ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Κανείς μη διανοηθεί να κλείσει είσοδο νοσοκομείου - Θα υπάρξουν συνέπειες»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Αυστηρή σύσταση-προειδοποίηση ότι δεν θα δεχθεί κλείσιμο εισόδων νοσοκομείων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων εργαζομένων υγειονομικών, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής.
Τετάρτη, 09/10/2024 - 12:24
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή αναγγελθείσα κινητοποίηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, εργαζομένων στα θεραπευτικά προγράμματα, επισήμανε ότι «το κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου είναι προφανώς, παράνομη πράξη, επισείει ποινικές κυρώσεις σοβαρές, και αστικές, τις οποίες θα διεκδικήσει το νοσοκομείο από όποιον κλείσει την είσοδο».

Ο υπουργός Υγείας είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Λαμπρούλη με θέμα τη συνέχεια λειτουργίας των υπηρεσιών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, στον τομέα της απεξάρτησης, που υπάγονται σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και αναμένεται να ενταχθούν στον ΕΟΠΑΕ (Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ στις θεραπευτικές μονάδες, τμήματα και προγράμματα, όπως το «18 'Ανω», οι οποίοι, όπως τόνισε, με βάση το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε, δεν έχουν καμία άλλη επιλογή πέραν του να μεταβούν, έπειτα από αίτησή τους στον ΕΟΠΑΕ. Ο κ. Λαμπρούλης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι που δεν υποβάλουν τη σχετική αίτηση, βάσει του νόμου, χάνουν τις θέσεις εργασίας τους, χωρίς να έχουν το δικαίωμα της εργασιακής επιλογής.

«Θα κρατήσουν τις θέσεις τους»

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους αυτούς να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

«Και όταν συζητήθηκε ο σχετικός νόμος, είπαμε ότι δεν θα χάσει κανένας τη δουλειά του και σήμερα εδώ, σας λέω ότι για τους εργαζόμενους που ανησυχούν στις μονάδες που έχουν σχέση ιδιωτικού δικαίου και νομοθετικά αν χρειαστεί, θα δοθεί η δυνατότητα να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Δεν έχουμε σκοπό, από τη μεταρρύθμιση, να χάσει κάποιος τη δουλειά του. Η μεταρρύθμιση δεν γίνεται για να μειωθεί το προσωπικό ούτε για να κλείσουν ψυχιατρεία, ούτε για να κλείσουν κλινικές ούτε για να κλείσουν μονάδες ούτε τίποτα από όσα διαρκώς λέει το ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Υγείας έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν θα γίνει ανεκτό κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου. «Θέλω όμως, επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους, να σας πω και το εξής: το σωματείο στο Δαφνί, πρόσκειται στο ΚΚΕ, έχει προκηρύξει για αύριο και έχει ανακηρύξει κινητοποιήσεις, ημέρα εφημερίας του νοσοκομείου. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου έχουμε ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη. Σήμερα θα εκδικασθεί η υπόθεση. Δεν ξέρω τι θα πει η δικαιοσύνη, ό,τι θέλει θα πει η δικαιοσύνη, είναι ανεξάρτητη. Οφείλω όμως να πω ότι θρυλείται, έφτασε στα αυτιά μου η απειλή ότι σκοπεύουν, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους κινητοποίησης, να κλείσουν την είσοδο στο νοσοκομείο, ημέρα εφημερίας, και να απαγορεύσουν την είσοδο ασθενοφόρων και ασθενών. Επαναλαμβάνω, μέρα που το νοσοκομείο εφημερεύει. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να κάνουν όσες κινητοποιήσεις και απεργίες θέλουν, κατά τα πλαίσια του νόμου. Το τονίζω, κατά τα πλαίσια του νόμου. Το κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου είναι προφανώς παράνομη πράξη, επισείει ποινικές κυρώσεις σοβαρές, και αστικές, θα διεκδικήσει το νοσοκομείο από όποιον κλείσει την είσοδο», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν παίζω με αυτά. Κλείσιμο εισόδου, σημαίνει εμπόδιο στον ασθενή να πάει να λάβει τις υπηρεσίες που πρέπει να λάβει, από τη δημόσια μονάδα υγείας που ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει. Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω. Θέλουν κάποιοι να απεργήσουν; Δικαίωμά τους, εφόσον το επιτρέπει το δικαστήριο. Θα κάνουν ό,τι προβλέπει ο νόμος αλλά τους παρακαλώ μη διανοηθούν, με μένα υπουργό, να κλείσουν είσοδο. Γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Το λέω γιατί είναι από το ΚΚΕ η σχετική κινητοποίηση, και σας παρακαλώ να δείξετε μια αυτοσυγκράτηση εκεί».

Η απάντηση Λαμπρούλη

«Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να ακούσουν το ΚΚΕ. Αποφασίζουν μόνοι τους. Εντάξει; Και είναι προσβολή απέναντι στους εργαζόμενους να το λέτε αυτό. Και αυτά που ξεστομίζετε, οι απειλές και η τρομοκρατία δεν περνάνε. Αυτό να το ξέρετε. 'Αλλαξαν οι εποχές. Δεν είμαστε πριν από 50 χρόνια "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Εντάξει;», σχολίασε ο κ. Λαμπρούλης και κατήγγειλε: «Αλλά φυσικά αξιοποιείτε και το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίσατε όλοι σας, και οι άλλες κυβερνήσεις, τα άλλα κόμματα. Προφανώς η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. Αυτό στοχεύετε. Ξέρουν πολύ καλά όταν απεργούν και οι υγειονομικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, και να περιφρουρούν και να προασπίζουν τις διεκδικήσεις τους και να αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Στο δια ταύτα, της ερώτησης, ο βουλευτής είπε ότι στο νόμο για την ψυχική μεταρρύθμιση υπάρχει κενό και πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν το δικαίωμα της επιλογής για την παραμονή τους στις υγειονομικές περιφέρειες.

«Το απαγορεύει ο νόμος»

«Εγώ δεν απείλησα κανέναν», αντέτεινε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά, κατά το νόμο. Ο νόμος απαγορεύει το κλείσιμο της εισόδου ενός νοσοκομείου. Όχι μόνο νοσοκομείου. Και κάθε εργασιακού χώρου. Γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να απεργήσουν. Δικαίωμά τους. Ας απεργήσουν, αν το δικαστήριο πει ότι είναι μια νόμιμη κινητοποίηση, κάποιοι άλλοι μπορεί να μη θέλουν να απεργήσουν και να θέλουν να πάνε να εργαστούν. Δικαίωμα έχουν και αυτοί που θέλουν να πάνε εργαστούν, και πρέπει να το διασφαλίσουμε, δικαίωμα έχουν και αυτοί που θέλουν να απεργήσουν. Αν οι μεν πάνε να επιβάλουν την άποψή τους στους δε, με μια βίαιη ενέργεια, τότε επεμβαίνει ο νόμος και επιβάλλει τις σχετικές κυρώσεις. Αυτό δεν είναι απειλή. Αυτό είναι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Πάσα κινητοποίηση εντός του νόμου ευπρόσδεκτη. Πάσα κινητοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγείας και εκτός του νόμου, υφίσταται τις συνέπειες του νόμου».

Τελευταία τροποποίηση στις 09/10/2024 - 12:27
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΚΚΕ
  • ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγαπηδάκη: «Την επόμενη εβδομάδα τα SMS για προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»
Αγαπηδάκη: «Την επόμενη εβδομάδα τα SMS για προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» 08 Οκτωβρίου 2024
Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα χειρουργεία» 09 Οκτωβρίου 2024
Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα χειρουργεία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34

Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ

Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09

Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 20:14

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας

Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:34

Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 03:42

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ

Γεωργιάδης: Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ - Πρόεδρος η Ματίνα Παγώνη
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 17:43

Γεωργιάδης: Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ - Πρόεδρος η Ματίνα Παγώνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκτακτη δράση υποστήριξης των αστέγων του Πειραιά υλοποίησε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 00:07
Παπαθεοδωρίδης: «Στόχος μας μέχρι το 2030 να αξιοποιούμε τουλάχιστον 200 αποβιώσαντες δότες οργάνων»
Υγεία
30/07/2026 - 21:09
Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34
Ιδρώτας και διατροφή: Πώς σαμποτάρουν το δέρμα μας το καλοκαίρι
Health Talk
30/07/2026 - 20:13
ΠΟΥ: Το πιο υποσχόμενο εμβόλιο μίας δόσης κατά του Έμπολα θα αναπτυχθεί από όμιλο της Σιγκαπούρης
Pharma News
30/07/2026 - 19:46
Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09
Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ: «Έντονη η κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική»
Υγεία
30/07/2026 - 18:14
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα στα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο, Άνδρο, Κάλυμνο και Πάρο
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 17:49
Λίγη σκόπιμη δυσκολία στην καθημερινότητά μας βγάζει τον εγκέφαλο από τον «αυτόματο πιλότο»
Υγεία
30/07/2026 - 17:27
Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση το καλοκαίρι: Πότε χρειάζονται, σε ποιες τροφές και υγρά βρίσκονται
Διατροφή
30/07/2026 - 17:01
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
30/07/2026 - 16:34
«Λουτρό δάσους»: Μόλις 20 λεπτά στη φύση μειώνουν το στρες και ωφελούν την υγεία
Ψυχική Υγεία
30/07/2026 - 16:00
Ανάκληση παρτίδας νευρολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ
Pharma Policy
30/07/2026 - 15:28
Τα αποδημητικά πουλιά κινδυνεύουν: Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία του οικοσυστήματος του πλανήτη
Pet
30/07/2026 - 15:09
Καφεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα: Η σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα
Health Talk
30/07/2026 - 14:44
Χιλιάδες θάνατοι σε Βρετανία και Γερμανία συνδέονται με τον καύσωνα
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 14:18
Χρόνια νεφρική νόσος στην εγκυμοσύνη: Ο χυμός παντζαριού δείχνει να προσφέρει προστασία
Διατροφή
30/07/2026 - 14:00
Καμπανάκι από το ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τις λοιμώξεις - Οι βασικότερες απειλές
Υπηρεσίες Υγείας
30/07/2026 - 13:00
10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε νερό
Διατροφή
30/07/2026 - 12:00
Έμπολα: Νέο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Bundibugyo μπαίνει σε τροχιά κλινικών δοκιμών
Pharma News
30/07/2026 - 11:00
Έκζεμα: Τα αντιισταμινικά δεν προσφέρουν ουσιαστικό όφελος και ενδέχεται να αυξάνουν τις παρενέργειες
Υγεία
30/07/2026 - 10:00
Σάουνα: Μπορεί η "προπόνηση στη ζέστη" να κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στον καύσωνα;
Υγεία
30/07/2026 - 09:00
Πρώτη ρομποτική γυναικολογική επέμβαση μίας οπής Single-Port στην Ελλάδα
Health Talk
30/07/2026 - 08:19
Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις ελλείψεις σε υλικά και τρόφιμα
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 07:26
ΕΕΣ: Τι πρέπει να περιέχει ένα πλήρες φαρμακείο διακοπών
Υγεία
30/07/2026 - 03:49
Smart Health Europe: Eυρωπαϊκή έκθεση για την ψηφιακή υγεία στο Βερολίνο στα τέλη Οκτωβρίου
Digital Health
30/07/2026 - 00:19
Κάθε γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση αξίζει ένα καλοκαίρι χωρίς ενοχές
Health Talk
29/07/2026 - 23:07
ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
29/07/2026 - 22:34
Meteo: Οι ισχυροί βοριάδες «φούντωσαν» τη φωτιά στο Ρέθυμνο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 22:07
Καλοκαίρι και τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες ή μέδουσες: Οι δύο πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε
Υγεία
29/07/2026 - 21:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo