ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Κανείς μη διανοηθεί να κλείσει είσοδο νοσοκομείου - Θα υπάρξουν συνέπειες»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Αυστηρή σύσταση-προειδοποίηση ότι δεν θα δεχθεί κλείσιμο εισόδων νοσοκομείων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων εργαζομένων υγειονομικών, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής.
Τετάρτη, 09/10/2024 - 12:24
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή αναγγελθείσα κινητοποίηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, εργαζομένων στα θεραπευτικά προγράμματα, επισήμανε ότι «το κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου είναι προφανώς, παράνομη πράξη, επισείει ποινικές κυρώσεις σοβαρές, και αστικές, τις οποίες θα διεκδικήσει το νοσοκομείο από όποιον κλείσει την είσοδο».

Ο υπουργός Υγείας είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Λαμπρούλη με θέμα τη συνέχεια λειτουργίας των υπηρεσιών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, στον τομέα της απεξάρτησης, που υπάγονται σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και αναμένεται να ενταχθούν στον ΕΟΠΑΕ (Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ στις θεραπευτικές μονάδες, τμήματα και προγράμματα, όπως το «18 'Ανω», οι οποίοι, όπως τόνισε, με βάση το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε, δεν έχουν καμία άλλη επιλογή πέραν του να μεταβούν, έπειτα από αίτησή τους στον ΕΟΠΑΕ. Ο κ. Λαμπρούλης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι που δεν υποβάλουν τη σχετική αίτηση, βάσει του νόμου, χάνουν τις θέσεις εργασίας τους, χωρίς να έχουν το δικαίωμα της εργασιακής επιλογής.

«Θα κρατήσουν τις θέσεις τους»

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους αυτούς να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

«Και όταν συζητήθηκε ο σχετικός νόμος, είπαμε ότι δεν θα χάσει κανένας τη δουλειά του και σήμερα εδώ, σας λέω ότι για τους εργαζόμενους που ανησυχούν στις μονάδες που έχουν σχέση ιδιωτικού δικαίου και νομοθετικά αν χρειαστεί, θα δοθεί η δυνατότητα να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Δεν έχουμε σκοπό, από τη μεταρρύθμιση, να χάσει κάποιος τη δουλειά του. Η μεταρρύθμιση δεν γίνεται για να μειωθεί το προσωπικό ούτε για να κλείσουν ψυχιατρεία, ούτε για να κλείσουν κλινικές ούτε για να κλείσουν μονάδες ούτε τίποτα από όσα διαρκώς λέει το ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Υγείας έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν θα γίνει ανεκτό κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου. «Θέλω όμως, επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους, να σας πω και το εξής: το σωματείο στο Δαφνί, πρόσκειται στο ΚΚΕ, έχει προκηρύξει για αύριο και έχει ανακηρύξει κινητοποιήσεις, ημέρα εφημερίας του νοσοκομείου. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου έχουμε ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη. Σήμερα θα εκδικασθεί η υπόθεση. Δεν ξέρω τι θα πει η δικαιοσύνη, ό,τι θέλει θα πει η δικαιοσύνη, είναι ανεξάρτητη. Οφείλω όμως να πω ότι θρυλείται, έφτασε στα αυτιά μου η απειλή ότι σκοπεύουν, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους κινητοποίησης, να κλείσουν την είσοδο στο νοσοκομείο, ημέρα εφημερίας, και να απαγορεύσουν την είσοδο ασθενοφόρων και ασθενών. Επαναλαμβάνω, μέρα που το νοσοκομείο εφημερεύει. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να κάνουν όσες κινητοποιήσεις και απεργίες θέλουν, κατά τα πλαίσια του νόμου. Το τονίζω, κατά τα πλαίσια του νόμου. Το κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου είναι προφανώς παράνομη πράξη, επισείει ποινικές κυρώσεις σοβαρές, και αστικές, θα διεκδικήσει το νοσοκομείο από όποιον κλείσει την είσοδο», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν παίζω με αυτά. Κλείσιμο εισόδου, σημαίνει εμπόδιο στον ασθενή να πάει να λάβει τις υπηρεσίες που πρέπει να λάβει, από τη δημόσια μονάδα υγείας που ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει. Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω. Θέλουν κάποιοι να απεργήσουν; Δικαίωμά τους, εφόσον το επιτρέπει το δικαστήριο. Θα κάνουν ό,τι προβλέπει ο νόμος αλλά τους παρακαλώ μη διανοηθούν, με μένα υπουργό, να κλείσουν είσοδο. Γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Το λέω γιατί είναι από το ΚΚΕ η σχετική κινητοποίηση, και σας παρακαλώ να δείξετε μια αυτοσυγκράτηση εκεί».

Η απάντηση Λαμπρούλη

«Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να ακούσουν το ΚΚΕ. Αποφασίζουν μόνοι τους. Εντάξει; Και είναι προσβολή απέναντι στους εργαζόμενους να το λέτε αυτό. Και αυτά που ξεστομίζετε, οι απειλές και η τρομοκρατία δεν περνάνε. Αυτό να το ξέρετε. 'Αλλαξαν οι εποχές. Δεν είμαστε πριν από 50 χρόνια "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Εντάξει;», σχολίασε ο κ. Λαμπρούλης και κατήγγειλε: «Αλλά φυσικά αξιοποιείτε και το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίσατε όλοι σας, και οι άλλες κυβερνήσεις, τα άλλα κόμματα. Προφανώς η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. Αυτό στοχεύετε. Ξέρουν πολύ καλά όταν απεργούν και οι υγειονομικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, και να περιφρουρούν και να προασπίζουν τις διεκδικήσεις τους και να αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Στο δια ταύτα, της ερώτησης, ο βουλευτής είπε ότι στο νόμο για την ψυχική μεταρρύθμιση υπάρχει κενό και πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν το δικαίωμα της επιλογής για την παραμονή τους στις υγειονομικές περιφέρειες.

«Το απαγορεύει ο νόμος»

«Εγώ δεν απείλησα κανέναν», αντέτεινε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά, κατά το νόμο. Ο νόμος απαγορεύει το κλείσιμο της εισόδου ενός νοσοκομείου. Όχι μόνο νοσοκομείου. Και κάθε εργασιακού χώρου. Γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να απεργήσουν. Δικαίωμά τους. Ας απεργήσουν, αν το δικαστήριο πει ότι είναι μια νόμιμη κινητοποίηση, κάποιοι άλλοι μπορεί να μη θέλουν να απεργήσουν και να θέλουν να πάνε να εργαστούν. Δικαίωμα έχουν και αυτοί που θέλουν να πάνε εργαστούν, και πρέπει να το διασφαλίσουμε, δικαίωμα έχουν και αυτοί που θέλουν να απεργήσουν. Αν οι μεν πάνε να επιβάλουν την άποψή τους στους δε, με μια βίαιη ενέργεια, τότε επεμβαίνει ο νόμος και επιβάλλει τις σχετικές κυρώσεις. Αυτό δεν είναι απειλή. Αυτό είναι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Πάσα κινητοποίηση εντός του νόμου ευπρόσδεκτη. Πάσα κινητοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγείας και εκτός του νόμου, υφίσταται τις συνέπειες του νόμου».

Τελευταία τροποποίηση στις 09/10/2024 - 12:27
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΚΚΕ
  • ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγαπηδάκη: «Την επόμενη εβδομάδα τα SMS για προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»
Αγαπηδάκη: «Την επόμενη εβδομάδα τα SMS για προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» 08 Οκτωβρίου 2024
Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα χειρουργεία» 09 Οκτωβρίου 2024
Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα χειρουργεία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ - Πρόεδρος η Ματίνα Παγώνη
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 17:43

Γεωργιάδης: Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ - Πρόεδρος η Ματίνα Παγώνη

Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 03:46

Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ

Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26

Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ

Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51

Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10

Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sobi: Ισχυρή ανάπτυξη και σημαντική πρόοδος στο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων θεραπειών
Pharma News
29/07/2026 - 00:09
Νέα παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για παραμονή των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 23:04
Η κυκλοσπορίαση μπορεί να κάνει τη διάρροια πολύ πιο «εκρηκτική»
Υγεία
28/07/2026 - 21:57
Βουλγαρία: 1.397 μωρά γεννήθηκαν το 2025 με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κρατική χρηματοδότηση
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 21:31
Κολύμβηση: Το «μαγικό ελιξίριο» για τα οστά των ηλικιωμένων
Health Talk
28/07/2026 - 21:09
Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06
Vegan, vegetarian και διατροφικές διαταραχές: Ανάμεικτα ευρήματα από νέα μελέτη για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
28/07/2026 - 19:38
Καρκίνος κεφαλής και τράχηλου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ποσοστά πενταετούς επιβίωσης
Υγεία
28/07/2026 - 18:46
ΠΟΜΕΠ: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, λείπουν τα εργαλεία εφαρμογής»
Digital Health
28/07/2026 - 17:51
Ο ΕΕΣ εκπαίδευσε 117 στελέχη των ΕΤΑΚ του Στρατού Ξηράς για «διασώστες γενικών καθηκόντων»
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 17:29
Ο υγιής ύπνος προσθέτει χρόνια ζωής - Οι κρίσιμοι δείκτες για άνδρες και γυναίκες
Υγεία
28/07/2026 - 17:03
Συνήθεις ουρολογικές παθήσεις το καλοκαίρι: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Health Talk
28/07/2026 - 16:39
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
Χολαγγειοκαρκίνωμα: Μονοκλωνικό αντίσωμα κατορθώνει συρρίκνωση όγκου στο 50% των ασθενών
Υγεία
28/07/2026 - 16:04
Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της πιο πρόσφατης επιδημίας Έμπολα
Υγεία
28/07/2026 - 15:46
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Σπάνια μεταδοτική μορφή καρκίνου εντοπίστηκε σε ψάρια
Pet
28/07/2026 - 14:00
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
Ένα απλό υγρό μπορεί να σταματήσει την τερηδόνα στα παιδιά χωρίς τροχό και αναισθησία
Υγεία
28/07/2026 - 13:00
Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15
Έμπολα: Ελπίδες για προστασία από το υπερμεταδοτικό στέλεχος Bundibugyo με ήδη εγκεκριμένα εμβόλια
Υγεία
28/07/2026 - 12:00
Σαλμονέλα: Κρούσματα και στην Αττική - Μεταξύ τους οικογένεια με δύο μικρά παιδιά
Υγεία
28/07/2026 - 11:19
Η Ευρώπη χάνει τον στόχο για την εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 11:00
"Μπλόκο" σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων στην Αττική – Εντοπίστηκαν σε 20 επιχειρήσεις τροφίμων
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 10:35
Η εντατική εκτροφή πουλερικών επιταχύνει τη διάδοση βακτηρίων που προκαλούν διάρροια
Υγεία
28/07/2026 - 10:00
UNAIDS: Κίνδυνος αναζωπύρωσης της επιδημίας HIV μετά το "ψαλίδι" στη χρηματοδότηση
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 09:00
Βίντεο και εικόνες από τη δράση του ΕΕΣ στο Φάληρο για την ασφάλεια στο νερό
Υγεία
28/07/2026 - 07:26
Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 03:46

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo