ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: «Κανείς μη διανοηθεί να κλείσει είσοδο νοσοκομείου - Θα υπάρξουν συνέπειες»

Πολιτική Υγείας
EUROKINISSI
Αυστηρή σύσταση-προειδοποίηση ότι δεν θα δεχθεί κλείσιμο εισόδων νοσοκομείων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων εργαζομένων υγειονομικών, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής.
Τετάρτη, 09/10/2024 - 12:24
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή αναγγελθείσα κινητοποίηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, εργαζομένων στα θεραπευτικά προγράμματα, επισήμανε ότι «το κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου είναι προφανώς, παράνομη πράξη, επισείει ποινικές κυρώσεις σοβαρές, και αστικές, τις οποίες θα διεκδικήσει το νοσοκομείο από όποιον κλείσει την είσοδο».

Ο υπουργός Υγείας είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Λαμπρούλη με θέμα τη συνέχεια λειτουργίας των υπηρεσιών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, στον τομέα της απεξάρτησης, που υπάγονται σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και αναμένεται να ενταχθούν στον ΕΟΠΑΕ (Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ στις θεραπευτικές μονάδες, τμήματα και προγράμματα, όπως το «18 'Ανω», οι οποίοι, όπως τόνισε, με βάση το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε, δεν έχουν καμία άλλη επιλογή πέραν του να μεταβούν, έπειτα από αίτησή τους στον ΕΟΠΑΕ. Ο κ. Λαμπρούλης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι που δεν υποβάλουν τη σχετική αίτηση, βάσει του νόμου, χάνουν τις θέσεις εργασίας τους, χωρίς να έχουν το δικαίωμα της εργασιακής επιλογής.

«Θα κρατήσουν τις θέσεις τους»

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους αυτούς να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

«Και όταν συζητήθηκε ο σχετικός νόμος, είπαμε ότι δεν θα χάσει κανένας τη δουλειά του και σήμερα εδώ, σας λέω ότι για τους εργαζόμενους που ανησυχούν στις μονάδες που έχουν σχέση ιδιωτικού δικαίου και νομοθετικά αν χρειαστεί, θα δοθεί η δυνατότητα να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Δεν έχουμε σκοπό, από τη μεταρρύθμιση, να χάσει κάποιος τη δουλειά του. Η μεταρρύθμιση δεν γίνεται για να μειωθεί το προσωπικό ούτε για να κλείσουν ψυχιατρεία, ούτε για να κλείσουν κλινικές ούτε για να κλείσουν μονάδες ούτε τίποτα από όσα διαρκώς λέει το ΚΚΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Υγείας έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν θα γίνει ανεκτό κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου. «Θέλω όμως, επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους, να σας πω και το εξής: το σωματείο στο Δαφνί, πρόσκειται στο ΚΚΕ, έχει προκηρύξει για αύριο και έχει ανακηρύξει κινητοποιήσεις, ημέρα εφημερίας του νοσοκομείου. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του νοσοκομείου έχουμε ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη. Σήμερα θα εκδικασθεί η υπόθεση. Δεν ξέρω τι θα πει η δικαιοσύνη, ό,τι θέλει θα πει η δικαιοσύνη, είναι ανεξάρτητη. Οφείλω όμως να πω ότι θρυλείται, έφτασε στα αυτιά μου η απειλή ότι σκοπεύουν, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους κινητοποίησης, να κλείσουν την είσοδο στο νοσοκομείο, ημέρα εφημερίας, και να απαγορεύσουν την είσοδο ασθενοφόρων και ασθενών. Επαναλαμβάνω, μέρα που το νοσοκομείο εφημερεύει. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να κάνουν όσες κινητοποιήσεις και απεργίες θέλουν, κατά τα πλαίσια του νόμου. Το τονίζω, κατά τα πλαίσια του νόμου. Το κλείσιμο εισόδου νοσοκομείου είναι προφανώς παράνομη πράξη, επισείει ποινικές κυρώσεις σοβαρές, και αστικές, θα διεκδικήσει το νοσοκομείο από όποιον κλείσει την είσοδο», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν παίζω με αυτά. Κλείσιμο εισόδου, σημαίνει εμπόδιο στον ασθενή να πάει να λάβει τις υπηρεσίες που πρέπει να λάβει, από τη δημόσια μονάδα υγείας που ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει. Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω. Θέλουν κάποιοι να απεργήσουν; Δικαίωμά τους, εφόσον το επιτρέπει το δικαστήριο. Θα κάνουν ό,τι προβλέπει ο νόμος αλλά τους παρακαλώ μη διανοηθούν, με μένα υπουργό, να κλείσουν είσοδο. Γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Το λέω γιατί είναι από το ΚΚΕ η σχετική κινητοποίηση, και σας παρακαλώ να δείξετε μια αυτοσυγκράτηση εκεί».

Η απάντηση Λαμπρούλη

«Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να ακούσουν το ΚΚΕ. Αποφασίζουν μόνοι τους. Εντάξει; Και είναι προσβολή απέναντι στους εργαζόμενους να το λέτε αυτό. Και αυτά που ξεστομίζετε, οι απειλές και η τρομοκρατία δεν περνάνε. Αυτό να το ξέρετε. 'Αλλαξαν οι εποχές. Δεν είμαστε πριν από 50 χρόνια "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Εντάξει;», σχολίασε ο κ. Λαμπρούλης και κατήγγειλε: «Αλλά φυσικά αξιοποιείτε και το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίσατε όλοι σας, και οι άλλες κυβερνήσεις, τα άλλα κόμματα. Προφανώς η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους. Αυτό στοχεύετε. Ξέρουν πολύ καλά όταν απεργούν και οι υγειονομικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, και να περιφρουρούν και να προασπίζουν τις διεκδικήσεις τους και να αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Στο δια ταύτα, της ερώτησης, ο βουλευτής είπε ότι στο νόμο για την ψυχική μεταρρύθμιση υπάρχει κενό και πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν το δικαίωμα της επιλογής για την παραμονή τους στις υγειονομικές περιφέρειες.

«Το απαγορεύει ο νόμος»

«Εγώ δεν απείλησα κανέναν», αντέτεινε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά, κατά το νόμο. Ο νόμος απαγορεύει το κλείσιμο της εισόδου ενός νοσοκομείου. Όχι μόνο νοσοκομείου. Και κάθε εργασιακού χώρου. Γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να απεργήσουν. Δικαίωμά τους. Ας απεργήσουν, αν το δικαστήριο πει ότι είναι μια νόμιμη κινητοποίηση, κάποιοι άλλοι μπορεί να μη θέλουν να απεργήσουν και να θέλουν να πάνε να εργαστούν. Δικαίωμα έχουν και αυτοί που θέλουν να πάνε εργαστούν, και πρέπει να το διασφαλίσουμε, δικαίωμα έχουν και αυτοί που θέλουν να απεργήσουν. Αν οι μεν πάνε να επιβάλουν την άποψή τους στους δε, με μια βίαιη ενέργεια, τότε επεμβαίνει ο νόμος και επιβάλλει τις σχετικές κυρώσεις. Αυτό δεν είναι απειλή. Αυτό είναι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Πάσα κινητοποίηση εντός του νόμου ευπρόσδεκτη. Πάσα κινητοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγείας και εκτός του νόμου, υφίσταται τις συνέπειες του νόμου».

Τελευταία τροποποίηση στις 09/10/2024 - 12:27
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΚΚΕ
  • ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγαπηδάκη: «Την επόμενη εβδομάδα τα SMS για προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»
Αγαπηδάκη: «Την επόμενη εβδομάδα τα SMS για προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» 08 Οκτωβρίου 2024
Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα χειρουργεία» 09 Οκτωβρίου 2024
Γεωργιάδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα χειρουργεία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Φέρνουμε τροπολογία για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία»
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 16:48

Γεωργιάδης: «Φέρνουμε τροπολογία για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία»

Νέα επιστολή ΠΣΕ σε Γεωργιάδη για τις άδειες και τους ελέγχους στους χώρους εργοθεραπείας
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 14:44

Νέα επιστολή ΠΣΕ σε Γεωργιάδη για τις άδειες και τους ελέγχους στους χώρους εργοθεραπείας

Γεωργιάδης: Επιτροπή ειδικών για τη διαμόρφωση πλαισίου αναγεννητικής ιατρικής
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 12:15

Γεωργιάδης: Επιτροπή ειδικών για τη διαμόρφωση πλαισίου αναγεννητικής ιατρικής

Γεωργιάδης: «Το "μοντέλο της Καλύμνου" θα εφαρμοστεί και σε άλλα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 16:02

Γεωργιάδης: «Το "μοντέλο της Καλύμνου" θα εφαρμοστεί και σε άλλα νοσοκομεία»

Ο Γεωργιάδης εγκαινίασε τον πρώτο αξονικό τομογράφο στο ΓΝ της Καρπάθου
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 12:39

Ο Γεωργιάδης εγκαινίασε τον πρώτο αξονικό τομογράφο στο ΓΝ της Καρπάθου

Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου
Πολιτική Υγείας
01/10/2026 - 14:38

Οι εργαζόμενοι στο «Βενιζέλειο» ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των υποδομών του νοσοκομείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πεκίνο παρουσίασε την Δρ Σονγκ Λι ως υποψήφια για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 15:23
Η διάθεση για βοήθεια στον συνάνθρωπο συνδέεται με πιο νεανικό εγκέφαλο
Υγεία
08/10/2026 - 15:00
Η Ρωσία διαψεύδει την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος με υποψία πνευμονικής πανώλης από τη Σιβηρία
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 14:41
Καρκίνος του μαστού: Η μετάλλαξη ESR1 αλλάζει τη θεραπευτική στρατηγική στον μεταστατικό καρκίνο
Υγεία
08/10/2026 - 14:00
Φρούτα και λαχανικά έχουν έως και 50% λιγότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με πριν από 60 χρόνια
Διατροφή
08/10/2026 - 13:00
Γονιδιακή θεραπεία αποκαθιστά εν μέρει την όραση σε ανθρώπους με τύφλωση
Υγεία
08/10/2026 - 12:01
Η ΕΣΑμεΑ αποχαιρετά τη Μαρικάρμεν, "τη γυναίκα με αναπηρία που ανέδειξε το πανανθρώπινο θέμα της στέγασης"
Patient Talk
08/10/2026 - 11:17
Πλασμαφαίρεση: Δύο ειδικοί εξηγούν γιατί είναι ασφαλής στα σωστά χέρια
Υγεία
08/10/2026 - 10:59
Πρωτοποριακή εμφύτευση διπλοεστιακού βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια για πρώτη φορά στη Β. Ελλάδα.
Υγεία
08/10/2026 - 10:16
Στα δικαστήρια πάνε οι φαρμακευτικές την κυβέρνηση Τραμπ για την τιμολόγηση των φαρμάκων
Pharma Policy
08/10/2026 - 10:00
Αγαπηδάκη: Ξεκινά την Τρίτη 13 Οκτωβρίου το νέο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Πολιτική Υγείας
08/10/2026 - 09:34
Παγκόσμια Ημέρα Όρασης: Ανάγκη καθημερινής βοήθειας για 9 στους 10 με σοβαρή αναπηρία όρασης
Patient Talk
08/10/2026 - 09:03
Δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για τις πρώτες βοήθειες σε σκύλους
Επικαιρότητα
08/10/2026 - 00:02
Συναγερμός στον ΙΣΑ: Στέλνει προς διερεύνηση 318 καταγγελίες για αδόκιμες θεραπείες και ιατρικές πρακτικές
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 19:32
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το θρίλερ της Σιβηρίας - Η πνευμονική πανώλη και ο κίνδυνος μετάδοσής της στην Ευρώπη
Υγεία
07/10/2026 - 18:44
Εκδήλωση του ΠΣΦ στις 11 Οκτωβρίου: Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία
Ψυχική Υγεία
07/10/2026 - 18:09
Αγαπηδάκη: «Σημαντική η πρόοδος της εθνικής δράσης κατά της παχυσαρκίας»
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 17:24
Γεωργιάδης: «Φέρνουμε τροπολογία για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία»
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 16:48
Ρωσικές διαβεβαιώσεις για ανύπαρκτο κίνδυνο επιδημίας πανώλης - Οι τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ της Σιβηρίας
Επικαιρότητα
07/10/2026 - 16:22
Εξετάσεις αίματος: Είναι πραγματικά απαραίτητη η νηστεία πριν από την αιμοληψία;
Υγεία
07/10/2026 - 16:02
Θεσσαλονίκη: Στα μέσα Οκτωβρίου η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας των άγριων ζώων
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 15:39
Βλεφαροπλαστική: Μια εξατομικευμένη επέμβαση που ανανεώνει το βλέμμα
Health Talk
07/10/2026 - 15:24
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Ελάχιστα επεμβατική τεχνική προσφέρει μακροχρόνια ανακούφιση
Υγεία
07/10/2026 - 15:00
Νέα επιστολή ΠΣΕ σε Γεωργιάδη για τις άδειες και τους ελέγχους στους χώρους εργοθεραπείας
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 14:44
Άνοια: Πώς τα ηλικιωμένα σκυλιά μπορούν να διδάξουν "νέα κόλπα" στους ερευνητές
Pet
07/10/2026 - 14:02
Θάνατος σε εργαστήριο μελέτης πανώλης στη Σιβηρία: Ουάσινγκτον και ΠΟΥ ζητούν περισσότερες πληροφορίες
Υγεία
07/10/2026 - 13:00
ΠΙΣ: Μήνυση κατά των 7 μελών της διορισμένης διοίκησης και προσφυγή στο ΣτΕ από τους εκλεγμένους
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 12:45
Γεωργιάδης: Επιτροπή ειδικών για τη διαμόρφωση πλαισίου αναγεννητικής ιατρικής
Πολιτική Υγείας
07/10/2026 - 12:15
Κορoνοϊός: Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στη Βρετανία – Στο επίκεντρο η νέα παραλλαγή XFG
Υγεία
07/10/2026 - 12:00
Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία: Γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε να «θολώσει» η όραση
Υγεία
07/10/2026 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ΠΟΕΡΓΙ καταγγέλλει τη "Λερναία Ύδρα" της υπερσυνταγογράφησης
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 12:30
ΠΟΥ: Εντοπίστηκαν όλες οι επαφές της εργαζόμενης σε ινστιτούτο πανώλης στη Σιβηρία
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 13:12
Κανονισμός HTA: Η Κομισιόν επιλέγει τις πρώτες ιατροτεχνολογικές συσκευές για κοινή κλινική αξιολόγηση
Πολιτική Υγείας
06/10/2026 - 15:38
Περισσότερες από 290 δωρεάν σπιρομετρήσεις στους Δήμους Βύρωνα και Ελληνικού - Αργυρούπολης
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 17:19
ΠΕΕΓΟΙ: «Η Γενική Οικογενειακή Ιατρική είναι ειδικότητα»
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 16:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo