών ασθενών, έργο ύψους 3 εκατ. ευρώ, που θα δώσει αξιοπρέπεια στους ασθενείς και ακόμη περισσότερο κύρος σε αυτό το σπουδαίο και μεγάλο νοσοκομείο, για το οποίο επιθυμώ να πω μια ιστορία. Όταν η οικογένεια Παπαγεωργίου αποφάσισε να κάνει αυτή τη μεγάλη δωρεά στο ελληνικό κράτος, επισκέφθηκα τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε να το κάνουν νοσοκομείο ιδιωτικού δικαίου για να το χτίσουν μόνοι τους. Η πρωτοβουλία αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ακολουθήθηκε από τους δωρητές και χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία και σε αυτούς τους δωρητές, η Θεσσαλονίκη έχει ίσως το καλύτερο νοσοκομείο στην Ελλάδα. Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» δίνει ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στους δωρητές, που με τη συμβολή τους κάνουν τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη».

«Εκτός από τα νοσοκομεία, έχουμε ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό πολλών Κέντρων Υγείας. Σχεδόν όλα τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας ανακαινίζονται και τα παραδίδουμε έως τον Δεκέμβριο του 2025 τελείως καινούργια, με αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό».

{https://www.youtube.com/watch?v=1O313deguEU}

Η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Ο κ. Γεωργάδης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του υποδομών ΕΣΥ: «Για όσους, από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το βράδυ μέχρι το πρωί, λένε πως η υγεία και το ΕΣΥ καταρρέουν, συγκρατείστε μερικά από αυτά που σας είπα. Σήμερα που μιλάμε, διανύουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, διανύουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αγοράς εξοπλισμού του ΕΣΥ από την ίδρυσή του, και το πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού, που υπάρχει σήμερα σε όλα τα εθνικά συστήματα υγείας του δυτικού κόσμου, το αντιμετωπίζουμε με μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις».

Καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας έκανε νύξη για το θέμα των γιατρών του ΕΣΥ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αύγουστος του 2024 ήταν ο πρώτος μήνας μετά από δέκα χρόνια που είχαμε 50 γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν από το ΕΣΥ και αποφάσισαν να παραμείνουν στο σύστημα και περίπου 30 που είχαν φύγει από το ΕΣΥ και έκαναν αίτηση να επανέλθουν στο ΕΣΥ. Αυτή είναι μια στροφή που έχει να δει το ΕΣΥ εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Αυτή η στροφή οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις που κάνουμε και οι οποίες τους επιτρέπουν να παράγουν το ιδιωτικό τους έργο, που τους δίνουμε μεγαλύτερη ελευθερία, που τους δίνουμε κίνητρα για να παραμείνουν στο σύστημα και με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα κρατήσουμε το σύστημα όρθιο, αλλά θα το κάνουμε καλύτερο από ό,τι ήταν πριν».

  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  • ΕΣΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στρατιωτικοί γιατροί διατίθενται στα Γενικά Νοσοκομεία Ξάνθης, Σερρών και Δράμας
Στρατιωτικοί γιατροί διατίθενται στα Γενικά Νοσοκομεία Ξάνθης, Σερρών και Δράμας 27 Αυγούστου 2024
Πόρισμα-«κόλαφος» από τον Συνήγορο του Πολίτη για τον ΕΟΠΥΥ και τις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών 27 Αυγούστου 2024
Πόρισμα-«κόλαφος» από τον Συνήγορο του Πολίτη για τον ΕΟΠΥΥ και τις υπερχρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 23:13

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

«Άλμα Ζωής»: Ημερίδα με μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού
Patient Talk
04/02/2026 - 21:44

«Άλμα Ζωής»: Ημερίδα με μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Η πορεία των έργων ανακαίνισης
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 18:14

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων - Η πορεία των έργων ανακαίνισης

Θεσσαλονίκη: Εθελοντικοί καθαρισμοί σε τέσσερις σημαντικούς υγροτόπους
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 00:13

Θεσσαλονίκη: Εθελοντικοί καθαρισμοί σε τέσσερις σημαντικούς υγροτόπους

Γεωργιάδης: Σε περίοδο αναταράξεων η φαρμακευτική αγορά – Κρίσιμος ο ρόλος του ΕΟΦ
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 11:51

Γεωργιάδης: Σε περίοδο αναταράξεων η φαρμακευτική αγορά – Κρίσιμος ο ρόλος του ΕΟΦ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωτοποριακή επέμβαση διαδερμικής σύγκλεισης μεσοκολπικής επικοινωνίας στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας
Υπηρεσίες Υγείας
06/02/2026 - 00:07
Ανδρουλάκης: «Προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον καρκίνο»
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 23:51
Κίνδυνος για 250 ασθενείς με πνευμονική υπέρταση: Εξαντλήθηκε κάθε απόθεμα ειδικού φαρμάκου
Patient Talk
05/02/2026 - 23:34
Φορητός αισθητήρας υπερήχων μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
05/02/2026 - 23:01
Καμπανάκι ειδικού για τα social media: «Λειτουργούν εθιστικά όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή το τσιγάρο»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 22:09
Πόσο επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας η ξηρότητα και η ατροφία κόλπου
Health Talk
05/02/2026 - 21:42
Αναζωογόνηση προσώπου και σώματος χωρίς χειρουργείο
Ομορφιά
05/02/2026 - 21:17
Στο μικροσκόπιο οι νέες αμερικάνικες οδηγίες διατροφής - Ποιότητα τροφής, πρωτεΐνη και... αντιρρήσεις
Διατροφή
05/02/2026 - 20:52
ΠΦΣ: «Θα διατίθενται 66.000 συνταγές ΦΥΚ μηνιαίως από τα ιδιωτικά φαρμακεία»
Pharma Policy
05/02/2026 - 20:02
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης σε φάρμακα στην Πελοπόννησο
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 19:46
Σύλλογος Αποφοίτων ΚΕΘΕΑ: «Απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το σποτ του ΕΟΠΑΕ»
Ψυχική Υγεία
05/02/2026 - 19:27
Εθισμοί και όρεξη: Τι ρόλο παίζει ο άξονας εντέρου-εγκεφάλου και πως σχετίζεται η ντοπαμίνη
Υγεία
05/02/2026 - 19:04
Η ΟΕΝΓΕ συγχαίρει τους υγειονομικούς του νοσοκομείου Χίου για την περίθαλψη των τραυματιών
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 18:38
Ημερίδα της ΕΠΕ για τον καρκίνο του πνεύμονα: Το 80% των διαγνώσεων δεν είναι σε πρώιμο στάδιο
Health Talk
05/02/2026 - 18:21
ΕΟΔΥ: 16 θάνατοι από COVID-19 και γρίπη την τελευταία εβδομάδα - Αυξημένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
05/02/2026 - 17:47
Χορηγός στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου η Brains I.C.S
Digital Health
05/02/2026 - 17:29
Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11
«Όχι» Νταλούκα στη χορήγηση μονοκλωνικού αντισώματος στα παιδιά που νοσούν από RSV
Health Talk
05/02/2026 - 16:48
HPV: Η εξέταση του αίματος της περιόδου θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική του τεστ Παπ
Υγεία
05/02/2026 - 16:00
Νοσοκομείο «Μεταξά»: Σε λειτουργία και η 5η χειρουργική αίθουσα - Έως και 500 περισσότερες επεμβάσεις ετησίως
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 15:56
Νέο χάπι μειώνει δραστικά την «κακή» χοληστερόλη σε ασθενείς υψηλού κινδύνου
Pharma News
05/02/2026 - 15:00
Προληπτική αμφοτερόπλευρη σαλπιγγεκτομή: Νέα στρατηγική μείωσης του κινδύνου καρκίνου ωοθηκών
Υγεία
05/02/2026 - 14:00
Επέλαση αφρικανικής σκόνης χειμωνιάτικα: Τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι ευπαθείς ομάδες
Υγεία
05/02/2026 - 13:00
Εξιτήριο για τη Σία Κοσιώνη μετά την πολυήμερη νοσηλεία λόγω πνευμονίας
Επικαιρότητα
05/02/2026 - 12:59
Φάρμακα Υψηλού Κόστους: Ξεκινά η διάθεση μέσω ιδιωτικών φαρμακείων - Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 12:43
Το πειραματικό φάρμακο της Pfizer για την απώλεια βάρους δείχνει καλά αποτελέσματα σε δοκιμές μέσου σταδίου
Pharma News
05/02/2026 - 12:00
Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 11:40
Είστε φανατικοί του ...κρακ στις αρθρώσεις; Τι πρέπει να ξέρετε
Υγεία
05/02/2026 - 11:00
Καλιφόρνια, Ιλινόι και Ν. Υόρκη «αυτομόλησαν» σε δίκτυο του ΠΟΥ κόντρα στο δόγμα Τραμπ
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 10:43
Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 25%
Υγεία
05/02/2026 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξι χρόνια από τον παγκόσμιο συναγερμό για την Covid-19: Είναι ο κόσμος έτοιμος για την επόμενη πανδημία;
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 10:00
GSΚ: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
Pharma News
03/02/2026 - 10:57
Βρεφικό γάλα: Ευρωπαϊκή οδηγία μειώνει στο ήμισυ το επιτρεπόμενο όριο της τοξίνης κερεουλίδη
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:00
Γεωργιάδης για καθηκοντολόγιο μαιών – μαιευτών: Δεν πρόκειται να αλλάξει
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 11:19
Επίσημη ένταξη του Εθνικού Πρωτοκόλλου Παχυσαρκίας στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 14:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo